PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Cbr600F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218

Birkannn
01 Nisan 2010, 07:44
Ben de Motrax led sinyal kullanıyorum, öndekiler gömme-led, arkadakiler karbon-led :

http://i41.tinypic.com/16isfmx.jpg

http://i40.tinypic.com/263a8oy.jpg

http://i43.tinypic.com/25r0cya.jpg

http://i39.tinypic.com/2hzgxf.jpg

Motorun çok güzel kazasız belasız sürüşler...
Plaka özelmi bu arada :):queen:Pis fenerli gülümsemesi bunlar

Baytar_77
01 Nisan 2010, 13:46
Ben de Motrax led sinyal kullanıyorum, öndekiler gömme-led, arkadakiler karbon-led :

http://i41.tinypic.com/16isfmx.jpg

[/IMG]

bendeki led lerde aynı.. ama ben öne gömme yerine yine kısa karbon led kullandım... bana her ikisinin aynı olması daha güzel göründü... bu karbon ledlerin bir uzun saplı olanı var birde kısa saplı olanı.. kısa saplı olanı daha şık duruyor ve ufak tefek yatmalarda ve dar bir yerden geçerken takılma olayının azalması vede görünüm olarak daha şık durması açısından kısa saplı olanı tavsiye ederim...

Hem ışık olarak çok daha keskin ve sarı...

ben dört tanesini 90 tl ye aldım... orjinal sinyalin yan sanayisi 50-60 tl olduğunu düşünürsen yarı fiyatına ve çok daha şık... kesinlikle tavsiye ederim..

bu arada plaka süperrr .... GS .....:queen:

yeschim
01 Nisan 2010, 14:30
Canımız o bizim canımız, ciğerimiz, biricik GS güzelimiz :mrgreen:
İltifatlar için de sağolun arkadaşlar :rendeer:

Baytar_77
01 Nisan 2010, 14:35
Canımız o bizim canımız, ciğerimiz, biricik GS güzelimiz :mrgreen:
İltifatlar için de sağolun arkadaşlar :rendeer:

Nedemek o iltifatların en güzelini hak ediyor... Bak şimdi bendemi değiştirsem plakayı..Öyle görünce benimde canım çekti... Bir GS de benim kırmızı kızıma yakışır...:bounce:

ucuran
01 Nisan 2010, 16:57
led sinyal takmayı düşündünmü hiç... ben taktım çokda şık durdular...

Aslında düşündüm ama şıklıktan ziyade gece fark edilmesi de önemli orjinal sinyale nazaran daha mi iyi durur acaba?

gkhnkzy
01 Nisan 2010, 18:16
Aslında düşündüm ama şıklıktan ziyade gece fark edilmesi de önemli orjinal sinyale nazaran daha mi iyi durur acaba?

tesadüfen sinyaller yanarken çekmişim fotoyu :)

bu beyazlardan bende de var arkada. yenim aldım motoru, üstünde vardı aldığımda, memnunum oldukça güzel. serçe parmak kadar, küçük ama çoooOOKK etkili :) önlerde de orjinale benzer ama camı hafiften siyah sinyaller var.

http://i41.tinypic.com/2rp4jza.jpg

http://i42.tinypic.com/28txnj4.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:09 ----------

http://i40.tinypic.com/263a8oy.jpg

abi bunlar r6'ların sinyallere benziyor. :) benimki bunun dikdörtgen olanı..
bu arada gömme ön sinyaller, karşıdan gelen araç için biraz sakat olmaz mı? içime sinmiyo bu olay..

Baytar_77
01 Nisan 2010, 18:40
led diye az yanar fark edilmez sanma çok daha güçlü ve dikkat çekici oüluyorlar özellikle geceleri.... beyaz görünüyorlar ama ışıkları sarı ve keskin

motor arkadaşın evinde kaldı müthiş yaz gününden kalma bir pazar gününden sonra gece yağmura yakalanınca arkadaşın evine bırakmak zorunda kaldım yoksa videosunu ve resimlerini koyacaktım zaten sayfaya

chopperrider
01 Nisan 2010, 21:42

fotoğraf yanıltıyodur belki ama acil arka lastiğe ihtiyacın var gibi. arka kötüyse önde kötüdür gerçi büyük ihtimalle...

eagle65
02 Nisan 2010, 00:40
Arkadaşlar herkese merhaba, ben ankaradan Eren. Kısmetse bende yarın bir cbr600f alıyorum. Yarın teslim alırsam fotolarıda yüklerim. Motor 2006 model ve çok temiz.
Yalnız bi kusuru var, lastikleri bitik. lastik olarak üzerinde metzeler m3 var. Bende kendi çapımda bi araştırma yaptım ve;
metzeler m3 ile michelin pilot power 2ct lastikleri arasında kaldım.
Sizler bana hangi lastiği önerirsiniz. Sebepleriyle yazarsanız sevinirim. :)
Şunuda belirteyim ki bu benim ilk motorum olacak. motor deneyimim sadece scooter ile sınırlı. Allah sonumuzu hayır eyleysin :)

Birkannn
02 Nisan 2010, 01:05
Arkadaşlar herkese merhaba, ben ankaradan Eren. Kısmetse bende yarın bir cbr600f alıyorum. Yarın teslim alırsam fotolarıda yüklerim. Motor 2006 model ve çok temiz.
Yalnız bi kusuru var, lastikleri bitik. lastik olarak üzerinde metzeler m3 var. Bende kendi çapımda bi araştırma yaptım ve;
Şunuda belirteyim ki bu benim ilk motorum olacak. motor deneyimim sadece scooter ile sınırlı. Allah sonumuzu hayır eyleysin :)

Amin karar vermişin artık nedesek boş ama yandın bombalicaklar seni :)

eagle65
02 Nisan 2010, 01:19
Amin karar vermişin artık nedesek boş ama yandın bombalicaklar seni :)

Evet bi bonbardımana uğrayacağım gibi ama napalım artık bindik bi alamete gidiyoz SELAMETE :)

dreamdark
02 Nisan 2010, 01:57
Motorun çok güzel kazasız belasız sürüşler...
Plaka özelmi bu arada :):queen:Pis fenerli gülümsemesi bunlar

Amin sağolasın, evet plakamız özel pis fenerli kardeşim.:cherry:

bendeki led lerde aynı.. ama ben öne gömme yerine yine kısa karbon led kullandım... bana her ikisinin aynı olması daha güzel göründü... bu karbon ledlerin bir uzun saplı olanı var birde kısa saplı olanı.. kısa saplı olanı daha şık duruyor ve ufak tefek yatmalarda ve dar bir yerden geçerken takılma olayının azalması vede görünüm olarak daha şık durması açısından kısa saplı olanı tavsiye ederim...

Hem ışık olarak çok daha keskin ve sarı...

ben dört tanesini 90 tl ye aldım... orjinal sinyalin yan sanayisi 50-60 tl olduğunu düşünürsen yarı fiyatına ve çok daha şık... kesinlikle tavsiye ederim..

bu arada plaka süperrr .... GS .....:queen:

Sağaolasın.:rendeer:

bu arada gömme ön sinyaller, karşıdan gelen araç için biraz sakat olmaz mı? içime sinmiyo bu olay..

Bu sinyaller grenaja yapışan diğer yassı gömme sinyallere göre biraz daha tombulca ve dışa çıkıntılı olduğu için önden de farkediliyor. Tabiki orjinal sinyal kadar göz alıcı olamaz direkt karşıdan bakınca ama, şahsi kanaatim işini yeterince iyi yapabiliyor, ben bu zamana kadar bir sorun yaşamadım 2 senedir.

