Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Cbr600F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
cbrpc35
09 Nisan 2011, 00:19
çok geçmiş olsun...
bağdat caddesinde oynatmadan direk polise haber verseydin keşke motoru kaldırmak yerine ... egsantirikten ses geliyorsa çokta fazla değilse zaten normaldir birazcık olması hemen değiştirme derim. f lerde kronik sorun nede olsa..
saol ilkay aslinda yakalamadigimizda bir yandanda iyi oldubiliyorum kardesimin basi belaya girerdi onu komaya sokardi polis filan dinlemezdi neyse gecti gitti bgn servise goturdum sol kapak degisicek iste 117 tl sari oldugu icin diger metal rengi ve siyah rengi 90 tl imis siparis verdiler sali aksamina alicam motoru gergi yurtdisindan gelicekmis 2 haftasi var oda 150 tl 2 saatlik isi varmis onuda degistirimde ciksin kafamdan istemiyorum o sesi ya sinir bozucu yani toplam herhalde kapak yag degisimi gergi iscilik 500tl bulucak bide sol ayna alicam ama orjinalini degil teki 114tl gerek yok netten bakicam var bir suru .granajida catlak kirik yok oyuzden boyatmicam kalsin oyle ama koruma takozlari takicam artik :P
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:56 ----------
[QUOTE=dreamdark;2314541]Geçmiş olsun, kaçan şerefsizden bir şekilde çıkacaktır bunun acısı illaki.
En azından size zarar gelmemesi sevindirici.
tsk ederim tabiki mala gelsin
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:59 ----------
tsk ederim tabiki mala gelsin gelen amannn yaptiririz motoru :)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:03 ----------
cbrpc35 geçmiş olsun arkadaşım.dediğin gibi size bişey olmamış gerisi kolay.
herkes motorunu yaza hazırlıyor ne güzel. ben bugun itibari ile 2006 13800 km de gri olan motorumu sattım ve sizler kadar binmiyor olmama rağmen çok üzüldüm.yeni sezonda herkese kazasız masrafsız ve cezasız sürüşler arkadaşlar.
tsk ederim dedigin gibi herkeze kazasiz cezasiz surusler
< iLk@yy >
09 Nisan 2011, 00:58
forumun 115 sayfasını okudum gzlerim bozulacak yeter aksmda birazda motoru süreyim koltugun altlnda kalın bi kitapcık vardı almaya unuttum kullanma kılavuzu sanırım birazda göz atayım ona yarın pazar sabah erkenden birz tur atmaya dusunuyorum. bi haftaya trafiye ckmaya dusunuyorum hadi hayırlısı
ehliyetin varmıydı arkadaşım ?
saol ilkay aslinda yakalamadigimizda bir yandanda iyi oldubiliyorum kardesimin basi belaya girerdi onu komaya sokardi polis filan dinlemezdi neyse gecti gitti bgn servise goturdum sol kapak degisicek iste 117 tl sari oldugu icin diger metal rengi ve siyah rengi 90 tl imis siparis verdiler sali aksamina alicam motoru gergi yurtdisindan gelicekmis 2 haftasi var oda 150 tl 2 saatlik isi varmis onuda degistirimde ciksin kafamdan istemiyorum o sesi ya sinir bozucu yani toplam herhalde kapak yag degisimi gergi iscilik 500tl bulucak bide sol ayna alicam ama orjinalini degil teki 114tl gerek yok netten bakicam var bir suru .granajida catlak kirik yok oyuzden boyatmicam kalsin oyle ama koruma takozlari takicam artik :P
bence takoz alma derim. neden dersen ben aldığımda makinada vardı fakat düştüğümde grenajı kırdı diz hizasındaki yerden. eğer illa alacam diyosan puigte gördüm hava çıkış kanalında görünen şase demirine sabitlenen takoz var ondan almanı tavsiye ederim :cat:
gerginin kalmamış olması ilginç ben aldığımda vardı 2 günde değişti hatta extrema için sipariş verip oem aldım kargo ile gönderdim kendisine. seninki muhtemelen hollandadan geliyordur japonya durumu şu aralar iyi denemez pek yaşanan acı olaydan ötürü :pale:
8 yıl olmus a2 ye alalı. 17 km kullanmısm aksam sol elim agrıyor :) dönüşleri calısmam lazım biraz
< iLk@yy >
09 Nisan 2011, 01:55
8 yıl olmus a2 ye alalı. 17 km kullanmısm aksam sol elim agrıyor :) dönüşleri calısmam lazım biraz
çok uzun zaman geçmiş üzerinden sanırım
üstünde çok çalışman gerekir varsa yardım edebielcek biri çevrenden görüşmeni tavsiye ederim teknik ile ilgili
forumuda kurcala derim baya bir sürüş ile ilgili güzel teknik veriler bulunmakta :cat:
dreamdark
09 Nisan 2011, 08:59
ledler güzel seninkileri hatırlıyorum ön kısımdada gömme vardı yanlış hatırlamıyorsam hatta.
fakat bunların ucu sarı olanları fotoda gösterdiğim daha hoş duruyorlar sanki arka kısmına doğruda ufak bir aydınlatması var :)
hem totomdan size ne :P arkadan yolu çekmek için güzel olur yani hem ön hem arka videoda güzel geçişler yapılabilir :)
birde senin fotodaki bu lastiklerin modeli ney?
Ben de onu diyorum işte, senin totondan bana ne?:mrgreen: Dedim Rossi gibi toto seyrettireceksin herhalde bize.:P
Şaka bir yana, geri çekim yapmak istiyorsan uygun bir aparatla artçı tutamağına monde edilebilir bence kamera; bir araştır istersen.
Benim sinyallerin de ucu sarı aslında, bu fotoda belli olmamış sanırım, birebir aynı yani :
http://img251.imageshack.us/img251/1777/img3957f.jpg (http://img251.imageshack.us/i/img3957f.jpg/)
Önlerde de yine Motrax gömme vardı; yalnız şahsi fikrim, bir double buble cam, bir de bu gömme sinyaller çok değiştiriyor bence motorun havasını.
Daha ince, sportif bir görünüme kavuşuyor 600F.
O kalas gibi koca sinyallere akıl sır erdiremiyordum zaten. Neyseki değiştirmişler artık. :)
http://img17.imageshack.us/img17/7749/img1968bg.jpg (http://img17.imageshack.us/i/img1968bg.jpg/)
Bu arada benim fotoğrafdaki lastikler Michelin Pilot Road 2CT modeli.
herkes motorunu yaza hazırlıyor ne güzel. ben bugun itibari ile 2006 13800 km de gri olan motorumu sattım ve sizler kadar binmiyor olmama rağmen çok üzüldüm.yeni sezonda herkese kazasız masrafsız ve cezasız sürüşler arkadaşlar.
Benim kulübe hoşgeldin.:)
Şaka bir yana, hayırlısı olsun, Allah kısmet ederse alırsın yine İnşallah.
bence takoz alma derim. neden dersen ben aldığımda makinada vardı fakat düştüğümde grenajı kırdı diz hizasındaki yerden. eğer illa alacam diyosan puigte gördüm hava çıkış kanalında görünen şase demirine sabitlenen takoz var ondan almanı tavsiye ederim :cat:
gerginin kalmamış olması ilginç ben aldığımda vardı 2 günde değişti hatta extrema için sipariş verip oem aldım kargo ile gönderdim kendisine. seninki muhtemelen hollandadan geliyordur japonya durumu şu aralar iyi denemez pek yaşanan acı olaydan ötürü :pale:
Senin takoz grenajı nasıl kırdı yahu, saplamasından mı kırıldı takoz:silent:
Ben takozları takarken orjinal saplamaları değiştirip, kalın saplama taktırmıştım. Açıkcası 1-2 yan yatmam olmuştu ve onlar sayesinde hem grenaj kırılmaktan kurtulmuştu, hem daha az bölge çizilmişti, hem de sürtünme azalarak daha az oranda çizikle kurtarmıştım.
< iLk@yy >
09 Nisan 2011, 09:17
Ben de onu diyorum işte, senin totondan bana ne?:mrgreen: Dedim Rossi gibi toto seyrettireceksin herhalde bize.:P
Şaka bir yana, geri çekim yapmak istiyorsan uygun bir aparatla artçı tutamağına monde edilebilir bence kamera; bir araştır istersen.
Benim sinyallerin de ucu sarı aslında, bu fotoda belli olmamış sanırım, birebir aynı yani :
http://img251.imageshack.us/img251/1777/img3957f.jpg (http://img251.imageshack.us/i/img3957f.jpg/)
Önlerde de yine Motrax gömme vardı; yalnız şahsi fikrim, bir double buble cam, bir de bu gömme sinyaller çok değiştiriyor bence motorun havasını.
Daha ince, sportif bir görünüme kavuşuyor 600F.
O kalas gibi koca sinyallere akıl sır erdiremiyordum zaten. Neyseki değiştirmişler artık. :)
http://img17.imageshack.us/img17/7749/img1968bg.jpg (http://img17.imageshack.us/i/img1968bg.jpg/)
Bu arada benim fotoğrafdaki lastikler Michelin Pilot Road 2CT modeli.
Senin takoz grenajı nasıl kırdı yahu, saplamasından mı kırıldı takoz:silent:
Ben takozları takarken orjinal saplamaları değiştirip, kalın saplama taktırmıştım. Açıkcası 1-2 yan yatmam olmuştu ve onlar sayesinde hem grenaj kırılmaktan kurtulmuştu, hem daha az bölge çizilmişti, hem de sürtünme azalarak daha az oranda çizikle kurtarmıştım.
ilk soru 2 CT'den memnunmuydun ? çift hamurlu lastik olsa gerek zaten bende ondan almayı düşünüyorum ama şu aralarki ekonomik kriz nedeni ile yaz sonlarına doğru mu baksam o işe diyorum bir yandan da... yoksa çıkmamı baksam diyorum
2. soru sendeki ledler hızlı yanıp sönüyordur muhtemelen çok aşırı bir hızdamıydı yani tesisata zarar verebilecek veya diğer araç insanların fark edemeyeceği düzeydemi oluyor ?
daha sonrasında evet benimkiler saplamasından değişmişti çok zayıf ince bir saplaması vardı birde ben yavaş gidiyor olsamda motor aşşağıdan hızlı bir şekilde kaydığı için bende yere aniden yapıştım ama olası darbelerde en iyi çözüm aşağıdaki resimdeki takoz olur gibime geliyor
http://www.puigusa.com/imagenes/PUIG5956.jpg
sinyal olarak şimdilik bunlardan alıyorum 2 kırmızı 2 mavi :mrgreen: tanesi 5 liraydı çakalaz doğan gösterdi banada orada oturan extrema emraha gösterdim bende gece dedim al bunlardan bana kendinede (= doğana yok :P
motor tri color nede olsa ön kısım kırmızı arka kısım mavi ağırlıklı olunca dedim böyle alayım değişik olsun
http://image5.sahibinden.com/photos/03/83/37/big_40038337i6u.jpg
dreamdark
09 Nisan 2011, 11:58
ilk soru 2 CT'den memnunmuydun ? çift hamurlu lastik olsa gerek zaten bende ondan almayı düşünüyorum ama şu aralarki ekonomik kriz nedeni ile yaz sonlarına doğru mu baksam o işe diyorum bir yandan da... yoksa çıkmamı baksam diyorum
2. soru sendeki ledler hızlı yanıp sönüyordur muhtemelen çok aşırı bir hızdamıydı yani tesisata zarar verebilecek veya diğer araç insanların fark edemeyeceği düzeydemi oluyor ?
daha sonrasında evet benimkiler saplamasından değişmişti çok zayıf ince bir saplaması vardı birde ben yavaş gidiyor olsamda motor aşşağıdan hızlı bir şekilde kaydığı için bende yere aniden yapıştım ama olası darbelerde en iyi çözüm aşağıdaki resimdeki takoz olur gibime geliyor
sinyal olarak şimdilik bunlardan alıyorum 2 kırmızı 2 mavi :mrgreen: tanesi 5 liraydı çakalaz doğan gösterdi banada orada oturan extrema emraha gösterdim bende gece dedim al bunlardan bana kendinede (= doğana yok :P
motor tri color nede olsa ön kısım kırmızı arka kısım mavi ağırlıklı olunca dedim böyle alayım değişik olsun.
Pilot Road 2CT çift hamurlu bir lastik evet.
Bu lastiğin amacı, diğer üst performans sınıfı lastiklere yakın performans ve daha uzun ömür sunmak.
Misal, Pilot Power 2CT, Power Pure 2CT gibi üst seviye lastiklerden eksisi biraz daha geç ısınması ama, ısındıktan sonra performansı güzel.
Bir de bu lastiğin en büyük artısı, muhteşem yağmur ve ıslak zemin performansı.
Zaten 2009'un en iyi lastiği seçilmiş ve tüm yağmur testlerinde diğer tüm modelleri geride bırakmış.
Kısaca, uzun kilometreler kullanılıp zırt pırt lastik değiştirilmeyecekse mantıklı bir seçim.
Ama yok, ben para mıçıyorum, her gün otobana çıkıp gazlayacağım, mümkünse yanlayarak gitmek tercihimdir, bana lastik 5000 km ancak gitse de yeter deniyorsa, o zaman daha çabuk ısınıp asfalta yapışan, yukarıdaki Power Pure 2CT tarzı lastikler tercih edilmesi daha doğru olur.
Çıkma alacağın lastik seninkilerden ne kadar iyi olacak, vereceğin paraya değecek mi? İyi araştırmak lazım.
Uygun fiyata yeni üretim hasarsız bir lastik bulunursa neden olmasın. Ama aksi takdirde sıfırdan şaşma bence.
Ledler konusuna gelince, çok aşırı hızlı, tesisata zarar verebilecek veya insanların fark edemeyeceği düzeyde değildi.
Hatta orjinalinden biraz daha hızlı yanıp sönmesi daha dikkat çeciki oluyor bence.
Gösterdiğin takozlar güzel ve hafif düşüşlerde ve sürüklenmelerde zararı minimum düzeye indirecek gibi görünüyor ama, acaba şiddetli bir darbede şaseyi de yamultma ihtimali var mıdır diye de düşünüyorum.
Çünkü şasenin grenaj hava boşluğundan görünen o kısmı bükülmeye müsait gibi geliyor bana; arkası boşluk.
Oysa standart takozları taktığımız nokta, şasenin en kalın, arkası dolu ve en sağlam yeri bence.
Bu ucuz sinyalleri bari siyah alsaydın daha kaliteli görünürdü bence, renkli plastik dandik duruyor sanki, 2 günde boyaları solup dökülecek.
Ulem iyice çingene motoruna çevireceksin motoru, rengarenk:P Gerçi sele kaplaması müsait senin böyle bir uygulamaya, hoş bir ambiyans olabilir bu sinyaller de gelince:queen:
SilentScream
09 Nisan 2011, 12:13
Michelin Pilot Road 2 CT eski motorumda vardı, çok memnundum gerçekten. 600F aynısından takmayı düşünüyorum. Bu arada arkadaşlar cam için ebay de araştırma yapıyorum ama çıkma puig veya zero gravity satılık cam varsa bana haber edin lütfen.
< iLk@yy >
09 Nisan 2011, 12:31
Michelin Pilot Road 2 CT eski motorumda vardı, çok memnundum gerçekten. 600F aynısından takmayı düşünüyorum. Bu arada arkadaşlar cam için ebay de araştırma yapıyorum ama çıkma puig veya zero gravity satılık cam varsa bana haber edin lütfen.
sahibinden de vardı 120 tlydi sanırım ama satılmış olsa gerek bulamadım şimdi...
ebayden bunu alabilirsin bence
http://stores.ebay.com/sellingassistantpro/2001-2007-F4i-/_i.html?_fsub=748315013&_sid=894870953&_trksid=p4634.c0.m322
açık arrtırma yapıyor buda ucuza geliyor bakmanı tavsiye ederim
benim camda bunların aynısından :cat:
SilentScream
09 Nisan 2011, 19:40
sahibinden de vardı 120 tlydi sanırım ama satılmış olsa gerek bulamadım şimdi...
ebayden bunu alabilirsin bence
http://stores.ebay.com/sellingassistantpro/2001-2007-F4i-/_i.html?_fsub=748315013&_sid=894870953&_trksid=p4634.c0.m322
açık arrtırma yapıyor buda ucuza geliyor bakmanı tavsiye ederim
benim camda bunların aynısından :cat:
teşekkürler ilkay, sanırım aynısından bende alacam. Bu arada 600F in rölanti ayarı motorun neresinden yapılıyor, eski motorum da (ER6N de) çıplak olduğu için rahatlıkla ayarlayabiliyordum, 500-700 devir civarlarında dolaşıyor rölantideyken motor, ve kolay stop ediyor.
< iLk@yy >
09 Nisan 2011, 20:14
teşekkürler ilkay, sanırım aynısından bende alacam. Bu arada 600F in rölanti ayarı motorun neresinden yapılıyor, eski motorum da (ER6N de) çıplak olduğu için rahatlıkla ayarlayabiliyordum, 500-700 devir civarlarında dolaşıyor rölantideyken motor, ve kolay stop ediyor.
Grenajin altinda kaliyor sanirim bende bilmiyorum tam olarak sol kisimda ama ellerle ayarlagnabilir bir cevirmeli ayar olmasi gerek
sedici
09 Nisan 2011, 21:04
Yahu ilkay tutturmus Led sinyal alalım diye :) ben hızlı yanıp sönen sinyalleri sevmiyorum arkadas :) bana normal hızda yanıp sönenlerden lazım...
Elinde ORJ. OLan var ise; hemen alabilirim ucuz fiyata tabii . sipariş vermiştim fakat hala gelecek :farao:
Bu arada 40-50 km kadar dolastım ; Allah Razı olsun benim motora gaz sabitleyici yapan arkadastan :) nasıl yapmıs bilmiyorum ama; bir deneyeyim dedim; 14 km kadar giddona hiç dokunmadan gittim. bu arada CBR lardaki bu inanılmaz denge olayını bizzat yasadım bugün...Cok hosuma gitti; artık yorulmak yok.
Bu arada yanımdan gecen aracların bakıslarını görmeniz gerekiyordu :queen: harry poter in ucması gibi :queen:
http://i1104.hizliresim.com/2011/4/8/8283.jpg (http://goo.gl/mc9cY)
:queen::queen::queen: çok güldüm yaaa:mrgreen:
Haretin kac olması lazım bende 85 ile 105 arası gelip gidiyor tutturamıyorum bi türlü
cakalaz
09 Nisan 2011, 22:10
ben de de 77 ile 90 arasında gidip geliyor :)
Bu arada ilkay cığım; bana da alsın emrah sinyal ? kapıda ödemei olmuyor diye alamadım ben...
basarm
10 Nisan 2011, 00:30
[/QUOTE]
[/QUOTE]
hoş buldum abi :) inşallah en yakın zaman alırım yenisini.
30 dakika dolandım geldim hararet 108 i gördü sonra fan devreye giriyor zaten yavas gidince hararer artıyor hız yapınca dysuyor bende hız yapmıyorum sıkıntı olurmu hararet ben yazın ne yapıcam? benzin isareti vardı 40tl lik aldım bu gun tekrar yanıyordu 140 km de benzinden sonra
< iLk@yy >
10 Nisan 2011, 02:46
Haretin kac olması lazım bende 85 ile 105 arası gelip gidiyor tutturamıyorum bi türlü
ben de de 77 ile 90 arasında gidip geliyor :)
Bu arada ilkay cığım; bana da alsın emrah sinyal ? kapıda ödemei olmuyor diye alamadım ben...
30 dakika dolandım geldim hararet 108 i gördü sonra fan devreye giriyor zaten yavas gidince hararer artıyor hız yapınca dysuyor bende hız yapmıyorum sıkıntı olurmu hararet ben yazın ne yapıcam? benzin isareti vardı 40tl lik aldım bu gun tekrar yanıyordu 140 km de benzinden sonra
doğancım sizin orada hava burası gibi değil kuru olduğundan soğuk kalıyor hemde trafik derdiniz yok :)
benim ısı göstergesi 111'den yukarı çıkmadı şimdiye kadar 109 110'da fan açıyor f'lerde normal bu ısılar :cat:
cakalaz
10 Nisan 2011, 13:19
Exsantriği bakarken usta 110 dereceye yaklastırmıstı fan acmıstı o ısılarda , normal sanırım :)
cbrpc35
10 Nisan 2011, 22:54
ehliyetin varmıydı arkadaşım ?
:)takoz olsa dizizasındaki granaj kırılıyo olmasa granaj kırılıyo ve kapak ya surtunuyo yada oda catlıyo yag aktıyor ben takozu su yuzden takmamıstım usta demıstı takoz kırlınca cıvata sasenın ıcınde kalıyo bence takma daha cok zararı var demıstı takmamıstım sımdı buolay olunca granaj surtunmeden cızıldı kapak catladı yag akıttı bende bılemedım ne yapıcagımı gergı olayı evet ılgınc parca yok yurtdusundan gelıcek dendıgınde bende sasırdım ama bahsetmedıler hıc japonyanın durumundan dolayı hollanda fılan belkıde dedıgın gıbıdırde salı gıttıgımde
< iLk@yy >
11 Nisan 2011, 17:47
:)takoz olsa dizizasındaki granaj kırılıyo olmasa granaj kırılıyo ve kapak ya surtunuyo yada oda catlıyo yag aktıyor ben takozu su yuzden takmamıstım usta demıstı takoz kırlınca cıvata sasenın ıcınde kalıyo bence takma daha cok zararı var demıstı takmamıstım sımdı buolay olunca granaj surtunmeden cızıldı kapak catladı yag akıttı bende bılemedım ne yapıcagımı gergı olayı evet ılgınc parca yok yurtdusundan gelıcek dendıgınde bende sasırdım ama bahsetmedıler hıc japonyanın durumundan dolayı hollanda fılan belkıde dedıgın gıbıdırde salı gıttıgımde
yani ben en son düştükten sonra o şekilde topuz kullanmamaya karar verdim topuz sadece ilk an düşmedeki darbeyi emiyor ama o takmayı düşündüğün takozlar motordaki kapağı koruyacak kadar uzun değiller onuda belirteyim. takarsan motor tümüyle o kapak ile takoz üstünde kalacaktır...
cakalaz
11 Nisan 2011, 20:41
Arkadaslar; ilkay ın da dediği gibi; su sinyallerden satın aldık :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-motosiklet-motoser-luleburgaz-dan-honda-cbr600f-sinyal-takimi-46847296/detay/?source=directSearch
cbrpc35
12 Nisan 2011, 10:25
yani ben en son düştükten sonra o şekilde topuz kullanmamaya karar verdim topuz sadece ilk an düşmedeki darbeyi emiyor ama o takmayı düşündüğün takozlar motordaki kapağı koruyacak kadar uzun değiller onuda belirteyim. takarsan motor tümüyle o kapak ile takoz üstünde kalacaktır...
o zaman gerek yok ya bakalım bgn alabılecekmıyım evlatı özledim elinde orjinal sol aynası olan satmayı düşünen varmı?
< iLk@yy >
12 Nisan 2011, 18:09
Arkadaslar; ilkay ın da dediği gibi; su sinyallerden satın aldık :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-motosiklet-motoser-luleburgaz-dan-honda-cbr600f-sinyal-takimi-46847296/detay/?source=directSearch
özentimizin nesin arkadaşım neyi alsak alıyosun sende :queen: cbr 600fink diyecez artık senin motora zaten :P
o zaman gerek yok ya bakalım bgn alabılecekmıyım evlatı özledim elinde orjinal sol aynası olan satmayı düşünen varmı?
var ama kırık yani kaynak yapılmış durumda
tavsiyem e-bay. sende seninkini kaynak yaptır kullan yenileri gelene kadar bende öyle yaptım. üstelik aynaları açıp kaparken bir anda gevşemiyor meretler :mrgreen:
cakalaz
12 Nisan 2011, 20:07
iLk benim aLDığımı unutuyorsun sanırım :mrgreen:
< iLk@yy >
13 Nisan 2011, 12:37
anadolu yakasında oturan kimse yok mudur arkadaş akşamları iş çıkışında buluşsak etsek böyle sadece işe git gel sıkıcı oluyor ama (=
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:09 ----------
iLk benim aLDığımı unutuyorsun sanırım :mrgreen:
sinyal mevzusunu açmasam haberin olmayacaktı benim motordaki sinyaller normalde linktekilerin aynısı tek farkı sarı camlı :mrgreen:
chopperrider
13 Nisan 2011, 17:44
motorumu kişiselleştirmek için kapsamlı çalışmanın startını verdim. ebay'den ilk siparişleri geçtim kısmetse mayısın ortasına hazır edeceğim motoru. umarım güzel olacak.
cakalaz
13 Nisan 2011, 18:30
Sinyallerim elime ulastı :)
Motor üzerinde nasıl duracak merak ediyorum doğrusu...
http://i1104.hizliresim.com/2011/4/13/7967.jpg (http://goo.gl/mc9cY)
http://i1104.hizliresim.com/2011/4/13/7979.jpg (http://goo.gl/mc9cY)
< iLk@yy >
14 Nisan 2011, 12:04
motorumu kişiselleştirmek için kapsamlı çalışmanın startını verdim. ebay'den ilk siparişleri geçtim kısmetse mayısın ortasına hazır edeceğim motoru. umarım güzel olacak.
hadi hayırlısı (= geç bile kaldın bence baksana bize ben motoru aldım herkes benle beraber sipariş veriyor :D
Sinyallerim elime ulastı :)
Motor üzerinde nasıl duracak merak ediyorum doğrusu...
http://i1104.hizliresim.com/2011/4/13/7979.jpg (http://goo.gl/mc9cY)
ben renkli aldım fakat renkli kıç kısımları kaliteli durmuyormuş emrahın bana dediği. artık gerekirse kendim boyarım bir şekilde..
bu gün getirecek işte kısmet
cakalaz
14 Nisan 2011, 12:27
Sen de bana öyle dedin diye kırmızıdan vazgeçtim; siyah olsun asil durur :P
chopperrider
14 Nisan 2011, 15:45
hadi hayırlısı (= geç bile kaldın bence baksana bize ben motoru aldım herkes benle beraber sipariş veriyor :D
standart işlemlerin yanısıra bi kaç önemli değişiklik de düşünüyorum kısmetse bakalım. bütçe zorluyo biraz ama hayırlısıyla start verdik.
< iLk@yy >
14 Nisan 2011, 16:08
standart işlemlerin yanısıra bi kaç önemli değişiklik de düşünüyorum kısmetse bakalım. bütçe zorluyo biraz ama hayırlısıyla start verdik.
yarış grenajı felan mı ?
chopperrider
14 Nisan 2011, 16:39
yarış grenajı felan mı ?
yok sevmiyorum zaten çok kaba duruyo. pist haricinde kullanılmaz bence onlar.
ser verip sır vermem ama coming soon :queen:
cakalaz
14 Nisan 2011, 18:21
Yahu bugün uğrastım ama takamadım şu sinyalleri :) grenaj sök :cherry: mek gerekiyor sanırım...
Neyse baska zamana kaldı :cherry:
< iLk@yy >
14 Nisan 2011, 18:41
haydi bakem
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:25 ----------
Yahu bugün uğrastım ama takamadım şu sinyalleri :) grenaj sök :cherry: mek gerekiyor sanırım...
Neyse baska zamana kaldı :cherry:
olum sen nasıl motor kullanıyorsun anlamadım pembeleri taktın bi halley oldu sana :mrgreen:
http://http://i55.tinypic.com/10wpdon.jpg
< iLk@yy >
15 Nisan 2011, 11:10
bende sinyallerimi dün aldım emrahtan
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/215192_200206270020333_100000928834754_525622_1603 409_n.jpg
boyaları öyle süper değil ama kötü durmuyorlar. gün içerisinde işten vakit bulursam motora monte edicem biraz şatafatlı bir işi var akşam şöyle bir bakmıştım kablo ve montaj işine.
doğancım bu arada o sinyallerin camları biraz dandik duruyor ben çıkartıp yapıştırıcı sürdüm üsttende biraz daha sürdüm kendini öyle belli etmeyecek şekilde sağlam durmaları için. emrah verirken uyardı camları düşebiliyor diye bilgin olsun...
chopperrider
15 Nisan 2011, 11:21
beyler bu sinyalleri eski motorlarımdan birinde kullanmıştım arka sinyal olarak. peşimden gelen arkadaşlar sinyalizasyonun neredeyse hiç görülmediğinden şikayetçi oluyorlardı. yerine monte etmeden önce bi yakıp deneyin derim.
< iLk@yy >
15 Nisan 2011, 12:55
uyarı için teşekkürler bu gün deneyeceğim...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:56 ----------
şimdilik kısıtlı zamanda arka sol sinyali değiştirdim mavi olarak zaten kablolarında kopukluk vardı en azından arka sinyaller sağlam olsun dedim. ön kısmı takmak için grenajın altındaki panzotları sökmek gerekiyor üst kısımdan şöyle bir baktım onada çok zor bir işlemi yok aslında. motorda arka sinyallerin renkleri farklı oldu şimdi kötü sırıtıyor ama akşam iş çıkışında değiştirecem diğerinide.
ek olarak sinyalizasyon evet süper değil ama çok kötü de değil açık demek gerekirse. sinyallerin içinde aynalama olmadığından içerideki ampul kendini kabak gibi belli ediyor ve nispeten biraz daha bölgesen aydınlatma gerçekleştiriyor :) neyse şimdilik kalsınlar gerekirse daha sonradan led sinyaller ile değiştireceğim ...
< iLk@yy >
15 Nisan 2011, 18:05
bu arada eski çıkan sinyallerde dikkatimi çeken birşey oldu
içerisine adam aliminyum folyo koymuş ışık dağılımı yapsın diye sanırım (= bende yapmayı düşünüyorum daha iyi fark ettirecekse eğer değer..
cakalaz
15 Nisan 2011, 18:31
Aşırı derecede moralim bozuk su an...
Gittik Motorcuya; değiştiremedi sinyalleri. sökmek için kafa grenajını sökeceğiz dedi, o kadar uğrasamayız dedi.
Ne iştir anlamadım yahu; Ne sinyali değiştirebiliyoruz; ne grenajı sökmeden bi iş halledebiliyoruz...
Bugün itibari ile motoru satmayı düşünmeye basladım; enduro alacağım artık; ne grenaj derdi var ne sökme derdi :silent:
Sinyalleri almak isteyeen var ise; aldığım fiyattan kargolarım arkadaslar...
http://i1104.hizliresim.com/2011/4/13/7979.jpg (http://goo.gl/mc9cY)[/QUOTE]
< iLk@yy >
15 Nisan 2011, 20:01
lem bekle akşam takarken adım adım fotoğraflayacam kendin takarsın yarın uyuz adam
cakalaz
15 Nisan 2011, 23:42
Kanka hani ya; daha cekmedin mi fotoğrafları... :silent:
< iLk@yy >
16 Nisan 2011, 02:33
Kanka hani ya; daha cekmedin mi fotoğrafları... :silent:
yüklüyorum şu an bekle az :mrgreen: az dolandımda geldim dışarlardan yeni sinyallerimle (= bahsedildiği kadar kötü değil sinyalizasyon aydınlatması.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:48 ----------
sırf sabah girdiğinde oku diye uyumadım erkenden kalkacak olsamda...
sana 3 fotoğrafta sinyalleri nasıl monte edebileceğini göstericem kısaca işi bir an önce bitirmek istediğimdem ayrıntılı fotoğraf çekemedim.
sinyali kabloları birbirine monte etmeden vidalamanı öneriririm. şahsen arkayı bitirdikten sonra ön kısımda acele edince kabloları birleştirmiş sonrada nasıl vidalayacam diye düşünmüştüm birden :mrgreen:
http://img860.imageshack.us/img860/8102/15042011088a.jpg
By ilkyy (http://profile.imageshack.us/user/ilkyy) at 2011-04-15
neyse yukarıdaki gibi yerine vidaladıktan sonra sinyal kabloları için boşluk bırakmışlar dip köşelerde ufak boşluklardan bagajın içerisine bağlanıyorsun. burada o dışardan içeri giren kabloyu aşağı inen kablo olarak işaretledim. bagajın içinde arka dipte böyle kablolar geçer bir yerlerden.
http://img841.imageshack.us/img841/9522/15042011086a.jpg
burada işaretlediğim kablo sağ sinyal için ama sol taraftada aynı şekilde kablonun dipten dışarı çıktığı bir boşluk bulunmakta. sana tavsiyem tüm sinyalleri bir anda söküp takmak yerine adım adım önce sol arka sök yenisini tak sonra diğerleride aynı şekilde. bu sayede uçlarınnı boşa çıkartmış olduğun kabloları karıştırmamış olursun. arka kısımdaki montaj kolay aslında.
esas gelelim ön kısıma. burada aşağıdaki fotoğrafta görünen panzotu kafa grenajına bağlayan vidayı çıkartıyoruz.
http://img225.imageshack.us/img225/7180/15042011090a.jpg
bu fotoğraf çm çamurluk ile kafa grenajı arasındaki alandan çekilmiş yer hava girişlerinin hemen iç kısımları.bunu sök gerekirse aşağıra doğru hemen bir vida daha var ( benimkinde bu vidalar düşmüş veya yok ) görünen siyah parça yani alt panzotu önce geri doğru çek ve sonrasında içeri doğru aç süspansiyon borusunun arkasına ittirebilirsin dikkat edersen kırmadan esnetebilirsin sakince ben böyle yaptım şahsen rahat çalışabilmek için.
ön kısımdada aynı şekilde önce sinyali yerine geçirip vidalama işlemini yaptıktan sonra kablolama işlemini yaptım. ve bu arada o ön sinyallerin vidalarını sökmek için yan grenajı alttaki vida hariç söktüm tüm vidalarını kafa grenajı ile birlikte tutan. panzotuda söktüm buradaki fakat buradan hiç bir şekilde o taraftaki sinyalin vidasına ulaşılamıyor çünkü orada motora giden hava kanalları geçiyor ve çok dar hareket kısıtlayıcı bir alan var. vidaları söküp takmaya çalışırken göreceksin sende ama küfür etmek yok :cherry: . senin ustanın dediği gibi kafa grenajını sökmen gerekecek veya kasıp uğraşıp vidayı bir şekilde sökeceksin. sendeki sinyallerin bağlantılarını tam olarak bilmediğim için yorum yapamayacağım.
fakat bende sinyaller yoktu elimle sıkabildiğim yere kadar sıktım ve sonrasında somun yerine sinyali çevirdim olduğu yerde. işe yaradı ve daha çok sıkıldı. belki eski sinyallerini de bu şekilde sökebilirsin fakat sinyallerin bağlandığı bir soket var onu ayırman gerekecektir.önce kabloyu takip ederek onu bul benim arkada herhangi bir soket göremedim ama sende arka kısımda da olabilir belki.
umarım yardımcı olabilmişimdir.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:24 ----------
sonra oluşan görüntü hakkında fikir edici bir kaç fotoğraf ve kısa bir video da ekliyim bare
http://img251.imageshack.us/img251/8007/16042011094.jpg
http://img156.imageshack.us/img156/483/16042011095.jpg
http://img705.imageshack.us/img705/9560/16042011097.jpg
http://img846.imageshack.us/img846/5622/16042011098.jpg
WIcVBI1cYak
motorum nasılda pislik içimde ıyyy...
yarın bi güzel temizliyim paklıyım bare gerçi grenajın görünen alanlarını temizlemiştim bu fotoğrafları çektikten sonra ama şu görünmeyen alanlarıda elden geçirelim bi
cbr1100 xx
16 Nisan 2011, 02:58
İlkay selamlar bende yarın motoru yıkatacağım sabah biraz gazlarım sonra ...:queen: kavacık riva yolundayız...:cat:
< iLk@yy >
16 Nisan 2011, 03:19
İlkay selamlar bende yarın motoru yıkatacağım sabah biraz gazlarım sonra ...:queen: kavacık riva yolundayız...:cat:
ben 7de kalkıcam yarın başlayan bir aktivite var 12ye kadar çakılı kalırım sanırım....
ben daha gazlayamıyorum hem maaş yatmadı bu ay daha hemde lastikler tırt durumda :mrgreen:
hadiyin ben yatar akşam üstü küçükyalı taraflarına gelirseniz görüşürüz ama :cherry: bizim bu cadde üzerinde dede ağır abilerden birinin siyah xx'i var ama toplasan 4 kez gördüm motoruda amcayıda :)
cakalaz
16 Nisan 2011, 10:52
Ben yine bişey anlamadım :)
Neise bosver ya takmıyorum sinyalleri...
< iLk@yy >
16 Nisan 2011, 10:55
Ben yine bişey anlamadım :)
Neise bosver ya takmıyorum sinyalleri...
telefonda anlatıcam şimdi...
gerçi sen hızlı yanıp sönmesine tilt olmuşsundur şimdi o neden öyle oldu bende anlamadım walla (=
roronoa
16 Nisan 2011, 15:41
bütün cbr 600f kullanıcılarına selamlar. ben Okan foruma yeni katıldım. 5 senedir motosiklet alma hayalleri kuruyodum. özellikle cbr 600 kısmet bu zamanaymış. Ancak aklımda bazı sorula var sizin tecrübelerinizden yararlanmak isterim. forumda okuduğum kadarıyla 600 lük motorla başlanılması tavsiye edilmiyor ancak ben almışken 600 lük alıp yavaş yavaş tecrübe kazanmak istiyorum ilk başta 250 lik bi motora 5-6 bin lira para verşp sora onu satmaya uğrasıp yükseltmek biraz zor geliyor ve herzman istediğim motor 600 lük bir motor olmuştur. tabikide 600 lük motoru alıp ilk günden gazı köklemicem. öncelikle hondanın güvenli sürüş teknikleri diye eğitim programı var ona katılmayı düşünüyorum daha sonra da motorumu alıp kendimi birazdaha geliştirdikten sonra trafiğe çıkmayı düşünüyorum. bu arada ehilyetim var ama aldığım kursta scoter kullanmıştım vitesli motor kullanmadım daha önce. bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Birde boyum 170 kilom 65 bu sıkıntı yaratırmı?
herkese iyi günler dilerim...
< iLk@yy >
16 Nisan 2011, 15:55
selam okan;
alacağın veya almayı düşündüğün motor veya motorların üstüne daha önce oturdunmu bilmiyorum ama hareket etmesende olduğun yerde bir oturmanda fayda var. ön amortisörlerden yükseklik ayarı yapabilirsin bir miktar. bunun haricinde hondanın GSE serilerini en az 1 2 3 olarak tamamlaman durumunda en azından motosikleti kullanabilecek konuma gelebileceksindir. neyi yapmaman gerektiği hakkında az çok bilgin olacaktır tümüyle alıp binebilirsin diyemem. trafikle de biraz haşır neşir olman gerekir dünya kadar sürücü var ne yaptıkları belli olmayan. egolarına yenik düşmemen her zaman hayatta kalmanı sağlayacak en büyük ektendir..
şimdiden hayırlı olsun diyelim kısmetse :)
roronoa
16 Nisan 2011, 16:05
çok teşekkürederim cevap için. daha önce 600 lük bir motorun üzerine oturmadım hiç sadece bakmakla yetindim ama motoru almadan önce GSE serilerini tamamladıktan sora denemeyi düşünüyorum. Trafikte otomobil kullanmıştım kullanıyorumda bu trafikte motor kullanmama fayda sağlarmı acaba?
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO