PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İLK MOTOR (SCOOTER) -MONDİAL mi YUKİ mi-

mustafa2112
25 Temmuz 2016, 22:49
Öncelikle merhabalar herkese, motor konusunda en samimi en içten ve en yardımcı olacak site MOTOSİKLETNET olduğu için sizlere yazmak istedim değerli abilerim ve kardeşlerim. Ben 18 ime bu sene giriyorum ve bir scooter almak istiyorum bir yerden başlamak için ama ilk olacağı için sıfır ama ucuz bir şey istiyorum spor görünümlü kafamda
1-MONDİAL 150 MASH
2-YUKİ YB100-22 JUMBO
var biliyorum ikiside çin parçaları ile yapılmış ama sizin bilgilerinize sığınarak sizce hangisi beni daha az yorar işte servistir falan bozulma falan ben pek anlamıyorum yavaş yavaş okuyarak öğreniyorum yardımcı olursanız çok sevinirim herkese şimdiden teşekkürler
SPOR GÖRÜNÜMLÜ veya NOSTALJİ SCOOTER TAVSİYESİNDE DE BULUNA BİLİRSİNİZ BÜTÇEM : MAX. 3.750

EmreKocyigit
25 Temmuz 2016, 23:02
Uğur şirketler grubunun (mondial motor) patronları fetö terör örgütü kapsamında göz altına alınmış. Mal varlığına el konulursa mondial olur sana mendil :thumleft:

bazen25
25 Temmuz 2016, 23:14
YBR 125-CBF 150 bu ara ne kadar

mustafa2112
26 Temmuz 2016, 07:20
Hadi ya bunu bilmiyordum abi söylediğin iyi oldu yuki nasıldır peki maalesef tam bir kapalı kutu kimse bir şey bilmiyor

nines
26 Temmuz 2016, 10:37
Hadi ya bunu bilmiyordum abi söylediğin iyi oldu yuki nasıldır peki maalesef tam bir kapalı kutu kimse bir şey bilmiyor

dostum çinlilerin çoğu aynı fabrika çıkışlı üzerine farklı isim basıyorlar. hangisinin servis ağı daha geniş ve parçası bolsa onu al derim. ama illa çinli alacaksan daha bilindik marka olması bence daha önemli sonuçta ileride satacaksın ve ben pek ikinci el yuki bakanı çokta görmedim. kanuni ve asya'yada bakabilirsin. çünkü hepsi birbirinin aletlerinden getiriyor sadece isim farklı sonrada yok mondial znu'mu daha iyi asya nostaljimi gibi saçma tartışmalar çıkıyor.

orh
26 Temmuz 2016, 10:48
bütçe yüzündenmi çinlide ısrar ediyosun uzun vade kullanackasan çinliden uzak dur

SessizGezgin
26 Temmuz 2016, 12:19
sonuçta sende motor camiasına katılacağın için bana kalırsa marka isim bir makina al bilindik motor markalarını seç
elden daha erken cıkarırsın. mesala suzuki adress ideal ucuz bir makine

Pisman
26 Temmuz 2016, 12:22
mash ilk motorumdu, ikiside çin malı da olsa benim tercihim mondialden yana olurdu

Mengu16
26 Temmuz 2016, 13:02
Çinli scooter'ların en çabuk varyatörü bozuluyo 150'lik alırsan motoru daha az sıkıştırman gerekeceği için varyatör daha geç eskiyecektir. Ayrıca 100'lüklerin motoru 50-60km hızda bile çok bağırıyo, akıcı bi sürüşü yok keyifli değil.

mustafa2112
26 Temmuz 2016, 18:26
dostum çinlilerin çoğu aynı fabrika çıkışlı üzerine farklı isim basıyorlar. hangisinin servis ağı daha geniş ve parçası bolsa onu al derim. ama illa çinli alacaksan daha bilindik marka olması bence daha önemli sonuçta ileride satacaksın ve ben pek ikinci el yuki bakanı çokta görmedim. kanuni ve asya'yada bakabilirsin. çünkü hepsi birbirinin aletlerinden getiriyor sadece isim farklı sonrada yok mondial znu'mu daha iyi asya nostaljimi gibi saçma tartışmalar çıkıyor.

Hm eyvallah abi peki mondial kapancak falan dedi bir abimiz acaba gerçekten de kapanır mı

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:17 ----------

bütçe yüzündenmi çinlide ısrar ediyosun uzun vade kullanackasan çinliden uzak dur

Aynen abicim malesef bütçem kısıtlı üniversite 2 gibi yani 2 seneye daha iyisini alırım inşallah şimdi lise sonum

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:19 ----------

sonuçta sende motor camiasına katılacağın için bana kalırsa marka isim bir makina al bilindik motor markalarını seç
elden daha erken cıkarırsın. mesala suzuki adress ideal ucuz bir makine

Abicim daha önce baya denedim hesap kitap yaptık sym olsun suzuki olsun ama olmadı aabi malesef şimdi seneye üniversiteye geçeceğim için oda masraf şimddiilik motor bütçem max:3.750 inşallah üniversite 2 gibi daha iyilerini alırım

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:21 ----------

mash ilk motorumdu, ikiside çin malı da olsa benim tercihim mondialden yana olurdu

Eyvallah abicim peki nasıldı mash abi çok üzdümü seni biraz bahsedersen sevinirim çevremde kimse kullanmıyorda

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:23 ----------

Çinli scooter'ların en çabuk varyatörü bozuluyo 150'lik alırsan motoru daha az sıkıştırman gerekeceği için varyatör daha geç eskiyecektir. Ayrıca 100'lüklerin motoru 50-60km hızda bile çok bağırıyo, akıcı bi sürüşü yok keyifli değil.

Abicim aslında yuki dediğim modelinde 150 lilik seçeneği var bendeki sıkıntı biliyorum ikiside çinli adi ama hangisi beni daha az yorar benim lisede son senem her gün servise gitmek istemem birde maddi boyutu var bunun ben zaten evden okula okuldan eve cafeye gidersem markete gidersem arkadaşlarla gezerim falan öyle benim motorum uçsun bir sürü özelliği olsun gibi değilde daha sade öğrenci işi abi