Orijinalini görmek için tıklayınız : YAMAHA XJ6N Debriyaj sert, şikayeti?
ramcixx
02 Ağustos 2016, 15:05
Arkadaşlar, Tecrübeli abiler hepinize selam;
Yakın bir arkadaşım 2013 model XJ6N aldı geldi muğladan. Kendisiyle geçenlerde muhabbet ettik biraz.
"Abi debriyaj çok sert, bunun bi çözümü yok mu yoksa bunlar böyle mi?" dedi. Debriyaj manetini sıktığında eline sert gelmiş.
Acaba bu kronik bir sıkıntı mı? yoksa 600' lüklerin hepsinde mi aynı? :silent:
berkay3212
02 Ağustos 2016, 15:07
Bilemiyorum ne kadar sert ama 250r'den geçtiğimde ilk günler banada baya sert gelmişti, sonradan alıştım sıkıntı yok.
ardacik
02 Ağustos 2016, 16:01
Buyuk motorlarin hepsinde debriyaj serttir hatta telli deilde hidrolik sivili olanlar biraz daha zorlar ilk zamanlar sonra hepsine alisirsin :)
ramcixx
02 Ağustos 2016, 16:25
bir arkadaşımda nc750x kullanıyor gayet yumuşak diyor. Değişkenlik durumuda söz konusu sanırım.
ssCi
02 Ağustos 2016, 16:29
xj6 sıktım taş gibi, mt 07 sıktım yağ gibiydi. Olayın bakımla alakası var içine wd40 sıksın hatta motor bloğunun oralarda debriyaj bilmemnesi var süngeri falan var plastik motor bloğunada oradan tel giriyor orayada wd 40 sıksın.
sey_47
02 Ağustos 2016, 16:32
Buyuk motorlarin hepsinde debriyaj serttir hatta telli deilde hidrolik sivili olanlar biraz daha zorlar ilk zamanlar sonra hepsine alisirsin :)
Allah allah, hidrolikli olanlar daha mı sert?
Hiç hidrolikli kullanmadım ama. SAnıyorum ki hidrolikler biraz daha yumuşak diye düşünüyorum.
Büyük cc'lerin hepsinde öyle değil.
Benim motosikelte kim binse, sert diyor. Mt7 li arkadaş, bu nela kas yaparsın demişti. Gliba yaptım. Koymuyor artık bana.
Kuzenin aynı motosikletten var biraz daha yumuşak onunki.
Yağsız falan bırakmıyorum.
Ama debriyaj teli değiştirilebilir, yumuşatmak adına.
ramcixx
03 Ağustos 2016, 11:29
wd 40 ile yağlamak gerek sanırım... Altın elbiseli adam da fren manet aralarına aşağı kısımlara sıkmıştı.
ardacik
03 Ağustos 2016, 11:32
Allah allah, hidrolikli olanlar daha mı sert?
Hiç hidrolikli kullanmadım ama. SAnıyorum ki hidrolikler biraz daha yumuşak diye düşünüyorum.
Büyük cc'lerin hepsinde öyle değil.
Benim motosikelte kim binse, sert diyor. Mt7 li arkadaş, bu nela kas yaparsın demişti. Gliba yaptım. Koymuyor artık bana.
Kuzenin aynı motosikletten var biraz daha yumuşak onunki.
Yağsız falan bırakmıyorum.
Ama debriyaj teli değiştirilebilir, yumuşatmak adına.
Benimki hidrolik zamanla sertlesio siviyi yeniledigin zaman yumusacik oluyo :) bazi motorlarda gercekten sert oluyo dedigin gibi kas yaparsin :)
DKN
03 Ağustos 2016, 11:37
ne güzel işte bilek kası çalışıyo. motosiklet bile sporu sevdiremiyo arkadaş, ne bu nefret
Jemand
03 Ağustos 2016, 19:25
Arkadaşlar, Tecrübeli abiler hepinize selam;
Yakın bir arkadaşım 2013 model XJ6N aldı geldi muğladan. Kendisiyle geçenlerde muhabbet ettik biraz.
"Abi debriyaj çok sert, bunun bi çözümü yok mu yoksa bunlar böyle mi?" dedi. Debriyaj manetini sıktığında eline sert gelmiş.
Acaba bu kronik bir sıkıntı mı? yoksa 600' lüklerin hepsinde mi aynı? :silent:
benimki yağ gibi, bi sorun olmalı ? ya da ney ile karşılaştırıyor o da önemli.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO