Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
emreakyol
08 Mart 2011, 18:37
teşekkürler çok sağol.
bi şey değil şimdi kitapçktan baktım kablo renklerine voltmetreye siyah ve yeşil kablo giriyor. yanlış hatırlamıyorsam ucu kesik mavi kablo bendede vardı:cat: ayrıca kabloların tersi düzü vardır ona göre olmazsa değiştirip tak bakalım.
maxi97
08 Mart 2011, 19:36
bi şey değil şimdi kitapçktan baktım kablo renklerine voltmetreye siyah ve yeşil kablo giriyor. yanlış hatırlamıyorsam ucu kesik mavi kablo bendede vardı:cat: ayrıca kabloların tersi düzü vardır ona göre olmazsa değiştirip tak bakalım.
o zaman bozduk göstergeyi... o kablolara karışıp karışmadığımı tam hatırlamıyorum. çıkma gösterge ararım artık.
Faruk07
08 Mart 2011, 20:01
Arkadaşlar bizim motorun kullanma kılavuzu ve servis manuelini net üzerinde bulabiliyormuyuz?
emreakyol
08 Mart 2011, 20:41
o zaman bozduk göstergeyi... o kablolara karışıp karışmadığımı tam hatırlamıyorum. çıkma gösterge ararım artık.
Gösterge o kadar çabuk bozulcak bi devre yok icinde güzelce dikkat et kablolara hemen cikma arama yani zaten cikma bulcani sanmıyorum. Onun icin yenisini al daha iyi. Hem km sıfırlanir:-D:-D
Phantom264
09 Mart 2011, 00:17
selam millet dün ehliyetin verdiği yetkiyle :P e5 e falan korkusuzca çıktım ve en yüksek hızıma ulaştım :) artçımla beraber yaklaşık 95 km :) hafif eğimli yol tabi..
Bu arada çukurlara falan çok girdim heralde gazdan çekince elimi arkadan takır takır ses geliyor araştırdım fren kaliperiymiş. bir baktım oynuyor kaliper. sıktım ama yine gevşedi :( sanırım yalama :( canımı sıktı tabi birde önemli mesele allah korusun fren bu ihmale gelmez :silent: bakalım havalar düzelsin bir çare bulacağım inşallah :)
İyi forumlar
emreakyol
09 Mart 2011, 00:29
selam millet dün ehliyetin verdiği yetkiyle :P e5 e falan korkusuzca çıktım ve en yüksek hızıma ulaştım :) artçımla beraber yaklaşık 95 km :) hafif eğimli yol tabi..
Bu arada çukurlara falan çok girdim heralde gazdan çekince elimi arkadan takır takır ses geliyor araştırdım fren kaliperiymiş. bir baktım oynuyor kaliper. sıktım ama yine gevşedi :( sanırım yalama :( canımı sıktı tabi birde önemli mesele allah korusun fren bu ihmale gelmez :silent: bakalım havalar düzelsin bir çare bulacağım inşallah :)
İyi forumlar
aslında fren kaliperin vidası gevşemiyor içinde bulunan üst ve alt plastik tokozlar zamanla yırtılıyor onun için gevşeme yapıyor. benimde oleydi değiştirdim düzeldi şimdi sorunsuz:cat:
buda ürünün linki (http://www.rialli.com/urunler/scooter-yedek-parca/320_teker-grubu/9019__kaliper-lastigi-kisa-cupscooter/) ben hep bu siteden alışveriş yapıorum tavsiye ederim:cherry:
Volkan Serezli
09 Mart 2011, 01:23
kurs başldı dun ciddn sorular komedi ama ynede işi sıkı tutiyim bn:cherry: ya maxi97 özendrdn bni cok fazla super olmus gosterge :cat::rendeer:
-unnamed-
09 Mart 2011, 01:29
bir maxi bir emre bu adamlar mondialden telif parası alacaklar yakında...
yeminle sizi ar-ge'ye alması lazım mondialin...
emreakyol
09 Mart 2011, 02:02
teklif geldi bana geçen gün bende dedim gerek yok öğrencilik bana yeter bide sizle üğraşmim:queen::queen:
-unnamed-
09 Mart 2011, 12:59
hadi yav(:
kabul etmeni isterdim emre(:
mondial çok değişik modellerle hayatımıza girebilirdi(:
Phantom264
09 Mart 2011, 16:27
aslında fren kaliperin vidası gevşemiyor içinde bulunan üst ve alt plastik tokozlar zamanla yırtılıyor onun için gevşeme yapıyor. benimde oleydi değiştirdim düzeldi şimdi sorunsuz:cat:
buda ürünün linki (http://www.rialli.com/urunler/scooter-yedek-parca/320_teker-grubu/9019__kaliper-lastigi-kisa-cupscooter/) ben hep bu siteden alışveriş yapıorum tavsiye ederim:cherry:
Sağol emre :) buralar kış kıyamet :mrgreen: 8. katta oturuyorum camın önünden uçarak adamlar geçiyor :P bakalım eğer yine olmazsa o plastik takozlardan alıyım bari :cat:
emreakyol
09 Mart 2011, 16:34
Sağol emre :) buralar kış kıyamet :mrgreen: 8. katta oturuyorum camın önünden uçarak adamlar geçiyor :P bakalım eğer yine olmazsa o plastik takozlardan alıyım bari :cat:
burdada kar tam başlamadı ama kaşıntımdan arabayla istannbul parka gittim ve orda oldukça eğlendim. sonuçta akfırat yüksek bi yer çok fazla kar vardı bende tadını çıkardım artık döne döne başım göndü bende eve geldim:mrgreen::mrgreen:
işte buda benim arabam
http://img846.imageshack.us/img846/567/dsc00079m.jpg
http://img199.imageshack.us/img199/2761/dsc00078ne.jpg
http://img841.imageshack.us/img841/9818/dsc00077cu.jpg
http://img220.imageshack.us/img220/6352/dsc00076fu.jpg
Phantom264
09 Mart 2011, 16:53
emre maşallah focuslar herzaman iyidir :) teyzemde var dizel 2. viteste 3ooo devirden sonra beni koltuğa yapıştırıyor ya bitiyorum :mrgreen:
Emre bu takozları serviste bulabilirmiyim? Servisinde bu işlem bana kaç paraya mal olur tahmini?
emreakyol
09 Mart 2011, 16:55
emre maşallah focuslar herzaman iyidir :) teyzemde var dizel 2. viteste 3ooo devirden sonra beni koltuğa yapıştırıyor ya bitiyorum :mrgreen:
Emre bu takozları serviste bulabilirmiyim? Servisinde bu işlem bana kaç paraya mal olur tahmini?
serviste bulabilirisin heralde bilmiyorum ama kimse onları değiştirmekle uğraşmaz söylim. bunlar böyle ses yapıyo der geçer ama siz ısrar edip sorun yüzde 80 ellerinde yoktur zaten:P
ayrıca benim araç benzinli:mrgreen:
Phantom264
09 Mart 2011, 17:03
Anladım.. peki aldım diyelim değiştirmesi zormu yani kendim değiştirebilirmiyim? :silent: Daha da zarar vermeyeyimde fren sistemine :P
Benzin aldı başını gidiyor :) gerçi dizelde ona yaklaşıyor.. en iyisi biz zc ye binelim :P
emreakyol
09 Mart 2011, 17:09
Anladım.. peki aldım diyelim değiştirmesi zormu yani kendim değiştirebilirmiyim? :silent: Daha da zarar vermeyeyimde fren sistemine :P
Benzin aldı başını gidiyor :) gerçi dizelde ona yaklaşıyor.. en iyisi biz zc ye binelim :P
ben rahatlıkla değiştirdim ama elinde takım taklavatın yani lokma takımı, ingiliz anahtarı ve alyan olması lazım. birazda neyi nerden söktüğünün hafızası varsa kolaylıkla yaparsın. ama egzozuda sökmen gerekebilir ona göre çünkü zaten benimki değişik model olduğu için gerek kalmadı.
benzin işini ben geçen sene çözdüm brc sıralı sistem lpg var 21 kuruş yakıo hele şimdi benzine zam gelince oldukça kardayım şu anda:mrgreen::mrgreen:
Phantom264
09 Mart 2011, 17:12
O zaman okulun atölyesinde bütün alet hırdavatlarla bir güzel yapayım ben bunu :)
-Lpg iyidir aslında. evet en mantıklısı o bu zamanda :) Zaten teknolojide baya bi geliştiği için yok patlamaydı yok zarardı çok düşük ihtimal artık bunlar :)
emreakyol
09 Mart 2011, 17:17
O zaman okulun atölyesinde bütün alet hırdavatlarla bir güzel yapayım ben bunu :)
-Lpg iyidir aslında. evet en mantıklısı o bu zamanda :) Zaten teknolojide baya bi geliştiği için yok patlamaydı yok zarardı çok düşük ihtimal artık bunlar :)
peki o zaman sana kolay gelsin:cherry:
lpg ve benzinle kullanım arasında hiçbir fark yok zaten hızda ve çekiştede kayıp yok bide brc italyan ve piyasanın en iyisini dedikleri için taktırdım ve hiçbir sorun yok allaha sükür:cat:
Phantom264
09 Mart 2011, 17:44
hayırlısı olsun kardaysan ve memnunsan sorun yok zaten :)
maxi97
09 Mart 2011, 19:55
Gösterge o kadar çabuk bozulcak bi devre yok icinde güzelce dikkat et kablolara hemen cikma arama yani zaten cikma bulcani sanmıyorum. Onun icin yenisini al daha iyi. Hem km sıfırlanir:-D:-D
haftasonu tekrar söküp şerit led döşeyip göstergeleri motorun üzerinde deneyip takacağım. sanırım elektriği ters verdiğim için gösterge ters tarafa gidiyor. benzin göstergesi de 3 parça, 1 parça yukarıda gösteriyor. o turuncu parçaları yanlış oturtmadan kaynaklıdır umarım.
eğer gösterge bozulmuşsa yeni gösterge almak daha iyi ama kilometreyi sıfırlamak için gösterge değiştirmek boş bir şey. kilometre telinin göstergeye gelen kısmına şarjlı tornavidayla yarım saat döndürürsek kilometre 0lanır. gene de düşünmüyorum bunu. motoru satarken adama ne arızası varsa söylemeliyim bence.
arkadaşlar bu arada benzin 4.20 olmuş. hayırlı olsun. 20.5 tlye 4.8 litre aldım. 145 km yol gittim. güncel tüketim agustosta 10-11 kuruşken şimdi 14 kuruş. motoru aldım alalı avans hesabım (1300tl) 0lanmış durumda. en son kartlarımın limitleri de doldu. 2.5 aylık maaşı şimdiden bitirmiş durumdayım. tüm siyasetçilere selam olsun. motorun daha az yakması için hız olarak 60ı geçmemeye çalışacağım.
iyi dileğin için teşekkürler. motorda gördüğüm yanlışlıkları kendimce çözmeye çalışıyorum. mesela göstergede 8-9 tane her biri 3w çeken dandik lambalar var. çıkardığımda hepsi kararmıştı. sırf göstergenin aydınlatmalarını değişerek motora eklediğim sis farlarının fazladan çektiği gücü 0ladım. yağmur çamur bitince arka stopla tüm sinyalleri de led şerit yaparsam öndeki 55wlık ampulun de fazladan çektiği 20w gücü azaltacağım.
bu cumartesi ön rüzgarlığın motorla birleştiği yeri h7li kısa merceğe göre delip 2. bir kısa far takabilirim.
mondialde iler görüşlülük yok. adamlar bi tane su soğutmalı 250cc maxiscooter getiremedi. destronun motoruna benzer bir motorla 4-5 milyar civarı bir model olsaydı hemen şu saniye motoru satıp onu alırdım.
kurs başldı dun ciddn sorular komedi ama ynede işi sıkı tutiyim bn:cherry: ya maxi97 özendrdn bni cok fazla super olmus gosterge :cat::rendeer:
yapması çok kolay. rüzgarlığı sök, gidonun dibindeki 2 vidayı sök, göstergeyi dışarı al, kilometre teliyle 2 tane elektrik soketini çıkardın mı gösterge elinde zaten. ters çevirip sağındaki ve solundaki 2 vidayı çıkar. sonra göstergeyi siyah kısma bağlayan 4 vidayı çıkar. gösterge camın, göstergen ve siyah kısım ayrılır artık.
göstergenin üzerindeki turuncu işaretçileri çıkar. vidaları sök. ampulleri sök. şerit ledi kafana göre döşe. ben birkaç sıra döşeyeceğim. mavi ve beyaz kullanacağım. her bölgenin ampul duyuna göre (+) ve (-)yi motorda denedikten sonra telleri duylara lehimle. çalışıp çalışmadığını bir daha kontrol et. göstergeyi sökme işlemini tersinden tekrarladın mı işin bitiyor. çok basit. eğlene eğlene yapsan bile 1-2 saatini almaz.
şu egzoz zırıltısı benim de canımı çok sıkıyor. benim rezil servisteki eleman burçların değişmesi lazım dedi. sıkmadı bile. yukarı çıkıp burç sorduğumda "tek tek yok; komple egzozun gelmesi gerekir, o da saçma" dedi sağolsun. zırıl zırıl ötüyor mübarek...
sıralı sistem lpg çok güzel bir uygulama. babamın 2000 model laguna 2.0ına taktık. 7000 kilometrelik 100km ortalaması 9.6 litre. 140 beygirlik motora rağmen...
Volkan Serezli
10 Mart 2011, 00:12
şerit ledlerden 4 tane led yetermi :cherry:
3 voltmu 1.5 voltmu tek led :silent::mr:)
maxi97
10 Mart 2011, 16:24
tek tek ledlerin tanesi kalitesine göre 3-4 volt arası çeker. yani 4 tanesini seri bağladığımızda, yani (+)'yı (-)ye bağlayarak birbirine eklediğimizde 12 küsür voltajda çalışıyor.
şerit ledler ise çok basit. metre metre alıp ihtiyaca göre kesme yerlerinden 5er cm aralıklarla kesip direk 12 volt çıkışına bağlıyoruz.
ben 1. dediğimi yaptım ama ledler 3 voltlukmuş. ölçmeden iş yapınca hepsi bozuldu. motor çalışınca yeri geldiğinde gerilim 14-15 volta kadar çıkıyor. e haliyle fazla gelen voltajdan ötürü ledlerin içindeki yarıiletken maddenin özelliği kayboluyor.
zaten ledler aslında diyottur, yani doğrultucu gibi çalışır. asıl görevleri elektriğin tek yönden akmasını sağlamaktır. mesela frene basınca 4lülerin yanmasını istiyorsak; frene giden elektrikten bir paralel çıkarıp sinyallere vermemiz ve araya 5 tek led, ve ya 5 cmlik bir şerit led atmamız sinyal verince ve ya dörtlüleri yakınca fren lambasının yanmasını engeller. tek yön dediğim budur. güzel bir örnek oldu.
neyse lafı çok uzattım, normal ledleri tesisata bağlarken araya uygun direnç atmak bu fazla gelen voltajın emilmesini ve lambaların ömrünü uzatır. mesela power ledlerde de bozulmamaları için akım koruma devreleri vardır.
en iyisi şerit led alıp ihtiyaca göre kesip altındaki yapışkan bantla istediğimiz yere yapıştırmak. şerit ledlerde genel olarak 5 cmde 3 tane smd led ve bir direnç var. 12-18 volt aralığında çalışıyorlar. yani kolay kolay fazla akımdan bozulmaz çünkü dediğim gibi dirençler var.
metresi burada bile 10-15 tl arasında. karaköy tramvay durağının karşısında (tünel tarafının diğer tarafı) bir han var. orada çok ucvuza bulabilirsiniz.
şerit ledi silikonlu al, ben mavi ve beyaz 2 renk kullanacağım. mavi yazılı yerlere mavi, diğer yerlere beyaz. böylece renk ayrımı daha güzel olur. sinyal fren uzun vs lambaları için de önce 1 tane tek ledi alıp adaptörle (voltaj ayarlı adaptör lazım) 1 tanesinin en çok kaç voltluk akıma dayandığını hesaplayıp ona göre 4, 5 ve ya 6 adet kullanmak gerekir. araya uygun direnci atarsan 2-3 led bile işini görür. 4 tane tek led yanarken biraz göz alıyor haberiniz olsun. 6 led kullanmak en iyisi ama o küçük yere biraz zor sığar.
güzel bir yazı oldu, forumun kendin yap bölümüne ekliyim bunu...
Faruk07
10 Mart 2011, 21:37
Devir saatinden başka hiçbir ampulu yanmayan gösterge panelimi söküp eve getirdim. Bakalım ilerleyen saatlerde nasıl birşey ortaya çıkacak.
Ya çöp olacak yada süper olacak :P
emreakyol
10 Mart 2011, 21:55
tek tek ledlerin tanesi kalitesine göre 3-4 volt arası çeker. yani 4 tanesini seri bağladığımızda, yani (+)'yı (-)ye bağlayarak birbirine eklediğimizde 12 küsür voltajda çalışıyor.
şerit ledler ise çok basit. metre metre alıp ihtiyaca göre kesme yerlerinden 5er cm aralıklarla kesip direk 12 volt çıkışına bağlıyoruz.
ben 1. dediğimi yaptım ama ledler 3 voltlukmuş. ölçmeden iş yapınca hepsi bozuldu. motor çalışınca yeri geldiğinde gerilim 14-15 volta kadar çıkıyor. e haliyle fazla gelen voltajdan ötürü ledlerin içindeki yarıiletken maddenin özelliği kayboluyor.
zaten ledler aslında diyottur, yani doğrultucu gibi çalışır. asıl görevleri elektriğin tek yönden akmasını sağlamaktır. mesela frene basınca 4lülerin yanmasını istiyorsak; frene giden elektrikten bir paralel çıkarıp sinyallere vermemiz ve araya 5 tek led, ve ya 5 cmlik bir şerit led atmamız sinyal verince ve ya dörtlüleri yakınca fren lambasının yanmasını engeller. tek yön dediğim budur. güzel bir örnek oldu.
neyse lafı çok uzattım, normal ledleri tesisata bağlarken araya uygun direnç atmak bu fazla gelen voltajın emilmesini ve lambaların ömrünü uzatır. mesela power ledlerde de bozulmamaları için akım koruma devreleri vardır.
en iyisi şerit led alıp ihtiyaca göre kesip altındaki yapışkan bantla istediğimiz yere yapıştırmak. şerit ledlerde genel olarak 5 cmde 3 tane smd led ve bir direnç var. 12-18 volt aralığında çalışıyorlar. yani kolay kolay fazla akımdan bozulmaz çünkü dediğim gibi dirençler var.
metresi burada bile 10-15 tl arasında. karaköy tramvay durağının karşısında (tünel tarafının diğer tarafı) bir han var. orada çok ucvuza bulabilirsiniz.
şerit ledi silikonlu al, ben mavi ve beyaz 2 renk kullanacağım. mavi yazılı yerlere mavi, diğer yerlere beyaz. böylece renk ayrımı daha güzel olur. sinyal fren uzun vs lambaları için de önce 1 tane tek ledi alıp adaptörle (voltaj ayarlı adaptör lazım) 1 tanesinin en çok kaç voltluk akıma dayandığını hesaplayıp ona göre 4, 5 ve ya 6 adet kullanmak gerekir. araya uygun direnci atarsan 2-3 led bile işini görür. 4 tane tek led yanarken biraz göz alıyor haberiniz olsun. 6 led kullanmak en iyisi ama o küçük yere biraz zor sığar.
güzel bir yazı oldu, forumun kendin yap bölümüne ekliyim bunu...
Tebrikler uğraşıp bu kadar detayli olarak yazmışın. Ama önemli bir uyarı led bir hastalıktir.Bende bu hastalığa kapıldım zamanında ve heryerde led aydınlatma kullanıyorum. örneğin komple bilgisayar masamın etrafı ve bilgisayar kasam ayrica motorumun stopları, bagaj aydınlatmam sinyal ve parkli aynalarim... Hatta işi iyice abarttım ve arabama submarine aydınlatma, ayak kısımlarına zemin aydınlatma, tavan lambaları, bagaj aydınlatması ve son olarak plaka aydınlatmalarini tamamen el yapımı olarak yani şerit ledler degil baskı devreyle benyaptim:-D gerisini siz düşünün yani led yapamicam biryer yok:-D
Alper Kaya
10 Mart 2011, 22:16
siz geziyi düzenledinizmi emre noldu bi gezi vardi bi ara ama:D iptal galiba
Volkan Serezli
10 Mart 2011, 22:23
mavi-kırmızı ve beyaz olmak üzre 3 tane yarımşar öetrelik led aldım :cherry:
6 tane kullanınca sönük olmaz umarım sığdırırsam 6 tane yaparım
6 tanede direcede gerek kalmaz iyi olur
ama gözüken 3 lü yapçam sanırım dirençleride yarın hallederim :cherry:
ben çalışırken akımölçerle ölçtüm en fazla 13.1 falandı ledleri bozarmı okadar fark
emreakyol
10 Mart 2011, 22:33
siz geziyi düzenledinizmi emre noldu bi gezi vardi bi ara ama:D iptal galiba
Havalardan dolayı erteledik ama haftaya bahar geliyomus haberlerde söylediler onun icin haftaya pazar veya cumartesi bana uyar;-)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:28 ----------
mavi-kırmızı ve beyaz olmak üzre 3 tane yarımşar öetrelik led aldım :cherry:
6 tane kullanınca sönük olmaz umarım sığdırırsam 6 tane yaparım
6 tanede direcede gerek kalmaz iyi olur
ama gözüken 3 lü yapçam sanırım dirençleride yarın hallederim :cherry:
ben çalışırken akımölçerle ölçtüm en fazla 13.1 falandı ledleri bozarmı okadar fark
Eger şerit led takicaksan bi sey olmaz onlar zaten kendinden drencli fakat kendin led koycaksan 4tane seri baglasan bile 100ohmluk drenc tak hem daha uzun ömürlü olur ledlerin hemde voltaj farkından etkilenmezler.
Volkan Serezli
10 Mart 2011, 22:39
yok şerit aldım ben direnç koymuyom tm :cherry:
yarın başlıcam yapmaya :cherry:
emreakyol
10 Mart 2011, 22:46
yok şerit aldım ben direnç koymuyom tm :cherry:
yarın başlıcam yapmaya :cherry:
Hadi sana kolay gelsin lehim yaparken eksi ve artıya dikkat et motorda kahverengi kablo parkların artısi yeşil kablo heryerde eksidir;-)
Volkan Serezli
10 Mart 2011, 22:52
tmmdır teşekkürler :)
Phantom264
11 Mart 2011, 01:53
Emre söylediğin kaliperdeki parça yani takoz bu resimlerdekinden birimi? eğer öyleyse hangisi :queen: :silent:
1. resim (http://img695.imageshack.us/i/dsc02031675x507.jpg/)
2. resim (http://img291.imageshack.us/i/dsc02032675x507.jpg/)
sanırım malum upload sitesinin azizliğine uğradım dolayısıyla bu şekilde link verdim kusura bakmayın..:rendeer:
emreakyol
11 Mart 2011, 01:55
Emre söylediğin kaliperdeki parça yani takoz bu resimlerdekinden birimi? eğer öyleyse hangisi :)
http://img695.imageshack.us/i/dsc02031675x507.jpg/
http://img291.imageshack.us/i/dsc02032675x507.jpg/
resim görünmüyo.. ama buda benden :D
http://www.rialli.com/static/images/productimage-picture-kaliper-lastigi-kisa-cupscooter84353.jpg
Phantom264
11 Mart 2011, 02:11
Ya bu imageshack beni delirtecek :pr: :pale:
emreakyol
11 Mart 2011, 02:14
Ya bu imageshack beni delirtecek :pr: :pale:
ikisi beraber değişiyo zaten doğru yerler onun için üstte bulunan iki vidayı lokmayla söküp kaliperi çıkarıyosun yerinden sonra incelediğinde görürsün nereyi söküceğini :mrgreen: burdanda anlatamıyorum kusura bakma:queen::rendeer:
Phantom264
11 Mart 2011, 02:17
süpersin emre sağol :rendeer: ya vidayı sıkınca bir süre ses gelmiyor ama bir çukura girince yine başlıyor :pale: en iyisi o parçayı alayımda takayım :)
Tekrardan sağol :)
emreakyol
11 Mart 2011, 02:19
süpersin emre sağol :rendeer: ya vidayı sıkınca bir süre ses gelmiyor ama bir çukura girince yine başlıyor :pale: en iyisi o parçayı alayımda takayım :)
önemli değil sana şimdi bi resim hazırlarım oralarıda kontrol et kaliperde hem nasıl açıldığınıda tarif etmeye çalışcam:cherry:
Phantom264
11 Mart 2011, 02:27
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:19 ----------
çok iyi olur emre bu arada sitemi kafayı yedi anlamadım 84 tane aynı mesaj yollamışım :P
emreakyol
11 Mart 2011, 02:29
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:19 ----------
çok iyi olur emre bu arada sitemi kafayı yedi anlamadım 84 tane aynı mesaj yollamışım :P
site normal şu anda resmide ekliyorum:)
http://img857.imageshack.us/img857/5097/dsc02031675x507.jpg
Phantom264
11 Mart 2011, 02:32
süper bi anlatım olmuş :mrgreen: bakalım kısa zamanda halledicem bu sorunu inş. :)
cidden çok yardımcı oldun sağolasın :)
Neyse ben kaçar hadi iyi geceler :)
emreakyol
11 Mart 2011, 02:43
süper bi anlatım olmuş :mrgreen: bakalım kısa zamanda halledicem bu sorunu inş. :)
cidden çok yardımcı oldun sağolasın :)
Neyse ben kaçar hadi iyi geceler :)
iyi geceler yardımcı olduysam ne mutlu:D
-unnamed-
11 Mart 2011, 12:47
off ortalık karışmış yine(:
değiştirin artık şu kaliperi...
Attalos
11 Mart 2011, 12:48
selam arkadaşlar. geçen hafta sonu motorumu teslim aldım fakat Antalya'da bile hava o kadar soğukki sadece bir defa binebildim. daha 60 km de duruyor. her iki günde bir 5 dk çalıştırıyorum. haftaya hava düzelecekmiş bineriz artık.
http://i1199.photobucket.com/albums/aa477/attalos77/SDC11633.jpg
http://i1199.photobucket.com/albums/aa477/attalos77/SDC11634.jpg
http://i1199.photobucket.com/albums/aa477/attalos77/SDC11637.jpg
http://i1199.photobucket.com/albums/aa477/attalos77/SDC11636.jpg
emreakyol
11 Mart 2011, 13:56
selam arkadaşlar. geçen hafta sonu motorumu teslim aldım fakat Antalya'da bile hava o kadar soğukki sadece bir defa binebildim. daha 60 km de duruyor. her iki günde bir 5 dk çalıştırıyorum. haftaya hava düzelecekmiş bineriz artık.
http://i1199.photobucket.com/albums/aa477/attalos77/SDC11633.jpg
http://i1199.photobucket.com/albums/aa477/attalos77/SDC11634.jpg
http://i1199.photobucket.com/albums/aa477/attalos77/SDC11637.jpg
http://i1199.photobucket.com/albums/aa477/attalos77/SDC11636.jpg
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın:cat:
Volkan Serezli
11 Mart 2011, 14:04
Attalos hayırlı olsun motorun baharada yaklaştık rahat rahat binersin
rodaja dikkat ama :)
bu arada arkadaşlar benim motorda ritim bozukluğu var gibi neden oluyor olabilir
Attalos
11 Mart 2011, 14:07
teşekkür ederim. evet hiç sıkıştırmadan kullanıyorum.. inşallah motoru en iyi şekilde alışır..
emreakyol
11 Mart 2011, 14:11
Attalos hayırlı olsun motorun baharada yaklaştık rahat rahat binersin
rodaja dikkat ama :)
bu arada arkadaşlar benim motorda ritim bozukluğu var gibi neden oluyor olabilir
bujiler yapabilir bir kontrol et:cat:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:09 ----------
teşekkür ederim. evet hiç sıkıştırmadan kullanıyorum.. inşallah motoru en iyi şekilde alışır..
şunu unutma önemli olan yavaş gitmek değil hafif hafif dozunda gaz vererek hızlanman ve ani kalkış yapmaman eğer hep aynı devirde kullanırsan bu sefer sağır kalır motorun. anladın sen:cherry:
Phantom264
11 Mart 2011, 14:16
hayırlı olsun attalos :) güzelmiş :)
emreakyol
11 Mart 2011, 14:18
attalos bence adını portakal koy yakında benim gibi bi yerlerini soymaya başlarsın:mrgreen:
maxi97
11 Mart 2011, 17:14
@emreakyol: teşekkürler, senin yazdığın şu 100ohmluk direnç koyma konusunda çok haklısın. sinyaller ve benzin hariç tüm lambalar yandı :). şu fren kaliperi takozları ve egzoz takozları bana da lazım ama burada bulabileceğimi sanmıyorum. 15 marttan sonra elazığa gidersem inşallah motorun tüm sıkıntılarını halledeceğim.
@attalos: motorun hayırlı olsun. Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.
ben rodajda kitapta yazanı 10 km üst hızda uyguladım ve gazı açınca belli bir yerden sonra motor devirlenmiyor. sizde de öyle mi? sanırım benim motor sağır kaldı.
emreakyol
11 Mart 2011, 17:35
@emreakyol: teşekkürler, senin yazdığın şu 100ohmluk direnç koyma konusunda çok haklısın. sinyaller ve benzin hariç tüm lambalar yandı :). şu fren kaliperi takozları ve egzoz takozları bana da lazım ama burada bulabileceğimi sanmıyorum. 15 marttan sonra elazığa gidersem inşallah motorun tüm sıkıntılarını halledeceğim.
@attalos: motorun hayırlı olsun. Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.
ben rodajda kitapta yazanı 10 km üst hızda uyguladım ve gazı açınca belli bir yerden sonra motor devirlenmiyor. sizde de öyle mi? sanırım benim motor sağır kaldı.
:cherry: zaten direnç koymadan yaptığına anladım çünkü resimde direk seri olarak devreye akımı vermişin arada direnç göremedim böyle oluncada tabi tırtlıyo :queen: ledler oldukça hassastır ve rengine göre voltaj isterler size söyle bir link (http://ledcalculator.net/default.aspx?lang=tr-TR) verim orda soru işaretlerine basarak bilgi alırsınız ayrıca motorda olması gereken en fazla besleme 14v tur ona göre direnç hesaplayın bu program oldukça iyi:cat:
rodaj konusuda oldukça hassastır onun için ben kitapçığa DEĞİL eski ve bu konuda bilinçli ustalardan böyle duydum ve ole yaptım şimdi hiçbir problem yok 20bin kmdir:cat: sen nasıl sabır ettin anlamadım ben hayatta hitapta yazan gibi 40la felan gidemezdim zaten:cherry: ayrıca rodajda en önemli şey motoru yormadan her devire alıştırmandır. yoksa motor üst devirlere çıkınca düşük devre göre alışmış subablar veya başka organlar görevinin tam yerine getiremez kitapçıktada zaten motorun devrini sürekli değiştirin yazmasının amacı bu:cat:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO