PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yamaha Yamaha Tracer 700 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11

stglf
26 Kasım 2019, 17:15
Arkadaşlar Merhaba,

2016 model tracer 700 sahibiyim, motorumu 2.el olarak 1 ay önce aldım, sormak istediğim bir soru olacak, frene sert bastığımda abs devreye giriyor normal olarak yalnız bununla birlikte gelen birde bir ses var garip bi ses ve elektronik bi ses artçı bile duyabiliyor bu sesi, ikaz sesi gibi sanki, bunun ne olduğunu bilen varmı ?

toreador
27 Kasım 2019, 09:20
Arkadaşlar Merhaba,

2016 model tracer 700 sahibiyim, motorumu 2.el olarak 1 ay önce aldım, sormak istediğim bir soru olacak, frene sert bastığımda abs devreye giriyor normal olarak yalnız bununla birlikte gelen birde bir ses var garip bi ses ve elektronik bi ses artçı bile duyabiliyor bu sesi, ikaz sesi gibi sanki, bunun ne olduğunu bilen varmı ?

Merhaba. İkinci el satın aldığını tahmin ederek iki bilgi paylaşmak istiyorum:

1- İkinci el aldıysan, orijinal lastiklerini değiştirmediyse, aradan geçen süre ve muhtemel yüksek kilometre (20.000 km'yi geçmiş olması muhtemel) sebepleriyle artık lastiğin yol tutuş kabiliyeti düşmüş ve sıkça kaymaya meylederek ABS'yi devreye sokmaktadır.

2- Yine tahminimden yola çıkarak şayet çok uzun sürmeyen, düz, mekanik sesi kastediyorsanız (bilim-kurgu filmlerinde robotların eklemlerinden gelen sese benzetiyorum) ABS sensörünün devreye girmesiyle açığa çıkan ses omasını kıymetlendiriyorum. Çok da endişeye vesile olmaması için trafiğe kapalı alanda ABS'yi devreye sokacak hamleler yaparak bahsini ettiğim unsur olup olmadığını teyit edip daha güvende sürmeniz anlamında ferahlık sağlayabilirsiniz.

YAHYaONUR
27 Kasım 2019, 14:00
Büyük motora yeni geçince arka freni dozajlamayı öğrenmek biraz zaman alıyor, sert basıyor ve abs yi devreye soktuğunuz için duyuyorsunuz bu sesi hocam gayet normal. Ek olarak fren pedalında titreşim şeklinde geri bildirim de alıyor olmamız normal. Ön fren %70 arka %30 şeklinde kombine kullanmaya alışmalıyız.

stglf
04 Aralık 2019, 17:15
Çok teşekkürler hocam, bahsettiğimiz ses tarifinize bire bir uyuyor :) muhtemel lastikler ile ilgili.

odabasalpars
06 Ocak 2020, 15:43
Arkadaşlar merhaba. Kısa süre önce Tracer 700 aldım. Belki daha önce yazılmıştır ama tüm mesajlara bakamadım (Ders arasında giriş yapıyorum :) ) Motordan biraz ses çıksın istiyorum ama helikopter gibi de milleti rahatsız etsin istemiyorum :) Bu sebeple biraz araştırma yaptım. Alacaksan akropovic al, onu al bunu al tavsiyeleri geldi. Bahsi geçen markalardan hem istediğimden fazla ses çıkacak hem de bütçemi aşacağı için vazgeçtim. Bu hafta sonu tanıdık vasıtasıyla MT07 de bir uygulama gördüm. Orjinal egsozun içinden bişeyler sökmüşler ve istediğim ayarda olmuş. Aramızda Antalya'da ikamet eden ve nasıl yapıldığı konusunda beni bilgilendirip ustaya yönlendirebilecek arkadaşımız varsa çok sevinirim...

tommygun
06 Ocak 2020, 15:46
Arkadaşlar merhaba. Kısa süre önce Tracer 700 aldım. Belki daha önce yazılmıştır ama tüm mesajlara bakamadım (Ders arasında giriş yapıyorum :) ) Motordan biraz ses çıksın istiyorum ama helikopter gibi de milleti rahatsız etsin istemiyorum :) Bu sebeple biraz araştırma yaptım. Alacaksan akropovic al, onu al bunu al tavsiyeleri geldi. Bahsi geçen markalardan hem istediğimden fazla ses çıkacak hem de bütçemi aşacağı için vazgeçtim. Bu hafta sonu tanıdık vasıtasıyla MT07 de bir uygulama gördüm. Orjinal egsozun içinden bişeyler sökmüşler ve istediğim ayarda olmuş. Aramızda Antalya'da ikamet eden ve nasıl yapıldığı konusunda beni bilgilendirip ustaya yönlendirebilecek arkadaşımız varsa çok sevinirim...

Katalizör sökülmüş olabilir.

odabasalpars
06 Ocak 2020, 17:00
Katalizör sökülmüş olabilir.

Dediğine göre egzozu söküp üst kısmından içini açmış ordan bişeyler kesmiş. Motor bloğunun altında kaldığı için belli bile olmuyor dışarıdan bakınca

tommygun
06 Ocak 2020, 18:55
Dediğine göre egzozu söküp üst kısmından içini açmış ordan bişeyler kesmiş. Motor bloğunun altında kaldığı için belli bile olmuyor dışarıdan bakınca

Benim motorda da benden önceki sahibi benzer bir operasyon yaptırmış. Katalizörün çeyreği kesilmiş, böylelikle alt devirde torkta düşüş yaşanmıyormuş, motorun sesi kalınlaşmış, rölantide kulağı rahatsız edecek bir ses yokken 5000 devir üstü makine kükremeye başlıyor. Egzozun altında da kaynak izi var.İşin tekniği benim bilgi birikimimi aşıyor, sadece eski sahibinin söylediklerini aktarayım dedim.

odabasalpars
07 Ocak 2020, 12:28
Benim motorda da benden önceki sahibi benzer bir operasyon yaptırmış. Katalizörün çeyreği kesilmiş, böylelikle alt devirde torkta düşüş yaşanmıyormuş, motorun sesi kalınlaşmış, rölantide kulağı rahatsız edecek bir ses yokken 5000 devir üstü makine kükremeye başlıyor. Egzozun altında da kaynak izi var.İşin tekniği benim bilgi birikimimi aşıyor, sadece eski sahibinin söylediklerini aktarayım dedim.

Çok teşekkür ederim. Şu meşhur Antalya yağmurlarından fırsat bulursam hemen deneyeceğim :) Gerçi her egzozcu becerebilir mi bilemiyorum ama :silent:

Angrypower
07 Ocak 2020, 12:36
Çok teşekkür ederim. Şu meşhur Antalya yağmurlarından fırsat bulursam hemen deneyeceğim :) Gerçi her egzozcu becerebilir mi bilemiyorum ama :silent:

Her egzozcu beceremez. Boşuna macera arayıp, elindeki orjinal egzozu heder etme derim.

Msk
03 Şubat 2020, 21:33
Merhaba arkadaşlar,

Tracer 700 ailesine bir kişi daha eklendi, çok istediğim bu makine çok şükür bana da nasip oldu. 2 günde 500 km yol yaptık. Doğal olarak da şifayı kaptık :) Havaların güzelleşmesini sabırsızlıkla bekliyoruz..

Tüm arkadaşlara keyifli sürüşler diliyorum, tekerinize taş değmesin..
Sağlıcakla..

inzell
16 Mart 2020, 22:45
Tracer 700'e taktığım Shad Adventure çantaların montaj videosu: https://www.motorumla.net/yamaha-tracer-700-canta-montaji/

fabrisio
24 Mart 2020, 18:24
Herkese merhaba. Ben de bir 2017 model 3000 km Tracer 700 sahibi olarak aranızdayım. Daha önce 98 beygir bir Fazer 600'üm vardı. O zamanlar Fazer 600 forumu oldukça hareketliydi. İnsanlar bilgi paylaşımı konusunda çok cömerttiler. Ama görünüşe göre burada pek bir hareket yok.

Sizden ricam, motorunuza taktırdığınız, taktırıp pişman veya memnun olduğunuz aksesuarları paylaşmanız. Bunula alakalı ilk paylaşımı ben yapayım.

Yamaha Orjinal motor koruma demiri (olması gerekir)
Yamaha Orjinal motor koruma takozu (olması gerekir)
Yamaha Orjinal yüksek tur camı (boyunuz benim gibi 186cm ve yukarısı ise hiçbir işe yaramıyor)
Rhino Gidon yükseltme aparatı (Neredeyse bir GS kullanır gibi dik sürmenizi sağlıyor. Bence faydalı)
GP Kompozit orta sehpa (Olmazsa olmaz. Özellikle sizcir bakımı yaparken. Takması biraz zahmetli)
GP Kompozit arka teker sıyırıcı (Gerekli değil. Sadece estetik katıyor)
Steon gaga (Gerekli değil. Sadece estetik katıyor)
Yamaha Topcase ve demirleri (Bence aerodinamiği ve estetiği bozuyor. Onun yerine Shad yan çantalar daha kullanışlı ve yakışıklı olacaktır)
Maggi Fort Knox 150cm/16mm zincir kilit (Olmazsa olmaz. Birileri kesmeye çalışmış. Beceremeyince vazgemiş)
Abus 7000 rs1 alarmlı disk kilidi (Son derece sağlam bir disk kilidi. Ancak tanıtımlarda bahsedildiğinin aksine alarmından pek birşey beklemeyin)

Tavsiye ettiğiniz veya etmediğiniz aksesuarları yazarsanız sevinirim.

https://i.imgyukle.com/2020/03/24/JjXqYv.jpg

Msk
04 Nisan 2020, 17:47
Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin, sağlıcakla..

YAHYaONUR
05 Nisan 2020, 13:00
Herkese merhaba. Ben de bir 2017 model 3000 km Tracer 700 sahibi olarak aranızdayım. Daha önce 98 beygir bir Fazer 600'üm vardı. O zamanlar Fazer 600 forumu oldukça hareketliydi. İnsanlar bilgi paylaşımı konusunda çok cömerttiler. Ama görünüşe göre burada pek bir hareket yok.

Sizden ricam, motorunuza taktırdığınız, taktırıp pişman veya memnun olduğunuz aksesuarları paylaşmanız. Bunula alakalı ilk paylaşımı ben yapayım.

Yamaha Orjinal motor koruma demiri (olması gerekir)
Yamaha Orjinal motor koruma takozu (olması gerekir)
Yamaha Orjinal yüksek tur camı (boyunuz benim gibi 186cm ve yukarısı ise hiçbir işe yaramıyor)
Rhino Gidon yükseltme aparatı (Neredeyse bir GS kullanır gibi dik sürmenizi sağlıyor. Bence faydalı)
GP Kompozit orta sehpa (Olmazsa olmaz. Özellikle sizcir bakımı yaparken. Takması biraz zahmetli)
GP Kompozit arka teker sıyırıcı (Gerekli değil. Sadece estetik katıyor)
Steon gaga (Gerekli değil. Sadece estetik katıyor)
Yamaha Topcase ve demirleri (Bence aerodinamiği ve estetiği bozuyor. Onun yerine Shad yan çantalar daha kullanışlı ve yakışıklı olacaktır)
Maggi Fort Knox 150cm/16mm zincir kilit (Olmazsa olmaz. Birileri kesmeye çalışmış. Beceremeyince vazgemiş)
Abus 7000 rs1 alarmlı disk kilidi (Son derece sağlam bir disk kilidi. Ancak tanıtımlarda bahsedildiğinin aksine alarmından pek birşey beklemeyin)

Tavsiye ettiğiniz veya etmediğiniz aksesuarları yazarsanız sevinirim.

https://i.imgyukle.com/2020/03/24/JjXqYv.jpg

Orjinal canta ve demiri hakkinda yazdiginiz haricine %100 katiliyorum ama orjinal (30 Lt olan) canta ve demiri bu motora cook ayri bir hava katiyor, ve kucuk oldugu icin aerodinamigi neredeyse hic bozmuyor, yuksek hizlarda bile el birakinca gidon sallanmiyor bende.

Eklemek istedigim , 4 lu 5 modlu CSR sis fari takiliydi benim motoruma aldigimda ilk sahibi tarafindan yagmur camur demeden 2016 dan beri kullanilmisti aldim 2 senede ben kullandim. Gayet memnunum, gorunurluge etkisi muazzam.

Metela
11 Mayıs 2020, 21:16
piyasadaki durumu, markanın presitiji, servis ağı, parça fiyatı, heybet, güç ve gösteriş açısından cidden bu kadar harika bir motor yok, mesela versysy var ama üstünlüğü olsa da servis marka gibi konularda rezil durumda, suzuki de var ama o da keza aynı durumda, honda da ise nc750 kesinlikle 50 beygir olması sebebiyle kıyaslanamaz, farklı bir kategoride.

Aldığıma çok memnunum 1 senedir de kullanıyorum, beni üzen konu 649cc barajına takılması ve lastik genişliği sebebiyle biraz yüksek lastik fiyatlarına sahip olması, lastik konusu idare edilebilir ama şu 649 cc olayına çok küfür edesim var, 649-900cc gibi bir kategori olsaydı anlarıdm ama 1200c ile aynı tutmaları cidden çok sinir bir durum.

Neyse kendi motorum demiyorum ama beni cidden çok mutlu eden bir motor, ekonomik şartlar olmasa kesinlikle 2020 veya tenere 700 olanını alırdım, şu an elimdeki de efsane olduğu için imkan yettikçe yıllarca kullanmaktan büyük zevk alacağım.

https://i.hizliresim.com/T1DVDU.jpg (https://hizliresim.com/T1DVDU)

Cyan
11 Mayıs 2020, 22:33
...
Aldığıma çok memnunum 1 senedir de kullanıyorum, beni üzen konu 649cc barajına takılması ve lastik genişliği sebebiyle biraz yüksek lastik fiyatlarına sahip olması, lastik konusu idare edilebilir ama şu 649 cc olayına çok küfür edesim var, 649-900cc gibi bir kategori olsaydı anlarıdm ama 1200c ile aynı tutmaları cidden çok sinir bir durum.
...

Çok güzel motor gerçekten de, lastik fiyat farkı mevzu edilecek konu değil bence, üst seviye lastiklerde 160/180 arasındaki fark 100-150TL falan.

Vergi konusuna katılıyorum, hem ÖTV hem de vergide ilk dilimi 750'ye çekseler ne güzel olurdu. (Boş hayaller...)

HerveauX
25 Mayıs 2020, 01:27
Arkadaşlar çok selamlar 2018 model bir T700 alarak aranıza katıldım sormak istediğim bir şey var 2.el Orjinal 52 lt çanta aldım orjinal kontak anahtarlı fakat aldığım kişinin motoru çalınmış bana çantayı kendi kontak anahtarı ile teslim etti ben bu kilidi kendi kontak anahtarıma göre yeniden nasıl ayarlayabilirim anlatacak var mı çok duamı alır

Cyan
25 Mayıs 2020, 10:19
Arkadaşlar çok selamlar 2018 model bir T700 alarak aranıza katıldım sormak istediğim bir şey var 2.el Orjinal 52 lt çanta aldım orjinal kontak anahtarlı fakat aldığım kişinin motoru çalınmış bana çantayı kendi kontak anahtarı ile teslim etti ben bu kilidi kendi kontak anahtarıma göre yeniden nasıl ayarlayabilirim anlatacak var mı çok duamı alır

Herhalde bir Yamaha servise gidip yeni göbek sipariş edeceksiniz.

HerveauX
25 Mayıs 2020, 17:27
göbek var şu an bende ayar bilgim yok

gkhnynrgrfk
27 Haziran 2020, 11:38
Selamlar 2017 tracerimla araniza yeni katildim. Farlariyla ilgili ayarlama yapilabiliyormu yukari veya asagi gibi.

Ahmetbahadır
27 Haziran 2020, 19:00
piyasadaki durumu, markanın presitiji, servis ağı, parça fiyatı, heybet, güç ve gösteriş açısından cidden bu kadar harika bir motor yok, mesela versysy var ama üstünlüğü olsa da servis marka gibi konularda rezil durumda, suzuki de var ama o da keza aynı durumda, honda da ise nc750 kesinlikle 50 beygir olması sebebiyle kıyaslanamaz, farklı bir kategoride.

Neyse kendi motorum demiyorum ama beni cidden çok mutlu eden bir motor, ekonomik şartlar olmasa kesinlikle 2020 veya tenere 700 olanını alırdım, şu an elimdeki de efsane olduğu için imkan yettikçe yıllarca kullanmaktan büyük zevk alacağım.

https://i.hizliresim.com/T1DVDU.jpg (https://hizliresim.com/T1DVDU)

Tenere 700 cok güzel alet ancak kullanım kolaylığı kesinlikle tracer gibi değil, ikinci olarak 88000 lira o motor için çok fazla.Tıpkı çok güzel bir motor olan vfr 800 crossrunner için 96.000 liranın uçuk olması gibi.Tracer bence de piyasadaki en f/p motor...Siz de güzel günlerde kullanın maşallah diyelim.

Msk
08 Temmuz 2020, 21:39
Merhabalar,
İlandaki aracım satılıktır arkadaşlar. Yeni sahibine şimdiden hayırlı olur inşallah.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-servis-bakimli-eksper-raporlu-2017-model-17000-km-tracer-700-839036608/detay

Lemuriarch
05 Ağustos 2020, 09:04
Arkadaşlar merhaba,

epey önceki sayfalarda da konu olmuş ama aradan geçen zamanda daha fazla denenmiştir belki diye tekrar sormak istedim.

GP Kompozitin orta sehpası malum muadillerine göre fiyat olarak çok iyi. Ancak mevzu orta sehpa olunca bir yandan 4 katı fiyatları vermek istemesem de güvenlik ve sağlamlık öncelik olmalı. O nedenle taktıran kullanan eden varsa tecrübelerini paylaşabilir mi acaba?

Teşekkürler.

gama
13 Ağustos 2020, 08:15
Selam arkadaşlar.. İstanbuldan aranızdayım.. 2. el 2017 (2018 trafik çıkışlı ) Tracer 700 sahibiyim.. motorumun 10.000km bakımını yaptıracağım.. garantisi olmadığı için ustama değiştireceğim.. motorum için yağ olarak 10/40, 15/50 ve tam / yarı sentetik yağlardan hangisini ve hangi markayı tercih etmeliyim.. yetkili servis dışında yağ değiştirip memnun kalan varsa tavsiyesini bekliyorum..

Mcht-mico
13 Ağustos 2020, 11:41
Selam arkadaşlar.. İstanbuldan aranızdayım.. 2. el 2017 (2018 trafik çıkışlı ) Tracer 700 sahibiyim.. motorumun 10.000km bakımını yaptıracağım.. garantisi olmadığı için ustama değiştireceğim.. motorum için yağ olarak 10/40, 15/50 ve tam / yarı sentetik yağlardan hangisini ve hangi markayı tercih etmeliyim.. yetkili servis dışında yağ değiştirip memnun kalan varsa tavsiyesini bekliyorum..

ben evde kendim değiştiriyorum. ustalar emanet yapıyorlar. daha önce castrol 15w50 kullanmıştım memnundum 2000 km falan oldu 7100 10w40 koydum ve memnun değilim. sonrakinde gene 15w50 koyacağım

gama
14 Ağustos 2020, 11:45
ben evde kendim değiştiriyorum. ustalar emanet yapıyorlar. daha önce castrol 15w50 kullanmıştım memnundum 2000 km falan oldu 7100 10w40 koydum ve memnun değilim. sonrakinde gene 15w50 koyacağım yorum için teşekkürler ..castrol yağ tam sentetikmi kullandınız?

Mcht-mico
14 Ağustos 2020, 13:16
yorum için teşekkürler ..castrol yağ tam sentetikmi kullandınız?

önceki yarı sentetikti. sırf merak ettiğim için bir sonrakini tam sentetik koyacağım ama yarı sentetik gayet iyiydi memnundum

Dr.MTE
09 Eylül 2020, 00:26
Arkadaşlar tracer 700 2018 model motorumun farlarını led ile değiştirmek istiyorum. Lütfen konuya hakim olan arkadaşlar destek olsunlar. Aküye , beyne ya da sigortayı yakmadan kullanabileceğim model hangisidir ? Özellikle selektörde şimşek etkili istiyorum.

YasinC
28 Eylül 2020, 23:42
Konu ölü halde ancak deneyim bilgisine ihtiyacım var.

Geçtiğimiz hafta tracer 700'ü almış bulunmaktayım. Ancak artçı alma konusunda korkularım var. Kullanma klavuzunda maksimum ağırlık sürücü dahil 180 kg belirtilmiş.

Ben zaten 130kg'yum şimdi artçı alamayacak mıyım? Geçmişte vstrom ile iken hiç bu konuyu düşünmek zorunda kalmamıştım. Onu geçtim tnt250'de bile düşünmedim ki artçı ile baya seyahat ettim.

Motoru artçılı kullanan bu konuda tecrübesi olan var ise bilgi verirse sevinirim. Bu konu biraz canımı sıktı açıkçası.

tarzan rıfkı
29 Eylül 2020, 01:38
Konu ölü halde ancak deneyim bilgisine ihtiyacım var.

Geçtiğimiz hafta tracer 700'ü almış bulunmaktayım. Ancak artçı alma konusunda korkularım var. Kullanma klavuzunda maksimum ağırlık sürücü dahil 180 kg belirtilmiş.

Ben zaten 130kg'yum şimdi artçı alamayacak mıyım? Geçmişte vstrom ile iken hiç bu konuyu düşünmek zorunda kalmamıştım. Onu geçtim tnt250'de bile düşünmedim ki artçı ile baya seyahat ettim.

Motoru artçılı kullanan bu konuda tecrübesi olan var ise bilgi verirse sevinirim. Bu konu biraz canımı sıktı açıkçası.

yanlız o oran tüm motorlarda var.bahsetmişler yada bahsetmemişler denk gelmemişte olabilir.yani tnt250nin 250 kilo taşıma kapasitesi yoktur.

YasinC
29 Eylül 2020, 05:52
Bu oran tüm motorlarda var biliyorum ancak 180kg klana ilk defa denk geldim.

Vstrom da brüt 500kg falandı limit. Motor 220 kg yani 250-280kg kadar kapasite vardı.

Tnt250 de de bu rakam 230 civarı falandı.

tarzan rıfkı
29 Eylül 2020, 13:19
Bu oran tüm motorlarda var biliyorum ancak 180kg klana ilk defa denk geldim.

Vstrom da brüt 500kg falandı limit. Motor 220 kg yani 250-280kg kadar kapasite vardı.

Tnt250 de de bu rakam 230 civarı falandı.

yani hiç bakmam bu değerlerede bu kadar fark nasıl oluyor onu bende anlamadım şu an.ama bana göre mantık olarak motorun ağırlığı kadar max taşıma kapasitesi gayet makul ve mantıklıdır.yani 200 kiloluk bir motor 300 kilo taşıyorsa ben ona şaşırırım açıkcası.

MrJ
29 Eylül 2020, 13:29
Kullanma Kılavuzlarından

2017 DL-650 GVWR 451kg - *motoru ağırlığı 214kg* = Kalan 237kg yolcu+artçılar+koruma demir çantalar.

2020 Tracer : https://i.ibb.co/qdsxQTy/image-2020-09-29-131905.png (https://imgbb.com/)

versys 650 : 210kg

F750 GS : 216 kg

1250GS : 217 kg

YasinC
29 Eylül 2020, 18:37
Yıllar oldu iyi hatırlamışım yine. 240kg kadar kapasite sunuyor ve bu kapasite durumu kurtarır hale getiriyor açıkçası. 60kg kadar fark var.

180kg çok yetersiz keşke almadan önce dikkat etseydim bu değere. Japonlar herkesi kendileri gibi tüy siklet varsaymışlar.

Bu motoru şuan artçı ile kullanan kimse yok mu?

tosbaaa
21 Kasım 2020, 10:50
Selamlar, aranızda metzeller m7rr veya m9rr kullanan varmıdır?
pilot road5'leri bitirdik. m9rr düşünüyorum.

Cyan
21 Kasım 2020, 15:17
Selamlar, aranızda metzeller m7rr veya m9rr kullanan varmıdır?
pilot road5'leri bitirdik. m9rr düşünüyorum.

CB500F'te Road 5'ten sonra Roadtec01 SE'ye geçtim, Road 5'leri aratmıyor bilginiz olsun.

M7RR (ve yenisi M9RR) spor lastik, sport touring bir motosiklet olan Tracer'a sanki Roadtec01 SE'ler daha iyi gider...

tosbaaa
21 Kasım 2020, 21:31
Teşekkürler hocam, çok uzun mesafeler gitmiyorum, gitsemde biraz daha viraj odaklı rotalar seçiyorum bu doğrultuda m9rr daha mantıklı diye düşündüm kendimce ancak kullanan birilerinden de fikir almak istiyorum. Motolastikte yetkililerle konuşmamda karma bi kullanımım olduğunu agırlıklıda viraj odaklı kullandığımı söylediğimde m9rr önerdiler.

Cyan
22 Kasım 2020, 00:08
Teşekkürler hocam, çok uzun mesafeler gitmiyorum, gitsemde biraz daha viraj odaklı rotalar seçiyorum bu doğrultuda m9rr daha mantıklı diye düşündüm kendimce ancak kullanan birilerinden de fikir almak istiyorum. Motolastikte yetkililerle konuşmamda karma bi kullanımım olduğunu agırlıklıda viraj odaklı kullandığımı söylediğimde m9rr önerdiler.

Takdir sizin tabi ki.

Madem bu kadar sportif ve viraj ağırlıklı kullanıyorsunuz, öncelikle bir amortisör yükseltmesi de düşünebilirsiniz; Yamaha aksesuar olarak ön ve arka için yükseltme şansı sunuyor (ama Öhlins olduğu için oldukça pahalı), başka marka opsiyonlar var değerlendirebilirsiniz.

tosbaaa
22 Kasım 2020, 01:13
Takdir sizin tabi ki.

Madem bu kadar sportif ve viraj ağırlıklı kullanıyorsunuz, öncelikle bir amortisör yükseltmesi de düşünebilirsiniz; Yamaha aksesuar olarak ön ve arka için yükseltme şansı sunuyor (ama Öhlins olduğu için oldukça pahalı), başka marka opsiyonlar var değerlendirebilirsiniz.

Siparişi verdim hocam :) 1 haftaya sanırım takmış olurum. Sonuçları bildireceğim. Teşekkür ederim.

Kilimandjaro
24 Nisan 2021, 13:44
Merhaba, ben de 1 hafta önce 2020 model Tracer 7 Icon Grey ile aranıza katılmış bulunuyorum 5-6 aydır sanırım buralar biraz sessiz kalmış. Yeni kasada merak edilen hususlar var ise henüz 200 km sürebilmiş olmama rağmen bir nebze de olsa yanıtlayabilirim diye düşünüyorum. Daha önce ne MT-07 ne de eski kasa Tracer 700 ü sürmemiştim. Bundan önceki motorumda CBR 600 RR idi ve onda da çekiş kontrol ve hatta ABS bile yoktu. Motorumu da test etmeden satın aldım. Teslim aldığım gün yağışlıydı fakat çekiş kontrol olmayışına rağmen hiç zorluk çekmedim. Bu durum rodajda olduğundan çok ani gaz açmayışımdan kaynaklanmış olabilir tabii ki. Ayrıca üzerinde gelen Michelin Pilot Road 4 ler henüz mumları üstündeyken bile çok güven veriyor, umarım çabuk bitmezler. İlaveten merak eden olursa; bir önceki kasa Tracer ile yürüyen aksamdaki farkının ayarlanabilir amortisörler ve arka dişlinin 43 yerine 45 tercih edilmiş olması şeklinde özetlenebilir.

YasinC
24 Nisan 2021, 16:16
Bu motorda tcs olmaması büyük ayıp. Evet alt devir de tork olması sayesinde düşük hızda yüksek viteste sorun olmuyor ancak asfaltın aşındığı yerlerde korkutabiliyor.

selimonurr
25 Nisan 2021, 15:54
Bu motorda tcs olmaması büyük ayıp. Evet alt devir de tork olması sayesinde düşük hızda yüksek viteste sorun olmuyor ancak asfaltın aşındığı yerlerde korkutabiliyor.

Bunun olmayışının asıl sebebi; her ne kadar potansiyel alıcıyı Tracer 900'e yönlendirmek olsa da, bu kadar güçlü ve uzun yol amaçlı üretilmiş bir makinada hiçbir yol tutuş sistemi olmaması gerçekten hayal kırıklığı. En azından 700GT modeline bir viraj abs, çekiş kontrol, sürüş modu opsiyonları eklenseydi. Bu şekliyle standart MT-07'lerden gidon yüksekliği dışında bir farkı kalmıyor.

tarzan rıfkı
25 Nisan 2021, 17:57
rakiplerinden sadece suzuki de var sanırım çekiş kontrol.bu sınıf baya ölü mumelesi görüyor.abs ye yakında şükredecek bu kullanıcılar.600 lük seyahat motorlarına ne hikmetse hiç yatırım yapılmıyor teknolojik olarak

Cyan
25 Nisan 2021, 18:35
rakiplerinden sadece suzuki de var sanırım çekiş kontrol.bu sınıf baya ölü mumelesi görüyor.abs ye yakında şükredecek bu kullanıcılar.600 lük seyahat motorlarına ne hikmetse hiç yatırım yapılmıyor teknolojik olarak

Aynı fiyata bir üst sınıf varken çok da takılmaya gerek yok; Triumph Tiger 850 Sport.

YasinC
25 Nisan 2021, 20:38
Bunun olmayışının asıl sebebi; her ne kadar potansiyel alıcıyı Tracer 900'e yönlendirmek olsa da, bu kadar güçlü ve uzun yol amaçlı üretilmiş bir makinada hiçbir yol tutuş sistemi olmaması gerçekten hayal kırıklığı. En azından 700GT modeline bir viraj abs, çekiş kontrol, sürüş modu opsiyonları eklenseydi. Bu şekliyle standart MT-07'lerden gidon yüksekliği dışında bir farkı kalmıyor.

Tracer 700 konusunda bence motor komple baştan elden geçirilmesi lazım. Şasi artçı almaya uygun değil taşıma kapasitesi çok düşük. Fren konusunda pek iyi değil nasıl bir abs ünitesi koymuşlarsa fren mesafen uzuyor bariz şekilde. Zaten aldığıma pişman olduğum ender motorlardan biri oldu.

Özellikle artçı ile seyahat edecekler var ise vstrom düşünsün yada cbf600.

Motorun konusunda da şimdi eleştiriyorum linç yiyeceğim :mrgreen:

levend84
25 Nisan 2021, 20:46
Tracer 700 konusunda bence motor komple baştan elden geçirilmesi lazım. Şasi artçı almaya uygun değil taşıma kapasitesi çok düşük. Fren konusunda pek iyi değil nasıl bir abs ünitesi koymuşlarsa fren mesafen uzuyor bariz şekilde. Zaten aldığıma pişman olduğum ender motorlardan biri oldu.

Yakin zamanda Tracer700 kulllanan iki kişi taniyorum,birisi versys e gecti digeri vstroma,uzun turlarda tracer 700 bekar adam işi.tek başina vur her yola..tracer900 bu konuda iyi lafim yok ama o bütçeyede seçenek fazla..

cbf600 iyi makina ama yaktigi kadar gitmiyor,hele karburatorlu kasasi,2008 enjeksiyonlu kasada az yakmiyor(eski kasaya oranla tuketim 100km de 0.5lt fark ediyor) ama bir tik daha kararli gidiyor.ayrica hararet sorununu es geciyorum..

YasinC
25 Nisan 2021, 21:15
Yakin zamanda Tracer700 kulllanan iki kişi taniyorum,birisi versys e gecti digeri vstroma,uzun turlarda tracer 700 bekar adam işi.tek başina vur her yola..tracer900 bu konuda iyi lafim yok ama o bütçeyede seçenek fazla..

cbf600 iyi makina ama yaktigi kadar gitmiyor,hele karburatorlu kasasi,2008 enjeksiyonlu kasada az yakmiyor(eski kasaya oranla tuketim 100km de 0.5lt fark ediyor) ama bir tik daha kararli gidiyor.ayrica hararet sorununu es geciyorum..

Vstrom'u performans olarak yetersiz görenler için dedim aslında onu ama yakıt olarak üzebilir tabi :mrgreen:

Cyan'ın dediği gibi zaten sıfır alacak olan var ise Triumph alsın ama ikinciel de ne olur bilmem.

jfip
25 Nisan 2021, 23:32

Tracer 700 gerçekten rezalet bir motor. Bizim arkadaşta vardı, sattı, yerine Pejo 103 aldı. Aşırı memnun.

YasinC
26 Nisan 2021, 00:44
Tracer 700 gerçekten rezalet bir motor. Bizim arkadaşta vardı, sattı, yerine Pejo 103 aldı. Aşırı memnun.

F/P daha yüksek motora geçmiş en azından :queen: