PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MOTOSİKLET ALMALI MIYIM

bk_26
21 Eylül 2016, 19:17
Merhabalar,başlıkta da belirttiğim gibi çok kararsız kaldım aslında kararlıyım ama hevesimi körelttiler birazcık bende sizlerle de konuşmak istedim.Babamla ilgili hiçbir sıkıntı yok şimdi alalım hadi desem hemen gelecek.Durum aynen şu şekilde motosikleti alıyorum ve ardından direk eğitime giriyorum bilinçsiz bir sürücü olmamak adına,fakat karşıma kim gelse destekleyici bir şey söylemiyor annem de dahil.
Şimdi benden çoğu insan yaşça büyük o yüzden abi diye hitap edeceğim sizlere.Abilerim şimdi bahaneler şöyle
Üniversite sınavın var kaza yapsan sınava giremezsin nolcak ?
Kış geliyor motora binemezsin napcan ?
İlk soruya cevabım kaza olacaksa yaya iken de olur diyorum.Sadece motordan düşmek değil sınava girmek nasip değilse başka bir şey olur gene giremem.
İkinciye ise cevabım elbet yerler kar buzken tabi ki sürmeyeceğim.Annemin asıl takıldığı nokta sınava girecek olmam zamanlaman çok yanlış diyor sürekli.Sizin düşünceleriniz nelerdir gerçekten hevesimi kırdılar bu arada anlık bir heves değil yıllardır olan bir istek gerçekten elime bir fırsat geçti babama hadi desem çıkacak ama annem böylesine gönülsüz olunca içim elvermiyo fikirlerinizi merak ediyorum.

Crixa
21 Eylül 2016, 19:18
Gerçekten isteğin varsa bu soruyu sormadan alırsın hayalindeki motoru

bk_26
21 Eylül 2016, 19:25

Hayallerine koştuğun yolda önümüze çıkan engeller hayatınızda ki en önemli şeylerden biriyse(annem) görüşlerini almak ve uygulamak zorundayım kimse umrumda değil fakat aile benim için önemli biri gönülsüz olunca bir yanı eksik kalır insanın.

Amonra47
21 Eylül 2016, 19:25
Sınavdan sonrada aynı şeyleri söyleyecekler özellikle annen, ama bence sınavın geçmesini bekle ondan sonra babanla gidin alın, zamanla alışırlar

bk_26
21 Eylül 2016, 19:27
Sınavdan sonrada aynı şeyleri söyleyecekler özellikle annen, ama bence sınavın geçmesini bekle ondan sonra babanla gidin alın, zamanla alışırlar

Annemin aynı şeyleri söylemse de farklı bahaneler bulacağından eminim ama tabi ki sınavın geçmesini beklersem eğer direk alırım babamla

ozgurrr
21 Eylül 2016, 19:30
Aileler genelde istemez özellikle anneler . 32 yaşındayım ilk önce motor alcam dedim bildiğin kaos oldu . Bir hafta sonra gittim aldim evin önüne getirdim bu motor benim dedim suan sorun yok ama her konu motoru satmama bağlanıyor . Sen ailene gerçekten istediğini ve alacağını söyle

Mengu16
21 Eylül 2016, 19:33
Erkek adam ne istediğini bilmeli :queen:

Crixa
21 Eylül 2016, 19:34
Benim ailem de almamı istemiyorlardı karşılardı ben gizlice ehliyet aldım sonra motorsiklet aldım ve kapının önüne geldim 1 hafta konusmadılar sonra çok sevdiler kaskımı annem almıstı Allah korusun biyerine bişe gelmesin diye şimdi çok seviyorlar 3 gün önce izmirden 505 km mesafeden motor getirdim bişe demedi hayırlı yolculuklar yavas yavas gel dedi.demek istediğim şu ki alışıyorlar burdaki motorcuların bence çoğu ailesi karşıydı

Ogretmen
21 Eylül 2016, 19:36
Kardeşim çok büyük bir acelen yoksa sınavı bekle. Sonuçta ölüm kalım meselesi değil. Hem kış gelme konusunda haklı olabilirler. Yeni başlamak için doğru bir mevsim olmayabilir. Sabır güzel bir huydur. Sonuda selamettir.

Osm@n
21 Eylül 2016, 19:37
Yazdığından anlaşıldığına göre bütçe ile ilgili sorun yok. Baba da olumlu. Öyleyse yapman gereken motoru almadan önce eğitimini almak olmalı. Hem bu arada kış geçer, sınav meselesi ortadan kalkar, annende sorun olmadığına inanır.

SenC_an
21 Eylül 2016, 19:38
İstediğin motosiklet 150cc altı ise al , üstüne eğitim al, yağmurlar bitince al.

Üstü ise alma zira e5te yolun ortasında yaya yürümekten farkı yok , risk aynı risk değil.

DKN
21 Eylül 2016, 19:44
motosiklet, büyülenmiş gibi farkında olmadan gidip alınır. uykuda ayağa kalkıp gezmek gibi

bk_26
21 Eylül 2016, 19:50
Yazdığından anlaşıldığına göre bütçe ile ilgili sorun yok. Baba da olumlu. Öyleyse yapman gereken motoru almadan önce eğitimini almak olmalı. Hem bu arada kış geçer, sınav meselesi ortadan kalkar, annende sorun olmadığına inanır.

Aslında durum şöyle ben motosikleti aldığım da eğitimi de promosyon gibi bana verecekler anlaşma yapmışlar bir eğitmenimizle.Sanırım herkesin fikri sınavın geçmesi yönünde,teşekkür ederim.

Pusalik
21 Eylül 2016, 19:51
Kardeşim bende senle aynı durumdayım sınav olarak.Motor konusunda benim ailem kesinlikle izin vermiyordu.Yavastan sindire sindire her yemekte konuya girdim Motor hakkında,güvenli sürüş hakkında,ekipman önemi hakkında.Bilinçli bir kullanıcı olucagımo onlara hissettirmeye calıstım(baban rakı sofrasındayken kesinlikle tavsiye ediyorum)gerçi senin babanla iligili sorunun yok.Üstüne Hondanın güvenli sürüş egitimine katıldım.Ehliyet kursuna yazıldım bunların hepsinide kendim karsıladım.Bilinçaltlarına motor kullanıcagım mesajı verdim nasıl mı ? Şöyle : Evimin ordaki fitness salonuna gidiyordum küçük oldugu icin baska salona gecmek istedim.Gitmek istedigim yer yürüyerek gidilemiycek kadar uzaktı.Babam soruyodu nasıl gidiceksin diye bende motorla baba diye gayet emin bir sekilde cevaplıyordum mesela.Konularımda geçtigim adımları anlattıgım bir ergenin motor günlügü adındaki konuyu okuyarak daha detaylı bilgi alabilirsin.Sonuç şuan motor alma fikrine karsı çıkmıyorlar ama henüz alabilirsinde demediler.Gerçi babam hicbirseye olur demez hep böyle idare ettim ben :)

Keoma
21 Eylül 2016, 19:51
Kış geldi artık sürmen çok zor.İlla kar olmasına gerek yok.Hafif bir ıslaklıkta kayıp düşmen işten bile değil hele ki acemisin daha.Bence aileni dinle.Üniversiteyi kazan ondan sonra hayat senin.

bk_26
21 Eylül 2016, 19:56
motosiklet, büyülenmiş gibi farkında olmadan gidip alınır. uykuda ayağa kalkıp gezmek gibi

Kesinlikle öyle haklısınız ama beni o güzel uykudan yüzüme su vurarak uyandıranlar var.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:52 ----------

Kış geldi artık sürmen çok zor.İlla kar olmasına gerek yok.Hafif bir ıslaklıkta kayıp düşmen işten bile değil hele ki acemisin daha.Bence aileni dinle.Üniversiteyi kazan ondan sonra hayat senin.

İnşallah dediğiniz gibi olur,mantıklı sebepler söylemişsiniz teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:55 ----------

Kardeşim bende senle aynı durumdayım sınav olarak.Motor konusunda benim ailem kesinlikle izin vermiyordu.Yavastan sindire sindire her yemekte konuya girdim Motor hakkında,güvenli sürüş hakkında,ekipman önemi hakkında.Bilinçli bir kullanıcı olucagımo onlara hissettirmeye calıstım(baban rakı sofrasındayken kesinlikle tavsiye ediyorum)gerçi senin babanla iligili sorunun yok.Üstüne Hondanın güvenli sürüş egitimine katıldım.Ehliyet kursuna yazıldım bunların hepsinide kendim karsıladım.Bilinçaltlarına motor kullanıcagım mesajı verdim nasıl mı ? Şöyle : Evimin ordaki fitness salonuna gidiyordum küçük oldugu icin baska salona gecmek istedim.Gitmek istedigim yer yürüyerek gidilemiycek kadar uzaktı.Babam soruyodu nasıl gidiceksin diye bende motorla baba diye gayet emin bir sekilde cevaplıyordum mesela.Konularımda geçtigim adımları anlattıgım bir ergenin motor günlügü adındaki konuyu okuyarak daha detaylı bilgi alabilirsin.Sonuç şuan motor alma fikrine karsı çıkmıyorlar ama henüz alabilirsinde demediler.Gerçi babam hicbirseye olur demez hep böyle idare ettim ben :)

Kardeşim hevesini asla kırdırma üstlerine git emin ol oluyor babam hakkımı helal etmemlerden başladı şimdi adam alacak direk sabrın sonu selamettir :)

Nikkfurie
21 Eylül 2016, 20:22
hiç trafik tecrübesi olmayan gençlerin motosiklet kullanmasına karşıyım..önce otomobil ile trafiği okumayı öğren..köy gibi bir yerdeysen veya arazide kros motor süreceğim dersen yazdıklarım geçerli değildir..Allaha emanet ol anneni babanı üzme.

acemi60
21 Eylül 2016, 20:30
Git al diyenlere kulak asma. Ailen doğru söylemiş. Kaza bela olmasa bile ders çalışmak yerine motora zaman harcayacağın kesin. Sınava odaklan hem geleceğin hem de motosiklet zevkin için mantıklı hareket et.

Yigit Emre
21 Eylül 2016, 21:31
Bence Yaz ı Bekle Çünkü Gidip Yarın Bile Alsan Hayalindeki Motoru 2 Veya 3 Hafta Sürüp Havanın Kötü Olmasından Dolayı Düşmekten Veya Motorsikletine Bişey Olmasından Korkup Binemeyip Yaz ı Bekliceksin Ve O 5 Veya 6 Ay Boyunca Yazı Beklemek zorunda KalıP Üzülceksin
:salut:

Bence Yazı Bekle Ve Havalar Biraz Daha İyi Olduğu Bir Tarih te Al Babanı Git Hangi Motorsikleti Alıcaksan Al :D

Ama Kesinlikle Eğitimini Al

Son Bir Sözüm Daha Var :D Büyük ihtimalle Benden Büyüksün :D İnşallah Sınavında Güzel Geçer :D Saygılar

kefkes
21 Eylül 2016, 22:15
Annelerin önceliği güdüsel olarak çocuklarının güvenliğini sağlamaktır.riskli olan bişeyi

neden önersin? Zaten öğrencisin sınavını etkiler falan diyodur bi yandan tabii.

Kararsızsan alma! Alacağın bi gün varsa alırsın motosikletini. Soruyorsan o gün bugün değildir. Alma.

Motosikletin mevsimine inanmam, fakat yeni başlayacak olanlar için kış kesinlikle risklidir, böyle

havalar da patinaj çekerek daha zor öğrenirsin:) Yaşın kaç bilmiyorum ama bi bakmışsın istediğin olmuş belki de

kendi kazandığın parayla alırsın üstelik.. Ben epey bi yıl bekledim önceden severdim öylesine, sonra bi gün

kendimi gs1 ddeğitiminde buldum başka şehirde, sonra yine bekledim, bi baktım karar vermediğim bi gün kapıya

çekmişim..Neredeyse 365 gün kullanıyorum şimdi..

VOLkann
21 Eylül 2016, 23:39
Herşey Zaman'ında güzel. Önceliğin sınav olmalı. Motor alıp kafanı dağıtma. Sınavda istediğin basarıyı sağlarsan (umarım) alacağın motora Nasıl kafan rahat, keyifli bineceksin bunu düşün motivasyon olsun.

Karalı
22 Eylül 2016, 00:15
Ben soran hiç kimseye tavsiye etmiyorum bulaşmayın kardeşim:)

4till4
22 Eylül 2016, 04:04
Bu tarz sorularla triplerle babanız,ananız,sevgiliniz,dayı,amca,hala,komşu herkes sizi soğutur sebepsizce.Yıllarca bu aşkın peşinden koşmuş beni bile az kalsın aldığım motoru sattıracaklardı ama son anda topladım kendimi 😃 Benim tavsiyem sınava girdikten sonra alın sebebi ise motor olunca sürekli gezmek isteyeceksin 😊

Potenza
22 Eylül 2016, 07:55
Motosiklet erkeğin özüdür...Erkek adam vurur masaya elini,alır motoru

telike
22 Eylül 2016, 08:34
Ya şu üniversite sınavını çok abartıyorlar. Sınava gircek siye çocukları zincire vurcaklar nerdeyse ya. Benim de annem karşıydı aldım bişey olmadı. O senin yorumlamana kalıyor. Bigün düşersin ve dersin ki "annem istememişti ondan düştüm" bence saçmalık.

MD.Murat
22 Eylül 2016, 08:46
İlk soruya cevabım kaza olacaksa yaya iken de olur diyorum.

sen motor alma.
risk analizi diye bir şeyden haberin yok. mental açıdan daha çok pişmen lazım.
yarın trafikte de öleceğim varsa ölürüm basayım o zaman dersin ölürsün.
motoru çalacak olan zinciri de kesip çalabilir o zaman zincir takmayayım dersin çaldırırsın.

bide matematikte olasılık diye bir konu var. aç bir oku o konuyu.
komik durumlar ortaya çıkıyor yoksa.

mavisipa
22 Eylül 2016, 09:56
Motora yeni başlıyorsan motosikletin limitlerini bilmediğin için kuru zeminde bile kayacaksın bazen. Soğuk ve ıslak zemin çok tehlikeli. Fren ve gaz ayarlamasına elinin alışması lazım uzun bir süre.

Levent
22 Eylül 2016, 10:07

Her insanın duygu düşünce ve karar mekanizması aynı çalışmaz.
Her insanın değer anlayışı ve yaklaşımı birbirinden farklıdır.
Her insanın parmak izi nasıl birbirinden farklı ise bunlar da değişkendir.

İsanlar etki altında kalabilir, bu çok doğal, zaten konu da oldukça net.

ismail sen
22 Eylül 2016, 10:47
Ehliyet almak için oyalanacağın süre bile sınava hazırlanacağın süreçte geleceğine etki edecek,sınavı atlat okula başladıktan sonra düşün bence,ben scooter kullanıyorum ve 15 gün kadar önce bir arkadaşımın vitesli motorunu kullandım ve laf aramızda bir nevi aşık oldum aklım başımdan gitti başka bir şey düşünemez oldum ama havalar serinledi yağışlar başladı kendi motorumu bile kullanamaz olunca 2017 yazına erteledim düşüncemi..sende sınavdan sonraya ertele korkma motosiklet tutkun bir yere gitmez..

Deniz09
22 Eylül 2016, 11:06
Dostum içinde bulunduğun durum için aslında o kadar şanslısın ki. Şimdi alalım desem hemen gelecek bir babam var diyorsun. Annem bazı bazı olumsuzluklar yaratıyor ama çözülebilir sinyali veriyorsun. Benim ailem bilinçsiz sürücüler yüzünden beni asla desteklemedi. bir yılı geçkin oldu ben bilinçli ve ekipmanlı bir şekilde motor kullanıyorum. Haberleri yok belki ilerde bir gün olur. Senin konuna gelirsek. Sezon zaten bitti. Motorunu tabi ki al. Baban zaten bu konuda destekçin. Anneni de karşına al. Anne bu sene sınava gireceğimin bilincindeyim. Havaların yavaş yavaş bozacağının da farkındayım. Ama aklım motor da kalacağına alıp şu köşeye koyalım ben zaten dersime düzenli çalışacağım. hava güzel olursa hafta da bir pazar bir saat sürerim. kafam dağılır derslerime de güzel odaklanırım tarzında bir konuşma yap. Tabi bu saydıklarımı gerçekten yapacaksan aileni karşına al ve konuş. Sen böyle yaklaşırsan insanlar bizim çocuk bir şeylerin bilincine varmış diyeceklerdir. İki tarafta mutlu olur sende istediğine ulaşmış olursun.

bk_26
22 Eylül 2016, 14:37
Teşekkür ederim trafik tecrübem bisikletten var ama tabi ki sizlerin tavsiyelerini hep aklımda tutup uygulamaya çalışacağım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:36 ----------

Teşekkür ederim iyi dileklerin ve fikrini belirttiğin için. :)

tmsn
22 Eylül 2016, 14:42
kardeşim bence sen önce bi üniversite sınavına güzelce çalış ve gir. zaten kış geliyo çok binemiceksin üstelik ders de çalışamıcaksın. en güzeli sınavı kazandıktan sonra yerleştiğin üniversitede kullanmak için motor almak. şimdi alsan çok bi anlamı olmucak. hem belki o zamana kadar para da biriktirir daha iyi bi motor alırsın.
senin yaşlarında bir kardeşim var. o da herşey için çok acele ediyor, benim yaptığım her şeyi yapmak istiyo. ama benim fikrim herşeyin bi zamanı vardır. aceleye getirmemek , zamanında yaşamak en güzeli.

bk_26
22 Eylül 2016, 15:05
Yaşım 19 tabi ki anneler duygusal bakıyorlar evladının iyiliğini düşünüyorlar.Tabi üniversite sınavlarım yüzünden araya başka şeyleri de pek sokup kafa dağıtmamı pek istemiyor :) Bende kendi kendime düşünüp duruyorum bu motosiklet sevgim nerden acaba ne bir arkadaşım ne de bir yakınımın motosiklet ile alakası yok.Ama ben küçüklüğümden beri iki teker sevgisi yaşıyorum hayatımda güzel anılardan başlayan bir seri yapsam bisikletimi en başa koyardım herhalde.Tabi büyüyüp motosiklet ile de tanışma fırsatını yakalayınca bu zevkten mahrum kalmak istemiyorum.Bazen kendi kendime diyorum çok mu büyütüyorsun hani mesela insan bir şeyi ister elde ettikten sonra hevesi kaçar ama bu kadar insan yanılıyor olamaz ve kendi 2 teker aşkımı da bildiğim için yanlış bir karar vermediğimi düşünüyorum motosiklete gönlümü kaptırarak :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:43 ----------

Haklısınız güzel bir motive yolu olacağına eminim teşekkürler. :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:44 ----------

Lütfen böyle söylemeyin bu zevkten mahrum bırakmayın bizim gibileri de :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:45 ----------

Emin olun matematik bilgilerim tap taze ve hala da çalışmaktayım.Yaşımızın küçük olması risk analizi yeteneğine sahip olmamıza engel değil.Orda anlatılmak istenen asıl şey annelerin duygusal olarak düşündüğüydü.Annemin bana düşersin ayağın kırılır sınava giremezsin demesi gibi basit bir ihtimale karşı anne buzda kayar düşerim gibi basit bir sonuçta çıkar ortaya.Öleceğim varsa ölürüm basayım o zaman diyecek kadar aptal değilim.Mental açıdan eminim ki pişmem gerekiyordur fakat verdiğiniz örnekler çok saçma geldi bana.Motosikleti almadan hocasını ayarlayan daha kask bile alamamışken eğitim parasını biriktirdim ben.Verdiğiniz örnekler kadar bilinçsiz olsam burda fikir alışverişine kalkışmam gel baba gidelim alalım derim değil mi ama ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:52 ----------

Bence de saçmalık,dediğiniz gibi sınav var diye okul ev özel ders üçgeninde sıkıştık kaldık ben sadece motosikleti kışın almış olacağım zaten tecrübesiz bir sürücü olacağım için kış daha da zorlayıcı olabilir derken bir yanım da fırsatın varken değerlendir diyor.Bu annem istememişti ondan düştüm lafını ben söylemem ama annem hatta bütün anneler şöyle söyleyecektir ''Ben sana söylemiştim''

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:56 ----------

Her insanın duygu düşünce ve karar mekanizması aynı çalışmaz.
Her insanın değer anlayışı ve yaklaşımı birbirinden farklıdır.
Her insanın parmak izi nasıl birbirinden farklı ise bunlar da değişkendir.

İsanlar etki altında kalabilir, bu çok doğal, zaten konu da oldukça net.

Bu konu hakkında bana vereceğiniz tavsiye nedir acaba? Düşünceleriniz benim için önemli

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:02 ----------

Dostum içinde bulunduğun durum için aslında o kadar şanslısın ki. Şimdi alalım desem hemen gelecek bir babam var diyorsun. Annem bazı bazı olumsuzluklar yaratıyor ama çözülebilir sinyali veriyorsun. Benim ailem bilinçsiz sürücüler yüzünden beni asla desteklemedi. bir yılı geçkin oldu ben bilinçli ve ekipmanlı bir şekilde motor kullanıyorum. Haberleri yok belki ilerde bir gün olur. Senin konuna gelirsek. Sezon zaten bitti. Motorunu tabi ki al. Baban zaten bu konuda destekçin. Anneni de karşına al. Anne bu sene sınava gireceğimin bilincindeyim. Havaların yavaş yavaş bozacağının da farkındayım. Ama aklım motor da kalacağına alıp şu köşeye koyalım ben zaten dersime düzenli çalışacağım. hava güzel olursa hafta da bir pazar bir saat sürerim. kafam dağılır derslerime de güzel odaklanırım tarzında bir konuşma yap. Tabi bu saydıklarımı gerçekten yapacaksan aileni karşına al ve konuş. Sen böyle yaklaşırsan insanlar bizim çocuk bir şeylerin bilincine varmış diyeceklerdir. İki tarafta mutlu olur sende istediğine ulaşmış olursun.

Güzel tavsiyeleriniz ve samimiyetiniz için çok teşekkür ederim her kelimenizi dikkate alacağım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:04 ----------

Teşekkür ederim ilginiz için.Kardeşinize selam söyleyin,saygılar. :)

Levent
22 Eylül 2016, 15:38
İnsanlar; ailenin onaylamadığı kendi kararlarını, hayatlarını kazanmaya başladıkları zaman verirler. Anne babaya bağlı olduğun sürece onların düşüncelerinin aksine gitmek sistematik değildir.

Anne baba gönlünü alabiliyorsan kararından vazgeçme. Ama onları karşına alacaksan, daha zaman erken derim.

U.KALKAVAN
22 Eylül 2016, 16:15
Merhaba kardeşim, senin konundan bir kaç dakika önce aynı soruyu soran diğer arkada şu cevabı verdim...

"Aile o kadar güzel ve önemli bir şeyki her konuda fikirleri değerli kabul edilmeli.

Ben motosiklet kullanmaya başladıktan 2 sene sonra ailemin bu durumdan haberi oldu.

Haber versem izin vermezlerdi elbette ama haber vermeme amacım aslın da bu değil.

Benim düşünceme göre Anneme ve Babama ben motosiklet kullanabilirmiyim diye sormak...

Motosiklet kullanırken aldığım risklerin aynısı onlarada aldırmak gibi.

Örneğin ben sordum ve ailem bana EVET dedi:

Motosiklet kullanırken başımıza gelebilecek şeyleri yazmama gerek olduğunu sanmıyorum

" Örnek isteyen arkadaşlar Kaza Raporları kısmından Ahmet kardeşimizin yazsını okuyabilirler "

Misal diyorum kaza yaptım ve sakat kaldım: Ailem motosiklet kullanmama izin verdiği için hep bu durumun acısını yaşayacak.

Misal diyorum kaza yaptım ve öldüm: Ailem motosiklet kullanmama izin verdiği için kahrolacak.

Şimdi aile her şartta zaten çocukları için üzülür kısmında hem fikiriz!

Lakin emin olun böyle bir durum da İZİN VERMİŞ bir aile ile İZİN VERMEMİŞ bir ailenin, hem bireysel olarak kendi için de, hem aile olarak birbirleri arasında yaşayacakları sendrom çok farklı olacaktır.

Ben bu kadar zor bir hayatta onlara daha fazla zorluk yaratmanın, beni en çok sevenlere fazladan acı vermenin doğru olmadığına ve asla adil olmadığına inanmaktayım. Bence bu davranış çok ama çok büyük bir bencillik!

Bu yüzden hayati riski olan şeyleri yapmak istiyorsak, bireysel olarak karar almamız gerektiğini düşünmekteyim.

Ve

Yine bu yüzden motosikleti arabayı, tekneyi uçağı ne kullanıyorsak... Adam gibi mantıklı her şeyi düşünerek kullanmamız gerektiğini düşünüyorum.

Not: Benim şahsi hayata bakış açım ve kişisel fikrimdir. "

Konuya genel bakış açım bu yönde.

Lakin senin Baban almak istiyor, senin Annen de aslında hayır demiyor sadece Sınavdan sonra diyor...

Bu durum da şayet Sınavdan sonra alırsan hem Annen mutlu olur, hemde sen daha huzurlu kullanırsın.

Lucien
22 Eylül 2016, 17:27
İstanbul a gelene kadar kullandım hep fakat İstanbul a gelince burada çok tehlikeli dediler kimse istemedi araban var zaten havaydı trafikti vs ... bir tek eşim madem bu kadar istiyorsun al hevesini dedi. şimdi senin ki de biraz bunun gibi ama madem önünde bir sınav var ki önemli bir sınav, bir sene daha sık dişini üniversiteye motorunla git derim.

Yigit Emre
22 Eylül 2016, 17:55
Annelerin önceliği güdüsel olarak çocuklarının güvenliğini sağlamaktır.riskli olan bişeyi

neden önersin? Zaten öğrencisin sınavını etkiler falan diyodur bi yandan tabii.

Kararsızsan alma! Alacağın bi gün varsa alırsın motosikletini. Soruyorsan o gün bugün değildir. Alma.

Motosikletin mevsimine inanmam, fakat yeni başlayacak olanlar için kış kesinlikle risklidir, böyle

havalar da patinaj çekerek daha zor öğrenirsin:) Yaşın kaç bilmiyorum ama bi bakmışsın istediğin olmuş belki de

kendi kazandığın parayla alırsın üstelik.. Ben epey bi yıl bekledim önceden severdim öylesine, sonra bi gün

kendimi gs1 ddeğitiminde buldum başka şehirde, sonra yine bekledim, bi baktım karar vermediğim bi gün kapıya

çekmişim..Neredeyse 365 gün kullanıyorum şimdi..

Kesinlikle.

hasmet
22 Eylül 2016, 18:17
Üniversite sınavın var kaza yapsan sınava giremezsin nolcak ?
...
İlk soruya cevabım kaza olacaksa yaya iken de olur diyorum.Sadece motordan düşmek değil sınava girmek nasip değilse başka bir şey olur gene giremem.

Bu gecerli bir cevap degil, cunku dinen de sorunlu olan yanlis bir kadercilik anlayisi uzerine bina edilmis. Allah insanlara irade'yi bosuna vermemis. Goz gore gore risk alirsaniz, sonuclarina katlanirsiniz. Motosiklet uzerinde seyehat, ne kadar tecrubeniz olursa olsun, motosikleriniz ne kadar guvenli olursa olsun, ne kadar dikkatli olursaniz olun, araba uzerinde seyehat etmekten cok daha tehlikeli (AB ve Amerika'da yapilan arastirmalara gore 20 ve 35 kat. Ulkemizde cok daha fazla olacagini dusunuyorum.)

Sahsi tavsiyem: Ailenizi dinleyin. Vakti gelince, yani anne babaya ekonomik olarak baginiz kalmayinca, kendi ayaginiz uzerinde durunca, dusunup tasinip kendi adiniza karar vermeniz.

Universite sinavi kritik bir surec. O surecte motosiklete vakit harcamak, sinavdaki performansiniza yansiyabilir. O da gelecekte cok daha iyi bir motosiklet alamamak demek...

bk_26
22 Eylül 2016, 20:27
İnsanlar; ailenin onaylamadığı kendi kararlarını, hayatlarını kazanmaya başladıkları zaman verirler. Anne babaya bağlı olduğun sürece onların düşüncelerinin aksine gitmek sistematik değildir.

Anne baba gönlünü alabiliyorsan kararından vazgeçme. Ama onları karşına alacaksan, daha zaman erken derim.

Teşekkür ederim ilginiz için,bende sizin gibi düşünüyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:21 ----------

Merhaba kardeşim, senin konundan bir kaç dakika önce aynı soruyu soran diğer arkada şu cevabı verdim...

"Aile o kadar güzel ve önemli bir şeyki her konuda fikirleri değerli kabul edilmeli.

Ben motosiklet kullanmaya başladıktan 2 sene sonra ailemin bu durumdan haberi oldu.

Haber versem izin vermezlerdi elbette ama haber vermeme amacım aslın da bu değil.

Benim düşünceme göre Anneme ve Babama ben motosiklet kullanabilirmiyim diye sormak...

Motosiklet kullanırken aldığım risklerin aynısı onlarada aldırmak gibi.

Örneğin ben sordum ve ailem bana EVET dedi:

Motosiklet kullanırken başımıza gelebilecek şeyleri yazmama gerek olduğunu sanmıyorum

" Örnek isteyen arkadaşlar Kaza Raporları kısmından Ahmet kardeşimizin yazsını okuyabilirler "

Misal diyorum kaza yaptım ve sakat kaldım: Ailem motosiklet kullanmama izin verdiği için hep bu durumun acısını yaşayacak.

Misal diyorum kaza yaptım ve öldüm: Ailem motosiklet kullanmama izin verdiği için kahrolacak.

Şimdi aile her şartta zaten çocukları için üzülür kısmında hem fikiriz!

Lakin emin olun böyle bir durum da İZİN VERMİŞ bir aile ile İZİN VERMEMİŞ bir ailenin, hem bireysel olarak kendi için de, hem aile olarak birbirleri arasında yaşayacakları sendrom çok farklı olacaktır.

Ben bu kadar zor bir hayatta onlara daha fazla zorluk yaratmanın, beni en çok sevenlere fazladan acı vermenin doğru olmadığına ve asla adil olmadığına inanmaktayım. Bence bu davranış çok ama çok büyük bir bencillik!

Bu yüzden hayati riski olan şeyleri yapmak istiyorsak, bireysel olarak karar almamız gerektiğini düşünmekteyim.

Ve

Yine bu yüzden motosikleti arabayı, tekneyi uçağı ne kullanıyorsak... Adam gibi mantıklı her şeyi düşünerek kullanmamız gerektiğini düşünüyorum.

Not: Benim şahsi hayata bakış açım ve kişisel fikrimdir. "

Konuya genel bakış açım bu yönde.

Lakin senin Baban almak istiyor, senin Annen de aslında hayır demiyor sadece Sınavdan sonra diyor...

Bu durum da şayet Sınavdan sonra alırsan hem Annen mutlu olur, hemde sen daha huzurlu kullanırsın.

Böylesine detaylı ve ince düşünen birinin bana tavsiye vermek için vakit ayırması çok güzel teşekkür ederim dediklerinizi ben de aynen düşündüm bu kış ayında olduda düştük annem babama kalkarda ben sana demiştim noldu bak derse babam adına ben üzülürüm ama bunun bilincindeyim,çok teşekkür ediyorum size tekrardan.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:22 ----------

Bu gecerli bir cevap degil, cunku dinen de sorunlu olan yanlis bir kadercilik anlayisi uzerine bina edilmis. Allah insanlara irade'yi bosuna vermemis. Goz gore gore risk alirsaniz, sonuclarina katlanirsiniz. Motosiklet uzerinde seyehat, ne kadar tecrubeniz olursa olsun, motosikleriniz ne kadar guvenli olursa olsun, ne kadar dikkatli olursaniz olun, araba uzerinde seyehat etmekten cok daha tehlikeli (AB ve Amerika'da yapilan arastirmalara gore 20 ve 35 kat. Ulkemizde cok daha fazla olacagini dusunuyorum.)

Sahsi tavsiyem: Ailenizi dinleyin. Vakti gelince, yani anne babaya ekonomik olarak baginiz kalmayinca, kendi ayaginiz uzerinde durunca, dusunup tasinip kendi adiniza karar vermeniz.

Universite sinavi kritik bir surec. O surecte motosiklete vakit harcamak, sinavdaki performansiniza yansiyabilir. O da gelecekte cok daha iyi bir motosiklet alamamak demek...

Kesinlikle çok kritik bir süreç haklısınız böyle düşününce beklemem gerektiğini zaten acelem olmadığından ve kış da geldiği için almamanın mantıklı olduğunu düşünüyorum.Ama sonrasında tamam hava kötü ama yumuşadığı bir günle de elbet karşılaşırım ve robot değiliz 7/24 ders çalışamam bilgisayarda vakit öldüreceğime atlarım motosiklete bir hava alırım gezerim diye de düşünüyorum bende kararsız kaldım açıkçası.

Darkfriairs
22 Eylül 2016, 20:53
Alma. Hiç bulaşma.