PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kararsızlık.... lütfen proflar konuya....

EymenBey
29 Mayıs 2016, 08:21
Öncelikle tüm forum halkına selam olsun...
ben sizden fikir almak istiyorum daha doğrusu nasıl bir motor tercıh edıceğıme karar veremedım...
1. cross...
diyorum ki cross alıp dağ bayır gezıp adranlin yaşamak. oturduğum yer ankara karapürçek burda dağlık yerler çok buraya doğa sporu yapmaya gelenler vs var.... (ama bununlada kız arkadaşımla gezemem sanırım)
2. chooper
veya dıyorum güzel bi choper alıp tarz mı yapsam dıyorum hem rahat hemde ilgi çekici.
3. racing
bundada 250cc veya 125 cc bir makina düşünüyorum çünkü acemıyım yanı 600 alıp ölmeye gerek yok model tercıhım ise yamaha r125 ve hysoung gt250r ama hyo larda krank ve beyın sorunu var denıyor fazla anlamadığım için japon tercıh etmek istiyorum birde merak ettiğim hyounun yenı modellerı de mı krank ve beyın sıkıntısı var ?.. benım istediğim racing de gösteriş olsun...
3. naked
veya dıyorum hyou comet alıp turlara fln mı katılsam ama onunla ilglide fazla bir bilgiye sahıp değılım.

bu 3 seçenek hakkında kararsız kaldım bu arada [bütçe en fazla 12 bin
choper alırsam hangı modeller
cross alırsam hangı modeller
racıng dede hangısını seçmeliyim

kısacası hangı tarz bana gider 21 yaşımdayım 176 boy 85 kg.deneyımım var ama 600 cc binecek kadar değıl. o sonrakı aşama.
benım istediğim güzel tok ses veren ilg çekici bir makina. ama hangısını seçmeliyim.

bu arada şu an ztn ehliyet kursundayım ekıpman içinde motora göre tercih edicem. ekıpman için ayrı bır butcem var ama genellıkle aliexpress den tercıh edıcem.

yürekçe
29 Mayıs 2016, 08:41
İyi bir motor terzisi bulup üstüne göre ölçü alıp diktir.
Rengi fazla açık olmasın, kır gösterir.
Düğmeleri mat renk olsun
Artık gerisi senin zevkine kalmış..

Ya da,
Az daha koy ybr al...

EymenBey
29 Mayıs 2016, 08:43
ybr güzel değilki :( cross dıyorsun yanı ?

CrazyBullet
29 Mayıs 2016, 10:06
Cross arazide çok zevkli fakat lastiğinden dolayı asfaltta viraj kabiliyeti nispeten dusuk (en önemli neden lastiği). 125 ve 250 lik racing lerin sadece adı ve bir miktar oturuş pozisyonu racing racing boşver. Al bir naked, lastik olarak ise mt 60 tak, hem toprak yolda hem asfaltta hem de uzun yolda keyifle bin derim.

kadango
29 Mayıs 2016, 10:50
Fasulyeden racing japonlara bakabilirsin. Cbr250, r25, ninja250..

ibo8316
20 Haziran 2016, 20:58
Olay şu ilk motor olacak illa düşmek devirmek veya devrilmek-kayma olacak bu nedenle gidip 5000-10.000tl 250cc motor bakmayın bence Scooter ile başlayın 100-110cc Hintli Tvs-Hero gibi (4000-5000 tl)
Alin derim ucuza kacarsaniz en az 3000tl +masraf çıkartır hintli al veya 5500tl japon Suzuki adres olabilir 14jant

mavidiş
20 Haziran 2016, 21:09
3 seçenek arasında kalıp neden 4 tip sıraladınız ki?
Yanımdaki arkadaşların yorumları
1-Cross almalısın KTM
2-Chopper almalısın regal raptor veya hyo
3-Racing almalısın 150 - 250 cc japon , hint , kore
4-Naked almalısın 250 cc 150 - 250 cc japon , hint , kore

Motoru sen alacaksın ve kullanacaksın zevk senin parada sende .Amacına göre bir motor alabilirsin.

Sokollu
20 Haziran 2016, 21:31
Uzerine biraz daha koy Multistrada al, malum cok amacli makine.

Bu ne kararsizlikmis be, kiz arkadasim var demesen bayan uye diyecektim :)

matrax33
21 Haziran 2016, 00:01
125 lik yamahayı almada ne alırsan al. Çift silindirli mobilet bile daha zevkli kullanması.

coldboy35
21 Haziran 2016, 00:14
Racing ve naked kullanırken genelde rüzgar can sıkıcı durumlar oluşturuyor. Tur camıyla sorunu bir nebze azaltanlar vardır.

Cross şehir içinde lastiklerden dolayı kabak tadı verebilir. Arazi gitmen durumunda acemi olduğun için ekstra masraf çıkarabilir sana. Ayrıca artçıyla olmaz diye düşünüyorum.

chooper sürüş pozisyonu ve artçı sayesinde daha avantajlı diye düşünüyorum. Bir nevi rüzgarı racing ve naked'e göre daha az yersin.

bajaj avenger street 150
Keeway Superlight 150
Hyosung GV 250 EFİ
RKS CRUİSER 250 CC (2015)
Daelim Daystar 250 (2015)

Carbondioxid
21 Haziran 2016, 00:16
Artçı ile CROSS'u unutun bu kadarını biliyorum.

DKN
21 Haziran 2016, 00:49
ortaya karışık bi sport touring iyi gider bence

AWESQME
21 Haziran 2016, 01:37
Ben de içinde bütün motor türlerine sevgi besleyen biriyim. Enduro/Cross, Cruiser, Rasing, Naked hiç farketmez benim için hepsini seviyorum hepsinin farklı farklı tarzlarını seviyorum. Ama en çok ilgi duyduğum yapılı bir insan olduğumdan, uzun yol yapmayı sevdiğimden ve hızı da sevdiğimden Enduro ya daha yakınım. Kalıplı, kaslı büyükçe bir motor türü olmasından çok hoşuma gidiyor :)

Sen de ne istediğini bilmen lazım. Senin içinden gelen amaç ne? Ne için motor sürmek istiyorsun? Motorla ne yapıcaksın?

Ben 250cc Rasing'leri Rasing olarak görmediğimden Rasing'den vazgeçtim, Naked motorlarda biraz ufak oluyor bana göre değil pek (fiziksel olarak), Cruiser ın da 250cc de pek adam akıllı seçeneği yok çinli veya kore filan alıcan o da içime sinmiyor genelde cruiser yüksek cc lerde tat veriyor acemiye gelmez. Tek seçeneğim Enduro kaldı ve beni en çok tatmin edicek alet de Honda CRF 250 L idi. Gerek konfor, gerek tip, gerek hız ve en çok da ebatlı büyükçe olması beni cezbetti. Eeee bi de japon...10-11 Bin TL ye kız gibi 2. el bulabiliyorsun. Şehir için de kıvrak, uzun yolda yormuyor güçlü...Benim arzumu karşılıyordu ve tereddüt etmeden gittim aldım. Şuan 0 pişmanlık 925823485732456283 mutluluk :joker:

Racing önerim: Honda CBR 250R
Chopper önerim: Hyosung GV250 (Japon yok)
Naked önerim: MT-25
Enduro/Cross önerim: Honda CRF 250 L (%70 Asfalt %30 Arazi) - Kawasaki KLX 250 (%50 Arazi %50 Asfalt)

Muzaffere
12 Temmuz 2016, 21:31
Ktm duke 125 200 yada 250 hacmini sec şehir içinde, ormanda, uzun yolda kısa mesafede kız arkadaşınla bin gez. 12 bine 2.ellerini alirsin yalnız.

Dumlupınar
12 Temmuz 2016, 21:36
ikinci el uygun fiyatlı gv250. model farketmez.

bugrakoc
12 Temmuz 2016, 21:48
cross mu alsam racing mi alsam diyeni de ilk defa goruyorum :D 21 yasindayim bana ne gider ne demek hayatimda boyle sacma bi soru gormedim. daha ehliyetin yok ekipmanin yok deneyimim var diyorsun. sen once bi 2. el ybr filan al bi 5.000 km yap, ondan sonra zaten anlarsin ne alman gerektigini.

yürekçe
13 Temmuz 2016, 09:43
gelmiş sormuş gitmiş ve bir daha uğramamış..

ZümeR
13 Temmuz 2016, 09:47
Şunu dene

http://www.fallar.net/images/zar.jpg

125cm3
13 Temmuz 2016, 10:13
KTM bildigin takoz konfor 0. Cross asfaltta guvensiz. hence naked
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-ilksahibinden-kazasiz-hasarsiz-servisleri-tamam-vtr250-296993069/detay/

Sinan Er
13 Temmuz 2016, 14:31
Şu an Kawasaki KLX 250 motorum var. 20.000 km Comet 30.000 km Aquila kullandım. 3 ü arasında kıyas yapmak saçma olur ama senin aradığın tam olarak Comet.

Hem rahat hem ihityacından fazla gücü yok hem ekonomik hem de anlamsız şekide yerden yüksek olduğu için araziye girebilirsin. Ayrıca sele konforu da çok iyi. Artçın da çok rahat edecek. Arka amortisör de anlamsız şekide bir naked motora uygun değil.

Aksiyon ve adrenalin vermeyecek. Kontrollü birine benziyorsun. Aşırı kaçmayacaksan senin için en iyi motor bu.

Temiz bir comet alırsan çok uzun süre sorunsuz kullanırsın.

Şimdiden yeni motorun hayırlı olsun

LynXMaSTeR
14 Temmuz 2016, 02:37
ktm duke 250 abs

CanAydın000
09 Ağustos 2016, 13:13
ben sizden fikir almak istiyorum daha doğrusu nasıl bir motor tercıh edıceğıme karar veremedım...
1. cross...
diyorum ki cross alıp dağ bayır gezıp adranlin yaşamak. oturduğum yer ankara karapürçek burda dağlık yerler çok buraya doğa sporu yapmaya gelenler vs var.... (ama bununlada kız arkadaşımla gezemem sanırım)
2. chooper
veya dıyorum güzel bi choper alıp tarz mı yapsam dıyorum hem rahat hemde ilgi çekici.
3. racing
bundada 250cc veya 125 cc bir makina düşünüyorum çünkü acemıyım yanı 600 alıp ölmeye gerek yok model tercıhım ise yamaha r125 ve hysoung gt250r ama hyo larda krank ve beyın sorunu var denıyor fazla anlamadığım için japon tercıh etmek istiyorum birde merak ettiğim hyounun yenı modellerı de mı krank ve beyın sıkıntısı var ?.. benım istediğim racing de gösteriş olsun...
3. naked
veya dıyorum hyou comet alıp turlara fln mı katılsam ama onunla ilglide fazla bir bilgiye sahıp değılım.

kısacası hangı tarz bana gider 21 yaşımdayım 176 boy 85 kg.deneyımım var ama 600 cc binecek kadar değıl. o sonrakı aşama.
benım istediğim güzel tok ses veren ilg çekici bir makina. ama hangısını seçmeliyim.

bu arada şu an ztn ehliyet kursundayım ekıpman içinde motora göre tercih edicem. ekıpman için ayrı bır butcem var ama genellıkle aliexpress den tercıh edıcem.

içinde en çok neyi almak istiyorsan onu al Chopper bi tutkudur aşık olursun resmen motora :D o senin bir parçan olur Chopper ama herkes Chopper motorları sevmes burda kime sorarsan kendi sevdiğini söylicek yan iseçim sende yine .D

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:09 ----------

1. cross...
2. chooper
3. racing
3. naked

he bide deneyimin varmış daha önce SS motorlarda Yüksek CC tehlikeli Fakat Chopper Motorlar öyle değil benim şuanki motorum ilk motorum mesela