Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
sheltox
07 Ocak 2007, 00:31
Valla hack kardes hic hesaplamadim ama 3 civarinda flndir heralde bide benimki biraz fazla yakioda heralde yeniya ondan:queen:
onderugur
17 Ocak 2007, 22:25
benim hesaplarima gore benim 150zc kilometrede 85,90 binlira civarlarinda yakiyor.
oda sehir ici trafikte.
ferhad
21 Ocak 2007, 00:13
Benimkide şehir içi 85 fln yakıyor. bu arada km 2500 e yaklaştı. istanbul bursa arası kullanmaya devam ediyorum. Sorun çıkartmıyor maaşALLAH. Sadece bi kere sigortası yandı yanında yedeği vardı oda yandı (Sebep şerefsizin biri çakmağa basmış oda öyle kalmış :) ) SOnra kendim elektrik kablosundan sigorta yaptım çalıştı :) Bu arada 10bin devirde 110 km yi görüyor artık motor çok şükür :)
Bide Sizinle bi tecrübemi paylaşmak isterim. PO (Petrol ofisinden) aldığım benzinler hep kötü çıkıyor istanbulda aynı bursada, giden motor stop ediyor sabah çalışmıyor. İstanbuldan bursaya dönüyordum gece rüzgar vardı inanın yokuşa 80 le girdim 40 la bitirdim çok dandik benzinleri. Yolun yarısında çok şükür benzini bitirdim shell e girdim gemlik yokuşunu ışıklarda yeni kalkmış olmama rağmen 80 le bitirdim yokuşu. Benzin çok fark ediyor küçük hacimli motorlarda. Sabah çalışması bile farketti. Aman PO dan almayın nerden alırsanız alın. Arabadada öyle PO nun benzini çok çabuk bitiyor.
Sorusu olan arkadaşlar varsa yanıtlayabilirim msn: ferhadyildiz@hotmail.com
Nisan mayıs gibi motoru değiştirmeyi düşünüyorum. Almak isteyen varsa görüşebiliriz. Sebep: Sadece race tarzına geçmeyi düşünüyorum. Strateji buydu scooterla evden rıza alıp race e geçmek ;)
yolunuz açık olsun
ferhad
18 Şubat 2007, 02:45
Arkadaşlar motoru büyüteceğimden dolayı satıyorum. Aramızdan bir meraklıya vermek benim için daha sevindirici olur. Motorda sorun yok. Bakımları ve garantisi tam. http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=3599650 bu adresten daha detaylı görebilirsiniz. Cidden almak isteyen arkadaş varsa Haftasonu istanbulada getirebilirim motoru. Bursaya yakın heryere gelebirim açıkcası yeterki hava güzel olsun. Kim ne derse desin 150zc cidden diğer çinlilerden farklı. Bi nazar boncuğu lazım Türk İşi olsun ;)
msn: ferhadyildiz@hotmail.com
sheltox
26 Şubat 2007, 00:18
Bu ne bu yaff nerdesiniz ZC kullanicilari aaaa bozuluom ama hadi bakim su topici biraz canlandiralim :wiinkk:
Slm arkadaşlar. Öncelikle herkese merhaba foruma zorlada olsa bu akşam üye olabildim :P
Herneyse bende bir Mondial 150 zc sahibiyim. Alalı daha 10 gün oldu, şu anda 493 km de onun için bu kmye kadar olan deneyimlerimi sizinle paylaşıcam net şekilde motor hakkında açıklama yapamicam. 15 yıllık motor kullanma tecrübem var. Kullanım talimatlarına hemen hemen uyuyorum (sabrım tükendi ama :mrgreen: ) Motor tıkır tıkır işliyor küçük bi sorun vardı oda montaj hatasından sanırım hemen düzelttik (Egsoz vidası düşmüş ses yapıyordu). Motor yavaş yavaş açılmaya başladı farkında olmadan 70 80lere çıkıyor herhangibi bi zorlama yapmıyorum son 2 gündür 100 kmyi gazı sonuna kadar çevirmememe rağmen rahatlıkla ulaşıyor (2 kişidede hemen hemen aynı zorlanma yok, ama 1 kaç kez denedim dediğim gibi yinede rodaj esnasında gazı köklemesemde zorlanma olabilir) bunun haricinde frenler kusursuz 80le giderken 20 metreden daha kısa mesafede durabiliyorum (bizzat denedim) titreşim biraz arttı bu bi gerçek, 4 litre benzin ile şimdilik 100 120 km arası yol gidiyor,ön amörtisör çok sert rahatsız ediyor, sanırım hava soğutmadan sürtme sesi geliyor (servis normal bi sorun yok diyor), akü gayet normal farlar devamlı yanıyor, yol tutuşu güzel 60 80 arası hızla rahatlıkla çok keskin olmayan virajlara girebiliyorum. Motorumdan memnunum inşallah nice kmlerde bu böyle devam eder sürüşü çok keyifli çevre yolu ve otobanlarda kuğu gibi süzlüyo :mrgreen: nazar değmesin. İleriki zamanlarda yaşıyacağım deneyimleri tekrar sizinle paylaşıcam kalın sağlıcakla farınız ve yolunuz açık olsun :cat:
sheltox
05 Mart 2007, 20:36
Slm arkadaşlar. Öncelikle herkese merhaba foruma zorlada olsa bu akşam üye olabildim :P
Herneyse bende bir Mondial 150 zc sahibiyim. Alalı daha 10 gün oldu, şu anda 493 km de onun için bu kmye kadar olan deneyimlerimi sizinle paylaşıcam net şekilde motor hakkında açıklama yapamicam. 15 yıllık motor kullanma tecrübem var. Kullanım talimatlarına hemen hemen uyuyorum (sabrım tükendi ama :mrgreen: ) Motor tıkır tıkır işliyor küçük bi sorun vardı oda montaj hatasından sanırım hemen düzelttik (Egsoz vidası düşmüş ses yapıyordu). Motor yavaş yavaş açılmaya başladı farkında olmadan 70 80lere çıkıyor herhangibi bi zorlama yapmıyorum son 2 gündür 100 kmyi gazı sonuna kadar çevirmememe rağmen rahatlıkla ulaşıyor (2 kişidede hemen hemen aynı zorlanma yok, ama 1 kaç kez denedim dediğim gibi yinede rodaj esnasında gazı köklemesemde zorlanma olabilir) bunun haricinde frenler kusursuz 80le giderken 20 metreden daha kısa mesafede durabiliyorum (bizzat denedim) titreşim biraz arttı bu bi gerçek, 4 litre benzin ile şimdilik 100 120 km arası yol gidiyor,ön amörtisör çok sert rahatsız ediyor, sanırım hava soğutmadan sürtme sesi geliyor (servis normal bi sorun yok diyor), akü gayet normal farlar devamlı yanıyor, yol tutuşu güzel 60 80 arası hızla rahatlıkla çok keskin olmayan virajlara girebiliyorum. Motorumdan memnunum inşallah nice kmlerde bu böyle devam eder sürüşü çok keyifli çevre yolu ve otobanlarda kuğu gibi süzlüyo :mrgreen: nazar değmesin. İleriki zamanlarda yaşıyacağım deneyimleri tekrar sizinle paylaşıcam kalın sağlıcakla farınız ve yolunuz açık olsun :cat:
+1000 kardesim hakli walla:cat:
oxygen
13 Mart 2007, 20:49
selamlar arkadaşlar.Bende bir 150 zc sahibiyim.Motorum suan 420 km de.Ön tarafdan hafif bir tıkırtı gelıyor kasıslere sert gırdıgım zaman.Bide eksozda tam gaza yakınken bir cızırtı var.Nedenini bilen varmı?Son kez bide sunu soracagım.motorum 420 km de ve 2006 model.Şimdi satmaya kalksam değeri ne kadardır acaba?Yani kac liradan gider.Ufak bir dusuncem varda:)
sheltox
19 Mart 2007, 23:59
TIkirtiya kafani takma kardes nasilsa illaki ek yerlerinden birtakim sesler gelecektir bozuk yollarda bu arada 2000ytl ye gider sanirim
onderugur
01 Nisan 2007, 16:21
2000 ytl,ye gitmez.
en fazla 1500 eder zannedersem.
zaten 0,ri 2400ytl.
adam niye ikinci ele 2000 versin.
bide 250,300 ytl devir islemleri tutuyor.
belkı 1500,e bile almazlar.
benim 150zc 5400 km,ye geldı.
gecen hafta kaza yaptım.kocaman kamyonla carpıstık.
sımdı motor evın onunde yatıyor.
aslında fazla bı hasar,masraf yok ta ıste artık mıllet motora bınme dıye tutturdu.
ortalık yatısana kadar bıraz kapının onunde yatsın motorda sonrası allah kerım.
sheltox
04 Nisan 2007, 19:07
Gecmis olsun Onder kardes aman dikkat tabi o da yetmio karsidaki gormezse , bu arada 2000 ytl fiyati 400 km deki motor icin vermistim , belki yeni motor die verirler die...
efsane88
04 Nisan 2007, 19:39
mondial allha yakın bana uzak olsun çinlilerinden içinden en iyi bildigim test ettigim kanuni asya motor bunlar bana göre cok saglam bunu ben demiyorum tamirciler de diyor ve halk diyor
sheltox
07 Nisan 2007, 21:56
guldurdun beni efsane:mrgreen: allahta seni guldursun
Slm 150 zc'ciler. Motorum 2100 kmye dayandı. Daha öncedende deneyimlerimi paylaşıcağımı söylemiştim sizlere :) İlk yazdığım deneyimlerle şu anki deneyimler arasında bi değişiklik yok aslında. Ttitreşim biraz daha arttı, ama 2500 bakımıda yaklaştı. Bakımdan sonra motorda büyük değişiklik olmasını bekliyorum, mesela hızlanmasında titreşimde yani özetle performansta. Yakıt konusunda diyeceklerim, şu anda 2 litre benzinle 70 80 km gidiyo. Motor hakkında daha detaylı bilgi verebilmek için 2500 bakımını bekliyorum, şimdilik görüşmek üzere:rendeer:
sheltox
13 Nisan 2007, 23:28
bekliyourz:) sabirsizliklen
KARAKARTALIZMA
14 Nisan 2007, 01:16
slm herkese 2006 model 2000 kmde 125 kt var,ankaradan duyurulur,1800 istiyom
ilgilenenler 0537 897 97 68
cemal yortanlı
14 Nisan 2007, 14:34
arkadaşlar kanuni tigeri sattım 150zc aldım ..allah için güzel motor ama hafif geliyor..güya şehir içinde rahat edecektim..tam hayal kırıklığı..benim hayal kırıklığı motordan değil..büyükten küçüğe geçmem..inşallah gene büyüğe döneceğim..tüm arkadaşlara kazasız belasız sürüşler
Evet arkadaşlar dün motorumu titreşim sorunu hariç sorunsuz 2500 bakımına soktum :) Ama maalesef sorunlu olarak geri aldım :pale: Şu anda motora 2 kişi bindiğim zaman 30 km hızın üstüne çıkamıyorum titreşim motoru dağıtma noktasında, 110 km hıza çıkan motor artık gitmiyo. Debriyaj balatasınının bilyaları ezilmiş ve değiştirildi, motoru kaldırmak için artık son gaza basıyorum anca gidiyo, servise sorunu anlattım yağ kuruduktan sonra düzelir biraz km yap dediler 80 km civarında gittim motor daha beter oldu tekrar servise gittim pazartesi gel dediler inşallah düzelicek. 2 kişi giderken sanki sürtme sesi geliyo dedim arka bilyaları değiştirdiler bu sefer daha beter ses gelmeye başladı ne yapıcam bilmiyorum? Motorun çin malı olması kötü oldupu anlamına gelmiyo bence önemli olan servis sanırım :)
sheltox
29 Nisan 2007, 01:15
peki sago sen bu makinayi 2500 bakimina goturmeden once , durustan kalkisa gecerken tam motor 1 e atip hafifce yurumeye basladiginda titresim olup sonra biraz hizlaninca geciomuydu....
Hayır titreme 5000 deviri biraz geçtiğinde yani ortalama 55 65 km hız arasında oluyodu o hızların altında yada üstünde olmuyodu.
sheltox
01 Mayıs 2007, 19:45
hIIIIII bendede senin dedigin hizlarda hafif bi titresime benzer bisiler oluo amma dikkat edersen farkedeiyorsun , fakat sende sanirim daha rahatsiz edici bir durum bunu moto sohbet basligi altinda genel olarak sitedeki diger kisilerede sorsan kesinlikle sana cok daha faydali olur die dusunuyorum....bnce dene...
Motoru bi bakıma soktum başıma gelmeyen kalmadı keşke hiç bakıma sokmasaydım en azından sağlam bi şekilde binerdim motorun hertarafından bi ses gelmeye başladı bilya dağıttı diye değiştirdiler daha yolda fren patladı baktım vida takılmamış fren sistemi yerinden çıkmış, onu yaptırdım şimdi diskten ses gelmeye başladı motordan gıcırtılar gelmeye başladı ön amortisörler gıcırtı çıkartmaya vurmaya başladı artık 80i geçmiyo zar zor o hıza ulaşıyo zaten garantiden bazı parçaların yenisi gelicek vericem servise bakalım başıma ne masraflar açıcak.
sheltox
02 Mayıs 2007, 01:28
Bence hiiiccccc parca marca ugrasma direk aldigin yere , bu motor fabrikasyon cikisi hatali die bi rapor dilekce gibi bisi tuttur , onu Aydin_nazilli ye postalasinlar ve motorun yenisini iste garantiden. Madem satiyolar sahip cikmasinida bilsinler dimi en azindan bi dene zarari olmaz... ayni zamanda mondialin sitesinden musteri hizmetleri bolumunden onlara bi mail gec olaylarin hepsini anlat , motoru ilk aldiginda bir sorun warmiydi onuda anlat , gerekirse mondialin o ildeki tamircisini degistirsinler.we ne yapman gerektigini bi sor. Onlar mutlaka ilgileneceklerdir.Ben bi seferinde ayna siparisi vermistim gelmemisti, mail attim olayi anlattim 2 gun sonra parca cup die geldi.. Bu tur konularda kesinlikle sessiz kalmamak lazim , sen mondialin aydin-nazilli deki tesisiyle iletisime gec bence cok daha yararli olur...
motoGp_
03 Mayıs 2007, 17:10
arkadaslar bende bugun baktım bu motora. acayip hosuma gitti ve kafaya koydum alacam. burda okuduklarım gıbı ewt on konsolda basarılı bır montaj yok. ama kesınlıkle halledılemıyecek gıbı degıl ve dedıgınız gıbı gostergelerde ewet bugulu gıbı ama hepsı degıl dıkkat ettım bunlara cunku.. bu arada bu eksozda performans egzosudur arkadaslar arabalardaakı gıbı dusunun yanı ne kadar ıyı atarsa pıs hawayı dısarı o kadar ıyı ve bırazda ses ıcın konulmus bır eksozdur.. suanda kampanya fıyatı pesın fıyatına 12 taksıt 2,490. bu fıyata boyle bır motor benım gıbı yenı baslayan ve durumu cok ıyı olmayanlar ıcın gayet ıyı bence.. he bu motor hakkında bısey duymadımmı tonla ama ogenıcez bır sekılde duse kalka ve bu sırada tabı cokta masraf olmaması bakımından bunda karar kıldım.. allah kısmet edeerse bu ay ıcınde almayı dusunuyorum.. alınca ılk ısım resımlerı eklemek olcak..
bıde sızlerede sorayım ıstıyorum mavı ve turuncu super duruyo ama hangısı sızce daha ıyı dıgerlerınden vazgectım cunku...
Luxor
03 Mayıs 2007, 17:28
bana soracak olursan her zaman için turuncu daha dikkat çekicidir
turuncu derim ben
motoGp_
03 Mayıs 2007, 17:40
sen aldınmı hocam seneye demıssın zamanı gelmıs artık alcanmı aldınmı? turuncuyu almayı dusunuyorum bende ama mont ve kaskıda ona gore almak lazım sımdı :D
Luxor
03 Mayıs 2007, 17:52
almayı planlıyordum ama o zamandan beri köprünün altından çok sular aktı :P
honda cbf150 aldım ben sene başında...
motoGp_
03 Mayıs 2007, 19:55
hayırlı olsun gecte olsa kazasız belasız cezasız surusler ınsallah..
sheltox
03 Mayıs 2007, 20:03
bende turuncu derim hem daha dikkat cekici hemde daha canli durur , ayrica montu we kaski lazer In fln renkli(figurlu) kasklari arasindan secebilirsin
Herkese iyi akşamlar. Daha önceden motorumla ilgili bazı sorunlarımı söylemiştim. Aynı sorunlar devam etmekte 12 günlük bekleyişten sonra garantiden gelicek parça gelmediği için kendim ücreti karşılığında aldım ve bugün taktırdım. Motor halen aynı değişen bişey yok halen titreşim var motor halen kendini zorluyo ilk günlerdeki tatlı sürüşü kalmadı ve bugün motordan gelen diğer sesleride tespit ettik (umarım tabii) garantiden 3 parça daha değişicek egsoz, arka fren sistemi ve arka disk. Yani motoru bakıma götürmeden önce bu kadar ıvır zıvır sorunu yoktu ne oldu anlamadım altı üstü motorun biraz deviri yükseldiğinde titreşim yapıyodu o kadar başka hiçbi sorunu yoktu. Şimdiyse hayatımdan bezdirdi oda yetmezmiş gibi bide tekere vida girmiş lastik patlak bi o eksikti :P
Slm 150 zc'ciler. Motorum 2100 kmye dayandı. Daha öncedende deneyimlerimi paylaşıcağımı söylemiştim sizlere :) İlk yazdığım deneyimlerle şu anki deneyimler arasında bi değişiklik yok aslında. Ttitreşim biraz daha arttı, ama 2500 bakımıda yaklaştı. Bakımdan sonra motorda büyük değişiklik olmasını bekliyorum, mesela hızlanmasında titreşimde yani özetle performansta. Yakıt konusunda diyeceklerim, şu anda 2 litre benzinle 70 80 km gidiyo. Motor hakkında daha detaylı bilgi verebilmek için 2500 bakımını bekliyorum, şimdilik görüşmek üzere:rendeer:
Ozamanlar öyle demişim :salut:
Motorun şu anki durumu 2100 kmde yazdıklarımın tam tersi yani inanamıyorum gerçekten, 2 litre benzinle 70 80 km demişim şu anda zorla 40 km, titreşim hat safhada 80 90 km hızı zor buluyo yani tamamen hayal kırıklığı:salut:
sheltox
14 Mayıs 2007, 17:54
abi anlamadim gitti senin motorun sorununu yaw:salut: , yazik walla insallah duzelir
i-lker
14 Mayıs 2007, 17:58
.................................................. ...........:cat:
eksoz hiç göstermiyo daha farklı bi eksoz kullanılabilirdi :bounce:
sheltox
14 Mayıs 2007, 18:21
amac geri besleme , ben arastirdim , yurt disinda yarislarda kullanilan ve tuningli tum scooterlarda istinasiz bu egzoslardan kullaniliyor , ayrica performans egzosu diede geciyor..
i-lker
14 Mayıs 2007, 18:30
olayın mekaniğine falan kafam çalışmaz dediğin doğrudur çekişte falan fark ediyor olabilir ama görünüm gerçekten kötü.::evil::
Bugün garantiden gelen parçayı almaya gittim, 2 kez değişen parçayla alakası yok yani takılan parçalar orjinal değilmiş. Herneyse tekrar konuşrum yarın başka bi usta gelicekmiş ona göstericem tekrar olmassa bırakıcam motoru servise. Herneyse bayii ile konuştum ve ordan ayrıldım, yolda gelirken yine arka fren birden gitti bi kaç sıktım tutmadı sonra tekrar tuttu durdum baktım :) servis düzgün sıkmadığı için bu seferde fren sistemini tutan üstteki vida düşmüş. Yani özetle motorun içine sıçtılar artık göresim gelmiyo dükkanın arkasına attım bi köşeye duruyo olmassa satıcam yok fiyatına parada haram zıkkım olsun onlara.
sheltox
15 Mayıs 2007, 01:12
Abi wallaha hayret ediyorum su sorumsuz kendini bilmez , servislere yaa, bari tamircisin adam gibi tamir et motoru , ne o orasi gevsek burasi yalama , yamuk yamk is yapiolar::angry2::
cansaw
21 Mayıs 2007, 22:31
Öncelikle Herkese Selamlar..
Bi kaç Gündür Forumunuzu takip ediyorum ama üye olmamıştım bugun itibariyle üyeliğimi tamamladım..
Bugun hayatımdaki ilk motoru aldım yarın teslim alıcam. insallah plaka işlemleri bi kaç gün içinde biter. Kararımı mondial'dan yana verdim bende 150 zc modeli diğer modellere gore bambaska duruşu çok güzel özellikle bal köpüğü rengini seçtim o renge bayılıyorum... umarım beni hayal kırıklığına uğratmazsın mondial...
TuğrulÖzbek
21 Mayıs 2007, 23:40
motorun hayırlı olsun. ilk motorun olduğu için bazı sorunlar ile karşılaşman normal fakat motoruna alışmadan önce özellikle rodaj döneminde tek kişi kullanmandır. bunun yanında ilk 500 km de sürekli olarak kullanmamaya sık mola verip motoru sıkıştırmadan kullanmalısın. rodaj için kullanılan yağ parçaların alışması için yağlama özelliği çok iyi olan bir yağ değildir. aynı zamanda aşırı gaz açma ve sürekli aynı devir (gaz) kullanma gibi motorun gelecekteki ömrünü etkileyen durumlara dikkat et. tam gaz verme ve sürekli aynı gazda gitme.
bunun yanında çin malı motorlar 2000 - 2500 km civarına kadar çok zorlanmaya gelen motorlar değildir. yağ değişimlerinde aynı markanın kaliteli yağını kullan servisde olan yağlara çok güvenme sık yağ markası değiştirme temiz benzin kullan rodaj bakımında gerekmez densede benzin filtresini kesinlikle değiştir.
motorun otomatik jigle olduğu için çalıştırınca jigle devreye girer kontak açılıp marşa bastıktan sonra bir kaç dakika bekle jigle devrede iken gaz verip gitmek bujilerinin erken kirlenip devre dışı kalmasına neden olur.
bu arada aramıza hoş geldin:rendeer:
cansaw
22 Mayıs 2007, 23:21
Tuğrul kardeş verdiğin bilgiler için çok teşekkürler motoru bugun itibari ile aldım sürüşü çok güzel ve çok keyifli az once berbere gittim motorumda hiç bi sorun yoktu tıraşımı oldum bi sagara içeyim dedim anahtarı kontağa taktım motorun sigara çakmağına bastım ve olan oldu motorum çalışmadı :S ufff çok sinir oldum ya daha alalı bi gun bile olmadı acaba akünün sigortası falan mı attı ne olmustur acaba normal motorun altındaki pedaldan çalıştırabiliyorum ama şimdi anahtarı takınca hiç bişi olmuyo akü çalışmıyo :S elektrik gelmiyo :S daha plaka bile takılmadı yaaa acil bi yardım bekliyorum arkadaslar...
TuğrulÖzbek
23 Mayıs 2007, 01:24
sigorta konusunda teknik bilgiler sayfasında yazdım
el kitabından daha detaylı bilgi bulabilirsin. çok zor bir iş değildir yanında yedek sigorta bulundur ve değerinden yüksek sigorta kesinlikle kullanma
AntiSchool
23 Mayıs 2007, 03:05
Arkadaşlar öncelikle slm lar bende sohbetinizi bir kaç gündür takip ediyorum ve en sonunda bende yazayım dedim.arkadaşlar bende mondial 150 zc modelinden bir motor almayı düşünüyorum ama nasıldır çok arıza yaparmı veya aldıgımıza pişmanmı eder bizi bilemiyorum bayadır kullanan arkadaşlarımız varsa bizi bilgilendirsinler daha önce yazan arkadaşlarımzıdan birisi 150zc yi yeni almış oda konu ile ilgili bize bilgi verirse sevinirim örnegin yakıt durumu nasıl ivmelenmesi nasıl durması kalkması teknik özelliklerinden biraz bahsederse iyi olur bide en yüksek hızı ve normal şekilde ne kadar hızla gidebiliyo kendini zorlamadan 2 kişiyi rahatlıkla çekiyomu bu takım bilgileri bize verirse sevinirim veya hiç alam kardeşim git birazdaha paraya kıy güzel bişemi al diyo ilgilenip yanıtlarsan sevinirim.
cansaw
23 Mayıs 2007, 14:39
arkadaşalar bu sigorta işi çok kolaymış sigortanın yeri bagajda elimin altındaymış ama ben gorememişim :pr: bu arada sigorta kutusunda yedek sigorta bulunuyormus ama mondial sağolsun onuda patlak vermiş :cherry: motorumda şimdilik bi sorun yok çok güzel gidiyor..
duslemek
23 Mayıs 2007, 18:39
Merhabalar
Bir arkadasım motorunu satmak istiyor motorunu birlikte aldık daha önce scooter kullanmıstım ama ZC çok güzel geldi ciddi alıcılar olursa arkadaşım pazarlık yapacaktır alan arkadasa hayırlı olsun bu kadar temiz ZC bulmak zor.
İlan
http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=3805729
sheltox
25 Mayıs 2007, 00:47
oncelik hepiniz hosgeldiniz umarim forumda hos vakit gecirirsiniz, bu arada...bende 9-10 aylik bi zc kullanicisi olarak bazi tecrubelerimi soyleyeyim
Tuğrul kardeş verdiğin bilgiler için çok teşekkürler motoru bugun itibari ile aldım sürüşü çok güzel ve çok keyifli az once berbere gittim motorumda hiç bi sorun yoktu tıraşımı oldum bi sagara içeyim dedim anahtarı kontağa taktım motorun sigara çakmağına bastım ve olan oldu motorum çalışmadı :S ufff çok sinir oldum ya daha alalı bi gun bile olmadı acaba akünün sigortası falan mı attı ne olmustur acaba normal motorun altındaki pedaldan çalıştırabiliyorum ama şimdi anahtarı takınca hiç bişi olmuyo akü çalışmıyo :S elektrik gelmiyo :S daha plaka bile takılmadı yaaa acil bi yardım bekliyorum arkadaslar...
cansaw kardes aman (hernekadar yapmis olsanda) motor calismasken sigara cakmagina basma , yoksa direk sigortayi attiriyo ve bahsettigin gibi elektrik ile ilgili hersey iptal oluo , bunun disinda yolda motor giderken stop ederse ve bunun bi elektrik arizasi oldugunu anlarsan ilk bakacagin yer cakmaklik olsun ki oyle bi durumda cakmakligin icindeki pim sokete dusmus ve kisa devreye neden olmus olur , o zmn pimi soketten dikkatlice cikar ve motoru ole calistir.
bu arada hayirli olsun demeyi unuttum sanirim ,:mrgreen:
Arkadaşlar öncelikle slm lar bende sohbetinizi bir kaç gündür takip ediyorum ve en sonunda bende yazayım dedim.arkadaşlar bende mondial 150 zc modelinden bir motor almayı düşünüyorum ama nasıldır çok arıza yaparmı veya aldıgımıza pişmanmı eder bizi bilemiyorum bayadır kullanan arkadaşlarımız varsa bizi bilgilendirsinler daha önce yazan arkadaşlarımzıdan birisi 150zc yi yeni almış oda konu ile ilgili bize bilgi verirse sevinirim örnegin yakıt durumu nasıl ivmelenmesi nasıl durması kalkması teknik özelliklerinden biraz bahsederse iyi olur bide en yüksek hızı ve normal şekilde ne kadar hızla gidebiliyo kendini zorlamadan 2 kişiyi rahatlıkla çekiyomu bu takım bilgileri bize verirse sevinirim veya hiç alam kardeşim git birazdaha paraya kıy güzel bişemi al diyo ilgilenip yanıtlarsan sevinirim.
oncelikle hos geldin bu arada hemen soliim ben bi zc sahibi olarak gercekten motorumdan cok memnunum gerek performans(1-2) kisi gerek ivmelenmesi gercekten gayet ii 150 lik bir motora gore , ayrica egzozu performans egzozu diye geciyor fakat ne kadar ii onu zmn gosterir. ben aldim alali hic bi sIkIcI olayla karsilasmadim , rodaja uydum ve 110 u gorebiliyor motor. Fakat hernekadar kendi motorumdan cok memnunda olsam sana MUTLAKA bu motoru almalisin demiyeyim eger butcen warsa tabiki japon almayi dene fakat yine bu motorun fiyatlarinda bi cinli dusunuosan kesin bu motoru al derim ozamn cunku rahat ve gculu...:cat:
cansaw
26 Mayıs 2007, 11:54
herkese selam motorum ve ben mutluluktan uçuyoruz :cat: Allah'a şükür daha bi sorununu goredım sadace dün aksam çalışırken biraz pat pat pat etti durdu patpat etti durdu üçüncü yada dördüncü marşta anca çalıştı ehh o kadarda olcak artık bi defa ööle bi olay oldu onun harici motor çok güzel sürmeside çok keyifli tek marşta çalışıyo. bu arada 50 60 km arasında seyrediyorum 130 km yok yaptım ve çeyrek depodan biraz daha az benzinim kaldı nasıl benzin durumu ilk kullanışa gore iyi mi fazla mı yakıyor acaba
sheltox
26 Mayıs 2007, 14:39
Gayet ii durumu motorun dedigine gore yakit fln :cat:fakat kesinlikle rodaja harfien uy uzun sure 2 kisi binme 70-80 km gibi hizlarda gitme vs... yoksa ilerde cok buyuk sorunlar acabilir basina motor , ayrica hemen soliim, motor ilk basmaya almadimi hemen bidaha arka arkaya marsa basma yoksa 2 defada caliscak motor 4-5 defada calisabilir , nedeni ise yanma odasindaki benzinin henuz buharlasmadan , marsa basarak ordaki benzin miktarini biraz daha artirmandir , e tabi buda yanmayI geciktriyor. Bundan ilk basmaya almassa bi 10 sn bekle sonra bidaha bas.(ayrica sana bi tiyo vereyim , eger motorun 1 hafta yattiktan sonra bile 1 basmaya calismasini istiosan marsa basarken ayni andada gazI hafif ac fakat bunu deneye deneye ogreneceksin elini ona gore ayarlayacaksin cunku gazi fazla acarsanda motor yine calismayacaktir cunku fazla yakit motoru bogar. inan bana ben calistiriken oole yapiom ve 1 haftadan beri ellenmeyen motor dun 1 basmada TIK diye aldi hic banamisin demio walla:cherry: . ayrica motorun yeni oldugundan parcalarin fln alisma suresi simdi motor ilerde dahada rahat calisacak, sen ona hic kafani takma.Ayrica ilk calisirken motorun biraz patIramasIda normal karsila cunku motor soguk ve yanma tam gerceklesmio arada cig benzin atiyordur , bu sesin nedenide bundandir bilesin, motor ISININca gecer.umarim yardimci olabilmisimdir:cherry::wiinkk: aha az kaldi unutuodum mororu calistirdiginda pat pat pat edip stop etmesini istemiosanda motor calisinca bi 10 15 sn fln gaza cok hafif dokunki motor icerdeki pisligi fln bi temizlesin. o zmn o dediginde olmaz.
cansaw
26 Mayıs 2007, 19:08
Gayet ii durumu motorun dedigine gore yakit fln :cat:fakat kesinlikle rodaja harfien uy uzun sure 2 kisi binme 70-80 km gibi hizlarda gitme vs... yoksa ilerde cok buyuk sorunlar acabilir basina motor , ayrica hemen soliim, motor ilk basmaya almadimi hemen bidaha arka arkaya marsa basma yoksa 2 defada caliscak motor 4-5 defada calisabilir , nedeni ise yanma odasindaki benzinin henuz buharlasmadan , marsa basarak ordaki benzin miktarini biraz daha artirmandir , e tabi buda yanmayI geciktriyor. Bundan ilk basmaya almassa bi 10 sn bekle sonra bidaha bas.(ayrica sana bi tiyo vereyim , eger motorun 1 hafta yattiktan sonra bile 1 basmaya calismasini istiosan marsa basarken ayni andada gazI hafif ac fakat bunu deneye deneye ogreneceksin elini ona gore ayarlayacaksin cunku gazi fazla acarsanda motor yine calismayacaktir cunku fazla yakit motoru bogar. inan bana ben calistiriken oole yapiom ve 1 haftadan beri ellenmeyen motor dun 1 basmada TIK diye aldi hic banamisin demio walla:cherry: . ayrica motorun yeni oldugundan parcalarin fln alisma suresi simdi motor ilerde dahada rahat calisacak, sen ona hic kafani takma.Ayrica ilk calisirken motorun biraz patIramasIda normal karsila cunku motor soguk ve yanma tam gerceklesmio arada cig benzin atiyordur , bu sesin nedenide bundandir bilesin, motor ISININca gecer.umarim yardimci olabilmisimdir:cherry::wiinkk: aha az kaldi unutuodum mororu calistirdiginda pat pat pat edip stop etmesini istemiosanda motor calisinca bi 10 15 sn fln gaza cok hafif dokunki motor icerdeki pisligi fln bi temizlesin. o zmn o dediginde olmaz.
verdiğin bilgiler için çok teşekkürler :rendeer: bu rodaj meselesine uymaya çalışıyorum hızım 50 -60 oluyo genelde bu iyimi 60 ı geçmedim daha motora tek kişi biniyorum ve bide bu rodaj döneminde nelere dikkat etmem gerekiyordu
sheltox
27 Mayıs 2007, 02:19
rodaj konusunda nelere dikkat etmen gerektigi kullanma kIlavuzunda zaten yazar oraya bakarsan sana yardimci olacaktir. fakat sen yinede yokus yukari motoru cok zorlama, uzun sure ayni hizda veya devirde gitme, kesinlikle ani gaz vermelerden kacin, ozellkile bizim bilincsiz suruculerimiz her kirmizi isikta insani illa yarisa zorlarlar, takma onlara birak ne halleri varsa gorsunler, sonra olan motora olur.. 50-60 iyi fakat uzun sure 60 la gitme sen, yinede biraz motor km yapsin.bide simdi motorun yeni oldugundan we motor acilmadigindan normalde 50 60 la giderken gazi kestiginde normalden cok motor freni olur oda normal ilerde motor acilinca gecer. belki dikkatini cekmistir die bi yazayIm dedim.sanki yazdiklarim insani motor kullanmaktan sogutuyor gibi dimi hizli gitme ,yawas gitme, yokusa zorlma:P fakat bunlar sadece 1000 km civarina kadar dikkat etmen gereken yerler.sonrasinda zaten kim ne derse desin motor %90-95 aciliyor:cat: bide 800 900 kmlere yaklasinca arada bide 70-80 yap tabi guvenli yollarda ki motor sagirlasmasin biraz alissin yawas yawas 80 e 90 a:cherry:
Hepinize iyi geceler arkadaşlar...
Bir kaç gün önce tekrar motoru bakıma soktum, ve artık sorunlarım çözüldü :) egsoz kırılmış (her nasıl olduysa) garantiden değişti fren sistemi değişti motor artık eskisi gibi allaha şükür ama hız konusunda baya düşük dediğim gibi motorla ilgilenen usta gerçekten iyiyse sorunlar çözülüyo. Allah razı olsun ustamda ilgilendi ve sorunları buldu çözdü. Motor artık ilk günkü gibi sağlam. Ses vs yok kesildi. Eğer motorla ilgilenen bi ustanız varsa motoru sorunsuz kullanırsınız, eğer yoksa gerçekten başınız çok ağrır. Hepinize iyi geceler.
sheltox
28 Mayıs 2007, 19:28
gerceketen senin adina sevindim walla sago kardes bi turlu sorunlardan kurtulamamistin , dedigin gibi servis ve usta cok cok onemli bide ii bi usta olamayipta yanlis yeri soktumu bitiosun.ne diim walla gecmis olsun :mrgreen: gule gule kullan...
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO