Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
sky_forever
18 Nisan 2010, 13:13
Şaşırıyorum sizlerin nasıl bi SPOR ŞEKİLDE ZC kullandığına ben sakin kullanım ile 40 km/h hızı geçmeden kmde bugünün benzin fiyatlarında yani işte 3,7 TL/litre
1 Kmde 10 Krş yakıyorum..
60la falan gidip gelsem ve dur kalk az yaparsam bence çıkacağı en fazla kmde 13-14 krş olacaktır..
O yüzden siz kalkarken elciğn yarısını çevirip böğeeeee diye kaldırırsanız bizim otomatik ZCLERİ o alet en fazla benzini o anda yer bunu 15 kere yapın zaten ibre yerinden oynar..
Diyorum hep kimse inanmıyor bana kullanıma göre çok değişen bir motor.
19.790'a geldim bu arada..
Şeyh Şamil
18 Nisan 2010, 16:04
Yazılanlardan şu sonucu çıkardım..
2010 yılı Nisan ayı itibariyle ortalama bazda;
LevGs................ 5 Tl. ile 40 km yol gidiyor.
Sky_forever........ 5 Tl. ile 50 km yol gidiyor.
Bendeniz............ 100 Kilometrede 3 veya 3,5 litre benzin tüketiyorum.
Herkese kazasız gönüllerince keyifli sürüşler diler, ham petrol varil
fiyatının 80 dolarlardan, 30-40 dolarlara düşmesini ve ortadoğuya
kalıcı huzur ve barış gelmesini temenni ederim.
Not: Kişisel kullanıma bağlı olarak sky-foreverin yakıt sarfiyatını artıran
görüşlerine katılıyorum. Açıklamalarından dolayı::thanks:
::tutkuy::
sky_forever
20 Nisan 2010, 13:48
Ha bu arada teşekkür ederim şamilcim de ben biraz HAFİF biriyim onunda katkısı vardır diye düşünüyorum 109 kgyimde :)
LevGS
20 Nisan 2010, 19:39
Ha bu arada teşekkür ederim şamilcim de ben biraz HAFİF biriyim onunda katkısı vardır diye düşünüyorum 109 kgyimde :)
112 de bana yaz :P
Şeyh Şamil
21 Nisan 2010, 00:53
Benim kg'da 100'den 1 eksik. Sky , LevGs ve bendenizi genel
değerlendirme için baz alacak olursak, 150 Zc kullanan bu 3
zatı muhterem ; ortalama 100 kg civarında ve 180 cm boyun
üzerinde. Bu alet yani 150 zc bizleri rahatça istediğimiz yere
götürdükten sonra, kilosu 60-65-70 kg olan değerli sürücüler
daha az yakıtla istedikleri yere gidebilir demektir.
Çünkü motor daha az zorlanacak ve yorulmayacaktır..:bounce:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:49 ----------
Ayrıca kg konusundaki samimi açıklamalarınız takdire şayandır.
Kendisi ile barışık kişileri takdir eder ,sayar ve değer veriririm..:cat:
amcaoglu_20
21 Nisan 2010, 11:44
Arkadaşlar benim zc nin eksozu iflas etti sanırım . Bu sabahtan beri gaz verdiğimde aşırı bi zırıltı geliyor. Kulakları tırmalıyor. İçi çürüdü sanırım. Eksozun üst tarafını iki hafta önce kesmiştim garantide sorun yaratırmı acaba. bu hafta 3000 bakımına gidicektim.
ortadadogulu
21 Nisan 2010, 14:51
garantiye girmez.
sky_forever
21 Nisan 2010, 15:11
vidalarını sıktır gerekirse pul koysunlar altına öyle sıksınlar bende gidicem sıktırmaya... bodruma taşındık daha doğrusu turgutreise eh 10-11 kere falan bodruma gidip geldim 25km falan bizim evden bodrum merkez haliyle yollarda vidalar gevşeme yapıyo özellikle egzoz falan..
Tabiki canım ben her zaman söylerim hatta şöyle espri bile yaparım kaç kgsiniz diyenlere 0,1 ton şeklinde :)
Haklısın tabiki biz bence motora 1,5 kişi biniyoruz 60 kg veya 70 kg bi adam zc ile tabiki daha seri kullanır daha az yorar daha az yakar doğrudur..
Ama kilolu olmanın iki avantajı var ZC için;
1-Süspansiyonlar yumuşuyor :)
2-Ağır olunca motor daha az savuruyor daha oturaklı oluyor :)
kuturkutur
21 Nisan 2010, 17:16
Mondial tarafına attığım mail sonucunda gelen mesajı sizlerle paylaşmak istiyorum beklentisi olanlar için.
Sayın kuturkutur
Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı Uğur Motorlu Araçlar olarak teşekkür ederiz.Yeni modellerimizi Mayıs ayı içerisinde siz değerli tüketicilerimizin beğenisine sunmayı planlamaktayız.Yenilikleri www.mondialmotor.com Internet sitemizden takip edebilirsiniz.Her türlü soru ve görüşleriniz için 0 256 444 84 87 Tüketici Danışma Hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.İyi ve sağlıklı günler dileriz...
sky_forever
22 Nisan 2010, 00:51
iyide hiç bi resim önbilgi yok mu ??
emre--aktan
22 Nisan 2010, 02:00
dün mondial bayindeydim yeni modelleri sordum mayısta gelecekti ama motorları euro 3 normlarına uyduruyorlarmış birde injekyonlu oluyomuş yani hepsi elden geçiyo şu an 250 lık scoter katalogta 6.600 fiyat vardı diyerlerini unuttum ama 4 4500 gibi o aralarda ama kymco aglity 125 city e bittim ondan alıcam bunun verip harika bi motor büyük tekerlekli falan baya kaliteli malzeme 4250 fiyat verdi bayi
kuturkutur
22 Nisan 2010, 09:18
Zamanında bu postun önceki sayfalarında bir link verilmişti.
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-fotograflari/70559-2010-yeni-mondial-modelleri-bayi-toplantisi-resimli.html
Ahanda buldum :)
Buradan gelecek yeni modelleri ve durumlarını görebiliriz.
Yeni modeller geliyor diye düğün bayram yapmıyoruz bu arada. Sadece bu adamların eski modellere olan bakışını çok merak ediyorum.
Bir anda bulunmayan yedek parçalara , etraftan kaybolan teknik servislere sebep olmamalı. Servislerin , "artık at bu motoru bak yenileri geldi" diye moral bozması da sanırım bir çok benim gibi zc severi üzecektir.
Yeni modellere bakın. Ama umarım eski çıkardıkları modellere üvey evlat muamelesi yapmazlar.
Şeyh Şamil
22 Nisan 2010, 11:16
Mondial tarafına attığım mail sonucunda gelen mesajı sizlerle paylaşmak istiyorum beklentisi olanlar için.
Sayın kuturkutur
Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı Uğur Motorlu Araçlar olarak teşekkür ederiz.Yeni modellerimizi Mayıs ayı içerisinde siz değerli tüketicilerimizin beğenisine sunmayı planlamaktayız.Yenilikleri www.mondialmotor.com Internet sitemizden takip edebilirsiniz.Her türlü soru ve görüşleriniz için 0 256 444 84 87 Tüketici Danışma Hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.İyi ve sağlıklı günler dileriz...
Kutur birader, merak ettim!... Sen ne mesaj yazdın'da , sana gelen
mesajda; herkesim tarafından malum '' web sitesi ve bilinen müşteri
hizmetleri telefonunu'' vermişler.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:14 ----------
iyide hiç bi resim önbilgi yok mu ??
Zannederim devlet sırrı gibi saklıyorlar!!!!
kuturkutur
22 Nisan 2010, 14:53
Aslında ben o fotoları görüp biraz da gaza gelip , "ne zaman gelecek" diye mail attım.
Ben aslında "şu showrooma getiriyoruz" yada "falanca fuarda duyuracağız" diye birşey beklerken , sessiz sedasız bayilere gönderileceğini anladım.
Lansman filan olursa tutup beni çağırmazlar diye düşünüyorum.:)
E-M-R-E
22 Nisan 2010, 15:25
garantiye girmez.
garanti servis işi üstat servis istesin her yoldan değiştirir. .:cat:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:23 ----------
dün mondial bayindeydim yeni modelleri sordum mayısta gelecekti ama motorları euro 3 normlarına uyduruyorlarmış birde injekyonlu oluyomuş yani hepsi elden geçiyo şu an 250 lık scoter katalogta 6.600 fiyat vardı diyerlerini unuttum ama 4 4500 gibi o aralarda ama kymco aglity 125 city e bittim ondan alıcam bunun verip harika bi motor büyük tekerlekli falan baya kaliteli malzeme 4250 fiyat verdi bayi
kymco 2009 satış ında en çok satış adedi aglity 125 city ye aittir ihtiyaca cevap veren bir scooter . .
Şeyh Şamil
22 Nisan 2010, 20:58
Aslında ben o fotoları görüp biraz da gaza gelip , "ne zaman gelecek" diye mail attım.
Ben aslında "şu showrooma getiriyoruz" yada "falanca fuarda duyuracağız" diye birşey beklerken , sessiz sedasız bayilere gönderileceğini anladım.
Lansman filan olursa tutup beni çağırmazlar diye düşünüyorum.:)
Kütür birader, delikanlı adammışsın, açıklamaların için sana teşekkür eder, herşeyin gönlünce olmasını dilerim..:cat:
emre--aktan
23 Nisan 2010, 02:03
zaten bayi dedi ben on numara motor satmıyorum bunlar yedi numara motor diye mondialden ötürü kabul ediyo yani biraz fazla yakıyo dedim tamam kardeşim değiştirelim servis garantisi ile dedi zaten satarken her zaman anlatıyorum motorun bir iki dakika çalışmasına izin verin bi yağlasın motor kendini fazla zorlamayın filan anlattı adam yani yinede arkasında adam malının
sky_forever
23 Nisan 2010, 15:36
motorun bir iki dakikla çalışmasına yağlanmasına izin vermek çok çok önemlidir!
Şeyh Şamil
23 Nisan 2010, 22:09
Motor yağı değişiminde hangi yağı tercih ediyorsunuz?:bounce:
Volkan Serezli
24 Nisan 2010, 00:25
motorun bir iki dakikla çalışmasına yağlanmasına izin vermek çok çok önemlidir!
valla artık yağlanmaı için bekliyorum berker abi
teşekkürler:rendeer:
ERKİN
24 Nisan 2010, 02:00
Ya arkadaşlar benm motorun el marşına basıyorum tam çalışacak gibi oluyor ama boğuluyor çalışmıyor haliyle fazla yapıncada akü yoruluyor marş basmıyor karbüratörmü tıkalıdır yoksa buji yada hava filtresindenmi kaynaklanır ? ayrıca ayak marşından çalışıyor o bile zorla çalışıyor arada bi paaat diye bi ses patlatıyor bi yer tıkalı ama anlamadım sizce ne olabilir ?
ortadadogulu
24 Nisan 2010, 08:06
Ya arkadaşlar benm motorun el marşına basıyorum tam çalışacak gibi oluyor ama boğuluyor çalışmıyor haliyle fazla yapıncada akü yoruluyor marş basmıyor karbüratörmü tıkalıdır yoksa buji yada hava filtresindenmi kaynaklanır ? ayrıca ayak marşından çalışıyor o bile zorla çalışıyor arada bi paaat diye bi ses patlatıyor bi yer tıkalı ama anlamadım sizce ne olabilir ?
bujiyi bir kontrol ettirsen iyi olur.
sky_forever
24 Nisan 2010, 11:42
Motor yağı değişiminde hangi yağı tercih ediyorsunuz?:bounce:
BUlursan REPSOL gerçekten güzel yağdır..
valla artık yağlanmaı için bekliyorum berker abi
teşekkürler:rendeer:
Çok iyi yaparsın kskli kardeşim motorun daha sağlıklı çalışır ve daha ömrü uzar inan bana!
Aldığın benzini veya istaysonu değiştir bi ordan bi burdan BENZİN karıştırma bujini kontrol et e tabi hava filtrene de bi basınçlı hava tutarsan iyi olur..
Volkan Serezli
24 Nisan 2010, 21:32
http://www.motosiklet.net/forum/mt-kendin-yap-%5Bdiy-do-it-yourself%5D/63275-scooterlarda-elektrikli-jikle-testi-buyrun.html
bizdemi bi test etsek
sky_forever
25 Nisan 2010, 00:15
valla ben ona bayadır takılıyorum ama şöyle şimdi motoru şöyle açıklayayım;
Diyelim motoru güneşte bıraktım ve havada sıcak hiç çalışmadı ama! ilk marşı verince mesela bugün motor çalışmaya başlıyo devir saati 3,5 üstünde duruyo biraz bekleyince 1,5a düşüyo.. biraz gezinince eğer havada soğuk değilse devir saati normal seyrediyo..
Ama mesela hava biraz soğuksa bide uzun yola çıkarsam devir saati 12ye kadar geliyo ve motor tam ısınana kadar ki bu ısınma uzun sürüyo devir saati hep çok yüksek gösteriyor...
Özetlersek benim motorda hava sıcaksa oto jiklenin devreden çıktığını ben devir saatinden anlayabiliyorum birazda motor sesinden.. ama hava serinse biraz bide 50-60 km gibi hızla düz olarak gidersen motora rüzgarda girince o jikle devreden çıkmıyo baya bi 10-15 dakika..
aslında benim çoktan aklımda var yazın iptal etmek onu ama bu sefer ilk çalıştırmalarda BELKİ problem yaşarım diye elleşmedim..
Kolay çıkan bi parça değil onu bilyiorum...
Alper Kaya
25 Nisan 2010, 00:18
ya ben bişey sormak bendede bi 150zc var çok şükür geçen haziranda aldım ama bi sıkıntım olmadı ehliyetim olmadıgından fazla binmeye korkuyroum suanda 1555km de benim sormak istedigim bu motor durmadan en fazla ne kdr km gidebilir hararet veya boğulma olmadan malum hawa soğutmalı ve bi schoter ben istanbulda oturuyorum bi ç.kaleye gidebilirmi 350km filan şimdiden teşekür ederim cvplar için:D
Volkan Serezli
25 Nisan 2010, 01:57
ya ben bişey sormak bendede bi 150zc var çok şükür geçen haziranda aldım ama bi sıkıntım olmadı ehliyetim olmadıgından fazla binmeye korkuyroum suanda 1555km de benim sormak istedigim bu motor durmadan en fazla ne kdr km gidebilir hararet veya boğulma olmadan malum hawa soğutmalı ve bi schoter ben istanbulda oturuyorum bi ç.kaleye gidebilirmi 350km filan şimdiden teşekür ederim cvplar için:D
tek kişimi gideceksin yoka artçın olacakmı ?
motoru dinlendire dinlendire gidersen bişe olcağını sanmıyorum
ben olam yola çıkmadan bi yağ değişimi yapar
bütün vidacalı civataları sıkarım ole çıkarım yola
ama uzun yol motoru diğil bence
döndüğünde sorun çıkarmaz umarım motor.
Şeyh Şamil
25 Nisan 2010, 02:14
STEREO adlı üyeden alıntıdır.Selam ahali son bi kaç sayfadır herkes karamsar ve sitemkar olmuş bu kadar üzülmeyelim bence. Sonuç itibari ile bu tür sorunlar bütün çinli scooter modellerinde mevcut. Fiyat ucuz olunca olası sorunlar çıkıyor tabi. Ama bir de şu taraftan bakın, bu fiyatlara bu motosikletler olmasaydı şu an motor zevkini yaşayamayacaktınız belki de... En önemlisi motosiklet ne kadar kaliteli olursa olsun, bakarsan bağ bakmassan dağ olur. Düzgün kullanır, bakımları eksik etmezseniz sorunda yaşamazsınız, uzun yola bile çıkarsınız benim gibi ...
http://www.motosiklet.net/forum/etki...ik-tatili.html
'' Alper '' ekli mesaj içeriği ve üst satırdaki linkte sorunun yanıtını bulabilirsin..:bounce:
Ayrıca, sky-forewer'in yazılarını da takip ::gazete:: edersen kullandığı
scooter'in 20.255 km'ye geldiğini ve uzun yol yaptığını göreceksin..
sky_forever
25 Nisan 2010, 13:07
evet gerekli cevapları arkadaşlarım vermiş bende ilave olarak şöyle diyeyim..
babam tek başına marmaristen izmire izmirde biraz dolaşım ve yine aynı gün izmirdende marmarise gelerek TEK GÜN İÇİNDE 650km+ yapmıştı...
MOtor değil siz yoruluyorsunuz !
Ama uzun yol motoru ASLA değil aklınızdan çıkarmayın..
sky_forever
27 Nisan 2010, 20:08
20.021 km...
Volkan Serezli
28 Nisan 2010, 23:23
20.021 km...
Maşallahh:rendeer:
chakal_1o
29 Nisan 2010, 01:33
öncelikle herkeze mrb motorla kaza yapmıştım şuan biraz düzeldi sadece direksiyon demirini ve ön maşayı tekrar deiştirmem lazım bi konuda gördüm gerçekten servisler paracı ve başı boş iş yapıyolar motor iyi ama servislerin çoğu bişeyden anlamıyolar ve anlamsız iş yapıyolar ön maşayı başka takılmış direksiyon kitlenmiyo :( neyse yeni bi deişiklik yaptım motorda küçükbi reklam çalışması...yarın yüklerim fotoyu..
chakal_1o
30 Nisan 2010, 00:10
resim yükleme sitesini acil paylaşırmısınız_??????:S
mertyagci
30 Nisan 2010, 00:30
Arkadaşlar bende 2.motorum olarak 150zc almayı düşünüyorum acaba düz yolda bayırda 2 kişi performansı nedir?Motorun beygiri nedir ne değildir?
ERKİN
30 Nisan 2010, 04:38
mert motorun çekişi 2 işi bile süper ilk 1000 km de yani rodaj zamanında 60 ı geçme bak ondan sonra ne yokuşları ne kadar kolay çıkacaksın..
ayrıca bugün tuhaf bi olay geldi başıma karşı yoldan 150 zc geliyordu bende bi 150 zc ci olarak selam verdim korna çaldım aynı şekilde karşılık verdi neyse devam ederken küüüüttttt diye bi ses geldi arkama bi döndüm ilerde motorlu kaza yapmış gittim baktım arabaya çarpmış kırmızı 150 zc pert ön taraf paramparça adam kolunuda incitmiş yazık oldu ya üzüldüm bu arada yıllardır bi alışkanlığım var ne araba ne motor kırmızı renkte ise kesinlikle almam araştırmalara göre örneğin türkiyede en çok kaza yapan motorlu taşıtlar kırmızıymış gözümle görünce bu tesadüfte olsa dahada korktum..
ve sky arkadaşım senin taktırdığın krom uçtan taktırmayı düşünüyorum ama bana egzoscu benzin sarfiyatı yükselir dedi şu ankinden daha fazla benzin yakar dedi bende bu konuyu sana danışmak istedim fazla yakıyormu km de ne kadar yakıyor veya solucan egzosdamı yoksa bundamı fazla yakıyor farkları neler bilgi verirsen sevinirim sana kaça maal oldu fiyatı ?
ortadadogulu
30 Nisan 2010, 09:47
anlayamadığım şey egzozsun uç kısmına takılan bir zımbırtı yakıt sarfiyatını nasıl olur da artırır. sonuçta çıkış ssitemi yani yanma bitmiş atık gaz dışarıya çıkacak. ve dış kısımda bir parça. çıkışın darlığı veya genişliği mi etkiliyor acaba.
Volkan Serezli
30 Nisan 2010, 13:26
anlayamadığım şey egzozsun uç kısmına takılan bir zımbırtı yakıt sarfiyatını nasıl olur da artırır. sonuçta çıkış ssitemi yani yanma bitmiş atık gaz dışarıya çıkacak. ve dış kısımda bir parça. çıkışın darlığı veya genişliği mi etkiliyor acaba.
ama onu taktırırken ucundaki o parçayıda kesmek gerekiyor
yukarıya doğru kıvrılanı
LevGS
30 Nisan 2010, 15:19
mert motorun çekişi 2 işi bile süper ilk 1000 km de yani rodaj zamanında 60 ı geçme bak ondan sonra ne yokuşları ne kadar kolay çıkacaksın..
ayrıca bugün tuhaf bi olay geldi başıma karşı yoldan 150 zc geliyordu bende bi 150 zc ci olarak selam verdim korna çaldım aynı şekilde karşılık verdi neyse devam ederken küüüüttttt diye bi ses geldi arkama bi döndüm ilerde motorlu kaza yapmış gittim baktım arabaya çarpmış kırmızı 150 zc pert ön taraf paramparça adam kolunuda incitmiş yazık oldu ya üzüldüm bu arada yıllardır bi alışkanlığım var ne araba ne motor kırmızı renkte ise kesinlikle almam araştırmalara göre örneğin türkiyede en çok kaza yapan motorlu taşıtlar kırmızıymış gözümle görünce bu tesadüfte olsa dahada korktum..
ve sky arkadaşım senin taktırdığın krom uçtan taktırmayı düşünüyorum ama bana egzoscu benzin sarfiyatı yükselir dedi şu ankinden daha fazla benzin yakar dedi bende bu konuyu sana danışmak istedim fazla yakıyormu km de ne kadar yakıyor veya solucan egzosdamı yoksa bundamı fazla yakıyor farkları neler bilgi verirsen sevinirim sana kaça maal oldu fiyatı ?
geçmiş olsun arkadaşa :( bende geçen pazar bir arkadaşıma verdim motoru bisikletli bir çocuğa çarpmış :( allahtan çocuk sağlam hastaneye götürdük felan bir şeyi çıkmadı . tabiiki polis önünde olmuş olay tutanak tuttular A2 olmadığı için az daha motoruda kaptırıyorduk ki minibüsü olan bi arkadaş çağırdım onun bagaja attık :) polisten kurtardık motoru ama motor nerdeyse pert :) ön taraf far dahil komple değişecek hazır ön değişmişken bende full krenajları değiştireyim dedim sadece parça tutarı 418 lira tuttu :( bakalım parçalar gelsin pazartesi takılacak , yedek parçaları daha ucuza aldıkları bir yer var ama okadar araştırmama rağmen bulamadım , bu konuda bilgisi olan var mı ?
sky_forever
30 Nisan 2010, 23:07
Levgs geçmiş olsun dostum...
Kendi parçalarının bile kalitesi belliyken bide daha ucuzunu arama derim uyar uymaz etmez falan başın ağrır..
Erkin banada öyle dediler ama ben egzoz orijinal iken ne kadar yaktığını ölçmediğim için TAM Birşeyler söyleyemem ama şunları diyebilirim; bu aynı zamanda ortadoğulu kardeşime de yanıt olacaktır..
Ben bu egzoz tribine girmeden önce birşey aklıma çok takılmıştı..Bi zc sahibi abimiz şöyle bir benzetme yaptı.Sen dedi koşarken nasıl nefes alıp verirsin dedi?Alabildiğince çok nefes alıp hızlıca geri verirsin dimi dedi.Verirken ağzını kapatır mısın yoksa gayet aaçar mıydın dedi kapatarak bi nefes vermeyi dene bakalım dedi..
Motora giren hava ve benzini karbüratör düzenliyor ama çıkarken bizim aptal egzozumuzda o gazların GEREKSİZce dolaşarak küçücük bi uçtan mı çıkması yoksa gayet rahatça çıkabileceği ve DOLAŞMADAN çıkması mı daha iyi olur bi düşün demişti
Harbidende zaten yanış yapılmış enerji alınmış geriye o gazların dışarı atılması gerekiyor e bu atılma işleminin ferah ve rahat yapılması döngüyü daha iyi tamamlar diye düşünüp kestirdim ve krom ucu taktırdım..Gerçekten yokuşlarda ve son hızlarda falan gözle görülür bi iyileşme farkettim sesi zaten hala dönüp baktırıyor..çok çok tok bir sesi oldu.
Ha sorunun cevabına gelince çok yakar mı belki çıkışın rahat olması etkiliyor olabilir ama ABARTI derecede değil..
Dediğim gibi sakin kullanım normal kalkışlar ve tek kişi ile dura kalka 40km/s hızı geçmezsem kmde 10 kuruş yakıyor.. Ha sen yarım gaz kalkarsan 60-70 basarsan ara hızlanmaları yaparsan tabiki bu rakam 13 14 belki 15kuruşa yükselir..!
Ama benim motor 20binde belki bununda bi katkısı vardır.Dediğim gibi egzozdan ziyade KULLANIM STİLİ çok etkiliyor benzini..
Uzun lafın kısası resimdeki gibi benim kestirdiğim yerden ketir bi uc taktır bence pişman olmazsın..
ERKİN
01 Mayıs 2010, 02:16
ama onu taktırırken ucundaki o parçayıda kesmek gerekiyor
yukarıya doğru kıvrılanı
o yukarıya doğru kıvrılanı ben çoktan kestim aga sırf ağırlıktan başka hiçbir işe yaramıyor ağırlık yapıp egzosu vida yerinden kırıyor çatlatıyor patlatıyor adamla görüştüm tanıdık olduğu için hem hafif patlak olan yeri hemde krom uç takacak baktım güzel bi tane var bunu tak dedim hepsi 40 tl bir hafta içinde yaptırcam resimleri atarım..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:08 ----------
Levgs geçmiş olsun dostum...
Kendi parçalarının bile kalitesi belliyken bide daha ucuzunu arama derim uyar uymaz etmez falan başın ağrır..
Erkin banada öyle dediler ama ben egzoz orijinal iken ne kadar yaktığını ölçmediğim için TAM Birşeyler söyleyemem ama şunları diyebilirim; bu aynı zamanda ortadoğulu kardeşime de yanıt olacaktır..
Ben bu egzoz tribine girmeden önce birşey aklıma çok takılmıştı..Bi zc sahibi abimiz şöyle bir benzetme yaptı.Sen dedi koşarken nasıl nefes alıp verirsin dedi?Alabildiğince çok nefes alıp hızlıca geri verirsin dimi dedi.Verirken ağzını kapatır mısın yoksa gayet aaçar mıydın dedi kapatarak bi nefes vermeyi dene bakalım dedi..
Motora giren hava ve benzini karbüratör düzenliyor ama çıkarken bizim aptal egzozumuzda o gazların GEREKSİZce dolaşarak küçücük bi uçtan mı çıkması yoksa gayet rahatça çıkabileceği ve DOLAŞMADAN çıkması mı daha iyi olur bi düşün demişti
Harbidende zaten yanış yapılmış enerji alınmış geriye o gazların dışarı atılması gerekiyor e bu atılma işleminin ferah ve rahat yapılması döngüyü daha iyi tamamlar diye düşünüp kestirdim ve krom ucu taktırdım..Gerçekten yokuşlarda ve son hızlarda falan gözle görülür bi iyileşme farkettim sesi zaten hala dönüp baktırıyor..çok çok tok bir sesi oldu.
Ha sorunun cevabına gelince çok yakar mı belki çıkışın rahat olması etkiliyor olabilir ama ABARTI derecede değil..
Dediğim gibi sakin kullanım normal kalkışlar ve tek kişi ile dura kalka 40km/s hızı geçmezsem kmde 10 kuruş yakıyor.. Ha sen yarım gaz kalkarsan 60-70 basarsan ara hızlanmaları yaparsan tabiki bu rakam 13 14 belki 15kuruşa yükselir..!
Ama benim motor 20binde belki bununda bi katkısı vardır.Dediğim gibi egzozdan ziyade KULLANIM STİLİ çok etkiliyor benzini..
Uzun lafın kısası resimdeki gibi benim kestirdiğim yerden ketir bi uc taktır bence pişman olmazsın..
ama varya harbiden çok şekil olcak he sadece egzos değil elcik , fren , aynalar nikelanj renkte ee motorda gri bide egzos nikelanj olcak çok fena olucak ayrıca çift korna taktırdım biri ince biri kalın araba kornasından daha çok çıkıyor artı 4 lü yaptırdım led ışık taktırdım neyse resimleri koyduğumda anlarsınız çok tatlı bişi oldu :cherry::mrgreen:
emilyan
01 Mayıs 2010, 14:46
6000 km aldığım 3 ay gibi sürede 8200lere getirdiğim 150zc den çok bişey beklemediğim için:mrgreen: çok memnunum.araba alana kadar dolmuşa para vermemek için aldığım motorum çok güzel ekonomik sayılır. ekonomik sayılır çünkü eski motorum cbr 125 110km yada 120 km hızla kullandığım halde 0,12krş yakıyordu.150 zc 85 i geçmiyor ve 5,2 litrelik benzinle 85.şi dayarsam 160 km falan gidiyor 60.şı geçmezsem 180km gibi yol gidiyor.
motor şuana kadar hiç bir sorun çıkarmadı bir tek yağını castrol power yağla kendim değiştirdim eğer satmazsam 10000 km de kayış ve debriyajı deyenilemeyi düşünüyorum bu motorun ustası yada anlayan arkadaşlarım size sorum olucak
1.motoru en azından 100 km'ye kadar çıkarabilecek ne yapabilirim nasıl çıkarırım
2,motorun yakıtı normal mi daha az yaktırabilirmiyim.
3,kayış ve derbiyaj değişimini motor kalkışlarda titrediği için düşünüyorum 10,000 km normal mi
4, 150 zat karbüratörü taktırsam uyarmı ve hızlanırmı
E-M-R-E
01 Mayıs 2010, 14:59
6000 km aldığım 3 ay gibi sürede 8200lere getirdiğim 150zc den çok bişey beklemediğim için:mrgreen: çok memnunum.araba alana kadar dolmuşa para vermemek için aldığım motorum çok güzel ekonomik sayılır. ekonomik sayılır çünkü eski motorum cbr 125 110km yada 120 km hızla kullandığım halde 0,12krş yakıyordu.150 zc 85 i geçmiyor ve 5,2 litrelik benzinle 85.şi dayarsam 160 km falan gidiyor 60.şı geçmezsem 180km gibi yol gidiyor.
motor şuana kadar hiç bir sorun çıkarmadı bir tek yağını castrol power yağla kendim değiştirdim eğer satmazsam 10000 km de kayış ve debriyajı deyenilemeyi düşünüyorum bu motorun ustası yada anlayan arkadaşlarım size sorum olucak
1.motoru en azından 100 km'ye kadar çıkarabilecek ne yapabilirim nasıl çıkarırım
2,motorun yakıtı normal mi daha az yaktırabilirmiyim.
3,kayış ve derbiyaj değişimini motor kalkışlarda titrediği için düşünüyorum 10,000 km normal mi
4, 150 zat karbüratörü taktırsam uyarmı ve hızlanırmı
karburatör değişimine gerek yok temizletirsin ya da temizlersin yeterlidir
hava filitresi buji yağ değişimi en önemlisi benzin hava ayarının düzgün yapılması debriyajı değişirken mümkünse kalıteli seri dicem ama sonuçta çin malı birşey olacak değiştirmen iyi olur kayışı da değiştin mi 100 yapabilirsin biz o motorla düzde 100 eğimli yolda 110 ve birazdaha zorladığımız olmuştu
ben biraz pimpirikli adamım herhafta en ufak detay için dahi serviten çıkmıyodum böylelikle 20.000km yaptım saygılar ..
emilyan
01 Mayıs 2010, 15:04
bu arada motorla 3 kişi sanırım ben 60 kilo 2,kişi 70 kilo 3, kişi 70 kilo civarlarındaydı ve rampaları bile yavaşta olsa tırmandı :)
tek başıma iken deneme amaçlı baya dik rampalara vurdum keçi gibi tırmanıyor motoru kötüleyenler ya motor alamayanlar yada motoru daha kalitesiz olanlardır yoksa menepoza girmiş bayandan çocuk bekleyenlerdir. 9 bg'lik motordan 140 yapmasını falan bekliyorlar,
E-M-R-E
01 Mayıs 2010, 15:09
ömer üstadım bu mevzuyu hiç karıştırma derim çünkü; italyanların tasarladığı bu egzoz modeliniin orjinali aprilla da kullanılmıştır vede geri besleme performans eksozu olarak birçok scooter modelinde kullanılmıştır çinliler bunu sadece şekil itibari ile almış olacakki ne bir performans nede bir geribesleme faydasını ben göremedim bu arada bazen zırıltı yapabiliyor bunun sebebide içindeki seramik parçanın kırılması ile oluyor üst parça sanırım 15tl felan alıp değiştirilebilir saygılar. .
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:06 ----------
bu arada motorla 3 kişi sanırım ben 60 kilo 2,kişi 70 kilo 3, kişi 70 kilo civarlarındaydı ve rampaları bile yavaşta olsa tırmandı :)
tek başıma iken deneme amaçlı baya dik rampalara vurdum keçi gibi tırmanıyor motoru kötüleyenler ya motor alamayanlar yada motoru daha kalitesiz olanlardır yoksa menepoza girmiş bayandan çocuk bekleyenlerdir. 9 bg'lik motordan 140 yapmasını falan bekliyorlar,
9bg olduğunun sadece kağıt üzerinde olduğunu hatırlatırım dyno test yapılmış hallerinde asıl bg güçleri ortaya çıkartıldı bu motorların şuan hatırlayamıyorum asıl bg gücünü yanlış birşey yazmak istemiyorum. ama şehir içinde kesinlikle çok keyifli bir scooter ve gayette yeterli :cat::cat:
emilyan
01 Mayıs 2010, 15:11
E-M-R-E yazın için teşekkür ederim dediklerine dikkat ederim hızlanmasından kastım çok birşey 120 falan beklemiyorum 80 ila gittiğimde yine normal ama 85 e gelince biraz titremede yapıyor o yüzden 80 i geçmiyorum dediğim gibi en fazla 100 olsa hani 100km yada 150 km yola gidicem ona çıkmaya bile çekiniyorum kamyonlar bile 90 95 ila gidiyor yolda sürekli sakınmam gerekicek. cbr 125 ile 3,5 ayda 6000 km yi geçmiştim bursa adapazarı gidip geliyordum bunla bursa mudanya en uzun yolum evimden 60 gidiş 60 dönüş diyelim :)
E-M-R-E
01 Mayıs 2010, 15:23
E-M-R-E yazın için teşekkür ederim dediklerine dikkat ederim hızlanmasından kastım çok birşey 120 falan beklemiyorum 80 ila gittiğimde yine normal ama 85 e gelince biraz titremede yapıyor o yüzden 80 i geçmiyorum dediğim gibi en fazla 100 olsa hani 100km yada 150 km yola gidicem ona çıkmaya bile çekiniyorum kamyonlar bile 90 95 ila gidiyor yolda sürekli sakınmam gerekicek. cbr 125 ile 3,5 ayda 6000 km yi geçmiştim bursa adapazarı gidip geliyordum bunla bursa mudanya en uzun yolum evimden 60 gidiş 60 dönüş diyelim :)
kardeşim o dediğin km bile sayılmaz ama bakımlarından sen emin ol öyle çık yinede biz stero (semih) le gitmediğimiz yer kalmadı kocaeli - tekirdağ- yalova bunlar benim gittiklerim semih daha uzun yollara da gitti uzun yol 300-400 km ise uzun denilebilir bu motor için. .:cat:
mertyagci
01 Mayıs 2010, 22:51
Bende bugün 150zc ailesine katıldım.Bugün sıfır kilometre gri renk 150zcmi aldım.
mettoxin
01 Mayıs 2010, 23:16
arkadaşlar yardımlarınız beklıorum
nasıl anlatacam bılmıorum karma karıs drum ama yazım bi hatam olursa affola
şimdi bi akrabanın mondial 150 zc si var ve garajda yatıo araba aldı motoruda 6 ay önce aldı 1.200 tlye verecek saglam temiz motor 6.000 km de performans egzoz felanda takmıs.
kafamda 2 model var
bu gun bi mağazaya gittim ve honda innova 125 vardı fiatı 1,500 tl 2005 model 1 km de daha ( % 100 sıfırlanmıs bence ) adam garanti verio yarı yolda bırakmıyacagına felan filan vs. motor kaza yapmıs gıbı sanki ön teker üstündeki grenajında çok fazla çizik var ama göze çarpmıcak şekilde yerde sürüklenmıs sanki dedıgım yerde çamurluk yeri ama ondan hariç baska hiç bi yerinde çizik bile yok sizce almalımıym hondayı kazalı bıle olsa kazalı olup olmadıgını sormadım yanlız
ya mondialı alacam yada hondayı burda tabi honda ön sırada yer alıor ama fiatı ucuz oldgu için gözümü korkutuor çok sorun çıkartırmı kazalı bı motorsa acaba ?
wolf05
01 Mayıs 2010, 23:20
ılk once bu motoru alıcaksın daha pahalıya patlıcak bunun yerıne honda beat actıva yada suzuki an125 vb aprillia sr50 alırsın ve o egzoz da salyongoz egzoz dıyorlar performans saglıyor 1 yada 2 hp ve o tırst rıstr dıye calıssın dıye takıyorlar en cok gılera runner da gorursunuz ıtalyanlarda gorursunuz sakın alma alıcaksanda sunu ıı bılıceksın tamırcıden cıkmasın yanı onu alcakana 1.200 2000tl arası honda beat yada actıva al
mettoxin
01 Mayıs 2010, 23:33
ılk once bu motoru alıcaksın daha pahalıya patlıcak bunun yerıne honda beat actıva yada suzuki an125 vb aprillia sr50 alırsın ve o egzoz da salyongoz egzoz dıyorlar performans saglıyor 1 yada 2 hp ve o tırst rıstr dıye calıssın dıye takıyorlar en cok gılera runner da gorursunuz ıtalyanlarda gorursunuz sakın alma alıcaksanda sunu ıı bılıceksın tamırcıden cıkmasın yanı onu alcakana 1.200 2000tl arası honda beat yada actıva al
hangisine alma dıosun kardes mağazadaki hondayı mı akrabadaki mondiali mi ?
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO