Orijinalini görmek için tıklayınız : Demir parça yaptırmak (topcase için), Istanbul
vdumlu
07 Ağustos 2016, 10:53
Iyi günler herkese.
Siteye henüz üye oldum, konular arasında araştırdım fakat bulamadım.
Konu yanlış yerde açılmışsa, kusura bakmayın...
2015 Ekim ayından bu yana Lifan Em150L kullanıyorum.
Çok acemi bir sürücüyüm hala, bu ilk motorum ve daha önce hiç deneyimim yoktu.
Üniversite öğrencisiyim ve kampüsteki spor salonuna giderken havlu, şampuan, terlik derken büyük bir çanta kullanacağım artık. Motora arka çanta takmak istedim fakat proje çizimi ve ruhsata işleme konusu çok pahalı, yapamam. Büyük bir spor çantası kullanacağım ve bunu motorun üstüne bağlamak istiyorum rahatça. Aklımda bir sağlam ve çok basit şekilli bir proje var, dört parça demiri kaynak yapıp, o tek parçayı motora monte edeceğim. Kaza gibi tehlikelerde ya da arabalarin arasindan gecerken sorun cikarmayacak, port bagaj demirinin biraz arkaya dogru uzamış halini istiyorum diyebiliriz. Trafikte kimseye tehlike yaşatmam, öncesinde 5 yıllık şehir içi, şehir dışı araba kullandım, trafik kültürünü biliyorum...
Fakat Istanbul Avrupa yakasında, tanıdığım tüm motosikletcilere sormam rağmen yanıt alamadım, hepsi bilmediklerini söyledi... Demiri eğip bükecek, kaynak yaptırabilecek bir yere ihtiyacım var. Bildiğiniz, tanıdığınız bir yer var mı bu yakada?
Cevaplar için teşekkürler şimdiden...
BlackGhost
07 Ağustos 2016, 11:06
bu tür demir bağlantı,koruma ve egsoz gibi işlerle berlin custom chopper isminde bir yer var avrupa yakasında.Sİzin istediğiniz şekilde demir işlerini yapıyorlar,netten arayıp bulun konuşun derim.
kordinaryus
07 Ağustos 2016, 17:09
proje olayını iyi araştırın. çanta taktırmak için proje istenmesi kağıt üzerinde varsa bile uygulamada yok. em150l için hazır çanta demirini bursa'daki servislerde bulabilirsiniz. internetten 1-2 tanesini arayın.
Olcay Avşar
07 Ağustos 2016, 17:14
Hevesli her demir dogramaci yapar isterse, projeyi merak ettim.
fazil
07 Ağustos 2016, 18:12
Projeyi ben de merak ettim. Istanbul'da demirci bulmak zor, kucuk sehirlerde demirciyle arkadas olunuyor, cok zevkli isler yapiliyor.
Olcay Avşar
07 Ağustos 2016, 18:37
Evet proje konusu ve ruhsata isletme olayi muamma, hemen hemen hic bir sivil kullanici bu islemi yapmamistir. Kanunun sadece ticari motorlari etkiledigi sivil kullaniciya kesilen cezalar icin acilan davalar var.
Ben de ruhsata isletmedim, yanimda boyle bir mahkeme karari ciktisi tasiyorum. Polise dert anlatamazsam gosteririm diye.
fazil
07 Ağustos 2016, 19:18
Uzun yillardir Givi V46 topcase canta kullaniyorum, epey bir cevirmeye girdim, hic sorunla karsilasmadim. Ruhsata da islemedim, proje de cizdirmedim kimseye.
vdumlu
09 Ağustos 2016, 22:01
Evet proje konusu ve ruhsata isletme olayi muamma, hemen hemen hic bir sivil kullanici bu islemi yapmamistir. Kanunun sadece ticari motorlari etkiledigi sivil kullaniciya kesilen cezalar icin acilan davalar var.
Ben de ruhsata isletmedim, yanimda boyle bir mahkeme karari ciktisi tasiyorum. Polise dert anlatamazsam gosteririm diye.
O mahkeme kararını bana gönderebilir misiniz? Ben de taşıyayım
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:56 ----------
Topcase taktırsam mı ben de? İstanbul'dayım, Okullar açılınca her gün Bağcılar-Taksim-Maslak üçgeninde dönüyorum. Bazen polisler oluyor ama hiç durdurulmadım henüz... Yine de çekiniyorum, sök derlerse ne yaparım çantayı sonra... Ne dersiniz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:58 ----------
Proje öyle afili birşey değil, dediğim gibi bilindik çanta tablalarının biraz uzunu tarzında olacak. Çizmedim bile, o kadar basit birşey yani :)
Olcay Avşar
10 Ağustos 2016, 09:27
O mahkeme kararını bana gönderebilir misiniz? Ben de taşıyayım
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:56 ----------
Topcase taktırsam mı ben de? İstanbul'dayım, Okullar açılınca her gün Bağcılar-Taksim-Maslak üçgeninde dönüyorum. Bazen polisler oluyor ama hiç durdurulmadım henüz... Yine de çekiniyorum, sök derlerse ne yaparım çantayı sonra... Ne dersiniz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:58 ----------
Proje öyle afili birşey değil, dediğim gibi bilindik çanta tablalarının biraz uzunu tarzında olacak. Çizmedim bile, o kadar basit birşey yani :)
Kararın çıktısını ilgili bir başlıkta paylaşmıştım, biraz kurcalarsan bulursun. Olmadı tekrar yüklemeye çalışırım.
Fakat hazır satılan standart bir tabla ve topcase takmaz da kafana göre bir şey üretirsen asıl o zaman proje vs lazım gelir.
jonvolkan
10 Ağustos 2016, 10:20
O kararı bizimle de paylaşabilir misiniz? Ruhsatın arasında ben de bulundurayım bir nüsha.
bikerboi
10 Ağustos 2016, 12:30
Topcase taktırmanla tabla yaptırıp spor çantası bağlaman arasında ne fark var? Topcase de senin spor çantan gibi sökülüp takılıyor hatta tek tuşla çıkıyor. Adına ne dediğinin önemi var mı, ha topcase ha arkaya bağlı spor çantası, birinin üstünde givi yazıyor sert plastikten diğerinde adidas yazıyor kumaştan:)Eğer burada mesele ceza yememekse, bence motora yaptığın bu değişikliğe ilişkin proje çizdirmediğin için de aynı şekilde ceza yemen lazım:wiinkk: Ancak pratikte iki motorumda da topcase olmasına rağmen ve defalarca çevirmeye girmeme rağmen henüz bir işlem uygulanmadı.
Olcay Avşar
10 Ağustos 2016, 14:19
http://i.hizliresim.com/7o66kr.jpg
http://i.hizliresim.com/WV77Eq.jpg
http://i.hizliresim.com/EVPdGz.jpg
vdumlu
10 Ağustos 2016, 21:41
Teşekkürler. Hem yorumlar, hem de paylaşılan fotoğraflardan sonra arka çanta takmaya karar verdim. Bugün motorumu satin aldigim yere sorduğumda Lifan Emisole arka canta takamazsin, yoktur tasiyici demiri dedi. Açıkçası hevesimi kirdi biraz. Gerçekten yok mudur? Internette bulamadim. Ne yapmami onerirsiniz?
nokiaxxx
24 Ağustos 2016, 00:06
https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-motosiklet-lifan-emisol-arka-canta-demiri-320350829/detay
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO