PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 [59] 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172

hasanerkus
05 Kasım 2009, 18:29
150hs ile kıyaslayınca arka fren sisteminin disk olması avntaj tabi. çünkü scooterlerde kampana frende güç iletimini çelik tel yapıyor.ve fren leme esnesında tel esniyor. zamanla sünmesi baska bi mesele tabi. buda frenin performansını azaltıyor. diskli frende ise yağ sıkışmadığı için gücü olduğu gibi iletiyor. arkadan görünüşü, eksozu ve direksiyonu hoş gözükmüyor. ama ön karenaj gurubu ve göstergeler muhtesem. benim hs orjinal haliyle 10,000 devire cıkıyor ve 130 km/h yapıyor. ve 14,000 kmde üstelik hiç arıza yapmadı bu 105 zc okadar saglam mı bilelmem

Volkan Serezli
05 Kasım 2009, 18:53
Aynı şeyi noktası virgülüne yazabilirim. Motor üzerindeki buji , tırnak ve diğer tüm çapakları motor piston yatağına atarak motoru çok fena bir duruma soktuğunu okudum.

Motor piston ve çizilen yatakların değişeceğini , o yazıda arkadaş belirtmişti...

AKAPLAN:Acaba motorun kaç kilometrede ? Çünkü buji ömrü az gibi geliyor , bu da demek oluyor ki , motoru alır almaz , NGK İridium Bujiye geçiş yapılacak....

benimkinin ustunden NGK iridyum vuji vardı zaten

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:50 ----------

150hs ile kıyaslayınca arka fren sisteminin disk olması avntaj tabi. çünkü scooterlerde kampana frende güç iletimini çelik tel yapıyor.ve fren leme esnesında tel esniyor. zamanla sünmesi baska bi mesele tabi. buda frenin performansını azaltıyor. diskli frende ise yağ sıkışmadığı için gücü olduğu gibi iletiyor. arkadan görünüşü, eksozu ve direksiyonu hoş gözükmüyor. ama ön karenaj gurubu ve göstergeler muhtesem. benim hs orjinal haliyle 10,000 devire cıkıyor ve 130 km/h yapıyor. ve 14,000 kmde üstelik hiç arıza yapmadı bu 105 zc okadar saglam mı bilelmem

motor 130 goterir ama gerçek hızı o diğil
baya bi denedik en az 10 km farkla gosterio mondialın gostergeler
ben pek guvenmiyorum

ERKİN
05 Kasım 2009, 19:34
en iyisi teker farkını korumak amacıyla bir otomobille yan yana gitmek en son bu abi daha hızlanmıyor bak bakalım kaçta dediğinde ? adam bakacak ekrana kaç ise olay orda biter..

kuturkutur
06 Kasım 2009, 10:22
Yine ibre sever arkadaşlar gelmiş.:)
Nasılda süper gaza geliyoruz yalnız. 150ZC forumunda üstelik başlıkta "Bilgi Paylaşım Başlığı" yazan yerde , ibrelerimizin gösterdiği değerleri konuşuyoruz.

Bakın misal ; http://www.modifiyem.com/forum/f112/320d-top-speed-34578/ şöyle bir link var. Benzer bir linkte siz de kendi fotoğraf ve videolarınızı yayınlayıp aynı zamanda mutlu yarınlara koşabilirsiniz.

Burada motoru ile sorun yaşayan , motorunun servisi ile ilişkilerini anlatan , lastiğinin performansını anlatan bir çok insana rağmen ve "bu başlık altında bahsi geçmeyen farklı modelde bir motorun bilgisini konuşmak" bana abesle iştigal olarak geliyor.

sky_forever
07 Kasım 2009, 13:47
10.000 devir 130 km vay be! adamın motoru 10bin devir çeviriyo düşünsenize 150cc MONDIAL scooter 10.000 devir çeviriyo ve 130km hız yapıyo!
400cc burgmanlar 350km
13000cc hayabusa falan 950km yapıyo ve 40.000 devir çeviriyo zaten.

tabi tabi böyle yani !

kütürkütür, abesle iştigalin DANİSKASI hemde yapılan bence.
ha başka bi hs kullanan arkadaş var mesela o yardımcı oluyo.Adamın hs si mi rs si mi var ama adam zc üzerine yardımcı olmaya çalışıyor..
Neyse ben ibreleri ve son hızları dikkate almıyorum...

dodoman
08 Kasım 2009, 14:23
http://www.motosiklet.net/forum/almak-isteyenler/69165-2-el-mondial-150-zc-yardim-lutfen.html

yardım lütfen :)

amcaoglu_20
08 Kasım 2009, 19:30
bu hız tutkunu arkadaşlar motor alırken yanlış seçim yapmışlar sanırım. bu küçük tekerlerkli scooterların 100 km hızla bile gitmeleri tehlikeli bence. eğer hızı seviyorsanız diğer büyük tekerlekli motorları deneyin bence. ben 150 zc ile şehir dışında bile 60 km hızı geçmiyorum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:18 ----------

dodoman arkadaşım nerede oturuyorsun sen.150 zc mi bende satmayı düşünüyorum açıkçası.650 km de şu an. 2006 model fakat 01.10.2009 trafiğe çıkışlı. alalı daha 2 ay olmadı.ilk bakıma bile gitmedi daha.

baygolge
09 Kasım 2009, 21:13
150zc ci arkadaşlar bu 150zc ile ne kadar uzun yol ve hızda gittiniz deneyimi olanlardan yarın bende uzun yol yapmayı düşünüyorumda sonra kalmayalım yolda

ben 100km gittim hiç durmada n 90km hız yaptım cok zevkliydi

kuturkutur
09 Kasım 2009, 21:29
ben 100km gittim hiç durmada n 90km hız yaptım cok zevkliydi

mesafeni belirttiğin bu yolculukta başlangıç ve varış noktalarını bizimle paylaşır mısın ? Yolda sıkıntılı bir durum yaşadın mı ? Motorunun durmadan ve belli bir devirde hep sabit çalışması , motorunda anormalliklere sebep verdi mi ? Daha uzun gidebileceğini hissediyor muydun ? Yoksa yorgunluk baş gösterdi mi ?

Bu ve bunun gibi detayları bizimle paylaşabilir misin ?

sky_forever
10 Kasım 2009, 00:41
Onu ben paylaşayım...
Çok önceki sayfalarda yazmıştım yaklaşık tek gün içinde babam marmaristen izmire sonra tekrar marmarise gelmişti! bu da 600+ km yapar!!!!!
Motor gitti ve geldi evet bu kmyi...
Yani gitmez diyenlere kesin net bi kanıttır..
Ha geldiğinde noldu şu olmuştu bazı vidaları gevşemişti doğal olarak...Dİnlenerek gitmiş babam onu da sordum ama yollar müsait olduğunda da baya basabildiği kadar basmış tabi babam bende gayet hafif olduğu için daha hızlı gidebiliyor...Ama hiçbir problem olmadığını aletin gayet güzel gittiğini söyledi motor geldiğinde yorgun ve bitmiş değildi hala gidebilirdi ama ben dinlendirmek istedim...
Ha birde şey demişti arka fren uzun süre hızlı gidilince rüzgarın etkisimi soğuk mu bilmem ama pompalayınca kendine geldiğini söyledi ben böyle birşey yaşamadım yani fren yumuşamış ama sıkıp bırakınca kendine geliyo demişti...Önde böyle birşey olmamış ama ben hiç yaşamadım böyle birşey...

Yani bu motorla uzun yola gidilebilir ama tavsiye edilmez sonuçta son hız olarak bi burgman gibi 140 kapatamıyo doğal olarak eh bi de scooter bu tekerleği çapıda belli ama şunu derim ki MOTOR YORULMAZ siz kesinlikle yorulursunuz o yüzden mecburen dinlenirsiniz..

Ben uzun yol gitmedim mi gittim muğlaya sınava gittim geldim..Yaz başıydı indiğimde hafif aptallık oluyo beyler yani bu her motora binende inende olur transalp la bile gitseniz illa ki olur motor bu arabada bile oluyor...
Birde baba son hız ne gördün dedim valla 80-85e geldi dedi yoluna göre zaten hafif meğil olsun çok az bile olsa 90ı geçiyo hemen dedi ama ben basmadım dedi çünkü GÜVENSİZLEŞİYOR ALET!
Ama yoldaki diğer tüm 150lilikleri solladığını her sorduğumda söyledi...!

ki ozmanlar motor daha 5000lerde falandı tam oturmamıştı yani şimdiki gibi 15binlerde değil ona rağmen gidip gelmişti uzun yolu..

Uzun lafın kısası uzun yola illa çıkıcam diyosan herşeyinden emin ol vidalarına aksamlarına tekerleklerine bak motorunu ısıt çık yola gider o motor arada önce sen sonrada onu dinlendir gider o motor... Ki marmaris ten muğlayada bilen bilir SAKAR yokuşu vardır baya 10-15 km dolambaçlı hayvan gibi yokuş tırmanırsınız bittiğinde resmi anlamda dağın tepesinden gökovaya kuş bakışı bakarsınız millet orda durup foto çeker zaten baya yükselmiş olursunuz o sakarıda tırmanıyo yani alet ! Yolu görseniz anlarsınız ne demek istediğimi...

Zc iyidir nazik binin biraz bakımlarını yapın iyi davranın gidiyo abi alet hız canavarı değil ultra seri bi alette değil ama fiyat/performans şekil şemal olarak sınıfının çinliler arasında BENCE LİDERİDİR!!!

amcaoglu_20
10 Kasım 2009, 09:32
sakar yokuşunu iyi bilirim. 2 yıl köyceğizde çalıştım. manzarasıda çok güzel. Allah kısmet ederse bu yaz motorla marmarise gelmeyi düşünüyorum. oradanda köyceğize geçicem. o zamana kadar ehliyetide almış olurum. bu hafta a2 ye başuvuruyu yaptım. yılbaşından sonra ehliyet elime geçicek.

ortadadogulu
10 Kasım 2009, 09:56
durmaksızın molasız en uzun silivriye gittim. 65 km durmadan. yolda hiç bayılmadı. fren sorunu çekmedim. lakin bahsedilen sorun vardır. yani frenin ısınması sebebi ile fren kolunda bir boşlukj oluyor bu boşluk birkaç pompalama ile yukarı geliyordu. fren tutmuyor değil lakin fren kolunu çok fazla sıkmak gerekiyordu. bu da yukarıda kavramaya alışmış olan bizler için bir anlık gaflete sebep oluyorfren tutmuyor sanıyor insan.

amcaoglu_20
10 Kasım 2009, 10:55
ben en uzun yolumu motoru aldığım hafta plaka ve tescil işlemlerini paptırmaya giderken yaptım. 35 gidiş 50 geliş yaptım. dönüşte yolu biraz uzattım :))) hiç bi problem olmadı durduğumda bile motor saat gibi işliyordu

ERKİN
11 Kasım 2009, 01:25
Selamın Aleyküm.. Motorun şasesi geldi motoru aldım çok şükür kavuştum kerataya çok özlemişim allah bi daha böyle 15 gün falan ayırmasın beni motorumdan 15 hafta gibi geldi yeni şase takılmış yalnız bana bi tuhaf geldi motora bindiğimde sanki o motoru ilk kullanışım gibi bişi oldu 2 gündür halada öyle yol hakimiyeti motor hakimiyeti birazdaha özveri istiyor şu anda bi tuhaf işte ismini koyamadığım bişey zamanla alışırım tekrar :) motor tıkır tıkır işliyor ah şu a2 ehliyetinide alsam b sınıf ehliyete girdim sonuçlar dün açıklandı en aşağı hepsinden 70 almam gerekiyordu ilk yardım 77 trafik 88 motor 68 1 soru ile motordan kaldık tekrar giricez sonrada a2 alıcam :wiinkk:

ortadadogulu
11 Kasım 2009, 01:27
haydi hayırlı olsun ve geçmiş olsun.

kuturkutur
13 Kasım 2009, 17:44
İstanbul için konuşuyorum.
Havalar soğud ve çok hızlı bir biçimde motorcular motorlarının üzerini örttüler. Oturduğum yerde tanıdığım 5-6 motosiklet sahibi şuan otobüs duraklarında görüyorum.

sky_forever
13 Kasım 2009, 18:26
Olması gerekn odur zaten yapılacak çok birşey yok o konuda...Zaten istanbulda yaşamak bile başlıca sorun kaldı ki bi de motorla uğraşmak...
Marmarisi bu yüzden seviyorum ya ;)

dodoman
15 Kasım 2009, 13:29
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:18 ----------

[/COLOR]dodoman arkadaşım nerede oturuyorsun sen.150 zc mi bende satmayı düşünüyorum açıkçası.650 km de şu an. 2006 model fakat 01.10.2009 trafiğe çıkışlı. alalı daha 2 ay olmadı.ilk bakıma bile gitmedi daha.

Valla Amcaoğlu mesajını şimdi gördüm , Pazartesi aldım motoru , zaten İstanbul da oturduğum için Denizli biraz zor olurdu :)

Arkadaşlar buraya mı yazmam gerek bilmiyorum ama, motor 230 dan 430 km ye geldi, 1 haftadır herhangi bir sorunu yoktu ama bugün 4500-5000 devirlerde giderken motordan zzzz diye bir ses gelmeye başladı .. Önemli birşey midir ? Ne yapmam gerekir ? Motordan da çok anlamıyorum daha , kendim yapabileceğim birşey midir acaba yoksa illa servise mi götürmem gerekir ?

Bu arada istanbul - Ümraniye - üsküdar - kadıköy - bostancı çevrelerinde iyi sağlam güvenilir bir servisi var mıdır ?

sky_forever
15 Kasım 2009, 14:22
Muhtemelen egzozdan geliyodur vidalarını sıktır olmadı pul koydur vidanın altına öyle sıktır ilk aklıma gelen ve büyük ihtimalde odur zaten ;)

dodoman
15 Kasım 2009, 15:24
Teşekkürler Sky_forever , buralarda iyi bir servis bulursam 500 bakımına götürücem ..

Bu arada 150 zc lerimiz için en iyi yağ hangileri ? Bugün Shell de motorlar için mineralli bir yağ gördüm 2t , kullanan var mı ?

mipek
15 Kasım 2009, 19:47
zc için mondialin son zamanda çıkarmış olduğu bir egzoz var şekli güzel bir egzoz hiç takan varmı yada takmış birilerini gören varmı nasıl bişey sağlammıdır acaba?

sky_forever
16 Kasım 2009, 14:00
Teşekkürler Sky_forever , buralarda iyi bir servis bulursam 500 bakımına götürücem ..

Bu arada 150 zc lerimiz için en iyi yağ hangileri ? Bugün Shell de motorlar için mineralli bir yağ gördüm 2t , kullanan var mı ?

2T 2 zamanlılar için galiba aman ha :)
4T konur benim bildiğim
Valla ben serviste 3çeşit yağ var 35 tl olan en pahalısından koydurdum repsol güzeldir veya tam sentetik scooterlar için yağlar var önemli olan tam sentetik olması ve tabi bilinen bi marka olsun yağ önemlidir pahalı bile olsa koydur derim 5-10 tl hesabını yapma motorun yeni parçaların uyumu aşınması için kalite yağ kullanmak performansı ve ömrü uzatır..!

dodoman
16 Kasım 2009, 16:29
2T 2 zamanlılar için galiba aman ha :)
4T konur benim bildiğim
Valla ben serviste 3çeşit yağ var 35 tl olan en pahalısından koydurdum repsol güzeldir veya tam sentetik scooterlar için yağlar var önemli olan tam sentetik olması ve tabi bilinen bi marka olsun yağ önemlidir pahalı bile olsa koydur derim 5-10 tl hesabını yapma motorun yeni parçaların uyumu aşınması için kalite yağ kullanmak performansı ve ömrü uzatır..!

Teşekkürler , 4t lerden iyi olanlara bakacağım o zaman ..

Bu arada motoru alalı daha 1 hafta oldu ve bugün YOLDA KALDIM ... :(:pr: Sabah işe gidiyordum ve motor evden çıktıktan 10 km kadar sonra hafif yavaşladığım bi zamanda tak dedi durdu . Marş basıyor ama gaz almıyordu . Deli oldum , daha dün benzin koymuştum . Bir ara çalışır gibi oldu pır pır etti gene durdu . Servisi aradım bir kamyonetleri vs olmadığı için gelip alamayacaklarını söylediler, neyseki çok uzakta değildi ittim motoru 1-2 km ve servise geldim ( bostancı motorstar ) .. usta altı motoru açtı içini , akünün üstündeki bağlantıları temizledi , bujiyi çıkardı baktı bi , onu ve ucunu da değiştirdi ( 400 km lik motorda buji neden değişir anlamadım gerçi ) , sonrasında motor çalıştı .. buji, ucu ve işçiliğe toplam 30 TL aldılar ..

Ben sorunu tam olarak anlamadım , neden bujiden kahynaklanmış olabilir , bu sorunu yaşayan var mı aranızda ? Haftasonu bakıma götürmeyi düşünüyorum , Motostardan daha iyi bir mondial servisi var mıdır buralarda?

Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim :rendeer:

ERKİN
17 Kasım 2009, 12:57
haydi hayırlı olsun ve geçmiş olsun.

Saol ortadogulu aldığım gibi istanbulda benzin bitene kadar gezdim çok özlemiştim :) ayrıca bi çok kişi motorları piyasadan kaldırdı garajlar bodrumlar bahçe kenarları falan motor dolu :) geçen sene kar tipide bile motor kullanıyordum şu andada motor kullanıyorum ellerimin ve yüzümün üşüdüğünü fark ettim, yüzüme maske aldım kaskıda taktımmı bi gram soğuk yüzüme gelmiyor sirkeciden aldım fiyatı 15 tl ayrıca eldivenler var soğuktan koruyan var ama yağmurlu havada dikişli bölümünden su geçirir onun fiyatı 15 tl su geçirmeyen harbi deri ve çok güzel eldivenler var fiyatı 35 tl 45 ve 50 tl.. 35 tl ye kibar ve deri bi tane var çok hoşuma gitti ayın 5 inde alıcam. avrupa yakası alibeyköyden anadolu yakasındaki kartala ordan maltepeye gittim uzun bi yol sayılır zevkli oluyor ya tık demiyor :wiinkk:

sky_forever
17 Kasım 2009, 13:17
Teşekkürler , 4t lerden iyi olanlara bakacağım o zaman ..

Bu arada motoru alalı daha 1 hafta oldu ve bugün YOLDA KALDIM ... :(:pr: Sabah işe gidiyordum ve motor evden çıktıktan 10 km kadar sonra hafif yavaşladığım bi zamanda tak dedi durdu . Marş basıyor ama gaz almıyordu . Deli oldum , daha dün benzin koymuştum . Bir ara çalışır gibi oldu pır pır etti gene durdu . Servisi aradım bir kamyonetleri vs olmadığı için gelip alamayacaklarını söylediler, neyseki çok uzakta değildi ittim motoru 1-2 km ve servise geldim ( bostancı motorstar ) .. usta altı motoru açtı içini , akünün üstündeki bağlantıları temizledi , bujiyi çıkardı baktı bi , onu ve ucunu da değiştirdi ( 400 km lik motorda buji neden değişir anlamadım gerçi ) , sonrasında motor çalıştı .. buji, ucu ve işçiliğe toplam 30 TL aldılar ..

Ben sorunu tam olarak anlamadım , neden bujiden kahynaklanmış olabilir , bu sorunu yaşayan var mı aranızda ? Haftasonu bakıma götürmeyi düşünüyorum , Motostardan daha iyi bir mondial servisi var mıdır buralarda?

Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim :rendeer:

Benim bildiğim kalitesiz benzin yapabilir veya yanma tam gerçekleşmiyorda olabilir...

Ama illaki bunu daha iyi bilen birileri var aramızda ;)

PoLaR
18 Kasım 2009, 10:55
arkadaşlar benım motor hastalandı servise götürdüm ama bana bıraz fazla dedı gibi geldi 130 lira önce sorununu yazım buji erimiş ve o parça pitonlara gitmiş piston temizlenecek yani , hava filtresinide degiştirecem sallanıp duruyo , aküde değişesek adam gibi bir servis arıyorum avrupa yakasında vee sizinde bilgilerinizi beklıyorum ...??
130 tl sadece pistonlara istedi...

dostum, silindirin tamamı 42 TL (Piston, silindir takımı mondial sitesinden sende bakabilirsin) akü 40 TL hava filtresini bilemem, ama bu adam 130 lira sadece piston temizliğine nasıl bu parayı istiyor anlamadım, silindirin kendisi 42 lira hadi 50 lirada söküp takması de (abartıyorum bu işçiliği) 92 lira tutar ve yenisini takar temizleme için nasıl bu parayı istiyor anlamış değilim... umarım yaptırmamışsındır...

kuturkutur
18 Kasım 2009, 11:16
Son dönemde , buji sebebi ile piston ve motor yatağının bozulmasına sebep olan üçüncü postu okuyorum. Motoru aldıktan sonra buji değişikliği şart gibi duruyor. Ayrıca her ne kadar tasvip etmesem de , Kanuni firmasının öne sürdüğü , "garajlarda beklemiş motor almayın" felsefesini haklı çıkarıyor gibi.

Bu konu hakkında mondiale yazı yazmak icap ediyor olabilir...

amcaoglu_20
18 Kasım 2009, 16:32
arkadaşlar benim 150 zc 950 km ye geldi ama hala bakıma gidemedim. garanti yönünden bi problem olurmu acama.iş yoğunluğu nedeniyle gidemiyorum

!Lk£®
18 Kasım 2009, 16:50
ilk bakım zaten 500-1000 bakımı istediğin aralıkta götürebilirsi
ki
bende uzun bi mesafeye gideceğim için ilk bakımı 490 da yaptırmak zorunda kalmıştım
sorun olacağını sanmıyorum 2 güne 2000 bakımım geliyo benimde

amcaoglu_20
18 Kasım 2009, 17:22
Çok teşekkür ederim. az önce izin aldım . yarın sabahtan gidicem bakıma. 45 km uzaklıkta servisim. motosiklet ehliyetim olmadığı için tereddüt ediyordum ama güvenli bi yol buldum oradan gidicem sabah. ehliyete de yazıldık inşallah yıl başına alıcam

cang00
18 Kasım 2009, 21:51
iyi akşamlar abiler bende motor arıyorum kendime bu motor nasıl 150 hs 151rslere göre nasıl kilometre başına nasıl yakıo kaç kiloya kadar rahat binilebiliyo 110 kiloyumda ondan sordum :) yardımcı olursanız sevinirim bide 2.el almayı düşünüyorum izmirden.

ERKİN
19 Kasım 2009, 18:59
Selamın Aleyküm..

Dün karşıya anadolu yakasına gittim alibeyköyden eminönüne ordan feribotla hareme haremden e5 e bağlandım maltepeye ordan kartala gittim e5 te ibrem 135 i vurdu desem inanmayanlar olacak ister inanın ister inanmayın allah kuran çarpsınki vurdum hemde düz yolda ben bile şaşırdım. 160 km gezdim dün tık demedi.. 4700 km de.. bu arada etrafta 150 zc ciler görüyorum korna çalıyorum onlarda çalıyorlar selamlaşıyoz ama acayip güzel oluyor ya sanki newyork , pariste 2 motorlu türk'ün birbirini görmesi gibi oluyor :):mrgreen:

Volkan Serezli
20 Kasım 2009, 00:33
iyi akşamlar abiler bende motor arıyorum kendime bu motor nasıl 150 hs 151rslere göre nasıl kilometre başına nasıl yakıo kaç kiloya kadar rahat binilebiliyo 110 kiloyumda ondan sordum :) yardımcı olursanız sevinirim bide 2.el almayı düşünüyorum izmirden.

150 zatı oneririm :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:33 ----------

arkadaşlar
farı deiştirenler varmı deiştirdilerse kaç w lık ampl taktılar
ve soketi değiştiren varmı ?
ve en fazla kaç w lık ampul takabiliriz ??
şimdiden teşekkurler.. :cherry:

mipek
21 Kasım 2009, 21:04
zc için mondialin son zamanda çıkarmış olduğu bir egzoz var şekli güzel bir egzoz hiç takan varmı yada takmış birilerini gören varmı nasıl bişey sağlammıdır acaba?

ERKİN
22 Kasım 2009, 02:17
mipek ben bugün 500 evlerde mondial bayisinde gördüm arızalı bi motor vardı 150 zc ye takılıydı ne çok güzel nede çok kötü ama eskisinden yani solucan egzosdan güzel olduğu kesin.. ayrıca serviste en çok arızalı 150 zc vardı benim motorla toplam 4 taneydi birisi dağılmış birisinin egzos yolda giderken düşmüş motorcu dedi diğerininde şasesi kırılmış aynı benim şase gibi :cyclopsan adama sordum aga dürüstçe cevap ver en çok hani motor arızaya geliyor 150 zc dedi tabi hiç şaşırmadım ordakilerle birlikte benim 150 zc de dahil 4 tane zc vardı maşallah :silent:

kuturkutur
22 Kasım 2009, 12:51
Çokça satılan bir ürünün piyasada artan kullanıcı sayısı ile serviste aynı tip ürünün çok adette gelmesi o ürünün kötü yada ayıplı olduğunu göstermez.

1991 yılında çıkan Doğan SLX aracı nedenini bilmediğim halde o kadar çok satıldı ki , aynı şekilde Tofaş servislerinde bol miktarda Doğan SLX vardı. Bildiğim kadarı ile 1999 yılına kadar da üretilmeye ve satılmaya devam etti.

Burada sorulması gereken aynı senin sorduğun gibi hangi sebeple oraya geldiği. Egzoz ve onunla ilgili sorunları , burada 74 sayfa boyunca tartışıldı ve En basitinden , Skyforeverın en başta yaptığı bir kesme işlemi ile aslında ne kadar kötü bir egzoz tasarımı olduğunu öğrendik. Öyleyse , egzoz arızası bir motosikletin ayıplı olduğunu değil kronik sorunu olduğunu gösterir. Öte yandan üretici firma alternatif bir egzozu piyasaya çıkarmış. İsteyenlere de montaj yaptırmakta. Haliyle sorunu bu şekilde çözüme gitmiş. Doğru yada yanlışı tartışmıyoruz.

Şase kırılması gibi önem arzeden sorunlarda bir servisten çok geniş çaplı servis ağında bu tip bir sorunun sayı adedi önemlidir. Şaselerinin nasıl kırıldığının yada kullanıcının bundaki etkin rolünü araştırmak gerekir.

sky_forever
22 Kasım 2009, 13:47
ya erkin sen sat şu zc yi sende kurtul bizde kurtulalım! egzozu düşer şasesi kırılır en çok o arıza çıkartır sat kardeş sen o motoru...

mipek o egzozu gördüm bende evet salyangoz egzozdan iyi ama senin egzozunda problem yoksa boşa masraf çıkarma kendine derim! o parayla ki fiyatı 110 tl mi neydi diğer parçalarına baktır ne bileyim yağını değiştir kayış değiştir veya ne eksikse veya benzin al koy gezersin ;)

kütürkütür yine söylenecek herşeyi söylemiş diyecek birşey bırakmamış ;) :cat:

kuturkutur
23 Kasım 2009, 17:40
Suzuki Vstrom modelinde görmüş olduğum ince sis farlarının , bizim motorların normal far altına çok yakışacağını düşünmekteyim.

http://www.tuningpiyasa.com/images/products/01/04/90/10490_buyuk.jpg

Volkan Serezli
23 Kasım 2009, 23:39
mipek ben bugün 500 evlerde mondial bayisinde gördüm arızalı bi motor vardı 150 zc ye takılıydı ne çok güzel nede çok kötü ama eskisinden yani solucan egzosdan güzel olduğu kesin.. ayrıca serviste en çok arızalı 150 zc vardı benim motorla toplam 4 taneydi birisi dağılmış birisinin egzos yolda giderken düşmüş motorcu dedi diğerininde şasesi kırılmış aynı benim şase gibi :cyclopsan adama sordum aga dürüstçe cevap ver en çok hani motor arızaya geliyor 150 zc dedi tabi hiç şaşırmadım ordakilerle birlikte benim 150 zc de dahil 4 tane zc vardı maşallah :silent:

burda serviste bi 150 zc gördüysem yani..
bide o şase nası kırılıo nasılkullanıosunuz motoru anlamıyorum
şase yanlış kaynatılmıştır herşey olabilir
sadece buna bakarak iyi ktü diyebiliyorsan bişe diyemyorum :s

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:33 ----------

Suzuki Vstrom modelinde görmüş olduğum ince sis farlarının , bizim motorların normal far altına çok yakışacağını düşünmekteyim.

http://www.tuningpiyasa.com/images/products/01/04/90/10490_buyuk.jpg

büyük olursa yakışmaz gibi ?

kuturkutur
23 Kasım 2009, 23:45
Benim gördüğüm Farlar 1,5 cm kalınlığında , radyatör soğutma sisteminin hemen girişinde far altı bölümü olarak anlatılan bölümde idi. Uzunlukları 10 cm ölçüsünde idi.

Fotoğraf yanıltıcı olabilir. Özellikle fotoğraf makinesiz olduğum döneme geldiğinden şuraya koyamamanın sıkıntısı içindeyim.

Sanırım tam manası ile anlatabildim.

Volkan Serezli
24 Kasım 2009, 01:20
Benim gördüğüm Farlar 1,5 cm kalınlığında , radyatör soğutma sisteminin hemen girişinde far altı bölümü olarak anlatılan bölümde idi. Uzunlukları 10 cm ölçüsünde idi.

Fotoğraf yanıltıcı olabilir. Özellikle fotoğraf makinesiz olduğum döneme geldiğinden şuraya koyamamanın sıkıntısı içindeyim.

Sanırım tam manası ile anlatabildim.

http://www.hepsiburada.com/motorsiklet-ince-6-ledli-cok-amacli-lamba-2-li-paket-751207/productDetails.aspx?categoryid=253701&productid=otm751207#tablnk
buda fena diil
kendi motoruma düşünürm.

ortadadogulu
24 Kasım 2009, 09:28

sen 150 lik motorla 135 vurmaya devam et. daha çok girersin o servise. :farao: 5800 km ve daha bir kere arıza için servise girmedim.
aracımı 6. ayda aldım. altı 5 ayda 6 000 km ve tek arıza yok.

.kenan.
24 Kasım 2009, 18:12
135 görürmü bu motor...
ben 80 den yukarı çıkmıyorum savurmaya başlıyor ..

Volkan Serezli
24 Kasım 2009, 21:01
135 görürmü bu motor...
ben 80 den yukarı çıkmıyorum savurmaya başlıyor ..

abicim naptın sen ya :D
yokuş aşağı 100 bile yapsa gitmem :d
okadar sakatki ruzgar bi savurdumu hiç şansın yok..

muratalagoz
24 Kasım 2009, 22:42
Berker engine de aliyoruz bu ay başında bitane 150 zc sıfır 6 kişi olucaz

sky_forever
24 Kasım 2009, 22:46
kenan ve wolky ksk helal diyorum size :cat:

sonunda benim gibi anlayan ve olayı kavrayan iki user daha varmış...

Dün bizim burda dümdüz bi yol var.Bende benzin alıp hatunun yanına gidicem falan hava soğuk motorda soğuk otomatik jigle halen devrede soğuktan falan neyse ışıklardan kalktım baktım bitane mal resmen öyle ama yani 17 yaşlarda falan gri zc var ondada döndü bana baktı egzoz sesinden dolayı neyse ben 35le gidiyorum bu bastı yol bomboş ikimiz varız... ben zaten üşüyorum ayrıca motor yakmasın diyede 40ı geçmiyorum ulan dedim bu sefer delirdim normalde gaza gelmem öyle yanımdakini geçeyim falan...

Neys eben buna mesafe verdim hiç heyecan yapmadım devirlice hızlanmaya başladım biliyorum çünkü tam gaz açsam o kadar iyi devirlenmicek hızlanmaya başladım bu uzadı ben yavaş yavaş açtım gazı sona dayadım alet hızlanıyo daha rüzgar ellerimi uyuşturdu zaten 80i geçti alet 85e geldi sayılır benim ibre öyle gösteriyo neyse o yani bu elemanın yanından ona gülümseyerek uzadım suratını harbiden görmeliydiniz neyse ışıklara yaklaştım gazı kapattım motor hemen kompresyona girdi zaten gözlerimden yaşlar kulağıma kadar geldi ben iptal oldum o 1,5 kmde zaten soğuktan...

Yalnız motor 85e dayanırken resmen acayip güvensizleşiyo yani ben tanımıyorum ya bi insan evladı o motorla 135e çıksın ve güvenerek gitsin yemin ediyorum size aklınızla makatınız yer değiştirir yolda en ufak bişey olsa uçardım ya resmen ki ben 110 kg adamım yani motorda 116 kilo ne etti size 226 kg eh 3 litre benzin falan 230 kgyiz..!
AMa altımdaki alet zc beyler ben yaşadım biliyorum kimse bana anlatmasın 120 135 falan aldırış etmiyorum ben

Uzun lafın kısası şudur alet 80+ olunca zaten hele bide yokuş aşağı falan basarsanız siz ölüme gidiyosunuz bi anda hayatınızı ŞAKA GİBİ NOKTALARSINIZ öldüğünüzü bile anlamazsınız...Basmak isterseniz basın hayat sizin...

ERKİN
25 Kasım 2009, 01:33
Yok Abicim ıspat etmezsem daha hala 110 120 hayatta basmaz diyecekler yazımda yazdığım gibi geçen gün karşıya anadolu yakasına gittim düz yılda 135 vurdu ben bile şok oldum hani inanmıyorsunuzya resim nasıl koyuluyor bi türlü bulamadım nasıl olduğunu özelden mesaj atın ERKİN şunu şunu yap diye 120 km hızla giderken çektiğim resmi koyayımda inanmayanlara açıkça söyliyim KAPAK olsun..!

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:26 ----------

ya erkin sen sat şu zc yi sende kurtul bizde kurtulalım! egzozu düşer şasesi kırılır en çok o arıza çıkartır sat kardeş sen o motoru...

mipek o egzozu gördüm bende evet salyangoz egzozdan iyi ama senin egzozunda problem yoksa boşa masraf çıkarma kendine derim! o parayla ki fiyatı 110 tl mi neydi diğer parçalarına baktır ne bileyim yağını değiştir kayış değiştir veya ne eksikse veya benzin al koy gezersin ;)

kütürkütür yine söylenecek herşeyi söylemiş diyecek birşey bırakmamış ;) :cat:

forever zaten sana inandırmak için herşeyi resime video ya dökmek lazım bende bu motoru kullanıyorum yalan söylemiyoruz gittiğim serviste benimle beraber 4 tane 150 zc arızalıydı benimkini aldık kaldı 3 tane hani inanmazsın sana şöyle ıspat edeyim aç garanti kitapçığını ist. 500 evlerde karadeniz mahallesindeki mondial serrvisini ara (şahin motor) orda numarasıda var ara sor bakalım böyle bi durum varmı yokmu diye biri dağılmış birinin egzozu yolda giderken düşmüş diğerininde aynı bendeki sorun şase kırılmış ara sor öğren sonra gel buraya dürüstçe yaz. sana bişeyi inandırmak baya zor.

sky_forever
25 Kasım 2009, 01:43
gerçek imkanlar gerçek odometreler dahilinde 150 zc diye adlandırılan ALET 135 km yapsın ben motorumu kapnın önünde BENZİN DÖKÜP YAKIP Videoya çekip buraya koyucam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

aletin kendi ÇİNCE kağıdında bile max speed 85 yazarken 9 beygir bi aletin 135km hız yapması MONDIAL 150 ZC İÇİN MÜMKÜN değildir...

9 beygirlik bu zc 135 yaparsa honda ses dylan 15 beygir ile 200km+ yapması lazım!
Ha dylan 110 vuruyomu EVET NEDEN çünkü 15 beygir ve honda teknolojisi!

Erkin odometren doğru mu senin ha?Yüzde yüz gerçek değerler mi veya senin motorun special edition falan mı?

Geçenlerde ölüyodun burayada yazdın hala 135km bastım diyosun yarın öbür gün forumda senin adını onlar aramızda kısmında görücez sen hala dalga geçiyosun hayatla

Ben diyorum 80 bastım motor acayip güvensiz sen hem 135 bastım diyosun hemde rahatsın!

Bana birşey kabul ettirmek zor çünkü ben gerçeklerle yaşayan doğrularla nefes alan biriyim.!

Volkan Serezli
25 Kasım 2009, 13:14
tamam berker abi bastıysa basmış bıravo ::coool::
boşver sen o motorun mantıken o hızı yapamıcağını biliyoruz
erkin kardeş bu aletlerin kadranı yanlış gosterio...
o hızı yapsan motor dayanırmı sanıyorsun?
bak 85 e çıkıyoruz motorla bi anda savrulmaya güvensizleşmeye başlıyor
ve ben refleksolarak basıyorum frene
sen burda 135 diyorsun....

kuturkutur
25 Kasım 2009, 17:23
Bu konu kendisini Loop etmekten başka bir işe yaramıyor.

Bakın yukarıda çiçeği burnunda ZC alacağının haberini veren bir kullanıcımız var. Alırken nereden aldığını , nelere dikkat edeceğini yada değişen birşeylerin olup olmadığını ben merak etmekteyim. Şasi numarasında geçen yıl bilgisi nedir ?