PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kişisel koruyucu

Kürşat61
11 Eylül 2016, 22:04
Merhabalar, yeni bir motor ehliyeti alacağım.. Ve enduro motor almayı düşünüyorum bir kaç sorum olacak nacizane cevap verebilecek arkadaşlar olursa beni aydınlatırlarsa sevinirim.
1) enduro kask için cross kasklarımı daha uygun
2 ) daha fazla güvenlik için spor motosiklet montlarımı( ve pantolon) yoksa enduro montlarımı tercih edilmeli.
3) enduro tipi montlarda ( ve pantolonlarda) güvenlik üst düzeydemi, yani racing tipi motor kıyafetleri daha bir güvenli görünüyor..
4) benim bildğim donanımlar;kask, mont, pantolon, eldiven, bot, dizlik.. Bunlar haricinde neler alabilirim.

Hondolog
11 Eylül 2016, 22:21
1-Enduro için genelde terekeli kasklar kullanılıyor, şehir içinde kullanacaksan fiberglass olsun gerisi zevkine kalmış, arazide kross kullanacaksan terekeli ve gözlüklü termoplastik kask almanı tavsiye ederim.
2-şehirde daha fazla güvenlik için vücuduna "second skin" gibi oturan spor mont tercih edebilirsin yada tulum.
3-şehir içinde sürtünmeye karşı deri>kordura>tekstil>file>epidermis. Krossta sürtünmeden çok darbeye karşı önlem alınır.
4-montunda varsa sırt ve göğüs ceplerine koruma takmalısın yada yelek şeklinde olanları var. Ayrıca; kuyruk sokumunu ve böbreklerini koruyacak bir bellik şart. Boyunluğu önereceğim ama kullanması bana zulümdür.
Not: Boşa yazdım biliyorum ama işte..

EmreKocyigit
11 Eylül 2016, 22:39
Durex, yakın hisset. Sana tek tavsiyem.

Kürşat61
11 Eylül 2016, 22:39
Boşa değil hepsini tek tek araştıracağım.. Kullanım amacım direk arazi değil genelde şehirler arası gezi/tur.. Hobi amaçlı kullanacağım.. Sharkın kaskları var kaliteli sanırım fiyatları yüksek ondan düşünüyorum iç malzemesini bilmiyoeum aöa karbon kask diyordu.. Tereke nedir bilmiyorum ama bakacağım :) montu henüz almadım ancak sırt ve göğüse ayrıca koruma nasıl takılır? Spor mont dediğniz heralde deri olanlardan..

iylmz
11 Eylül 2016, 22:42
Enduro motor icin hangi ekipmanin uygun olacagi konusunda bir fikrim yok lakin ekipman kullanmayanlara ekipman candiri tekrar hatirlatmak icin yaziyorum.kisa sure once full koruma ile kaza yaptim ve su an bir kaburgam kirik.baska birsey yok sukur.uzerimde ekipman olmasaydi en iyi ihtimalle acik yaralarima yapisan spanclarin nasil cikacagini dusunuyor olacaktim.

Hondolog
11 Eylül 2016, 23:04
Çoğu montun iç kısmında olmak üzere göğüs ve sırtında cepler var. Olayı karmaşıklaştırmamak için yelek yerine bu cepleri kullanmanı öneririm çünkü az eşya taşıman önemli. Spor montun derisi, tekstil ve filesi mevcut. Deri tavsiye etmem, bendekini buluşmalar harici giymiyorum :) benim için smokin gibi. Terletiyor, rahat hareket edemiyorum. Anlayacağın rahat olacaksın, aynı zamanda hafif olacaklar ki giymekte tereddüt etmeyesin.

Kürşat61
12 Eylül 2016, 07:50
Hımm bayramdan sonra bir motor bayine gidip bşraz daha bilgi alıcam daha sonra edindiğim bilgileri karşılıklı şstişare etmek şsterim..