Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Phantom264
05 Mayıs 2011, 22:41
arkadaşlar selam bugün Castrol Actevo 4T 20W-40 yağ aldım. Sizce 20W 40 kalınmı gelir?
sky_forever
05 Mayıs 2011, 22:57
GEçmiş olsun dilekleri yazan her arkadaşıma sağolun diyorum.Evet titreşim uzun kmler ve ön süspansiyonların katılıyorum onlara ama yinede böyle olmaması lazım!
kontorüm yok ne yapabileceğimizi burdan yazarsan sevinirim motoru kaldığı yerden alıp tamirciye götürdüm henüz açıp net bakmadık çünkü hem yeni bir motor alıyorum onnla uğraşıyorum hemde istanbula falan gidicem ilgilenemedim fakat yaptırıp satmayı düşünüyorum..
maxi97
05 Mayıs 2011, 23:03
arkadaşlar selam bugün Castrol Actevo 4T 20W-40 yağ aldım. Sizce 20W 40 kalınmı gelir?
benim motorda şu an bu yağ var, pek memnun değilim açıkçası. sanki bu yağdan sonra çekişi düştü gibi. 10w40 ince olduğu için daha iyi yağlar.
şase olayı insanın canını sıksa da mondialin tavrı beni "tatmin etti".
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:00 ----------
GEçmiş olsun dilekleri yazan her arkadaşıma sağolun diyorum.Evet titreşim uzun kmler ve ön süspansiyonların katılıyorum onlara ama yinede böyle olmaması lazım!
kontorüm yok ne yapabileceğimizi burdan yazarsan sevinirim motoru kaldığı yerden alıp tamirciye götürdüm henüz açıp net bakmadık çünkü hem yeni bir motor alıyorum onnla uğraşıyorum hemde istanbula falan gidicem ilgilenemedim fakat yaptırıp satmayı düşünüyorum..
abi rs 151 motoru takmıştın, performansı artmış mıydı? memnun olmuş muydun? o konu havada kaldı bence.
Phantom264
05 Mayıs 2011, 23:05
benim motorda şu an bu yağ var, pek memnun değilim açıkçası. sanki bu yağdan sonra çekişi düştü gibi. 10w40 ince olduğu için daha iyi yağlar.
şase olayı insanın canını sıksa da mondialin tavrı beni "tatmin etti".
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:00 ----------
abi rs 151 motoru takmıştın, performansı artmış mıydı? memnun olmuş muydun? o konu havada kaldı bence.
Sağol maxi97 olmazsa aldığım yerden gidip değiştireyim bari..
-unnamed-
05 Mayıs 2011, 23:07
sky herşey gönlünce olsun....
alacağın motor herhalde japon olur bu sefer....
satarken bence söyle şasedeki durumu sana şükürler olsun birşey olmadı, alan kişiyede birşey olmasın..
yada direk hurdaya çıkar...
lgcrn
05 Mayıs 2011, 23:28
yani şimdi sıfır motoru şase kırılmasın die kaynatmak ne kadar dogru..onu geçtik simdi gittik kaynattık dielimm.ve tekrar kırıldı bunu garantiden nasıl degisecez..demiceklermi siz buna kayna k yaptırmıssınız garantiden çıkmış die..
bence amiyane tavırla
sen eşşeğini sağlam kazığa bağla
onlar garantiden değişmesinler
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:23 ----------
orda yazdım olanları
hakkını ararsan gerekeni yaparlar.
ağlamayana meme yok hesabı
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:25 ----------
bide götürdüğün servis yetkili servis olsun
başkasına müdahele ettirme
yinede sen bilirsin.
themask
06 Mayıs 2011, 01:19
motosiklet kullanmaya yeni başlayan biri için çok ideal bir alet ama bir yerden sonra artık yetmemeye başlıyor insana.yaptığı maksimum hız 80,bilemedin 90.bir de full devirde çalıştığı için yakıtı da çok yakıyor.
bu aletten sonra artık vitesli bir motora geçmek lazım sanırım.
bu arada şase olayıyla ilgili,mağduriyet yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum.bir an unutmuşum.Allah herkese kazasız belasız kullanmak nasip eylesin.
orkun_12
06 Mayıs 2011, 11:27
bu egzos neden bukadar kıvrılmış ? Bilmediğimiz yada anlamadığımız bir performans denemesimi :pr: :farao:
neyse vatana hayırlı olsun nedesek boş.
kardesım tam da ben bunu sorucakdım 150 zc aldım 1 hafta oluo üstünde abart egzost war sızce bı sorun olurmu 2 3 gunden berı egzost un sesı degısmeye basladı ucuz bı benzın buldum bundan mı kaynaklanıo acaba yoksa baska bısey mı wardır
-unnamed-
06 Mayıs 2011, 19:14
kardesım tam da ben bunu sorucakdım 150 zc aldım 1 hafta oluo üstünde abart egzost war sızce bı sorun olurmu 2 3 gunden berı egzost un sesı degısmeye basladı ucuz bı benzın buldum bundan mı kaynaklanıo acaba yoksa baska bısey mı wardır
sesi değişiyor derken?
üstündeki ekzoz sıfır ise gün geçtikçe sesi değişir bir yerde durur...
içindeki elyaf yanar yanar ve biter sonunda bittiği gün sesi aynı kalır....
cengaver29
06 Mayıs 2011, 19:37
ist/anadolu yakasında zc sini satan varsa irtibata geçsin/tabi gerçek değerinde satan varsa :D
lgcrn
06 Mayıs 2011, 20:58
ben motoru 1000 km den sonra almıştım.
motor kısmından hışır hışır bi ses geliyordu.
bahsettiğin bu olsa gerek
servise götürdüm. zamanla düzelir dedi.
şimdi ise saat gibi çalışıyor.
dreamdark
06 Mayıs 2011, 22:57
Gözlerime inanamıyorum, şase kırılmasından bahsediliyor burada.
Bu talihsiz olay başına gelen 2 arkadaşa da geçmiş olsun, Allah korumuş resmen.
E-5 trafiğinde ya da TEM'de kamyonların arasında giderken gerçekleşseydi bu olay, olacakları tahmin bile etmek istemiyorum.
Şase kırılması çok çok ciddi bir olaydır arkadaşlar. Herşey kırılıp dökülebilir ama, bir motosiklette en sağlam olması gereken parçadır şase ve kırılmasını geçtim, yamulması bile kabul edilemez.
Kırık şaseye kaynak yapılması fln, tamamen etik olmayan uygulamalardır ve kırık şaseli motosiklet direkt perte çıkarılır.
1990 model 80-90 bin kilometredeki Japon motosikletlerinde o kadar metal yorgunluğuna bile böyle bir olay gerçekleşmiyorken, 2-3 yaşındaki motosikletlerde bu nasıl bir rezalettir? Kaçıncı sınıf bir metal kullanmışlar?
Sadece bu forumda bile 2 kişinin başına gelmişse ve böyle birşey söz konusuysa, kesinlikle bu mal ayıplı maldır ve piyasadan toplatılması ya da firma tarafından geri çağrılarak gerekli incelemeler ve müdahalenin yapılması gerekir. Aksi halde insan hayatına yönelik bir tehdit söz konusu ve kimse bu sorumluluğun altına giremez.
Allah korusun biri bu nedenle hayatını kaybetse bunun hesabını kim verecek, hukuki yollara başvurulduğunda firmanın ödemeye mahkum edileceği meblağı tahmin edebiliyor musunuz?
Uğur şirketler grubunun bu konuya ciddi şekilde el atması lazım.
Bazen komşumun ZC'sini kullanıyordum sağa sola giderken ve şimdi anlıyorumki kelle koltukta gidiyormuşum. Bir daha tövbe.
Bence 150ZC sahipleri bu konuyla alakalı bir mail ya da dilekçe hazırlasın ve olayın vuku bulduğu motosikletlerin bilgilerini de ekleyerek, şase kırılması gibi ciddi bir tehlikenin araştırılıp incelenmesi konusunda gerekenlerin yapılması talebinde bulunarak firmaya baskı yapmalı.
Aksi takdirde başa gelebilecek talihsiz bir durumda hukuki sürecin ciddiyeti hakkında bilgilendirilmeli.
O motorlara binerken bir kez daha düşünün arkadaşlar, bu iş çocuk oyuncağı değil, sizin ve sevdiklerinizin canını taşıyorsunuz.
Allah hepinize kazasız belasız sürüşler nasip etsin İnşallah.
ümit_150_zc
06 Mayıs 2011, 23:50
E-5 trafiğinde ya da TEM'de kamyonların arasında giderken gerçekleşseydi bu olay, olacakları tahmin bile etmek istemiyorum.
Şase kırılması çok çok ciddi bir olaydır arkadaşlar. Herşey kırılıp dökülebilir ama, bir motosiklette en sağlam olması gereken parçadır şase ve kırılmasını geçtim, yamulması bile kabul edilemez.
Kırık şaseye kaynak yapılması fln, tamamen etik olmayan uygulamalardır ve kırık şaseli motosiklet direkt perte çıkarılır.
1990 model 80-90 bin kilometredeki Japon motosikletlerinde o kadar metal yorgunluğuna bile böyle bir olay gerçekleşmiyorken, 2-3 yaşındaki motosikletlerde bu nasıl bir rezalettir? Kaçıncı sınıf bir metal kullanmışlar?
Sadece bu forumda bile 2 kişinin başına gelmişse ve böyle birşey söz konusuysa, kesinlikle bu mal ayıplı maldır ve piyasadan toplatılması ya da firma tarafından geri çağrılarak gerekli incelemeler ve müdahalenin yapılması gerekir. Aksi halde insan hayatına yönelik bir tehdit söz konusu ve kimse bu sorumluluğun altına giremez.
Allah korusun biri bu nedenle hayatını kaybetse bunun hesabını kim verecek, hukuki yollara başvurulduğunda firmanın ödemeye mahkum edileceği meblağı tahmin edebiliyor musunuz?
Bazen komşumun ZC'sini kullanıyordum sağa sola giderken ve şimdi anlıyorumki kelle koltukta gidiyormuşum. Bir daha tövbe.
Bence 150ZC sahipleri bu konuyla alakalı bir mail ya da dilekçe hazırlasın ve olayın vuku bulduğu motosikletlerin bilgilerini de ekleyerek, şase kırılması gibi ciddi bir tehlikenin araştırılıp incelenmesi konusunda gerekenlerin yapılması talebinde bulunarak firmaya baskı yapmalı.
Aksi takdirde başa gelebilecek talihsiz bir durumda hukuki sürecin ciddiyeti hakkında bilgilendirilmeli.
O motorlara binerken bir kez daha düşünün arkadaşlar, bu iş çocuk oyuncağı değil, sizin ve sevdiklerinizin canını taşıyorsunuz.
iyi güzel hos dionuzda ne yapalım simdi atalımmı satalımmı
-unnamed-
07 Mayıs 2011, 00:15
benimde kafama takılmıyor değil açıkçası...
bu konuda elinizde bir dilekçe örneği varmıdır?
yada ön ayak olurmusunuz bir dilekçe hazılayalım sizinle?
dreamdark
07 Mayıs 2011, 01:01
iyi güzel hos dionuzda ne yapalım simdi atalımmı satalımmı
Başvuru yapın ki gerekli inceleme yapılsın diyorum ve ben olsam bu iş sonuçlanana kadar binmezdim o motora; şahsen kendimi güvende hissedemeyeceğim için.
benimde kafama takılmıyor değil açıkçası...
bu konuda elinizde bir dilekçe örneği varmıdır?
yada ön ayak olurmusunuz bir dilekçe hazılayalım sizinle?
Dilekçe örneği yok ama hazırlayabiliriz illaki.
Şu şekilde olabilir:
Öncelikle, dilekçenin kazayı geçiren arkadaşlar tarafından sunulması, somut kanıt teşkil edeceğinden daha doğru olacaktır :
"UĞUR MOTORLU ARAÇLAR MAKİNA TURİZM TAŞIMACILIK SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.' ne, Tarih: .....
Firmanızdan satın almış olduğum .... plakalı, .... şase ve .... motor numaralı Mondial 150ZC marka motosikletim ile .... tarihinde normal yol koşullarında .... km/h süratle seyrederken, motosikletimin şasesinin kırılması nedeniyle kaza geçirmiş bulunmaktayım.
.... model bir motosikletin şasesinin kırılması ve yarattığı tehlikenin büyüklüğü, hiç de hafife alınmaması gereken bir kusurdur. Geçirmiş olduğum kaza ana arterlerde veya daha yüksek süratlerde yaşansaydı sonuçları çok daha ağır olabilirdi.
Aynı şekilde .... kişiye ait, .... plakalı, .... şase ve .... motor numaralı Mondial 150ZC marka motosiklette de şase kırılması yaşanmıştır.
Böyle bir kusurun insan hayatına dolaylı olarak kastı söz konusu olan ve bu motosiklette 1'den fazla kez ortaya çıkması nedeniyle, olayın hukuki boyutunun da göz önüne alınarak, ilgili model araç hakkında gerekli incelemelerin yapılmasını, gerekiyorsa satılan motosikletlerin çağrılarak müdahale edilmesini veya ayıplı/kusurlu bir mal ise piyasadan toplatılıp satışının durdurularak, gereğinin ivedi olarak yapılmasını, tüm hassasiyetimizle rica ediyoruz.
Saygılarımızla."
Kazayı yapan kişilerin imzaları yan yana ve al tarafa da bu modeli kullanan tanıdığınız herkesin plaka, isim, tel bilgileri ve hepsinin imzası.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
ceyhun1982
07 Mayıs 2011, 01:01
arkadaşlar ne kadar ekmek okadar göfte yada 3 kuruşa 5 göfte olmaz fiyatına göre motor gayet iyi ve ben çok memnunum..nokta
-unnamed-
07 Mayıs 2011, 01:09
dream üstat yardımların için teşekkür ederim...
öncelikle bu talihsiz olayı yaşayan arkadaşlar buyursun hep beraber bir dilekçe dolduralım...
bizim canımız sağ başkalarında canı yanmasın....
bu konuda hem fikir olmamızı bekliyorum....
ceyhun1982
07 Mayıs 2011, 01:18
adamlar dese türkiyede 10000000 sattık 5 tanesi kırılmış sizce ne olur ??
dreamdark
07 Mayıs 2011, 01:18
dream üstat yardımların için teşekkür ederim...
öncelikle bu talihsiz olayı yaşayan arkadaşlar buyursun hep beraber bir dilekçe dolduralım...
bizim canımız sağ başkalarında canı yanmasın....
bu konuda hem fikir olmamızı bekliyorum....
Rica ederim dostum.
arkadaşlar ne kadar ekmek okadar göfte yada 3 kuruşa 5 göfte olmaz fiyatına göre motor gayet iyi ve ben çok memnunum..nokta
Güzel kardeşim, sen Mondial'in başka bir modelinde ya da aynı fiyatlara satılan başka bir Çin malı motosiklette böyle bir olaya rastladın mı?
Kaldı ki burada 1'den fazla vak'a söz konusu ve bu çok ciddi bir kusur.
Malıma .ok attırmayacağım diye körü körüne savunacağına, olaya mantıklı açıdan yaklaşmanı öneririm.
Kendi canın ya da sevdiklerinin hayatı senin için bu kadar değersiz mi?
Düşünüp de konuşun ne olur..
adamlar dese türkiyede 10000000 sattık 5 tanesi kırılmış sizce ne olur ??
O 5 kişiden biri sen ve kardeşin olsaydı ne olurdu?
ceyhun1982
07 Mayıs 2011, 01:25
1,5 senedir bu motor bende ne kendi motorumda ne çevremde herhangi bir sorun sıkıntı görmedim kaldıki şasi kırılma olayı ne gördüm nede duydum ben mondialin ortaği değilim ama sonuçta buda kul yapısı ve çok kaliteli bir marka değil 1 1,5 lira verip çok sağlam ve kaliteli olmasını beklemiyorum bekliyenlerede şaşıyorum geçen bi konuşmamızda demiştim her 2/3 senede bir scooter mı yeniliyecem elimden geldigince ok
ümit_150_zc
07 Mayıs 2011, 01:28
dilekçeyi yazdik .peki bize sonuç olarak ne olacak bize ne dönecek bu dilekçe sonucunda..bi sonuca ulasılırmı
ceyhun1982
07 Mayıs 2011, 01:30
bence hiçbir sonuca ulaşamazsın sadece olayı yaşayanlara yardımcı olurlar diye düşünüyorum buda ihtimal
ümit_150_zc
07 Mayıs 2011, 01:30
bu motor 100 kilo tasıyo 100 kilo tasşyan bi şase kırılıosa bari meşe agacından yapsınlar 20 yıl dayanır..
-unnamed-
07 Mayıs 2011, 01:31
üretim hatası olduğunu kabul ederse motorları geri çekmek zorunda kalır....
ve bu sorunu çözmek mecburiyetinde kalır...
arkadaşlar dream üstadın dediği gibi canımızı taşıyoruz bunda...
Allah korusun sonuçları çok kötüde olabilirdi...
bunun için birşeyler yapmamız lazım....
ümit_150_zc
07 Mayıs 2011, 01:33
bu motoru alirken kronik arıza çikaracagini biliodum ama bi şekilde halledilir dedim parçasi ucuz servis bol.ne yazikki su sasi olyindan sora motora nezaman bşinsem aklima gelio tabiri caizze tırsarak kullaniom artik..satmayi bile düsünüyom bazen ama motorumuda seviom bakiom tertemiz bakimi olsun ne yacam kafam allak pullak oldu
-unnamed-
07 Mayıs 2011, 01:35
ben mondiale mail atıyorum şimdi...
bu sorun benim kafama çok fena takıldı....
ceyhun1982
07 Mayıs 2011, 01:39
valla ben hiç korkmuyorum önceden nasıl kullanıyorsam gene öyle kullanıyorum.akacak kan damarda durmaz.korkunun ecele faydası yok. ben depremin merkezi gölcükdeyim 3/5 ay önce baya bi sarsıntılı deprem oldu evden bile çıkmadım tıkınıyordum tıkınmaya devam ettim :)
-unnamed-
07 Mayıs 2011, 01:48
sen böyle devam edebilirsin...
ben canımı sokakta bulmadım ve böyle bir arızası varsa motorun mondialin bu motorun arkasında durması gerekir...
her yeri bozuk olsun can damarıda kırılsa bu direk büyük kazalara sebep olabilir....
ben mail attım gelecek cevaba göre hareket edeceğim, hiç olmadı ön kafayı söker bakarım duruma göre hareket ederim...
sen bildiğin gibi devam et...
ceyhun1982
07 Mayıs 2011, 01:51
türkiyede bana 5 tane şasi kırılmış 150zc gösterin ????
-unnamed-
07 Mayıs 2011, 01:53
ben burdakiler dahil 4 tane biliyorum...
sonuncusunu servis değiştirirken görmüştüm...
direk garantiden gönderiyorlar...
ümit_150_zc
07 Mayıs 2011, 01:54
bir kaçtane kaza yapmış zc gördüm darbe sonucu ama bunlarda şasi kırılması deilde egilme olmus..motor pert ama sasi egilmi.şimdi düz yolda giden motorun sasi si kırılıyo.ama darbe alan motorun sasi egilio..kendimizi tatmin edecek olursak belki bi kaç motorun sasesinde fabrika çıkışı sorun olamazmı?
ceyhun1982
07 Mayıs 2011, 01:55
valla mailden mektupdan bişi çıkcagını sanmıorum çünkü istisna dicekler ve muhtamalen sadece sıkıntı çekenlere yardımcı olcaklar..diye düşünüyorum
-unnamed-
07 Mayıs 2011, 01:58
ben adımı attım...
belkide inceleme yapacaklar...
hiç belli olmaz...
istersem 1000 lira vereyim istersem 20000 lira vereyim sonuçta canımızı taşıyoruz bununla...
inanıyorum ki mondial bu konuda emin bir adım atacaktır...
ceyhun1982
07 Mayıs 2011, 01:58
bir kaçtane kaza yapmış zc gördüm darbe sonucu ama bunlarda şasi kırılması deilde egilme olmus..motor pert ama sasi egilmi.şimdi düz yolda giden motorun sasi si kırılıyo.ama darbe alan motorun sasi egilio..kendimizi tatmin edecek olursak belki bi kaç motorun sasesinde fabrika çıkışı sorun olamazmı?
ya olur tabi bende bi çok kazalı scooter gördüm bi çok arkadaşımın motorunu aldırdım trafikten çekilen araç parkından ehliyetleri olmayan bana geliyor çünkü okadar kazalı motordan birinin şasisi kırık değildi dediğin gibi en fazla yamuktu
Phantom264
07 Mayıs 2011, 02:05
Arkadaşlar bu konuda hepimiz duyarlı olmalıyız.. Bir şekilde mondial e sesimizi duyurmalıyız..
ceyhun1982
07 Mayıs 2011, 02:12
amaç ve beklenti nedir ???
ümit_150_zc
07 Mayıs 2011, 02:32
konuyu biraz degiselim..lastik olarak ne öneriyosunuz marka?fiyat ta verirseniz sevinirim
Alper Kaya
07 Mayıs 2011, 02:34
amaç ve beklenti nedir ???
arkadaşım yani zc ye sahipsin diye markayı bu kadar sahiplenmeni anlıyamadım yani akıcak kan damarda durmaz nasıl bi mantık ozaman al silağı sık kafana nasılsa akıcak kan damarda durmaz ölcen varsa ölürsün nasıl bi mantık anlıyamadım yani
ceyhun1982
07 Mayıs 2011, 02:48
koca türkiyede 4.5 tane ki sadece ben birinin resmini burda gördüm şasi kırıldı diye yusuf yusuf edip zc den korkacak halim yok olcagı varsa olur olmazsada yoluma bakarım bu benim düşüncem fikrim herkesin kendince düşüncesi fikri vardır benim nasıl saygım varsa başkasıda örnek sen saygın olsun
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:45 ----------
konuyu biraz degiselim..lastik olarak ne öneriyosunuz marka?fiyat ta verirseniz sevinirim
orjinalin boyut ve ölçülerinde bulabilirsen marka olsun.
dreamdark
07 Mayıs 2011, 03:00
1,5 senedir bu motor bende ne kendi motorumda ne çevremde herhangi bir sorun sıkıntı görmedim kaldıki şasi kırılma olayı ne gördüm nede duydum ben mondialin ortaği değilim ama sonuçta buda kul yapısı ve çok kaliteli bir marka değil 1 1,5 lira verip çok sağlam ve kaliteli olmasını beklemiyorum bekliyenlerede şaşıyorum geçen bi konuşmamızda demiştim her 2/3 senede bir scooter mı yeniliyecem elimden geldigince ok
Ben de bir karşı firma çalışanı değilim ve yıllar önce ilk motosikletim de 125ZN idi. Ayrıca şu ana kadar bir sorun yaşamaman, yaşamayacağın anlamına gelmez.
Sen bu konuda belki fazlasıyla rahat ve vurdumduymazsın ancak, insan hayatına biçilen değer yargıları seninle farklı olan; daha duyarlı arkadaşları bir nebze de olsa bilinçlendirebildiysem eğer, gece rahat uyurum.
Sonuç olarak ben sadece bir motosikletçi hassasiyetiyle ve insana değer veren yapıda bir kişi olarak, böyle bir sorunun varlığı karşısında tepkisiz kalamadım.
Daha önce de söylediğim gibi, şase kırılması bir motosiklette oluşabilecek en ciddi sorundur bana göre; çünkü sürücünün ve motosikletin tüm parçalarının sorumluluğu o şase dediğimiz parçanın üzerine yük olarak binmiştir.
Kimse 1-1,5 liraya aldığı malın çok kaliteli olmasını beklemez zaten. Ama yine söylüyorum, aynı fiyatlara piyasada o kadar Çin malı motosiklet varken, ilk defa böyle bir sorunun bu modelde ortaya çıkması, insanın aklına ister istemez soru işaretleri getiriyor.
Benim dikkat çekmek istediğim ve üzerinde durulması gereken nokta da işte bu.
Allah korusun ama, İlla birinin mi ölmesi lazım, şase kırılmasından dolayı oluşabilecek bir can kaybında firmanın ödeyeceği tazminatı düşünebiliyor musunuz? Bu bence firmanın da maddi unsurlardan öncelikli olarak insan hayatına verilen değer anlamında üzerinde ciddi anlamda durması gereken bir husus.
ceyhun1982
07 Mayıs 2011, 03:13
ya kaçtane Çin malı scooter sayfası bu kadar online ve canlı kaç tane Çin malı scooterı olupta çıkan buyuk yada küçk sorunları paylaşıyor anlatıyor gösteriyor ??
ümit_150_zc
07 Mayıs 2011, 03:19
herkese iii geceler
ceyhun1982
07 Mayıs 2011, 03:47
sanada kardeş :)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:25 ----------
İyi geceler Gençlik''Sürçü Lisan ettiysem Affola''
ceyhun1982
07 Mayıs 2011, 13:42
herkese merhaba nerde kalmıştık :)
ümit_150_zc
07 Mayıs 2011, 14:07
mrhb arkadas.demin eminönünden geldim.motor magazalarını gezdim çanta alacaktım 40 liradan baslıyo alacam ama motorun çanta baglama yeri bi acayip oraya nasıl baglayacaz onu
themask
07 Mayıs 2011, 14:27
Ben de bir karşı firma çalışanı değilim ve yıllar önce ilk motosikletim de 125ZN idi. Ayrıca şu ana kadar bir sorun yaşamaman, yaşamayacağın anlamına gelmez.
Sen bu konuda belki fazlasıyla rahat ve vurdumduymazsın ancak, insan hayatına biçilen değer yargıları seninle farklı olan; daha duyarlı arkadaşları bir nebze de olsa bilinçlendirebildiysem eğer, gece rahat uyurum.
Sonuç olarak ben sadece bir motosikletçi hassasiyetiyle ve insana değer veren yapıda bir kişi olarak, böyle bir sorunun varlığı karşısında tepkisiz kalamadım.
Daha önce de söylediğim gibi, şase kırılması bir motosiklette oluşabilecek en ciddi sorundur bana göre; çünkü sürücünün ve motosikletin tüm parçalarının sorumluluğu o şase dediğimiz parçanın üzerine yük olarak binmiştir.
Kimse 1-1,5 liraya aldığı malın çok kaliteli olmasını beklemez zaten. Ama yine söylüyorum, aynı fiyatlara piyasada o kadar Çin malı motosiklet varken, ilk defa böyle bir sorunun bu modelde ortaya çıkması, insanın aklına ister istemez soru işaretleri getiriyor.
Benim dikkat çekmek istediğim ve üzerinde durulması gereken nokta da işte bu.
Allah korusun ama, İlla birinin mi ölmesi lazım, şase kırılmasından dolayı oluşabilecek bir can kaybında firmanın ödeyeceği tazminatı düşünebiliyor musunuz? Bu bence firmanın da maddi unsurlardan öncelikli olarak insan hayatına verilen değer anlamında üzerinde ciddi anlamda durması gereken bir husus.
dreamdark bu konuda çok haklı arkadaşlar.bu konuyla ilgili mondial'e bir şekilde sesimizi duyurmamız gerek.en basitinden bu başlıktaki tüm kullanıcılar mail atabilir.ayrı ayrı olarak.baktılar 50-60 kişiden tepki geliyor,illa ki kayıtsız kalamayacaklar.
tüketici mahkemelerine kadar yolu var.benim konuyla ilgilenecek tanıdıklarım da var ticaret odasında.
tamam,belki firma motorlaını geri çağırıp toplatmayacak ama an azından rahatsızlığını dile getirmiş olanlara ,serviste genel bir bakım,sağlam mı değil diye kontrol yaptırtacak.
ayrıca ceyhun,savunduğun davayı bir de şu açıdan değerlendir.Allah korusun bu olay senin başına geldi ve sen bu iki arkadaş kadar basit atlatamadın. en iyi olasılıkla sakat kaldın.şunu mu diyeceksin:" ya ben zaten böyle bir şey bekliyordum,kaçınılmaz sonumdu bu benim.1500 liralık bir aletten bundan fazlası beklenmez.kaderimde sakat kalmam varmış" mı,yoksa ilk fırsatta sen ailen firmanın tepesine mi binersiniz,yüklü miktarla tazminat davalarıyla?
lütfen biraz mantıklı olalım arkadaşlar.bu olayı böylece örtbas ettirmeyelim.
ceyhun1982
07 Mayıs 2011, 16:00
dreamdark bu konuda çok haklı arkadaşlar.bu konuyla ilgili mondial'e bir şekilde sesimizi duyurmamız gerek.en basitinden bu başlıktaki tüm kullanıcılar mail atabilir.ayrı ayrı olarak.baktılar 50-60 kişiden tepki geliyor,illa ki kayıtsız kalamayacaklar.
tüketici mahkemelerine kadar yolu var.benim konuyla ilgilenecek tanıdıklarım da var ticaret odasında.
tamam,belki firma motorlaını geri çağırıp toplatmayacak ama an azından rahatsızlığını dile getirmiş olanlara ,serviste genel bir bakım,sağlam mı değil diye kontrol yaptırtacak.
ayrıca ceyhun,savunduğun davayı bir de şu açıdan değerlendir.Allah korusun bu olay senin başına geldi ve sen bu iki arkadaş kadar basit atlatamadın. en iyi olasılıkla sakat kaldın.şunu mu diyeceksin:" ya ben zaten böyle bir şey bekliyordum,kaçınılmaz sonumdu bu benim.1500 liralık bir aletten bundan fazlası beklenmez.kaderimde sakat kalmam varmış" mı,yoksa ilk fırsatta sen ailen firmanın tepesine mi binersiniz,yüklü miktarla tazminat davalarıyla?
lütfen biraz mantıklı olalım arkadaşlar.bu olayı böylece örtbas ettirmeyelim.
başıma gelen bir olay için insanları ayaklandırmam korkutmam kendi hakkımı kendim ararım ben bu olayda canı yanan arkadaşlara üzüldüm tabi ama bunu sanki bütün zc lerde varmış gibi gösterenlere kızıyorum kalite ve pahalı motor alabilen var alamayan var kaldıki zc kötü diye gaz veren bazı arkadaşlar ya motorunu satmış yada başka bir motoru yada arabası var oyuzden 3,5 motorda oluşan bir sorun yuzunden binlerce milyonlarca motoru suçlamak kötü göstermek yanlış ( bence )
ümit-150-zc: çantayı üsten koy delik yerlerinden del matkapla sabitle araya eski şamrel gibi bişi koyarsan sarsıntıda olmaz
maxi97
07 Mayıs 2011, 17:54
dreamdark arkadaşımızın yazdığı mail örneğini kendimize göre doldurup mondiale atmalıyız. bir sorun varsa halletmeliler. illa aramızdan birinin vefat etmesini beklemeyelim. ben gönderiyorum.
ümit_150_zc
07 Mayıs 2011, 18:05
arkadaslar lastik almayi düsünüorum...mishelin prelli metzler arasinda kaldim sizce hangisi?birde bu kaliteli kayış nekadardir
maxi97
07 Mayıs 2011, 18:22
arkadaslar lastik almayi düsünüorum...mishelin prelli metzler arasinda kaldim sizce hangisi?birde bu kaliteli kayış nekadardir
bende michelin var memnunum. powerlink kayış en iyisi. bulamazsan bando al. zaten üstündeki bando marka.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO