Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
sky_forever
04 Aralık 2010, 15:12
aldıktan daha 1 ay sonra yetmemeye başlamışsa sen zaten BAŞTAN yanlış bir seçim yapmışssın demektir..
Ben 3 yıldır kullanıyorumda bunu söyleyebiliyorum ha zc çok emektar ne yollar yaptım onunla ve hatta iki kişi yazdım baya geri sayfalarda bodrum-marmaris marmaris-bodrum marmaris-izmir şeklinde..
Çok çok taşıdı beni kızarkadaşımı annemi babamı pehh ne kilometreler devirdik ne yollara girdik çıktık hiçte yolda kalıpta rezil olmadım ALLAHA bin ŞÜKÜR...
Ama iyi baktım hor kullanmadım falan fakat zcnin yapacakları bellidir..
O yüzden binlerce aparat takıp motora kendi fiyatından fazla para harcamak akıl karı değil..
Yani okuyorum herkes birşey yapmaya çalışıyor elektrik kablolalarına kadar değiştirmek gerek yok beyler bu bir bilgisayar değil motor..
Yani yapsanızda gereği çok ha ben demiyorum ki lastiklerinizi değiştirmeyin ama ne bileyim gidip bilmem kaç euroluk kayış yok özel egzoz dökümleri yok yakut taşlı elcikler falan...
Yağını kaliteli ötesi kaliteli koydurun benzinciniz TEMİZ olsun mümkün mertebede yan sanayi ürün kullanmayın en kötü KENDİ ORİJİNAL parçasını kullanın yeterli olacaktır...
Eh 30bin kmye geliyorum artık demekki motora bakınca daha gidermiş..
Ha şu an koltuğu kötü durumda çünkü aldığımdan beri aynı koltuk bekliyorum..
Onun dışında birşeyi yok pardon birde egzoz bulamadım bodrumda.. orijinal egzozu ile idare ediyorum...
Zc kötü motor değildir ama yapacaklarıda bellidir! Fiyat/performans oranı da gayet iyidir..
Ama ben artık daha başka modeller istiyorum.. Yani şu an param olsa gidip güçlü bir scooter alıp araba parası vereceğime vitesli touring veya chopper gibi aletlere bakarım çünkü motorsiklet dediğimiz şeyler aslında onlar..
Ama ZC'nin yeri bende başkadır ilk göz ağrımdır onunla öğrendim iki tekerlekle hareket etmeyi..
-unnamed-
04 Aralık 2010, 21:41
aldıktan daha 1 ay sonra yetmemeye başlamışsa sen zaten BAŞTAN yanlış bir seçim yapmışssın demektir..
Ben 3 yıldır kullanıyorumda bunu söyleyebiliyorum ha zc çok emektar ne yollar yaptım onunla ve hatta iki kişi yazdım baya geri sayfalarda bodrum-marmaris marmaris-bodrum marmaris-izmir şeklinde..
Çok çok taşıdı beni kızarkadaşımı annemi babamı pehh ne kilometreler devirdik ne yollara girdik çıktık hiçte yolda kalıpta rezil olmadım ALLAHA bin ŞÜKÜR...
Ama iyi baktım hor kullanmadım falan fakat zcnin yapacakları bellidir..
O yüzden binlerce aparat takıp motora kendi fiyatından fazla para harcamak akıl karı değil..
Yani okuyorum herkes birşey yapmaya çalışıyor elektrik kablolalarına kadar değiştirmek gerek yok beyler bu bir bilgisayar değil motor..
Yani yapsanızda gereği çok ha ben demiyorum ki lastiklerinizi değiştirmeyin ama ne bileyim gidip bilmem kaç euroluk kayış yok özel egzoz dökümleri yok yakut taşlı elcikler falan...
Yağını kaliteli ötesi kaliteli koydurun benzinciniz TEMİZ olsun mümkün mertebede yan sanayi ürün kullanmayın en kötü KENDİ ORİJİNAL parçasını kullanın yeterli olacaktır...
Eh 30bin kmye geliyorum artık demekki motora bakınca daha gidermiş..
Ha şu an koltuğu kötü durumda çünkü aldığımdan beri aynı koltuk bekliyorum..
Onun dışında birşeyi yok pardon birde egzoz bulamadım bodrumda.. orijinal egzozu ile idare ediyorum...
Zc kötü motor değildir ama yapacaklarıda bellidir! Fiyat/performans oranı da gayet iyidir..
Ama ben artık daha başka modeller istiyorum.. Yani şu an param olsa gidip güçlü bir scooter alıp araba parası vereceğime vitesli touring veya chopper gibi aletlere bakarım çünkü motorsiklet dediğimiz şeyler aslında onlar..
Ama ZC'nin yeri bende başkadır ilk göz ağrımdır onunla öğrendim iki tekerlekle hareket etmeyi..
eyvallah..(:
zc benim ilk çin motorum...
scooter im..
dediğin gibi, daima servise götürür ve orjinal yedek parça kullanırım..
yağın en kalitelisini koydururum...(castrol)
benim bu motordan soğumamda ki en büyük sebep ekzozu..
yeni değişti garantiden, yine patladı...
Allah'tan yine değiştirecekler, büyük uğraşlar sonucunda..
fiyat performans olarak bence 10 üzerinden 9 u hakkedecek bir motor..
daha uzun yol yapma şansım olmadı benim..
ama nasipse önümüzdeki sezon yapacağım...
:cat:
Volkan Serezli
05 Aralık 2010, 01:04
geçmiş olsun kardeşim dün yazını görmemişim ya kusura bakma. sana tavsiyem michelin pilot sport. yolu çok güzel kavrıyor. hava 0 derece bile olsa sorun olmuyor. virajları yatırarak dönüyorum, yavaşken neredeyse yere paralel edecem motoru. ben pahalıya aldım sen istanbuldan daha ucuza bulabilirsin. tekrar geçmiş olsun. hemen değiş lastiği bence.
yok abim ya bende öğrenciyim yazın 3 sezon çalışıp aldım motoru
plaka ruhsat vergi babamdan gidiyor
bide lastik diyemem
lastik alcak durumu var ama benim yüzüm yok o konuda daha
çünkü çok yeni duruyor lastikleer :)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:58 ----------
bu egzos işini ben anlamadım nasıl kırılıyor patlıyor
ben bir kere çıkardım zımparalıyıp boyadım
yoldaki çukurları ezberledim artık :cherry:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:00 ----------
1.motor cok fazla yakıyo(hadı onu gectım)
2.50 km hızı gectıkten sonra arka alt kısımdan zzzt zzt dıye ses gelıyo
3.motor en ufak bıseyde bıle sakır sakır sesler gelıyo
.
o zzzt diye ses bendende geliyor..ayrıca o sakr sakr ses frenden aynı şeyler benim başımdada var....ama ben bunu kask takmadığımda duyabiliyorum(oda sokakta neyi var neyi yok diye bakarken)anladığım kadarıyla çoğu kişide kask falan takmıyor
maxi97
05 Aralık 2010, 03:15
@wolky: inan ki lastiğe verilecek para için değer. sendeki lastikle bir kaza geçirirsen sevdiklerine vereceğin acıları düşün. altı üstü 200-300 tl için anneni babanı üzmeye değer mi? sadece babanla konuş ve de ki "baba bu lastikler 2006 model ömrünü tamamlamış. yolda azıcık su bile olsa freni bırak gaz bile versen kayıyor". babana bu yazdığımın yarısını desen kendisii direk değişir ki zaten durumu da varmış. bende hemen değiş.
@sky forever: şu an sadece zcnin son hızından memnun değilim. zaten sen bana yavaş git diyorsun seninle bir tek bu konuda anlaşamadık :). google earthdan elazığ malatya karayolunun elazığ tarafındaki 5 kmye bakın. o virajların hepsini bu motorla 70 km hızla alabiliyorum. memleket yolunda ayakları öne uzatıp, müziği de son ses açıp chopper tadında giderken sırtımda da genelde valizimi kendimle çanta arasına sabitlediğim için resmen yatakta gider gibi sürüyorum. virajları öyle tatlı alıyorum ki... göstergem de bozuk değil, opel corsayla yan yana giderken hız göstergesine baktım aynı hızı yapıyorduk. ikimizde de hız 80in biraz üstündeydi. eğer bu yaz istanbul'a gidersem kesinlkle motorumu da otobüsün dibine koyacağım. karbüratör, filtre, egzoz, iyi bi fren pabucuyla beraber varyatör dişlileriyle de oynadık mı tam istediğim motora kavuşacağım.
bir sorum var; acaba honda cbf150 karbüratörünü bizim motora monte edebilir miyiz?
@unnamed: benim egzoz kelepçesi düşeli 2 hafta oldu. parça hala gelecek... ben de bi yerden mavi bi kapak buldum, su tesisatı borusundan artan bir parçaydı, kelepçenin görevini şimdilik o görüyor. sanayide sordum 100-150 arası bi fiyata egzoz yaparlarmış.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:12 ----------
bir de motorun siyah yerlerini karbonfiber görünümlü folyoyla kaplasak nasıl olur sizce?
bkemer
05 Aralık 2010, 17:01
almak istesen sana benimkini satarım kırmızı 4125 kmde alarmdan çalışma var okadar titiz kullandımki çukur tümsek ne varsa yavaş geçtim 2000 km boyunca yalnız sürdüm rodajını harfiyen yaptım 1400 e satarım ilgilenirsen cep telimi veririm
istanbulda nerdesin ben düşünürüm ama konuşup,motoru görmek lazım
-unnamed-
05 Aralık 2010, 17:10
bu egzos işini ben anlamadım nasıl kırılıyor patlıyor
ben bir kere çıkardım zımparalıyıp boyadım
fabrikayla görüşürsen, 80 km hızdan sonra çatlama yapıyormuş ekzoz...
nedenini bana öyle söylediler...
benim egzoz kelepçesi düşeli 2 hafta oldu. parça hala gelecek... ben de bi yerden mavi bi kapak buldum, su tesisatı borusundan artan bir parçaydı, kelepçenin görevini şimdilik o görüyor. sanayide sordum 100-150 arası bi fiyata egzoz yaparlarmış.
bakalım yeni tip olan ekzozdan göndereceklermiş..
ondan güzel performans alırsam ekzoz almam bir daha..
yok oda aynı kendi orjinali gibi çıakrsa, 150 liraya on numara performans ekzoz buldum onu taktıracağım
Serdümen
05 Aralık 2010, 17:12
arkadaşlar yardım edecek kimse yokmu kask almam lazım
-unnamed-
05 Aralık 2010, 20:00
LS 2'yi kesinlikle tavsiye ederim...
Volkan Serezli
05 Aralık 2010, 21:06
LS 2'yi kesinlikle tavsiye ederim...
bende ls2 aldım ama araştırmadım
lazer kasklar daha hafif sanırım
bide ls2 bi sure sonra sesle çıkarmaya başlıyor ruzgarı çok alıyor
-unnamed-
05 Aralık 2010, 21:11
bende ls2 aldım ama araştırmadım
lazer kasklar daha hafif sanırım
bide ls2 bi sure sonra sesle çıkarmaya başlıyor ruzgarı çok alıyor
ben şu anlık çok memnunum..
suzuki gsrx 600'le 260 km hıza kadar çıktım...
gayet güzeldi..
hava alımı filan yapmadı büyük derecede...:cat:
oopss
06 Aralık 2010, 10:06
beyler www.motomaxonlineshop.com tan bana hangi kaskı önerebilirsiniz? fiyatı 100 tl yi geçmeyen :)
themask
06 Aralık 2010, 14:09
Merhaba arkadaşlar.O alttan gelen zzzttttt şeklindeki ses bende de var maalesef.Galiba herkesde var.Deviri 5 i falan geçince oluyor.Yani hızınız 50-60 olduğunda.Bizim aletin 500 bakımı vardı.Ağırdan aldım biraz 950 de götürdük neyse.Ben de zannediyorum adam baştan ayağı eline alacak makineyi söküp takacak.Tüm civataları kontrol edip herşeyine bakıp,her sorununu düzeltip elime teslim edecek.
Boşuna ümitlenmişim.Yaptığı tek şey yağını değiştirmek,2 civatayı sıkmak.Ön fren balatasını zımparalamak oldu.15 TL de paramızı aldı.Neymiş 500 bakımı artık garanti kapsamı dışındaymış.Motor genel olarak iyi.Fazla yakması konusu doğru.Birkaç parçası değiştiği zaman pek sorunu kalmayacağını umuyorum.Birde bu motordan çok fazla şey beklemek yanlış olur zaten.
Birader sen hangi aletle 120-130 yapıyorsun söyler misin.Biz mondial 150 ZC den bahsediyoruz.En iyi yolda 80'i geçen var mı arkadaşlar?
serkanyeliz
06 Aralık 2010, 14:20
istanbulda nerdesin ben düşünürüm ama konuşup,motoru görmek lazım
ben istanbul eyüp yeşilpınardayım şişlide çalışıyorum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:17 ----------
beyler www.motomaxonlineshop.com tan bana hangi kaskı önerebilirsiniz? fiyatı 100 tl yi geçmeyen :)
bence internetten kask alınmaz sirkeciye git doğubank ın yanında motorcular var oradan alabilirsin ben kış lastiği sordum taiwan malı çiftine 110 dediler kışın çok iyi imiş bakalım olmazsa alabilirim
ozzymozi
06 Aralık 2010, 14:55
Şimdi ki aklınız olsa ilk scooter motorunuz 150 ZC olur muydu kırmızı olanından :)
oopss
06 Aralık 2010, 16:10
ben zc aldığıma çok memnunum :) en ucuz scooter buydu
-unnamed-
06 Aralık 2010, 19:08
Merhaba arkadaşlar.O alttan gelen zzzttttt şeklindeki ses bende de var maalesef.Galiba herkesde var.Deviri 5 i falan geçince oluyor.Yani hızınız 50-60 olduğunda.Bizim aletin 500 bakımı vardı.Ağırdan aldım biraz 950 de götürdük neyse.Ben de zannediyorum adam baştan ayağı eline alacak makineyi söküp takacak.Tüm civataları kontrol edip herşeyine bakıp,her sorununu düzeltip elime teslim edecek.
Boşuna ümitlenmişim.Yaptığı tek şey yağını değiştirmek,2 civatayı sıkmak.Ön fren balatasını zımparalamak oldu.15 TL de paramızı aldı.Neymiş 500 bakımı artık garanti kapsamı dışındaymış.Motor genel olarak iyi.Fazla yakması konusu doğru.Birkaç parçası değiştiği zaman pek sorunu kalmayacağını umuyorum.Birde bu motordan çok fazla şey beklemek yanlış olur zaten.
Birader sen hangi aletle 120-130 yapıyorsun söyler misin.Biz mondial 150 ZC den bahsediyoruz.En iyi yolda 80'i geçen var mı arkadaşlar?
ben kayış be bujiyi değiştirdim...
değiştirmeden önce dediğiniz gibi 80 ancak yapyordu..
şimdi düz yolda çok rahat 100'ü görüyorum...
kendi orjinal kayışı çok kötü, söküp bakarsanız zaten ne demek istediğimi anlarsınız...
-unnamed-
07 Aralık 2010, 15:07
arkadaşlar bugün yeni ekzozu taktırdım...
motoru 10 gündür garajdan hiç çıkartmamıştım, biraz zor çalıştı(:
özlemişim ama zc'yi(:
resimleri sizinle paylaşıyorum....
http://img826.imageshack.us/img826/1696/20101207130647.jpg
http://img828.imageshack.us/img828/8260/20101207130714.jpg
MaşaAllah deiverin kardeşler(:
maxi97
07 Aralık 2010, 15:34
arkadaşlar bugün yeni ekzozu taktırdım...
motoru 10 gündür garajdan hiç çıkartmamıştım, biraz zor çalıştı(:
özlemişim ama zc'yi(:
resimleri sizinle paylaşıyorum....
http://img826.imageshack.us/img826/1696/20101207130647.jpg
http://img828.imageshack.us/img828/8260/20101207130714.jpg
MaşaAllah deiverin kardeşler(:
maşşallah o ne temiz bi zc... ben yıkatıyorum gene böyle temiz olmuyor :). arka farları tamamen kırmızı yapman çok hoş olmuş. yeni egzoz da çok şekilmiş yahu. çok beğendim. ama ben güç arttırmak için değişik bir egzoz deneyeceğim. 150 ccden 8.5 beygir az bence.
-unnamed-
07 Aralık 2010, 16:21
teşekkürler(:
ekzoz ses bakımından çok güzel...
kalkışınıda değiştirdi...
tam performans deneme şansım olmadı, üzerinize afiyet hastayım biraz...
ilk deneme yaptığımda sizinle paylaşırım...
WolfKing
07 Aralık 2010, 17:05
bugün çiseley hafif yamurun gazabına uğruyordum
ışığın kırmızıya dönmesi ile frenlere asıldım ama banamısın demedi
aynı hızla kaymaya devam ettim son anda durabildim allahtan benimde yeni lastiklere ihtiyacım var
yada yamurda kullanmıcam.
ben oyagmurun gazabına ugradım wolky.. omuz koprcuk kemıgını kırdım .1a mumya moddayım aman dıkkat yagmurlarda boş gec abıcım
Volkan Serezli
07 Aralık 2010, 19:37
geçmiş olsun abi ya nerde nasıl oldu ya
serkanyeliz
07 Aralık 2010, 20:58
bu motorun eksozu beni öldürecek bu gün 40 tl verdim kafası kopmuştu onu taktılar
kışlık lastik sortum çiftine 130 artı 20 takması 150 dedi siekecide çiftine 110 dediler pazarlıkla 100 olur gibime geliyor kışlık lastikalacaklar varsa bir kaç kişi toplu alsak fiyatta bir şeyler yaparlar bu arada şu meşhur zırıltı bende de var ama olsun 1.5 saatlik yolu 20 dakikada alıyorum ufak tefek sorunlar olsada ne kadar ekmek o kadar köfte elimizdekinin kıymetini bilelim arkadaşlar
Volkan Serezli
07 Aralık 2010, 21:00
teşekkürler(:
ekzoz ses bakımından çok güzel...
kalkışınıda değiştirdi...
tam performans deneme şansım olmadı, üzerinize afiyet hastayım biraz...
ilk deneme yaptığımda sizinle paylaşırım...
o egzos benimde aklıma yattı aslında güzelde durmuş üstünede :cat:
yusuf01
07 Aralık 2010, 21:17
HAYIRLI akşamlar egzos hayırlı uğurlu olsun kardeş de kusura bakmassan birşey soracam montaj dahil ne kadara geldi ? birde o cızz cızz şeklindeki ses bana egsozdan diyorlardı egsoz değişince geçti mi acaba ?
-unnamed-
07 Aralık 2010, 22:11
kusura bakmam...(:
ekzoz a para vermedim..
garantiden değiştiler...
kaza geçiren arkadaşımada geçmiş olsun...
serkanyeliz
08 Aralık 2010, 18:38
kusura bakmam...(:
ekzoz a para vermedim..
garantiden değiştiler...
kaza geçiren arkadaşımada geçmiş olsun...
hayret nasıl olduda değiştirdiler bana servisin dediği ancak orjinal egsoz iledeğişir dedi dün 49 tl verdim kopan parçası için böyle böyle insan malından soğuyor
£mr@h
08 Aralık 2010, 20:28
MERHABA ARKADAŞLAR
bende 150zc kullanıcısıyım
biraz yorumları okudun herkes bu motor hakkında aynı görüşte heralde
benim motorun en çok şikayetçi olduğum yer egzosun motora bağlanan yeri oranın vida gevşemesini bi türlü kesemedim.
bu motora beyaz far nasıl temin edebilirim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:15 ----------
bende malesef öyle şans yoktu
motorun 1000 km ve 2000 km periyodik bakımına götürdüm.
5000 km civarında saplama düşmüş düşerken gövdedeki dişler yok olmuş :)
saplama bulsam diş yok herneyse
servise gittim anlattım garantiden değiştirelim diye bana 4000 bakımına gelmemişsiniz garantiden çıkmış moorunuz dedi.
şimdi brşeyi çok merak ediyorum.
ben günde motorumlar yaklaşık işe gidiş geliş 80 km yol yapıyorum.
20 günde bir periyodik bakıma gidip 50-75 arası ücret mi vermem gerekiyor.
bende lanet olsun dedim , bisikletçi olduğum için artık çoğu sorununu kendim hallediyorum.
yedek parçasını alıp kendim tamirini yapıyorum , çünkü istanbuldaki bazı servislere güvenmiyorum...
başımdan geçen başka bir olaysa ;
hava filtresinin kutusunu değiştirmeye gittim.
sabah bıraktım akşam alıcaktım başında duramadım.motoru aldım motorun çekişi kalmamış herşeyde bayılıyor geri gittim yapabilecek bişeyim yok hava ayarı felan lazım dedi anladık ki böyle tamirciler lastik tamiri için bile gitseniz fırsatı varsa ayarları bozuyorlar geri gelmeniz için :)
eyvallah..(:
zc benim ilk çin motorum...
scooter im..
dediğin gibi, daima servise götürür ve orjinal yedek parça kullanırım..
yağın en kalitelisini koydururum...(castrol)
benim bu motordan soğumamda ki en büyük sebep ekzozu..
yeni değişti garantiden, yine patladı...
Allah'tan yine değiştirecekler, büyük uğraşlar sonucunda..
fiyat performans olarak bence 10 üzerinden 9 u hakkedecek bir motor..
daha uzun yol yapma şansım olmadı benim..
ama nasipse önümüzdeki sezon yapacağım...
:cat:
-unnamed-
08 Aralık 2010, 22:18
hayret nasıl olduda değiştirdiler bana servisin dediği ancak orjinal egsoz iledeğişir dedi dün 49 tl verdim kopan parçası için böyle böyle insan malından soğuyor
herşey serviste bitiyor..
servis konusunda çok şanslıyım şükürler olsun....
birde ne yaptysam motora hepsini işlettim...
en ufak parçası bile değişse hemen işlendi...
bunu çok faydası var...
arkadaş 4000 km servise götürmemiş, bırakın garanti dışı kalsın o motor:cat:
Volkan Serezli
08 Aralık 2010, 22:31
benimde marş rölesi bozulmuş
bugün marş motorunu söktüler yoldaki bütün metaller marş motoruna yapışmış baya güçlüymüş mıknatısı xD
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:29 ----------
herşey serviste bitiyor..
servis konusunda çok şanslıyım şükürler olsun....
birde ne yaptysam motora hepsini işlettim...
en ufak parçası bile değişse hemen işlendi...
bunu çok faydası var...
arkadaş 4000 km servise götürmemiş, bırakın garanti dışı kalsın o motor:cat:
benim garanti bitmemiş olsaydı bende alabilirdim
benim servis getirtiyo ama önce muhabbet kurcan :D
-unnamed-
08 Aralık 2010, 22:37
benimde marş rölesi bozulmuş
bugün marş motorunu söktüler yoldaki bütün metaller marş motoruna yapışmış baya güçlüymüş mıknatısı xD
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:29 ----------
benim garanti bitmemiş olsaydı bende alabilirdim
benim servis getirtiyo ama önce muhabbet kurcan :D
o konuda motor sürmekten daha iyiyim...
gören bizi kırk yıllık kanka zannediyor:queen:
maxi97
08 Aralık 2010, 23:24
o servislerin allah belasını versin. benim 4000 bakımında 1 litreye yakın koydular. geçen bayramda fren diski komple yağ olmuştu. lastik falan her taraf batmıştı. fren tutmuyordu ve balatayı değiştirmek zorunda kalmıştım. motorunuzun yağ değişiminde castrol power1 scooter yağı 0.75 litre koyun. daha fazla yağı atıyor.
bir bakıma 50-75 tl vermek fazla bence. ben gidip 20 tlye yağ aldım geçen 4000de. 13 tl hava filtresi 5 tl buji 10 tl işçilik. hava filtresiyle bujiyi keyfi olarak değiştim.
-unnamed-
08 Aralık 2010, 23:31
serviste;
Yağ(castrol), Hava Filtresi+ Buji her zaman aynı fiyat tutuyor 40 tl...
bence çok bir rakam değil..
£mr@h
09 Aralık 2010, 09:05
bi sorum daha olucaktı hava filtresi kutusunun devamlı kırılması kronik mi acaba 3 kere değiştirdim. :)
WolfKing
09 Aralık 2010, 14:01
geçmiş olsun abi ya nerde nasıl oldu ya
mavısehır ksk spor salonunun onunde kaydım ..20 ıle gıderken hemde ama yer çok kotoymus mermere yakın bı zemın yapmışlar yolu yagmuruda gorunce kaymamak mkansız gıbı bırsey oluyor..
-unnamed-
09 Aralık 2010, 14:37
arkadaşlar bir sorum olacak...
motordaki çakmaklığı çıkarıp oraya 4'lü tuşu takmayı düşünüyorum....
motorun üzerindeki sinyal otomotiğini çıkarıp, yerine 4'lü sinyalide destekleyen bir otomatik taksam yeterli olurmu acaba?
bunu deneyen arkadaş varmıdır?
yada konuyla alakalı bilgisi olan varsa bir zahmet yardımcı olabilir mi?
sky_forever
09 Aralık 2010, 17:35
mavısehır ksk spor salonunun onunde kaydım ..20 ıle gıderken hemde ama yer çok kotoymus mermere yakın bı zemın yapmışlar yolu yagmuruda gorunce kaymamak mkansız gıbı bırsey oluyor..
BUndan sonra sana motor hep kayıyo veya kayacakmış gibi gelip korkarak binmeye başlayacaksın özellikle virajlarda falan.. Psikolojik olarak bana öyle oldu..
£mr@h
09 Aralık 2010, 18:36
bende lastikleri değiştirmeden önce önceydim hele mazgalların üstünden geçerken
şimdi michlen taktırdım süper ötesi
Volkan Serezli
09 Aralık 2010, 20:14
cumartesi oradan geçtim abi bilirim oranın nasıl kaydığını
şimdi nasılsın bende o mazgallarda kaydım baya tırsıyorum artık
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:12 ----------
benimde marş rölesini akü bozmuş birde akü masrafı çıktı başıma..
serkanyeliz
09 Aralık 2010, 22:17
bende lastikleri değiştirmeden önce önceydim hele mazgalların üstünden geçerken
şimdi michlen taktırdım süper ötesi
bende alibeyköy merkezde yazın bu sokak süpürme makinaları var ya resmen yola mazot yada yağ akıtmış abartısız 7 8 litre akmış o yoldan ne zaman geçsem tekrar düşecekmişim gibi oluyor birazda psiklojik sanıyorum neyse lastikleri kaça ve nereden aldın bende almak isterin 10 20 fazla olsunda kışın kayıp sakatlanmayalım
-unnamed-
09 Aralık 2010, 22:21
arkadaşlar bir soru sordum herhalde kimsenin bilgisi yok...
ön maşa ve jantları söküyorum...
metalik sarı yapacağım...
boyadıktan sonra resimleri eklerim...
serkanyeliz
09 Aralık 2010, 22:25
motorun üzerindeki sinyal otomotiğini çıkarıp, yerine 4'lü sinyalide destekleyen bir otomatik taksam yeterli olurmu acaba?
bence hiç masraf yapma derim galiba birisi yapmıştı ama ne bileyim motorun fiyatı kadar masraf yapacaksın satarkende 1000 tl ye zor müşteri bulunca insanın canı sıkılır
-unnamed-
09 Aralık 2010, 22:34
en fazla 50 liraya mâl olacak bir işlem...
fazla birşey tutmaz...
ama fark çok olur...
inanın piyasa yoklaması için 1400 liraya sahibindene koydum, az daha gidiyordu...
maxi97
10 Aralık 2010, 01:32
dediklerine hiç gerek yok bak daha kolay bir yol:
iki sinyale giden (+)yı bulmak için; bi seyyar lambanın (lambadan (+) ve (-) olacak şekilde 2 kablo yapıp kablonun (-) ucuna mandal takarak halledebilirsin) mandalını biyerdeki (-) ye sabitleyerek sinyale giden diğer kabloları deneyerek kablolardan (+)ları bul. sonra bu (+)lardan uzatma çıkar ve bunları bir butona bağla. artık sağa ve ya sola sinyal verirken bu yeni eklediğin düğmeye de basarsan 4lün yanmış olur. masraf 3 tl bile tutmaz. ayrıca sana birkaç saatlik eğlence de çıkar. abartıp 2-3 röle takıp arka frene basınca 4lüleri yakanlar da var. o biraz meşakkatli iş. herhangi bi oto elektrikçisi bulursan, bulursan diyorum çünkü parasını versen bile kimse uğraşmak istemeyecektir, frene basınca 4lüleri yakan sistemi de yaparsın. tahminen bu sisteme 3 röle yeter. vakit olursa bu son dediğimle uğraşacağım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:21 ----------
en fazla 50 liraya mâl olacak bir işlem...
fazla birşey tutmaz...
ama fark çok olur...
inanın piyasa yoklaması için 1400 liraya sahibindene koydum, az daha gidiyordu...
geçen egzoz kelepçesi için servise gittiğimde bi tane 18 000 kmde yamaha r125 gördüm. eleman satıyordu. 6.250ye veriyordu. ben de sırf meraktan sordum, sen benim motoru kaça alırsın diye. senin motor temiz, 1000tl veririm dedi. güldüm geçtim. bizim burada zclere 800 ile 1000 tl arası fiyat veriyorlar.
motorla ilgili ilk sorunum bugün olmuş. sabah gidip motora baktığımda egzozun şu üstteki mavi kısmının yerinden çıkıp ileri kaydığını ve oradaki 2 yayı fırlattığını gördüm. oysa ki önceki akşam motoru bağlarken böyle bir şey yoktu. anlamadım valla. acaba garantiden değişirler mi? unnamed kardeşimin egzozundan isterim valla :)
serkanyeliz
10 Aralık 2010, 01:46
dediklerine hiç gerek yok bak daha kolay bir yol:
iki sinyale giden (+)yı bulmak için; bi seyyar lambanın (lambadan (+) ve (-) olacak şekilde 2 kablo yapıp kablonun (-) ucuna mandal takarak halledebilirsin) mandalını biyerdeki (-) ye sabitleyerek sinyale giden diğer kabloları deneyerek kablolardan (+)ları bul. sonra bu (+)lardan uzatma çıkar ve bunları bir butona bağla. artık sağa ve ya sola sinyal verirken bu yeni eklediğin düğmeye de basarsan 4lün yanmış olur. masraf 3 tl bile tutmaz. ayrıca sana birkaç saatlik eğlence de çıkar. abartıp 2-3 röle takıp arka frene basınca 4lüleri yakanlar da var. o biraz meşakkatli iş. herhangi bi oto elektrikçisi bulursan, bulursan diyorum çünkü parasını versen bile kimse uğraşmak istemeyecektir, frene basınca 4lüleri yakan sistemi de yaparsın. tahminen bu sisteme 3 röle yeter. vakit olursa bu son dediğimle uğraşacağım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:21 ----------
geçen egzoz kelepçesi için servise gittiğimde bi tane 18 000 kmde yamaha r125 gördüm. eleman satıyordu. 6.250ye veriyordu. ben de sırf meraktan sordum, sen benim motoru kaça alırsın diye. senin motor temiz, 1000tl veririm dedi. güldüm geçtim. bizim burada zclere 800 ile 1000 tl arası fiyat veriyorlar.
motorla ilgili ilk sorunum bugün olmuş. sabah gidip motora baktığımda egzozun şu üstteki mavi kısmının yerinden çıkıp ileri kaydığını ve oradaki 2 yayı fırlattığını gördüm. oysa ki önceki akşam motoru bağlarken böyle bir şey yoktu. anlamadım valla. acaba garantiden değişirler mi? unnamed kardeşimin egzozundan isterim valla :)
yahu bu egsoz beni kanser edecek 3 olmadı 40 tl bayıldım tekrar ses yapıyor bu akşam işe gelirken taksici neden böyle ses yapıyor diye sordu ben kendi servisime sordum kendi orjinal egsozu ile değişir dedi eğer garantiden değişirse arkadaşın servisine gidip bende değiştirmek isterim sırf egsoz için 3 defa servise gittim motordan soğudum resmen egsozun kırmızı başlığı koptu yollar malum çukur ve tümsek içinde 3ünden kaçsan 4. süne yakalanıyorsun işin ilginç yanı yayları duruyordu kafası yoktu
-unnamed-
10 Aralık 2010, 02:00
maxi teşekkür ederim verdiğin bilgiler için...
motorun artıları var belkide ondandır...
bi daha ki sezon başına akdar para biriktirip satmayı düşünüyorum, o zmanda inşaAllah istediğim gibi bir rakam çıkar...
motor 1 senelik olmasına rağmen 2700 km'de..
ekzoz içinde öncelikle fabrikayla görüşün derim..
onlardan siz ve bayi istesin...
bayii ile aranız iyi olması lazım ama(:
serkanyeliz
10 Aralık 2010, 02:25
arkadaşlar az önce mondiale mesaj yazdım bu egsoz olayını en yetkili agızdan alınacak cevap ile çözeceğimize inanıyorum
-unnamed-
10 Aralık 2010, 05:41
inşaAllah çözersiniz...
çok can sıkıcı bir durum oluyor yoksa...
adamı motordan soğutuyor
£mr@h
10 Aralık 2010, 09:08
buz motorda taktırdım, lastikler çok kaliteli olduğu için fiyatıda yüksek tabii
çifti 240 takması balans ayarı içinde
bende alibeyköy merkezde yazın bu sokak süpürme makinaları var ya resmen yola mazot yada yağ akıtmış abartısız 7 8 litre akmış o yoldan ne zaman geçsem tekrar düşecekmişim gibi oluyor birazda psiklojik sanıyorum neyse lastikleri kaça ve nereden aldın bende almak isterin 10 20 fazla olsunda kışın kayıp sakatlanmayalım
serkanyeliz
10 Aralık 2010, 21:29
buz motorda taktırdım, lastikler çok kaliteli olduğu için fiyatıda yüksek tabii
çifti 240 takması balans ayarı içinde
harbiden çokmuş çifti 220 takmasıyla 240 oluyor galina sabah tam yağmur başlamasıyla yola çıktım nasıl tırsa tırsa eve geldim anlatamam kaya kaya geldim resmen virajlarda o kadar çok yavaşladımki 10 15 km hıza düştüm buz motor beşiktaşta galiba değilmi şöyle bir tarif etsen olmadı taiwan malı olandan taktırırım yarı yarıya fiyat farkı var neyse adresi verirsen ben gidip kendim gözümle görsem daha iyi olacak
-unnamed-
10 Aralık 2010, 22:13
bugün itibariyle motoru izdivaya çektim..
yaza kadar yatsın dinlensin...
bundan sonra arabaya devam(:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO