Orijinalini görmek için tıklayınız : Akaryakıta gelen ek vergi ve zamlardan sonra cc büyültmek isteyen var mı?
freewill
11 Eylül 2016, 01:37
Başlık yeterince açık ve net. Seneye 400 lük burgman düşünüyordum ama vazgeçtim. Her ay zamlardan önce 300 tl ye yakın akaryakıt harcamam oluyordu. cc büyültsem fazladan %40 civarı tüketimim artacak ve ay da 150 tl ye yakın fazla harcama olarak geri dönecek ya da 300 tl lik bineceğim :mrgreen: Kısaca vazgeçtim arkadaşlar :salut:
-ZERO-
11 Eylül 2016, 02:21
eski 125 lik motorum 100 km de 3.5 litre yakıyordu. cbr 250 alacam o da aynı yakıyor. muhtemelen uzuuun süre cbr ile evli kalacaz böyle giderse.
whitedeamon
11 Eylül 2016, 04:06
Tam herşeyi tamamladık hayaller gerçek oluyor derken iyi geçirdiler.
AWESQME
11 Eylül 2016, 04:13
Aslana binen yemini düşünmez derler. Yapıcak bişi yok bende 250cc kullanıcısı olarak cc yükseltmeyi düşünüyorum. Yükseltmekten vazgeçmedim tabi ki ancak motor bakarken yakıtı ön planda tutuyorum.
freewill
11 Eylül 2016, 04:50
Aslana binen yemini düşünmez derler. Yapıcak bişi yok bende 250cc kullanıcısı olarak cc yükseltmeyi düşünüyorum. Yükseltmekten vazgeçmedim tabi ki ancak motor bakarken yakıtı ön planda tutuyorum.
yanlış anlama ama o laf bizim gibi fakirlere pek sökmüyor :) en azından kendim için konuşayım :) ayrıca yazdıklarını bir tezatlık var :mrgreen: bir yandan yemin hesabını yapmazken yazının sonuna doğru yakıtı düşünmeye başlamanız sanırım bir şeylerin yanlış gittiğini sonradan fark ettiğinizi anladım :mrgreen:
cemmoto41
11 Eylül 2016, 08:23
Ben önümüzdeki sene er 6f düşünüyorum yakıt falan az güç yerinde fiyat biraz yüksek denkleştirirsem sanırım seneye uzun soluklu bir ilişki beni bekliyor olacak.
karaca3
11 Eylül 2016, 09:05
tekel maddlerine gelen her zamdan sonra arkadaşların bu maddeleri en kısa zamanda birakacagını söylüyorlar ama bırakan yok.
motor içinde aynı olacak bence cc yukseltecekler yine yükseltirler.
major24
11 Eylül 2016, 10:22
Seneler önce söylediğim gibi Vergiler ve zamlar artmaya devam edecekler. O sebeple imkânınız var ise alın yüksek cc motorunuzu ileride dusuk cc motor bile kullanamayacak duruma gelebilirsiniz :(
dovahhkin
11 Eylül 2016, 10:56
Aga aslan besliyen yemini dusunmez
Yuksek cc tamamen hobi.
weirdo1
11 Eylül 2016, 11:38
250cc den sonrasi hobi, H2 ye binen adam yakit düşünmesin bi Zahmet.
ibrahim61
11 Eylül 2016, 14:15
Aga aslan besliyen yemini dusunmez
Yuksek cc tamamen hobi.
Aynen katılıyorum yüksek cc tamamen hobidir.Bir bu zevkim var yakıta zam yaparak yüksek cc zemkimden beni mahrum edemezler yılmam binerim:cherry:
pertry
11 Eylül 2016, 14:59
Burası Türkkiye Halen Hamdolsun diyen insanlar var. Geçirdikçe geçiriyorlar herşeye, petrolün fiyatı düştü bu seferde fiyat düştü diye ötv ye zam yaptılar.
agris
11 Eylül 2016, 19:24
Evet var. Ben büyütmek istiyorum.
whitedeamon
11 Eylül 2016, 19:45
Okullar başlayınca hergün kuşadası söke bazı günler kuşadası aytepe yapacaktım.Havalar bozana kadar okula öyle gider gelirim demiştim .Neyse artık havalar bozmadan da otobüs.
bistraa61
11 Eylül 2016, 22:45
ben orta sınıfa geçerken yakıtı çok düşündüm araştırdım mt7 aldım almaz olaydım 5 litre yakıyor diyenler bostancı sahilinde 3 bın devirde gidiyor herhalde.8 ltreden aşağısını göremedim ben.her gün işe gidip geliyorum ya satıp düşük cc duke alacağım yada 2. motor olarak eski bi cbf ybr.
freewill
11 Eylül 2016, 22:52
ben orta sınıfa geçerken yakıtı çok düşündüm araştırdım mt7 aldım almaz olaydım 5 litre yakıyor diyenler bostancı sahilinde 3 bın devirde gidiyor herhalde.8 ltreden aşağısını göremedim ben.her gün işe gidip geliyorum ya satıp düşük cc duke alacağım yada 2. motor olarak eski bi cbf ybr.
arkadaşım da r25 ile 140 a kadar 4 lt yaktığını söylüyordu tabi bana ayak uydurunca neredeyse yolda kalıyordu zira 6-7 lt tüketiyor o süratlerde :mrgreen:
sercan2667
11 Eylül 2016, 22:58
Benzin 5 lirayken de bindik.Protestolar -Yok Arabalarımızı 1 günlüğüne çalıştırmayalım vs.vs.sonuç yine binmeye, al-sat yapmaya devam.
freewill
11 Eylül 2016, 23:04
Benzin 5 lirayken de bindik.Protestolar -Yok Arabalarımızı 1 günlüğüne çalıştırmayalım vs.vs.sonuç yine binmeye, al-sat yapmaya devam.
2 sene önceydi galiba o zaman honda msx vardı 5,20 den aldığımı bilirim.
whitedeamon
11 Eylül 2016, 23:14
Neden böyle şeyler oluyor bu ülkede anlamıyorum ki.Hesap ortada bu kadar vergi koymanın amacı neki
macremmm
11 Eylül 2016, 23:15
Arabaya en son benzin aldığım da 4.30 almıştım az önce benzin aldım 4.77 litresi ayıptır ya soygundan başka birşey değil sigorta gibi millet mecburen alıyor benzini bu fırsatçılar da gününu gün ediyor valla artık milletin gücü kalmadı yani ya bu kadar da insanların üzerine gelinmez millet sigortalardan ayrı uğraşıyor benzin parası vergiden ayrı uğraşıyor her konuda yükleniyorlar milletin üzerine bakalım bu durum ne kadar daha sürecek çok merak ediyorum
whitedeamon
11 Eylül 2016, 23:22
Öyle kontak kapamak falan değil ciddi ayaklanma olacak .tabikide işlerin bu kadar ileriye gitmemesi taraftarıyım ama gerçekten bu milletin üzerine bu kadar gidilmez
freewill
11 Eylül 2016, 23:28
Öyle kontak kapamak falan değil ciddi ayaklanma olacak .tabikide işlerin bu kadar ileriye gitmemesi taraftarıyım ama gerçekten bu milletin üzerine bu kadar gidilmez
bizim insanımız herşeyden vazgeçer ama zevkinden asla :) örnek: iphone 6s alıp 10 tl lik internet paketi alamayan vatandaşlar :)
whitedeamon
11 Eylül 2016, 23:32
Hocam bu arada atçadaki sisteme paris sistemi diyorlar.Malum her yol eyfele çıkıyormuş atçadada öyle.Dün adadan isabeyliye geldim Aydından çıkınca yine çalışma başlatmışlar acayip bir trafiğe maruz kaldım kamyonların arasında falan öküzler ayrı bir yerden sıkıştıran mı ararsın salı çarşamba günü dönmeyi planlıyorum umarım biraz durulur yollar
jimi_hendrix
11 Eylül 2016, 23:44
benzini ıraktan bir yerden "mazotçi"ye mi getirtsek ne yapsak...
freewill
11 Eylül 2016, 23:50
Hocam bu arada atçadaki sisteme paris sistemi diyorlar.Malum her yol eyfele çıkıyormuş atçadada öyle.Dün adadan isabeyliye geldim Aydından çıkınca yine çalışma başlatmışlar acayip bir trafiğe maruz kaldım kamyonların arasında falan öküzler ayrı bir yerden sıkıştıran mı ararsın salı çarşamba günü dönmeyi planlıyorum umarım biraz durulur yollar
oooo sen uzun zamandır gelmemişsin o zaman :mrgreen: 1.5 yıl oldu çerçioğlu dene topuklu efe topuğu millete koydu gitti :) en son binali yıldırım devraldı da 2 aydır hızlandı baya ekim sonu gibi bitecek inşallah :)
_oXXo_
11 Eylül 2016, 23:50
adamlar yol yaptı köprü yaptı tünel yaptı. siz buralardan ne ile geceçeksiniz. araba ile motor ile. ee bedavamı geçeceksiniz ? avcunuzu yalayın. para ile geçeçeksiniz. ha bide bu araçlar benzin yada mazotla çalışıyo . onlarada para ödeyeceksiniz. bizden bi pok olmaz . durmak yok yola devam.
hep 20 tl lik benzin almaya devam :D . biz eşşek oldukça s.tmeye çalışan çok olur
ardacik
12 Eylül 2016, 00:42
Herkes alir bi nc devam eder...
mhmtesk
12 Eylül 2016, 00:54
Kafaya koydum bisiklet alcam. :thumleft:
Rockdewil08
12 Eylül 2016, 01:05
Evde benzin yapımı, evde nasıl benzin üretilir, ucuz benzin nereden bulunur, benzinli motosikleti gazlıya çevirmek, gazlı motosiklet yapımı, benzin çalmanın cezası, petrol istasyonu hırsızlığı cezası güncel google aramaları:)
shooter1
12 Eylül 2016, 01:14
Herkes alir bi nc devam eder...
125 cc den sonra nc750 almayı düşünüyorum nasılsa az yakıyor
Halit_79
12 Eylül 2016, 01:28
Konu başlığına ithafen, çocukluğumda ayda 1-2 tane gördüğüm BMW ve MERCEDES marka lüks otomobillerden şimdi her sokakta ve trafikte yüzlerce görünce nasıl bir cevap verileceği belirsizleşiyor. Ülkeyi yönetenler normal olarak bu lüks tüketimi gördükçe z.kleri kalkıyo. Olay bundan ibaret, memlekette çok zengin var çooook. Onlar fakirleşmedikçe orta ve alt gelirliyi dürtmeye devam, durmak yok.
Arkadaşlar benzin almayarak protesto etmek vatana ihanet sayılır.
Benzin, bildiğiniz gibi ülkemizin ihraç ettiği bir ürün.
Zaten ihracatımız acınacak halde.
Dışarıya satabildiğimiz ülkeye döviz girmesini sağlayan bir kaç malımız var.
Siz benzin tüketmezseniz devletin elindeki benzin stoğu şişer.
Bu durumda 1 lira 50 kuruşa ihraç ettiğimiz benzinin fiyatını 1 liraya düşürmek zorunda kalırız.
Bu mecburiyet döviz açığı ortaya çıkartır.
Döviz açığı olursa euro-dolar fiyatları uçar.
Dolar uçunca petrolün varil fiyatı daha pahalı gelmeye başlar.
Petrol pahalılaşınca hükümet benzine zam yapar.
Biz buna saadet zinciri diyoruz.
Aslında zevk döngüsü daha uygun.
Yani harcamaya devam edin.
Eğer bu işte bir tuhaflık var diye kafanız karışırsa Mehmet Cengiz'in sözü aklınıza gelsin.
İdarecilerimizin hedefi tutturduğunu hemen fark edeceksiniz.
Halit_79
12 Eylül 2016, 01:47
Birşeyi pahalı diye protesto etmek asla ve asla vatana ihanet sayılmaz. Vergi düzenlemesi yapıp benzindeki ötv yi azaltacaklar o zaman, veya vergi borçlarını ödemeyen hatırı sayılır büyüklükteki işletmeleri öttürmesini bilecekler. Yani herkes işini adam gibi yaparsa protestoya gerek kalmaz canım kardeşim.
shooter1
12 Eylül 2016, 01:57
Birşeyi pahalı diye protesto etmek asla ve asla vatana ihanet sayılmaz. Vergi düzenlemesi yapıp benzindeki ötv yi azaltacaklar o zaman, veya vergi borçlarını ödemeyen hatırı sayılır büyüklükteki işletmeleri öttürmesini bilecekler. Yani herkes işini adam gibi yaparsa protestoya gerek kalmaz canım kardeşim.
hehehe
manisada vergi rekortmeni kim olduğunu bilsen aklına gelmez ama öyle bir para da ortada yok :queen:
whitedeamon
12 Eylül 2016, 08:43
Hocam ona vergi buna vergi zam zam zam ben bir kere ard arda indirimlere gidildiğini görmedim
snappy x
12 Eylül 2016, 08:51
sorun yok hep 10 liralık alıyorum :king:
Mamba09
12 Eylül 2016, 09:27
Çok eskiden beri motor kullanan bir tanıdığım var. Geçen aradım konuştuk. 3 bin liralık bisiklet almış. Baya kullanıcam bunu diyor. Eski kasa motorlara sifir parasi isteyenler, benzin falan bıktım dedi. Haklı da valla
freewill
13 Eylül 2016, 14:49
Çok eskiden beri motor kullanan bir tanıdığım var. Geçen aradım konuştuk. 3 bin liralık bisiklet almış. Baya kullanıcam bunu diyor. Eski kasa motorlara sifir parasi isteyenler, benzin falan bıktım dedi. Haklı da valla
pcx i satmaktan vazgeçtin galiba zamlardan sonra :mrgreen:
hasmet
13 Eylül 2016, 15:50
Neden böyle şeyler oluyor bu ülkede anlamıyorum ki.Hesap ortada bu kadar vergi koymanın amacı neki
Kisa ama dogru cevap: Israf ve yolsuzluk.
Bir de asil vergi vermesi gerekenler vermiyorlar, daha dogrusu baska yerlere veriyorlar. :) Gerci bu da "yolsuzluk" grubuna giriyor.
Meshur bir is adamimiz acik acik soyledi, "bu milletin ...acagiz" diye, iste dedigi oluyor adamin.
gurkanerkan
13 Eylül 2016, 16:43
Evimle işim arası yakın olmasından ötürü kendime bir bisiklet aldım onunla gidip geleceğim artık. Bana kalırsa motosiklet sürmekten çok daha keyifli ve herkese tavsiye ederim.
whitedeamon
13 Eylül 2016, 16:56
Kisa ama dogru cevap: Israf ve yolsuzluk.
Bir de asil vergi vermesi gerekenler vermiyorlar, daha dogrusu baska yerlere veriyorlar. :) Gerci bu da "yolsuzluk" grubuna giriyor.
Meshur bir is adamimiz acik acik soyledi, "bu milletin ...acagiz" diye, iste dedigi oluyor adamin.
Doğru söylüyorsunuz israf inanılmaz derecede.Cem yılmazın gösteride söylediği söz geldi aklıma "adam herşeyi dolduruyor tabağa,yazık ingiliz avokado zeytinini alıp gidiyor.Korku Bitecek."
Bizzat yaşadığım bir olayı anlatayım.Yurt dışına sık gidip gelen bir abimiz var.Kendisinin bir hastalığı var türkiye de doktora gidiyor.Doktor ilaç yazmış buradaki eczaneden almış ilacı.2,3 kutu yazmış ama sonrasında abimiz yurt dışına çıkıyor orada doktora gidiyor.O gün bizim türk doktoru aramış oradaki doktor sen nasıl böyle ilaç yazarsın biz burada sayıyla yazıyoruz sen kutu kutu yazmışsın falan.
Uzun lafın kısası milletimizde israf çok.
Adam hastane,devlet dairesi vs. Gidiyor bir lavaboya gidiyor kullandığı peçeteyle ben motoru sarar yıkayıp 3 kez kurularım herhalde.
Reşit
13 Eylül 2016, 18:29
Koymuşum zammına, aç gazı sürt dizi babaaaa :bestmt:
dizel 125 cc üretilirse ömür boyu binilir
polo34
13 Eylül 2016, 19:17
Hep 30 tl'lik benzin alın, hiç sorun olmaz:) akşam benzini dolduracağına sabah doldurursun, bir gün de gezmeyiverirsin:) hayat çok güzel:)
telike
13 Eylül 2016, 19:22
Benzinin 5.20 olduğunu da gördü bu gözler. Kasmayın bu kadar.
pertry
13 Eylül 2016, 19:53
Herşeye zam zam, zamınada vergisinede ötv sinede akaryakıtınada ya, bu memlekette mutlu yaşıyan adamın aklından şüphe ederim. Hayatımdan bezdim yemin ederim bi paket sigara 10 lira soyuyolar halen.
linkinpark20
13 Eylül 2016, 19:55
Z800 birgun benim olacak. Arpanın ölümü attan olsun.
essegesse
13 Eylül 2016, 19:58
Köprü ve otoyolların ve hatta kaçak sarayın parası nasıl çıkacak sanıyorsunuz ??
hasmet
13 Eylül 2016, 20:15
Saray ucuz da isitmasi sogutmasi pahali :)
whitedeamon
13 Eylül 2016, 21:32
Arpanın ölümü attan olsun be
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO