PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial MH Drift 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Uğur
04 Temmuz 2016, 15:40
http://www.mondialmotor.com.tr/images/urunrenkfoto/mondial150mhdriftkirmizi4_38c3a.png

http://www.mondialmotor.com.tr/images/360/mondial150mhdriftbeyaz1_55ce8.png

Teknik Özellikler

Motor Tipi Tek Silindir, 4 Zamanlı, Balansörlü, Hava Soğutma
Motor Hacmi 162
Silindir Çapı x Stork 62.00 x 53.80
Sıkıştırma Oranı 9.8±0.1 : 1
Yakıt Sistemi Karbüratör
Maksimum Güç 10.50kW at 9000min-1
Maksimum Tork 12.00N·m at 7500min-1
Ateşleme Tipi CDI
Şanzıman Manuel / 5 vites
Boyutlar (UxGxY) 1980x710x1050
Tekerlekler Arası Mesafe 1270
Yakıt Tankı Kapasitesi 16.5 ± 0.3
Ağırlık 119
Maksimum Taşıma Kapasitesi 161
Frenler Ön/Arka Disk / Kampana
Soğutma Tipi Hava Soğutma
Frenleme Metodu (Ön/Arka) El ile / Ayak ile
Lastik ( Ön/Arka) 2.75x18 42P / 90/90-18 51P

FİYAT:3990

http://www.mondialmotor.com.tr/images/360/mondial150mhdriftbeyaz15_3e61b.png

http://www.mondialmotor.com.tr/images/urunrenkfoto/mondial150mhdriftsiyah4_34e8a.png

skyline_gt
15 Temmuz 2017, 11:03
13 temmuz 2017 tarihinde 0 km almış olduğum modeldir, ilk izlenimlerim selesinin aşırı rahatsız olduğu ve sürekli öne doğru kaydırmasıdır ayrıca 70 km üstünde rahatsız edici titreşimler başlamaktadır. Onun dışında vitesleri saat gibi ve hızlanması da gayet güzel. Bu arada kullanma klavuzunu almayı unutmuşum internette pdf olarak bulamadım elinde olan varsa ve gönderirse çok sevinirim.

mc-hot
22 Haziran 2018, 16:42
Bende aldım 500 kmdir sürüyorum vitesler güzel hızlanma güzel ancak vites çabuk bitiyor gibi dişli değiştirmeyi düşünüyorum

Sorusu olana cevap verebilirim

FatihC
16 Ağustos 2018, 16:25
Bende aldım 500 kmdir sürüyorum vitesler güzel hızlanma güzel ancak vites çabuk bitiyor gibi dişli değiştirmeyi düşünüyorum

Sorusu olana cevap verebilirim

Merhabalar 0 km 150 mh drift aldım bende siz dişli denediniz mi?

borana
30 Kasım 2018, 17:54
Arkadaslar bu motoru almayi dusunuyorum kullananlar biraz bilgi verebilirmi. Sayfa cok zayif kalmis pek kullanan yok sanirim.

hakan499
25 Ağustos 2019, 19:26
bu motordan aldim suan yaklasik 340 km deyim. 4. ve 5. viteste sabit devir de giderken sol taraftan luk luk luk diye bi ses gelmekte bu ses nerden geliyo olabilir, bilgisi olan yada buna benzer bisey yasayan var mi ?

RideForLife.
05 Ekim 2019, 16:28
Selamlar, burası 125MH tarafına göre çok ama çok zayıf kalmış :) Buraları biraz canlandırayım diye düşünoyroum. Zira alacak olanlarda almadan önce soru işaretleri olabiliyor onları giderelim :) .

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:27 ----------

Bugün motora bakım yaptım, hem dönüp bakmak için yazıyorum hemde bilgilendirme olsun diye.

Motorun yağını değiştirdim. Bazı youtube kanallarında karterin altındaki civatanın söküldüğünü gördüm fakat doğru olmadığını düşünüyorum, her ne kadar eski motorumda bende öyle yapsamda.. Doğru olan kitapçıkta yazdığı gibi vites kolunun ucunun altında kalan yan tarafa bakan yuvarlak kapağın sökülerek değiştirimesi. Kapağı söküğünüzde direk geri fırlayabilir çünkü içinde yağ filtresini sabit tutmaya yarayan yay var. Yağın akmasını bekledikten sonra yayı çekin ve filtreyi içinden alıp temizleyebilirsiniz.

Ben yağ tercihi olarak Shell Advance 15W-50 kullandım. Hep Shell 10W-40 kullanıyordum eski motosikletimde bakalım bu nasıl olacak. Zaten yaşadığım şehir Antalya, pek bir sorun teşkil etmeyecektir.

fren hidroliğim göstergenin altında kalıyordu neredeyse gözükmüyordu. Onu tamamladım. Zincir gerdim ve yağladım. Zinciri yağlarken yeni yağın dibinde kalanını kapağa boşaltıp ordanda zincire döktüm.

Dar ayarı yaptım. Çok fazla yukarı bakıyordu. Emin kardeşimin yukarda dediği gibi farın sol arka tarafında, motora soldan yaklaşırsanız amartisorün hemmen arkasında kalan vida, sağa doğru çevirerek yani sıkarak farı aşağı doğru indirdim. Gayet güzel oldu. Park lambalarını değiştirdim ve mavi yaptım. Önümüzdeki günlerde belki fotoğraf eklerim.

Ek olarakta benzin filtresi temizledim. Motor arada tekleme yapıyordu. Hava ayarı falan yaptırdım ama çözülmedi. Şimdi çözüleceğini umuyorum.

Motorun bu bakımından sonra 3bin km rahatız. Şimdilik benden bu kadar. Hepinize iyi sürüşler