Orijinalini görmek için tıklayınız : Ne idiğü belirsiz motor? Inazuma?
ramcixx
07 Mayıs 2016, 10:37
Arkadaşlar bu motoru oldum olası sevemedim gitti. Önce naked yaptılar sonra bi grenaj koydular, sonra sakalla birleştirdiler. Racing desem değil OFSAYT! Naked hiç değil. Yani günümüz nakedlerinde eşi benzeri görülmemiş bir naked ınazuma. Sonra konfor diyorlar racing ve naked de konfor ne arar. CBF 155 nin büyüğü desen yine abes kaçacak. Motosiklet ilanlarına bakarken şöyle bi alıcı gözüyle bakıyorum, acaba diyorum. Hiç gözüme hitap etmiyor.
Hadi zevk meselesi desek, bu motor hangi sınıfın motoru tutup yerine dai koyamıyorum.
http://www.yukleresim.com/images/2016/05/07/13bcc0107be63acecb5fd3251adedb73.jpg
adenizkusu
07 Mayıs 2016, 10:46
piyasada bi sürü model var bunun gibi belirli standarda oturmayan. o yüzden artık sport touring, naked sport vs gibi kelimele üredi .buda sport commuter olarak gecer bence :)
hayaletfilo
07 Mayıs 2016, 10:55
Arkadaşlar bu motoru oldum olası sevemedim gitti. Önce naked yaptılar sonra bi grenaj koydular, sonra sakalla birleştirdiler. Racing desem değil OFSAYT! Naked hiç değil. Yani günümüz nakedlerinde eşi benzeri görülmemiş bir naked ınazuma. Sonra konfor diyorlar racing ve naked de konfor ne arar. CBF 155 nin büyüğü desen yine abes kaçacak. Motosiklet ilanlarına bakarken şöyle bi alıcı gözüyle bakıyorum, acaba diyorum. Hiç gözüme hitap etmiyor.
Hadi zevk meselesi desek, bu motor hangi sınıfın motoru tutup yerine dai koyamıyorum.
http://www.yukleresim.com/images/2016/05/07/13bcc0107be63acecb5fd3251adedb73.jpg
Kullandınız mi bu motoru hiç. Kullandiysaniz deneyimlerinizi paylasa bilirmisiniz. EĞER kullanmadiysaniz resimlerinden yola çıkarak tipini mi eleştiriyorsunuz? Tam olarak bu konuyu neden acdiginizi anlamadım?
RiDeR_2
07 Mayıs 2016, 10:56
Okula geliyodu bi inazuma o ön çamurluğu görünce bi daha bakmadım.
Bu foto gerçek mi PhotoShop mu diye baktım gerçekmiş böyle bi model yapmışlar.
Bunların hepsini yapacağına o ön çamurluğu değiştirseler daha iyiymiş.
erkan3420
07 Mayıs 2016, 10:57
kendin yazmışsın işte.
commuter kafa
commuter jant (???)
rahat sele (commuter a işaret)
daha ne ki? racing grenaj yerine de touring grenaj yazsan tam olacak.
sorularına cevabı kendi içinde ara :cherry:
jonvolkan
07 Mayıs 2016, 10:59
Suzuki ye noterden ihtar çektim. "Beğenmedik bu motoru,geri çekin. Toplatın ülen" dedim... :P
sey_47
07 Mayıs 2016, 11:00
Ne kadar da objektif bir yaklasim olmus.
Zevk renk meselesi diyeyim
n_tuncak
07 Mayıs 2016, 11:06
Bu Motorun tipini modelini bilmem ama motosiklet suzuki dir sağlamlık , denge, yol tutuş...:cat:
istanbu_gezg
07 Mayıs 2016, 11:09
Suzuki inazumaya ne üdüğü belirsiz motor hocam çok dikkatli ol :D fanlar birazdan gelmeye başlar hazırlıklı olun bol bol smiley ve emoji hazırlayın :D
İşte detaylara takılıp büyük resmi kaçırınca böyle oluyor. Üzerinde şekilden şekile girmeden paşalar gibi oturulacak, arçı ve yolcu için süper konforlu anacak günlük kullanıma da gelen uygun fiyatlı TİTREŞİMSİZ sıfır bir motor arandığında karşınıza çıkacak tek seçenek budur. Bunun diğer modellere kıyaslaması bile olmaz. 250 cc benim için Inazuma ve diğerleridir.
ZümeR
07 Mayıs 2016, 11:24
İnazuma sahibi oldum her şeyiyle muhteşem.
Ah birde hiç bir şeyine dokunmadan sadece motoru 650 cc yapsalar tadından yenmez..
Ağırlık/HP oranı 250cc ile olmamış.
Aynı şasi 650cc çıkarsa gözüm kapalı MT7 yi verir onu alırım..
RiDeR_2
07 Mayıs 2016, 11:26
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTUmJlTZyMp76gP7_I5TNLCa75O--boLGrY6K6RUCoP7tiyAt2R_N0_0TOZXA
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTZWj5CfKXuhO9hkCY7TK8vuWMtYd_zP RUM5w2rAqMI7dDPSuWljxeAUMER
Biri Kanuni Racer 200 2006
Diğeri Suzuki Inazuma F 250 2016
Demek ki Suzuki tasarımını Kanuni'den çalmış. Bu acı gerçeği de böylece öğrenmiş olduk. Yok onu değil de motorun tasarımı eski demek istiyorsan o başka ama dünyada "klasik" diye bir kavram vardır. Gençler pek bilmese, anlamasa da bu klasik denen şey güzel bir şeydir, kalitelidir, bir sıcaklığı vardır, güven verir.
hayaletfilo
07 Mayıs 2016, 11:37
Evet Suzuki kanuniden esinlenmiş bu f modelini yapmış. Ne idüğü belirsiz Suzuki ara sıra bole şeyler yapar 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
HAZZILHAR
07 Mayıs 2016, 11:46
Beğenmeyenler için Hero Karizma önerilir : )
Eagle7
07 Mayıs 2016, 12:44
Bu iş birazcık zevk meselesi. Tipini bende beğenmedim ama beğenen çıkar, hatta sattığına göre çıkmışta. O yüzden orası eleştirmeye biraz kapalıdır. Bence bu motorun tek eksisi yakıtı olur.
NoWyld
07 Mayıs 2016, 12:59
Hondanın vtr 250 diye bir makinesi var. Meraklı olan baksın, sonra inazumanın suratına bakmazsınız. Harbi japon üretimi bir hondadır vtr 250.
Sinan Er
07 Mayıs 2016, 13:01
Performans olarak eleştirsen anlardım ama tipini eleştirmeni hele de bu tipten yola çıkarak ne idiğü belirsiz demeni anlayamadım.
Eleştirin büyük haksızlık olmuş.
Oldukça kullanışlı ve rahat bir motor. Ayrıca ekonomik ve sağlam.
Birçok kullanıcı için OPTIMUM seviyede.
Bana sorarsanız Suzuki iyi bir iş çıkarmış.
Görüntü olarak da yorum yapmayacağım. Zevk meselesi diyip geçelim.
Tİme_shİft42
07 Mayıs 2016, 14:10
İNazumaya öyle denirmi basarlar şimdi burayı :queen:
Yasin D
07 Mayıs 2016, 15:59
2012 Model CBR 250R Kullanan kişi inazuma nın tasarımını begenmiyor:silent:
jonvolkan
07 Mayıs 2016, 16:04
Mundar bu Inazuma mundar...:)
hayaletfilo
07 Mayıs 2016, 17:51
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
burak burk
07 Mayıs 2016, 18:46
normal modeli yine güzel de bu F kasası rezalet tabiki.estetik açıdan
Sokollu
07 Mayıs 2016, 19:23
Gsx r gibi bir motosikleti olan Suzuki niye bu commuter guzelini biraz sekil sukul yapmamis o konuda ben de kizginim.:farao:
mustafa42121
07 Mayıs 2016, 20:47
Gsx r gibi bir motosikleti olan Suzuki niye bu commuter guzelini biraz sekil sukul yapmamis o konuda ben de kizginim.:farao:
Onunda totosunu hayabusaya benzetcez diye cirkinlestirdiler.
ramcixx
09 Mayıs 2016, 16:56
CBR a benzesin hemen alayım kardeşim. Alakasız bir kasa... neyini beğeneyim? Ön bi çeşit arka ayrı bi çeşit. az şöyle ötede dursun.
Performansı tartışmasız olabilir. Bugün baktığın zaman R25 de çift silindir, Kawasaki Ninja 250 de, MT07 de... Ama görüntü yetiyor.
Şekil oturmamış...
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:45 ----------
Mesela son zamanlarda Suzuki GSX-S1000F modelini çıkardı. Yapsın bunun 250 çift silinir modelini tadından yenmez.
Suzuki kanımca piyasada 250 lik motorumuz bulunsun mantığıyla şirketteki stajyer tasarımcılara mı çizdirmiş bu modeli acaba. İnsan düşünmüyor değil?
http://www.yukleresim.com/images/2016/05/09/bd8b8c528a4b0a9f374daa15138cde76.jpg
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:50 ----------
Kullandınız mi bu motoru hiç. Kullandiysaniz deneyimlerinizi paylasa bilirmisiniz. EĞER kullanmadiysaniz resimlerinden yola çıkarak tipini mi eleştiriyorsunuz? Tam olarak bu konuyu neden acdiginizi anlamadım?
Kullandım hocam. Bir arkadaşım naked modelini sıfır aldığında kullanmak nasip oldu. Rahatlık vibrasyon performans herşey güzel. Bir türlü beğenemediğim kör bir tasarımı var. Yeni bir imaj yeni bir makyaj yerine değiştirdikçe iticiliği büyüyor bende... Yine zevk meselesi tabi ama böyle de hiç motosiklet kasasıyla karşılaşmadım.
antilop_skul
09 Mayıs 2016, 17:55
gsx 650 f e benzetmeye calısmıslar en sonunda
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/03/Suzuki_GSX_650_F.jpg
evural
09 Mayıs 2016, 18:06
Urfa'da oxford vardı da biz mi okumadık :D Motora yeni başlıyorsan, kilon boyun varsa, konfor ve kalite arıyorsan başka bir seçenek göremiyorum. Cbr/ ktm alsan oyuncak gibi motorlar, ne görüntüsü görüntü, ne sesi ses, tır tır gidersin, yeni çıkan 250'likler desen hep racing sınıfı, 15 dakika sür bırak. Tamam çok süper bir görüntüsü yok, hatları biraz radikal ama yine de alternatiflerinden daha bir -motor- bana göre. Kısacası tercih meselesi :)
mesut hoca
09 Mayıs 2016, 19:44
Bak dostum bu motoru beğenmiyor olabilirsin,sana bir deyimimi anlatayım, bir arkadaşım la geçen sene Eskişehir den erdeğe gezi yapmıştık HAYAT GEZİNCE GÜZEL 22 motosiklet nette bulabilirsin,300 km lik bir yolda bile bel ağrısı şikayetinde bulunup durdu,belki cbr 250 inazumadan biraz hızlı olabilir ama iddia ediyorum bir çok motordan çok daha konforlu bir makina,bir cbr ile inazuma ayrı sinif iki motor,ben inazumayi almadan önce çok düşündüm 250 cc motor ne alayim zaten çok fazlada seçenek yokki ya racing alacaksin,ya kroos alacaksin,yada inazuma alacaksın, başka çare varmi?
harung
09 Mayıs 2016, 20:04
Sınıfındaki hemen her motoru kullandım cbr 250 pulsar ve yamaha sahibi de oldum.
inazumanin tasarım konusu biraz tartışma götürüyor doğru..
Ama son surat konusu hariç ara hizlanmalar konfor artçı konforu yol tutuş ve viraj konusunda eline kimse su dokemez.
Bence boyu ve kilosu olan arkadaşlar için son derece ideal bir makina tavsiye ediyoruz :)
ramcixx
10 Mayıs 2016, 11:25
Bak dostum bu motoru beğenmiyor olabilirsin,sana bir deyimimi anlatayım, bir arkadaşım la geçen sene Eskişehir den erdeğe gezi yapmıştık HAYAT GEZİNCE GÜZEL 22 motosiklet nette bulabilirsin,300 km lik bir yolda bile bel ağrısı şikayetinde bulunup durdu,belki cbr 250 inazumadan biraz hızlı olabilir ama iddia ediyorum bir çok motordan çok daha konforlu bir makina,bir cbr ile inazuma ayrı sinif iki motor,ben inazumayi almadan önce çok düşündüm 250 cc motor ne alayim zaten çok fazlada seçenek yokki ya racing alacaksin,ya kroos alacaksin,yada inazuma alacaksın, başka çare varmi?
Sayın abim, benim inazumanın performansına yol tutuşuna yani kısacası mühendisliğine lafım yok. Madem bir motor üretiliyor. Bi klasmana dahil olsun diyorum. Tamam racing kasa olmadığı net, fakat bi orasıyla oynadılar bi burasıyla oynadılar S model çıkardılar ilave grenaj koydular F dediler Yani ilk hali çıplak hali bile şimdi bakıyorum. Keşke öyle kalsaydı. Neyse artık uzatmaya sündürmeye gerek yok. Görünen köye kılavuz gerekmez. :)
Kalın sağlıcakla...
bursagsli
10 Mayıs 2016, 11:46
bu motorun arkasına topcase ve yanlarınada dikdörtgen topcase çaktın mı enduro gibi görünüyor
LostRider
10 Mayıs 2016, 11:46
gs 500 f in tasarımıdır kendisi. Yeni bir şey değil suzuki nin yıllardır var olan giydirmesidir.
denizildir
10 Mayıs 2016, 12:48
Beğenmezsin, beğenmek mecburiyetinde de değilsin. İlla bir sınıfa oturtmak zorunda hiç değilsin. Bak ne güzel, değişik birşey yapmışlar ki böyle düşündürtüyor. Konfor ne arar? Otur da öyle bir bak...
Jiangmen Dachangjiang-Haojue firmasına Inazuma'yı ürettiği için teşekkür ederiz.
l3v3nt
10 Mayıs 2016, 13:51
http://img911.imageshack.us/img911/4079/IY0Ecg.png
astramastra
10 Mayıs 2016, 15:00
Başlık Inazuma için biraz abeste iştigal olmuş,tasarımını beğenmeyebilirsiniz ama her seviyeden binlerce kişi bu forumu takip ediyor dolayısı ile
başlığı görüp detaylarına bakmayan birisinin kafasında Inazuma tu kaka motor gibi bir izlenim yaratabilir.
Inazuma F kullandığımdan değil ama başlangıç olarak fiziki özelliklerime ve diğer kriterlerimi karşıladığı için bu modelde karar kılmıştım.
Görüntü diğer modellerde fazlaca çekse de geriye karşılaştıracak başka özellik kalmıyordu. Ayrıca resimler yanıltıcı olabiliyor.
Daha üst model motosiklet kullanan arkadaşlarım özellikle ilk gördüklerinde çok beğendiler,çok kaslı bir yapısı var Inazumanın, diğerleri gibi
üstüne oturduğunuzda altınızda kaybolmuyor, ben buradayım diyor. Abartısız ,ilk görenler 600cc lik sanıyorlar. Önce mavi-beyazında karar kılmıştım
ama siyahını görünce ve krom parçalarla uyumu ilk kararımdan vazgeçirdi. Performansına zaten diyecek yok ama tasarımı da elbet zevk meselesi burada
bence önemli olan sizi uzun süren yolculuklarda yormayacak ve güvenli sürüş sağlayacak bir motor olması.
http://i1122.photobucket.com/albums/l529/astramastra/suzuki%20inazuma/2015-Suzuki-Inazuma-GW250F2_zpskhlohugt.jpg
http://i1122.photobucket.com/albums/l529/astramastra/suzuki%20inazuma/2015-Suzuki-Inazuma-GW250F4_zps8vxvlgs8.jpg
http://i1122.photobucket.com/albums/l529/astramastra/suzuki%20inazuma/2015-Suzuki-Inazuma-GW250F3_zpsvy2btprv.jpg
ramcixx
10 Mayıs 2016, 15:00
Hayırlısı olsun bakalım. Ne diyelim...
volki2020
19 Kasım 2019, 16:29
inazuma 250 cc naked ların arasındaki en iyi motordur.300 bin yapmış inazuma var daha tık dememiş.konfor,yol tutuş,titreşim konusunda eline kimse su dökemez inazuma nın .kullanmayan sallamasın işkembeden
Nikkfurie
19 Kasım 2019, 17:37
inazuma 250 cc naked ların arasındaki en iyi motordur.300 bin yapmış inazuma var daha tık dememiş.konfor,yol tutuş,titreşim konusunda eline kimse su dökemez inazuma nın .kullanmayan sallamasın işkembeden
Inazuma dan daha iyisi var kardeşim , aynı alt yapıya sahip vstrom 250 üstelik abs li ;)
adı inazuma olarak kalsaydı keşke , vstrom dan daha afilli bir teleffuzu var bence :D
arndiol
19 Kasım 2019, 17:40
Inazuma dan daha iyisi var kardeşim , aynı alt yapıya sahip vstrom 250 üstelik abs li ;)
adı inazuma olarak kalsaydı keşke , vstrom dan daha afilli bir teleffuzu var bence :D
fiyat olarak farklı klasmandalar, belki ikinci eli 13-16 arasında giden motorlara göre kıyaslamış olabilir.
Motto akademi eğitiminde kullandım. Tipi göreceli bir kavram fakat alt devirlerde yüksek tork ve sakin motor. Üst devirler gergin. Selesi ve kullanımı da rahat. Bence ideal motor.
Nikkfurie
19 Kasım 2019, 18:04
fiyat olarak farklı klasmandalar, belki ikinci eli 13-16 arasında giden motorlara göre kıyaslamış olabilir.
bütçe meselesi elbette ama bakınca abs , Euro4 ve daha kaliteli amortisörler için ödenen ekstra 10.000 tl için bütçeyi zorlamaya değer gibi, üstelik yuvarlak ikonik ön far tasarımı çok daha güzel görünüyor mu , göstergedeki lcd ekranın kalitesi ise 250 cc için gerçekten çok çok iyi , valla benim 650 lik 2013 vstromdan 50 kat daha kaliteli hissi veriyor..
tommygun
19 Kasım 2019, 18:59
250'lik sınıfın Mercedesi, keşke az daha kuvvetli olup son sürati biraz daha fazla olabilseydi.
erensel
19 Kasım 2019, 20:06
Bu konunun hortladığı iyi olmuş. Elim rahatlarsa (düşük ihtimal ama umut fakirin ekmeği) almayı düşündüğüm motor. Hem heybetli, hem konforlu hemde suzuki kalitesi. Benim gibi yüksek hız aramayanlar için ideal olduğunu düşünüyorum.
250'lik sınıfın Mercedesi, keşke az daha kuvvetli olup son sürati biraz daha fazla olabilseydi.
Birde 35-40 kilo kadar hafif olsaydı...
(Benim ağırlığıma göre)
Kedi gibi dolanıyorum etrafında Inazuma görünce. Sanırım elim para görürse BN125'i satmadan keyif kullanımı için Inazuma F alabilirim.
Yeni nesil motorların hiçbirisi sarmadı beni.
(BN125 hariç)
mesut hoca
19 Kasım 2019, 21:24
Akşam Akşam hiç güleceğim yoktu,ön çamurluğunu beğenmeye bilirsiniz,ben 4 yıl kullandım , yanlış anlamayın ama burada bol keseden atan arkadaşlara sesleniyorum inazuma her yolun motoru,sırf enduro sevdam yüzünden sattım inazuma yı,konuyu açan arkadaş da söylemiş zevk meselesi diye ,konuyu kendi açarak eksilerini söylemiş kendince ve sonunda da demişki zevk meselesi ,konuyu kendi kapatmış zaten 😎, inanın 10 yılda birçok motora bindim ve tecrübe ettim,inazuma gerçekten başka bir motordu,
tommygun
19 Kasım 2019, 21:27
Birde 35-40 kilo kadar hafif olsaydı...
(Benim ağırlığıma göre)
Kedi gibi dolanıyorum etrafında Inazuma görünce. Sanırım elim para görürse BN125'i satmadan keyif kullanımı için Inazuma F alabilirim.
Yeni nesil motorların hiçbirisi sarmadı beni.
(BN125 hariç)
İnazuma'nın Japonya'da 400'lük bir modeli varmış eskiden ama farklı tipte bir kasada. F kasada 400'lük çift silindir motor olsa, fiyatı da makul olsa alınır. Ben geçen hafta 2008 model bir motor aldım, şu an o ilk günlerin heyecanıyla gidişi duruşu bana Ferrari gibi geliyor ama ileride başıma ne masraf açar bilemiyorum :)
İnazuma'nın Japonya'da 400'lük bir modeli varmış eskiden ama farklı tipte bir kasada. F kasada 400'lük çift silindir motor olsa, fiyatı da makul olsa alınır. Ben geçen hafta 2008 model bir motor aldım, şu an o ilk günlerin heyecanıyla gidişi duruşu bana Ferrari gibi geliyor ama ileride başıma ne masraf açar bilemiyorum :)
Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullan.
Hani nerde.
Niye daha önce haberim olmadı.
Resmi nerde.
@Angry alacağın olsun sende söylemedin :)
yigozya
19 Kasım 2019, 23:42
...Sonra konfor diyorlar racing ve naked de konfor ne arar...
O iş öyle olmuyor işte. O seleye oturdun mu hiç hocam? Bi otur 20-30 km yap geri gel devam et atip tutmaya :)
yusufbaris
20 Kasım 2019, 09:29
Bu motorun tipini beğenmeyenler oldukça fazla.Tamamen tercih gerçekten.
Demekki ben acayipim :)
77 bin km oldu kullanıyorum.Kaza bela yapmazsam veya acil para ihtiyacım olmazsa motoru hiç satmayı düşünmüyorum.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO