Orijinalini görmek için tıklayınız : Nasıl Bir sınav Nasıl bir motor
safak1999
24 Eylül 2016, 18:56
Merhaba abiler arkadaşlar ya bugün sınava girdim direksiyon sinavina ve malesef kaldım.Bu nasıl bir şeydir motor mondial 100uag debrajı çapraz bir şekilde geliyor fren desen hafif dokunmayla pusuyor motor 8 çizerken reflexten dolayı ayağımı yere dokunurdum 1 saniye bile surmedi kaldın dedi bu nasıl birseydir yav bide bu 2.sinava ne kadar ücret verecegiz
berktknzgl
24 Eylül 2016, 19:23
Bende bugün aynı sınava aynı motorla girdim. Tabi senin girdiğin motorun bakımları geciktirilmiş olabilir, kötü kullanılmış olabilir vs. Sınavı geçmenin kuralları bildiğim kadarıyla hiç bir kukayı devirmemek, sekiz çikerken ayağını kesinlikle ama kesinlikle yere deydirmemek (en dikkat ettikleri kural bu), rampadan düşmemek, motoru istop ettirmemek ve motoru devirmemek. Bizdede 3-4 kişi bu hatalardan birini yaptılar ve hemen motordan indirildiler. Bir sonraki sınav bildiğim kadarıyla 1 ay sonra ve ücreti 70 lira. Tabi kursunu arayıp sorman iyi olur. Geçmiş olsun.
bllhlskr
24 Eylül 2016, 19:38
Bende bugün aynı sınava aynı motorla girdim. Tabi senin girdiğin motorun bakımları geciktirilmiş olabilir, kötü kullanılmış olabilir vs. Sınavı geçmenin kuralları bildiğim kadarıyla hiç bir kukayı devirmemek, sekiz çikerken ayağını kesinlikle ama kesinlikle yere deydirmemek (en dikkat ettikleri kural bu), rampadan düşmemek, motoru istop ettirmemek ve motoru devirmemek. Bizdede 3-4 kişi bu hatalardan birini yaptılar ve hemen motordan indirildiler. Bir sonraki sınav bildiğim kadarıyla 1 ay sonra ve ücreti 70 lira. Tabi kursunu arayıp sorman iyi olur. Geçmiş olsun.
Malesef artik 70 tl degil sinav harci+2 ders ucreti odemeniz gerekiyor.Buda 200 kusur lira civari sanirsam.
selsa
24 Eylül 2016, 19:39
Geçmiş olsun. Ben de haftaya gireceğim, mt7 ile bir gün pratik yapabildim ve araya 20 gün girdi.. Hafif bir tedirginlik var.
bursagsli
24 Eylül 2016, 19:40
Kurs motorları yatmadan kalkmadan dolayı problemlidir
2 sene önce ehliyeti almadan önce küba bir motor ile sınava girdim motor resmen pert sınavda motoru çalıştıramadım sonra kurs hocası zar zor çalıştırdı sonra trafikte duruyorum motorun boşta ışığı yanıyor debriyajı bıraktım tak dedi stop etti sonra çalıştırıp yoluma devam ettim
Adam zaten kurs motorunun bakımını yapmaz anca kaza falan yapacak anca öyle servise götürür
darkmotor
24 Eylül 2016, 20:14
Direksiyon sınavında önemli olan debriyaj ayarıdır.1. Vitesin çekişi güçlü olduğu için ,gazı kapatıp açınca dengeniz bozulabilir. Manevraları 2. Vitesde yaparsanız zorluk çekmezsiniz.
Ocanner35
24 Eylül 2016, 20:28
Bende 15 ekimde gircem taktik pls
A.Volkan
26 Eylül 2016, 17:13
Geçmiş olsun. Ben de haftaya gireceğim, mt7 ile bir gün pratik yapabildim ve araya 20 gün girdi.. Hafif bir tedirginlik var.
MT07 ile pratik mi yaptınız?
istanbu_gezg
26 Eylül 2016, 17:18
ben cb125 ile girdim tek seferde geçtim , öyle abartılacak birşey de yoktu, :D
Zeybekltd
26 Eylül 2016, 17:21
Muhtemelen , bende 1 gun kurs un sagladigi mt07 ile 1 gun pratik yapma firsati buldum hatta sinav aracida o mt07 olacak, arkadasla ayni zamanda yani bu haftasonu sinava giricem bende
macremmm
26 Eylül 2016, 17:46
hocam sizi çok iyi anlıyorum sürücü kurslarının motorları hakkaten çok kötü durumda ve kesinlikle bu işe sağlam bir el atılmalı sınav hocası geliyor motor durduğu yerde ikin frenlerine bakıyor tamam diyor binip gitse görecek motorun ne kadar vahim olduğunu çoğu kişi aslında motordan dolayı kalıyor sınavlarda malesef
kraker_190
26 Eylül 2016, 23:17
kurs tanıdık değilse sınav parası haricinde 2saat ders ücreti alabilir
pitho
27 Eylül 2016, 07:24
Bende ayın 24 ünde sınava girdin. Girmeden önce toplam 3 hafta sonu eğitim vardı hepsine katıldım. Motorlar çok iyi durumda ve her cc de motosiklet vardı. 125 cc ile başlayıp sınava gireceğim 500f e kadar hepsini kullandım. Sınavda da kurstaki herkes başarılı oldu (sınava gecikenler haric) bence düzgün bir kurs bulmalısınız.
pinkcrow7
27 Eylül 2016, 08:07
@pitho kurs yeri ve adı nedir? Teşekkürler
shooter1
27 Eylül 2016, 08:18
hocam sizi çok iyi anlıyorum sürücü kurslarının motorları hakkaten çok kötü durumda ve kesinlikle bu işe sağlam bir el atılmalı sınav hocası geliyor motor durduğu yerde ikin frenlerine bakıyor tamam diyor binip gitse görecek motorun ne kadar vahim olduğunu çoğu kişi aslında motordan dolayı kalıyor sınavlarda malesef
Motosiklet surmeyi bilmiyorlar ki benim zamanımda 8 çizerken biri stop etti indirdiler hoca eliyle getirdi motosikleti
Hoca derken sınav günü mebden gelenler
selsa
27 Eylül 2016, 08:55
Aynen sırasıyla ybr125-pulsar ns200-mt7 ile eğitim verdiler kurstan
Gurnarsson
27 Eylül 2016, 09:10
Bende Cumartesi MT 07 ile giriyorum sınava kısmetse.Kurslar aday motor kullanmayı hiç bilmiyorsa direkt pahalı motorsikleti vermek yerine yavaş yavaş üst motorsiklete geçiyorlar.Banada önce Yuki 250 cc teklif ettiler ama ben A sınıfı için baştan bunla yaparım diyince ses çıkarmadılar.Geçen hafta iki saat pisstte çalışma yaptım bir arkadaşın dediği gibi bu öyle bir sınav ki en usta yılların motorcusu bile o heyecan o ambiyans ile beklenmedik birhata yapabiliyor.Yirmi kere sekizden geçtiysem ondokuzu hatasız ama bir tane hata mutlaka çıkıyor o bir sınava denk gelirse mecbur kalacağız.Sanırım bu işin çözümü tamamıyla sakin olmakta.
SONSiyah
27 Eylül 2016, 09:11
Benimde ehliyetim çok eski değil fakat şöyle belirteyim uzun boylu birisiysen motosiklet ile dubaları geçtikten sonra yavaşla biraz ve seleden kendini azıcık arkaya kay bacağın ile gövdeye baskı yap yani bütünleş daha sonra sekizden sonra bizde platform vardı orada seleden öne gel ve gövdeye yapış. Eldiven platform için pek tavsiye demeyeceğim çünkü ileri bakman lazım ve kalın bir şey olursa o heyecan ile hissedememe ihtimalin var nereden biliyorsun diye sorma kendi başıma geldi yeri öptüm ahaha :D
Benim şansıma köpek kovaladı beni ehliyet alırken yapmasalardı iyiydi sonra yolda daha durmadım onlarda bir şey diyemedi tabi ki :D
ZümeR
27 Eylül 2016, 09:24
Way be bizim 700 lük makina kursiyerlerin eline düşmüş demek.. :(
Gidin XJ6 alın bari hiç olmazsa daha sakin ve ucuz makina, canım sıkıldı :pale:
pitho
27 Eylül 2016, 10:01
@pitho kurs yeri ve adı nedir? Teşekkürler
Kurs yeri Kadıköy/İstanbul. Gelişim Sürücü Kursu. Eğitim alanı E5 karayolu üzerindeki eski Salı Pazarı.
selsa
27 Eylül 2016, 10:25
:) kesicisi var bir de, 80'den yukarı cıkmıyor[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:18 ----------
A.Volkan
27 Eylül 2016, 11:22
MT07 artık kurs motoru olmuş demek ki ! Zaten elini sallasan yolda bir pulsara denk geliyor bir de MT07'ye ! MT07 sanki üst segment motorların cbf'i oldu!
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:39 ----------
Bence de xj6 daha mantıklı!
Gurnarsson
29 Eylül 2016, 08:37
Dün derste hocalarla aramızda şöyle bir diyalog geçti.Malum Pazar günü sınav var.Trafikte siz heyetle arkamdan gelirken mesela lamba yandığında önümde araç varsa aradan onun önüne geçeyim mi? dedim.Hani duran iki arabanın arasında durmak tehlikeli olur denirya o açıdan.Hocaların ikisi birden sakın öyle birşey yapma bu yanlış, motorsiklet araba gibidir arabayla giderken nasıl önünde duran arabanın önüne geçmeye kalkışmıyorsan motorsiklette aynen oyle arabayı nasıl kullanıyorsan motoruda öyle kullan dediler. Açıkçası sınav için değil ama genelde böyle bir ikilemde kaldım.Şimdi biz motorsiklet kullanıcıları önümüzde araba varsa durarken vs onun arkasında mı duruyoruz yoksa aralardan geçiyormuyuz.
serhat207
29 Eylül 2016, 10:14
Sınava girecek arkadaşlara 1. vitesi unutun sınavda 2. viteste o parkurun tamamını sorunsuz vites değiştirmeksizin bitirebilirsiniz. Hatta ilk kalktıktan sonra durmak zorunda bile kalsanız 2 ile kalkın. Orada heyecan yapacağınız için vites ile çok uğraşmayın derim ben. Bende Kadıköy'de salı pazarının olduğu yerde aldım şimdi nasıldır sınav bilmem ama aynı anda 10 kişiyi sokarlardı sınava ve millet Allah ne verdiyse giderdi. Slalomda mesafe yeterince geniş motoru sağa sola yatırayım azıcık demeyin, azıcık hızlı girerseniz dünya turuna girer olay hafif vücut hareketleri ile çözülür olay en basiti bu. Uzun bir tahtanın üzerinden geçiriyorlardı, burada da devirli kullanın düşük devirde düşme ihtimaliniz var basın gidin. Önünüze bakın vücudunuz sizi yönlendirir çok düşünmeyin.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO