Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
canercamalan
16 Ocak 2009, 18:40
emre abi teşekkür ederim -- servis mondial servisi değil ama sağlam iş yapıp hakkı kadarını alan bi servis var tanıdığım ist avcılarda anadoluyu bilemicem
STeReO
16 Ocak 2009, 22:32
Mondial servisleri okuduklarıma göre çok kötü, Motoru teslim alırken de fark ettim zaten, adamların bana muamelesi sanki ''bakkaldan kibrit alıp 5 YTL vermenin karşılığı'' gibi bşy oldu.. Servis konusunda kararsızım valla.. Neyse motor şu an 219 km de. dün anadolu yakasına geçtim , düşük hızda e5 te seyretmek zor oluyo.. Walla şu rodaj dönemini bi atlatıyım başka bşy istemiom.
Alarm taktırayım diyorum kullananınız varmı ? Garantiyi bozuyo diyolar kafam karıştı.. :sunny:
E-M-R-E
18 Ocak 2009, 00:36
ben alarm taktırdım serviste zaten garanti dediğin şeyi ben hiç kullanmadım bilmiyorum kullanan arkadaşlar varmı. .
insanın içi biraz daha rahat ediyo alarm olunca bide kilit vuruyorum en azından
kolay lokma olmasın :wiinkk:
canercamalan
18 Ocak 2009, 12:05
abi ben garantiyi kullandım 3 kere falan ama şu alarm ı kaça taktırdın toplam da kaça patladı sana
E-M-R-E
18 Ocak 2009, 22:42
abi ben garantiyi kullandım 3 kere falan ama şu alarm ı kaça taktırdın toplam da kaça patladı sana
toplam 70tl felan ödedim montaj dahil ..
canercamalan
21 Ocak 2009, 19:52
teşekkür ederim emre abi bakalım düşünüyorum bişiler ama kısmet
ben de motoru 4000 bakımına sokucam inş :D yapacaklarım şunlar
-hava filtresi(kutuyla birlikte değişçek)
-manifolt hortumu değişcek
-egzost değişcek
-korna + beyaz far ampulü takılacak
-arka balata burçları dağılmış ona bi bakıcaklar
-yağı castrol ün scooterları için olanından alıcam ondan koydurcam
-arkadaki rüzgarlık saplama vidası koptu o değişçek
-buji ngk ile değişecek
-
başka neler yaptırmam lazım ya motor biraz sert gelmeye başladı bana sebebini bilmiyorum.Fazla hız da yapamıyorum modifiye baabında değilde motorun sağlığı açısından neler yapmam gerekli ??
E-M-R-E
21 Ocak 2009, 22:05
hava filitresini yenisini alıp taksanda o zımbırtı kırılacak bilgin olsun!
benim servis onun için demir pençe yaptı şuan yenisinden daha sağlıklı çekilmiyo kırılmıyo felan servise bi sor,
buji iyi. .
castorl 10 - 40 sakın başka alma performansı farkedersin. .
kornamız 80-90 km hızla giderken biz bile çok zor duyuyoruz değiştirmek isabet..
motorun kasislerde yumuşaması için tek yapman gereken amortisörleri tamamen değiştirmek
maliyetini bilmiyorum ama en iyisi gazlı amortisörler. .:cat:
servisteyken söylersin karbüratör hava ayarına da baksınlar
lastik havalarını kontrol et her zaman ben öne 26 arkaya 29 basıyorum
canercamalan
21 Ocak 2009, 23:21
teşekkür ettim abim de o hava filtresi için ben kendim kalın plastik kelepçeler varya cırt mı diyolar ne onunla tutturdum ucunu kesip havyayla erittim çıkma gibi bi ihtimali olmuyo benim o hava filtresinin kutusu kırıldı ya bugün araba vurdu
STeReO
22 Ocak 2009, 21:06
Bende dün ilk bakıma gittim 860 km de ilk bakımı yaptırdım. Motoru geçen hafta salı almıştım, dün (çarşamba) ilk bakıma gitti, yani 1 haftada 860 km :D Çok çabuk oldu herhalde.. Çakmaklık olayını iptal ettirdim, serviste çakmaklık yuzunden motorunda yangın çıkan bir zc kullanıcısıyla tanışınca mecbur kaldım. Yağı değişti, civatalar sıkıldı bir de alarm taktırdım :) Alarm gerçekten çok güzel bşy. Sesi çok çıkıyo, en ufak bir dokunuşta bile hemen çalmaya başlıyo. Yaramaz veletlere bire bir yani. Eğer motora yakınsanız direksiyonu kitlemenize bile gerek yok, yüksek sese bile duyarlı :D Bende montaj dahil 70 ytl ödedim ama değdi gerçekten şimdi içim rahat benim de.. Uzaktan çalıştırma özelliğini iptal ettirdim, tehlikeli bence kapsama alanı içinde haberiniz olmadan bi çalışsa birde direksiyon kitli değilse hırsıza hazır çalışan motor :) Onun için tavsiye etmiyorum uzaktan çalştırmayı..
Yalnız bu başlıkta okuduğum bir durum 3 defadır başıma geldi. Bi arkadaş yazmıştı 60 km civarı hızla giderken motor gaz yemeyi kesiyo ve yavaşlıyo hızı 30 a kadar düşürdükten sonra tekrar gaz yemeye başlıyo. Nedendir anlamadım bi türlü, onun haricinde şu ana kadar büyük bir sorunla karşılaşmadım çok şükür.
Nete arada bir girebildiğim için yazım biraz uzun oldu idare edin :) Saygılar..
E-M-R-E
22 Ocak 2009, 23:34
Bi arkadaş yazmıştı 60 km civarı hızla giderken motor gaz yemeyi kesiyo ve yavaşlıyo hızı 30 a kadar düşürdükten sonra tekrar gaz yemeye başlıyo. Nedendir anlamadım bi türlü?..
bunun sebebi manifolt hortumunun yırtılmış, çatlamış olmasıdır! koltuğun altında seleyi çıkarıp yada kapağın altına bakarsan karbüratöre bağlanan hortum görürsün 3bin-4bin km de değiştirmek sağlıklı neticede pahalı bişey değil yolda kalmaya değmez :cat:
STeReO
23 Ocak 2009, 19:40
yardımın için teşekkürler emre servise ugrayıp baktırayım ona...
canercamalan
25 Ocak 2009, 13:35
beyler bayanlar çapada ki hastamıza ab + kan aranıyor yardımcı olmak isteyen varsa 0532 365 84 25 no lu telefondan ulaşabilir NOT: telefon sahibi hastane işleriyle ugrastıgından açamıyabilir birkaç kez arayınız
Lucifercod
26 Ocak 2009, 11:59
Merhaba 150zc kullanıcıları size bir kaç sorum olacak...
1.Bizim motorda jikle varmı?
2.Kaç bin kmdesiniz?
3.Maximum hızınız nedir? "düz yolda"
4.Kaç kilosunuz? :P
E-M-R-E
27 Ocak 2009, 14:52
Merhaba 150zc kullanıcıları size bir kaç sorum olacak...
1.Bizim motorda jikle varmı?
2.Kaç bin kmdesiniz?
3.Maximum hızınız nedir? "düz yolda"
4.Kaç kilosunuz? :P
1. genelde enjeksiyonlu motorlarda olur bizimkinde yok sanırım hiç duymadım..
2. ben 11.000 km deyim :wiinkk:
3. maximum 90-100km düz yolda
4. 85 kiloyum. ..:cat:
Lucifercod
27 Ocak 2009, 14:59
İlk motor soğuk iken çalışdıgında 3000 devirde calısıyor sonra ısınınca 1500 e iniyorda ondan sordum
E-M-R-E
27 Ocak 2009, 15:41
İlk motor soğuk iken çalışdıgında 3000 devirde calısıyor sonra ısınınca 1500 e iniyorda ondan sordum
motorunda bi problem var demek ki ! servise bi göster derim . .:cat:
Lucifercod
27 Ocak 2009, 15:46
neden problem olsun kendını ısıtmak ıcın devir yukseltıyor :)
150 zatlardada öyle diğerlerini bilmiyorum
mourndare
27 Ocak 2009, 16:49
bizim motorlarda otomatik jikle var arkadaşım, motor ısınana kadar jikle zengin karışım gönderir motora, gazı yaklaşık 4000 devir civarına kadar açtığında devreden çıkar yani motorun hareket ettiği zaman, sonuçları: eğer motorunu ısıtmamışsan jikle ile elini gazdan çektiğinde stop edecektir
Lucifercod
27 Ocak 2009, 16:52
bizim motorlarda otomatik jikle var arkadaşım, motor ısınana kadar jikle zengin karışım gönderir motora, gazı yaklaşık 4000 devir civarına kadar açtığında devreden çıkar yani motorun hareket ettiği zaman, sonuçları: eğer motorunu ısıtmamışsan jikle ile elini gazdan çektiğinde stop edecektir
haklısın ::thanks:
arkadaşlar 2300kmdeyim eksozdan bızt mıst gıbı sesler gelıyor sankı bır metal sallanıyormus bı vıda sallanıyormus gıbi...uyuz oldum bu sese bi motorcuya gosterdım eksozun ıcınde susturucu varmıs onun vıdaları sokulmusdur dedi ve eksoz degısıcek dedı degıstırırsen ılerde gene aynı ses gelebılır dedı napıcam ben cok uyuz bir ses kafayı takdım ona boyle bı sorunla karsılasan varmı?
haa birde eksoza ayagını koyup gaz verınce gelmıyor ses ayagını kaldırınca gelıyor napıcam????????
mourndare
28 Ocak 2009, 15:13
arkadaşım vidalarını iyice sık, bir de eski sayfalara bakarsan benimde benzer sorunum vardı, fotoları koymuştum, eksozda görülmesi zor bir kırık veya çatlak olabilir
civan555
28 Ocak 2009, 21:44
arkdaşlar motora gaz verince sanki bişey sürtercesine ses geliyo ne olabilir bi teker sürtmesı gibi??
canercamalan
29 Ocak 2009, 23:41
ee zc ciler den emre abiyle ben mi gidicez sultanahmetteki buluşmaya , ONUR abinin ziyaretine ve mitinge ???? hee soruyorum size ???
modifikasyon uğurunda bir saat :) buyrun size rüzgarlık uygulaması nasıl olmuşşş???
http://img300.imageshack.us/img300/8126/goruntu1084wz1.th.jpg (http://img300.imageshack.us/my.php?image=goruntu1084wz1.jpg)
http://img238.imageshack.us/img238/1832/goruntu1188gh5.th.jpg (http://img238.imageshack.us/my.php?image=goruntu1188gh5.jpg)
http://img161.imageshack.us/img161/964/goruntu1187qw2.th.jpg (http://img161.imageshack.us/my.php?image=goruntu1187qw2.jpg)
isteyen olursa hallederiz ;)
E-M-R-E
31 Ocak 2009, 15:07
slm canerim iyisin inşallah. .
bu akşam yetişmeye çalışcam gelemiyebilirim haberin olsun..
sabah servisteydim
iki lastik ön,arka değiştirdim ,
fren balataları ,
debriyaj takımı yenisiyle değişti,
bando kayış,
olmuşken hepsi tam olsun dedim motor şuan süzülüyo 100km hıza rahatlıkla çıkıyor düz yolda. .
canercamalan
31 Ocak 2009, 16:08
vaaayy bende öle bi şey yapıcam da nakit sorunum var buaralar hiçbişey yapamıyorum . iyiyim abi çokşükür sağlıgına duacıyız :)sultanahmete sen gelmiceksen bende gitmiyim ?? suanda beykozdayım zaten metrobüs +tramwayla gelicektim ???
gursus
31 Ocak 2009, 17:41
slm canerim iyisin inşallah. .
bu akşam yetişmeye çalışcam gelemiyebilirim haberin olsun..
sabah servisteydim
iki lastik ön,arka değiştirdim ,
fren balataları ,
debriyaj takımı yenisiyle değişti,
bando kayış,
olmuşken hepsi tam olsun dedim motor şuan süzülüyo 100km hıza rahatlıkla çıkıyor düz yolda. .
merhaba motor bayağı iyi olmuştur kazasız belasız bin tekrar bişey merak ettim lastikleri hangi marka ve ne kadara aldınızı öğrenebilirmiyim?
canercamalan
31 Ocak 2009, 21:10
abi kaça patladı ya herşeyin fiyatlarını biliyosan yazarmısın ??
polo34
31 Ocak 2009, 22:51
bu motorla max kaç km yaptınız? kaç km de bir ara verdiniz? uzun yol yapan var mı? yolda kaldığınız oldu mu? kanuni st rt125'in egzozu 1300 ytl imiş, bu motor 2000 ytl, cinnet durumları yaşıyorum:) bunu alıp kurtulmak istiyorum...
canercamalan
31 Ocak 2009, 23:08
kardeş valla ben en fazla 85 km yol yaptım uzun yol olarak motor da şişme vs olmadı sadece sol şerite hasret gidiyosun motor sana bakımlarını yaptırdığın üsre içinde masraf kolay kolay cıkarmaz ibremde yokuş aşşağı 109 u gördüm ama motor bakımı yapılmamıştı yağı pisti yani vs vs az yakıypr diyebilirim en azından benimki normaldede 80 90 arası seyredersin yolda fazla bişi bekleme ;)
BUARADa bende satıyorum motoru honda alıcam hızlı bişey ;)
http://www.sahibinden.com/mondial_150_zc_satilik_1250_ytl-76WQQaXQQ10315587WQQpXQQdisplayitem
civan555
01 Şubat 2009, 19:18
arkdaşlar motora gaz verince sanki bişey sürtercesine ses geliyo ne olabilir bi teker sürtmesı gibi?? bunun cvp vermedınız sızdede oluyo mu ve motor cok yakıyo ne yapmalıyım 30tl 220km yaptım bide benim motor kırmızı hangi renk gider yazı mazı yazdırcam??????(beyaz siyah olmaz başka??)
E-M-R-E
01 Şubat 2009, 20:32
merhaba motor bayağı iyi olmuştur kazasız belasız bin tekrar bişey merak ettim lastikleri hangi marka ve ne kadara aldınızı öğrenebilirmiyim?
lastikler inan markasını bilmiyorum malezya malı olduğunu söyledi servis foto ları en kısa zamanda eklerim kardeşim , araba lastiği gibi duruyor,
2 sini 130tl ye takmasıyla birlikte. .
frenleme de olsun yol tutuşunda olsun çok faydalı....
bu motorla max kaç km yaptınız? kaç km de bir ara verdiniz? uzun yol yapan var mı? yolda kaldığınız oldu mu? kanuni st rt125'in egzozu 1300 ytl imiş, bu motor 2000 ytl, cinnet durumları yaşıyorum:) bunu alıp kurtulmak istiyorum...
kardeşim madem çin malı scooter alıyosun mondial alacaksın en fazla ve en ucuz yedek parça, yaygın servis ağı modeline sen karar ver artık :cat:
arkdaşlar motora gaz verince sanki bişey sürtercesine ses geliyo ne olabilir bi teker sürtmesı gibi?? bunun cvp vermedınız sızdede oluyo mu ve motor cok yakıyo ne yapmalıyım 30tl 220km yaptım bide benim motor kırmızı hangi renk gider yazı mazı yazdırcam??????(beyaz siyah olmaz başka??)
kaç km desin ? bu güne kadar bakım yaptın mı? motorda değiştirdiğin şeyler var mı?
arkadaşlar bando kayış herkes bilirki en kalıteli japon kayışı dır fiyatı 35tl dir takım ücreti 15-20 tl arasıdır.
2. değiştirişim 6000 km de değiştirmiştim 11.000 km de tekrar değiştirdim
bi sorun yaşamadan değiştirdim motorumun bakımlı olmasını istediğim için . .
lastik frenlerden daha önemli arkadaşlar eğer lastikleriniz fazla kaymaya başlarsa değiştirmeniz gerekir km vermek yanlış olur çünkü tamamen kullanımla alakalıdır...:cat: unutmayın yere tutunmayan lastik duramaz..
Lucifercod
01 Şubat 2009, 21:28
mourndare arkadaşım resimlerini gördüm yarın her tarafını inceliycem sırf delikdenmiymiş yoksa içinde bir şey kırılmışmı bide egsozcudamı yapdırdın bizim burda kaynak yapan servis yokda bu sesden çok sıkıldım inanın dün 180km yol yapdım yağmurda bir sorun olmadı ama bu eksoz çok üzdü beni... çok rahatsız edici bir ses teneke sesi gibi ayagımı koyuyorum gecıyor sacma sapan bir şey................
E-M-R-E
02 Şubat 2009, 19:36
mourndare arkadaşım resimlerini gördüm yarın her tarafını inceliycem sırf delikdenmiymiş yoksa içinde bir şey kırılmışmı bide egsozcudamı yapdırdın bizim burda kaynak yapan servis yokda bu sesden çok sıkıldım inanın dün 180km yol yapdım yağmurda bir sorun olmadı ama bu eksoz çok üzdü beni... çok rahatsız edici bir ses teneke sesi gibi ayagımı koyuyorum gecıyor sacma sapan bir şey................
kronik rahatsızlığı bu eksozların kırılması bizim sitede sadece benim ve caner'inde kırıldı kaynakla eskisinden daha yeni oluyo mrk etme . :cat:
illa kurtulim istiyosan paraya kıyıp yeni eksoz alıcaksın sitesinde mevcut değişik bişey sanırım 117tl idi şuan bilmiyorum ama. .
hkndlyn05
02 Şubat 2009, 19:49
yaw bırakın mondiali fln ya bizde honda kinetic war 95 yılında sıfır almıstık su ana kadar yaptıgımız masraf sadece benzin ve yağ masrafı kmsi 47000i astı 70 km hızı gecmez ama kinetic esastan motor mondial motorlarının omru en fazla iki sene
canercamalan
02 Şubat 2009, 22:28
SATTIM GİTTİ ARKADAŞLAR BU AKŞAM İTİBARİYLE MOTORUMU SATTIM :) cbf 150 için nakit toplamaya başladım yardımlarınız kabul edilir :)
Lucifercod
02 Şubat 2009, 22:33
yaw bırakın mondiali fln ya bizde honda kinetic war 95 yılında sıfır almıstık su ana kadar yaptıgımız masraf sadece benzin ve yağ masrafı kmsi 47000i astı 70 km hızı gecmez ama kinetic esastan motor mondial motorlarının omru en fazla iki sene
yav bıraksana arkadaşım sen bizde yağ ile benzin koyuyoruz köyde kuzende 110luk cup var 5 senedir biniyor saçma konuşma bakarsan bozulmaz ayrıca paramız buna yetiyor ömrüde 2 yıl deme sözünün çok arkasındaysan iddaya girebiliriz
eksoz sesine gelince çatlakdan değil arkadaşlar benimki sanırım gri renkli olan yerden orayı elımle tuttugumda kesılıyor ses perçinlerınde sorun var sanırım
canercamalan
02 Şubat 2009, 22:36
egzostu hs egzostuyla değiştirin zc kullanan arkadaşlar sevdiğim bi arkadasımda da gri zc var değiştirdi süper duruyo yakışı değişmiyor ve çok da tatlı ses veriyor deve boynu +egzost falan toplamda 80 lirayı buluyor
Lucifercod
02 Şubat 2009, 22:39
yarış motoru eksozu gibi arkadaşım o ben sevmem öyle :P
STeReO
02 Şubat 2009, 22:39
SATTIM GİTTİ ARKADAŞLAR BU AKŞAM İTİBARİYLE MOTORUMU SATTIM :) cbf 150 için nakit toplamaya başladım yardımlarınız kabul edilir :)
hayırlı olsun kardeş.. Sen bu başlığı da bırakrsın artık :P
canercamalan
02 Şubat 2009, 22:43
yok ya bırakmam :) yanınızdayım artık gezilerde artcı olarak kabul edersiniz beni :)
STeReO
02 Şubat 2009, 22:50
yok ya bırakmam :) yanınızdayım artık gezilerde artcı olarak kabul edersiniz beni :)
ayıpsın ne zmn istersen.. Bu arada benim de seslerden baya sorunum var. Motor 1250 km de yolda devir yukselirken habire ses geliyo. Egzozdan herhalde servise gösterdim normal dedi, egzoz daki yaylardan gelebiliyomuş. HS egzozu değiştirsek kurtulurmuyz acaba çünkü yaza uzun yol düşünüyorum egeye doğru :)
Lucifercod
02 Şubat 2009, 23:06
stereo yazda bende ege düşünüyorum yav :P aradığım kişi sensin dostum :mrgreen:
STeReO
02 Şubat 2009, 23:09
waaay.. inşallah dostum hele bi yaz gelsin olur inşallah ... :)
gursus
02 Şubat 2009, 23:23
ayıpsın ne zmn istersen.. Bu arada benim de seslerden baya sorunum var. Motor 1250 km de yolda devir yukselirken habire ses geliyo. Egzozdan herhalde servise gösterdim normal dedi, egzoz daki yaylardan gelebiliyomuş. HS egzozu değiştirsek kurtulurmuyz acaba çünkü yaza uzun yol düşünüyorum egeye doğru :)
yok hocam değiştirmeyin hs - rs ve türevlerinin egzozuyla bizimkilerde öyle yani sesi eksik olmaz perçin atar ama görüntü hoştur sesi iyidir tavsiyem orjinaline kaynak falan yaptırın fazla masraf etmeyin olmadı parayada kıyacaksanız sanayide falan özel yaptırın derim ben
STeReO
02 Şubat 2009, 23:25
doğru diyosun kaynak iyi diyolar zaten, bakalım zamana bakıyo herşey tavsiyen için sağol..
Lucifercod
02 Şubat 2009, 23:29
stereo msn varmı acaba özel mesaj atarmısın?
KRAL1146
02 Şubat 2009, 23:30
kardeş bu sizin motor yani zc denen makina yabir hafta önce üç kişi bindik biz yolda gidiyorduk halı sahaya giden bir arkadaş denk geldi. beni de alın dedi. üç kişi bindik ortalama 220kg makina banamısın demedi. hacı dik rampalarda 2 kişi hiç zorlanmadan kalkıyor. artcısıda çok rahat ediyor. fiyatına göre süper bir makina daha nolsun.......fakir fukara guraba biniyor ne güzel işte vatana millete hizmet
Lucifercod
02 Şubat 2009, 23:36
birde egsoz sesi olmasa..........................................:p ale:
STeReO
02 Şubat 2009, 23:49
Yokuşta çekişi gerçekten iyi ama ..
canercamalan
03 Şubat 2009, 01:24
sakın uzun yola cıkmayın her an yolda kalma tehlikeniz var arkadaşlar ben hep her an yolda kalabilirim tehlikesiyle sürdüm motorumu çok şükür 1 kere gaz teli yeni taktığım elcikle uyuşmadı çıktı oda evden 2 sokak aşşağıda oldu yani motorcu da evin altında ol. için hemen hallettik ama tavsiyem uzun yol yapmayın
civan555
03 Şubat 2009, 01:40
daha 250kmdeyım bakım yaptrmadım
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO