PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aprilla Scarabeo 200i & Honda Ps 150 yada Honda Pcx 150

T-800
04 Ekim 2016, 18:10
Merhaba arkadaşlar;

Sevgili arkadaşlarım biliyorsunuz ki scarabeo ve ps 150i'nin üretimi bitti fakat, bana hem az yakan ve beygir gücü yüksek bir scooter lazım öncelikle şunu söylemek isterim ki scarabeo 183 cc ve 19 hp'lik bir güce sahip rahatlıkla 85 kg lik bir kullanıcı ile 105-120 km hızı görüyor Ps 150 ise 153 cc lik bir motor oda 15.8 hp bir güce sahip ve zannedersem 85 kg lik bir kullanıcı ile (ben kullanmadım) 90 ila 105 km arası bir hız yapar pcx 150 ise 153 cc 13.6 hp bir güce sahip oda 85 kg lik bir kullanıcı ile 100 km yapıyor arkadaşımda vardı 100 km ye gelene kadar zorlandı açıkçası kendim test ettim ama sorun değil.

bu üç model arasında kaldım ilk motorum olacak boy 1.83 kg ise (piskolojik durumuma bağlı) 83-89 kg arası değişiyor :)
yedek parçaya gelecek olursak tabiki italyan olan biraz pahalıdır diye düşünüyorum ama olsun sonuç da güçlü bir motora sahip ve az yakan bir motor benim gönlüm italyandan yada ama yinede sizlerin engin tecrübelerinizden yararlanmak isterim. bu 3 motor için bana fikirlerinizi söylermisiniz şimdiden yardımcı olacak arkadaşlar teşekkür ederim.

istanbu_gezg
04 Ekim 2016, 18:40
scrabeo tekeri büyük ve geçrketen güçlü

Bthndmrl
04 Ekim 2016, 19:44
Ps150 varken (temiz bakımlı) pcx e bakmayın güç olarak , lastik çapı vs.

Aprilia ise italyan...
Bakım maliyeti, ustası, yakıtı daha pahalıya gelir.
Pcx ise güçsüz ama ps ve Aprilia ya göre,
Pcx in avantajları az yakıt (2.2l)
Güncel model
Lastik ebatları (0 lastik alırken daha uygun. Diğer konularda dezavantaj)
Başka sorunuz varsa yardımcı olmaya çalışırım.

T-800
04 Ekim 2016, 20:00
Ps150 varken (temiz bakımlı) pcx e bakmayın güç olarak , lastik çapı vs.

Aprilia ise italyan...
Bakım maliyeti, ustası, yakıtı daha pahalıya gelir.
Pcx ise güçsüz ama ps ve Aprilia ya göre,
Pcx in avantajları az yakıt (2.2l)
Güncel model
Lastik ebatları (0 lastik alırken daha uygun. Diğer konularda dezavantaj)
Başka sorunuz varsa yardımcı olmaya çalışırım.

Evet scarabeo biraz pahalı farkındayım ama en güçlüsü de o hız yapmayı severim aşırıya kaçmamak kaidesiyle bu motor ile 100 km ve üstünü rahat göreceğimi düşünüyorum bu italyan aygırına eş ayarda başka bir öneriniz var mı acaba?

Deeplord
04 Kasım 2016, 18:26
Piaggo medley 150 abs, şuraya bırakayım.

motorcu48
04 Kasım 2016, 19:56
eski bir ps150 kullanıcısı olarak ;ps150 düzde 120 kmhz ları rahat bir şekilde görüyor.seri hızlanıyor ,selesi rahat kaliteli ancak kronik sorunu debriyaj baskı diski kalkışlarda şakur şukur ses yapması ,ön farının bir süre sonra surekli aşağıya düşmesi (vida yerinden ayarlanıyorya o düzenek zamanla bozuluyor) parçaları pahalı şahsen arka amanstör 1 senede çok kötü oldu değiştirelim dediğimde honda 1500 tl fiyat vermişti bende 100 tl ye çin malı bir motorunkini uydurmuş orta sehbanın altınada demirden yükselti yaptırıp sorunu çözmüştüm.
ha bide çoğu kullanıcıda enjecsiyon ıkazı çıkıp hatta ve hatta motor istoplarına kadar gittiğinede rast geldim. hatta motorun beynını enjecsiyona gömdükleri için ikisi birlikte değiştiğinden fiyatı o amansitörlerdende pahalıya geliyordu.

sonuç olarak sana tavsiye edermiyim etmem sanırım... lakin aprillanın motorunuda tavsiye etmem.tavsiyem pcx125 alman zira bu motorda duzde 110 görüyor daha az yakıyor sanki kuş gibi hafifmiş hissi veriyor ve çok tutuldu, işini görür

AurorAbeam
04 Kasım 2016, 20:18
Piaggo medley 150 abs, şuraya bırakayım.

+ olarak yamaha xenter, sym hd2 modelleri mevcut.

SAZMAN
04 Kasım 2016, 21:35
Bir önceki motorum xenter 155 şiddetle öneririm. 10.000 km kullandım. Vitesli motosiklet gibi gidersiniz. Cami çantayı sök al sana naked. Kaldırımlarda in çık. Küçük enduro. Zımba gibi frenler. 16 jant ve Sınıfında tek olan arkada tek amortisör ile keyifli ve güvenli viraj. 2.8 lt yakıt ortalamasi. Taş gibi sağlam. Rahatça yere yapisabilirsin. Sorun olmaz. 15.5 hp 15 e yakın tork. Avrupada 9. Çok satan motor bu arada . Ilerde tekrar alabilirim. Pcx nedir ya 2500 km kullandım. Elektrikli bisiklet. Ha scarabeo nun kıymetini bilen bilir.

Xenter Çok güzeldi ve sağlamdı.

Bthndmrl
04 Kasım 2016, 21:53
Geç oldu ama
Önerim SH300, yamaha xmax , sym maxsym, gts250ievo.

DAYYAR
05 Kasım 2016, 12:02
Merhaba arkadaşlar;

Sevgili arkadaşlarım biliyorsunuz ki scarabeo ve ps 150i'nin üretimi bitti fakat, bana hem az yakan ve beygir gücü yüksek bir scooter lazım öncelikle şunu söylemek isterim ki scarabeo 183 cc ve 19 hp'lik bir güce sahip rahatlıkla 85 kg lik bir kullanıcı ile 105-120 km hızı görüyor Ps 150 ise 153 cc lik bir motor oda 15.8 hp bir güce sahip ve zannedersem 85 kg lik bir kullanıcı ile (ben kullanmadım) 90 ila 105 km arası bir hız yapar pcx 150 ise 153 cc 13.6 hp bir güce sahip oda 85 kg lik bir kullanıcı ile 100 km yapıyor arkadaşımda vardı 100 km ye gelene kadar zorlandı açıkçası kendim test ettim ama sorun değil.

bu üç model arasında kaldım ilk motorum olacak boy 1.83 kg ise (piskolojik durumuma bağlı) 83-89 kg arası değişiyor :)
yedek parçaya gelecek olursak tabiki italyan olan biraz pahalıdır diye düşünüyorum ama olsun sonuç da güçlü bir motora sahip ve az yakan bir motor benim gönlüm italyandan yada ama yinede sizlerin engin tecrübelerinizden yararlanmak isterim. bu 3 motor için bana fikirlerinizi söylermisiniz şimdiden yardımcı olacak arkadaşlar teşekkür ederim.

Honda PS 150 i sorunlu bir makina. Kullandım, problemsiz olanları gerçekten iyi kalkıyor, hızlanıyor. Fakat özellikle bir kaç senede yada 10-15 bin km de bir beyin sorunu vermesi, bunun Honda tarafından karşılanmaması ve kabul edilmemesi kötü bir durum, direk elenmesine sebep veriyor.
Scarabeo ve PCX arsında farklar var yani talebe ihtiyaca göre biri diğerinden daha üstün olabilir.
Son olarak Aprilia nın servis bakım maliyetleri biraz daha yüksektir fakat periyodik bakımları (yağ değişimi dahil) 6,000 km de bir yapılır. Bilginiz olsun