PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorsiklet sınavlarında sakatlıklar hersene artıyor (bozuk sistemi şikayet ediyoruz)



blackhawk25
12 Haziran 2016, 12:59
Motorsiklet sınavlarında sakatlıklar hersene artıyor (bozuk sistemi şikayet ediyoruz)
Aşağıdaki yazıyı lütfen bimere, cumhurbaşkanlığa gönderelim sistemin kaldırılmasına vesile olun!!!
Ülkemizde yapılan sürücü kurslarında düzenlenen motorsiklet ehliyet alım sisteminden türk milleti olarak hem şikayetciyiz hemde büsbütün yapılan mantıksız sistemle çelişkili motorsikletin denge sisteminden dolayı yaralanmalara sakatlanmalara hatta ölümlere sebep vermesinden dolayı şikayetciyiz.

Motorsiklet ehliyetinin parkur çalışmalarının 1.turunda olan

1)slolom
2)8 çizme
3)düz levha üzerinden geçme
4)en son olan düz levha üzerinden geçip hızlı sürüş ve ani frenlemeler yapılmasının sürücü adayına kati emirle zorla yaptırılmasından dolayı motorsikletin kayıp hem düşmemizden hemde sakatlanmalara sebep vermektedir.
2.turunda olan ani manavre sisteminin sürücü adayına zorla yaptırılması motorsikletlerin gidonunun kilitlenmesine, arka lastiğin kilitlenmesine sebep verdiğinden dolayı sürücü kurslıarının motorsikletlerininde çok eski sebebi binayenin eklenmeside göz önünde bulundurularak sürücü adayları olarak dengemizi kaybedip yere düşüp kolumuzun bacağımızın boynumuzun kırılmasına, hatta ölümlere kadar sebep veriyor.
yanlış yapılan sistemlerden dolayı, her sınav mülakatında kolumuzu, bacağımızı, boynumuzu kırıyoruz ve üstelikde sınavlardan kalıyor, hem paramız hemde canımız gidiyor...bir türlü kolumuzun kırılmasından dolayı sınavları geçemiyoruz paramız ve canımız gidiyor. artık yeter buramıza kadar geldi.bu saçma sapan sistemi komle ya kaldırın yada değiştirin...
illa denge şartı aranacaksa slolom çalışması yeterli olup, sonra çevre turunun yapılması yeterlidir. bu satırları tek elimle yazdım çünkü kolum kırık lütfen mağduriyetimizi giderin...bu işi çözün !!!!

solmyr
12 Haziran 2016, 13:04
forumda büyük harf yazmak yasak, ayrıca okumayı zorlaştırıyor.
ben bunu yapmıycam deyince zorla yaptıramaz. kendini hazır hissedince gelir yaparsın. o sınavlardan geçemeden trafiğe çıkarsan, bunlara ihtiyacın olduğunda ve yere düştüğünde etrafta hareket halinde kamyon ve otomobiller de olacak. ben sistemde sorun görmedim. eğer kasksız, montsuz korumasız vs yaptırıyorlarsa bunları, şikayet edin tabi.

mephamd
12 Haziran 2016, 13:10
Sınavlar hafif, daha da ağırlaştırılmalı.
Slalomlar, ani frenler gerçek hayatta hergün karşılaştığımız şeylerin yanında basit bile kalıyorlar.
Siz henüz hazır değilmişsiniz, haliyle geçmeniz ve trafiğe çıkmanız kendiniz ve başkaları için risk oluşturuyormuş.
Zaten sınav da bunun için var.

kahraman1
12 Haziran 2016, 13:23
Sınavı geçemeyen bir ergenin drami

ceyhun383
12 Haziran 2016, 13:28
Hiç Zorlanmadan sınavı geçtım dosyalarımı beklıyorum şuanda ani fren yapamayan bırıne ehlıyet verılmez bana gore :)

fevri
12 Haziran 2016, 13:29
Öncelikle geçmiş olsun.Sürücü kursunuz sınavdan önce sizi bu parkurlarda çalıştırmadıysa ve yeterli güvenlik ekipmanı kullandırtmadıysa tabiki sakatlıklar olabilir.

Sınavdaki uygulamalar sizin güvenliğiniz için gereklidir. İleri sürüş eğitimlerinde çok daha fazlası uygulanmaktadır. Mecburi olmamasına rağmen insanlar para ödeyerek farklı koşullarda sürüş kabiliyetlerini test etmekte ve geliştirmektedirler.

Pangea
12 Haziran 2016, 13:32
Bunları yapamıyorsanız zaten trafikte işiniz yok.En iyi ihtimalle kendinize zarar verirsiniz.Bana kalırsa sınav daha da zorlaştırılmalı panik fren,ani kontra teknikleri de sınav da sorulmalı.

Philippe
12 Haziran 2016, 13:32
O yaptırılan hareketlerin hepsine trafikte ihtiyaç duyuyorsun.

Zaten bunu yapamıyorsan kusura bakmayın ama ehliyet alıp başkasının canını yakmayın. Gayet kolay olan parkur çalışmaları bunlar.

Girdiğim sürücü kursunda herkes yaptı kalan olmadı mesela. Siz kendinize suçu yüklemek yerine kolaya kaçıyorsunuz.

Bence gidin eğitim alın sonra bir daha girersiniz sınava

stevejones
12 Haziran 2016, 13:45
donanım haberde de aynı konuyu acıtıgın ıcın

aynı cevabı burayada yazıyorum,haksızsın..


Bence bır celıskı yok ,adamlar sana ehlıyet verecek ve sen o ehlıyetle en azından kanunen trafıge cıkabılır sevıyesınde gozukeceksın,kı trafıkte ne slalomlar ne anı frenler hemde oyle okul bahcesınde 20 ıle gıderken degıl.

dolayısıyla bır acıdan bu sınavlar yetersız bıle,yanı ne olsun uyugulama..bu slalomda zorlanılıyor duz parkurda dusuluyor en ıyısı bunları kaldıralım daha basıt olsun kı oyle verelım ehlıyetımı desınler.

suan araba ehlıyetınde oldukca zorlanıyor adaylar ama bunların zararından cok yararı oldugunu dusunuyorum.

motorsıklet dıreksıyon sınavlarında yanlıs ve tutarsız olan bırsey varsa oda a1 ıle a sınıfı sınav parkurunun aynı olmasıdır,yanı 8 cızdı slalom yaptı platformdan gectı dıye a1 alıyorsun aynısını bır baska aday yapıyor ve a sınıfı ıle hayabusa kulanbılecek belgeyı kazanıyor.

sana mevzuatda katılabılecegım nokta sudur,kursların egıtımlerı,cunku bazısı yarım yamalak egıtım verıyor hatt onu bıle vermıyor.

bence en az 18 saat egıtım olmalı ve gercekten bunu egıtmen olarak ve gercekten 18 saatıde hakkıyla doldurcak sekılde egıtım verılmelı,bu tamamen yeterlımı elbette degıl egıtımın sonu yok,ama 18 saat kalıtelı duzeyde bır egıtım verılen kısı okuldakı parkur hıc degılse dusmeyecek sevıyeyı bulabılır.

telike
12 Haziran 2016, 13:46
MOTORSİKLETTEN SONRASINI OKUMADIM

Seko
12 Haziran 2016, 13:56
Bir kere o yazıyı büyük harflerle yollarsan okumadan silerler. İkincisi de bana kalsa sınavı daha zor yapardım. Kukalardan oluşan ıslak bir pist yapıp o pisti belirli bir sayıda kukadan fazlasını düşürmeden belirli bir sürede tamamlama şartı koyardım. Adam gibi lastikli bir motosiklet, tam korumalı sürücü adayıyla tabi ki... Sürmesini bilen geçer, bilmeyen kalır, bu kadar basit. İşin çözümü de sınavı kolaylaştırmak değil, başarısız olan öğrenci için eğitim veren kursu cezalandırmak olmalı. Öğrenci sınavı geçene kadar, mesela en fazla 3 kez, kurs tekrar ücretsiz eğitim verecek, masrafları da karşılayacak. Öyle "Sen parayı ver, kursa gelmene gerek yok, direk sınava gelirsin" demek olmayacak. Memlekette SBS, TEOG gibi saçmalıkların ehliyet sınavından önemli görülmesi akıl alır gibi değil. O yüzden bir yere varamıyoruz.

Taygunho
12 Haziran 2016, 14:33
Bence sınav çok kolay daha da zorlastirilmali ve üst cclere geçiş daha zor olmalı. Sorun ehliyet kurslarının eğitim vermemesi. Adam gibi eğitim verseler kimseye birşey olmaz. Şikayet konusu ehliyet sınavları kaldırılsın değil motorsiklet eğitiminin kalitesi (olmayan) daha da arttirilmali olmalı

acemi60
12 Haziran 2016, 14:55
Eğitim ve sınavlar konusunda güvendiğim ülkelerden olan Almanya'da A,A1,A2,AM sınavlarında aşağıdaki beceriler isteniyormuş.
https://www.youtube.com/watch?v=haK1emHm2sc
Yukarıdaki videoda bizdekine benzer becerilerin istendiği görülüyor. Çalışıp bu becerilere sahip olmadan ehliyet almaya kalkmayın. Bizde sınavların mükemmel bir şekilde yapıldığını iddia etmek zor. Örneğin, "platformun üzerinde gitmek sürücülerin kaldırıma çıkıp orada gitmek becerisini mi ölçüyor acaba" diye düşünmüşümdür. Yağışlı havalarda platformun kayganlaşarak tehlike oluşturduğu bir gerçek. Parkur sınavına birden fazla sürücünün aynı anda sokulmasını da doğru bulmuyorum. Örneğin 8 manevrası alanına aynı anda 2 sürücü girince akıl-mantık iflas ediyor.

oluroyle
12 Haziran 2016, 15:13
Merhaba

Açıkçası sürücü kurslarında ekipman kullanimi hususunda verdikleri sozde egitimde de denetimlerin yapilmasi gerektiğini düşünüyorum .

Hem eğitim kalitesi arttirilmali hem de güvenlik ekipmanı kullanımına önem verilmeli muhakkak..

Ben gibi bir sürü insan hayatinda daha motosiklet elcigine dokunmamis olarak sürücü kurslarına kayıt olup, daha ekipmandan bihaber bu adimi atiyor biliyorum.. Ben uygulama sınavından bir gün
önce hayatim boyunca ilk defa elcige dokundum. Üstelik sadece kafama uygun olmayan boolca büyük açık bir kask takarak... sansliyymisim

COQ
12 Haziran 2016, 15:25
Sakatlıklar her sene artıyor demek için en azından gelecek seneyi beklemek lâzım.
Çünkü henüz ortada 1(bir) sakatlık var o da sensin.:)
Muhtemelen ehliyet sınavında sakatlanan ilk kişi olarak tarihe geçtin.:)
Seneye 2 kişi, sonraki sene 3 kişi sakatlanmayı başarabilirse o zaman "ehliyet sınavında sakatlıklar her sene artıyor" şeklinde bir dilekçe yazarız.

SenC_an
12 Haziran 2016, 15:35
Motosiklet sınavında bir tek saçmalık var gerçekten ;

kanunen sınav yarım saat sürecek diye 2. etapta 20 dakika boyunca motosikleti trafik içinde kesinlikle 30'u geçmeden kullandırmaları. O neydi arkadaş ya trafiğin , motorun , insanın doğasına ters...

erk1n
12 Haziran 2016, 15:37
"Cumhurbaşkanlığına yazalım" kısmından sonrasını okumadım.

Kararname yayınlama yetkisi Bakanlar Kurulundadır. Kanun çıkarma yetkisi ise TBMM'dir.

shooter1
12 Haziran 2016, 15:55
MOTORSİKLETTEN SONRASINI OKUMADIM
abi şu sitenin ismine dahi bakmıyorlar ya ben ona uyuz oluyorum burası motosiklet.net niye illa motorsiklet
zaten yazarken altında kırmızı çizgi çıkıyor acaba neden :silent:

BulletProof
12 Haziran 2016, 16:10
Yeni ehliyet ve sınav sistemi bence çok güzel ve gerekli. Özellikle A ehliyet icin 600 cc motosiklet ile sınava girme ve geçme zorunluluğunun yıllar önce gelmesi gerekirdi.

Senin sorununa gelince, sınavı geçmek için yeterli seviyede değilmişsin ve kalmışsın, üzücü yanı ise düşmüşsün. Sorunu kursta ve kendinde ara. Boyle bir sebep ile hiçbir bilinçli kullanicı gaza gelip hadi oraya buraya yazalım demez. Eğer diyen birini bulursan orda sorun vardır zaten.

Lebrama
12 Haziran 2016, 16:18
Bende bugün yamaha mt 07 ile sınava girdim ve ilk sınavda geçtim . Kurs hocalarımın eğitimi çok iyiydi ilk defa motor kullanmama rağmen ilgilenip öğrettiler. Bence kurs çok önemli.

Serdar Baba
12 Haziran 2016, 16:32
"Cumhurbaşkanlığına yazalım" kısmından sonrasını okumadım.

Kararname yayınlama yetkisi Bakanlar Kurulundadır. Kanun çıkarma yetkisi ise TBMM'dir.

Konuyu açan arkadaş gündemi iyi takip ediyor. Sanırım siz kendinizi hala güçler ayrılığının olduğu Türkiye'de zannediyorsunuz.

seyhans
12 Haziran 2016, 16:55
Sinavdaki tek problem 10cm yuksekligindeki platform ustunde gitmekti tekeri dusuren tekrar cikarmaya calisiyor ve teker yanagi ile kesişice dusuyordu onuda sari engelli kisiler icin yapilan plastik aparatlar ile degistirdiler bi problem kalmadi o sinavdaki diger hersey ise yarayabilir seyler bi tek o platform sacma yersiz .

Onurhan D
12 Haziran 2016, 17:06
Bu parkuru geçemiyosan zaten trafiğe çıkma.Parkurda kolunu kırmışsın,trafikte hayatından olursun.

kazma
12 Haziran 2016, 17:06
Bende bugün yamaha mt 07 ile sınava girdim ve ilk sınavda geçtim . Kurs hocalarımın eğitimi çok iyiydi ilk defa motor kullanmama rağmen ilgilenip öğrettiler. Bence kurs çok önemli.

Hangi kursa yazıldınız acaba

Lebrama
12 Haziran 2016, 17:39
Etik sürücü kursu

hakikiteker
12 Haziran 2016, 20:38
Bence sınavdan kaldırılması gereken tek şey "denge platformu" adı verilen cambazlık zımbırtısı. Kim kullanıyor lan onu günlük hayatta, örnek göstersin :mrgreen: -tek yolun o olduğu haller için atar yaptım, yoksa ben daha ince yerlerden geçiyorum :wiinkk:-

montrello
12 Haziran 2016, 20:56
Ne yani sen sınavı geçemedin diye burdaki insanlar''ın senin saçma yazını bimere göndermesini bekliyorsan yanılırsın ayrıca sınavdaki parkuru tamamlayamayacak ve dahası düşüp kolunu kafanı kıracak kadar sakarsan bir zahmet ehliyet alıpta trafiğe çıkma çünkü başına daha kötü şeyler gelir.

blackhawk25
12 Haziran 2016, 21:40
KLAVYENİN CAPSLOCK KIRIK BÜYÜK YAZIYOR VE TEK ELİMLE YAZI YAZDIĞIMDAN ZORLANIYORUM

HERKESİN BÜTÜN YORUMLARINI OKUDUM AMMAAAAAA KONUYU ADAM GİBİ TAM OKUYUP ANLAMADAN YORUMLAR YAZILMIŞ BİDE ÜSTELİK EHLİYET SAHİSİNİZ USTA GEÇİNİYORSUNUZ YA NE DİYİM VATAN SEVDALISI TÜRK KARDEŞLERİNE LAF BULAMIYORUZ...


AFBUYRUNDA ULAN BEN BURDA 8 ÇİZMEYİ BİLMİYOR, SIRAT KÖPRÜSÜNDEN GEÇMEYİ YAPAMIYOR DÜŞMÜŞ KOLUNU KIRMIŞ GELMİŞ BURDA SİSTEMDEN ŞİKAYETCİ OLARAKMI
ANLADINIZ TÜH SİZİN KALIBINIZA KUSURA BAKMAYIN ARKADAŞLAR AMA BİRDE SÖVSEM TAM OLACAK....

ELBETTE 8 ÇİZMEYİ BİLMEYEN, SIRATTAN GEÇEMEYENE BENDE EHLİYET VERENİN TA ANASININ.... TÖVBE TÖVBE...TABİKİ SLOLOMU YAPMAYI BİLMEYEN, 8 ÇİZMEYİ BİLMEYEN SINAVDAN KALIR VE TRAFİKTE İSE MİLLETİN ANASINI AĞLATIR BUNDA SİZLERLE FİKİRİM...

BEN SINAVDA SLOLOM MLOLOM 8 MEKİZ, SIRAT MIRAT VIZ GELİR TIRIZ GİDER HATTA BEN 8 ÇİZMEYİ BİLE 8 İN SINIR ÇİZGİSİNİN DIŞINA ÇIKMADAN BÜYÜK USTALIKLA DÖNEN KİŞİYİM....

BEN NERDE DÜŞTÜM VE SEBEBİNİDE ANLATACAM.

ŞİMDİ BENİM SİSTEMDE GÖRDÜĞÜM YANLIŞLIKLAR VE BİZZAT MİLLET ÜZERİNDE KAZA TANIKLIĞINI GÖRDÜM VE KAZAYI SEBEP VERECEK SORUNLARI TESPİT EDİP ÇÖZDÜM

MOTORSİKLETİN KAZAYA NEDEN OLACAK PARKURDA 2 YERDE KAZA RİSKİ VAR

1)SIRAT KÖPRÜSÜ

SIRAT KÖPRÜSÜNÜN YÜKSEKLİĞİ YERDEN 5CM İNCECİK VE UZUNLUĞUDA 1.5-2 METRE ARASI OLSA ACEMİ OLANLARA SIKINTI YOK.FAKAT 40 CM OLUNCA KAZA RİSKİ
ÇOK FAZLA OLUYOR.NASILMI?

ADAY SIRAT KÖPRÜSÜNDEN GEÇERKEN EĞER KÖPRÜNÜN ÜZERİNDEN DÜZ BİR ŞEKİLDE GEÇEMEDEN ÖN TEKER ATIYORUM SOLA KAYIP KÖPRÜDEN AŞAĞI DÜŞÜP ÖN TEKERİ
TAKİP EDEN ARKA TEKERDE SOLA DÜŞÜYORSA ADAY TAKLA ATMADAN KOLUNU BACAĞINI KIRMADAN KENDİNİ KURTARIR AMMA ADAY ÖN TEKERİ KÖPRÜNÜN SOLUNDAN AŞAĞI DÜŞÜRMÜŞ ARKA TEKERİDE KÖPRÜNÜN SAĞINA DÜŞÜRMÜŞ İSE ADAY DENGESİNİ KAYBEDİP VE MOTOSİKLETİ DE KÖPRÜNÜN ÜSTÜNDE DÜZ BİR ŞEKİLDE TOPARLAYAMADAN
BİDE GİDONU O ARADA DOĞRULTMAKDA USTALIK İSTER GÖZÜMÜN ÖNÜNDEKİ ADAY MOTORU YANDAN DÜŞÜRÜP GÖZÜNÜN ÖNÜNDE 3 TAKLA ATIP KAFASINI YARIP ACİLLİK OLDU.

SIRAT KÖPRÜSÜNÜ 40CM YÜKSEKLİĞİNDE DEĞİLDE YA YÜKSEKLİĞİ 1 PARMAK KALINLIĞINDA İNCE LEVHA YADA SIRAT KÖPRÜSÜNÜN UZUNLUĞUNDA VE GENİŞLİĞİNDE YERE BEYAZ BOYA VURULARAK KAZA RİSKİNİ ORTADAN KALDIRMAKTIR KİMSENİN KOLU BACAĞIDA KIRILMAZ.

2)2.TURDA ANİ MANEVRA HAREKETİNDE KAZA RİSKİ

ANİ MANEVRA EN SEVDİĞİM ZEVK DUYDUĞUM ÇALIŞMA. EN AZ 100 KERE YAPTIĞIM ŞEY BİRİNDE BİLE DÜŞÜP KOLUMU KIRMADIM.
ADAYLARIN HER BİRİ 35 DK AYNI MOTORLA SÜRÜP GELDİLER VE MOTORUN ÖN LASTİĞİ YANLARDAN ÇATLAMIŞ, NORMAL DÜZ YOLDA ARKA FREN YAPTIĞIMDA
ÖN LASTİK SAĞA YADA SOLA DOĞRU KAYMALAR OLUYORDU . YAPTIĞIM PARKUR ÇALIŞMALARDA KAYIYORDUKİ HERKESDE KAYDIRIYORDU AMA BELİRGİN BİR
KİMSE KAZA YAPIPDA DÜŞENDE OLMADI BENDE DÜŞMÜYORDUM ZATEN AMA SINAVDA GELDİ BENİ BULDU.NASIL BULDU ANLATALIM

HIZIM 10-15KM ARASI İDİ 7 METRE UZAĞIMDAKİ ÇİFT DUBANIN SAĞINDAN ANİ MANEVRA YAPIP 1 METRE UZAKLIKTAKİ DUBADA DURUP PARKURU BİTİRİP ÇEVRE TURUNA
ÇIKIP EHLİTİ ALACAKTIMKİ OLMADI ...

MOTORLA ÇİFT DUBANIN YANINDA ANİ MANEVRA YAPTIĞIM AN NASIL OLDUYSA MOTOR SAĞA DOĞRU KAYDI BENDE TOPARLAMAK İÇİN GİDONU HIZLICA SOLA DOĞRU ÇEVİRMEK İSTEDİM GİDON DÖNMEDİ KENDİNİ KİTLEMİŞ BENİ GELDİ BULDU ANASINI SATİM, ARKA TEKERİNDE HABİRE GAZDAN DOLAYI BENİ İTEKLEMESİ ÜZERİNE BEN DENGEMİ KAYBEDİP ÖNCE YERDE 2-3 KERE TAKLA ATTIM VE KOLUMU KIRDIM
EN SON BAKTIĞIMDA MOTOR PARAM PARÇA OLMUŞ, FARLAR MARLAR KIRILMIŞ GİDON EĞRİLMİŞ, LASTİĞİN CANTLARI DARMA DAĞIN OLMUŞ...

OLAY YERİNDE AMBULANS BİLE YOKTU. ŞİMDİ BEN KİME SÖVEYİM KENDİ İMKANLARIMIZLA BENİ TANIDIKLARIM ACİLE KALDIRDILAR...


MOTOSİKLETLERİN ESKİ OLMASINDAN DOLAYI,ÖN LASTİKLERİNİN BAKIMSIZ OLMASINDAN DOLAYI, GİDON KİTLENMELERİNİNDE OLMASININDA KAÇINILMAZ OLDUĞU,
KULLANILAN AYNI MOTORUN ADAYLARIN SÜREKLİ HARAP ETTİĞİ VE BUNUN SONUCUNUNDA GİDON KİTLENMELERİNİN OLDUĞUNU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULARAK 2.TURUN KAZAYA SEBEP OLMASINDAN DOLAYI TAMAMEN KALDIRILMASI GEREKİR.2 TEKER İÇİN ANİ MANEVRAYI ÇOK HATALI BULUYORUM BUDA AYRI TARTIŞILACAK KONUDUR


BEN SİSTEMDEN ŞİKAYETCİ DEĞİLİM, BOZUK SİSTEMDEN ŞİKAYETCİYİM BAŞLIĞIDA ÖYLE AÇTIM AMA ANLAYAN OLMAMIŞ NE YAZIKKİ.DDDD

KAZAYA SEBEP OLABİLECEK HERŞEY TESPİT EDİLİP PARKUR SİSTEMİNİN YENİDEN TASARLANMASI İÇİN, YUKARIDAKİ KAZAYA SEBEP OLABİLECEK NEDENLERİ DETAYLICA ANLATTIM.

YA SİSTEMİ ADAM GİBİ KAZAYA NEDEN VERMEYECEK ŞEKİLDE TASARLAYIN, TASARLAYACAK GÖ TÜN YOKSA SADECE SLOLOMLARLA YETİNİN YADA BU İŞİ DEVLET BIRAKSIN


ŞİMDİ BURDA BANA SEN ANİ MANEVRAYI BİLMİYORSAN GİBİ CEVAPLAR YAZANLAR OLURSA BEN BU YAZIYI YAZANLARIN AKLINDAN ŞAŞARIM....


DEMEM OKİ TÜRKİYEDE KARŞIDAN KARŞIYA GEÇERKEN ÖLÜMLER ARTINCA O BÖLGEDE ÜST KÖPRÜ YADA ALT GEÇİT YAPILIR OLAY DANK EDİLDİKTEN SONRA OLUR BİZİM ÜLKEMİZDE KAZALAR, KOL KIRILMALARI GİBİ ŞEYLER OLACAKKİ MİLLETE SONRADAN DANK ETSİN

HALEN BENİM YAZDIKLARIMDAN ANLAMAYAN OLURSA ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ ANLAMAYANA DAVUL ZURNA AZ DİYORUM...SÜRÜCÜ KURSLARININ MOTORLARIYLA SİSTEM KALDIRMIYOR NE YAZIKKİ...

EĞER BAŞKA CANLAR YANMASIN DİYORSAN BENLE BERABER BİMERE, CUMHURBAŞKANLIĞINA, TBMMYE, VE HER YERE ŞİKAYET GÖDERELİM..

redmap
12 Haziran 2016, 22:30
Boşuna bukadar yazı yazmışsın. Bence parkurda tehlikeli birşey yok hatta oldukça basit ve dahada zorlaştırılması gerekli. Metal platformda bir tekeri sağa bir tekeri sola düşüren varsa zaten direk olarak trafikten müebbet men cezası almalı. O anlattığını becerebilen görmedim onlarca kişi izledim. Düşenler sadece ön teker düştükten sonra eğitimlerde hocaların üstüne basa basa söylediği halde, kulak ardı edip tekrar platforma çıkmak isteyen uyanık ahmaklar oldu. Sanki teker düştükten sonra hemen geri çıkabilse düştüğünü görmeyecekler.Zaten aklı düştükten sonra bir daha çıkmaya çalışma düşersin uyarısını idrak edemeyenler trafiktede dolanmasın.

MeNGuC
12 Haziran 2016, 22:57
Arkadaşım git 3 5 kuruş fazla ver adam gibi piste eğitim veren her motoru sıfır ve kaliteli olan bir kursa yazıl kafan rahat olsun

Ben A sınıfı için 150cc 250cc 750cc eğitim aldım hepsi honda hepsi sıfır özel kursa ait piste eğitimi aldım 2 kere tirafik pratik yaptım kursun 2 3 kask dizlik koluk eldiven gibi minmum korumaları var he bana yetmiyor diyosan ben gibi korumalı montunu kaskını eldivenin alır eğitimi direksiyon sınavını yaparsın ben 750cc yaptım geçemiyen düşen oldumu evet direksiyon sınavına 12 kişi idik hepsi motor kulanıyor yılardır ehliyetsiz 3 4 kişide düştü geçemedi o gün sınavı hakkıyla tamamlıyan 2 3 kişiydik yani yılardır motorda kulansan o basit haraketleri ben gözüm kapalı yaptığımı biliyorum her derse gitim her haraketi o kadar üzerine düştümki gözüm kapalı yapıyordum nerdeyse direksiyon sınavına geçemiyene ehliyet vermesinler saten mal canın yongasıdır sen canına ben gibi kiymet veren biri olsaydın arkadaşım kendi korumalıklarını alır gider düşsen bile sıkıntı olmazdı sonuçta o korumalık alıcaksın ha bugun ha yarın

Eskiden milet scooterla cupla A2 almış 600 1000cc kulanıyor bence yeni sistemde hepsini sınava tabi tutsan yarısından fazlası ve azı sınavı geçemez ehliyet için gidiceğiniz kursun araclarına eğitim verdikleri yere öğretmene pistine bakın 3 5 kuruş fazla diye ırın kırın yapmayın sonuç memnuniyetse önemi yok bence

Ben A sınıfı 750 cc eğitimim tamamladım şimdi nemi kulanıyorum 125cc scooter şehir içi pratikliği oyuncak gibin geleyor ona rağman bi duvara sürmemiz nazarlık gibin oldu bence dahada ağırlaştırılsın sen bugun eğitimde kolunu kırdın yarin tirafikte hepten sakat veya ölme ihtimalin olabilirdi madem çok düşüncelisin kardeşim ilerde alıcağın korumaları alıp dersine sınavına git kafan rahat olsun şuanda önemsemediğin ekipmanı yarın motorun olduğundada önemsemesen bi tarafını ALLAH kimsenin başına vermesin kırıldı ve sen o duz çizgiyi aleştiriyorsun 750cc tekerlek boyutuyla aynı çizgiden tek seferde tekerle üzerinden geçtim zırzavat aynı genişlikte hesabını sen yap korumalarını ihmal etme şuan çok kızgın olabilirsin kim olsa senin gibi sinirli öfkeli olurdu hayırlısı her şeyin

typhoonn
12 Haziran 2016, 22:58
Ehliyeti alirken parkurda cok zorlandim ilk seferde kaldim ve ehliyeti alana kadar kursun hocasina, mudurune, meb'e, dubalari koyanlara, orda durup izleyenlere, kullandigim motoru uretenlere ve vidasini sikanlara dahi kufur ettim ama gel gelelim kendi motorumu alip trafige cikana kadarmis hersey.. Bence sinav yeterli degil daha kapsamli sinav yapilmali:)

Mengu16
12 Haziran 2016, 23:14
KLAVYENİN CAPSLOCK KIRIK BÜYÜK YAZIYOR VE TEK ELİMLE YAZI YAZDIĞIMDAN ZORLANIYORUM
Bilgisiyarını yeniden başlatsan da mı Caps Lock açık kalıyo ? 23 senedir bilgisayar kullanıyorum böyle bişey duymadım.

acemi60
12 Haziran 2016, 23:17
Küfürbaz ve agresif kişiler ahiretteki sırat köprüsünden geçebilirmi acaba? Onu bilmem. Ama buradakinden geçememesi çok hayırlı olmuş. Birde bunların trafiğe salındığını düşünün. Hepimize geçmiş olsun :)

OğuzÖztürk
12 Haziran 2016, 23:17
Siz şimdi sınavı geçemediğiniz için kızmışsınız. Üstüne birde kaza yapınca haklı olarak burada konu açıp saydırıp içinizi dökmüşsünüz. Emin olun yarın öbür gün tekrar sınava girip geçtiğinizde sistemin doğru hatta çok eksik işlediğini sizde fark edeceksiniz.

Bu arada geçmiş olsun. Sağlam sizinle ilgilenen bir sürücü kursuyla devam etmenizi öneririm.

ayzek
12 Haziran 2016, 23:33
Şimdi arkadaşım parkurda yapılan uygulama atla deve degil heleki etik sürücü kursu demişssin kağıthane elmas otonun arkada olan parkur en iyi sınav parkuru platform plastık sagından ve solundan iniş cıkış rampası var bizim sınavlar tarlada yapılıyordu beton attırdık malesef devletin katkısı yok çamurun içinde zemin düz değil adamlar zıplaya zıplaya yapıyorlar platform metal ve sag solda rampa yok es keza teker degse yandan yatırıyor motoru en cok kazada platformda oluyor zaten geri kalanı yapamıyorsan ya egıtım eksikliğin var yada kabiliyet öyle anlattıgın kadarda tehlıkelı bı durumda yok full ekipman olunca sorun olmuyor acıkcası platform dışında slslom 8 cizme engelden kaçma bunlar çok basit seyler

kazma
12 Haziran 2016, 23:37
kardeş seni prenses gibi mi büyüttüler ne yaptılar da sen geçemedin diye sınavı kaldırsınlar istiyorsun

telike
13 Haziran 2016, 11:48
Yaa yine inatla motoRsiklet yazıyo
O sınavı geçemiyorsan bisiklet bile sürme sen. Atarlanmış bi de. Ben şöyle sürerim böyle sürerim diye. Ben de ehliyet sınavını ehliyet aldığım zaman ön tekeri yere değdirmeden bitirmesini bilirdim ama kural neyse onu uyguladım.

Hakikiteker kankacığım. O düz platformda gitmenin amacı moturpiskileti düz sağa sola kaçırmadan kullanabiliyor musun onu görmek. Ha şu bağırarak entry giren arkadaşın dediği gibi önü sola arkayı sağa kaçırabiliyorsan da aferin sana. Onu yapan adam gitsin az daha pratik yapsın. Hala daha yapanıyorsanız binmeyin.

Adamın biri bana diyo ben 20 kere moturpiskilletten düştüm heryerimde platin var falan diyo havaya giriyo. Altında büyük cc bişey var. Hava atıcak aklı sıra. Abi madem o kadar düştün demek ki beceremiyosun artık zorlama git arabaya bin diyince ben kötü oldum. Aga olmuyo olmuyor ona yeteneğin yoksa başka bişeye vardır. Belki offroadçu olcak senden ya da rallici. Uğraşma.

MOTURPİSKİLLET.NET AYİLESİNE SELAMLAR

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:42 ----------


kardeş seni prenses gibi mi büyüttüler ne yaptılar da sen geçemedin diye sınavı kaldırsınlar istiyorsun

Ahahdksjajsba
Prensesler gibiymiş o baba evinde hahahaha
Ne güldüm ya

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:44 ----------

Bi de yazmış başka canlar yanmasın sınavı şikayet edelim kolay yapsınlar kaldırsınlar. Ulan sırf bu yüzden canlar yanıyor zaten zeka küpü. Çıvdıvıcam ya


MOTURPİSLET

ramcixx
13 Haziran 2016, 11:48
motor binmeyi bilmiyorsan ehliyet almayaceksin kardeşim! :queen::bounce:

Ege Anıl EFE
13 Haziran 2016, 11:54
Motosiklet şeytan işi.kaporta sensin onda .
En güzeli araba ,ohh gel keyfim gel.

cem_fb
13 Haziran 2016, 11:54
Kolu anladıkda CapsLock tuşunu nasıl kırdın?

SuleymanE
13 Haziran 2016, 12:21
Ben eski sistem varken yıllar önce ehliyetimi almış bir kişiyim. Tahminen 10 yılı geçti ehliyetimi alalı.

Birçok yeni ehliyet alacak arkadaş dert yanıyordu çevremde: "yok sırat köprüsü var, yok slalom da zor, vay efendim 8 çiziyoruz ayağımız yere değse kalıyoruz sınav çok zor olmaz böyle şey" falan filan diye...

Dün motosiklet eğitim parkuruna gittim hem merakımdan hemde az idman yapayım, düşük hız hakimiyet çalışması yapıp biraz ısınayım diye.
O sırat köprüsü denen denge çubuğundan 5 kez farklı çalışmaların ardından geçtim, 5inde de bir sorun yaşamadım. İnsanlar neden bu kadar abartıyor bunu diye de şaşırdım hatta. 8 çizmek zaten trafikte dar alanda sağa sola dönüş yapmanız gerektiğinde yapabilmeniz gereken temel bir beceri.
Slalom zaten en basit olanı. ani frenlemeyi yapamayan motosikletle trafiğe zaten hiç çıkmasın.

Eeee bunlar zaten yapılması gereken normal şeyler? Bu isyan neden çıkmış hala anlamış değilim doğrusu. Arkadaşımla konuştum bu mevzuyu: "Sen ustasın sana ondan basit geliyor, yeni başlayan adama çok zor geliyor bunlar" dedi.
Düşündüm, evet haklı olabilir yıllardır motosiklet kullanıyorum ve bu yüzden bana basit gelmiş olabilir. Ancak yıllar içerisinde trafikte çok daha zorlu ve tehlikeli durumlarla karşılaştım. Bu parkur gayet basit ve temel hakimiyet isteyen şeyler. Bunları dahi yapamadan trafiğe çıkmak kazaya davet olur.

Bence aceleyle ehliyeti alıp trafiğe çıkmaya odaklanmak yerine az kendinizi geliştirmeye çalışın derim. Parkuru şikayet edip parkurun kaldırılmasını veya değiştirilmesi için bekleyeceğin süreyi motosiklet hakimiyet eğitimine ayırsanız zaten bırak parkurda zorlanmayı, parkurun basitliğinden sıkılıp gymkhana yapmaya başlarsınız :)

cihan54
13 Haziran 2016, 12:25
Motosiklet sana göre değil boşver sen sudokuya yönel ::sm_smile

SuleymanE
13 Haziran 2016, 12:40
...SIRAT KÖPRÜSÜNÜ 40CM YÜKSEKLİĞİNDE DEĞİLDE YA YÜKSEKLİĞİ 1 PARMAK KALINLIĞINDA İNCE LEVHA YADA SIRAT KÖPRÜSÜNÜN UZUNLUĞUNDA VE GENİŞLİĞİNDE YERE BEYAZ BOYA VURULARAK KAZA RİSKİNİ ORTADAN KALDIRMAKTIR KİMSENİN KOLU BACAĞIDA KIRILMAZ.


...MOTOSİKLETLERİN ESKİ OLMASINDAN DOLAYI,ÖN LASTİKLERİNİN BAKIMSIZ OLMASINDAN DOLAYI, GİDON KİTLENMELERİNİNDE OLMASININDA KAÇINILMAZ OLDUĞU,
KULLANILAN AYNI MOTORUN ADAYLARIN SÜREKLİ HARAP ETTİĞİ VE BUNUN SONUCUNUNDA GİDON KİTLENMELERİNİN OLDUĞUNU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULARAK 2.TURUN KAZAYA SEBEP OLMASINDAN DOLAYI TAMAMEN KALDIRILMASI GEREKİR...



Sırak köprüsü 40 cm yüksekliğinde mi? haydaaa, kardeş sen mm veya cm nedir biliyor musun? eline cetvel alıp 40cm nedir bir ölç derim ilk önce. Eğer seni 40cm yüksekliğinde bir platformdan geçmeye zorladılarsa tüm şikayetinde haklısın diyeceğim. Sirk mi yav orası 40cm yüksekliiğinde platform falan... ateş çemberi de var mıydı?? :P

2. husus ise motorların bakımsız ve gidon kitleyecek kadar kötü olması senin gittiğin kursun ayıbıdır. Kursu şikayet etmek yerine sistemi kökten değiştirmeyi önermek... hmmmm... Zor ve mantıksız yolları seven birisin galiba :)
Sen marketten bozuk mal alınca o marketi şikayet etmek yerine tüm ülkede marketlerin yasaklanmasını falan mı talep edersin?


Bence klavyeyi elinden bırak, az sakinleş önce. Sonrasında ise ilk başta klavyeni tamir ettirmeni öneririm. Caps lock tuşum takılı kalıyor diye bahane üretmek işin kolayı. Önce sen çözüm üretmeye başla sonra devletten de bir şeyler talep edersin zamanla :wiinkk: