PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172

Luxor
18 Temmuz 2006, 02:34
hojam sadece benzer dedim aynısı değil :) yanlış anlaşılmış :) dediklerine katılıyorum egsozu falan selesi falan aynı mondial daha alımlı duruyor ama celik motorunda extra cantaları var

rica ederim dostum. :)
ama seleye de dikkatli olarak bakarsan aynı değil.çeliğinki çok daha kalın.
çanta olayına gelince ben alınca arka çanta taktırmayı düşünüyorum çünkü hem artçı için çok rahat bir sırt dayanağı oluyor, hem de eşya taşımada sele altına mahkum kalmaktan kurtuluyorsun.
ilk başta hem arka hem yan taşıma çantası istiyordum ama çlik olandaki çantalar bence çok kötü çantalar, resmen vazgeçirdiler beni.şu an sadece irice bir arka çanta düşünüyorum.
sanırım güzel bir çantayı sirkecide 50-60 ytl gibi bir fiyata bulabilirim.ama motora nasıl takarım orasına bakıcaz artık.en arkadaki siyajh uzantı kısmı çanta için duruyor gibi ama görücez işte zamanı gelince...

bur-k@
18 Temmuz 2006, 02:44
valla çelik motor almayında ne alırsanız alın :) adamlar resmen çürük mal satıyor benm çelik marka motorum 4000 km de rektefe gördü :(
sana şimdiden hayırlısı olsun derim güle güle kullan ii geceler

nevZAT150
18 Temmuz 2006, 02:59
hayırlısı olsun kardeşim... inş beklentilerini karşılayan bi makina olur bu makina..

bence tarzı harika, kendine has karakterli bir cihaz, fakat üzerine oturup yol yapmadan pek bişe söylenemez, dikkatimi çeken lastikler, geniş ve bir okadar canta yakın yani ince lastik, buda viraj kabiliyetini + yönde etkiler gibime geliyor.. deneyimlerini paylaş bizlerle, çok merak ettim bu makinayı, senin sayende keşfettim bu şirin şeyi..

hayırlısı olsun tekrar, güle güle kullan... ...

onderugur
18 Temmuz 2006, 15:20
:) soyle herkez bi kenara cekilsin:) .galiba bu sitede 150zc yi alan tek ve ilk arkadas benim:) .arkadaslar.ben motoru iki kisiyle ise gidebilmek icin aldim.iki kisiyle bile hizli ve serii.motoru guzel.montajlamada biraz kolaya kacmislar.ugrasmamislar yani alicaksaniz bi ona dikkat edersiniz. onun haricinde guzel bi motor. hatta 2200ytl,ye alinabilecek en guzel motor.benim 150zc den onceki motorumda mondial idi.mondialden ben memnunum arkadas.ewet cin mali,fakat.benim gibi 5000ytl,lik honda ve benzerlerini almayacak olan arkadaslar icin en ideali.ben mondiali tavsiye derim.isteyen istedigini sorabilir.150zc icin tabi.:cat:

nevZAT150
18 Temmuz 2006, 19:52
onderugur dostum fotoları bekliyoruz.... montajlamadaki kusurları biraz açarmısın, belki almak isteyen arkadaşlar bu hataları inceler ve kusursuz makina alırlar...

ha birde eğzozst sesi nasıl çıkıyor, amacı neymiş bu eğzostun, sadece görüntümü merak ediyorum... biliyorsan yazar mısın?

saygılar.. :rendeer:

onderugur
18 Temmuz 2006, 22:46
hız gostergesenin etrafi ve motorun onundeki bazi sivri yerler birbirine gecmeli plastik.:silent: yani gorenler bilir cakmagin oldugu yer bıde oteki taraf.tam anlatamadik gerci ama gordugunuz zaman anlarsiniz:) .benim motordada bu kusurlar var fakat motoru kullanmaya baslayinca (bugun itibariyle tam bir hafta oldu ve 280 km,de) akliniza bile gelmiyor.gercekten cok guclu,hizli ve serii bir motoru var.iki kisiyle bile bir yokus cikiyor.20yle basladıgın yokusu 40la,50,yle bitiriyorum:cat: .(ise giderken devamli kullandigim yoldaki yokus.)yanii ben bu motordan memnunum arkadas:cat: ,insallah resimlerinide
ekleyecegim buraya.:cat:eksozla ilgilide hicbir fikrim yok.alirkende sormadim bu niye boyle diye.ama motorun sesini daha cok cikartiyor galiba.gazi verince vitesli motorlar gibi bagiriyor.sesi guzel yanii.
viizz,miizz etmiyor.motor sesi cikiyor.
bendende herkeze saygilar.

Luxor
19 Temmuz 2006, 01:38
hız gostergesenin etrafi ve motorun onundeki bazi sivri yerler birbirine gecmeli plastik.:silent: yani gorenler bilir cakmagin oldugu yer bıde oteki taraf.tam anlatamadik gerci ama gordugunuz zaman anlarsiniz:) .benim motordada bu kusurlar var fakat motoru kullanmaya baslayinca (bugun itibariyle tam bir hafta oldu ve 280 km,de) akliniza bile gelmiyor.gercekten cok guclu,hizli ve serii bir motoru var.iki kisiyle bile bir yokus cikiyor.20yle basladıgın yokusu 40la,50,yle bitiriyorum:cat: .(ise giderken devamli kullandigim yoldaki yokus.)yanii ben bu motordan memnunum arkadas:cat: ,insallah resimlerinide
ekleyecegim buraya.:cat:eksozla ilgilide hicbir fikrim yok.alirkende sormadim bu niye boyle diye.ama motorun sesini daha cok cikartiyor galiba.gazi verince vitesli motorlar gibi bagiriyor.sesi guzel yanii.
viizz,miizz etmiyor.motor sesi cikiyor.
bendende herkeze saygilar.

sevgili önder,
gerek özel mesajda verdiğin bilgiler için gerekse buraya yazdığın ayrıntılar için sana çok teşekkür ederim.sanırım ben bu motoru alıcam(2. kişi ben olcam heralde :) )
bahsettiğin montaj kusurları bizim halledebileceğimiz tipte yada serviste ufak bir müdahale ile halledilebilecek şeyler mi acaba?
benzin sarfiyatı konusundaki fikirlerini de söylermisin, çünkü bence bu motorun tek kusuru depo kapasitesinin yetersiz oluşu (6 lt)
son hız olarak kaça çıktın şu ana dek(rodajdasın biliyorum ama merak işte)
egzost sesinin tok olması da hoşuma gitti doğrusu.bu gibi motorlarda mumla aranan bir şey çünkü ve tam bana göre...
bu arada acil olarak motorunla resimlerini bekliyorum.resimleri yollarsan (mümkünse kilo ve boyda yaz :) ) büyüklüğü hakkında da iyi bir karar verebilirim sanırım.sabırsızlıkla resimlerini bekliyorum... :cat: :queen:

nevZAT150
19 Temmuz 2006, 02:44
motor rodajda olduğu için mak limit hıızını öğrenmek sanırım ii olmayacak..

ayrıca rodaj süresinde motor çok yakar, sanırım bu bilgiler ilerleyen zamanlarda daha ii ve net olarak ele ğececektir..

onderugur dostum bendede zat150 var, sana tavsiyem, nasıl geçicek 1500 km deme kmleri yavaş yavaş git, 1/4 gazla git, arasıra devirlen ama kısa süre yap bu iişi, çünkü motorun ilk 2000 km si o motorun ömrünü belirliyo..

yani bence daha basma, limitleri allah nasip ederse ileride görürsün... acele etme bence.. :rendeer: :cat:

onderugur
19 Temmuz 2006, 13:52
slm.
ıste mondi 150zc.arkadaslar.bu motordan alacaklar icin kucuk bi aciklama. benim onceki motorum mondi50tt idi.ordan
150zc,ye gecis yaptim.dolayisiyla ister istemez otomatikman 150zc,yi 50tt ile kiyasliyorum.tabiiki dogal olarak 150zc herseyiyle ustun geliyor ve bana supeer gibi geliyor.buraya dikkat.bu sizi yaniltmasin.150zc,nin gercekte ne oldugunu en iyi bu gibi motorlari kullananlar bilir.yanii 150zc alicaksaniz bence 150zat ve benzerlerini kullanan bi arkadasla gidin.iyi inceleyin hatta mumkunse test surusu yapin.neticede cin mali bi motor.heralde hickimseninde sokaga atacak bir,iki milyari yoktur.netice itibariyle bana gore guzel motor.almak isteyenlerede hayirli ugurlu olsun derim.
http://img137.imageshack.us/my.php?image=dsc00019aw7.jpg.
http://img137.imageshack.us/my.php?image=dsc00023zt9.jpg
http://img137.imageshack.us/my.php?image=dsc00024fs3.jpg

kimi
19 Temmuz 2006, 14:11
hayırlı olsun motorun güzel...

onderugur
19 Temmuz 2006, 17:02
hayırlı olsun motorun güzel...
eyvallah arkadas sagol.darisi olmayanlara.:cat:

Luxor
19 Temmuz 2006, 17:21
slm.
ıste mondi 150zc.arkadaslar.bu motordan alacaklar icin kucuk bi aciklama. benim onceki motorum mondi50tt idi.ordan
150zc,ye gecis yaptim.dolayisiyla ister istemez otomatikman 150zc,yi 50tt ile kiyasliyorum.tabiiki dogal olarak 150zc herseyiyle ustun geliyor ve bana supeer gibi geliyor.buraya dikkat.bu sizi yaniltmasin.150zc,nin gercekte ne oldugunu en iyi bu gibi motorlari kullananlar bilir.yanii 150zc alicaksaniz bence 150zat ve benzerlerini kullanan bi arkadasla gidin.iyi inceleyin hatta mumkunse test surusu yapin.neticede cin mali bi motor.heralde hickimseninde sokaga atacak bir,iki milyari yoktur.netice itibariyle bana gore guzel motor.almak isteyenlerede hayirli ugurlu olsun derim.
http://img137.imageshack.us/my.php?image=dsc00019aw7.jpg.
http://img137.imageshack.us/my.php?image=dsc00023zt9.jpg
http://img137.imageshack.us/my.php?image=dsc00024fs3.jpg

tekrar sağol önder,
sormak istediğim 1 2 şey daha var
mondial çıkartmalarını çıkarabiliyormuyuz, yani yapıştırma mı yoksa boya mı?
ön farın ordaki mondial yazısını çıkarınca daha iyi olur diye düşünüyorum çünkü
bir de motorun büyüklüğü sanırım gayet iyi(arabaya göre kıyasladım) ama senin üzerinde otururken bir fotoğrafını da görmem mümkün mü?
ayrıca bahsettiğin tırnaklar bayaa bir aralıkmış.inşallah servise düzelttirebiliriz ama düzelttiremesek bile bence çok şık bir motor...

BOO_74
21 Temmuz 2006, 15:17
gri motor şıkmış, alan arkadaşa hayırlı olsun. çakmak şarjı ha!!! bu sınıfta hemde, gayet iyi...

Luxor
22 Temmuz 2006, 14:15
bu motordan başka satın alan yok mu arkadaşlar yaa
sadece önderde ve inşallah bende mi olacak...
:silent: :silent: :silent:

onderugur
24 Temmuz 2006, 10:06
bu motordan başka satın alan yok mu arkadaşlar yaa
sadece önderde ve inşallah bende mi olacak...
:silent: :silent: :silent:
luxor kardes.acele etme!!!.
motorun frenleri ile ilgili bir mesele yuzunden motoru servise braktim.bakalim ne cikacak.motordanmi.yoksa baska sebeblerdenmi.olay netlessin sana heber veririm ok.

mobilposta
24 Temmuz 2006, 23:41
Merhaba Arkadaşlar,
Bende Otomobil alacaktım yalnız faizlerden dolayı motora yöneldim...
Beni 3-4 sene idare edecek kendisi ve parçaları ucuz, yakıtı az yakan bir motor arayışına girdim...
150HS modelini gördüm, bayiisine bakmaya gittiğimde
150ZC modelinide inceleme fırsatım oldu...
2200 ytllik bir motor fazlasını aramak olmaz zaten.

Ama :cherry:
Şimdi yukarda bir banner görüyorum
Aprilia Atlantic 250
10,450 yerine 6,999 yazıyor

Şimdi sorumu değiştireyim...
Apriliaya o kadar para vermek değermi
Şu anda ehliyet kursuna yazıldım ehliyeti eylülde alacağım.
Ama bu indirimde motoru alabilirim.
Almışken kaliteli bir şey olsada güzel olur

Yorumlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler

mondial110
24 Temmuz 2006, 23:55
arkadasım benim bu motoru kullanma fırsatım oldu en son hızı 133-134

DARKDIAMOND
25 Temmuz 2006, 00:09
Merhaba Arkadaşlar,
Bende Otomobil alacaktım yalnız faizlerden dolayı motora yöneldim...
Beni 3-4 sene idare edecek kendisi ve parçaları ucuz, yakıtı az yakan bir motor arayışına girdim...
150HS modelini gördüm, bayiisine bakmaya gittiğimde
150ZC modelinide inceleme fırsatım oldu...
2200 ytllik bir motor fazlasını aramak olmaz zaten.

Ama :cherry:
Şimdi yukarda bir banner görüyorum
Aprilia Atlantic 250
10,450 yerine 6,999 yazıyor

Şimdi sorumu değiştireyim...
Apriliaya o kadar para vermek değermi
Şu anda ehliyet kursuna yazıldım ehliyeti eylülde alacağım.
Ama bu indirimde motoru alabilirim.
Almışken kaliteli bir şey olsada güzel olur

Yorumlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler

Hoşgeldin.Alma imkanın varsa tabiki Aprilia.

mobilposta
25 Temmuz 2006, 00:16
Sağol,

Şimdi ikisininde resimlerine baktımda...
İmkanım var ama 5 milyar fazla vermek var.

Çok fazlada kullanmayacağım.
Adam akıllı düşünmem gerek...
5 milyar az para değil.
3-4 sene bineceğim zaten.
Bu günlerde karar vermeliyim
Aprilia alacak olursam bu indirimde alırım
Para biriktirmek için değilde sırf motor almak istesem
Apriliaya gözü kapalı giderim.
Mondial bi ara süreç gibi olacak.
Şu anda %75 mondial ağır basıyor.

DARKDIAMOND
25 Temmuz 2006, 00:26
"mobilposta" arkadaşım,motosiklet geçici bişey gibi görünsede kenarından bulaşınca vazgeçmek zordur.http://www.motosiklet.net/forum/forumdisplay.php?f=22 linkinden geniş çaplı bilgi edinebilirsin.

Luxor
25 Temmuz 2006, 00:26
arkadasım benim bu motoru kullanma fırsatım oldu en son hızı 133-134

150 ZC'nin mi son hızı 130?
eğer gerçekten öyleyse süper, aldım gitti bile şimdiden
ama sevgili önder senin mesajını da sabırsızlıkla bekliyorum
frenlerde ne gibi bir sorun var?
bizlere de anlatırsan sevinirim, kendimizi varsa kronik bir sorun şimdiden hazırlayalım, çözümünü bulmaya çalışalım...
ayrıca dediğim diğer çıkartma olayına baktın mı?rahat çıkarabiliyormuyuz acaba, hiç inceledin mi?
çünkü kendimi bu motora çok hazırladım, dediğim gibi beklediğim bir olay var, o olaya göre motoru alıyorum yada ülkeyi terkediyorum :)

onderugur
25 Temmuz 2006, 13:02
hrk.slm.
motorun onundeki mondial yazilarini buyuk bi ihtimalle cikaramassin.kabartma felan degil.zeminle birebir.sonradan yapistirmayada pek benzemiyor.
frenlere gelince.daha once frenlerle ilgili bi baslikdada yazmistim.
arka ve onfren abs.motorun surati arttikca fren kavramasi azaliyor.yani motor duruyorken fren en ust seviyede sikmaya basliyor.hareket etmeye basladiktan sonra surate gore daha gec sikmaya basliyor. yani 30,40la giderken frenin 100de 25i bos basiyor ondan sonra fren sikmaya basliyor.80,90da ise fren birkere bos basiyor ondan sonra normale donuyor ve en ust noktada fren sikmaya basliyor.fakat malum,trafikte frene iki kere basamayacak zamanlarda oluyor.servise gittim durumu aynen anlattim.fren hava yapmistir dediler.havasini aldilar. yine ayni.bidaa gittim frenin komple yagini degistirdiler,yine ayni.mecburen ucuncuye gidicem artik.olmassa iyi bir motor tamircisi bulup ona goturuceem.,parasi ne olursa artik.garantidende cikar ama olsun onemli olan isimin gorulmesi.150zc,den 30tane satmis (yani oyle soyluyor ama,yalansa eger vebali gunahi boynuna ) bu bayii ve daha once boyle bi problemle gelen olmamis.dogruda olabilir gerci daha simdiye kadar yollarda hic rastlamadim ama neyse.bu arada bildiginiz bi motor tamircisi durust,isini hakkiyla yapan bi usta varsa bana yerini soylemenizi rica edicem.
ayrica bu problem sadece benim motorda vardir belki.??
ne oldugunu zamanla gorcegez insallah.

bur-k@
25 Temmuz 2006, 13:11
motoru değiştirme imkanın war bence bunu bir düşün

onderugur
25 Temmuz 2006, 13:28
motoru değiştirme imkanın war bence bunu bir düşün
nasil olacak bu is biraz bilgi verebilirmisin.o yoluda deneyelim icap ederse.

Luxor
25 Temmuz 2006, 15:06
beyler iyice aklım karıştı yaw
bu fren işi ciddi bir probleme benziyor, motor her ne kadar güzel görünürse görünsün eger bu şekilde ciddi risk yaratacak bir sorun varsa almaktan vazgeçebilirim
ama önder aynı senin dediğin gibi yok ki başka kullanıcı, onların da yorumlarını alalım
belki tüm seriye değil de senin dediğin gibi senin motora özel bir problemdir bu ama bilemiyoruz tabii
neyse biraz daha bekleyip iyice deneyimlerinizi öğrendikten sonra tam karar vermekte yarar var diye düşünüyoru artık...

mondial110
25 Temmuz 2006, 23:48
150 ZC'nin mi son hızı 130?
eğer gerçekten öyleyse süper, aldım gitti bile şimdiden
ama sevgili önder senin mesajını da sabırsızlıkla bekliyorum
frenlerde ne gibi bir sorun var?
bizlere de anlatırsan sevinirim, kendimizi varsa kronik bir sorun şimdiden hazırlayalım, çözümünü bulmaya çalışalım...
ayrıca dediğim diğer çıkartma olayına baktın mı?rahat çıkarabiliyormuyuz acaba, hiç inceledin mi?
çünkü kendimi bu motora çok hazırladım, dediğim gibi beklediğim bir olay var, o olaya göre motoru alıyorum yada ülkeyi terkediyorum :)

evet arkadasım son hızı 134 e kadar çıkıo ben bizzat denedim !

Luxor
26 Temmuz 2006, 03:04
evet arkadasım son hızı 134 e kadar çıkıo ben bizzat denedim !

ben bugün ilk defa 150 zc yi ist-minibüs yolunda canlı olarak gördüm.acayip süper bir makina izlenimi verdi bana(otobüsle hızlı geçtiğim için durup inceleyemedim) ama müthiş bir albenisi vardı.ben tekrar aşık oldum makinaya resmen(gri olanını gördüm), ama şu fren olayıda bir açıklığa kavuşsa...
peki mondial110 sen kullandığın zaman frenlerden yana bir sıkıntın oldu mu?
mesela önderin dediği boşluk olayı senin de başına geldi mi?
ne kadar kullandın bilmiyorum ama motor hakkındaki ayrıntılı fikir ve görüşlerini duymak isterim sevgili mondial110
bu arada önder nerelerdesin?????
sabırsızlıkla senden haber bekliyorum valla :silent: :silent: :silent:

onderugur
26 Temmuz 2006, 18:43
slm.
bugun servise gittim.frenlerle ilgili problemi anlattim.ilgilendiler sagolsunlar.nede olsa ayni arizadan dolayi ucuncu gelisimdi.usta atladi motora gitti.80,90la gidip frenlerin durumunu gormek icin.ben ustayi beklerken o sirada bı 150zc daha geldi bayiiye.vatandas motoru yeni almis daha 100km,de.anlattim durumu bende aldim 150zc ama frenlerde ariza var.boyle , boyle oluyor dedim.senin motordada varmi boyle bisey.benim motordada oyle bi mesele yok frenler gayet normal dedi vatandas.anlasilan oki galiba bu fren arizasi benim motorda var sadece.motoru deneyen usta da geldi,ewet abi bu frenler hizlandikca tutmaz oluyor.dedi .durumu servise bildirdik.bi rapor tutuldu.manisaya fakslancak.motorun arka frenlerin tumunu degistirisekler.garantiden. iki ucgun parcalarin gelmesini bekliycem .parcalar gelince servise cagiracaklar.bakalim arka fren komple degisince bisey fark edecekmi.
slm,lar

mondial110
26 Temmuz 2006, 22:50
ben bugün ilk defa 150 zc yi ist-minibüs yolunda canlı olarak gördüm.acayip süper bir makina izlenimi verdi bana(otobüsle hızlı geçtiğim için durup inceleyemedim) ama müthiş bir albenisi vardı.ben tekrar aşık oldum makinaya resmen(gri olanını gördüm), ama şu fren olayıda bir açıklığa kavuşsa...
peki mondial110 sen kullandığın zaman frenlerden yana bir sıkıntın oldu mu?
mesela önderin dediği boşluk olayı senin de başına geldi mi?
ne kadar kullandın bilmiyorum ama motor hakkındaki ayrıntılı fikir ve görüşlerini duymak isterim sevgili mondial110
bu arada önder nerelerdesin?????
sabırsızlıkla senden haber bekliyorum valla :silent: :silent: :silent:

yorum yazdıgın için çok tesekkür ederim arkadasım :rendeer: fren konusuna gelince frende bosluk tabi olur .. ama bu bosluk alınabilir benim bindigim motor abimindi ilk kullandıgım zaman frenler tutmuyodu lastikler inikti... v.s. ama bunlarçok kolay tamir edilebilecek seyler yani (BENDE) FREN SORUNU YOK

Luxor
27 Temmuz 2006, 12:17
slm.
bugun servise gittim.frenlerle ilgili problemi anlattim.ilgilendiler sagolsunlar.nede olsa ayni arizadan dolayi ucuncu gelisimdi.usta atladi motora gitti.80,90la gidip frenlerin durumunu gormek icin.ben ustayi beklerken o sirada bı 150zc daha geldi bayiiye.vatandas motoru yeni almis daha 100km,de.anlattim durumu bende aldim 150zc ama frenlerde ariza var.boyle , boyle oluyor dedim.senin motordada varmi boyle bisey.benim motordada oyle bi mesele yok frenler gayet normal dedi vatandas.anlasilan oki galiba bu fren arizasi benim motorda var sadece.motoru deneyen usta da geldi,ewet abi bu frenler hizlandikca tutmaz oluyor.dedi .durumu servise bildirdik.bi rapor tutuldu.manisaya fakslancak.motorun arka frenlerin tumunu degistirisekler.garantiden. iki ucgun parcalarin gelmesini bekliycem .parcalar gelince servise cagiracaklar.bakalim arka fren komple degisince bisey fark edecekmi.
slm,lar

ok önder
teşekkür ederim tekrar
motorun kronik bir sorunu olmadığına sevindim ve sana zorluk çıkarmadıklarına da ayrıca sevindim.servisle işin bittiği zaman gelişmeleri haber verirsen çok iyi olur
bu arada mondial110, sizin motoru firma size nasıl teslim etti ki yeni motorun lastikler inik ve frenleri tutmaz haldeydi.ben anlayamadım, bu arada eğer sen inik lastikle 130 yaptıysan normal lastikle ne olur acaba?
cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum çocuklar... :bounce:

kevseroto
27 Temmuz 2006, 14:05
:) bence harika bir model çok hoş duruyor

mondial110
27 Temmuz 2006, 21:40
sayın luxor biz motosikleti bi mobilya magazasından aldık yani oyle bi motorcu degildi mobilya dükkanının sahibi daha motoru çaliştirmayı bile bilmiyor :mrgreen: lastikleri sisirdikten sonra 134 yaptım

heveslee
27 Temmuz 2006, 23:17
güzel motor ,değişik ve ilgi çekici:cat:

Luxor
28 Temmuz 2006, 01:56
Almayın abi mondial servisi bile 2 haftada bir garanti sorun cıkartır bu motorlar diyo mondial 150 hs kullanıcısıyım

ne kadar ekmek olayı sevgili yagor, ve bende şu an köfteye ayıracak fazla ekmek yok, naparsın
peki bahsettiğin servis genel olarak mondial için mi konuşuyor yoksa 150 ZC modeli için mi söyledi o lafı???
ve mondial110 senden korkulur valla, ben bu motorun 135 yapacağını dünyada tahmin edemezdim, hala da tam olarak hayal edemiyorum ayrı
alınca 1. elden test edicez artık...(bir konu hakkındaki beklediğim bir cevaba göre alıcam yada almiicam demiştim dimi? [ama bu cevap olayı para mevzuu değil, tamamen farklı bir olay] :P )

bu arada tüm arkadaşlara şunu sormak istiyorum. bu motosiklet tipini hiç çin sitelerinde gördünüz mü acaba?
diğer tüm modellerin aslını biraz araştırınca çin sitelerinde buluyoruz ama ben bu tipe hiç rastlamadım da ondan soruyorum...

mondial110
28 Temmuz 2006, 22:43
luxoooooor benden korkma

Luxor
30 Temmuz 2006, 20:47
dün yazlığa gitmiştim, dayım da benim tavsiyemle sl150 almıştı.o da gelince fırsatı kaçırırmıyım hemen atladım motora 2 gün boyunca bayaa bir gezdim tozdum tuzlada.bayaadır gitmiyordum yazlığa ama dün ve bugün bol bol dolandım.yayla mahallesine doğru giden yolda oldukça büyük bir yamaha bayii açılmış.onun hemen yanında da servis görünüşlü bir motorcu daha vardı.isim vermiim şimdi.neyse bir baktım önünde 150 zc duruyor.hemen çektim benim motoru sağa, indim başladım incelemeye.hatta satıcıya bilmiyor gibi sordum biraz, bu kaç bg, max hızı ne diye falan.amcam 13 beygir dedi motora!!! ben nette 9 beygir diye gördüm dediğimde " ben 13 biliyorum" diyip kestirip attı.bilmiyorum artık
motosiklet hakkındaki genel izlenimlerim şunlar...
- önderin dediği gibi gösterge panelinin alt kısmındaki plastik aksam iyi oturtulmamış, geçiş yerleri açıkta duruyor ama açıkçası çok da fazla rahatsız etmiyor gözü...
- motor genel olarak tahminimden bayaa bir küçük geldi gözüme(ilk defa yanına gidip bakıyorum motoru).özellikle baş siyah kısım resimlerde ne kadar büyük görünüyorsa yakından o kadar ince ve küçük geldi gözüme...
- gidonun hemen altında çakmak yuvası, altında idare edecek genişlikte bir eşya koyma bölmesi ve onun biraz altında da kısmen kilitli bir kask koyma çengeli var ve çengel plastik aksama kısmen gizlenmiş...
- genel büyüklük olarak zat 150 bu motora göre bayaa bir büyük duruyor ama kağıt üstünde cm olarak aralarında çok da fazla bir fark yok(4-5 cm sanırım).ama bu küçüklük hissi sanırım 150 zc nin ince yapısından kaynaklanıyor...
- artçının arkasındaki siyah uzantı(çanta koyulabilir dediğimiz) metalden yapılma sanırım ve üzerinde "max 5 kg" ibaresi var ve üztü düz.yani bir çanta aldığımız zaman çantanın alt kısmındaki vidaların geçeceği delikler yok.Bu da bana çanta alındığı zaman nasıl takılacağı endişesini getirdi.Belki yeni çantalar farklı bir sistemle takılıyordur ama bilmiyorum.öyle bir şey yoksa mecburen o kısmı deldirmek gerekecek çanta için.tabii çantanın alt tabanı için biraz ince kaçabilir o kısım, ölçmek biçmek lazım artık...
- motorun görüntüsü gerçekten çok hoş.bazı detaylar da insanın hoşuna gidiyor(çakmak, kask kilidi vs...) ancak yakından mutlaka görülmesi gereken bir motor çünkü gerçekten sanal ortamda ne kadar resimlerine bakarsanız bakın yanına geldiğinizde size resimlere bakarken hissettirdiği büyüklüğü sunmuyor(mesela 151 rs veya 150 hs bile genel görünüş olarak bu motordan daha oturaklı ve geniş duruyor bana göre)...

bence güzel bir motor, ama açıkçası ben biraz daha beklemeye karar verdim.bakalım 1 ay sonra yaz bitimi ne gibi kampanyalar türeyecek, azalan motor satışlarını ateşlemek ve eldeki malları tüketmek için.belki o zaman daha büyük bir motoru daha uygun fiyatlara alabilirim.açıkçası benim şu anki modum start'dan hibernate'e döndü...
sizlerinde motor hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar, gün doğmadan neler doğar değil mi?
hepinizin rüzgarı bol, artçısı taş olsun... :bounce:

onderugur
01 Ağustos 2006, 18:23
pazartesi aksami akici ve kalabalik trafikte 30,40 la ilerlerken. onumdeki araba bi fren yapti bende hemen fren yaptim fakat nafile.arkadan arabaya vurduk.
netice- 20 gunluk motor su an serviste,daha hasar tespit edilecek fiyat cikarilacak.parca siparis edilecek.manisadan parcalar gelicek.,takilacak.
sonrada naasiipse motorumuza kavusucazz.
aslinda bu kazada motoru satan servisinde kabahati var.faturayii mondiale gondermeleri lazimm.fakat.uzun is.sorumluluk sahibi insanlarin yapacagi is.
parasi neyse oderim (insallah) cekerim eyvallahi gelirim.:farao: :farao:
derdim cokta simdi anlatmaya zamanim yok.

Luxor
02 Ağustos 2006, 15:23
çok geçmiş olsun önder, çok hasar var mı bari
ve bu kazanın sebebi senin bahsettiğin fren tutmama olayından mı kaynaklanıyor acaba?
servis halletmemişmiydi senin fren sorununu
hatırladığım kadarı ile servisteki usta frenlerde tutmama sorunu olduğunu kabul etmişti motoru tecrübe ettikten sonra...

onderugur
02 Ağustos 2006, 18:32
sagolasin luxor kardes.
ewet aynen dedigin gibi.kaza frenler yuzunden oldu.ayni yazdigim gibi ustada kabul etti motorun frenlerindeki arizayi ve rapor tutuldu.faks cekilip komple bi fren sistemi siparis edildi.garantiden.hic bir ucret odemeden yeni frenler takilacakti eger gelmis olsaydi.pazartesi olmasina(yani 5,ci gun)ragmen fren sistemi tam olarak ellerine ulasmamis idi:farao: .biz fren sistemini beklerken kaza yaptik.olanlar oldu yanii..
su an servis hala daha bi hasari tespit edipte fiyat vermedi.
aslinda bu masrafi odememek lazim ama derdimizi kime anlatacagiz.
yaa konusulacak yada yazilacak cok sey var aslinda ama gorunen ok i kimseye bi faydasi yok.kendin soyle kendin dinle.herkes uc kurus paranin pesinde.
insanlik oleli cok olmus.belki de dedelerimizle beraber canakkalede sehid olmustur.yanii biz insanlik diye bisey gormeden buyumusuz.
insanligin olmadigi yerde tabii sorumluluk ta olmuyor.
neyse uzun hikaye bunlar.
cekenler bilir.
motoru biraktik servise daha hangi parcalarin degismesi gerektigini,kac para tutacagini hesaplayacaklarda.siparis verilecekte,parcalar gelecek,takilacakta ben motora binecegim.:silent: :silent:
galiba bu yaz boole geccek.
ne diyelim. allah herseyin hayirlisini versin.

bbaday
02 Ağustos 2006, 19:18
Luxor aynen bende bu ayın sonunu bekliyorum beklentilerim boşa çıkmazsa hemen hemen tüm çinlilerde yoğun bir fiyet düşüşü yaşanacak aynen keaway in bazı kaliteli motorlarda yaptığı gibi

inşallah arzu ettiğimiz motorları alırız eylül ayında

the good
07 Ağustos 2006, 22:14
Önden biraz hayabusayı andırıyor.:queen:
Tipi hoşuma gitti ama bana hitap etmiyor.:)
http://img241.imageshack.us/img241/4038/mondiyi3.jpg
http://img387.imageshack.us/img387/4861/nev20hayabusa20220smallcy9.jpg

onderugur
15 Ağustos 2006, 18:30
:silent:
yaw arkadaslar bu sitede hala daha 150zc alan birileri yokmuu.
birileri daha alsada biraz bilgi milgi paylassaydik keske.yaaww.

Luxor
15 Ağustos 2006, 23:22
senin motorun son hali ne oldu önder?
merakta bıraktın bizi

onderugur
17 Ağustos 2006, 16:47
motoru servısten alali bi hafta oldu.
assagi yukari arizalarin cogu halledeildi, allaha sukur.
simdilerde motorun tadini cikariyorum.
150zc almak istiyenlerede bu motoru rahatlikla tavsiye ederim.
fiyatina gore iyi bi motor.biraz dikkatli ve temiz kullanirsan iki uc sene cok rahat binersin.sonrada ister sat ister kullan.cin mali ya,on tane parcasini ayri,ayri degistirsen bile 100ytl anca tutar.yani kirilani degistir,bozulani degistir.
degistir ,degistir kullan ıste motoru.
bi nevii tofas gibi yanii.

Luxor
17 Ağustos 2006, 17:19
gayet iyi önder
ben bu sezon için vazgeçtim motor almaktan ama gecenlerde başka bir bayiide gene gördüm motoru
bu sefer ilk gördüğümde geldiği gibi ince gelmedi bana açıkçası
ama iyice sezonun sonuna yaklaştığımız için seneye erteledim alımı
artık isim bir makina alamazsak gene, seçenekler arasında duruyor gene 150zc
senin problemlerin giderilmesine ve fazla maliyetli olmamasına da sevindim dostum
rüzgarın bol olsun

rsc86
17 Ağustos 2006, 17:30
hız göstergesi 50 model amerikan otolarının hız göstergelerine benziyor görünüm olarak hoş

BİSANCI_42
17 Ağustos 2006, 18:05
arkadaşlar mondial performans egsozun ufağını takmış aslında o performans eksozu inanmazsanız scooter center diye bir site var scooter modifiye parçası satan bir site bide o motor ufo gibi olmuş ben beğenmedim bence fazla rağbet görmez kullanışsız ama devirli motor 14.000 devir 11.000 den sonra kırmızı çizgi var yani 9.000 devirde felan iyi bir hız yakalanabilir ben bisanla 7500 devirde 95 yakaladım gerisini siz düşünün ama dayanıklı değildir bence

hayabusa_01
17 Ağustos 2006, 18:13
Bence göründüğü gibi öyle pek abartılacak bi maxi scoter deil hata maxi scotter deil desem yeridir

Önden biraz hayabusayı andırıyor.:queen:
Tipi hoşuma gitti ama bana hitap etmiyor.:)
http://img241.imageshack.us/img241/4038/mondiyi3.jpg
http://img387.imageshack.us/img387/4861/nev20hayabusa20220smallcy9.jpg

Dostum hayabusa görmesem inanacam ama görmüşlüğümüz var :queen:

Mengu16
18 Ağustos 2006, 01:24
Fren Disklerinin tutmaması çok yeni ise normal ,
Fren disk yüzeyinin ve balataların alışması lazım !
Benim motorun ilk aldığımda ön disk hiç tutmuyordu
fren kolunu kıracak kadar sıktığım halde ,
Bende az kalsın birarabaya vuracaktım ayaklarımla zor durdurdum motoru !
300km kullandım motoru ön fren mükemmel oldu !

onderugur
18 Ağustos 2006, 09:51
Fren Disklerinin tutmaması çok yeni ise normal ,
Fren disk yüzeyinin ve balataların alışması lazım !
Benim motorun ilk aldığımda ön disk hiç tutmuyordu
fren kolunu kıracak kadar sıktığım halde ,
Bende az kalsın birarabaya vuracaktım ayaklarımla zor durdurdum motoru !
300km kullandım motoru ön fren mükemmel oldu !

yaw bu forumda simdiye kadarki en faydali aciklamayi sen yapmissin birader.
tsk.edeerim.
keske suraya150zc almis bi vatandas cevap yazsada epey dertlessek.
herkes herseyi yaziyor.fakat yazdiklarinin kimseye bi faydasi yok.genelde bazi arkadaslar is olsun diye forma katiliyor.
aslinda burasi bir nevii muhabbet alani.hersey yazilabilir.fakat biraz daha dikkatli olunmasi lazim degilmi.:silent:
neyse konuyu dagitmayalim.halada daha 150zc alan kimse yokmuu yaaww.
150zc ,nim eksozundan ,gostergesinden felan bir cok seyden yazildi ama haladaha bi motor almis birine denk gelmedik.yanii yazdiklari fikir yada yorum olmazdi.
sabirzizlikla bekliyorum.