PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kask Süsleme (kask nasıl rezil edilir?)

Sayfa : [1] 2

EldekiDebryj
16 Haziran 2016, 20:41
Bir ara konu açmıştım bununla ilgili sonunda başladım. Ancak iyiki heves edip kullandiğim kaska uygulamadım bu işlemi direk ve yedek kaskımı kullandım. Çıkan sonuçtan dolayı yedek kaskı kullandığım için mutluyum.

Yapistirdıktan sonra kurutucu spreyi sikınca beyazlamalar oluştu, taşların rengi soldu ve yapıskanlarda bulaştı hep, bunları daha sonra kulak cubuguyla filan silebileceğim birşey var mı?

http://i.hizliresim.com/PMr8gN.jpg (http://hizliresim.com/PMr8gN)

http://i.hizliresim.com/VYModn.jpg (http://hizliresim.com/VYModn)

EmreKocyigit
16 Haziran 2016, 20:48
Olmuş fakat silikon(sıcak mum ya da soğuk silikon) kullanırsanız akma kokma delme yapmaz.

T3Z
16 Haziran 2016, 20:52
Fena durmuyor aslında

bagriacik
16 Haziran 2016, 20:57
Yapıştırıcı olarak buna tavsiye ederim.
http://www.gozdenalbur.com/myassets/products/392/pr_01_7392.jpg?rev=1364405590

EmreKocyigit
16 Haziran 2016, 20:58
Yapıştırıcı olarak buna tavsiye ederim.
http://www.gozdenalbur.com/myassets/products/392/pr_01_7392.jpg?rev=1364405590

Ne kadardı bu hocam pahalı sanırsam

EldekiDebryj
16 Haziran 2016, 21:15
Olmuş fakat silikon(sıcak mum ya da soğuk silikon) kullanırsanız akma kokma delme yapmaz.

Yapistiriyi degistircem zaten silikon yapistirici vardi keske alsaydim ama bununla baslamis bulundum zaten kask kullanmadigim yedek kask oldugundan cok problem yok ama bu taşanlari vs. Cikaramaz miyim biseyle sonra?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:12 ----------

Fena durmuyor aslında

Uzaktan bakinca cok anlasilmiyorda boyle yakindan cok belli oluyor hatalar ve kötü duruyor, :/

mustafa42121
16 Haziran 2016, 21:17
Cokda kotu durmuyor aslinda :)

EldekiDebryj
16 Haziran 2016, 21:27
Cokda kotu durmuyor aslinda :)

Dikkatli bakmayinca ve uzaktan iyide boyle yakindan beyazliklar ve taşan yapistirici belli oluyor ve kotu duruyor problem orada sağol.

shruikan
16 Haziran 2016, 21:29
bu kadınları anlamak zor zanaat be usta!

mustafa42121
16 Haziran 2016, 21:31
Dikkatli bakmayinca ve uzaktan iyide boyle yakindan beyazliklar ve taşan yapistirici belli oluyor ve kotu duruyor problem orada sağol.

Ben soyle dusundum; ilk denemede taslar hizali bir sekilde duruyor. Yapistiricinin gazabina ugramissiniz biraz. :)

EldekiDebryj
16 Haziran 2016, 21:42
Ben soyle dusundum; ilk denemede taslar hizali bir sekilde duruyor. Yapistiricinin gazabina ugramissiniz biraz. :)

Taşları az çok dizebileceğimi kestiriyordumda yapistirici konusunda emin degildim zaten o yuzden kullanacagim kaskta yapmadim yedekte yapiyorum şuan. Yapistirici berbat etti %90. O yapistirici taşmalarini ve beyazlamalari bir gizleyebilsem ama nasil işte...

DKN
16 Haziran 2016, 22:09
yanında soğutucusuda olan patex yapıştırıcı satılıyo yapı malzeme marketlerinde.. baya da kuvvetlidir genellikle maket yapımda kullanılır. süsleme konusunda da, belki taşları motorunuzun rengine boyayıp öyle yapıştırabilirdiniz yada taş işine girmeyip özel tasarladığınız stickler da kullanabilirdiniz. o da olmadı fosforlu sprey boyalarla istediğiniz şekili verip boyayabilirdiniz de..

mustick
16 Haziran 2016, 22:17
Kim kaskına böyle pırıltılı taşlar yapıştırır ki? diye aklımdan geçirirken meğer arkadaş bayanmış. Güzel olmuş demekten başka şansımız var mı? 😄

something123
16 Haziran 2016, 22:20
Boyle yapıştıriciyi cozen ilac var midir acaba ya?? Taslari cikaryabilirsen altindaki yapistirici bölümü zimbaralamayi denemek lazim akabinde boyanabilir.. spreylenebilir, ya yaptin olmadi airblush yapan kisiler var bosa gitmesin keyfine gore boyatabilirsin veya stickerlanabilir...

Guzel olmus bence en onemlisi sen yapmissin ;)) el emegi :)

EldekiDebryj
16 Haziran 2016, 22:22
yanında soğutucusuda olan patex yapıştırıcı satılıyo yapı malzeme marketlerinde.. baya da kuvvetlidir genellikle maket yapımda kullanılır. süsleme konusunda da, belki taşları motorunuzun rengine boyayıp öyle yapıştırabilirdiniz yada taş işine girmeyip özel tasarladığınız stickler da kullanabilirdiniz. o da olmadı fosforlu sprey boyalarla istediğiniz şekili verip boyayabilirdiniz de..

Soğutucu dedigin spreyi sıkıp daha çabuk kurutansa kullandigim oyle bisey. Onu sıkınca daha rezil oldu :/ Sıkmadan kurumaya birakıyorum simdi bir kısmını daha iyi gorünüyor en azından.

Fazla renk, desen ve sticker beğenmiyorum bu yüzden kasklarım düz siyahtır hep. Sadece taş olsun istemiştim.

stevejones
16 Haziran 2016, 22:24
sırkecı tahtakale cıvarlarında atom taşlar var bu sekıl serıt seklınde hıc ugrasmadan serıt gıbı alıp ıstedıgınız yerden kesıp bıcıp seklını verıp yapıstırırsınız.

EmreKocyigit
16 Haziran 2016, 22:24
Benim açtığım konularda trafikte görünür olun var bu taşların arasına onun pembesinden geçireceksin çok minnoş bişey olur taşlarda renk değiştirir

EldekiDebryj
16 Haziran 2016, 22:35
Boyle yapıştıriciyi cozen ilac var midir acaba ya?? Taslari cikaryabilirsen altindaki yapistirici bölümü zimbaralamayi denemek lazim akabinde boyanabilir.. spreylenebilir, ya yaptin olmadi airblush yapan kisiler var bosa gitmesin keyfine gore boyatabilirsin veya stickerlanabilir...

Guzel olmus bence en onemlisi sen yapmissin ;)) el emegi :)

Tesekkur ederim ama boya desen renk sevmiyorum kaskta ben. Taş olsun diye heveslenmiştim. :D Elimde 2 tane daha bosta kask var olmassa onlarida deneme tahtasi niyetine halledicem bir güzel. :D silikon yapistirici denicem bidaha.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:26 ----------

sırkecı tahtakale cıvarlarında atom taşlar var bu sekıl serıt seklınde hıc ugrasmadan serıt gıbı alıp ıstedıgınız yerden kesıp bıcıp seklını verıp yapıstırırsınız.

Kullandigim taşlari o taraflardan almistim ama gez gez canim cikti dogru duzgun biseyide bulmak zor karismalikta artik internetten filan bakmayi dusunuyorum dediginiz tarzada bakicam bakalim netten bulabilir miyim tesekkurler

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:33 ----------

Benim açtığım konularda trafikte görünür olun var bu taşların arasına onun pembesinden geçireceksin çok minnoş bişey olur taşlarda renk değiştirir

Su yapistirici isini halledeyimde bi. Berbat ettim o spreyli elle vizore filanda dokunmusum oldu bembeyaz karsidan bakinca ben bunu yaparim bee diyorsun isin icine girince oyle olmuyormus :D biraz ugrastircak :D

BalkanRider
16 Haziran 2016, 22:36
http://i.hizliresim.com/VY3pYB.jpg (http://hizliresim.com/VY3pYB)

Benden bu taçın aynısını alıp düzenegi cıkarıp kendi kaskıma takmayi dusunuyorum olurmu Acaba :D

EmreKocyigit
16 Haziran 2016, 22:38
Su yapistirici isini halledeyimde bi. Berbat ettim o spreyli elle vizore filanda dokunmusum oldu bembeyaz karsidan bakinca ben bunu yaparim bee diyorsun isin icine girince oyle olmuyormus :D biraz ugrastircak :D
Dediğim silikon temiz leke yapmaz ablam incik boncuk yaparken sıcak silikon kullanıyor silikon tabancası + mum

MeNGuC
16 Haziran 2016, 22:42
Öncelikle bu beyazlıklar çıkmaz kulandığınız yapıştırıcı ve soğutucuyu mesleğim de bi kaç kez kulandım ama siz işi ters yapmışsınız önce soğutu sıkılır onun üzerine ilacı dökülür yapıştırılması gereken yapıştırılır ama siz tersini yaparak yapışmasını sağlamanız zor ama tabi durum nedir bilmiyorum

Ayrıca silikon denemeyin sıvı yapışkan gibi sıfır yapışmaz tabana yuksek atar

Şuan bu kasktaki aksasuarı söküp çöpe atın yapışkan yerleri zınparayla temizleyin daha uygun yapıştırcı elde edin ve aynı kask üzerinde denemeler yapın en iyi elde etiğiniz sonuçu diyer yedek 2 kaskınızdan birine uygular olumlu sonuç alırsanız kulandığınız kaska en temiz şekilde uygularsınız

Ve ucuz japon veya diyer japon tarzı yapıştırıcılar yapıştıktan sonra etrafa beyazlık verir siz o sipreyi sıkmasanız bile oralar beyazlık olucaktı siz sipreyi sıkara işi hızlandırdınız onun için alıcağınız yapıştırıcı hakkında bilgi edinin ve en kalitelisi olmasına ve böyle beyazlık yaapıyormu yapmıyormu onun araştırmanız menfatinize olucaktır

EldekiDebryj
16 Haziran 2016, 22:42
http://i.hizliresim.com/VY3pYB.jpg (http://hizliresim.com/VY3pYB)

Benden bu taçın aynısını alıp düzenegi cıkarıp kendi kaskıma takmayi dusunuyorum olurmu Acaba :D

Ibay sitesinde var bu tarz boynuzlar kask için. :D Fiyatida uygundu.

GezeGeze
16 Haziran 2016, 22:44
Yeni yapıştırıcıları yedek kasklardan önce başka bir yerde deneyin... Oluyorsa, yedek kasklara öyle geçin... Onları da mundar etmeyin.. Yedek medek kask bırakmayacaksınız bu gidişle:)

Taşların kaska estetik olarak uyumu konusunda ise bir şey söylemek mümkün değil; bütünü görmeden...

Farklı bir dokunuş olarak, boydan boya bezeli olmasa da küçük bir veya bir kaç taşla süslü kask modası belki yaygınlaşabilir...

EldekiDebryj
16 Haziran 2016, 22:52
Öncelikle bu beyazlıklar çıkmaz kulandığınız yapıştırıcı ve soğutucuyu mesleğim de bi kaç kez kulandım ama siz işi ters yapmışsınız önce soğutu sıkılır onun üzerine ilacı dökülür yapıştırılması gereken yapıştırılır ama siz tersini yaparak yapışmasını sağlamanız zor ama tabi durum nedir bilmiyorum

Ayrıca silikon denemeyin sıvı yapışkan gibi sıfır yapışmaz tabana yuksek atar

Şuan bu kasktaki aksasuarı söküp çöpe atın yapışkan yerleri zınparayla temizleyin daha uygun yapıştırcı elde edin ve aynı kask üzerinde denemeler yapın en iyi elde etiğiniz sonuçu diyer yedek 2 kaskınızdan birine uygular olumlu sonuç alırsanız kulandığınız kaska en temiz şekilde uygularsınız

Ve ucuz japon veya diyer japon tarzı yapıştırıcılar yapıştıktan sonra etrafa beyazlık verir siz o sipreyi sıkmasanız bile oralar beyazlık olucaktı siz sipreyi sıkara işi hızlandırdınız onun için alıcağınız yapıştırıcı hakkında bilgi edinin ve en kalitelisi olmasına ve böyle beyazlık yaapıyormu yapmıyormu onun araştırmanız menfatinize olucaktır

Şise icinde bunlar silikon yapistirici diyorlar o olmaz mi sivi haldeler? Benimi kandirdilar yada bilmiyorum siviydi ve sordum her yuzeye yapisir silikon bunlar demislerdi. Bu kullandigim yapistiriciyida kendim almamistim zaten. :/ kullanmayi dusunmuyorum baska birsey bakacagim tesekkur ederim durdukca dahada belli oldu bembeyaz zaten -.-

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:46 ----------

Yeni yapıştırıcıları yedek kasklardan önce başka bir yerde deneyin... Oluyorsa, yedek kasklara öyle geçin... Onları da mundar etmeyin.. Yedek medek kask bırakmayacaksınız bu gidişle:)

Taşların kaska estetik olarak uyumu konusunda ise bir şey söylemek mümkün değil; bütünü görmeden...

Farklı bir dokunuş olarak, boydan boya bezeli olmasa da küçük bir veya bir kaç taşla süslü kask modası belki yaygınlaşabilir...

http://i.hizliresim.com/qBJqD5.jpg (http://hizliresim.com/qBJqD5)

Yedek olmayan asıl kullandigim kaskim bu. Tumden taş kaplamayi dusunmuyorum. Vizoru tutan kisim var ya yanlarda orayı ve havalandırmalara belki birazcık koyarım diye dusunuyorum ben. Bilmiyorum daha iyi nereye olur.

EmreKocyigit
16 Haziran 2016, 22:55
İnternetten tasarımlara bakmışsındır en iyi fikri ordan bulursun araiye dalmadan önce bu konuda iyice pratik yapmalısın ki yapıyorsun da dönüşü olmaz kasktan soğursun. İnstagramdan @mumcicegitasarim sayfasına girin profile bakabilirsiniz yapıştırma konusunda dm atın yardımcı olur ablamın tasarım sayfası hepsi de kendi yapımı

Macit250
16 Haziran 2016, 23:00
En iyisi alın bir pembe kask ,ben buradayım diye gezersiniz.Ampul gibi parlıyor karşıdan pembe kasklar :)

EldekiDebryj
16 Haziran 2016, 23:11
İnternetten tasarımlara bakmışsındır en iyi fikri ordan bulursun araiye dalmadan önce bu konuda iyice pratik yapmalısın ki yapıyorsun da dönüşü olmaz kasktan soğursun. İnstagramdan @mumcicegitasarim sayfasına girin profile bakabilirsiniz yapıştırma konusunda dm atın yardımcı olur ablamın tasarım sayfası hepsi de kendi yapımı

Teşekkür ederim ablansa bir sorsaydın ya sen benim için :D
Tasarımlara baktım internetten asagi yukari bir fikrim var gibi ama henüz yedek kasklarda sadece deneme asamasinda oldugumdan kesin karar vermedim.
Malzemeleri aldigimda tez canliligimdan dolayi direk araiye yapsammi acaba demedim degil ama kotu olursa diye korkumdan ellememistim emin olana kadar ellememde zaten artik bunu gordukten sonra :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:07 ----------

İsteseydim alırdım. Sağolun. @Macit250

EmreKocyigit
16 Haziran 2016, 23:12
Teşekkür ederim ablansa bir sorsaydın ya sen benim için :D
Tasarımlara baktım internetten asagi yukari bir fikrim var gibi ama henüz yedek kasklarda sadece deneme asamasinda oldugumdan kesin karar vermedim.
Malzemeleri aldigimda tez canliligimdan dolayi direk araiye yapsammi acaba demedim degil ama kotu olursa diye korkumdan ellememistim emin olana kadar ellememde zaten artik bunu gordukten sonra :D

Mesaj atmaya üşendim yarın detaylı bilgi alıp buraya yazarım :cherry:

EldekiDebryj
16 Haziran 2016, 23:13
Mesaj atmaya üşendim yarın detaylı bilgi alıp buraya yazarım :cherry:

Teşekkür ederimmm.

000000
16 Haziran 2016, 23:14
önceki mesajları okumadan yazıyorum belki söyleyen vardır, öyleyse mesajımı göz ardı edin.

Bu kaskla kaza yaparsan, o güzel görünen taşlar yolu tutar, boynunu kırar!

Silikonda yolu tutar, boynunu kırar!

illa güzel bişey yapacağım diyorsan, civcivli sticker al!

DKN
16 Haziran 2016, 23:21
önceki mesajları okumadan yazıyorum belki söyleyen vardır, öyleyse mesajımı göz ardı edin.

Bu kaskla kaza yaparsan, o güzel görünen taşlar yolu tutar, boynunu kırar!

Silikonda yolu tutar, boynunu kırar!

illa güzel bişey yapacağım diyorsan, civcivli sticker al!

muhahaha :mrgreen: civcivli sticker'a ne güldüm.

bak apla bu http://online.bauhaus.com.tr/Catalog/Products/Index/17403 1 damla bile olmucak değicek sadece yapıştırıcı taşa.. yoksa zaten bembeyaz olur dediğin gibi.. hadi kolay gelsin

bagriacik
16 Haziran 2016, 23:34
Ne kadardı bu hocam pahalı sanırsam

50 gr ambalajı 14 tl civarı. Boyutuna bakılırsa aslında hesaplı bile. Solventsiz olması da cabası. :)

mustafa42121
16 Haziran 2016, 23:37
50 gr ambalajı 14 tl civarı. Boyutuna bakılırsa aslında hesaplı bile. Solventsiz olması da cabası. :)

Wd40 solventti degilmi? Bi zarari oluyormu?

Onurhan D
16 Haziran 2016, 23:43
Geçen gün buna benzer süslenmiş bi kask gördüm.Ama kaskta hiç boşluk kalmayacak şekilde süslenmişti.Tepesinde de 1 cm'lik dikenler vardı.Baya dikkat çekiyodu.

bagriacik
16 Haziran 2016, 23:43
Wd40 solventti degilmi? Bi zarari oluyormu?

Solvent çok genel bir tabirdir. Çözücü demektir. Hangi maddeden ne kadar olduğunu bilmeden zararlı diyemeyiz. Misal selülozik tiner de solventtir. Kaska dökersek eriyik hale geçirir bir çok yerini. ve evet wd 40 için de solvent diyebiliriz fakat içeriği açısından hiç bir zararı olmaz ter temiz parlatır (toz tutmasını sağlar o ayrı) .

Solventsiz kısmı hem sağlık açısından hem de malzemeye zarar vermemesi açısından söylemiştim. Aerosol kurumalı yapıştırıcılar hızıdır fakat bu tarz işlere uygun değildir. Örnekte de görüldüğü gibi Aerosolün fazla geldiği yerlerde tepkimeye girer ve beyazlatır. Zaten aslında Aerosol yapıştırıcı üzerine kesinlikle sıkılmaz. bir yüzeye Aerosol sürülür diğer yüzeye yapıştırıcı.

Pattex 100 ,size sağlam ve esnek bir yapıştırma sağlar. Darbelere ve titreşime daha mukavemetli olur.

Biraz geniş yazayım dedim :)

oluroyle
17 Haziran 2016, 02:02
Abla,

Benmm bir arkadasta batman yapmak istiyor led şeritler ile . Senin taşlı fikir guzelmis. Neticeyi görmek isterim kızlara resmini atacagim...

Kolay gelsin

Mengu16
17 Haziran 2016, 02:12
Abla, kaskı pembeye boyayıp şöyle 2-3 yerine kalp yapıştırsan iyiydi ne olmuş böyle :mrgreen:

mustafa42121
17 Haziran 2016, 02:13
Solvent çok genel bir tabirdir. Çözücü demektir. Hangi maddeden ne kadar olduğunu bilmeden zararlı diyemeyiz. Misal selülozik tiner de solventtir. Kaska dökersek eriyik hale geçirir bir çok yerini. ve evet wd 40 için de solvent diyebiliriz fakat içeriği açısından hiç bir zararı olmaz ter temiz parlatır (toz tutmasını sağlar o ayrı) .

Solventsiz kısmı hem sağlık açısından hem de malzemeye zarar vermemesi açısından söylemiştim. Aerosol kurumalı yapıştırıcılar hızıdır fakat bu tarz işlere uygun değildir. Örnekte de görüldüğü gibi Aerosolün fazla geldiği yerlerde tepkimeye girer ve beyazlatır. Zaten aslında Aerosol yapıştırıcı üzerine kesinlikle sıkılmaz. bir yüzeye Aerosol sürülür diğer yüzeye yapıştırıcı.

Pattex 100 ,size sağlam ve esnek bir yapıştırma sağlar. Darbelere ve titreşime daha mukavemetli olur.

Biraz geniş yazayım dedim :)

Eyvalkah abi aydinlattin vallahi :)

oluroyle
17 Haziran 2016, 03:44
Abla ,

Tebrik ederim yurt dışında örnekleri çok..inanılmaz kask tasarımları var ve ciddi bir is kolu bile olabilir gelecek yıllarda.. inanılmaz bir şekilde bayan sürücü sayısı artmakta ve sadece bayanlar meraklı değil bu kask tasarimlarina...
Biraz araştırdım inanılmaz siteler konular var ama yabancı kaynaklar elbette hep... sayende de muhteşem deri pantolonlar buldum asik oldum resmenn :)

http://badasshelmetstore.com/crystal-helmet-designs-bling-crap-helmet/

Umarım istediğin tasarımı yaparsinda bizler de memnun oluruz. 26 kiziz kocaelinde ve yaptigin kaski muhakkak kızlara göstereceğim :))

Kolay gelsin

kahraman1
17 Haziran 2016, 08:26
İşçilik çok kötü olmuş,pattex i küçük iğne ucu ile delip taşın arkasına minicik bi damla sonra kaska bastırmak yeterli olur hem de taşmaz sizinkinde kaska yapıştırıcı döküp sonra dizmek gibi olmuş.Birde o taşlar çok adi bir şeye benziyor toz rüzgar çabuk yipratip parlaklığını kaybeder kısa zamanda.

MotorKafa
17 Haziran 2016, 08:38
Tek tek küçük küçük kesmek çok uğraştırır ama en temiz yapıştırma yöntemi çift tarafla bant olur bence.
Ha genel olarak bakarsak bence kadında en güzel duran kask, mat siyah desensiz kask. Asi oluyor asiiiğğ:jocolor:

k_ayhn
17 Haziran 2016, 08:46
biraz benzin al yak onu gıtsın

typhoonn
17 Haziran 2016, 08:50
Nayır nolamaz:santa:

isfa67
17 Haziran 2016, 09:02
kızımdan dolayı biliyorum,kızımın paten kaskına yapmştım bu parlak taşların direk yapışan ve üstüne ılık ütü ile basınca lekesiz izsiz yapışıyor.ama ütü ılık olsa dahi üstüne bez koyarak yaparsanız daha iyi olur.denenmiş tecrübeyle sabittir.

yunusus
17 Haziran 2016, 09:08
Sökme işi için 'remover' adı verilen hazır kimyasal tüpler var. Kaskın üstündeki boyayıda çıkarabilir.

Panashira
17 Haziran 2016, 09:52
tahta kaleden minik boncuklar bu uygulamayı yaparsan cok daha güzel duracağından eminim.. bu şekilde iğrenç olmuş

weirdo1
17 Haziran 2016, 11:17
Uzaktan çekseniz daha iyi olur. Sonuçta dışardan bakan insan kaskınıza 5 cm lik mesafeden bakmayacak.

Olcay Avşar
17 Haziran 2016, 11:43
Yanlış mı gördüm, yoksa yapıştırıcıyı kaska sürüp taşları sonra mı yapıştırdınız?

CrazyBullet
17 Haziran 2016, 12:28
Yapıştırdigin yüzeyi gümüş rengine boyarsan taşlar çok daha fazla parlar. Elmas takılarda foya kullanılması da bu sebeple. Taş olarak zirkon öneririm, çok daha parlak oluyorlar. Yapıştırıcı olarak epoksi oneririm, şeffaf ve çok kuvvetli oluyor fakat taşları çıkartmak istersen kaskin bir daha eski haline dönmez, kompozit kasklara cokvkuvvetli yapışır.

Pangea
17 Haziran 2016, 12:49
Abi diyorum bir erkek neden taş yapıştırır.Bundan sonra önce kullancıya bakıcam.