PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni başlangıç

Kürşat61
10 Eylül 2016, 22:16
Merhaba arkdaşlar, abiler.. Yaşım 27 inşaat mühendisiyim, boyum175 kilom 90.. Atletik bir vücut yapım var.. Motor kullanmak istiyorum.. Şuana kadar birkez bile motor sürmüşlüğüm yoktur.. Bütün konuları araştırıp okudum bilgi edindim.. Genellikler %70-80 civarındaki cevaplar 125-250 cc motorlarla başlanılması gerektiğini söylüyor..
Benim acizane fikrim, teorideki planım şu.. Ehliyet aldıktan sonra Ankara daki ulusan motordan veya honda güvenli sürüş eğitiminden gerektiği kadar eğitim alıp, yamaha mt-09 tracer modelini alıp yollara çıkmak.. Sizce olurmu? Yani küçük motorları es geçip hızlandırılmış bir profesyonel eğitim almam yeterli olurmu büyüm motor kullanabilmek için.. Zira motoru biraz araştırdığımda motprda 2 sürüş moduvar birisi kısıtlandırımış güç.. Yanlış bilmiyorsa 115 bg, 80 tork olan motoru, b modunda 30 bg ve 40 torka kadar düşürüyor.. Bu modda süraem tehlikeyi azaltırmıyım.. Bunu öğrenmek istiyorum tecrübesi cok olan abilerden..

Ayrıca kişisel koruyucu donanımların, ( tam teçhizat) 5000 tl bütçe ayırdım, ( herşeyin en kalitelisi ve en sağlamı olsun istiyorum) yeterli olurmu? Şimdiden teşekkür ederim..

МОТОRCU
10 Eylül 2016, 22:58
Merhaba,
Mt 09 senin için rodeo atı gibi olur bence. Aslında en iyisi 250 cc nin üstüne çıkamamak. Ama madem böyle bir şey yapacaksan, mt09 yerine senin gibi yeni başlayanlar için honda nc 750 x dct nin daha uygun bir motor olduğunu düşünüyorum. Çünkü otomatik vites, dört sürüş modu var. Üç spor, bir drive. Kendini sürüşe veriyorsun. Debriyajla uğraşmıyorsun. Herkes kendi motorunu över elbette, bu kaçınılmaz birşey. Fakat biraz araştırırsan yeni başlayanlara önerildiğini göreceksin. Biraz google la derim.

Kürşat61
10 Eylül 2016, 23:01
Otomatik vites olmasın manuele alışayım istiyorum.. O modelide cok araştırdım ama fiyatıda yüksek geçiş motoru için..