Hayırlı olsun şimdiden, artık almışsın sayılır, diyecek bir şey yok ama, çok dikkatli ol.
Lastik konusunda, bahsettiklerinin ikisi de 2 markanın aynı beklentilere cevap veren, aynı standartlardaki lastik modelleri. İkisini de alabilirsin bence farketmez.

chopperrider
02 Nisan 2010, 11:02

hayırlı olsun şimdiden. senin yine scooter tecrüben varmış ben motorumu ankarada hiç motora binmemiş genç bi arkadaşa sattım inşallah başedebiliyordur.
lastik konusunda da dreamdarkın dediği gibi bütçene hangisi uygunsa onu al derim sonuçta yeni başlıyosun ve gidip diablo corsa lastik bile alsan o lastiğin limitlerine yaklaşamayacaksın bile. yani en azından yaklaşmaya çalışmazsın :queen:

ucuran
02 Nisan 2010, 12:38
tesadüfen sinyaller yanarken çekmişim fotoyu :)

bu beyazlardan bende de var arkada. yenim aldım motoru, üstünde vardı aldığımda, memnunum oldukça güzel. serçe parmak kadar, küçük ama çoooOOKK etkili :) önlerde de orjinale benzer ama camı hafiften siyah sinyaller var.

http://i41.tinypic.com/2rp4jza.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:09 ----------

Aynen,çok kibar ve şık duruyor büyük ihtimalle c.tesi taktırıcam:cat:

Baytar_77
02 Nisan 2010, 16:30

Öncelikle hayırlı olsun.. Allah kaza bela vermesin... Ben motoru aldığımda michelen power pilot 2c vardı gayet memnundum..

Ben fuardan buz motordan michelen pilot sport aldım...Eğer virajlarda sıfıra kadar iyice yatmayacam, birden gazlayıp tekteker yapmayacam diyorsan benim aldığım tekeri tavsiye ederim...

Avantajı; sport modeli, power pilota göre biraz daha geç ısınıyor...ama daha uzun süre kullanabilirsin...her ikiside viraj konusunda güvenlidir..

şimdilik aklıma gelenler bunlar..

unutmadan aralarında 100 kusur tl gibi bir fark var...

eagle65
02 Nisan 2010, 23:17
Hayırlı olsun şimdiden, artık almışsın sayılır, diyecek bir şey yok ama, çok dikkatli ol.
Lastik konusunda, bahsettiklerinin ikisi de 2 markanın aynı beklentilere cevap veren, aynı standartlardaki lastik modelleri. İkisini de alabilirsin bence farketmez.

Teşekkür ederim, motoru aldım, haklısın bayağı bi dikkat etmem lazım...

hayırlı olsun şimdiden. senin yine scooter tecrüben varmış ben motorumu ankarada hiç motora binmemiş genç bi arkadaşa sattım inşallah başedebiliyordur.
lastik konusunda da dreamdarkın dediği gibi bütçene hangisi uygunsa onu al derim sonuçta yeni başlıyosun ve gidip diablo corsa lastik bile alsan o lastiğin limitlerine yaklaşamayacaksın bile. yani en azından yaklaşmaya çalışmazsın :queen:

Teşekkür ederim, motoru bugün aldım ve bi tur attım, scooter tecrübesini ilerletmem lazım. :)

Öncelikle hayırlı olsun.. Allah kaza bela vermesin... Ben motoru aldığımda michelen power pilot 2c vardı gayet memnundum..

Ben fuardan buz motordan michelen pilot sport aldım...Eğer virajlarda sıfıra kadar iyice yatmayacam, birden gazlayıp tekteker yapmayacam diyorsan benim aldığım tekeri tavsiye ederim...

Avantajı; sport modeli, power pilota göre biraz daha geç ısınıyor...ama daha uzun süre kullanabilirsin...her ikiside viraj konusunda güvenlidir..

şimdilik aklıma gelenler bunlar..

unutmadan aralarında 100 kusur tl gibi bir fark var...

Teşekkür ederim, pilot sport modeline baktım, onu da bi düşüneyim.. Hocam şimdi alışana kadar yavaş yavaş sürücem motoru. Ama ne kadar profesyonel olsamda limitlerde kullanacağımı sanmıyorum.

Bu arada Ankarada michelin lastikleri iyi fiyata alıp taktıracağım yer neresi var?

Bi de son olarak motoru aldığım elaman yağ filtresiyle 4 lt yağ verdi, yağının değişmesi gerektiğini söyledi. Motorun bakımını yaptırabileceğim, herhangi sorun olduğunda gidebileceğim güvendiğiniz bi usta var mı ??

dreamdark
03 Nisan 2010, 00:16
Bu arada arkadaşlar,
Radikal bir hamle yaptım ve gözümü karartıp plakalığı kestim.:queen: Doğru düzgün kesip ince ayar yapıcam diye bir taraflarımdan ter damladı ama; saatlerce uğraştım:P

Amacım katlanır plakalık yapmak. :)

3 gündür plakalığı kestiğim için kuyruğun açık kalan kısmını kapatmak adına parça tasarlıyorum.
Parçayı plastik olarak eritip kesip biçtim, anahtar yerini ayarladım ve daha sağlam olması için bugün fiberciden aynısından kestirdim.
Uzun uzun zımparasını yaptım ve en kısa zamanda mat sprey boyasının ilk katını atacağım.

Bir süre daha uğraşacağım gibi görünüyor ama, bittiği anda fotoğrafları buradan paylaşacağım.

Biraz merak edin bakalım.:cherry:

Terrorizer
03 Nisan 2010, 00:34
Kuyruk konuşmasından sonra hiç geç kalmamışsın bakıyorum =)

Akileos
03 Nisan 2010, 01:27
Bu arada arkadaşlar,
Radikal bir hamle yaptım ve gözümü karartıp plakalığı kestim.:queen: Doğru düzgün kesip ince ayar yapıcam diye bir taraflarımdan ter damladı ama; saatlerce uğraştım:P

3 gündür plakalığı kestiğim için kuyruğun açık kalan kısmını kapatmak adına parça tasarlıyorum.
Parçayı plastik olarak eritip kesip biçtim, anahtar yerini ayarladım ve daha sağlam olması için bugün fiberciden aynısından kestirdim.
Uzun uzun zımparasını yaptım ve en kısa zamanda mat sprey boyasının ilk katını atacağım.

Bir süre daha uğraşacağım gibi görünüyor ama, bittiği anda fotoğrafları buradan paylaşacağım.

hadi bakalım..bende yapıcaktım ama bu anahtar yeri yuzunden ertelemiştim...bekliyorum seni bakalım nasıl olacak..bende ona göre bişi yaparım artık..

canercamalan
03 Nisan 2010, 01:36
temel abi snn ayna da benm motorda fena durmadı he :)

Akileos
03 Nisan 2010, 02:15
temel abi snn ayna da benm motorda fena durmadı he :)

kendi aynalarına ne yaptın ki

Baytar_77
03 Nisan 2010, 02:19
Teşekkür ederim, pilot sport modeline baktım, onu da bi düşüneyim.. Hocam şimdi alışana kadar yavaş yavaş sürücem motoru. Ama ne kadar profesyonel olsamda limitlerde kullanacağımı sanmıyorum.

Bu arada Ankarada michelin lastikleri iyi fiyata alıp taktıracağım yer neresi var?

Bi de son olarak motoru aldığım elaman yağ filtresiyle 4 lt yağ verdi, yağının değişmesi gerektiğini söyledi. Motorun bakımını yaptırabileceğim, herhangi sorun olduğunda gidebileceğim güvendiğiniz bi usta var mı ??

Bence pilot sportu düşün derim...Ben Eryaman'da oturuyorum. İstersen motorun üzerinde gör lastikleri ona göre karar ver.. Üzerinden çıkan power pilotlarda evde.. onlarıda görebilirsin.. Hafta sonu hava güneşli olursa yine motorları çıkartacağız. Sende katılabilirsin..

Ankara'da, İstanbul'dan daha uygun fiyata alabileceğin bir adres yok.. Getirtenlerde İstanbul'dan getirtiyor zaten..İstanbul'dan buz motora getirtebiliriz lastikleri..Kargoya verirler..

Lastikleri taktırtabileceğin çok yer var ama sorun balansın tam yapılmasında...Adam gibi balans ayarı istiyorsan Özkan abide yaptırtabiliriz... En ince ayarına kadar yapıyor ve işinde titiz bir ustamız..Benim bildiğim ondan başka balans ayarı yapanda yok Ankara'da... Yaptığını söyleyenlerde otomatik cihazlarda yapıyorlar ve onlarda da %5 yanılma payı var...Diğer bakım işlerinide isteren orada yaptırtabiliriz... yağı suyu ıvır zıvırı için bir çok usta var.. Ama lastik işi için Ankara'da adres tek.. Özelden mesaj at.. haberleşelim yardımcı olurum... Gerek lastik alımında gerekse lastik ve balans ayarında..

msn adresim : k_mustafadulger@hotmail.com

dreamdark
03 Nisan 2010, 10:48
Kuyruk konuşmasından sonra hiç geç kalmamışsın bakıyorum =)

Ne zamandır aklımdaydı zaten, sonunda gözümü karartıp bir el attım bakalım. :)

hadi bakalım..bende yapıcaktım ama bu anahtar yeri yuzunden ertelemiştim...bekliyorum seni bakalım nasıl olacak..bende ona göre bişi yaparım artık..

Anahtar yerini de hallettim sayılır, bitince ekleyeceğim hemen fotoğrafları.:cat:

canercamalan
03 Nisan 2010, 10:59
kendi aynalarına ne yaptın ki

1000 RR aynası olmadı bende snn sağ aynayı taktım ;) pazar günü veririrm :wiinkk: 1000RR aynası geliyo ama çift

dreamdark
03 Nisan 2010, 14:16
Caner aynalardan başlamışsın bakıyorum 1000RR'ı toplamaya.:mrgreen:

gkhnkzy
03 Nisan 2010, 15:27
fotoğraf yanıltıyodur belki ama acil arka lastiğe ihtiyacın var gibi. arka kötüyse önde kötüdür gerçi büyük ihtimalle...

fotoğraf yanıltıyor. resimdeki motor 10 gün yıkanmamış hali. motoru aldım alalı ilk güneşli hafta sonum :P bu sabah bi güzel yıkadım :cat: şu an ön lastik arkaya göre daha iyi durumda ama arka lastikte bu sezon idare eder.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:20 ----------

Bu arada arkadaşlar,

merak ediyoruz tabi :cat: aslında benim motor için kafamda kabaca bi tasarladım ama hoş durmayacak gibi

eagle65
04 Nisan 2010, 15:20
Bence pilot sportu düşün derim...Ben Eryaman'da oturuyorum. İstersen motorun üzerinde gör lastikleri ona göre karar ver.. Üzerinden çıkan power pilotlarda evde.. onlarıda görebilirsin.. Hafta sonu hava güneşli olursa yine motorları çıkartacağız. Sende katılabilirsin..

Ankara'da, İstanbul'dan daha uygun fiyata alabileceğin bir adres yok.. Getirtenlerde İstanbul'dan getirtiyor zaten..İstanbul'dan buz motora getirtebiliriz lastikleri..Kargoya verirler..

Lastikleri taktırtabileceğin çok yer var ama sorun balansın tam yapılmasında...Adam gibi balans ayarı istiyorsan Özkan abide yaptırtabiliriz... En ince ayarına kadar yapıyor ve işinde titiz bir ustamız..Benim bildiğim ondan başka balans ayarı yapanda yok Ankara'da... Yaptığını söyleyenlerde otomatik cihazlarda yapıyorlar ve onlarda da %5 yanılma payı var...Diğer bakım işlerinide isteren orada yaptırtabiliriz... yağı suyu ıvır zıvırı için bir çok usta var.. Ama lastik işi için Ankara'da adres tek.. Özelden mesaj at.. haberleşelim yardımcı olurum... Gerek lastik alımında gerekse lastik ve balans ayarında..

msn adresim : k_mustafadulger@hotmail.com

Teşekkür ederim, msn'i ekledim. hafta sonu buluşmak isterim ama bu ve bir sonraki hafta sonlarım, sınav haftası yaklaştığından dolayı dolu olcak. :pale:
özelden msj attım..
Resimleri de kısa zamanda ekleyeceğim

zeymen
05 Nisan 2010, 01:35
Bu arada arkadaşlar,

hayırlı uğurlu olsun:rendeer:.. inşallah güzel olmuştur...
hele bir resmini koy, eminim burdaki herkes de senin yaptığına özenip aynısını yapar :):mrgreen:

gkhnkzy
05 Nisan 2010, 01:49
acele etmeyin kesmek için!.... bi arkadaşım f aranıyor. bir motor bulmuş. adam gidona düğme koymuş. basınca plaka (sağında ve solunda iki küçük motor sayesinde) katlanıyor. ve rr çamurluğu takmış... :cat: eğer arkadaş alırsa bu motoru, video resim yollarım sizede..

bu işe el atıcam. teyze oğlu makina mühendisi, onunla bi plan yapıcam. 1 litre boş pet şişe, araba camı sileceği motoru ve 1 metre içi boş bakır tel ile su soğutmalı bilgisayar yapn adam bunuda yapar :)

zeymen
05 Nisan 2010, 22:59
acele etmeyin kesmek için!.... bi arkadaşım f aranıyor. bir motor bulmuş. adam gidona düğme koymuş. basınca plaka (sağında ve solunda iki küçük motor sayesinde) katlanıyor. ve rr çamurluğu takmış... :cat: eğer arkadaş alırsa bu motoru, video resim yollarım sizede..

bu işe el atıcam. teyze oğlu makina mühendisi, onunla bi plan yapıcam. 1 litre boş pet şişe, araba camı sileceği motoru ve 1 metre içi boş bakır tel ile su soğutmalı bilgisayar yapn adam bunuda yapar :)

senin teyze oğlu da neymiş öyle.. :-)
bi de şu RR çamurluğunu çok merak ettim nasıl duruyor acaba..:silent:

dreamdark
05 Nisan 2010, 23:53
hayırlı uğurlu olsun:rendeer:.. inşallah güzel olmuştur...
hele bir resmini koy, eminim burdaki herkes de senin yaptığına özenip aynısını yapar :):mrgreen:

Boşluğu kapatmak için tasarladığım parçayı boyayıp yerine oturttum bugün. Birkaç ayrıntı kaldı, sonrasında açılır kapanır plakalığı da alıp monte ettim mi olay tamamdır.:cat:

Bahsettiğin şey şunlardan sanırım :

http://www.break.com/usercontent/2009/10/license-plate-flip-kit-1466364.html
http://bikerpunks.com/mediaviewer/1209/cool-home-made-plate-flip-.html

Ama RR çamurluğunu nasıl uydurmuş onu merak ettim açıkcası. :)

gkhnkzy
06 Nisan 2010, 00:21
Boşluğu kapatmak için tasarladığım parçayı boyayıp yerine oturttum bugün. Birkaç ayrıntı kaldı, sonrasında açılır kapanır plakalığı da alıp monte ettim mi olay tamamdır.:cat:

Bahsettiğin şey şunlardan sanırım :

http://www.break.com/usercontent/2009/10/license-plate-flip-kit-1466364.html
http://bikerpunks.com/mediaviewer/1209/cool-home-made-plate-flip-.html

Ama RR çamurluğunu nasıl uydurmuş onu merak ettim açıkcası. :)

bunlar resmen gizliyor plakayı.. olmaz, bize ters :)
arkadaşın anlattığına göre buna benzer bişey
r6 yada RR çamurluğu. tam hatırlamıyorum şu an ama

zeymen
06 Nisan 2010, 00:24
bunlar resmen gizliyor plakayı.. olmaz, bize ters :)
arkadaşın anlattığına göre buna benzer bişey
r6 yada RR çamurluğu. tam hatırlamıyorum şu an ama

böyle gizlenen plakaya bi de ceza felan yazarlar... kıl bi polise denk gelir adam kıskanır ceza yazar valla ...:P

yorulmaz50
06 Nisan 2010, 17:23
selam 600 f için cıkma egzos arıyorum bide radyator suyunu ilave için koltuğun altındaki fren yağı haznesinin onundeki yeri kullanıyoruz doğrumu tşk.

dreamdark
06 Nisan 2010, 18:24
selam 600 f için cıkma egzos arıyorum bide radyator suyunu ilave için koltuğun altındaki fren yağı haznesinin onundeki yeri kullanıyoruz doğrumu tşk.

Evet, selenin altında sağ tarafta depo altına doğru içerde kalan lastik kapaklı beyaz depo.

cakalaz
07 Nisan 2010, 11:08
Tekirdağ daki motor kimin :bounce:

yorulmaz50
08 Nisan 2010, 13:34
teşekkur ederim dreamdark

gkhnkzy
08 Nisan 2010, 20:51

nazar değidirdin arka tekerime :P:P:P

evet beyler.. sabah otoparkta motoru boş viteste olduğu yerden geri geri çıkarmaya çalışırken ağırlığının 2 kattan fazla arttığını hissettim. :pale:

arka tekere çivi girmiş ve gece havası inmiş.

*(o tekerden hayır gelmez, acilen değiş) diyen oldu
*(fitil sağlam olmaz, kesinlikle yama yaptır) diyen oldu
*(biz her motora fitil yapıyoruz, bişey olmaz) diyende oldu.

fitil banada mantıklı gelmedi ve şu an lastiğe yama yapılıyor. siz ne dersiniz bu işe? daha önce başınıza geldiyse siz neler yaptınız? :pale:

Marv
08 Nisan 2010, 22:08

evet beyler.. sabah otoparkta motoru boş viteste olduğu yerden geri geri çıkarmaya çalışırken ağırlığının 2 kattan fazla arttığını hissettim. :pale:

fitil banada mantıklı gelmedi ve şu an lastiğe yama yapılıyor. siz ne dersiniz bu işe? daha önce başınıza geldiyse siz neler yaptınız? :pale:

valla uzun km lerce fitil kullandım lastikte ve hiçbir zararını görmedim.ama lastiğin gerçekten bitmişse hiç uğraşma değiştir derim.

kemalk
08 Nisan 2010, 23:20

Ben salı günü Bostancı Buzmotorda ön ve arka lastikleri değiştirdim.Arka lastik söküldüğü zaman içinde 1 ad yama ve 1 ad fitil olduğunu gördüm.Gerçi daha öncede fitil olduğunu lastiğin dışından fark etmiştim.Bende yama tarafındayım.Yama banada daha sağlıklı geliyor.
bu arada benim lastikler Pilot Power 2CT Emre.

gkhnkzy
09 Nisan 2010, 00:28
valla uzun km lerce fitil kullandım lastikte ve hiçbir zararını görmedim.ama lastiğin gerçekten bitmişse hiç uğraşma değiştir derim.

kullandığını söylemen iyi oldu, içim rahatladı biraz :)

lastik şu an orta derecede. bu sezonu çıkarır heralde. kime sorduysam öyle söylüyor en azından. bakalım sonbahara doğru birşeyler yapabiliriz. teşekkürler

dreamdark
09 Nisan 2010, 03:47
Beyler bir aksilik olmazsa yarın yeni kuyruk-plakalık tasarımımı paylaşacağım kısmetse. :)

chopperrider
09 Nisan 2010, 10:21
Beyler bir aksilik olmazsa yarın yeni kuyruk-plakalık tasarımımı paylaşacağım kısmetse. :)

hadi bekliyoruz merakla. eminin güzel olmuştur...

Akileos
09 Nisan 2010, 13:06

hadia bakalım yaz geldi zaten..bizimde bişiler yapmamız lazım artık o plakalığa...
çok tipsiz duruyoooo:P

ErTech
09 Nisan 2010, 14:59

Haydi paylaş artık... Merak ediyorummmm :)

dreamdark
10 Nisan 2010, 00:47
Evet arkadaşlar, bugün katlanır plakalık da elime geçti. Ancak vakitsizlikten henüz monte edemedim.

Şimdi paylaşacağım fotoğraflar kuyruğun kesilip gerekli modifikasyonlar yapılarak plakalığın takılmasına uygunlaştırılmış halidir ve tamamen benim el emeğimdir. :)

Yapım aşamasında fotoğraf çekme fırsatım olmadı, o yüzden şu anda sadece bitmiş halini paylaşabiliyorum.

Yapılan işlemler :

- Kuyruk grenajını, arka stopu ve sinyalleri söktüm
- Kalemle keseceğim yerleri işaretledikten sonra, ince kıl testere ile plakalığı file bağlama kancalarına kadar kestim. Bu kancalar işime yaradığı için kesmek istemedim.
- Falçata ile kestiğim yerleri bayağı bir uğraşarak düzelttim ve sonrasında zımpara yaparak düzledim.
- Plakalığı kancalara kadar kesince dolayısıyla arka stoptan kancalara kadar bagajı da kesmiş olduk ve bir boşluk oluştu.
- Oluşan bu boşluğu ölçtüm ve plastik bir parçadan aynen buraya uyacak bir kalıp oluşturdum.
- Plakalıkdaki anahtar mekanizmasını da söktüm ve yaptığım kalıp için ona da bir yer tesbit ettim.
- Sonrasında yaptığım plastik kalıbın aynısından gidip fibercide kestirdim.
- Motorda vidalayacağım yerleri belirledim ve anahtar mekanizması için de fiber parçayı deldikten sonra, ince zımparayla düzeltip, mat siyah sprey boyayla 2 günde 3 kat boya attım.
- Kuruduktan sonra boş kalan kısma monte işlemini bitirdim.
- Sırada parçayı yerine yerleştirmeme rağman kanca sisteminin üstünde kalan oluklu boşlukları kapatmak kalmıştı.
- Bunun için de bir araştırma yaptıktan sonra, nalburdan fiber macunu aldım ve sertleştirici karışımı hazırlayarak macunla boşluk kalan yerleri kapattım.
- 1 gün süreyle kurumaya bıraktıktan sonra zımparasını yaptım ve mat siyah sprey boyayla 2 kat boya da ona attım.

Tüm bu işlemler sonucunda ortaya çıkan görüntü budur arkadaşlar : :)

http://i43.tinypic.com/2w236fn.jpg

http://i40.tinypic.com/2vl3ci0.jpg

http://i39.tinypic.com/219xe01.jpg

http://i39.tinypic.com/2hg68g7.jpg

http://i44.tinypic.com/k9j19g.jpg

http://i42.tinypic.com/293havp.jpg

Yarın da plakalığı takıp fotoğrafları eklerim.:wiinkk:

chopperrider
10 Nisan 2010, 01:18
Emre eline sağlık çok güzel olmuş, şu an arka taraf boş gözüküyor ama plakalığı takıp eğimli bi açı verince bi de motraxları ona aktarınca arkadan da yandan da harika ötesi bi görüntü çıkacak. güle güle kullan...

dreamdark
10 Nisan 2010, 02:05
Sağolasın Emir, bayağı uğraştım ama değdi sanırım. :) Yarın da dediğin gibi montajın tamamen bitmiş halini göreceğiz bakalım.
Daha agresif ve spor görünüyor sanki makine bu haliyle, ne dersin?

chopperrider
10 Nisan 2010, 09:37
kesinlikle haklısın çok daha agresif ve de yol motorundan ziyade super sport gibi görünüyo bu kuyruk tasarımıyla. inşallah tekrar 600f alırsam ilk yapacağım iştir bu.

fernando
10 Nisan 2010, 10:07
eline sağlık çok güzel olmuş sinyalleri nasıl yapacaksın,gömme led mi,plakalık üzerine mi??