Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
mertyagci
21 Mayıs 2010, 01:30
Hala 110 diyorlar ya.Ya bu motor 110 basmaz gösterge de 110 görüyorsanız bilki 110la gitmiyorsunuz.Kesin fazla gösteriyor.En fazla basacağı hız düz yolda 95kmdir.Bu arada Güvenç Ömer yeni motorun hayırlı olsun,ama yazılarından anlaşıldığı gibi motorun 1 ayda içine edeceksin gibi bir izlenim uyandı bende.İnşallah bişey olmaz gerçi ne kadar özenirsen o kadar arıza çıkarır bu aletler.İlerde bizede tecrübelerini yaz motorla ilgili.
cekokk
21 Mayıs 2010, 01:32
ustam senin 150 zc de ne var hayırdır ben anlamadım ben ful depoyla 50 yi geçmeden 130 km yapıo sen dogru baktına eminmisin:S yoksa benm motordamı bi dandiklik var:S
mertyagci
21 Mayıs 2010, 01:43
ustam senin 150 zc de ne var hayırdır ben anlamadım ben ful depoyla 50 yi geçmeden 130 km yapıo sen dogru baktına eminmisin:S yoksa benm motordamı bi dandiklik var:S
Hocam seninkide baya bir fazla yakıyor ama aslında en mağkulu full depoyla 160-180 arasıdır.
sky_forever
21 Mayıs 2010, 02:21
adamın ibresi fazla gösterdiği için o kadar gittiğini zannetmesi doğal ben birşey demiyorum artık bu son hız muhabbetinde veya bu tarz zc kullanan kişilere o yüzden pek birşey yazmıyorum...
cekokk
21 Mayıs 2010, 13:07
sorma yaa iki ay önce aldım 2 ye mal oldu bana şimdi 1690 olmus plaka dahil deli oldım
LevGS
21 Mayıs 2010, 16:54
arkadaşlar bence gereksiz bazı yorumlardan kaçmamız lazım , benm baba mesleğim motor tamirciliği eh az çok da bilgili biriyim , bilinçsizce yazmıyorum burada .
her motor birbirinin tıpkı aynısı değildir , eğer öyle olsaydı hepimizin motorlarının belli standartları olurdu ve bunların dışına çıkmazdı .
jeoloji müh.liğinde 10. senesini doldurmuş biriyim ve meslek gereği gps lerle aram iyi :) km telim sağlam ve tam gösteriyor , öyle olmasaydı şuan motorum içler acısı olurdu herhalde :P
ilk aldığım zamanlar (rodajı dolmadan) yüklendim dayanamam fazla :P 110 km hıza ulaştım bayır aşağıya ama şuan aynı yokuşta 100 km yi zor görüyorum dedim buna inanmak neden bu kadar zor anlayabilmiş değilim :D hani 130 desem haklısınız 5km lik bir fark neden bu kadar net bir şekilde inanılmaz olur !
bu arada Güvenç ÖNER motorun hayırlı olsun...
efee32
21 Mayıs 2010, 17:29
Selamlar 150 zc Ailesi
Adım Efe yaş 19 ıspartada yaşıyorum üşenmeden nerdeyse sayfaların tamamını okudum bi kaç motor arasında kalmıstım ama yapmış oldugunuz yorumlardan dolayı 150 zc almaya karar verdim. Bundan sonra sadece okumıcam sorunlarımı yazmaya başlıcam benden cekeceginiz var ^_^
amcaoglu_20
21 Mayıs 2010, 17:59
hayırlı uğurlu olsun.Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin.
cekokk
21 Mayıs 2010, 18:16
arkadaslar dün gece saat 12 sularında işten cıktım eve giderken baktım gösterge ısıkları kısıldı daha sonra baktım far kısıldı daha sonra baktım ısıklar tamamen gitti sinyali yaktım saniyede 3 kez atıyo:D daha sonra dedim herhalde kontakta bi sorun oldu kapadım bidaha motor calısmadı mars ta basmadı ayaktan da calıstırmaya ugrastım deli oldum oda olmadı:S allahtan eve yakındım elimde götürdüm küfür ede ede sabah inş çalışırda servise götürrüm dedim yine pedaldan calıstırmaya calıstım gene calısmadı deli oldum neden oldu bende anlamadım :S allahtan serviscinin numarası vardıda aradım sigorta nın yeridni söledi actım allahtan orjinalin den yanında yedek sigortada veriyomus kutunun içinde vardı taktım calıstı bi gecem ve sabahım bölece gecti iyice motordan sogum önceki hafta cumada yolda kodu beni:S işin kötü tarafı sıfır aldım böle ikinci el alsam içim yanmaz:S
Mengu16
21 Mayıs 2010, 19:29
Merhaba arkadaşlar foruma yenı katıldım herkeze selamlar olsun 3 gun once ılk motorumu aldım :D mondial zc150 ;)
bana tavsıyelerınız neler, kımı bu başlık altında alınması gereken ,kımıde alınmaması gereken bır motor dedıler,,bır ıyı bır kotu yorumlar yapılmıştı,hepsını okudum:d ama gozumu karattım aldım :d
hatta rodajı a bıle dıkkat etmıyorum:d daha 10 km deyken 110 km duz yolda gordu, su anda 227 km de.
ilk depom ıle (18 ytl benzın ıle) 190 km gıttı, yolda kaldım hatta :D
su anda 2 ncı depomu kullanıyorum :D bakalım 2 ncı depo ıle kac km gıdecek :D
yerı geldı anı hızlanmalar yerı geldı 2 kişi bındık . bakalım bu mondial zc 150 gercekten bu kullanım kosullarında nekadar dayanıcak, ??
dıkkat ettıgım noktalar: motoru asla bozuk yolda veya tumseklı yolda kullanmıyorum! sıfıra yakın kaymak asfalt yani.
her yuz km de yag kontrolu yapıcam..
18 ytl lık benzın ıle 190 km gıtmesı bence cok ıyı bı deger ;)
ilk 300km ani hızlanmamanız, uzun süre yokuş çıkmamanız, 2 kişi binmemeniz,
50km hızı çok gerekmedikçe geçmemeniz gerekirdi bunları yapmışsınız hatta
hız denemeleri bile yapmışsınız yazık olmuş canavar gibi 150cc motora.
cekokk
21 Mayıs 2010, 19:52
bu arada şimdi dikkat ettim park lambaları yanmıyo dün gece yanıyodu onlarda yanmıs herhalde:silent: yarın gene sanayi ye gitcez:pr:
Volkan Serezli
21 Mayıs 2010, 21:57
bu arada şimdi dikkat ettim park lambaları yanmıyo dün gece yanıyodu onlarda yanmıs herhalde:silent: yarın gene sanayi ye gitcez:pr:
benim gidonun ordaki kablolar kopmuştu ondan ikde bi sigirta atıyordu
bu aralar zc ciler çoğaldı
aramıza katılan her arkadaşımzn motoru hayırlı olsun
mertyagci
21 Mayıs 2010, 22:02
arkadaşlar bence gereksiz bazı yorumlardan kaçmamız lazım , benm baba mesleğim motor tamirciliği eh az çok da bilgili biriyim , bilinçsizce yazmıyorum burada .
her motor birbirinin tıpkı aynısı değildir , eğer öyle olsaydı hepimizin motorlarının belli standartları olurdu ve bunların dışına çıkmazdı .
jeoloji müh.liğinde 10. senesini doldurmuş biriyim ve meslek gereği gps lerle aram iyi :) km telim sağlam ve tam gösteriyor , öyle olmasaydı şuan motorum içler acısı olurdu herhalde :P
ilk aldığım zamanlar (rodajı dolmadan) yüklendim dayanamam fazla :P 110 km hıza ulaştım bayır aşağıya ama şuan aynı yokuşta 100 km yi zor görüyorum dedim buna inanmak neden bu kadar zor anlayabilmiş değilim :D hani 130 desem haklısınız 5km lik bir fark neden bu kadar net bir şekilde inanılmaz olur !
bu arada Güvenç ÖNER motorun hayırlı olsun...
Ben sana karşı çıkmıyorum bu konuda sen doğruyu söylüyorsun kardeş.Bu motorlar düz yolda max 95 e çıkar bayır aşağıda max 105.Bunun aksini kimse iddaa edemez.Aksini iddaa eden benimle gelsin yanyana gitsin bende başka bir araç olacak.Benim karşı çıktığım konu şu adam ben 130 yaptım diyor ya kardeşim sen nereye 130 yapıyorsun burda zc alacak kullanıcılarıda yanıltıyorsun.Senin göstergen 130 gösteriyorsa o gösterge yanlış gösteriyor bu kesin bir yargıdır.Ki zaten mondialin motorlarının yüzde 50 sinden fazlasının göstergeleri yanlış gösterir benim ilk mondialimde 10 km fazla gösteriyordu.Ben bu konu hakkında daha bişey yazmayacam.Zaten fabrikada bu motorların son hızının 85 km olduğunu yazıyor.
Bu arada bugün zc ile Sarıyer Bahçeköyden kız arkadaşımla beraber Kurtköy Viaport alışveriş merkezine gittik gidiş dönüş 200km yol yaptık motor gayet iyiydi.Motoru şimdilik hala zorlamıyorum en azından daha 60ı geçmedim ama genel anlamda çok iyi bir motor diyebilirim.Motora ilerleyen zamanlarda bir kaç aksesuar düşünüyorum özellikle jantlara fosforlu şerit,ön farı beyaz ışık yapma ve motorun altına neon.Sizce nasıl olur?Son bişey daha benim bu çakmaklığın soketini takmamışlar bilerek tesisatı yakıyor diye ki hakkatende yakıyormuş tesisatı.Fakat ben o soketi taksam ve çakmaklığı ordan çıkarsam,çakmaklığın yerine cep telefonu için şarj yapsam gene tesisat yanar mı?
