Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorumu Çalmaya Gelenler ve Disk kilidi
AlpAksu
20 Eylül 2016, 23:48
Herkese merhaba arkadaşlar yazım biraz uzan olacak ama okumanızı tavsiye ederim, Istanbul Kemerdere mevkinde işime motorla gidip tam pencerenin karşısına çalışırken oturduğum yerden motorumu görebilecek bir şekilde park ediyorum, 2 adet disk kilidim var birisi mts marka çoğumuzun (güvenerek) kullandığı disk kilidi öteki ise yine alarmlı olan urban disk kilidi.Mts marka kilidimin alarmını yağmurda çok ötüyor diye söküp sadece urbanın alarmına bel bağlıyordum.İlk olarak 2 hafta önce büyük ihtimalle çalıntı olan cbr250r'a binen 3 kişi motorumun yanında durup incelemeye başladılar, tabii ben o esnada camdan onları izliyordum içlerinden bir tanesi gidonu ellemeye başlayınca ofisten çikarak yanlarına koştum ve onlara motorun benim olduğumu ne yapmaya çalıştıklarını sert bir dille sordum. Insanlari yargılamak istemem ama zaten tiplerinden ne halt olduklarını anlamıştım."abi motorunu çok beğendik sadece öyle bakıyoruz tarzı şeyler söylediler".Bu sabah tekrar motoru ayni yere parkettim 2 kilidimide taktim URBAN ALARMLI KILIDIMIN ALARMINI AKTIF ettim, aradan sadece 1 saat geçtikten sonra bir kişi geldi motoru inceledi selesine eliyle bastirdi gidonu ellemeye başladi, şanslıyım çûnkü motor her zaman göz hizamda devamli izleyebiliyorum, daha sonra eleman birden motorun üstüne bindi ayaklığı kaldırdı ileri geri yapmaya başladı motor fazla haraket etmeyince kafasina öne eğip diske bakti ve kilitleri gördü motordaki, bulduğum ilk bıçağı kaptığım gibi kendimi attım dışarıya bağırarak koştum elemanin yanina indi hemen motordan korkudan "abi özür dilerim yanlış anlama sadece bende çok seviyorum motorları dedi." ben de başkasının motoruna binip ayakliği kaldırıp motoru ileri geri yapmak ne demek ulan şerefsiz dedim tekrar bir ton özür diledi.Şimdi bu durumda sinirden kavga edip bıçak sallasam eminim ki ben hapse gireceğim ona bir şey olmayacak ve bu arada alarmli urban disk kilidim elemanin yaptiği onca harekete raģmen 1 kez bile ötmedi acaba ben çalismiyor mu diye 1 kez tikladığımda ötmeye başladı gerçekten çok şaşırdım.Eğer motorunuzun çalınmasıni istemiyorsaniz sağlam bir disk kilidi almanizi tavsiye ederim 100/200 liralik bu tarz kilitler malesef görevlerini yerine getiremiyorlar.
AhmetCan1903
20 Eylül 2016, 23:55
2 tane 200 liralık disk kilidi alıcağınıza 1 tane sağlam alarmlı disk kilidi alsanız daha iyi olabir ama alarmlıların ses çıktığı yere sakız yapıştırdıklarını duydum normal disk kilidini zaten kırıyolar veyahut ön teker altına kaykay koyuyolar galiba en iyisi ön disk deliklerinden birine takılan asma kilitlerden... Geçmiş olsun
MeNGuC
20 Eylül 2016, 23:55
Ben ağzını burnunu kırardım
AlpAksu
21 Eylül 2016, 00:00
Ben ağzını burnunu kırardım
benimde bu olaylara bakış açım sizinle aynı fakat o anda bilemiyorsunuz acaba karşınızdakı hırsız değilde normal bir vatandaş mı diye.
MeNGuC
21 Eylül 2016, 00:04
Kim olursa olsun benim malıma bakar foto çekilir en fazla dokunur ona üzerine binme vesayre direk girişirim
shruikan
21 Eylül 2016, 00:32
benimde bu olaylara bakış açım sizinle aynı fakat o anda bilemiyorsunuz acaba karşınızdakı hırsız değilde normal bir vatandaş mı diye.
normal biri bunları yapar mı?
şrfszin suratında burnout yapacaktın, bak bi daha yapıyo mu!
Kim olursa olsun benim malıma bakar foto çekilir en fazla dokunur ona üzerine binme vesayre direk girişirim
mengüç haklı. en fazla foto çekinir yada numarasını yazar. (belki satın almak ister) :P
07mehmet07
21 Eylül 2016, 01:03
Öyle yapacağınıza elinizdeki kumandasında gösterge paneli olan motosiklet alarmları var onlardan alın bi tane rahat edin aşağı yukarı aynı para, ben yurtdışından getirtmiştim 5km açık alan mesfesi olduğu söyleniyodu motoru biri elledimi oynattımı hareketmi ettirdi hepsini ayrı ayrı gösteriyodu ve hepsindede ayrı ayrı ötüyodu internetten araştırın tavsiye ederim, en azından kafanız rahat olur anında kumandadan titreşimle ve sesle haber veriyo, yerinizden kalkmadan susturabiliyorsunuzda...
AlpAksu
21 Eylül 2016, 01:12
Öyle yapacağınıza elinizdeki kumandasında gösterge paneli olan motosiklet alarmları var onlardan alın bi tane rahat edin aşağı yukarı aynı para, ben yurtdışından getirtmiştim 5km açık alan mesfesi olduğu söyleniyodu motoru biri elledimi oynattımı hareketmi ettirdi hepsini ayrı ayrı gösteriyodu ve hepsindede ayrı ayrı ötüyodu internetten araştırın tavsiye ederim, en azından kafanız rahat olur anında kumandadan titreşimle ve sesle haber veriyo, yerinizden kalkmadan susturabiliyorsunuzda...
ürünün tam ismi nedir acaba yada verebileceğiniz bir link var mı?
fatih.met
21 Eylül 2016, 01:15
çivili sopalarla dalarım
07mehmet07
21 Eylül 2016, 01:27
2013'te Aliexpress'ten almıştım daha sonra motoru satınca motorun üstünde gitti alarm, inan ismi neydi hiç hatırlamıyorum ama ben indirime denk getirip 40$'a almıştım, internetten good motorcycle alarm diye arat videolara ak bi sürü alarm var böyle hatta forumda konusuda var aşağıya linkini attım yanlış hatırlamıyosam bununda fiyatı 250 tl idi oradan bakarsın, yakın zamanda motor alıcam bende bundan almayı düşünüyorum ama kime nasıl bağlattırırız orası var...
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/117015-spy-5000m-2-way-motosiklet-alarmi.html
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:25 ----------
Hatta al hocam direk satış linki...
http://urun.n11.com/kilit-ve-alarm/spy-5000-m-akilli-motosiklet-alarmi-P68135892
AlpAksu
21 Eylül 2016, 01:32
2013'te Aliexpress'ten almıştım daha sonra motoru satınca motorun üstünde gitti alarm, inan ismi neydi hiç hatırlamıyorum ama ben indirime denk getirip 40$'a almıştım, internetten good motorcycle alarm diye arat videolara ak bi sürü alarm var böyle hatta forumda konusuda var aşağıya linkini attım yanlış hatırlamıyosam bununda fiyatı 250 tl idi oradan bakarsın, yakın zamanda motor alıcam bende bundan almayı düşünüyorum ama kime nasıl bağlattırırız orası var...
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/117015-spy-5000m-2-way-motosiklet-alarmi.html
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:25 ----------
Hatta al hocam direk satış linki...
http://urun.n11.com/kilit-ve-alarm/spy-5000-m-akilli-motosiklet-alarmi-P68135892
eyvallah hocam kaydettim bir kenara
07mehmet07
21 Eylül 2016, 01:35
Ama alarm alacaklara benim tavsiyem kesinlikle bu alarmdır, adamlar alarm konusunda çağ atlamış...
https://www.youtube.com/watch?v=TUGMQeHaGP4
LynXMaSTeR
21 Eylül 2016, 02:22
buff i gecircen kafaya Allah ne verdiyse yapıştırcan orda bayiltana kadar. motor benimdi falan demicen sonradan seni gidiklamasinlar.
MeNGuC
21 Eylül 2016, 02:36
Bu alarm yukarıda bahsedilen istanbulda bazı yetkili servisler hem satış hem montajını yapıyor google araştırırsanız ulaşması kolay olur
4till4
21 Eylül 2016, 06:08
Abus 8077 granit der susarım
whitedeamon
21 Eylül 2016, 07:00
http://i.hizliresim.com/VEQz5j.jpg (http://hizliresim.com/VEQz5j)
Ona küçük süprizler yapın 😄
something123
21 Eylül 2016, 07:17
Alarmi disk kikidi yerine spy 5000 alarm taktim kisi yaninda 5 10 sn bile durda dokunamasada calisyor.. ustelik eger birinin yakinlastigini gorurseniz disari cikmaniza gerek yok tusa basin otuyor, kisi korkup direk uzaklasir tabsiye ederim.. birde ben is yerinde alarm arti pencere altinda bir noktaya zincir kilit takiorum.. yeterli gibi.. ama siz gorulsaniz spy 5000 alin tavsiye ederim bastin mi calar.
Guven
21 Eylül 2016, 07:37
Geçmiş olsun.
wind16
21 Eylül 2016, 09:03
Bence branda motorun güvenliğinde çok önemli bir ekipman. Evet takması, çıkarması ile uğraşmak istemiyor insan ama hem bu tür meraklıları motordan uzak tutuyor hem de hırsızlar için caydırıcı etki yapıyor.
Yine zincir kilit de disk kilit ile birlikte kullanılmalı. Bu alışkanlığı kazanınca takıp, sökmek konusunda da ustalaşıyorsun ve çok kısa sürede hem brandayı hem de kilitleri takıyorsun.
A.Volkan
21 Eylül 2016, 09:25
Mehmet bey şimdi inceledim dediğiniz alarmı 10 numara harbiden teşekkür ederim. Sanırım kaan elektronik satıyor bu ürünü ama ben hepsiburada.com da buldum kargo bedava fiyatı 325 tl. Zaten hepsiburadada kaan elektronikten temin ediyormuş.:)
MD.Murat
21 Eylül 2016, 09:27
Zincir neden takmıyorsunuz?
keremkrmn
21 Eylül 2016, 10:30
Benimde motorumda spy 5000 var tavsiye ederim kesinlikle, montajı da öyle çok zor bir şey değil. Forumdan birkaç arkadaşın alarmını takmışlığım oldu zamanında.
Spy 5000'e ek birde disk kilidi takarsanız gözünüz arkada kalmaz..
Eagle7
21 Eylül 2016, 10:30
Mehmet bey şimdi inceledim dediğiniz alarmı 10 numara harbiden teşekkür ederim. Sanırım kaan elektronik satıyor bu ürünü ama ben hepsiburada.com da buldum kargo bedava fiyatı 325 tl. Zaten hepsiburadada kaan elektronikten temin ediyormuş.:)
spy5000'den bahsediyorsan aşağıda ki linkte 325 tlden daha uygun,gene ücretsiz kargo
k_ayhn
21 Eylül 2016, 10:43
mts den disk kilidini bır gun takarken bastırdığımız yer fırladı gıttı yaylı olan parça vay be dedim motorumu sana emenet ediyordum tüü sana yazıklar olsun dedim ve abus aldım.şuan ektra olarak spy 5000 kullanıyorum montaj dahil 300 liraya takan arkadaş var üsküdarda adam gibide adamdır.
Levent
21 Eylül 2016, 11:04
Bende Spy kullanıyorum, oldukça etkili, montajı pratik, bazen şirkette arkadaşlar sigara içerken motora yaslanıyorlar, anında zırzır bağırmaya baslıyo ve otomatik olarak motordan uzaklasıyorlar.
Tavsiye ederim, bir de abüs disk kilidi almak oldukça fayda sağlar.
07mehmet07
21 Eylül 2016, 11:07
Rica ederim ama bi de n11'e bakın derim, yukarıda linkini paylaşmıştım orada 278 tl yazıordu belki dahada ucuzu vardır n11 içinde aratmak lazım bir de şunu söyleyeyim motorunuza mutlaka forumdada konusu paylaşılan turkcell'in motorum nerede uygulamasını alın derim aylık 15 tl'mi neydi, Allah korusun olurda çalınırsa motorun nerede olduğuna dair nokta atışı yapıyor diyorlar, küçücük bişey ve motorun görünmeyen biryerine yapıştırırsanız hırsızların bulması da güçleşir çok faydalı bir uygulama, 50 tl'lik bir alarm ve bu uygulamada fazlasıyla işinizi görebilir bu da bir alternatif...
tcourb
26 Eylül 2016, 11:53
mts den disk kilidini bır gun takarken bastırdığımız yer fırladı gıttı yaylı olan parça vay be dedim motorumu sana emenet ediyordum tüü sana yazıklar olsun dedim ve abus aldım.şuan ektra olarak spy 5000 kullanıyorum montaj dahil 300 liraya takan arkadaş var üsküdarda adam gibide adamdır.
iletişim bilgilerini paylaşabilir misiniz ?
sarperfb1907
26 Eylül 2016, 13:24
Bu tarzda insanlar gördüğünüzde en akıllıcası motorda bir sıkıntınız mı var yardım edeyim mi tarzında yanaşıp, eğer ki kendininmiş gibi yaparsa direkt kafa atmak olabilir :)
acgh1907
26 Eylül 2016, 13:46
1600 tl ye kasko yaptirdim.
Ne kadar onlem alsanizda en azindan benim icimde hep bir endise oluyordu.
Kokten cozumu kasko yaptirarak buldum..
Meblag biraz yuksek ama acaba motor yerinde mi endisesi yasamiyorum en azindan..
Öz_Musti
26 Eylül 2016, 14:12
Abi en iyi önlem motorunun gözünün önünde olması.
Ben çok görüyorum. Ortalığa bırakıp gidiyorlar motorları.
volkanmet86
26 Eylül 2016, 14:42
ben bu spy alarım diğer modelini kullanıyorum. ekranı filan yok. sade kumanda. ufak titreşimleri filan alıyor baya iyi. + olarak da securage markalı alarmlı disk kilit kullanıyorum. dışardaysam eğer alarm+direksiyon kilit+ disk kilit kullanıyorum.
akşamları ise alarm+direksiyon kilit+ disk kilit + onguard beast zincir ile mazgala zincirliyorum. bu kadar önlem alıp yine de hırsız götürebiliyorsa helal olsun. dicek başka bişey yok.
k_ayhn
26 Eylül 2016, 15:32
0544 343 12 04 cemo garaj çok iyi bir arkadaş ayhan'dan aldım diyebilirsiniz.aramadan gitmeyin
Draconian
26 Eylül 2016, 15:36
Ön tekerin altına kaykay koymak.. Çok zekice.
Kübra006
26 Eylül 2016, 16:37
bende ileride motorsiklet alıcam..çok yabancı tanımadık bir yere parkettiğimde ne kadar bu güvenlik sistemlerinden yapsamda ben olsam yine güvenemem.görünür bir şekilde bir kartona polisten satılık filan yazıp üstüne koymak gerek en azından çalmaya cürret edemezler diye umuyorum belki saçma ama en azından anı kurtarır:wiinkk:
Elladan
26 Eylül 2016, 17:37
Urban disk kilidim var. Motosikletimin gidonuna dokunman yeterli oluyor çalması için. yani hareket etmesine gerek yok.
jackonbir
26 Eylül 2016, 17:47
motoru gören bir kamera ayarla
her oynayanı internete ver cümle alem tanısın
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO