Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor Yapımı
Serçeparmak
05 Mayıs 2016, 13:45
Herkese merhaba,
Başlıkta da belirttiğim gibi motor yapımına çok ama çok meraklıyım. Şuan öğrenci halimle yapabilir miyim bilmiyorum ama ileride ölmez sağ kalırsam kesinlikle yapmak isterim. Bu işle ilgili bir kaç sorum olacak bilgili arkadaşlara. Motorun parçaları olsun birleşimi olsun bu konuyu öğrenebileceğim herhangi bir kaynak var mı? Kitap olabilir makale olabilir fark etmez. Lazım olan parçalar nereden tedarik edilir? Açıkçası el becerime ve yaratıcılığıma güveniyorum(egoist gibi oldum ama değilim :p) ama pek bilgi sahibi değilim. Önerilerinizi bekliyorum.
oguzhanlal
05 Mayıs 2016, 14:47
Motor yapımından kastın parçaları alıp kendim birleştireyim ise sanayide bir motor ustasının yanında 1 ay çıraklık yap motoru toplayabilecek hale gelirsin sanırım.
Ama yok ben parçaları da kendim üreteceğim/ürettireceğim ve ortaya özgün bir tasarım çıkaracağım diyorsan o iş yaş. 100 lerce makaleyi ( Neredeyse hepsi yabancı dilde yazılmış) okumaya başlayınca dediğimi anlayacaksın.
Güzel bir eğitim almaya çalış.
Serçeparmak
05 Mayıs 2016, 16:14
Motor yapımından kastın parçaları alıp kendim birleştireyim ise sanayide bir motor ustasının yanında 1 ay çıraklık yap motoru toplayabilecek hale gelirsin sanırım.
Ama yok ben parçaları da kendim üreteceğim/ürettireceğim ve ortaya özgün bir tasarım çıkaracağım diyorsan o iş yaş. 100 lerce makaleyi ( Neredeyse hepsi yabancı dilde yazılmış) okumaya başlayınca dediğimi anlayacaksın.
Güzel bir eğitim almaya çalış.
Yok canım parçaları kendi başıma üretme gibi bi derdim yok toplama yapmak daha rahat. Teşekkür ederim çıraklık mantıklı geldi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:12 ----------
Peki bu eski motorları nerden bulabilirim ucuza? Mesela cb750?
CyberShooter
05 Mayıs 2016, 16:21
Güzel bi proje niz var fakat 750 cc kısmına pek anlam veremedim bu motosikleti yaptığınızda ona ruhsat alamıyacaksınız ve kaçak binmek zorundasınız yada offroad yani yakalndığınızda yeni bi motor alabilecek kadar masraf oluşur bu yüzden ucuz yollu kapmak daha iyi olabilir bi cg motoruyla enduro neb biliyim bi mct motoruyla custom çapır vs yapabilirsiniz hem bunu ben yaptım demenin keyfini yaşar hemde ekonomik ten işi bitirirsinşz nacizane fikrim
Serçeparmak
05 Mayıs 2016, 16:29
Motor hacmi benim için çok önemli değil zaten internette insanların yaptığı motorları gördüm (cb750) ve çok hoşuma gitti. Neden ruhsat alınamıyor ki? O konuyu bilmiyorum ben. Motorda yaptığım değişiklikleri ruhsata kayıt ettirmemiz lazım sanırım. Bu işin zorluğu var mı? Nasıl yapılır?
Bu arada dediğiniz gibi bu motoru ben yaptım demesi gerçekten mükemmel bir duygu olmalı diye düşünüyorum.
CyberShooter
05 Mayıs 2016, 16:33
Mevcut şase üzerinde değişiklik yapasanız kayıt edebiliyosunuz galiba ama sıfırdan şase yaparsanız kayıt olmuyo diye biliyorum
Serçeparmak
05 Mayıs 2016, 17:25
Peki bu tarz yapmak için hangi motorlar kullanılabilir? Bu tarz dedim ama tarzımı ben de bilmiyorum sanırım. Chopper değil belki bobber olabilir belki cafe racer.
CyberShooter
05 Mayıs 2016, 17:36
Dediğiniz tarzlar için cg motorları fiyattan dolayı uygun olur derim ama.bnm nacizane fikrim cafe racer bobber vs çok emek harcmadan yapılan ve çok ta şık durmayan motorlar bnm fikrim bu yani elbette çok emek harcanan cafe racer lar güzel oluyo ama oda baya masraflı bn şuan kendime motosiklet yapacak olsam pek tarzım olmasada çapır yaparım siz cafe racer istiyosanız forumda yapılmış yapılan bisürü örenği var mesela bugun konusunu gördüğüm bi arkadaşımız vardı ybr den yapıyordu hatta mct gibi bi çapıtdan cafe racer yapan iki abimiz vardı onlarla tanışmış baya yardımıcı oldular sizde görülebilirsınız
Serçeparmak
05 Mayıs 2016, 17:43
Cg motor? Evet okudum o başlığı mutlu oldum o arkadaş için. Darısı benim başıma :) bilgisayara geçince hoşuma giden custom motorları atarım
Yapmaktan kastın,
bir şase bulayım
bir motor bulayım
sonra motoru şaseye monte edip donanımı kafama göre yapayım mı?
Bunu mu demek istiyorsun?
Eğer buysa olur.
Furkan Tarık
05 Mayıs 2016, 18:14
al bi cg sök topla falan en sonunda bir eser ortaya çıkarırsın. bizde duyarak-okuyarak-izleyerek öğrendik. bunun için gerekli videoları youtube'dan izleyebilirsin. Sana tavsiyem motosikleti dağıtıp custom yapanlar var how to make ıt tadında videolar. onlar çok yardımcı olur
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:11 ----------
Baştan sona izle çok tavsiye ediyorum bayağı zevkli bir çalışma.
https://www.youtube.com/watch?v=3Px-BBBuVbs&list=PL-pqO0AqprJplWHK2hlVoJKJ_DyJz5GJ_
Bu kanal fena dostum:
https://www.youtube.com/channel/UCdengv-a18xPQ2PzjTC0DtQ
Serçeparmak
06 Mayıs 2016, 00:36
Yapmaktan kastın,
bir şase bulayım
bir motor bulayım
sonra motoru şaseye monte edip donanımı kafama göre yapayım mı?
Bunu mu demek istiyorsun?
Eğer buysa olur.
Evet yapmak istediğim yapmayı amaçladığım bu fakat sorun şu ki nasıl yapılacağını bilmiyorum. Bu bilgileri nereden alabilirim? Arkadaş sanayi fikrini verdi yazın yapmayı düşünüyorum mesela çıraklık.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:22 ----------
al bi cg sök topla falan en sonunda bir eser ortaya çıkarırsın. bizde duyarak-okuyarak-izleyerek öğrendik. bunun için gerekli videoları youtube'dan izleyebilirsin. Sana tavsiyem motosikleti dağıtıp custom yapanlar var how to make ıt tadında videolar. onlar çok yardımcı olur
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:11 ----------
Baştan sona izle çok tavsiye ediyorum bayağı zevkli bir çalışma.
https://www.youtube.com/watch?v=3Px-BBBuVbs&list=PL-pqO0AqprJplWHK2hlVoJKJ_DyJz5GJ_
Bu kanal fena dostum:
https://www.youtube.com/channel/UCdengv-a18xPQ2PzjTC0DtQ
Evet denk geldikçe bu tür videoları izliyorum. Müthiş zevkli bi iş bence.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:25 ----------
Bilgisayara geçemedim fakat sevdiğim bi-iki motor var mesela. Harley Roadster, Harley Softail, Harley Nightroad Special
Bunların tarzı ne oluyor? Aşık olduğum motorlar bunlar yani. Para olsa düşünmeden alırım. 10-20 sene bu güzellere binemeyeceğim anlamına geliyor..
Beğendiğin motorlar cruiser denilen tipler.
İleride paran olur, alır bir tane istediğin gibi bir chooper yaparsın.
Fakat bugün için senin projene en uygun motosikletler kros tarzı.
İstediğin gibi toplar, plaka evrak gibi dertlerle uğraşmadan arazide binersin.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO