Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-unnamed-
21 Haziran 2011, 02:39
onlar orda çabuk deforme olur....
maxinin dediği daha mantıklı gibi...
ceyhun1982
21 Haziran 2011, 03:06
iyi geler gençler nasılsınız bakim
ümit_150_zc
21 Haziran 2011, 10:12
vallahi abi gittigi yere kadar artık...biraz burda kalsınlarda alırım üsste
maxi97
21 Haziran 2011, 13:05
yok abi, dikkat edilirse bir şey olmuyor, aylardır aynı yerde 4 tane sis var. ümit görünüşü çok güzel olmuş. hele farına bayıldım. karşıdan bakınca smiley gibi duruyor. şöyle yani :)
ümit_150_zc
21 Haziran 2011, 13:51
yok abi, dikkat edilirse bir şey olmuyor, aylardır aynı yerde 4 tane sis var. ümit görünüşü çok güzel olmuş. hele farına bayıldım. karşıdan bakınca smiley gibi duruyor. şöyle yani :)
evet maxi aynen öle görünüo:))motora önden bakılınca sanki gülüyomus gibi...
ceyhun1982
22 Haziran 2011, 03:11
slm millet nasılsınız bakim zc)
ümit_150_zc
22 Haziran 2011, 03:40
iidr ceyhun..özer arkadasımız bana özel msj atmış.sanırım seni benle karıstırdı:))sözlere dikkat falan filan..benim zc nasıl olmus ?
ceyhun1982
22 Haziran 2011, 03:55
güzel olmuş..kafayı yemiş o salla...ee motordan memnunmusun nasıl :) ?
ümit_150_zc
22 Haziran 2011, 04:00
abi bugun abimle gezdik biraz ben 90 abim 80 kilo 170 kilo ile banamısın demio her yokuşa..abimin agzı açık kaldı bu memlekete gider diyo..ben çok memnunum böyle bi motorda bana düştügü için sanslıyım.2025 km oldu bakımını yaptıracam en kısa zamanda..gece gezdim biraz ışık sorunumda kalmadı.ahh ehliyetim olsa gitmedik yer bırakmayacam su istanbulda ama yok işte..temmuzda b agustosta a2 sınavına girecem
ceyhun1982
22 Haziran 2011, 04:04
ya geçen eleman motoru kötülüyor bende dedimki 5000 km oldu eksoz zırıltısı dışında sorun yaşamadım dedim oda yok yaşamışındır vs vs dedi sinir oldum..bakarsan bağ bakmazsan dağ olur.geçen benzin koyduktan sonra bir kapak motor yağı döktüm depoya sanki motora iyi geldi gibi geldi bana hani mobiletlere benzine yağ katarlarya işte öyle
ümit_150_zc
22 Haziran 2011, 04:06
anladım zarar vermezmi peki yag motora..odun motoruna falan koyalar ama..duymadım hiç scootere kondugunu
ceyhun1982
22 Haziran 2011, 04:16
2/3 depoda 1 kapak zarar vermez sürtünme azalıp gürültü ve titreşim azalıyor sanırım bana öyle geldi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:11 ----------
mobiletlerde her benzinde yağda ekleniyor
ALFA DOG
22 Haziran 2011, 11:27
2 zamanlı motorlarda yağ eklenir tarım motorlarında örneğin scooter olarak benim bildiğim yamaha bvs 100 ler 2 zamanlı ve bezine yağ ekleniyor bizimkiler 4 zamanlı
maxi97
22 Haziran 2011, 12:47
forumu şenlendirelim biraz:wiinkk:
sonunda mp3ü sabitleyebileceğim ucuz bi çözüm buldum:
http://i1134.photobucket.com/albums/m603/maximaxi97/IMG0225A.jpg
http://i1134.photobucket.com/albums/m603/maximaxi97/IMG0228A.jpg
sadece sisler:
http://i1134.photobucket.com/albums/m603/maximaxi97/IMG0232A.jpg
ışıksız:
http://i1134.photobucket.com/albums/m603/maximaxi97/IMG0229A.jpg
sadece sisler:
http://i1134.photobucket.com/albums/m603/maximaxi97/IMG0230A.jpg
zenon+sis:
http://i1134.photobucket.com/albums/m603/maximaxi97/IMG0231A.jpg
ceyhun1982
22 Haziran 2011, 13:27
2 zamanlı motorlarda yağ eklenir tarım motorlarında örneğin scooter olarak benim bildiğim yamaha bvs 100 ler 2 zamanlı ve bezine yağ ekleniyor bizimkiler 4 zamanlı
faydalı oldugunu hissettim bi deneyin derim hissetmezseniz tekrarlamazsınız
scooboy
22 Haziran 2011, 13:29
Herkese merhaba en son motoru yolda bırakıp tamirciye vermiştim.Yaptırıp aldım kayış kopmuş ve sıkışmış. Hepsini tamam edip 4000bakımıda yaptırdım şimdi saat gibi işliyor.
Az önce ne kadar benzin yaktığımı hesapladım ama bi yanlışlık varmı diye sormak istedim.
4388km de 4.5litre benzin alıp km yi not ettim. Bu sabah yine 4.5litre benzin aldım Km 4546 daydı buna göre 4.5lt ile 158km yol yapmışım bu normalmi? litrede 35.5km ediyor.
Foruma pek katılamasamda okumaya ve bilgi almaya çalışıyorum. Herkese kazasız sürüşler...
ALFA DOG
22 Haziran 2011, 13:42
km de 0,028 lt bana oranla az yakıyor bile
bende 0,032 litre yakıyor km de
ceyhun1982
22 Haziran 2011, 14:07
bu kadar az yakanı ilk defa gördüm :)
ceyhun1982
23 Haziran 2011, 03:16
aaaa bugün kimse yomu burdaaaaaaa
sedat3946
24 Haziran 2011, 00:26
Merhabalar arkadaşlar 150 zc hakkında bir kaç sorum olacaktı yanıtlarsanız sevinirim
Öncelikle 0.km Bulabilirmiyiz ve üretimi devam ediyormu hala.
Ortalama fiyatı nedir.
Yakıt sarfiyatı nedir ortalama 100 km başına.
Yanıtlarsanız sevinirim arkadaşlar teşekkürLer şimdiden :)
maxi97
24 Haziran 2011, 00:58
ben yoruldum aynı sorulara aynı cevaplardan... 350 sayfayı boşuna mı yazdık?
sedat3946
24 Haziran 2011, 01:07
ben yoruldum aynı sorulara aynı cevaplardan... 350 sayfayı boşuna mı yazdık?
Çoğunu okudum arkadaşım zaten ters cevap vermene gerek yok farların değişmesinden nasıl takılacağına kadar 150 zc buluşmasına kadar ama o yazıları göremedim tek tek hepsini okumamda ortalama 1 ay sürer sanırım aramadada çıkmadı yoksa neden yazayım yinede teşekkürler emin ol bilgim olsa yazmazdım zaten.
maxi97
24 Haziran 2011, 03:41
Çoğunu okudum arkadaşım zaten ters cevap vermene gerek yok farların değişmesinden nasıl takılacağına kadar 150 zc buluşmasına kadar ama o yazıları göremedim tek tek hepsini okumamda ortalama 1 ay sürer sanırım aramadada çıkmadı yoksa neden yazayım yinede teşekkürler emin ol bilgim olsa yazmazdım zaten.
5 sayfa öncesini okusan yeterliydi.
sedat3946
24 Haziran 2011, 04:02
Diğer motorlara bakarsak fiyatı uygunmuş peki direk bir mondial bayisine gitsek getittirebilirlermi ellerinde hiç görmüyorum üretimi devam ediyormu acaba teşekkürler bu arada sen yardımcı oldun yinede :)
ceyhun1982
24 Haziran 2011, 04:46
opppsss ben geldim kim var burda :)
ümit_150_zc
24 Haziran 2011, 10:02
arkadaslar benim motora 1600 teklif ettiler.bende vermedim :)
maxi97
24 Haziran 2011, 13:04
arkadaslar benim motora 1600 teklif ettiler.bende vermedim :)
keşke satsaydın :D
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:01 ----------
Merhabalar arkadaşlar 150 zc hakkında bir kaç sorum olacaktı yanıtlarsanız sevinirim
Öncelikle 0.km Bulabilirmiyiz ve üretimi devam ediyormu hala.
Ortalama fiyatı nedir.
Yakıt sarfiyatı nedir ortalama 100 km başına.
Yanıtlarsanız sevinirim arkadaşlar teşekkürLer şimdiden :)
üretimi yok, 2007 modelleri 2011 diye satıyorlar
1640 tl malaya 3a ali ekber mondial yamaha honda bayisi. kırmızı turuncu var 5-10 tane
4 litre ile 135 km idi ama şimdi rölanti dengesiz, büyük ihtimalle subaplar çok sıkı. şu an 4 litre 110-120 km.
bunun 0 kmsini alınca ilk işin lastiği bilinen markalarla değişmek ve karanlık yollarda sürüyorsan farına zenon takmak olsun. plakayla beraber 2200-2300 gibi paran gider. bunun yerine piaggio liberty 2005-2006 modeller var. 3 milyara temizini bulu8rsun
ümit_150_zc
24 Haziran 2011, 14:35
maxi satmak hiçiçimden gelmiyo....1600 ii fiyat ama zarar ederim biraz kullanayım ...aslından kanuni bobcat düsünüom onlarda güzel motor ..simdi 1600 e versem lastiklerden zarar öderim..lastiklerin daha ilk taksidini ödedim :)
maxi97
24 Haziran 2011, 14:40
maxi satmak hiçiçimden gelmiyo....1600 ii fiyat ama zarar ederim biraz kullanayım ...aslından kanuni bobcat düsünüom onlarda güzel motor ..simdi 1600 e versem lastiklerden zarar öderim..lastiklerin daha ilk taksidini ödedim :)
valla ben 3 milyardan fazla harcadım sanırım. 2 milyar veren olursa direk anahtarı veririm. 2008 üstü hyosung 250 cometler hoşuma gidiyor.
sedat3946
24 Haziran 2011, 15:00
keşke satsaydın :D
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:01 ----------
üretimi yok, 2007 modelleri 2011 diye satıyorlar
1640 tl malaya 3a ali ekber mondial yamaha honda bayisi. kırmızı turuncu var 5-10 tane
4 litre ile 135 km idi ama şimdi rölanti dengesiz, büyük ihtimalle subaplar çok sıkı. şu an 4 litre 110-120 km.
bunun 0 kmsini alınca ilk işin lastiği bilinen markalarla değişmek ve karanlık yollarda sürüyorsan farına zenon takmak olsun. plakayla beraber 2200-2300 gibi paran gider. bunun yerine piaggio liberty 2005-2006 modeller var. 3 milyara temizini bulu8rsun
Hm tşkler yardımcı olduğun için :) . Peki 2011de 2007 model motor almak mantıklımı sizce yada şöyle diyim 2100 tlye kadar daha iyisini varmıdır 2011 model asya olabilir , mondial olabilir fazla anlamıyorum yardım alarak yön bulmaya çalışıyorum kusura bakmayın herşeyi soruyorum:)önceden para sıkıntısı vardı şimdi onu ayarladık modeli seçemiyoruz çıkmazlarda kaldım:P:)
Birde asyanın bu modeli nasıldır AS150T-19A bilgisi olan yardımcı olabilirmi
http://www.asyamotor.com.tr/images/stories/asya-t19a-galeri/007.jpg
Volkan Serezli
24 Haziran 2011, 15:08
gördüğüm bütün asyalar dağınık haldeydi
pek dayanıklı diğil emin ol
mondiali çok düşünmeden al
ama ne kadara aldığını unutma çok birşey bekleme
2kişi için ufak çok zorlamayan geziler için ideal
3 yıl kullandım..şimdi motor kötü diğil usta kötü
öyle bir iş yapıyorlarki şerefsizler..
ondan motorunu sakın servise bırakma hep yanında dur..
sedat3946
24 Haziran 2011, 15:12
gördüğüm bütün asyalar dağınık haldeydi
pek dayanıklı diğil emin ol
mondiali çok düşünmeden al
ama ne kadara aldığını unutma çok birşey bekleme
2kişi için ufak çok zorlamayan geziler için ideal
3 yıl kullandım..şimdi motor kötü diğil usta kötü
öyle bir iş yapıyorlarki şerefsizler..
ondan motorunu sakın servise bırakma hep yanında dur..
Anladım yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim. asyadan uzak durmalıyım o zaman peki mondialin başka modelleri varmı tavsiye edebileceğin üniversitede kullanacağım işte kız arkadaşımla geziler vs ara sıra arkadaşımla bineriz o kadar fazla zorlayacağımı sanmıyorum motoru kilomda belli zaten 53 :P kız arkadaşımda 44:) fazla zorlanacağını sanmıyorum motorun 1 insan zor ediyor yani:mrgreen: başka model varsa tavsiye edebilirmisin söylediğim fiyatta 2100 bütçe tşkler :)
maxi97
24 Haziran 2011, 15:32
Anladım yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim. asyadan uzak durmalıyım o zaman peki mondialin başka modelleri varmı tavsiye edebileceğin üniversitede kullanacağım işte kız arkadaşımla geziler vs ara sıra arkadaşımla bineriz o kadar fazla zorlayacağımı sanmıyorum motoru kilomda belli zaten 53 :P kız arkadaşımda 44:) fazla zorlanacağını sanmıyorum motorun 1 insan zor ediyor yani:mrgreen: başka model varsa tavsiye edebilirmisin söylediğim fiyatta 2100 bütçe tşkler :)
hobi olarak motosiklet tamirini öğrenmek istiyorsan mondiali al. çok bozulduğu için değil, servisleri berbat olduğu için... ben motordan memnunum 10 000 kilometreye dayandı benimki.
Volkan Serezli
24 Haziran 2011, 15:35
150zat lar daha kaliteli
ama fiytı uçuk biraz
sedat3946
24 Haziran 2011, 15:48
150zat lar daha kaliteli
ama fiytı uçuk biraz
Bu çok büyük dostum ya bu beni aşar ilk motorum olacağından fazlada büyük bişey almak istemiyorum zaten bünyem neki benim devrilince kaldıramam bile ben bunu :):)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:46 ----------
hobi olarak motosiklet tamirini öğrenmek istiyorsan mondiali al. çok bozulduğu için değil, servisleri berbat olduğu için... ben motordan memnunum 10 000 kilometreye dayandı benimki.
Artık biraz el becerimizi geliştiririz napalım yapacak bir şey yok kul yapımı bozulucak sonuçta hep sağlam kalkcak hali yokya:)En iyisi mondial sanırım yorumlardan yola çıkarsak ama şimdi model sıkıntımız var hangi modele bakmalıyım araştırmalıyım:)
Volkan Serezli
24 Haziran 2011, 15:48
http://www.mondialmotor.com.tr/MONDIAL-150-MASH/SCOOTER/Mondial-150-Mash/index.html
sedat3946
24 Haziran 2011, 15:53
2400 neredeyse plaka ruhsat vs derken baya fiyat artıyor:) 150 zc de gözüm kaldı ama onuda nerden bulucaz :pale:
ümit_150_zc
24 Haziran 2011, 17:03
bugun 2000 km bakımını yaptırdım yagı degiştirdim ve hava filtresi ni degiştirdim..kayışada baktıracaktım ama adam açmadı yav parasını verecem dedi yok yinede açmadı..neyse bakımı yaptım yaklaşık 20 km yol yaptım.tam eve yaklaştı beya bayır çıktım eve geldim motor çekişten düstü ve stop etti..sonra tekrar çalıştırdım ve normal bi şekilde devam ettim.stop ettim biraz sogudu tekrar bindim gezdim biraz hiç bi sorun yoktu.bugün burası çok sıcak hararet yapmış olabilirmi.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:58 ----------
hava filtresine baktım biraz açıklık vardı tam sıkmamış vidaları ben sıktım şimdi ondanda yapabilirmi acaba?
Attalos
24 Haziran 2011, 17:43
2400 neredeyse plaka ruhsat vs derken baya fiyat artıyor:) 150 zc de gözüm kaldı ama onuda nerden bulucaz :pale:
aman kardeşim 150 zc'den uzak dur. bende görünüşüne ve fiyatına aldanıp büyük hevesle aldım. 3. ayda daha 650 kilometredeyken satıp başka bir motor aldım. çok çok rahatsız bir motor. amortisör neredeyse yok. tüm çukur ve kasisleri ciğerinde hissediyorsun. motoru düşürsen sağında solundaki grenaj parçalarının hiç biri yok piyasada. internet sitesindeki yedek parça listesine falan aldanma. servisleri rezalet, usta diye koydukları adamlar sağdan soldan toplama çoluk çocuk (bu söylediğim Antalya için geçerli) önceki hafta Antalya kaleiçindeki yaklaşık 400 metrelik paket taşlı bir yola girdim mecburen inan bana gevşemeyen yeri kalmadı, 3 tane vida düşmüş muhtelif yerlerinden.
forumdaki 150 zc motorlarını çok seven arkadaşlarıma saygı duyuyorum ama kesinlikle uzak dur..
maxi97
24 Haziran 2011, 17:44
bugun 2000 km bakımını yaptırdım yagı degiştirdim ve hava filtresi ni degiştirdim..kayışada baktıracaktım ama adam açmadı yav parasını verecem dedi yok yinede açmadı..neyse bakımı yaptım yaklaşık 20 km yol yaptım.tam eve yaklaştı beya bayır çıktım eve geldim motor çekişten düstü ve stop etti..sonra tekrar çalıştırdım ve normal bi şekilde devam ettim.stop ettim biraz sogudu tekrar bindim gezdim biraz hiç bi sorun yoktu.bugün burası çok sıcak hararet yapmış olabilirmi.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:58 ----------
hava filtresine baktım biraz açıklık vardı tam sıkmamış vidaları ben sıktım şimdi ondanda yapabilirmi acaba?
şişmiş olabilir. hava soğutmalı motorlarda normal. fazla hava aldığı için de motor durmuş olabilir.
ümit_150_zc
24 Haziran 2011, 17:59
şişmiş olabilir. hava soğutmalı motorlarda normal. fazla hava aldığı için de motor durmuş olabilir.
tesekler maxi..büyük ihtimalle öyle oldu tam yokuş bitti durakladı sonra aynen devam etti.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:55 ----------
aman kardeşim 150 zc'den uzak dur. bende görünüşüne ve fiyatına aldanıp büyük hevesle aldım. 3. ayda daha 650 kilometredeyken satıp başka bir motor aldım. çok çok rahatsız bir motor. amortisör neredeyse yok. tüm çukur ve kasisleri ciğerinde hissediyorsun. motoru düşürsen sağında solundaki grenaj parçalarının hiç biri yok piyasada. internet sitesindeki yedek parça listesine falan aldanma. servisleri rezalet, usta diye koydukları adamlar sağdan soldan toplama çoluk çocuk (bu söylediğim Antalya için geçerli) önceki hafta Antalya kaleiçindeki yaklaşık 400 metrelik paket taşlı bir yola girdim mecburen inan bana gevşemeyen yeri kalmadı, 3 tane vida düşmüş muhtelif yerlerinden.
forumdaki 150 zc motorlarını çok seven arkadaşlarıma saygı duyuyorum ama kesinlikle uzak dur..
şimdi 650 km de motor yeni oldugu için amortisörler sert olabilir bendede vardi o sorun ama açtirdim vu suan gayet iyi..ben her gün işe gidip geliorum cendere yolu kuş tepe uolo bilen bilir berbat ama vida düsşme falan olmadi çünkü bu vidaları düzenli olarak sıkıoyorum gevsesede gevşemesede 5 dk zamanını alır sadece.sanırım siz biraz sanssız motor rast gelmiş..daha yeni 2000 km bakımı yapıldı ve yaptprdıgım yerde bütün grenajları vardı yani bulmak okadar zor deil tebi.
Attalos
24 Haziran 2011, 18:02
beni motordan soğutan en önemli etken, çok fazla görülmesede şu malum şase kırma olayı. yani ben neysede eşim arkamdayken böyle birşeyin ihtimali bile tüylerimi diken diken ediyor. onun için açıkçası sattım kurtuldum. inşallah yeni motorumla barışık olurum..
sedat3946
24 Haziran 2011, 19:24
Teşekkükler görüşün için zaten illa 150 zc olsun demiyorum oda olabilir ama hiç bir bilgim yok motor hakkında çünkü bir şeyi kafaya takmayanlardanım artık illa o olsun demiorum artık daha önce yaşadığım konularda pişman olduğum için peki tavsiye ettiğin motor varmı:)
lgcrn
25 Haziran 2011, 00:51
beni motordan soğutan en önemli etken, çok fazla görülmesede şu malum şase kırma olayı. yani ben neysede eşim arkamdayken böyle birşeyin ihtimali bile tüylerimi diken diken ediyor. onun için açıkçası sattım kurtuldum. inşallah yeni motorumla barışık olurum..
slm
hatırlarsınız bu bahsettiğin olayı ben yaşamıştım.
motorum yapıldı şu an hala biniyorum. korkmadan biniyorum. ama birazda tedirginlik yok değil. alacak arkadaşlara derim ki 2 den fazla düşünmeniz gerekir.
alanlar bi bozuldumu belini bi daha doğrultamıyo. parasından da geçtim. dikiş tutturmakta zorlanıyorsun. dış görünüşe aldanmamak gerekir. güçlü gib duroyo ama değil.
-unnamed-
25 Haziran 2011, 01:10
burdaki çoğu yazan arkadaşım tecrübeli...
bende tecrübelerime dayanarak birkaç şey yazmak isterim...
bu motoru az değil 16 ay kullandım..
yeri geldi uzun yola çıktım, yeri geldi aşırı derecede sıkıştırdım...
iki kere yolda kaldım oda benim hatam benzin yüzünden...
tek kronik sorunu ekzozdur başka birşey değil...
onada çok güzel bir çözüm bulmuştum..
ikinci bir konu ise arkadaşlar bu motor ne kadar?
1600 lira sıfır motor.. ne bekliyorsunuz bu paraya?
ikinci elini 1000 liraya sıfır gibi alabiliyorsunuz...
2006 model dylanımı 3500 liraya verdim 5 yaşındaki motoru...
bunlarlamı kıyaslayacaksınız bu motoru...
sınıfında iyi bir makine...
1000 lira para veripte üstüne birde uğraşmazsanız olacağı budur...
bakınızı satmadan önceki resmi bu motor 16 aylık motor...
iki ayda dağılıyor diyenlere ithafen koyuyorum....
http://i1106.hizliresim.com/2011/6/25/125.jpg
http://i1106.hizliresim.com/2011/6/25/131.jpg
ümit_150_zc
25 Haziran 2011, 01:31
unnamed vallahi çok güzel yazdinn.tesekler..ben burda söle bişi gördümm.150 zc sahibi olupta onu kulaanıp hatta bazi arkadas 650 km kullanmis rodaji bile bitmemis sıkıldım yoruldum dayanamadım sattım gibi şeyler yazmıs..eski motoruna ihanet ediyorlarr.ve senin de bu sekilde yazman beni çok mutlu etti ..çünkü bu yazılanlar yüzünden bende bazi düsüncelere kapildimm..ben otobüs parasi aylik 80 lira veriodum simdi motorla gidip geliorum 20 liralık benzinle 1 ay gidip geliom nerdeyse..ve çin malı ucuz motora..para olsada en iyisini alsak..parasi olmayıpta motor hayatına çinli ile baslayan (150 zc ) arkadaslar eline para geçer daha iisini alir ve bunu kötülerrr.elindekini satar baska alır onu kötüler...ben bir motor delisi deilim sırf taşıt amaçlı aldım ama suan hevesle biniyorum motoruma çünkü beni üzmedi..onun için diyecegimm paran olmadigi gün zc alıp eline para geçtiginde iyisini alırsın normal bişi ama seni motor hevesini bir nebzede olsun gideren motorunu kötülememek lazım...UNNAMED konuda motorunu satmıs biri olarak hala bu motoru destekledigin için ana tesekür ederim...ben kız gibi bakiorum motora..bakıom çünkü bana hem maddi açidan hemde zamandan tasarruf ettiriıo...
sedat3946
25 Haziran 2011, 01:58
150 zc benimde hoşuma gidiyor Bencede biraz kullanmakla alakalı motoru üzersen o seni kat kat fazlasıyla üzer iyi bakarsan oda iyi bakar sanırım :) iyide kötüde yorum yapanlar var kullanıma bağlıdır bence herşeyde olduğu gibi :) 150 zc almak istiyorum ve piyasada bulamıyorum çok garip 0.km kalmadımı naptı :pr:
ümit_150_zc
25 Haziran 2011, 02:01
istanbulda var sirkecide mondial bayisinde görmüstümm.2. el al rodaj da olmaz rahat rahat kullanırsın
sedat3946
25 Haziran 2011, 02:04
0 km düşünüyorum aileminde gönlü olsun diye garanti yüzünden.. Bursayı alt üst ettim kimsede yo. Daha olmadı üniversiteye gidince ıspartadan alıcam 150 zcyi taktım kafaya :)))
maxi97
25 Haziran 2011, 02:33
arkadaşlar bu motorla 10 ayda 10 000 km yol yaptım. 1 kere sorun yaşadım gene de yolda bırakmadı. motor hava alamıyordu ihtiyacı olan havayı manifoldun oradan alıyordu. ben de aptal gibi elazığa gitmeden önce burayı bir güzel vidayla sıktım. filtrem de 1 kış yağmur çamurun içindeydi. artık hava geçmiyordu. sonra geri dönüşüm hortumu patladı. arızalı halde 2 günde 300 km 3-4 saat kontak kapatmadan dip gaz yol gittim. ben sese ve motora umursamadan 300 km yaptım. 6-7 kere şişti umursamadım. bu yüzden bu kadar sıkıştırmaya egzoz subabı yamuldu. bunca şeye rağmen beni yolda bırakmayıp evimin önüne getirdiğim anda motor sustu. bu kadar zorlamaya japon bile olsa dayanamazdı bence.
ırzına geçtim resmen. şimdi sadece subap ayarı biraz sıkı, rölanti başta dengesiz. bi gaz verince o da düzeliyor. subap ayarı yapacak usta bulamadığımdandır bu da.
1600 liraya iyi motordur. gene de aynı paraya bilinen markaların 2. ellerine bakmak lazım diyorum. suzuki an 125 mesela.
malatyada var 3-5 tane.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO