PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Piaggio Piaggio Medley 150

Sayfa : 1 [2] 3

gravis
08 Mart 2017, 16:14
bu model uzun camı piaggio liberty 150 abs modelinde kullanıyorum. Gayet başarı rüzgar ve soğukdan koruma sağlıyor. çok yağmurlu havada uzun cam olması sebebi ile görüş zorlaşıyor.O da çok mühim değil. Boyum uzun olduğu için tercih ettim. bağlantı ayaklarından yazın sökmesi kolay çıkartılır.Bir ara motorun üzerindeki haliyle resim eklerim.

MavimantalitE
08 Mart 2017, 22:16
Teşekkürler yorumunuz için.. Acaba Medley Modeli'nde nasıl durur çok merak ediyorum.
Yeni bi model Medley .. Orjinal cam çok Pahalı 1300 tl
Bu cam acaba yakışır mı görselliğini bozar mı? Çok merak ediyorum..

artemis99
11 Mayıs 2017, 18:24
Medley tavsiye edermisiniz. nmax in fiyatı çok artınca euro biraz düşmüş olsa nerdeyse kafa kafaya gelecek.

artemis99
26 Mayıs 2017, 17:12
Medley alan bir daha uğramıyor foruma galiba. Çok önemli bir soru var cevaplanmamış. Piaggio grubu scooterlarda özellikle X serisi ve XEVO da sıkışık trafikte uzun süreli kullanımda varyatör böğürmesi olarak tanımlanan bir ses çıkar. Ara sıra varyatörü temizletmek gerekse de kesin çözümü olmayan kronik bir problemdir. Bu ses bu motorda var mı halen, yoksa iget motorla bu işi çözmüşler mi? Özellikle İstanbul trafiğinde kullananlar yanıtlayabilirse iyi olur.

G0KHAN
30 Haziran 2017, 16:26
Selamlar,

Yaklaşık 10 gün önce Piaggio Medley 155CC'lik olanı aldım. İlk izlenimlerim gayet olumlu. Almadan önce Honda PCX, Yamaha NMAX'in 150'lik modellerini inceledim. Ancak büyük tekerlekli olması, bagajın 2 adet full face kask alması (yanlara kilit, gözlük vs. sıkıştırabiliyorum)ve süspansiyonların yumuşak olması aklımı çeldi, gidip bayii de inceledim. İşçilik olarak gayet temiz, yamaha'da gördüğüm gibi parçalar sanki yerine oturmamış gibi bir durum söz konusu değil (algı olarak bahsediyorum) Plastik kalitesi fena değil ama bir Suzuki Burgman plastik kalitesi de yok açık söyleyeyim.

Honda PCX'te ABS olmaması, NMAX'te küçük teker ve görece daha küçük bagaj olması sebebiyle 1-2 bin fazla vermek daha mantıklı geldi açıkçası.

Kalkışlarda hızlanması filan gayet iyi, performans olarak yokuşlardan çıkarken durup tekrar kalkıyorum bana mısın demiyor. Denge olarak ta çok beğendim, slow race dedikleri en düşük hızda dengede gitmeyi kolaylıkla yapabiliyorsunuz.

Daha önceden 15 yıl önce bir ara scooter kullanmıştım ancak bir kez düştüğüm için bir daha kullanmamıştım, ehliyetim de yoktu. Ancak bu yaz gaza gelip, önce ehliyeti aldım sonra da scooter'ı.

Kısa bir cam istiyor öne 80 km hızı geçince önde bir camın olması hissiyat oluşuyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yönlendirebilirse sevinirim.

Daha çok yeni olduğum için, deneyimledikçe bir kaç bilgilendirme videosu da çekerim diye düşünüyorum.

Kullanım kitapçığında Türkçe yok, bir kaç şey sordum satıcının bana verdiği bilgilerle kitapçıktakiler örtüşmüyor. Kitapçıktakileri uygulayacağım, özellikle bunları anlatan bir kaç video çekmeyi düşünüyorum. Alırken araştırdığımda bu bilgileri Türkçe olarak veren bir kaynak ya da inceleme göremedim. En azından kendi tecrübelerimi aktarmış olurum ilgili olanlara.

aja
03 Temmuz 2017, 23:30
keyfini sür

Norton772
04 Temmuz 2017, 11:04
Selamlar,

Yaklaşık 10 gün önce Piaggio Medley 155CC'lik olanı aldım. İlk izlenimlerim gayet olumlu. Almadan önce Honda PCX, Yamaha NMAX'in 150'lik modellerini inceledim. Ancak büyük tekerlekli olması, bagajın 2 adet full face kask alması (yanlara kilit, gözlük vs. sıkıştırabiliyorum)ve süspansiyonların yumuşak olması aklımı çeldi, gidip bayii de inceledim. İşçilik olarak gayet temiz, yamaha'da gördüğüm gibi parçalar sanki yerine oturmamış gibi bir durum söz konusu değil (algı olarak bahsediyorum) Plastik kalitesi fena değil ama bir Suzuki Burgman plastik kalitesi de yok açık söyleyeyim.

Honda PCX'te ABS olmaması, NMAX'te küçük teker ve görece daha küçük bagaj olması sebebiyle 1-2 bin fazla vermek daha mantıklı geldi açıkçası.

Kalkışlarda hızlanması filan gayet iyi, performans olarak yokuşlardan çıkarken durup tekrar kalkıyorum bana mısın demiyor. Denge olarak ta çok beğendim, slow race dedikleri en düşük hızda dengede gitmeyi kolaylıkla yapabiliyorsunuz.

Daha önceden 15 yıl önce bir ara scooter kullanmıştım ancak bir kez düştüğüm için bir daha kullanmamıştım, ehliyetim de yoktu. Ancak bu yaz gaza gelip, önce ehliyeti aldım sonra da scooter'ı.

Kısa bir cam istiyor öne 80 km hızı geçince önde bir camın olması hissiyat oluşuyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yönlendirebilirse sevinirim.

Daha çok yeni olduğum için, deneyimledikçe bir kaç bilgilendirme videosu da çekerim diye düşünüyorum.

Kullanım kitapçığında Türkçe yok, bir kaç şey sordum satıcının bana verdiği bilgilerle kitapçıktakiler örtüşmüyor. Kitapçıktakileri uygulayacağım, özellikle bunları anlatan bir kaç video çekmeyi düşünüyorum. Alırken araştırdığımda bu bilgileri Türkçe olarak veren bir kaynak ya da inceleme göremedim. En azından kendi tecrübelerimi aktarmış olurum ilgili olanlara.

Hayırlı olsun. İzlenimlerini bekliyoruz.

G0KHAN
22 Eylül 2017, 10:28
Medley 155'te üçüncü ayı bitirdim. Tatillere araçla gittim, onun dışında istanbulda neredeyse her yere motorsikletle gittim. 1600 km civarı yaptım. Memnuniyetim artarak devam ediyor.

Uzun sürüşlerde titreşim kaynaklı rahatsızlıklar kesinlikle olmuyor. Sandalyede oturur pozisyonda motorsiklet kullandığım için biraz belim ağrıyor. 2 saatte bir mola veriyorum ama kendimi zorlasam 3-4 saate kadar kesintisiz giderim gibi duruyor.
1000km rodaj bakımı yaptırdım, şansıman ve motor yağları değişti tam hatırlamıyorum şimdi ama 80 - 90 lira filan tuttu sanıyorum yetkili serviste. Maslak Yol Motor'da yaptırdım. Adamların dükkanları gayet temiz ve düzenli geldi gözüme, bu izlenimler benim için önemli.
Lastikleri değiştiririm diyordum aldığımda ancak değiştirmedim ve gerek te yok bence. Yağışta ya da ıslakta çok uzun sürmedim ama yerde ıslak varsa temkinli gidiyorum zaten, herhangi bir risk yaşatmadı bana yüreğimi filan hoplatmadı en azından.
Ön cama bir rüzgarlık taktırdım, orijinal değil, idareten diye taktırdım ama konforundan pek memnunum. İnce bir şey zamanla vida tutan yerlerden atar diye bekliyorum bakalım. Ancak hiç önemli değil 50 TL gibi birşeydi. Görüntü olarak ta yakıştı diyenler var, bu durum göreceli zaten.
Bagaj olayı gerçekten inanılmaz önemliymiş. M beden full face kaskımı, zincir, asma kilit (aynı zamanda diski kitleyebiliyorum), eldiven ve montumun tümünü alıyor. Bir yere gittiğimde yanımda birşey taşımıyorum. İKi tane full face kask koyduğumda ise, eldiven ve zinciri kaskların içine sokuyorum. (Zincirin bez çantası var bir zarar vermiyor) Yanımıza sadece montları alıyoruz.
İlk ivmelenme çok iyi, arkadaki iyi tutunmazsa baya geriye atıyor onu. Kalkışlar muazzam, 80km/s 'e kadar süper. Ondan 100 - 110'a kadar biraz az ivme ile hızlanıyor. 110 sonrasına zorlamadım hiç, zaten 100'de bile max 2-3 dk gidiyorum önümdeki araçtan vs kurtulunca hemen sağ tarafta uygun bir yerde konumlanıp 80 - 90 arası seyire devam.
Egzost motorun en dıştaki parçası, üzerinde koruma kapağı var. En çok bunu sürtüyorsunuz sağa sola, aralardan geçerken filan. Derin iz yok ama sürtme çizikleri çok var. Ancak vida ile hemen sökülen parça o, gerekirse at yenisini al, şahsen beni pek rahatsız etmiyor. Bunu bekledikleri için üzerine koruma kapağı yapmışlar bence.
Motorda konfor olarak ince detaylara kafa yorulmuş. Deponun ayak arasında olaması çok iyi fikir, bagaja yer açmış ve ayak altında kesinlikle rahatsız etmiyor. Benzin alırken bagaj tıka basa dolu ise, tekrar bir şeyler indirmeye gerek kalmadan direkt benzin alıp devam edebiliyorsunuz.
Frenlemeler gayet iyi, ön fren abs'si kolay kolay devreye girmiyor. Şuana kadar sadece 1 kez hisseder gibi oldum onda da devreye tam girip girmediğinden bile emin değilim. Fren yaparken genelde arkayı daha fazla önü çok daha az, ama her ikisini birlikte sıkarım alışkanlık gereği.
Üzerinde iki kişi (tahminimce 170 kg) varken oldukça dik yokuşları (baya dik) durmak zorunda olduğumuz halde sorunsuz kalkabiliyorsunuz. Performans olarak gerçekten şaşırtıcı.

Böyleyken böyle...

protesto
23 Eylül 2017, 13:18
Hangi marka ve boy ön camı kullanıyorsunuz? Boyunuz kaç?

G0KHAN
28 Eylül 2017, 10:01
TVR Marka, orta boydu sanıyorum cam. Boyum 182cm

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:00 ----------

Hangi marka ve boy ön camı kullanıyorsunuz? Boyunuz kaç?

TVR Marka, orta boydu sanıyorum cam. Boyum 182cm

protesto
22 Ekim 2017, 13:03
Piaggio Medley sahibi arkadaşları Facebook grubumuza bekleriz: https://www.facebook.com/groups/piaggiomedleyturkiye/

toomuchcc
29 Kasım 2017, 13:46
Olası bir şase sorunundan ötürü Piaggio Vietnam pek çok Medley'i geri çağırmış: http://ven.vn/piaggio-vietnam-recalls-more-than-3000-medley-scooters-29631.html
Avrupa'da da benzer bir durum var gibi duruyor: http://unsafeproducts.eu/recall/a12143617-piaggio-recalls-medley-125-150-4t-ie

Sürüş esnasında şasenin kırılabileceğini yazmışlar. 2016 modeller içinmiş. Şu ana kadar kimse sorun yaşamamış. Türkiye'deki motorlar bu durumdan etkilenmiyor olabilir. Yine de bilmenizde fayda var.

artemis99
29 Kasım 2017, 13:59
Zaten euro uçtu alamadık, iyi mi oldu acaba. Yok yok kötü haber bu.

toomuchcc
30 Kasım 2017, 10:30
https://scooternet.gr/news/ειδησεις/piaggio-medley-125ie-abs150ie-abs-ανάκληση-για-πλαίσια/

Üstteki linki İngilizce'ye çevirirseniz orada da bazı ekstra bilgiler mevcut. Linkteki fotoda sele ucuna denk gelen bölgeyi belirtmişler kırmızı ile. Düzeltmek için o bölgeye ekstra bir parça takıyorlarmış serviste sanırım, ancak bunun ne olduğunu bulamadım. Düzeltilemeyecek gibiyse de şaseyi değiştiriyorlarmış. Polonya, İsveç ve Hollanda'da geri çağırma olmuş. Bunun dışında Piaggio Facebook grubunda sitem eden İtalyan kullanıcılar gördüm. Yunan scooter forumlarında da konuşuluyor bu hadise. Tüm ülkeler için geçerli bir durum olsa gerek. Motorunda bu sorunu olan kullanıcılara Piaggio mesaj atıyormuş bilgi vermek için. Türkiye'de etkilenen varsa ve mesaj yazarsa buraya öğrenmiş oluruz biz de.

harmony
07 Mart 2018, 18:03
Merhaba , öncelikle toomuchcc a çok teşekkür ediyorum,bu motoru ve Piaggio nun tüm motorlarını almaktan vazgeçmeme neden olarak,

Medley 150 Nmax155 ile kıyaslayıp çok önünde gördüğüm bi motordu,
16 jant-ön torpido askılık-sele altı bagajı-start stopu öne geçen özellikleri.
Arka disk-abs ortak özellikleri.

Ama Piaggio meğersem ezelden beri sorunluymuş,Almanlar bile zamanında 43 modeline olumsuz rapor vermiş.
İzmir de zaten az satılan bi marka hatta medley kullanan hiç görmedim,bayiye gidip ergonomisine bakmayı düşünüyodum ki biraz daha araştırayım dedim,bu siteyi bulunca Piaggio defterini kapattım.

Gene o sıkıcı klasik japondan şaşma mottosuna geri döndük.

sungur07
01 Nisan 2018, 15:20
piaggio neden sorunlu ? sorunlu olduğunu kim söyledi?

BigLion
01 Nisan 2018, 15:31
Piaggio sornlu ise çin, japon scooterları da çöptür. Tüm avrupa sorunlu Piaggio yu almış, ne saf insanlar, halbuki balon xmax a 30 bin tl vermek varken...

harmony
03 Nisan 2018, 22:41
Linki açın bi okuyun ondan sonra karşı çıkın, hatta linkteki sayfanın altında Piaggionun tek vukuatıda bu değil,Almanyada 43 modeli Avrupa RAPEX uyarı sistemi aracılığıyla yapılan bildirim , Piaggio 2008-2010 tarafından üretilen spesifik scooterlar için Mart 2015'in sonlarında Almanya'da yayınlandı. Liste, aşağıda listelenen şirketin 43 modelini içermektedir.

Yüksek sıcaklıklarda, yakıt pompası çarkı sıkışabilir ve hareket sırasında motorun durmasına neden olabilir .

Piaggio Beverly 125 yani

Piaggio Beverly 250 E3

Piaggio Beverly Cruiser 250

Piaggio Beverly Tourer 250

Piaggio Beverly 300

Piaggio Beverly Tourer 300

Piaggio X7 250

Piaggio X EVO 250

Piaggio Carnaby 250

Piaggio Carnaby Cruiser 300

Piaggio X7 125 yani

Piaggio X7 300

Piaggio MP3 125 FL ie

Piaggio MP3 250 RL

Piaggio MP3 250 LT

Piaggio MP3 250 FL

Piaggio MP3 300

Piaggio MP3 300 LT

Piaggio MP3 300 LT Hys

Vespa LXV 125 yani

Vespa S 125 yani

Vespa LX 125 FL ie

Vespa LX 150 FL ie

Vespa GTS Süper 125

Vespa GTS Süper 300

Vespa GTV 250

Vespa GTS 250 ABS

Vespa GTS 250

Vespa GTV 300

Vespa S 150 yani

Aprilia SCARABEO 300

Aprilia SCARABEO 125 yani

Aprilia SPORT CITY 300

Aprilia SCARABEO 250 IŞIK

Aprilia Atlantik 300

Aprilia SPORT CITY 250

Aprilia ATLANTIC 250

Aprilia SCARABEO 200 ie

Gilera Nexus 125 yani

Gilera Nexus 300

Derbi GP1 250 Yarışları (LS)

Derbi Rambla 250

Derbi Rambla 300

gorefest
09 Mayıs 2018, 14:36
Burası epey sessiz kalmış, beverly 350 deki anlaşmazlıklardan sonra medley almayı düşünüyorum, medleyciler biraz paylaşım bekliyoruz

audioslave
18 Mayıs 2018, 02:49
Burası epey sessiz kalmış, beverly 350 deki anlaşmazlıklardan sonra medley almayı düşünüyorum, medleyciler biraz paylaşım bekliyoruz
Burası sessiz fakat facebook grubu baya aktif.Piaggio Medley Türkiye yazıp aratın ve katılın.
Ben fikirlerimi paylaşayım.Geçen ay bende Ybr'mi satıp Medley aldım.İyiki değiştirmişim diyorum.Yakıtı ybr'ye göre biraz daha fazla ancak gidişi,freni,süspansiyonu ve görünüşü aradaki farkı unutturuyor.Parçaları pahalı,servisi pahalı nede olsa o bir İtalyan:)
Motorda eksik kalan hiçbir şey yok.Sadece ön amotisör,arka amortisöre göre biraz sert kalmış.Bu da kasislerden ve çukurların üzerinden geçerken tıkır tıkır ses yapmasına neden oluyor.Zamanla açılır,düzelir diye ümit ediyorum.En önemli artısı,eski motorum olan Nc700X'te alışkın olduğum ve çok büyük kolaylık sağlayan ön bagajın 2 katı bir alan sağlayan sele altı bagajı.Oraya 2 kapalı kask sığıyor.NMax ile arasında kararsız kalmıştım fakat aralarında fiyat olarak fark yok.Hatta Medley peşin alımda 400tl daha uygun bile.Arka lastik üzerinde Nmax'te olmayan çamurluk var ve ön tekerleği 16 inc jantlı.
Ön cam yaz için şart değil fakat kışın da kullanılacaksa alınabilir.Givi'nin ve Malossi'nin çok şık ön camları mevcut,Nmax a kıyasla bağlantı demiri de satın alınacağı için,biraz pahalı ancak ön kısmın genel görünüşünü baya toparlıyor.Üzerinde gelen lastikler Maxxis marka ve tatmin edici,alır almaz değiştirmenize gerek yok.Tabiki kuru havalar için tatmin edici,yağmurda biraz kaydırabilir.
Aklıma ilk etapta gelenler bunlar.Şık,teknolojik ve performanslı bir scooter.Şehir içi için ideal.Max hız 114km/h gördüm.115 olmadı,kesiciye giriyor.Ancak çok ilginçtir ki 105km/h'ye kadar lineer bir şekilde hızlanıyor.Gücü kesilmeden sabit arka lastiğe aktarıyor.Bu da şehir içinde baya performans sağlıyor.Uzun yola da 100-105km/h ile sabit sürüşe izin verir diye düşünüyorum.

gorefest
18 Mayıs 2018, 10:02
Teşekkürler, sosyal medya kullanmıyorum o yüzden biraz cahil kalıyorum, en merak ettiğim yakıt tüketimi bazısı 3 litre diyor bazısı 1.8 e kadar düşüyor diyor, sizin tüketim değerleriniz nasıl? Birde piaggo serisinde ortalama yakıt tüketimini gösteren bir ekran yok sanırım, piaggo nun uygulamasıyla görülüyor diye biliyorum

audioslave
18 Mayıs 2018, 15:14
Benim tüketimim 2.8-3 litre /100km civarı.Genelde artcili ve 100km/h civarı kullanırım.
Bazi yakıt takip sayfaları var,buralardan da takip edebilirsiniz.

https://www.spritmonitor.de/en/detail/799650.html

http://www.fuelly.com/motorcycle/piaggio/medley/2016

Göstergede anlık veya toplam yakit tüketimini gösteren veri yok.Belki uygulama ile telefondan görülebilir.

gorefest
05 Temmuz 2018, 10:23
Birşey daha soracağım, medley'in ön freni bana zayıf geldi, arka daha iyi tutuyor gibi, ayrıca 110km'den sonra önde ki titreme normal mi? stabil gidebildiği hız 100km gibi geldi, ayrıca facebook grup yöneticisine söylesiniz de grubu public yapsa, face kullanmayanlar da bilgi edinse

audioslave
18 Ekim 2018, 14:42
Nette gezinirken Medley'in muadil motorlar ile kıyaslamasını buldum.Nmax yok.O da olsa çok süper olacakmıştı:)
https://acescooters.com.au/wp-content/uploads/2016/12/Piaggio-Medley-Specifications-Medium.jpg

gorefest
22 Ekim 2018, 09:46
medley iyi güzelde çok yakıyor yaw, nerdeyse 3lt yakıyor, onun haricinde herşeyinden memnunum, bide şu bakım aralıkları mevzusuna kılım, diğer servisler gibi ülke şartları içinde 5000'de bir daha uygun denmesi beni deli ediyor.

kulspruta
22 Ekim 2018, 11:07
Nasıl bir kullanımda 3 litre yakıyor hocam?

gorefest
22 Ekim 2018, 11:38
Aslında 3 litre yakmıyor, işe gel git amaçlı kullanıyorum, hergün temdeyim, işte 110 la falan gidiyorum, 2.7 - 2.8 gibi değerler yakıyorum mesala 6.5 litreyle 220 km falan yapıyorum

kulspruta
22 Ekim 2018, 13:56
Performans farkı var mı bilmiyorum ama nmax 155 var bende o da yaklaşık aynı yakıyor.

Medley çok güzel Scooter. Nmax ile onun arasında kalmıştım 2-3 bin daha pahalıydı çevrede de pek göremediğim için vazgeçmiştim. Ama ne zaman denk gelsem bir süzüyorum :)

gorefest
22 Ekim 2018, 16:48
Çok beğenerek aldım, aslında beverly 350 st alacaktım ama, alış amacım işe git gel az yaksın olduğu için ve çift kask aldığı için medley i tercih ettim, aynı değerlerde yakıt tüketimimiz olduğuna sevindim :)

artemis99
22 Ekim 2018, 17:47
Çok beğenerek aldım, aslında beverly 350 st alacaktım ama, alış amacım işe git gel az yaksın olduğu için ve çift kask aldığı için medley i tercih ettim, aynı değerlerde yakıt tüketimimiz olduğuna sevindim :)

Bunların daha az yakanı 50cc ya da elektrikli moped olsa gerek. Sakin kullanımla 2.5lt leri görürsünüz. İstanbul'da tabi çok dur-kalk oluyor ama. Tüketiminiz fazla değil. Beverly alsaydın 4lt olurdu herhalde.

gorefest
23 Ekim 2018, 09:39
Birde şu kesiciyi açtırabilsek çok tatlı olacak, sevmediğim bir özelliği de o kesici, tam yokuş aşağı kaptırmış gidiyorsun, kesici devreye giriyor deli oluyorsun

ibrhmozgllr
25 Ekim 2018, 20:48
merhabalar.
bu motosiklet ile ilgili 5000 kmlik detaylı görüş ve incelemelerimi motosikleti satın almak isteyenlere bir farkındalık yaratmak için sunmak istiyorum , şayet ben motosikleti almak istediğimde doğru düzgün ne bir video ne de bir kullanıcı yorumu bulabildim
öncelikle piaggionun marka imajının alışılmış japon motosikletlerinden bir adım önde olduğunu bekirtmek isterin
motosikletin dış görünüşü, teknik özellikleri ile ilgili kısmı es geçmek istiyorum.
büyük tekerlekleri sayesinde altınızda küçük bir scooter gibi hissettirmiyor, selesi çok rahat ancak süspansiyonlar söylendiği kadar pamuk degil ancak yinede kötü hissettirmiyor. bir kere tüm parçaların yerleşimi kalitesi birleşimi kaliteli bir scootere bindiğinizi size hissettiriyor.
motor 0-80 arasını adeta soluksux alıyor ki bu sizd cok iyi hissettiriyor. dün bi xmax 250 ile sıkışık trafikten kurtulduğunuz anda bastık ve 80e kadar sürekli beraberdik bi benim artçım vardı. istanbul trafiğinde e-5 veya temde performans gayet yeterli. son hızı 115 civarında fakat bu hızlarda sürekl seyretmek sizi yoracaktor. fren performansı harika adete yapışıyor yola ve abs yerinde devreye girip tekerlekleri gram kaydırmıyor. yaklaşan kış aylarında motosikletime binemediğim yer gün gidip seviyorum motoru. sorusu olanlara yardımcı olmak isterim

Nikkfurie
29 Ocak 2019, 14:53
Piaggio Medley kullananlara bendeniz de eklendi :D xmax ın amortisörlerine yağ yerine çimento koyduklarından daha fazla sabredemedim sattım , Medley pamuk gibi geldi , büyük tekerli olmasına rağmen sele altına iki kask + ıvır zıvır sığıyor , abs ve start stop da koymuş İtalyan , İstanbul trafiğinde de 2,5 lt tüketiyor şimdilik memnunuz..

logaritma
29 Ocak 2019, 15:50
piaggio scooter kültürünü dünyada ortaya çıkarmış firma.. ve bana göre bu işin mercedesidir.. işinin uzmanıdır adamlar hiç bir zaman işlerini karıştırmadılar başka bir şeyle..

biz scooter üretiriz sadece dediler.. zaten devasal bir group.. group içinde her markaya bir görev atadılar onlar o alanda üretim yapıyor her markanın bir uzmanlık alanı var ve dünyada iyi konumda saygı duyulan markalar.. yani dengeli bir group..

piaggio scooter üretir , vespa kült bir marka zaten klasiklemiş , scarabeo cub üretir, Aprilla ss,adv ağırlıklı üretim yapar, gilera scooter alanında performans scooterları üretir gerçi gileranın yerini hala tam oturtamadılar bence ilk vitesli düşük hacim 2 zamanlı racing makineler üretiyordu pist makineleri sonra performans scooterları gene 500 lük yada düşük hacim 2 zamanlı ürettirdiler , motoguzzi zaten group içinde cruiser cafe racer falan açığını kapayan bir marka , derbi de malum enduro,cross açığını grup içinde kapıyor yani her markanın bir görev atanmışlığı var..

','
07 Temmuz 2021, 18:55
2021 MEDLEY 150 ABS 44.900 ₺

https://www.piaggio.com.tr/tr/medley.html

gurcanozturk
07 Temmuz 2021, 19:32
2021 MEDLEY 150 ABS 44.900 ₺

https://www.piaggio.com.tr/tr/medley.html

Yunanistan'da ucuzmus, 3300 Euro, bizim distributor 4300 Euro yapmis fiyati.

Nikkfurie
07 Temmuz 2021, 20:07
Piaggio Medley kullananlara bendeniz de eklendi :D xmax ın amortisörlerine yağ yerine çimento koyduklarından daha fazla sabredemedim sattım , Medley pamuk gibi geldi , büyük tekerli olmasına rağmen sele altına iki kask + ıvır zıvır sığıyor , abs ve start stop da koymuş İtalyan , İstanbul trafiğinde de 2,5 lt tüketiyor şimdilik memnunuz..

2019 Ocak ta 5000 km de aldığım Medley 75.000 km ye geldi , motordan o kadar memnunum ki büyük motoru unutup uzun yola bile gittim , bir kez İst Bodrum bir kez İst Turgutreis ve bir kez de Karadeniz turu yaptım , fiyatı yüksek gibi ama muadili Nmax ve Pcx i kullanıp birde bunu kullansanız tek tercihiniz olurdu , efsane bir freni var ön arka abs öyle bir etkili ki her zeminde ıslakta motor kazık gibi çakılıyor , kalkışda ve son hızda Medley Nmax ın bir tık gerisinde kalıyor ama konfor olarak Nmax dan 5 gömlek üstün , özellikle iki kişi çok rahat , sele altı iki çene açılır kask artı mont eldiven ıvır zıvır alıyor , yedek parçası japonlardan pekde farklı değil , pcx piyasada çok olduğundan sarf malzemesi bir tık daha ucuz ( kardeşimde pcx var bakımlarını kendim yapıyorum) Medley in varyatörünü her 10.000 km de açar temizler toplarım , üzerindeki kayış hala orj. 60.000 de yanlarda hafif kılcal çatlaklar görmeye başladım , 75.000 de son hız 115 den 110 na düştü sanırım kayış hafif uzadı artık , nasıl kaliteli bir malzeme kullandılarsa 100.000 ne kadar kopacak gibi değil :D bujisi de iridyum Ngk hiç değişmedim , en çok tükettiğim parça arka fren balatası , o nu da Kaçmaz Balata dan 30 tl ye alıyorum , uzun yolda 60-90 arası hızlarda 1.8 lt ye kadar düştü , kışın şehir içi max gördüğüm tüketim 2.5 lt yazın ortalamada 2.2 lt ile 100 km gidiyor , motorun ikinci eli pcx ve nmax gibi canlı değil ama ben müthiş frenli müthiş konforlu ve az tüketen büyük tekerli bir sukuter istiyorum diyenlere şiddetle tavsiye ederim..

','
08 Temmuz 2021, 12:07
Yunanistan'da ucuzmus, 3300 Euro, bizim distributor 4300 Euro yapmis fiyati.

kredi kartına vade farksız beş taksit

Dinçdarı
27 Mart 2023, 00:36
Bende 2023 kasa medley s 150 alarak aranıza katıldımarkadaşlar.varmı medley sahibi olanlar.

Nikkfurie
27 Mart 2023, 01:50
Bende 2023 kasa medley s 150 alarak aranıza katıldımarkadaşlar.varmı medley sahibi olanlar.

Hayırlı olsun güzel günlerde keyifle kullanın , benim 2017 haspam bugün 110.000 km ye geldi , Medley den çok memnunum haftaya Bodrum ordan Kos adasına geçicem , sanırım yine Medley le yollara düşeceğim :D

tommygun
27 Mart 2023, 15:06
Hayırlı olsun güzel günlerde keyifle kullanın , benim 2017 haspam bugün 110.000 km ye geldi , Medley den çok memnunum haftaya Bodrum ordan Kos adasına geçicem , sanırım yine Medley le yollara düşeceğim :D

Muhtemelen dünyadaki en yüksek km.li Medley senin motor olabilir üstat.

Nikkfurie
27 Mart 2023, 17:52

İşi ayarla beraber gidelim ;)

Dinçdarı
27 Mart 2023, 22:56
Sağolasın üstadım.

Hırbonen
29 Mart 2023, 20:18

Neden gs ile degil de medley !? Cunku gs ile seheyat pahali,itiraf et.
Ve neden bu mevsimde bodrum ve kos a gidiyosun,festival olamaz :)

Nikkfurie
29 Mart 2023, 20:53
Neden gs ile degil de medley !? Cunku gs ile seheyat pahali,itiraf et.
Ve neden bu mevsimde bodrum ve kos a gidiyosun,festival olamaz :)

Yakıtın önemi yok şirket tüm masrafımı ödüyor ;) Medley le de keyif alıyorum özellikle seyahatte tek kişi isem..

killingroad
29 Mart 2023, 22:39

Yok yahu, bunlardan çok vardır.
Herkes Vespa'yı şeyle beyle sanıyor ama, bir kere kıçı Piaggio gören Vespa'ya sümüğünü vermez :)

Dinçdarı
02 Temmuz 2023, 21:26
Bayram tatili dolayısıyla Balıkesir’e gitgel 680 km bir yolculuk yaptım İstanbul’dan gerek motorun gerek benim ilk uzun yolum oldu. İlk uzun yolum ama bana sele ve titreşim olarak çok rahat geldi. Osmangazi köprüsü geçişim gidişte değil ama dönüşte biraz ürkütücüydü. Yakıt tüketimi dolu depo ile 280-90 km ile arası gidişte.Ama dönüşte çok daha fazla yaktı.Ona eminim.(yol tamamen boş olduğundan hep son sürate yakın sürüşümden kaynaklı.)

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:15 ----------

https://i.hizliresim.com/rseosza.jpeg (https://www.hizliresim.com/rseosza)https://i.hizliresim.com/ch221gk.jpeg (https://www.hizliresim.com/ch221gk)https://i.hizliresim.com/k6sk0v6.jpeg (https://www.hizliresim.com/k6sk0v6)

aknozr
16 Eylül 2023, 17:51
Merhaba,

Son fotoğrafta benzin kapağını ters takmış olduğunuzu gördüm kitapçıkta belirtilen şekli tam tersidir.

Bilginize.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:34 ----------

https://i.hizliresim.com/safkomi.jpeg (https://hizliresim.com/safkomi)

https://i.hizliresim.com/5epi0n1.jpeg (https://hizliresim.com/5epi0n1)

https://i.hizliresim.com/84ffvaf.jpeg (https://hizliresim.com/84ffvaf)

Merhabalar 2023 Model Medley 150 S aldım. Bu piyasada liste fiyatı üzerinden Çinliye bulaşmadan alınabilecek en mantıklı seçenek gibi geldi. Herkese selamlar.

Dinçdarı
16 Şubat 2024, 23:31
Bayram tatili dolayısıyla Balıkesir’e gitgel 680 km bir yolculuk yaptım İstanbul’dan gerek motorun gerek benim ilk uzun yolum oldu. İlk uzun yolum ama bana sele ve titreşim olarak çok rahat geldi. Osmangazi köprüsü geçişim gidişte değil ama dönüşte biraz ürkütücüydü. Yakıt tüketimi dolu depo ile 280-90 km ile arası gidişte.Ama dönüşte çok daha fazla yaktı.Ona eminim.(yol tamamen boş olduğundan hep son sürate yakın sürüşümden kaynaklı.)

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:15 ----------

https://i.hizliresim.com/rseosza.jpeg (https://www.hizliresim.com/rseosza)https://i.hizliresim.com/ch221gk.jpeg (https://www.hizliresim.com/ch221gk)https://i.hizliresim.com/k6sk0v6.jpeg (https://www.hizliresim.com/k6sk0v6)

Bugün vedalaştık kara kızımla. Gerçekten ayrılırken üzüldüm. Benim için çok keyifli bir aletti. Kullandığım 7 bin kilometrede beni hiç üzmedi. Bakalım honda hornete geçiyorum.Almayı düşünen arkadaşlara servis sıkıntısı olan bir yerde değillerse tavsiye ederim.

Ranke
16 Şubat 2024, 23:59
Bugün vedalaştık kara kızımla. Gerçekten ayrılırken üzüldüm. Benim için çok keyifli bir aletti. Kullandığım 7 bin kilometrede beni hiç üzmedi. Bakalım honda hornete geçiyorum.Almayı düşünen arkadaşlara servis sıkıntısı olan bir yerde değillerse tavsiye ederim.

Hem Hornet hem de Medley hayırlı olsun. Medley alma sürecimde sizin yazdıklarınız da karar vermemde önemli olmuştu. İyi ki almışım, inşallah Medley ile sizin yaptığınız gibi bir uzun yol bize de nasip olur ileride. :)