Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Cbr600F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
muzaffer1968
15 Ocak 2010, 16:09
evet, bu motorlar az yakıyor :P
kemalk
15 Ocak 2010, 23:28
Evet Emre aynen öyle yapıcam,yani sezon başı değiştiririm hepsini.Biraz daha binerim bu şekilde.Sonra arka fren balatasını da değiştiricem zaten.
Birde bu aralar yollarda pek fazla motor görmüyorum(600f) ama sahibinden. com takip ediyorum da satılık motorların çoğunda pilot sport lastik var.Yani epey kullanılıyor gibi geldi bana ki zaten Buzmotorda da kullanım tarzıma göre bunu önerdiler.
Benzin rekoru bende sanırım,siz motorları baya cimri hale getirmişsiniz :) Otoban kullanımı Full depo 110 +/- 5-10 km(rezerv dahil) bitirdim defalarca ne kadar yakıyor hesaplayabilcek biri varmı uzun zamandır benzin hesabı yapmadığımdan unutmuşum :D
dreamdark
16 Ocak 2010, 02:22
Evet Emre aynen öyle yapıcam,yani sezon başı değiştiririm hepsini.Biraz daha binerim bu şekilde.Sonra arka fren balatasını da değiştiricem zaten.
Birde bu aralar yollarda pek fazla motor görmüyorum(600f) ama sahibinden. com takip ediyorum da satılık motorların çoğunda pilot sport lastik var.Yani epey kullanılıyor gibi geldi bana ki zaten Buzmotorda da kullanım tarzıma göre bunu önerdiler.
Bildiğim kadarıyla fabrika çıkışı olarak 600F' lerin üzerinde gelen lastikti zaten Pilot Sport; ondan bu kadar fazla görüyor olabilirsin. :)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:18 ----------
Benzin rekoru bende sanırım,siz motorları baya cimri hale getirmişsiniz :) Otoban kullanımı Full depo 110 +/- 5-10 km(rezerv dahil) bitirdim defalarca ne kadar yakıyor hesaplayabilcek biri varmı uzun zamandır benzin hesabı yapmadığımdan unutmuşum :D
5 gün önce full ledim depoyu ve İzmit-Derince tarafına gaz açtım otobandan, giderken genelde dip gazdım, ama dönüşte yağmura yakalanmam ve kuvvetli rüzgar nedeniyle 180' i geçemedim. 175 km. yol yaptım ve rezerv göstergesi yanıp sönmeye başladı. Yani Ortalama 200 km. diyelim bir depoyla rezervle beraber.
emre bu arada zincir fark ettimi,eski haliyle şimdi arasında fark varmı?
dreamdark
16 Ocak 2010, 12:04
Hem zincirin değişmesi, hem de iridyum bujilerin takılmasıyla motorun gidişi daha stabil ve gaz yeme-hızlanmaları daha seri hale geldi. 0-260 arası fark etti, artık çok daha çabuk çıkıyorum o sürate. Ancak o gün haftasou olması nedeniyle trafik yoğunluğundan dolayı top speed deneme şansım olmadı bir türlü, 265'den yukarı çıkamadım maalesef. Daha gideri vardı, merak ediyorum açıkcası.
Hem zincirin değişmesi, hem de iridyum bujilerin takılmasıyla motorun gidişi daha stabil ve gaz yeme-hızlanmaları daha seri hale geldi. 0-260 arası fark etti, artık çok daha çabuk çıkıyorum o sürate. Ancak o gün haftasou olması nedeniyle trafik yoğunluğundan dolayı top speed deneme şansım olmadı bir türlü, 265'den yukarı çıkamadım maalesef. Daha gideri vardı, merak ediyorum açıkcası.
Top speed denediğinde buraya yazarsan sevinirim merak ettim,standart dişlilerle vaktin olduğunda birde 100-250 süresi ölçebilirmisin.hoş bunda bir çok etken + yada - olacaktır ama yinede kaba taslak bişeyler anlaşılır.Biz küçülttüğümüz ön dişlinin bize neler kaybettirip/kazandırdığını gerçekten merak ediyoruzda :)
dreamdark
16 Ocak 2010, 16:29
Tabiiki, uygun şartlar oluştuğunda vakit bulabildiğim takdirde tüm değerlendirmeleri yapmak istiyorum zaten. Hatta bir depoüstü kamera aparatı da bulabilirsem o aralar, kayıt yapma şansım da olabilir.
aluoss
16 Ocak 2010, 21:54
dreamdark amacım seninde dediğn gibi performansa yönelik headers bulabilirsem diğer işlemleride yapmak istiyorum aslında maalesef headers bulamadığım için uygulamadan çok bunları aramakla geçiyor zamanım :)
dreamdark
16 Ocak 2010, 23:41
Anladım, haklısın. Belki yapmışsındır ama, araştırmadıysan "Two Brothers" Türkiye distribütörünü bulup görüş bence, belki bir sonuca ulaşmanda faydası olur.
Emre depo üstü kamera aparatları var nette satılan ve 40 lira civarındaydı sanırım alıp kullanabilirsin gayet kullanışlılar.küçük birfotograf makinasyla çok kolay çekim yapabilirsin,handycam kullanırsan motorun üzerine yatamazsın 240-250 den sonra
dreamdark
17 Ocak 2010, 00:08
Aynen dediğin gibi yapacağım sanırım.:)
bguclu
17 Ocak 2010, 12:41
e36 kasa bende ona hastayım. :)
ama satıyorum yeter artık sıkmaya başladı.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:36 ----------
hangi kasa arkadaşım. e-46 ysa bayılıyorum da :)
ama satıyorum yeter artık sıkmaya başladı.
bguclu
18 Ocak 2010, 12:06
Arkadaşlar bu soğuklar nereye kadar gidicek bilen varmı? motorumu aldım üstüne binemiyorum :)
dreamdark
18 Ocak 2010, 12:37
Önümüzdeki hafta da soğuk ve yağışlı görünüyor. Çok fena biliyorum ama sıkıcan biraz daha dişini mecburen. :)
Biz geçen Ctesi yağmur yokken çıktık Yeşim'le ama, gerçekten çok kırıcı bir soğuk vardı. Mecbur kalmadıkça binilmez bu havada motora.
chopperrider
18 Ocak 2010, 13:14
şubat sonunda furara gelicez arkadaşlarla istanbula ankaradan. hava durumuna bağlı olarak motorlarla gelmeyi de düşünüyoruz. olmadı arabaya doluşup gelicez. gerçi alışveriş yapacağımız için arabayla gelmek daha mantıklı gibi.
burda da hava hem soğuk hem yağışlı, lastikler bitik :( motora binmek herhalde ciddi bi müddet fantaziden başka bişey değil :(
dreamdark
18 Ocak 2010, 13:33
Aman diyorum, Ankara-İstanbul 400km.. Atlayın arabaya sıcak sıcak gelin bence de. :)
Akileos
18 Ocak 2010, 15:04
Arkadaşlar bu soğuklar nereye kadar gidicek bilen varmı? motorumu aldım üstüne binemiyorum :)
nisana kadar sürer artık herhalde...:)
yağmur olmasa bile acayip rüzgar ve soğuk var...
bguclu
18 Ocak 2010, 15:13
Önümüzdeki hafta da soğuk ve yağışlı görünüyor. Çok fena biliyorum ama sıkıcan biraz daha dişini mecburen. :)
Biz geçen Ctesi yağmur yokken çıktık Yeşim'le ama, gerçekten çok kırıcı bir soğuk vardı. Mecbur kalmadıkça binilmez bu havada motora.
Evet bende kızarkadaşımla birlikte ilk aldığım gün binmiştim 2-3 gündür ikimizde iyi diiliz sanırım ufaktan bi soğuk çarptı bizi. :)
dreamdark
19 Ocak 2010, 18:38
Buradan da duyurayım,
Katılabilecek her arkadaşın desteğini bekliyoruz :
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-duyurulari/71659-onemli-rahmetli-tugper-in-02-02-2010-tarihli-durusmasina-katilim.html
chopperrider
19 Ocak 2010, 19:48
istanbulda olsam katılmayı çok isterdim. en azından rahmetlinin ailesi, tanımasa dahi oğullarını hatırlayan, arkasında duran daha çok kişi görüp belki bi nebze gönülleri ferahlar diye...allah kimsenin ailesine böyle acı yaşatmasın...
dreamdark
19 Ocak 2010, 20:27
Amin.. Allah kimsenin başına vermesin böyle acıyı.
Çok zor çoook..
zamisli
19 Ocak 2010, 20:35
Evet bende kızarkadaşımla birlikte ilk aldığım gün binmiştim 2-3 gündür ikimizde iyi diiliz sanırım ufaktan bi soğuk çarptı bizi. :)
ya bu c.tesi hava cok soguktu.bi 80-90 km motor kullandım.2 gündür belim agriyor ..sizce sogukla bi alakası varmıdır ? :) deri ceket vardı gerçi altımda da bi kilotlu yünlü çorap :queen:
dreamdark
19 Ocak 2010, 21:46
Alakası vardır bence, ısı farkı çok olunca vücut zor toparlıyor kendini.
chopperrider
20 Ocak 2010, 14:06
ya bu c.tesi hava cok soguktu.bi 80-90 km motor kullandım.2 gündür belim agriyor ..sizce sogukla bi alakası varmıdır ? :) deri ceket vardı gerçi altımda da bi kilotlu yünlü çorap :queen:
hocam termal içlik giyiyorum falan de bari de karizmatik olsun ne o öyle kilotlu çorap falan :queen:
zamisli
20 Ocak 2010, 21:16
demek rüzgar bi yerden girmiş.şuan iyiyim . Termal içlik kulaga hoş geliyor :mrgreen cool:cherry:
dreamdark
22 Ocak 2010, 04:40
Edindiğim istihbarata göre, hemen hemen herkes kış uykusuna yatırmış ayıcıkları:queen:
Akileos
22 Ocak 2010, 12:19
Edindiğim istihbarata göre, hemen hemen herkes kış uykusuna yatırmış ayıcıkları:queen:
nisanda zor uyanır herhalde ayıcıklar...bu sene hava şartları daha ağır geceçek herhalde...
acayip soğuk.....
bguclu
22 Ocak 2010, 12:30
aynen öyle bırrak motora binmeyi dışarda yürümek bile çok zor :)
chopperrider
22 Ocak 2010, 18:24
ankaraya bugün kar düştü. yarın gidip motoru çalıştırıcam ama akü telef olmasın :)))
kemalk
23 Ocak 2010, 00:56
tabii sen perşembe günü zincir ayarı diye çıktın motorla.Ya biz napalım?İnan sabahları çok soğuk oluyo erken saatlerde(6.30-7.30 arası)yoksa soğuk falan dinlemicem.Özlüyorum motorumu orda yatıyor garajda
dreamdark
23 Ocak 2010, 06:46
aynen öyle bırrak motora binmeyi dışarda yürümek bile çok zor :)
ankaraya bugün kar düştü. yarın gidip motoru çalıştırıcam ama akü telef olmasın :)))
nisanda zor uyanır herhalde ayıcıklar...bu sene hava şartları daha ağır geceçek herhalde...
acayip soğuk.....
Önümüzdeki 1 hafta boyunca sürekli soğuk ve yağışlı hava görünüyor. Neyse bardağın dolu tarafını görmeye çalışalım bari, en azından dünyanın en pahalı benzinine verdiğimiz paralar cepte kalıyor.:P
tabii sen perşembe günü zincir ayarı diye çıktın motorla.Ya biz napalım?İnan sabahları çok soğuk oluyo erken saatlerde(6.30-7.30 arası)yoksa soğuk falan dinlemicem.Özlüyorum motorumu orda yatıyor garajda
İki arada bir derede yağışsız gün oldu mu kaçırmam:queen: Ama fena soğuktu şaka maka, oldukça sağlam giyinmek gerekiyor.
bguclu
23 Ocak 2010, 12:49
Önümüzdeki 1 hafta boyunca sürekli soğuk ve yağışlı hava görünüyor. Neyse bardağın dolu tarafını görmeye çalışalım bari, en azından dünyanın en pahalı benzinine verdiğimiz paralar cepte kalıyor.:P
İki arada bir derede yağışsız gün oldu mu kaçırmam:queen: Ama fena soğuktu şaka maka, oldukça sağlam giyinmek gerekiyor.
Perşembe günü bende 20-25km lik bi sürüş yaptım dayanamayıp :)gerçekten mont kask tamamda kottan geçen hava bacaklarımı uyuşlturdu siz ne önlem alıyosunuz?
fernando
23 Ocak 2010, 13:36
dizlik takıp motora kapandığım zaman el-ayak parmak uçlarımdam başka yerim üşümüyor
romatizma olmasın...
Perşembe günü bende 20-25km lik bi sürüş yaptım dayanamayıp :)gerçekten mont kask tamamda kottan geçen hava bacaklarımı uyuşlturdu siz ne önlem alıyosunuz?
deri tulum :cat:
dreamdark
23 Ocak 2010, 17:20
Ben çok soğuk aşırı olmayan havalarda içime yün içlik üstüne pantolonla idare ediyorum genelde.
Ama bu kadar soğuk günlerde altıma kar (kayak) pantolonu giyiyorum (içi polar ve su-rüzgar geçirmez); o gerçekten de sıcak tutup üşütmemek konusunda çok başarılı.:cat:
chopperrider
23 Ocak 2010, 18:40
yün içlik yerine alt üst takım termal içlik tavsiye ederim. 50-60 tl fiyatlı bişey ama inanılmaz sıcak tutuyor.
dreamdark
23 Ocak 2010, 21:54
yün içlik yerine alt üst takım termal içlik tavsiye ederim. 50-60 tl fiyatlı bişey ama inanılmaz sıcak tutuyor.
Tam olarak yün içlik değil aslında benim de bahsettiğim, Thermoform marka termal içlik :
http://www.atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&urun_id=10696
Çok iyi birşey olmasa da iş görüyor. :)
kemalk
23 Ocak 2010, 22:44
Ey istanbullu motorseverler !!!!!Yokmu bu akşam motora binip gezecek kimse?Ben bi delilik yapalımdiyorum:P.3-5 km olsada
Ey istanbullu motorseverler !!!!!Yokmu bu akşam motora binip gezecek kimse?Ben bi delilik yapalımdiyorum:P.3-5 km olsada
hiç yorma kendini 2 mt gidemeden kendini yerde bulursun :P
Akileos
24 Ocak 2010, 00:17
zinciri yanına almayı unutma.:P:P:P:P
kemalk
24 Ocak 2010, 01:16
zinciri yanına almayı unutma.:P:P:P:P
Ön lastiğede zincir istermi acaba?
dreamdark
24 Ocak 2010, 13:21
Otur evinde sıcak sıcak, hava düzeldiğinde motorla gezmenin hayaliyle avut kendini şimdilik.:mrgreen:
chopperrider
24 Ocak 2010, 19:35
istanbulu bilemem ama ben bu gün çıktım. bi 50-60 km kadar yaptım hevesimi aldım :)
kar yoktu yağmur yoktu. hava sıcaklığı -2 - 0 civarında dolaşıyordu biraz üşüdük ama değdi :)))
içliğin üzerine pijama :) ayağa 2 çift çorap, üst içliğin üstüne t-shirt ve kayvan postu gibi kazak giydim ama :) ama kışlık eldivene rağmen eller uyuşacak derecede üsüyo söylemeden edemeyeceğim...
dreamdark
24 Ocak 2010, 20:15
İstanbul'da yağış hafiften de olsa devam, kar olduğu gibi duruyor.
Ben de fırsattan istifade benim K&N hava filtresini temizleyip yağladım bu arada. :)
gkhnkzy
24 Ocak 2010, 22:09
İstanbul'da yağış hafiften de olsa devam, kar olduğu gibi duruyor.
Ben de fırsattan istifade benim K&N hava filtresini temizleyip yağladım bu arada. :)
abicim ne karı ne yağışı, motorcu adamın ruhu yeter. :) acıbadem'den arabayla geldim şimdi. birsürü pizzacı scooter kardeş, buz tutmuş yolda zamanla yarışıyor. hepsine bir bir yol verdim :P millet bana deli gözüyle bakıyodu (hele taksiciler :queen:)
bu arada... baharda şu 600f'i bi aliyim. ilk gezide herkese benden birer tane Ülker çikolatalı gofret.. :):rendeer:
dreamdark
25 Ocak 2010, 08:35
Doğru diyorsun, kuryelere Allah kolaylık versin. Bu havada akıl işi değil ama motosiklete binmek.
Koskoca 600F alıyorsun, kopa kopa gofret mi koptu gönlünden:P
gkhnkzy
25 Ocak 2010, 10:54
gofretdeyip geçme, çikolatalı. hemde Ülker :P tamam, sana iki tane :wiinkk:
chopperrider
25 Ocak 2010, 11:22
Koskoca 600F alıyorsun, kopa kopa gofret mi koptu gönlünden:P
dreamdark doğru söylemiş, gofrete 600f'in değil kuyruk şasesi sol arka sinyali bile düzelmez :queen:
bguclu
26 Ocak 2010, 01:53
olsun ya oda bize 1tepsi baklava ısmarlar :)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO