PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : korkmak-yusuf yusuf

Yolcu0
11 Temmuz 2016, 04:02
Arkadaşlar, bilmediğim bir şehire gittiğim zaman yolları bilmediğim için hep korkuyorum. Hele büyükşehirse gittiğim yer daha çok korkuyorum. Bunu nasıl aşabilirim ? O yol, bu araba, aha kavşak kaçtı, ben aşağı düz devam edecektim ama bu yol neden ek bağlantı yapıp beni başka bir yere götürdü, sıçt.k, geride dönemiyoz, ulannn bu yol beni nereye götürüyor.! birde kaybolursak çek sağa navigasyon aç birine sor falan filan uzuyor. Bilmediğim bir yolda motosiklet kullanınca zevk almayı geçtim almasamda olur, yusuf yusufla gidiyorum. Bildiğim yol olursa ohhh kebap yardır mürsel :-) bu sorunu nasıl aşabiliriz ?

SenC_an
11 Temmuz 2016, 04:18
geçtiniz yeri -toprak deyip :p zihninizde haritalayın (biliyorum dediğiniz yerin çevresiyle başlayın)

GP500-1st
11 Temmuz 2016, 04:33
olur öyle şeyler, akışına bırak

ybr ile 10 km yanlış gitsen ne olur, relax:)

pea
11 Temmuz 2016, 09:37
Motosiklette biraz korku iyidir, ölümsüzlük sanrısını engeller, canlı tutar.

Morphin
11 Temmuz 2016, 09:43
Dostum eğer söylediğin yusuflama olmazsa daha kötü olur.
Bu yusuflama sayesinde hep dikkatlı, hem atik vede çevik oluyorsun.
Bilmediğin yolda yardır mürsel gidersen sonun belli olmaz. Temkinli olmak iyidir.

Geçenlerde fark ettiğim bir bilgiyi paylaşayım.
İnsanlar kaybolduklarında hemen müziğin sesini kısıyor.
Mesela arabada giderken yolu şaşırdığını düşünürse bir insan direk müziğin sesini kısıyor.
Arabada tek olsa bile, navigasyonla yola gitse bile nedendir bilinmez hemen müziğin sesi kısılır.
Bu insanlarda bir reflexdir. Bu nedenle senin anlattığın olayda insanların doğal reflexi.
Bu nedenle kurtulmanın tek yolu umursamadan yola gitmek olabilir. :mrgreen:

keremkrmn
11 Temmuz 2016, 09:52
Yani motorla kaybolsanda pek fazla sorun olacağını düşünmüyorum, benzinin bitmek üzere değilse gider 10 km ilerden dönersin o konuda fazla kasma kendini ama yol konusunda aklının bi ucunda soru işareti olması arkadaşların dediği gibi iyi bişey en azından bütün odağını seyir ettiğin yola vermen can güvenliğin açısından daha iyi olacaktır. Bence aynı endişeleri bidiğin yollarda da duymalısın çünkü her an nereden ne çıkacak belli olmuyor.

something123
11 Temmuz 2016, 10:06
keyfi kaybolmak ya :)

oluroyle
11 Temmuz 2016, 10:28
Aha, keyfe keder görmek üzere sabah 6.30 da yola çıktığım gölü goremeden döndüğüm olmuştu . Sebebi kaybolmak, sorabilecegim biri yoktu... issiz... navigasyon beni Allahin daha daha issiz bir yerlerine götürdü ama.. toprak yol, manzara essizdi . Ha golü gorebildim mi hayır. Bir ara fırsat olursa yine giderimm.

Yol muhakkak çıkar bir yerlere, bazen beklenilene, tadını çıkarmaya çalış. Kaybolmanin bile zevki çıkar

SAZMAN
11 Temmuz 2016, 10:36
Elinizdekinin değerini bilin, kaybolmak isteyip kaybolamayanlar var.

ZümeR
11 Temmuz 2016, 11:10
Bilmediğim yerlerde Kafamdaki pusula harika çalışır her daim güvenirim.

Korkmak saçma olmuş çocuk musun sen ? kayboldun diye biri dövecek mi ?
Kaybolma benim lügatım da yoktur.
Yeni yerler keşfettim derim soran olursa.

:)

yunusus
11 Temmuz 2016, 12:01
Ben bilmediğim büyük şehirlerin şehir içi trafiğine arabayla girince stress oluyorum. Motorda öyle bi sıkıntı yok.

Yolcu0
11 Temmuz 2016, 20:09
Yani relax oluyoruz ve kaybolmanın ve yolun uzamasının keyfini çıkarıyoruz. Birisi dövmeyecek tabi ki ama kendime psikolojik baskı yapıyorum sanırım. Rahatlamam gerekirken daha çok kasıyorum. Relax olmaya çalışacağım teşekkürler :-)

TamGazDevam
11 Temmuz 2016, 20:22
Ya bu korku bende de var, mesela bi yere ilk kez gidiyorsam bende de oluyor ve bi canlı belirtsinin olmadığı yola girdiğimde oluyor bende. Birden gazı açıp bildiğim yere gitmek istiyorum inanmazsın kaç kere gideceğim yerden döndüm ilerde başıma bi şey gelir diye yenemiyorum bu duyguyu bi türlü. Acaba ybr kullanıcılarında kronik sorun mu :P

DKN
11 Temmuz 2016, 20:37
bilmediğim yola girince boşu boşuna gidecek olan benzine üzülürüm.. yaya gidiyosam kaybettiğim zamana..

Hondolog
11 Temmuz 2016, 20:42
İnterkom alınız, telefonla eşleştirip gideceğiniz rotayı belirleyin. Size sesli tarif edecektir.

GezeGeze
11 Temmuz 2016, 21:43
Kalabalık değil ıssızlık ürkütür insanı...

Yolda kalacak olsanız, ucundan tutacak kimsenin olmayışı...

O açıdan, bir motorcu için en riskli yol kimin kimsenin geçmediği, gecenin bir karanlığındaki ıssız dağ yollarıdır...

Motoru hadi bir yere itelediniz; kendinizi nereye atacaksınız ... bir şey olacak olsa ...

Bayırı aşıp da uzaktan ışıklar görünmeye başladığındaki içinizi dolduran ferahlık...

Yabanı geride bırakıp, şehre inmenin, insan içine karışmanın rahatlığı... bambaşkadır...

Akşamın karanlığında Burdur Yeşilova sonrası Salda gölünün güneyinden (D330) Acıpayam-Denizli (E87) anayoluna bağlanmaya çalışmak

Tanrınızla da aranızı iyi tutmaya yarar ayrıca :)

bursagsli
11 Temmuz 2016, 23:12
Aynı dert arabayla başım belada yanlış güzergaha girdim mi sağda dursan arkadan korna çalıyorlar motorla da başıma geldi çektim sağa meğerse yanlış yere girmişim hemen geri döndüm

RiDeR_2
11 Temmuz 2016, 23:34
Google Maps var sıkıntı yok

Carbondioxid
11 Temmuz 2016, 23:41
Arkadaşlar, bilmediğim bir şehire gittiğim zaman yolları bilmediğim için hep korkuyorum. Hele büyükşehirse gittiğim yer daha çok korkuyorum. Bunu nasıl aşabilirim ? O yol, bu araba, aha kavşak kaçtı, ben aşağı düz devam edecektim ama bu yol neden ek bağlantı yapıp beni başka bir yere götürdü, sıçt.k, geride dönemiyoz, ulannn bu yol beni nereye götürüyor.! birde kaybolursak çek sağa navigasyon aç birine sor falan filan uzuyor. Bilmediğim bir yolda motosiklet kullanınca zevk almayı geçtim almasamda olur, yusuf yusufla gidiyorum. Bildiğim yol olursa ohhh kebap yardır mürsel :-) bu sorunu nasıl aşabiliriz ?

Bu bir sorun değilki , rahatla yalnız değilsin, bende bilmediğim yolda/larda tökezlerim , hatta eminim dönyadaki yüzde 90 ha keza, check pointler belirlemelisin, taksi durağına bir selam , ve muhabbet gibi , tabelaları uzaktan kesme gibi , tabii navigasyon.

Avcumun içi kadar bildiğim bir yolda alt geçit çalışması yapıldığından 2 dakikalık yolu 35 dakika deli dana gibi dolanıp dolanıp aynı yere çıktığım oldu , hemen kenardaki genclere durumu anlattım ve sordum ; hemen soldan aradan devam, 50 metre soora... diye şıpp tekrar rotamda idim.

Matur sıhhatli ve benzini yüklü ise sıkıntı yoğh.

Yolcu0
12 Temmuz 2016, 06:12
Destekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Kendimi insanların sorunları olur onları paylaşarak aşmaya çalışırlar yuvarlak oluşturup motive ederler aynı o şekilde hissettim. Yalnız olmadığımı bilmek, bu sorunla savaşmak için kendimde enerji hissettirdi. Bilmediğim yolda daha iyi süreceğimi hissediyorum. Dünyanın sonu değil ve hata yapabiliriz. Araba değiliz korna bassınlar sağa çektik mi haritaya bakabiliriz yolda yürüyen vatandaşa bile sorabiliriz :-) Güzel motivasyon için teşekkür ederim herkese