Güvenç ÖNER
21 Mayıs 2010, 22:34
öncelikle merhaba
motor çok dayancağa benzemiyor bu koşullara honda ble dayanmaz
çok merak ettim nerde kaymak asfalt var öyle :silent:
bakalım hıc olmasa bu sekılde kac km de dagılacak ;) eskısehırde var dostum ;)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:26 ----------
.Bu arada Güvenç Ömer yeni motorun hayırlı olsun,ama yazılarından anlaşıldığı gibi motorun 1 ayda içine edeceksin gibi bir izlenim uyandı bende.İnşallah bişey olmaz gerçi ne kadar özenirsen o kadar arıza çıkarır bu aletler.İlerde bizede tecrübelerini yaz motorla ilgili.Güvenç öner olucaktı ;) neyse sorun degıl ;) valla gorucez 1 aymı yoksa 1 yılmı :d, hatta su anda delı gıbı yagmur yagıyor :D motorda dısarda kaldı brandada yok bakalım sabah ne olcak :D
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:28 ----------
1 km deyken fulledım depoyu 18 ytl lık benzın aldı. ve benzın bıtesıye kadar kullandım bıtıgınde km saatı 190 km yazıyodu...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:31 ----------
ilk 300km ani hızlanmamanız, uzun süre yokuş çıkmamanız, 2 kişi binmemeniz,
50km hızı çok gerekmedikçe geçmemeniz gerekirdi bunları yapmışsınız hatta
hız denemeleri bile yapmışsınız yazık olmuş canavar gibi 150cc motora.
sorun degıl zaten ılk motorum hedefım en yakın zamanda gercek bı maxı scooter almak,acemılıgımızı atalım bundada ;) parcalansada olur ;)
yavrumalikem
23 Mayıs 2010, 01:09
s.a 2 sene önce bu siteye bu zc konu başlığı için üye oldum ehliyet sıkıntısı yüzünden 2 senedir bekliyorum 1 seneye yakındır yorum yazmamışımdır belki buraya kısmet tvs apache alacaktık para sıkıntısı yüzünden alamıyoruz geçen gazetede gördüm 1.700e düşmüş tekrar eski aşkıma aşık oldum bakalım alıcaz herhalde bu yaz neyse beraberiz artık yinede eskilerden bir skyle kuturkutur kalmış sky abi sen askerde değilmiydin ya:)neyse hayırlı akşamlar
kuturkutur
23 Mayıs 2010, 01:33
yavru malike gelmiş hoşgelmiş...
sky geldi , ben zaten buraya demir atmış durumdayım , burada motor sahiplerinin canını sıkacak kelamlar ediyorum.
Heh işte yuvarlanıyoruz gidiyoruz...:)
mertyagci
23 Mayıs 2010, 12:03
Arkadaşlar son yazdıklarımın cevabını hala alamadım.
Volkan Serezli
23 Mayıs 2010, 13:50
xenon fln tamamda neonlardan sıkılırsın bence yapma pişman olursun
yada abartıya kaçırma kıro motoru gibi oluyor
bide sen kaç yaşındaydın
LevGS
23 Mayıs 2010, 17:41
xenon fln tamamda neonlardan sıkılırsın bence yapma pişman olursun
yada abartıya kaçırma kıro motoru gibi oluyor
bide sen kaç yaşındaydın
aynen katılıyorum suyunu cıkaran arkadaşlar var bence hoş durmuyor , orjinaline en yakını en güzeli diye düşünüyorum ama tabiiki bence :P
Volkan Serezli
23 Mayıs 2010, 19:43
benimkindede var çamurluğun içinde
ama gece parkederken acıyorum çok işe yarıyolar beyaz
hem kilidi takarken jantı çizmiyorum :D
mertyagci
23 Mayıs 2010, 20:42
22 yaşındayım üstad ben.Peki bu çakmaklığa telefon şarjı taksak gene tesisat arıza verir mi?
Volkan Serezli
24 Mayıs 2010, 01:25
sorun çıkatanlar var
ben nolur nolmaz ipta ettirttim
bizim motorun aslı tiger sanırım ??
çinliler taklit edip aynısını yapmışlar sanırım
mertyagci
24 Mayıs 2010, 02:01
sorun çıkatanlar var
ben nolur nolmaz ipta ettirttim
bizim motorun aslı tiger sanırım ??
çinliler taklit edip aynısını yapmışlar sanırım
Hangi tiger?
ortadadogulu
24 Mayıs 2010, 09:49
Peki bu çakmaklığa telefon şarjı taksak gene tesisat arıza verir mi?
ben motoru aldığım günden beri aktif olarak kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım. çakmaklıktan telefon şarzettim navigasyon cihazım da sürekli takılı. bir kere dahi sigorta atmadı.
mertyagci
24 Mayıs 2010, 22:35
Bu arada bişey daha sorcam.Makinamı ilk aldığımda kayıf ve debriyaj sistemi çok harıltılı çalışıyordu.Şu an 850kmdeyim ordaki sesler ve titreşim biraz azaldı.Şunu sormak istiyorum acaba sizde bu motoru yeni aldığınızda orası öyle miydi ve ordaki titreşim zamanla azalacak mı?500 bakımına gittiğimde usta debriyajın daha yeni demişti.Bide motor ilk kalkışta orası titreyerek kalkıyordu şimdi azaldı o titreşim.
mertyagci
25 Mayıs 2010, 22:58
Nerdesiniz millet?
Volkan Serezli
26 Mayıs 2010, 12:25
Hangi tiger?
işte bu motor
http://www.scootersus.com/bmssabertooth.html
http://www.happyscooters.com/ZNEN-King-Gas-Motor-Scooters-150cc-Motorcycle-Bikes-for-Sale-p-633.html
efee32
26 Mayıs 2010, 13:11
işte bu motor
http://www.scootersus.com/bmssabertooth.html
http://www.happyscooters.com/ZNEN-King-Gas-Motor-Scooters-150cc-Motorcycle-Bikes-for-Sale-p-633.html
Aynı 150 zc ha taklit yapmışlar :D
Volkan Serezli
26 Mayıs 2010, 22:26
Aynı 150 zc ha taklit yapmışlar :D
aslında çinliler taklit yapmış
bilirsiniz bir zamanlarda japonlar alıp taklit ediyorlardı ama şimdi en büyük üreticilerden biri
çinde bu yolda ilerliyor
efee32
27 Mayıs 2010, 00:36
aslında çinliler taklit yapmış
bilirsiniz bir zamanlarda japonlar alıp taklit ediyorlardı ama şimdi en büyük üreticilerden biri
çinde bu yolda ilerliyor
Biliyom hocam zaten Takılıyom çinin herşeyi taklit ama genede hakkı ödenmez bu çinlilerın ya 1600 liraya motor sahibi yapıyo herkez diyo çin malı kullanılmaz diye arkaşm sen motora gözün gibi bakarsan yağını suyu eksik etmessen uzun zaman binersn. Yok bu çin malı nasıl olsa bozulur diye bakımını yaptırmassan deli gibi kullanırsan bozulur zaten
Volkan Serezli
27 Mayıs 2010, 01:33
ileride diyecekler bak çin malı en kalitedir diye
çin malları fazla hassas sadece
abilerim benim motorun kayışının olduğu kutuda sanki bi sürtünme var
ama böyle bi metal sürtmesi gibi
bugun bi çukura girdim yanlışlıkla saolsun araba sıkıştırdı
o darbeden sonra o sesi duymaya başladım ne olabilir sizce
LevGS
27 Mayıs 2010, 13:11
waaaoooowwww siyah olan süper gözüküyor , bende boyatsam mı acaba :P
kuturkutur
27 Mayıs 2010, 14:48
Ugur Mondial Sitesinden Tüm grenaj parçalarını sıfır aldığımızı düşündüm.
150TL gibi bir fiyata görünen atıyorum gri yüzeyleri alabiliyoruz.
Sonra 150TL gibi bir fiyata bu parçaları siyaha boyatılabileceğini hesapladım.
Yani işçilik filan montaj 350TL motorlar siyaha döner :)
ortadadogulu
27 Mayıs 2010, 15:27
ruhsatı da eklemen gerekiyor. renk tescili vs.
mertyagci
27 Mayıs 2010, 15:29
Bunların hiçbirine gerek yok.Bizim renklerimiz güzel siyaha ne hacet.Eğer illede siyah diyosanız yeni grenaj almaya gerek yok eski grenajların tamamını sökün veboyayın sonrada ruhsata işletin.
Volkan Serezli
28 Mayıs 2010, 00:56
abilerim benim motorun kayışının olduğu kutuda sanki bi sürtünme var
ama böyle bi metal sürtmesi gibi
bugun bi çukura girdim yanlışlıkla saolsun araba sıkıştırdı
o darbeden sonra o sesi duymaya başladım ne olabilir sizce
abilerim banada bi yardım edin :cherry:
camomille
28 Mayıs 2010, 03:16
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım:) Bu hafta ehliyetimi alcam ve hemen motorumu almak istiyorum bikaç haftadır bir arkadaşın yamaha ybr 125 inde çalışıyorum ama biraz zorlanıyorum açıkcası, sanırım iyi bir araba kullanıcısı değilim vitesler arası geçişlerde zorlanıyorum açıkcası yani bu motoru çok beğeniyorum ancak çok hakim olduğumu hissetmiyorum üzerinde:(
Biraz dağlık bi yerde yaşıyorum düzgün yollar yok açıkcası biraz bozuk yollar ve benim ilk motor tecrübem olcak siteyi uzun denebilecek bir süredir takip ediyorum ancak yeni üye oldum yeni başlıcak bazı arkadaşlara otomatik vites bi scooter öneren arkadaşların yanı sıra benim gibi ilerde vitesli bir motora geçiş yapmak isteyenler için ilk motorun vitesli olması gerektiğini öneren arkadaşlar da var ve benim kafam çok karıştı:( başlangıç için bütçem de çok kısıtlı (2000-3000 arası)
Aslında yamaha BWs 100 sahibi olmayı çok istedim scooter düşündüğüm zamanlarda ancak eğer doğru araştırmışsam 2007 den sonra üretilmediğini ve ikinci ellerine sahip olabileceğimi öğrendim ilk motorum olacağı için ilk ben kullanmak istediğimden ve sorun yaşamak istemediğimden bir de motorun iki zamanlı olması beni vazgeçirdi sonra mondial 125 zn düşündüm clasic duruşu hemen ısınmama neden oldu ancak motor sürücüsü bazı yakınlarımdan bu motorun bu kadar bozuk yollarda çok kullanışlı olamayacağı,şehirler arasında seyahat etmemin çok olası görünmediği hususunda eleştiriler aldım:( sonunda mondial 150 zc yi düşünmeye başladım ama aklım hala yamaha ybr 125 te:(
mondial 150 zc düşünüyorum ancak yeni başladığım ve bulunduğum bölgenin yollarının düzensizliği , virajların sıklığı düşünüldüğünde benim için uygun olur mu bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim deneyimleriniz ve önerileriniz benim için çok değerli, şimdiden zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim :)
cekokk
28 Mayıs 2010, 10:23
camomille kardeşim ben iki ay önce almıstım 150 zc 2050 liraya aldım 2 ay sonrasında motordan o kadar sogudum ki anlatamam sana önceki hafta cumartesi 1500 liraya sattım yani sana diyecegim zc alma hem cok yapıo hem gitmiyo hem herkez çin malı dandik olur die basının etini yiyo şimmdi sattım motoru 1 2 ay bekleyip yaa ybr 125 yada cbf 150 alcam allahın izniyle bence 500 fazla koy ikinci el temiz bir honda veya yamaha al benim dilim yandgından sölüyom aklında olsun:wiinkk:
ortadadogulu
28 Mayıs 2010, 10:42
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım:) Bu hafta ehliyetimi alcam ve hemen motorumu almak istiyorum bikaç haftadır bir arkadaşın yamaha ybr 125 inde çalışıyorum ama biraz zorlanıyorum açıkcası, sanırım iyi bir araba kullanıcısı değilim vitesler arası geçişlerde zorlanıyorum açıkcası yani bu motoru çok beğeniyorum ancak çok hakim olduğumu hissetmiyorum üzerinde:(
Biraz dağlık bi yerde yaşıyorum düzgün yollar yok açıkcası biraz bozuk yollar ve benim ilk motor tecrübem olcak siteyi uzun denebilecek bir süredir takip ediyorum ancak yeni üye oldum yeni başlıcak bazı arkadaşlara otomatik vites bi scooter öneren arkadaşların yanı sıra benim gibi ilerde vitesli bir motora geçiş yapmak isteyenler için ilk motorun vitesli olması gerektiğini öneren arkadaşlar da var ve benim kafam çok karıştı:( başlangıç için bütçem de çok kısıtlı (2000-3000 arası)
Aslında yamaha BWs 100 sahibi olmayı çok istedim scooter düşündüğüm zamanlarda ancak eğer doğru araştırmışsam 2007 den sonra üretilmediğini ve ikinci ellerine sahip olabileceğimi öğrendim ilk motorum olacağı için ilk ben kullanmak istediğimden ve sorun yaşamak istemediğimden bir de motorun iki zamanlı olması beni vazgeçirdi sonra mondial 125 zn düşündüm clasic duruşu hemen ısınmama neden oldu ancak motor sürücüsü bazı yakınlarımdan bu motorun bu kadar bozuk yollarda çok kullanışlı olamayacağı,şehirler arasında seyahat etmemin çok olası görünmediği hususunda eleştiriler aldım:( sonunda mondial 150 zc yi düşünmeye başladım ama aklım hala yamaha ybr 125 te:(
mondial 150 zc düşünüyorum ancak yeni başladığım ve bulunduğum bölgenin yollarının düzensizliği , virajların sıklığı düşünüldüğünde benim için uygun olur mu bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim deneyimleriniz ve önerileriniz benim için çok değerli, şimdiden zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim :)
dostum 150 zc biraz insanlcıl bir motordur. bu motoru öyle herkes ağız tadı ile kullanamaz. bir kere virajlara 90 km ile giremezsin dışa kayar
- çakır çukur yollarda aşırır titreşim olur vidaların çok sık gevşer
- servise uzaksan parça sıkıntısı çekersin
- motor 500 km yi geçtikten sonra açılır basmak istersin amortisörler serttir toz toprak müsade etmez.
- 150 zc insancıl bir motordur dedim ya şehir motorudur. asfalt motorudur.
alırken motordan ne bekliyorsan onu düşün. bazı zc ci arkadaşlar çabuk bıktılar çünkü motordan ne istediklreinden emin değillerdi. ya da çok cahiller.
1- bu motor sürat motoru değildir
2- bu motor endro motoru değildir
3- bu motor avrupa malı değildir ki şase ya da motor uzun ömürlü olsun.
buna rağmen bu araç dilinden anlıyorsan uzun yola gider. şehir trafiğinde emsallerinden ataktır. emsallerinden gösterişlidir. lakin köy yoluna engebeli yola uzun süre dayanamaz. saygılar.
mertyagci
28 Mayıs 2010, 12:32
dostum 150 zc biraz insanlcıl bir motordur. bu motoru öyle herkes ağız tadı ile kullanamaz. bir kere virajlara 90 km ile giremezsin dışa kayar
- çakır çukur yollarda aşırır titreşim olur vidaların çok sık gevşer
- servise uzaksan parça sıkıntısı çekersin
- motor 500 km yi geçtikten sonra açılır basmak istersin amortisörler serttir toz toprak müsade etmez.
- 150 zc insancıl bir motordur dedim ya şehir motorudur. asfalt motorudur.
alırken motordan ne bekliyorsan onu düşün. bazı zc ci arkadaşlar çabuk bıktılar çünkü motordan ne istediklreinden emin değillerdi. ya da çok cahiller.
1- bu motor sürat motoru değildir
2- bu motor endro motoru değildir
3- bu motor avrupa malı değildir ki şase ya da motor uzun ömürlü olsun.
buna rağmen bu araç dilinden anlıyorsan uzun yola gider. şehir trafiğinde emsallerinden ataktır. emsallerinden gösterişlidir. lakin köy yoluna engebeli yola uzun süre dayanamaz. saygılar.
Dostum sana katılıyorum.İnsanları ne istediğini bilmiyorlar sonra motora bok atıyorlar.Ama benimki hala fazla yakıyor onu anlamadım sizinkiler 100km'de kça lt yakıyor acaba?
efee32
28 Mayıs 2010, 19:26
Dostum sana katılıyorum.İnsanları ne istediğini bilmiyorlar sonra motora bok atıyorlar.Ama benimki hala fazla yakıyor onu anlamadım sizinkiler 100km'de kça lt yakıyor acaba?
Seninki ne kadar yakıyo hocam çok diyince merak ettim. Bir de ortalama kaç km hızla giderken yakıyosun
-unnamed-
29 Mayıs 2010, 00:21
Anlayamadım gitti, 1 ay önce 150zc yi aldım, motorum daha 155 km oldu, 30 liralık benzin yaktı, benimkimi çok yakıyor? arkadaşlar demişler 110'nu gördüm, 110 ihtimalinin olduğunu zannetmiyorum, motor çok sıkışıyor 80'e kadar çıktım, üzüldüm bıraktım.
İkinci bir sorum olacak kullananlara, motora zenon takmayı düşünüyorum, servis aküyü bozuyor diyor, muallakta kaldım, konuyla ilgili yardımcı olursanız sevinirim...
yavrumalikem
29 Mayıs 2010, 00:33
1)gençler motorun yağı değişmiş benzin az sürücü hafif rüzgar arkada hafif eğimli bir yoldaysan 5-6 km şaşırma payı ile 110ü görürsün
2)155 kmde diyorsun rodaj bitmemiş motor yeni yeni kendine geliyor çok yakması normal ayrıca çok fazla değil rodaja göre normal :)
3)arkadaşım sen 2 bin lira verip alıyosun yok 110 geçmiyo diyosun ver 20 bin 300ü görürsün ne kadar ekmek o kadar köfte
4)sen kitapçığa uygun hareket ettinmi ilk 500 de 40 geçtinmi 2 kişi bindin mi yağını suyunu değiştirdinmi
5))))not:bu motor 2bin liralık şehir içi kullanım amaçlı şehir içi 50 şehir dışı 90 kmyi geçmeyen benzin masrafı fazla olmayan fazla zorlamayan tatlı dilden anlayan çin motorudur
-unnamed-
29 Mayıs 2010, 00:41
Kardeşlik, rodajını elimden geldiğince iyi yapmaya çalışıyorum, açıkcası fazla binmiyorum, bindiğim zamanlarda 40-50 km arası seyrediyorum. Motorun rodajında fazla yaktığını az çok tahmin edebiliyorum, ama yukarda yazılanlara bakınca şüphe edilmiyor değil. Motorun diğer herşeyinden memnunum.
mertyagci
29 Mayıs 2010, 12:24
Valla ben rodajı bitirdim sayılır 900kmyi geçti ama 100km'de en az 4lt yakıyor benim motor.
cagsar
29 Mayıs 2010, 16:17
ben motora yeni başladım bütçem kısıtılı oldugundan mondial 150 zc aklıma yattı lakin vidalarının sık gevşemesi vb. durumlarla ugrasacak vaktim pek olmıycak . şöyle anlatayım ben motoru bodrum gibi bi yerde trafigin olmadıgı rahat düz yollarda fazla hız yapmadan en fazla 80km günde 4-5 saat veya daha fazla eğlenmek için sürücem 150 zc bu kritierlerime uygunmu ve vida konusu ve diğer sorunları hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.
aklımda birde mondial 150 rf var onun hakındada yorum yaparsanız sevinirim.
mertyagci
29 Mayıs 2010, 20:10
Dediğin kriterlere uygundur ya bu vida sıkma işlemini çok yanlış anlatıyorlar aslında.Durum aynen şöyle:motoru ilk aldığında 500km yap sonra bakıma git zaten vidalarını sıkıyorlar.Sonra bir daha gevşemiyo zaten.O ilk baştaki gevşemede motoru toplarken yapılan işçilik hatası ve parçaların alışma süresi.Bence al iyi bir motor bugün gene 2 kişi istanbulu turladım gayet keyifli ve seri.
sky_forever
30 Mayıs 2010, 00:01
Ortadoğulu kardeşim zaten açıklamış ama bende kendi fikirlerimi aktarayım..
yazını ve yaklaşımını beğendim açıkçası o yüzden yazıyorum..!
sevgili kardeşim zc dağa taşa vurulacak gaddar bi alet değildir.Bunu kesinlikle baştan kafana koy bende belirtmiş olayım.Nerde oturuyorsun tam bilmiyorum ama toprak yol full laka falan zc yi gerçekten bozar..
Asfalt sever zcler bak ben 20.634 kmdeyim marmaris ve artık bodrum yollarında kullandım yani parke taşlı yollar genelde tırtıklı bilirsiniz İĞRENÇtir.o yollarda bile bazı sorunlar yaşadım..O yüzden açık konuşmak gerekirse zc sana gitmez çünkü malzemenin kalitesi belli yarın öbür gün hava filtresi egzoz kırlıp ses yapıp amortisörler falan üzülürsün yani ha gitmez mi gider ayrı konu ama problemlerin olmasını çok yakınlaştırmış hızlandırmış olursun..
Daha sağlam olan mesela evet bws gibi bi alet olabilridi ama o da 2 zamanlı ve 0 ı yok..
Honda beat activa falan onlarda sağlam geliyor gözüme ama 4 milyar ben onlara VERMEM!! araba alırım şahin doğan lada mada yani cidden..
O yüzden sana şimdi burda zcnin diğer geri kalan özelliklerini övmek veya anlatmak yersiz olur zaten yazılarımı görmüşssündür..
Geri kalan userlar için birşey demek istiyorum.
Son hız konusu fabrika verisi 85 km hızdır.. 4 gece önce bodrumdan marmarise 200km lik bir TAM GECE yolculuğu yaptım kocaman valizle! gece saat 01de çıktım yola..
Bakın arkadaşlar benim odometrem doğru gösteriyor bazı araçlarla ölçtüm ayrıca insan bastığı hızıda anlar şunu demek istiyorum..
Çok uzun yokuşlardan aaşağı indim bi ara basıcam dedim ibreyi yokuş aşağı 90a getirdiğimde bakın ben 112 kg ufak biriyim motor 116kg valiz 10 kg düz hesap bu ağırlıklarla bile altımdaki zc RESMEN KUŞ HAFİFLİĞİNE dönüştü ve inanının daha fazlasını BASMAK KOR GİBİ YÜREK ister ve ben frenlere bastım..
Siz diyorsunuz ki 110 basıcak ha..
Kelimeler kifayetsiz diyorum..!
Bakın honda dylan olsa altımızdaki adamlar 150cc motordan 15 beygir güç üretiyorlar ve o motor 110 gerçek olarak hatta fazlsına çıkıyor ama 9 beygir zc ve tekerleği daha küçük olan zc 110 falan yapmayın arkadaşlar 21BİN kmye geldim motoruma eşim gibi bakıyorum desem yeridir..
Kaç km mi yakar onuda anlattım
TEk kişi 40 km hızı geçmeden şehir içinde SPOR kullanmazsanız benim MOTORUM kmde 10 kuruş yaktı.Bugünün benzin fiyatı 3.7 tl/litre
40 ı geçerseniz spor kullanırsanız 13 14 çıkar heralde..
Rodaj konusundada şöyle diyeyim 500kmyi geçince RODAJ BİTMEZ onu bilin!
Rodajın vadesi daha uzundur motorun herşeyinin oturması için daha fazla km devirmesi lazım düzgün kullanımlar ile...
Yakıt konusunda en önemli şey KULLANICIdır bence ve motoru tanımasıdır minik bir örnek vereyim yokuş çıkıyorsunuz gaza asııldınız motor belli bi devire geldi ve çıkıyo yokuşu..Siz orda gazı daha fazla açıp daha çıksın desenizde veya gereksiz fazlalıkta gazla bile girseniz yine yakar çünkü yokuş çıkarken bi hızdan sonra hızlanması mümkün değil..
Veya ışıklardan yarım gaz kalkmak var çeyrek gaz kalkmak var falan filan herşey anlatılamıyor bazen...
O yüzden bazı bilgiler verilirken lütfen daha OBJEKTİF olunmalı çünkü yeni gelen çoğu kişi o kadar sayfa okumuyor en son ne yazılırsa onu okuyor ve yanlış YAPIYOR..
Neyse uzun oldu yine ama aklıma gelenleri bir çırpıda yazayım dedim
texas_brs
30 Mayıs 2010, 06:11
herkeze slm bursada yasıyorum yasım 26 zamanında peugeot 103 105 v.s motorlarla cokuğrastım:)sımdı keyfe keder sehır ıcı sadece yazın kullanmak adına bır motor almak ıstıyorum ve yorumların coğunu okudum..MONDIAL 150 ZC bana göre duruyor sorun yaratmayan motor yoktur zaten titizlik ve tek el kullanım ömrunu ve problemlerı ortadan kaldırıyor...fiatıda dusmus MONDIAL 150 ZC modelının bana cok cazıp geldı sızlere sormak ıstediğim bu motorun vergisi v.s masrafları ağırmıdır malum plakalı motor hıckullanmadım:):) renk konusundada yardımcı olursanız sevınırım SİMDİDEN HEPİNİZE TSK EDİYORUM kazasız belasız surusler...
kuturkutur
30 Mayıs 2010, 11:48
Fiyatların düşmesi ile bu sayfaya katılımın artışı süper bir istatistiksel eğim gösteriyor. :)
Şaka bir yana süpersonik yazılar ve yorumlar yazılmış çizilmiş. Ben burada çok minik bir anekdot paylaşmak istiyorum.
Hani hepimiz hızı seviyoruz ya. Hani 110KM/H gibi şeyleri altımızdaki canavarlar ile yapmak istiyoruz ya. Benim olayım geçen yazdan.
Bana motor sevgisini ve motor kullanmayı öğreten pek sayın bir ağbim var. Eşi ile birlikte İstanbul`da Sarıyere dolaşmaya gidiyorlarlar. Kendilerinin Vespası var. Yarım kask haricinde , parmak arası terlik , şort ve tshirt ile bu geziye çıkıyorlar.
Bu ikili dönüş yolunda , normal ve kuru asfalt , yavaşlayan yani elini gazda kapamaya getirmiş , çünkü önünde ışıklar kırmızıya dönmüş bir aralıkta , hız olarak son gördüğü ibrenin 40 tan 20`ye düştüğü bir hız canlandırın. Yavaşça frene basıyor ve motor altlarından kayıyor. Motordan fırlayan ikili , 10 metre (kaza raporunda , bilikişi ölçümü) ilerideki çim alana düşüyorlar. Düşme sırasında ağbime yarım kaskın , pleksi kısmı kırılıp , burun kemiğini zedeliyor. Eşi ise düşme anında dizini öne çektiği için dizinde ciddi bir sorun oluyor ve 2 ay rapor alıyor. Bildiğin yürüyemiyor.
Kazanın şoku atlatıldıktan sonra , parmak arası terlik sebebi ile çıplak baş parmaklarının da zarar gördüklerini görüyorlar. Sıyrıklar ve çizikleri saymıyorum. Tabi yoldan ve etraftan koşanlar , ambulansın gelmesi , hiç değilse eve gelebilecek kadar kendilerini toparlamaları filan , o üzücü anları da hesaba katın.
Şimdi bu olağanüstü koşullara ve kazalara rağmen 110KM/H yada diyelim 100KM/H gibi bir değere ulaştığınızda , sizi nasıl bir son beklemektedir ???
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO