PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 [67] 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172

ortadadogulu
12 Şubat 2010, 10:45
servisine güveniyorsan bırak. benim motor bir hafta kaldı tertemiz aldım.

emreakyol
12 Şubat 2010, 11:02
servisine güveniyorsan bırak. benim motor bir hafta kaldı tertemiz aldım.

servise pek güvenmiyorum çünkü bn orda olduğum zaman eğer garantiden bir şy yapılan motor hep enson yapılıyordu ve koşeye atılıyodu ondan korkuyorum...:salut:

kuturkutur
12 Şubat 2010, 14:46
Geçmiş olsun Emreakyol , en kısa zamanda düzeltirsin umarım.

sky_forever
12 Şubat 2010, 17:07
sıkabildiğin tüm vidaları sık! ayırt etme

emre bırakıcan mecbur orda yatıcak halin yok heralde birşey olmaz ya neyse halettsinler bence...:cat:

emreakyol
12 Şubat 2010, 17:47
sağolun arkadaşlar garanti için servise bilgilerimi verdim. parçalar gelince beni aricaklar bende motoru götürcem. eğer hafta içi gidersem aynı günü akşamına teslim edebilirlermiş artık 1 günüm serviste geçicek:queen:

ERKİN
13 Şubat 2010, 20:27
1250 tl ye kırmızı 3000 km de çok temiz mondial 150 zc motor var param olsa hemen alcam 1250 tl ye anahtar teslim.

mamçe izmir
17 Şubat 2010, 01:52
arkadaşlar ben mondial 150 zc aldım fakat ilk defa böyle bir motor aldığıma pişman oldum belki bir kaçınızı başına gelmiştir bu olay benim motor rodajını tamamladıktan sonra ilk bakımlar apılmak üzere servise götürdüm tabi bunu her servis için söylemiyorum ama çok adi bir servis oldum izmirde bulunanlar için söylüyorum yeşilova ve bucadaki servilere kesinlikle gitmesinler neyse motor 2500 kilometredeyken yolada seyir halinde 40-50 arası bir hızla giderken farkında olmadan arka kaliper civatası gevşedi ve kaliper yeerinden çıktı erlerin kuru olması sonu motoru durdurabildim tabi kamyon altına giriyordum neyse dedim bunu hallederiz servise gittiğim durumu anlattım hiç bir müdahale yapmadılar. serviten çıktıktan sonra motorun bu sefer daha dikkatli bir şekilde kullanmaya başladım ve gittiğim yollar kaymak tabirinde dümdüz yollar ve bu seferde motorun saşiye bağlana cıvatası gevşemiş ben bu motordan hiç bişi anlamadım müşteri hizmetlerini aradım olaylar için yönlendirme yaptılar ve en sonundada arka kaliper tekrar yerinden çıktı ve ön frenide kullanmak geç olduğundan dolayı kaza yaptım ve sağ ayağım hasar gördü tam 1 ay ayağa kalkamadım ve bu motorun çok hastalığı var şimdi size sesleniyorum 150 ZC kullanıcaları MOTORUNUZUN EN AZ 1 HAFTADA 1 YÜRÜYEN AKSAMDAKİ VE GÖVDE CİVATALARINI KONTROL EDİN ALIN ELİNİZE BİR ANAHTAR GEREKİRSE KENDİNİZ SIKIN AMA BENİM DÜŞTÜĞÜM DURUMA DÜŞMEYİN...şimdi ise kaza ile ilgili hastane raporu ile avukatımız aracılığı ile mahkemeye başvuracağım avukatta %100 haklı olarak kazanabilceğimi söyledi. ben bu işi mondialden tazminat almak için dğil sadece ürünü satana kadar arkasında olmamaları için çaba göstereceğim

unutmayın:

İNSAN EVLADI BU CANI 2000 TL YE 12 AY VADE İLE ALMIYOR...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:50 ----------

1250 tl ye kırmızı 3000 km de çok temiz mondial 150 zc motor var param olsa hemen alcam 1250 tl ye anahtar teslim.

arkadaşım senin yerinde olsam 50 daha fazla veririm asya ramzey yuki kısacası mondial hariç bütün markaları tavsiye ederim

emreakyol
17 Şubat 2010, 11:47
arkadaşlar ben mondial 150 zc aldım fakat ilk defa böyle bir motor aldığıma pişman oldum belki bir kaçınızı başına gelmiştir bu olay benim motor rodajını tamamladıktan sonra ilk bakımlar apılmak üzere servise götürdüm tabi bunu her servis için söylemiyorum ama çok adi bir servis oldum izmirde bulunanlar için söylüyorum yeşilova ve bucadaki servilere kesinlikle gitmesinler neyse motor 2500 kilometredeyken yolada seyir halinde 40-50 arası bir hızla giderken farkında olmadan arka kaliper civatası gevşedi ve kaliper yeerinden çıktı erlerin kuru olması sonu motoru durdurabildim tabi kamyon altına giriyordum neyse dedim bunu hallederiz servise gittiğim durumu anlattım hiç bir müdahale yapmadılar. serviten çıktıktan sonra motorun bu sefer daha dikkatli bir şekilde kullanmaya başladım ve gittiğim yollar kaymak tabirinde dümdüz yollar ve bu seferde motorun saşiye bağlana cıvatası gevşemiş ben bu motordan hiç bişi anlamadım müşteri hizmetlerini aradım olaylar için yönlendirme yaptılar ve en sonundada arka kaliper tekrar yerinden çıktı ve ön frenide kullanmak geç olduğundan dolayı kaza yaptım ve sağ ayağım hasar gördü tam 1 ay ayağa kalkamadım ve bu motorun çok hastalığı var şimdi size sesleniyorum 150 ZC kullanıcaları MOTORUNUZUN EN AZ 1 HAFTADA 1 YÜRÜYEN AKSAMDAKİ VE GÖVDE CİVATALARINI KONTROL EDİN ALIN ELİNİZE BİR ANAHTAR GEREKİRSE KENDİNİZ SIKIN AMA BENİM DÜŞTÜĞÜM DURUMA DÜŞMEYİN...şimdi ise kaza ile ilgili hastane raporu ile avukatımız aracılığı ile mahkemeye başvuracağım avukatta %100 haklı olarak kazanabilceğimi söyledi. ben bu işi mondialden tazminat almak için dğil sadece ürünü satana kadar arkasında olmamaları için çaba göstereceğim

unutmayın:

İNSAN EVLADI BU CANI 2000 TL YE 12 AY VADE İLE ALMIYOR...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:50 ----------

arkadaşım senin yerinde olsam 50 daha fazla veririm asya ramzey yuki kısacası mondial hariç bütün markaları tavsiye ederim

arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun. Bence burdaki sorun motoru aldığın servisin ilgisizliği, hatalı motor toplama ve bakımını yapmamaktan kaynaklanıyor. Çünkü motorlar fabrikadan bayiye dağınık bir şekilde geliyor ve bu parçalar bayide toplanıyor. bunun için az sıkılmış veya sıkılmamış bir vida servisin suçudur. sen mahkemeye vererek en iyisini yapmışın:cat:.Nede olsa servis hatası arkasında durmaya devem et. piyasada böyle servis çok fazla var. nasıl 'yetkili servis' ismi altında çalışıyorlar anlamıyorum:pr::farao:

ortadadogulu
17 Şubat 2010, 12:55
cumartesi günü aksaray istikametine gidiyorum. yağmur var. arka frene dokundum pat pat ses geliyor. hemen lalelide kenara çektim bir baktım o da nesi. arka fren balatalırını içinde tutan zımbırtı iki vidası da gevşemiş. sallanıyor. yanımda alet edavat da yok. elimle sıktım. 20 km yol gittim arka freni kullanmadan otobandan. tanıdığım bir tamirciye zor attım kendimi. sıkıştırttım. vidalar gerçekten çok ehemmiyer arzediyor. kontrol sürekli şart.

sky_forever
17 Şubat 2010, 13:33
Herşeyden önce BÜYÜK geçmiş olsun diğer arkadaşlarım söylemiş gerekenleri zaten ama şunuda eklemek istiyorum ben CANIM SIKILDIKÇA vidaların sıkılığını kontrol ederim! üstelik marmarisin yolları parke taş olduğu için acayip sallantı oluyo izmir gibide değil yollar..

Ama benim vidalarım ve özellikle o büyük anahtarla sıkılan arka tekerleğin ordaki vida gevşemiyor hiç.VE bazen arka lastiği tutar sağa sola sallarım hani kıçı başı oynuyor mu diye ama motor komple sallanınca tam sıkı olduğunu görürüm ve içim rahat eder...

Yalnız bunu komple motor dandiktir gibi bi şekilde değilde servis kullanıcı hatası veya dikkatsizliği şeklinde daha subjektifleştirirsek mootoru alacak arkadaşlar adına YANLIŞ bilgiler vermemiş oluruz...

Tekrar tekrar geçmiş olsun. ALLAH hepimizi korusun kaza ve belalardan

sky_forever
17 Şubat 2010, 16:13
cumartesi günü aksaray istikametine gidiyorum. yağmur var. arka frene dokundum pat pat ses geliyor. hemen lalelide kenara çektim bir baktım o da nesi. arka fren balatalırını içinde tutan zımbırtı iki vidası da gevşemiş. sallanıyor. yanımda alet edavat da yok. elimle sıktım. 20 km yol gittim arka freni kullanmadan otobandan. tanıdığım bir tamirciye zor attım kendimi. sıkıştırttım. vidalar gerçekten çok ehemmiyer arzediyor. kontrol sürekli şart.

arka disk freni kontrol eden GRİ renkteki pabuçlardan o ses geliyo evet o bende taa nezman öncede gelmişti freni tutar ama ses yapabilir yarım sıktığında falan evet sallanıyo elinle sallayınca ama o eğer USTAN iyi ise bi ayar çekebilir ona..

Ya da için rahat etmiyorsa yenisni sipariş etmen gerekir...
Korkulacak birşey değil ve MONDIAL adına düşünürsek ehh o kdar diyeceğimiz şeyler arasında bence :cat:

ortadadogulu
17 Şubat 2010, 16:41
sıktırdım kurtuldum. bu arada alarm bozuldu. titreşimi algılamıyor. saçma ama hallolabilecek gibi. ben bu yaza bu motora bir arkadaş almalıyım :) uzun yola farklı bir motor muhakkak şart. şehir içinde ideal de uzun yolda çok hırpalandı garibim.

kuturkutur
18 Şubat 2010, 00:35
Mondialin 2010 yılı için düşündüğü yeni motorlardan birisini uzun yola , mevcudu kısa kilometrelerin için öneririm.

sirnight
18 Şubat 2010, 01:14
http://www.hizliupload.com/img/299981MONDIAL.jpgarkadaslar bende kullanıyorum ama kimseye tavsiye edipte hayatıyla oynamayın ve alıpta hayatınızı riske atmayın ilk 150 zcmin şasesi kırıldı hemde dümdüz yolda giderken ve bana yenisi verildi buda aynı yerden kırıldı ikisindede verilmiş sadakam varmış yavaş gidiyordum yoksa motor ikiye katlanmış olacaktı hızlı gıdıyor olsaydım bende allah korusun kimbilir ne halde olacaktım ve sadece benım degil yasadıgım boldege bir kac kısının daha aynı olay basına geldı 150 zc kullanıcıları sunu bılsın dıreksınyon gıdonu ve ana govde uzantısı arasında şaseye 1mm sactan bır kelepce kaynaklanmıs tum agırlık buna bınıyor ve şase uzun oldugu ıcın esneme ve agırlık bu bolgeye bınıyor zamanla da bu sac sınsıce yırtılma yapıyor esnemeden dolayı sonuc olarakta bır noktada çat gitti yavas gıdıyorsanız ufak bir şekilde atlatırsınız ama hızlı giderken yaşanırsa bu allah korusun ölümünüze yol açabilirsiniz ben şahsım adına mondiale dava açmayı düşünüyorum ama türkiyede yaşadıgımızı da unutmayalım ben davayı kazanırım ama bu modeller yınede pıyasadan toplanmaz sırf bunu sızlerle paylasabılmek ıcın bu sıteye uye oldum hayatınızı rısk atmayın

ERKİN
18 Şubat 2010, 02:16
http://www.hizliupload.com/img/299981MONDIAL.jpgarkadaslar bende kullanıyorum ama kimseye tavsiye edipte hayatıyla oynamayın ve alıpta hayatınızı riske atmayın ilk 150 zcmin şasesi kırıldı hemde dümdüz yolda giderken ve bana yenisi verildi buda aynı yerden kırıldı ikisindede verilmiş sadakam varmış yavaş gidiyordum yoksa motor ikiye katlanmış olacaktı hızlı gıdıyor olsaydım bende allah korusun kimbilir ne halde olacaktım ve sadece benım degil yasadıgım boldege bir kac kısının daha aynı olay basına geldı 150 zc kullanıcıları sunu bılsın dıreksınyon gıdonu ve ana govde uzantısı arasında şaseye 1mm sactan bır kelepce kaynaklanmıs tum agırlık buna bınıyor ve şase uzun oldugu ıcın esneme ve agırlık bu bolgeye bınıyor zamanla da bu sac sınsıce yırtılma yapıyor esnemeden dolayı sonuc olarakta bır noktada çat gitti yavas gıdıyorsanız ufak bir şekilde atlatırsınız ama hızlı giderken yaşanırsa bu allah korusun ölümünüze yol açabilirsiniz ben şahsım adına mondiale dava açmayı düşünüyorum ama türkiyede yaşadıgımızı da unutmayalım ben davayı kazanırım ama bu modeller yınede pıyasadan toplanmaz sırf bunu sızlerle paylasabılmek ıcın bu sıteye uye oldum hayatınızı rısk atmayın

Arkadaşım benimde şasem kırıldı ben ibreye göre 90 la gidiyordum hemde düz yolda bi baktım motorun direksiyon dönmüyor meğer şase kırılmış sadece plastik parçalar, vidali parçalar o anda tutuyormuş hemen arkamdaki araca işaret ettim direksiyonu çeviremeden yolun ortasında durdum motoruçekerek kenara çektim çünkü direksiyon dönmüyordu şase kırılınca herşey plastik parçalara bindi neyse çektim kenara servisi aradım geldiler aldılar götürdüler garantiden şaseyi değiştirdiler nakliye parası artı kırılan parçalar falan toplam 90 tl tuttu artı anahtar giriş yerinide değiştim bu aradada servise fırça attım artı motordan çok korktum, güvenilir bir motormu ? bence değil. ama yinede biniyorum. bu motorla sadece sakin sakin düz yolda gideceksin eğer bi çukura denk gelirsen sağlam bi darbe alırsan vay haline sağdan soldan çatlıyor.

ALLAH KİMSEYE KAZA BELA VERMESİN..

Volkan Serezli
19 Şubat 2010, 01:09
benim sevisede getirdiler 2 tane motor şasesi kırık
ama motorlar çok hor kullanılmış belliydi
bende elimden geldiğince sıkıyorum vidalarımı
acaba o dediğiniz yeri kaynakla güçlendirsekmi?

emre--aktan
19 Şubat 2010, 02:53
benim zc de gaz kesince stop etmeye başladı kavşaklarda problem oluyo 2000km bakımı geldi acaba filtrelerin tıkalı olmasındanmı artık 50 yi geçmek yok canımı yolda bulmadım zaten şavrole gibi benzin yakıyo
:pr:

ortadadogulu
19 Şubat 2010, 09:28
benim zc de gaz kesince stop etmeye başladı kavşaklarda problem oluyo 2000km bakımı geldi acaba filtrelerin tıkalı olmasındanmı artık 50 yi geçmek yok canımı yolda bulmadım zaten şavrole gibi benzin yakıyo

emre rolanti vidasını az sık. 1500 ile 3000 devir arasına getir. sorun kalmayacak.

ERKİN
21 Şubat 2010, 01:07
Arkadaşlar benim motorda ışıklarda veya yavaş giderken hafif çukurlarda sarsıntılarda istop ediyor bizim arkadaş sibop ayarı yaptırmış motoru şimdi manyak çalışıyor kalkışları gidişleri vs vs fark oldu bende yaptırıcam 15 - 20 ye falan yaparız dediler ayrıca bizim zc ler baya uğraştırıyormuş sibop ayarları içerde falan filan bişiler dedi motorcu yaptırdığımda fark olursa söylerim ayrıca dörtlü yaptırıyorum :wiinkk:

mamçe izmir
21 Şubat 2010, 02:24
arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun. Bence burdaki sorun motoru aldığın servisin ilgisizliği, hatalı motor toplama ve bakımını yapmamaktan kaynaklanıyor. Çünkü motorlar fabrikadan bayiye dağınık bir şekilde geliyor ve bu parçalar bayide toplanıyor. bunun için az sıkılmış veya sıkılmamış bir vida servisin suçudur. sen mahkemeye vererek en iyisini yapmışın:cat:.Nede olsa servis hatası arkasında durmaya devem et. piyasada böyle servis çok fazla var. nasıl 'yetkili servis' ismi altında çalışıyorlar anlamıyorum:pr::farao:

eeee adam akıllı iş yapmazlarsa olacağı bu motoru satıncaya kadar arkasında duruyolar ondan sonra müşteri güvenliği kimin umranda diyolar şimdi mahkeme kararını bekliyorum avukatımız %100 kazanacağımızı söyledi o yüzden içim rahat

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:21 ----------

kardeşim o sorun bendede vardı hem çok yakıyodu hemde gazı bırakınca stop ediyordu karbüratör manifoldunu sök ve bağlantı saplamalarının kenarlarını kontrol et büyük bir ihtimal oldan bi çatlak var

turkh
22 Şubat 2010, 16:55
Selamlar 150 zc kullanıcıları Bende 150 zc var yaklaşık 6 ay oldu alalı ama çok pişmanım :( nedenmı sıkıntılar hiç bitmıyor,
arka plakalık çamurluk durmadan kırılıyor 4 defa değiştiriyor her defa 20 tl gidiyor, arka amortisörler çok sert çukurda rahatsızlık veriyor , ve dün beylikdüzünden şirinevlere gelirken e5 de 80 ila 90 hızla geldım avcılar taradında 80 le giderken birden ses geldir dırrrr diye kortum arka tekermı kopuyor hemen sakın bir şekılde kenara çektım kontrol ettım ve arka cıvata kopmus çok tehlikeli anlıcanız mondıallı toplu şekılde şikayette bulunalım arkadaşlar motorlarımızı geri çağirsınlar

http://www.parcatreni.com/icerik_resimleri/4420100222155521.jpg

ERKİN
23 Şubat 2010, 01:17
ben artık arızalara alıştım :cyclopsan
1 çamurluk kırıldı
2 şasem kırıldı
3 o işaretlediğin vida bendede kırıldı
4 egzos bağlı olduğu yerden vida bölümünden çatladı patladı

her defasında yaptırıyorum şimdide subap ayarı yaptırdım kayışı değiştim kayışın ordaki bilyalar değişti 90 tl m daha gitti hep masraf..

tek sevdiğim yanı diğer scooterlardan yüksek ve uzun ayrıca iyi kaçıyor..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:11 ----------

şu anda çamurluk kırılıp düştüğü için plakamda kayboldu istanbulda haraççıya gittim plaka tespit yaptırdım bi kaç gün içinde trafik şube müdürlüğüe gidip plakamı tekrar çıkaracağım

emre--aktan
23 Şubat 2010, 10:35
sym ye honda ya giriyorum bazen her kez nasıl zevk aldığından bahsediyo biz de tam tersine dertli olduk vida koptu şase çıktı bile bile lades dedik kendimiz ettik kendimiz bulduk :pale: gerçi para olsa kimse tenezzül etmez ya çin malına

ERKİN
24 Şubat 2010, 22:44
Plakamı çıkarttım ayrıca motorA dörtlü yaptırdım acil işim olduğunda yakıyom kornada çift korna var basıyorum gidiyorum abartmıyorum araba kornasından daha çok çıkıyor kornayı çaldımmı herkes yol veriyor =)

STeReO
24 Şubat 2010, 23:26
Selam ahali son bi kaç sayfadır herkes karamsar ve sitemkar olmuş bu kadar üzülmeyelim bence. Sonuç itibari ile bu tür sorunlar bütün çinli scooter modellerinde mevcut. Fiyat ucuz olunca olası sorunlar çıkıyor tabi. Ama bir de şu taraftan bakın, bu fiyatlara bu motosikletler olmasaydı şu an motor zevkini yaşayamayacaktınız belki de... En önemlisi motosiklet ne kadar kaliteli olursa olsun, bakarsan bağ bakmassan dağ olur. Düzgün kullanır, bakımları eksik etmezseniz sorunda yaşamazsınız, uzun yola bile çıkarsınız benim gibi ...

http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/65643-mondial-150zc-ile-istanbul-ayvalik-tatili.html :wiinkk:

mamçe izmir
26 Şubat 2010, 02:42

kardeşim geçmiş olsun kazasız belasız atlatmışsın aynı sorun bende oldu fakat ben düştüm ve 1 ay ayağa kalkamadım. sen garanti olsun diye biraz uzun vida ve karşılık olarak ona somun tak bu sebeple zor gevşeme yapar.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:26 ----------

arkadaşlar bu servisler fabrikası gibi şerefsiz (tabi hepsi değil) benim garantiden değişmesi gereken bir sürü parçam var fakat hala değiştirmiyolar ben elimden geldiğince parçayı alıp kendim takıyorum ve yürüyen aksam şase gibi bölgelerdeki cıvata ve somunlara vida sabitleyici tutkal sürüyorum sizde gevşeyen bir cıvata görürseniz sıkmadan önce bir vida sabitleyici alın kllanın pahalı bir şey değil 3-5 tl gibi bir fiyatı var ve çok sağlam yapıyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:32 ----------

arkadaşlar son olarak bir bomba daha açıklamak istiyorum özellikle İZMİR de bulunanlar için ve servisi çamdibi BAHRİ DEMİRCİ ise derhal o servisi terk etsinler bu ustayım diye geçinen adam benim gevşeyen egsoz saplması için gittiğimde uğursuz pikmenin bir tanesi aluminyum silindir kapağına motor sıcak iken vida takmış ve yalama yapmış. bende bundan habersiz 1 gün sonra motoru almaya gittiğimde motoru yaptıklarını gördüm ve teslim aldım. VE dün eğitime giderken ses gelmeye başladı ve yetkili olmayan usta bir motor tamircisine gittim. ilk saplama düşmüş takarız dedi. daha sonra ben motor başındayken usta bu olmaz silindir kapağı değişcek dedi çünkü saplamanın bağlanmış olduğu kısımda helikoin denilen işlem uygulanmış ve et kalınğını inceltmiş titreşimlerden dolayıda kırılmış silindir kapağı+işçilik bana 70 tl ye patladı ve şimdi izmirde bulunan bütün arkadaşlar bu yetkiliyim diye geçinen bu servise gitmesinler. şeytan diyo al bu 150 cm boyundaki bu pikmeyi dağa kaldır 150 zc egsozu monte et...

Şeyh Şamil
26 Şubat 2010, 02:43
Selam ahali son bi kaç sayfadır herkes karamsar ve sitemkar olmuş bu kadar üzülmeyelim bence. Sonuç itibari ile bu tür sorunlar bütün çinli scooter modellerinde mevcut. Fiyat ucuz olunca olası sorunlar çıkıyor tabi. Ama bir de şu taraftan bakın, bu fiyatlara bu motosikletler olmasaydı şu an motor zevkini yaşayamayacaktınız belki de... En önemlisi motosiklet ne kadar kaliteli olursa olsun, bakarsan bağ bakmassan dağ olur. Düzgün kullanır, bakımları eksik etmezseniz sorunda yaşamazsınız, uzun yola bile çıkarsınız benim gibi ...

:wiinkk:

Semih birader(stero) öncelikle yaptığın yol ve gezinti fotoğrafların
için teşekkür eder. Samimi ifadelerin içinde seni ayrıca kutlarım..
Son derece güzel ve başarılı bir gezi/sürüşe imza atmışsın.::coool::

Bu arada egsozunu nerede ve nasıl değiştirdin?
Motorun performansı(olumlu/olumsuz) etkilendimi?
Görüş ve değerlendirmeni yazarsan memnun olurum..

STeReO
02 Mart 2010, 06:14
Semih birader(stero) öncelikle yaptığın yol ve gezinti fotoğrafların
için teşekkür eder. Samimi ifadelerin içinde seni ayrıca kutlarım..
Son derece güzel ve başarılı bir gezi/sürüşe imza atmışsın.::coool::

Bu arada egsozunu nerede ve nasıl değiştirdin?
Motorun performansı(olumlu/olumsuz) etkilendimi?
Görüş ve değerlendirmeni yazarsan memnun olurum..

Değerli yorumun için ben sana teşekkür ederim. O resimlerdeki eksoz dan sonra başka bir eksoz taktım. Eksoz olayı biraz şans, benim servisim de vardı orada taktırdım. Aramak gerekiyo bu motora uygun bir eksoz bulmak biraz sorun. Performans olarak bende pek değişşen bir şey olmadı. Daha önce de 90-100 km rahat görüyodum hala da rahat görüyorum. En azından kırılma riski yok perçinsiz olduğundan :wiinkk:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 06:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 06:08 ----------

Bu arada Dün itibari ile motosikletimi satmış bulunmaktayım. 150 ZC benim için iyi bir başlangıç, güzel bir ilk göz ağrısı oldu. Geriye fotoğraflar kaldı.. Bir süre motosikletsiz kalacağım, bakalım zaman ne gösterecek. 150 ZC tayfası sağlıcakla kalın ... :)

http://www.motosiklet.net/forum/konu-disi/73285-motosikletimi-sattim.html

HeruNolweo
02 Mart 2010, 11:15
Arkadaşlar merhabalar,
Dün akşam itibarı ile ben de 150zc kullanıcıları arasına katılmış oldum. Motor macerama Hyosung GV250 ile başladım fakat bebeğimiz olduktan sonra motor ufaltma kararı sonrası ZC sahibi oldum. Umarım burada güzel şeyler paylaşırız.
Bir sorum olacak Mondial sitesinde aksesuar bölümünde bulunan ZC egsozu hakkında fikri olan var mı?

Şeyh Şamil
02 Mart 2010, 22:24
Hoşgeldin'' HeruNolweo'', egzoz ile ilgili bilgi ve deneyimi olan
arkadaşlar paylaşım yapacaktır umarım..

''Stereo'' sana güle güle demiyeceğim. Yeni alacağın motorla yaptığın
gezileri paylaşmak istersen memnun oluruz. 150 zc ile yaptığın
gezi ; scooter kullanıcılarına ilham kaynağı olmuş ve büyük moral
aşılamıştır diye değerlendiriyorum. Çünkü ben fazlası ile memnun
oldum. tekrar teşekkürler..::thanks:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:18 ----------

Arkadaşlar 19/22 mart 2010'da Motoshow- Expo Motosiklet
aksesuarları Fuarı yapılacaktır.
Yer: istanbul Yeşilköy Fuar Merkezi.

İlgilenenlere duyurulur..::ressam::

Volkan Serezli
08 Mart 2010, 02:22
nerde zc ciler 6 günden beri :silent:

kuturkutur
08 Mart 2010, 21:37
Wolky:Sen tabi Girne Caddesinden Bostanlıya kadar tapa gaz gidebilirken , burada aralıksız esen rüzgarla buz gibi bir havaya dönüşmüş İstanbul soğuğu var :P Bırak motoru yolda yürümek bile acı veriyor.

ZC ve diğer tüm motoiklet kullanıcıları şuan toplu taşıma ve dört tekerle flört yaşıyor...

motorcu_58
09 Mart 2010, 16:57
yav bu nasıl bir motormuş binbir sorunu varmış almayı düşünüyordum güya bu kadar sorun çıkaran bir makina mı ALLAH korusun en yiyisi ucuz yollu caracal düşüneyim ben ne dersiniz arkadaşlar

kuturkutur
09 Mart 2010, 18:00
Evet hoşgeldin motorcu_58.

Kaç sayfa okudun yada bu motosiklet ile ilgili o peşin yargıya nasıl ulaştın bilmiyorum ancak , bilginin daha fazla artması ve içindeki ön yargı duvarını biraz olsun aşmak adına şahsi ricamdır. Son 10 sayfadaki yazılara da bir göz atmanı isterim.

Elbette son mühendislik ürünü ve Japon mucizelerinden birisi olmadığını hepimiz kabul ettiğimiz bu model motosiklet , şuana kadar kullanıcılarının bazılarının hep yüzünü güldürdü , bazılarının ise sıkıntılı zamanlar geçirmesine sebep oldu.

Takdir elbette senin ancak ne ben ne de diğer forum üyeleri burada sadece deneyimlerimizi , sorunlarımızı ve başımıza gelen olayları paylaşıyoruz.

Umarım aradığın modeli ve yanında getireceği mutluluğu tez zamanda bulabilmen dileği ile.

Volkan Serezli
09 Mart 2010, 23:19
Wolky:Sen tabi Girne Caddesinden Bostanlıya kadar tapa gaz gidebilirken , burada aralıksız esen rüzgarla buz gibi bir havaya dönüşmüş İstanbul soğuğu var :P Bırak motoru yolda yürümek bile acı veriyor.

ZC ve diğer tüm motoiklet kullanıcıları şuan toplu taşıma ve dört tekerle flört yaşıyor...

havalar güzeldi amaa
dün resmen çamur yağdı izmire...:pale:
zaten yollar doğal gaz için kazılmıştı kazılan yerlerin üstüne toprak düküp kapamışlardı..
anlıcağın kuturkutur abicim heryer balçık içinde keske gazlıyabilsem ole :cherry:

emre--aktan
10 Mart 2010, 02:22
sen birde çanankkale yollarını göz birader çeyrek gaz yaparsan amenna zaten yollar köstebek yuvası 3 senedirde bi doğalgaz çıktı cabası gene ii dayanıyo zc arkadaşın 150 asya pert oldu resmen benimki biraz fazla yakıyo ama nazar deymesin taş gibi 3 gün kar altında kaldı bi basışda marşı aldı bi hafta on gündürde bütün yağmur üstünde sadece siliyorum gıcır gıcır :cat: tamam belki honda yada suzuki değil ama 2000tl helal olsun

ortadadogulu
10 Mart 2010, 09:49
dün akşam onbeş günlük aradan sonra bir gezi yapayım dedim. içlik, mont,yağmurluk, reflektörlü yelek giyindim. alta da eşofman içlik pantolon ve yağmurluk. yine üşüdüm yine üşüdüm. nasıl bir hava var yahu. hele sahilde doğuk acayip vuruyor. üç saate yakın dolaştım. ilk birbuçuk saat birşey yoktu ama sonrasında üşüme başlayınce eve dönüş yaptım. fena fena.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:42 ----------

ayrıca motor bu havalarda daha bir hızlı. ısınma yapmıyor. 7500 km deyim. yağ değişimini de yeni yaptım. birkaç vida gevşekliği vardı sıktırdım.
bu arada arka tekerin gevşemesinden şikayeti olan arkadaşlara önemli tavsiye. sorunun sebebini buldum, çözümünü de bir şekilde bulacağız.
arka freni kilitleyip sağ sol yatmalar yapıyordum. özellikle kısa ve dar mekanlarda, motor ileri giderken sağa eğip tekeri kaydırıyordum. direksiyonsuz sadece fren kaydırarak dönüş yapıyordum. işte bu arada şase ile ivme yönü arasında uyumsuzluk oluyor. arka teker vidası da bu esnada açma yapıyor. sorunun sarsıntıdan, çukurlardan kaynaklandığını düşünüyordum halbuki sebebi benmişim. son 100 km dir bu hareketi yapmıyorum ve gevşeme yok.
benzer sorun yaşayan arkadaşların bilgisine.

Volkan Serezli
10 Mart 2010, 11:25
dün akşam onbeş günlük aradan sonra bir gezi yapayım dedim. içlik, mont,yağmurluk, reflektörlü yelek giyindim. alta da eşofman içlik pantolon ve yağmurluk. yine üşüdüm yine üşüdüm. nasıl bir hava var yahu. hele sahilde doğuk acayip vuruyor. üç saate yakın dolaştım. ilk birbuçuk saat birşey yoktu ama sonrasında üşüme başlayınce eve dönüş yaptım. fena fena.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:42 ----------

ayrıca motor bu havalarda daha bir hızlı. ısınma yapmıyor. 7500 km deyim. yağ değişimini de yeni yaptım. birkaç vida gevşekliği vardı sıktırdım.
bu arada arka tekerin gevşemesinden şikayeti olan arkadaşlara önemli tavsiye. sorunun sebebini buldum, çözümünü de bir şekilde bulacağız.
arka freni kilitleyip sağ sol yatmalar yapıyordum. özellikle kısa ve dar mekanlarda, motor ileri giderken sağa eğip tekeri kaydırıyordum. direksiyonsuz sadece fren kaydırarak dönüş yapıyordum. işte bu arada şase ile ivme yönü arasında uyumsuzluk oluyor. arka teker vidası da bu esnada açma yapıyor. sorunun sarsıntıdan, çukurlardan kaynaklandığını düşünüyordum halbuki sebebi benmişim. son 100 km dir bu hareketi yapmıyorum ve gevşeme yok.
benzer sorun yaşayan arkadaşların bilgisine.

evet o arka tekerin gevşemesi bendede var ama bikere oldu sıktım sonra gevşemedi
bende frene basıp bırakarak anladım motorun arkası yanlara kaçıyordu birde baktım sallanıo tekerlek..

HeruNolweo
10 Mart 2010, 11:47
Selamlar arkadaşlar motoru aldım alalı daha 1 kere binmek nasip oldu plakayı bile taktıramadım daha bir türlü Sevpa'ya gidip :) Bu havalar müsade etmezse bu rodaj ne zaman biter ne zaman yol alırız hiç bilemedim ama bu akşam yerler kuru kimseler tutamaz beni :)
Bu arada kendimi tanıtayım ismim Burak 32 yaşında ve iletişim sektöründe çalışıyorum.
Motorcu_58 benim bu motorla ilgili düşüncem şudur ki hangi motor olursa olsun sen motoruna ne kadar bakarsan ne kadar sınırlarını bilip kullanırsan o da sana o kadar bakar. Şu açıdan baktığında 2000 TL 2 yıl garanti 12 taksit çanta vb. hediyeleriyle oldukça akılcı bir seçim oldu benim için :cat:

emreakyol
10 Mart 2010, 22:29
merhaba arkadaşlar bu aralar led stop işini aklıma iyice koydum yapıcam:queen: fakat şekil konusunda yardımınızı bekliyorum. tamamen sinyaller dahil led düşünüyorum. Ledleri kendim baskı devreye dizicem ve motoruma uygulicam hem bu sayede hem aku yükten kurtulcak hemde hoş bir görünüm sağlanmış olcak:cat: fikirlerinizi bekliyorum...

chakal_1o
10 Mart 2010, 22:39
resim yüklemek istiyorum yardımcı olabilrimisinz???

emreakyol
10 Mart 2010, 22:42
http://www.motosiklet.net/forum/mt-hakkinda-elestiriler-sorular-oneriler-duyurular/29983-mesajiniza-nasil-resim-eklersiniz-resimli-anlatim.html bu link işini görür;)

chakal_1o
10 Mart 2010, 22:58
saol:Dbi bakim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:51 ----------

emre akyol farı nasıl taktırdın yani orjinalmi ? bide neden siyah senin far yeri_???

emreakyol
10 Mart 2010, 23:03
155 ve 156 nolu sayfalarda detaylı anlattım incele istersen:rendeer:

chakal_1o
10 Mart 2010, 23:08
of kafam karıştı çalımıyo link!!!

emreakyol
10 Mart 2010, 23:13
daha demin yolladığın link olmuştu sadece resim görğnmüyordu ama tıklayınca resmi bn gördüm:D

chakal_1o
10 Mart 2010, 23:30
buda benim 150zc

[/COLOR]http://img693.imageshack.us/img693/1173/220220101366.jpg

emreakyol
10 Mart 2010, 23:55
stickerlar güzel olmuş özellikle my life yazısı fazla abartıya kaçmada boğuyo motoru yoksa:cat:

chakal_1o
11 Mart 2010, 00:03
stickerlar güzel olmuş özellikle my life yazısı fazla abartıya kaçmada boğuyo motoru yoksa:cat:

ya oyazı şimdilik yani keyfi deiştircem de bulundum yerde butür şeyle uğraşan kişile pek yok yani reklamcılar modifiyen ayrı sadece tabela ile uğraşıyolar kısa zamanda deişik karelerle güzel fotolar koyucam :D gene de teşşkkürler...

HeruNolweo
11 Mart 2010, 10:23
Eşim airbrush yaptığından ufak birşeyler yapmayı düşünüyoruz motora ama karar veremedim henüz nasıl birşey yapsak diye Emre senin motor da mavi var mı senin aklına gelen güzel fikirler??

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:12 ----------

Emre kusura bakma bombardıman gibi olacak ama far takım anlatımını okurken dikkatimi çekti de egsozu yerli malı aldım demişsin kaça maloldu sana? Orjinal egsozu değiştirme niyetindeyim de :) Bir de korna konusunda hiçbir değişiklik yaptın mı motorda ben dün usta ile konuştum havalı korna ile röleyi al gel hallederiz dedi sanırım o da 60 liraya falan malolacak maksat yolda bizi görsünler üstüne bir de ürksünler :queen: