Orijinalini görmek için tıklayınız : CF Moto CF Moto 150 NK Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Sayfa :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Herkese merhaba, bu konuda birşeyler yazmak için üye oldum foruma. Motorsiklete yeni başladım oldukça hevesliyim bu yüzden sürekli araştırma yapıyorum. Bu motor ile alakalı deneyimlerim şöyledir;
Uzun süre başlangıç motoru aradım, yamaha tricity çok hoşuma gitti, temiz 2. el buldum 10000 tl fakat aynı model sıfır halide bayide 10000 ile 11000 tl arasında. Vitesli motor almaya karar verdiğimde bir cumartesi günü yamaha bayine mt-125 almaya gittik allahtan bayi kapalıydı. Yakın bir abimin tavsiyesi üzerine bir mondial bayine gittik, bunu gördüm beğendim o da tavsiye etti. Öncelikle ilk motoruma 14-15 bin tl vermediğim için mutluyum zira hevesim kaçacak mı ya da düşüp bir daha biner miyim bilmiyordum. Amacım bu motor ile kendimi geliştirip mt-25 tarzı bir motoro geçmek.
Şubatın ilk haftası 150nk satınaldım. Plaka ve ruhsat dail 7000 TL tuttu fiyat. (iş den izin almak istemediğim için muameleciye para verdim)
Hep bir ön yargı vardı ama kullandıkça geçti, km'nin "0" olmasını istediğim için test bile etmediler motoru. konrol dahi edilmeden teslim aldım.
Şu anda 80 km oldu rodaj döneminde olduğu için çok hızlanamıyorum ayarlardan devir kırmızı ışığının yanma zamanını 4.800 devir olarak ayarladım. 800 km boyunca 5 bin devirin altında kullanın yazıyordu. Kitapçığı gayet güzel hepsini okudum.
Motoru herkes över ben birazcık "-" eksilerinden bahsedeceğim;
* Motoru havaya kaldıran alt demir zımbırtısından yok. sehpa mı nedir adını unuttum.
* aksesuar yok, italatçıyı aradım bu sene de gelmeyeceği söylendi. (çanta demiri, elcik koruma, v.b.)
* Bence biraz ağır keşke daha hafif olsaydı.
Motora yeni başlayan biri olarak bu olumsuzluklar beni şu anda etkilemiyor, 25 yaşında hevesli bir gencim motorun şekli oldukça iyi herkes bakıyor :) sürüşü hoşuma gitti, başka motora binmedim ama titreşim beni rahatsız etmedi, hatta anlayamadım bile.
2. piyasası yok diyenlere aldanmayın, millet evde oturup sahibindeni açıyor bakıyor sonra yorumda buunuyor. Bu mu profesyonellik bu mu analiz etmek. Beyler ben bu motoru arkadaşlarıma bile satarım, bu pulsar gibi kurye motoru değil benim için başlangıç ve zevk motoru.
Yakın motorcu abilerim ilk motorumu pahalı almamam konusunda çok uyardılar, motoru devireceksin, düşeceksin, yoracaksın v.b bir çok şey söylediler.
Ben 150nk ile başladım memnunum, az yakıyor bi kötü yanını göremedim. Eğer arıza çıkarsa mutlaka yazarım buraya, ilk servis bakımında da yazacağım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:28 ----------
Motorcular kitabında motorda su soğutma olması için min. x değer güç üretmesi gerekir diye bir şey yazmıyordur herhalde.
Eminim su soğutma olmasaydı su soğutma bile yok diye yorum yapılırdı. Ben yeni başladım motora zevk için biniyorum 150nk satın aldım bana şu anda yetiyor, iyice öğrenince 250 cc daha güzel ve büyük bir motora geçeceğim. en azından kurye motoru yerine şekli olan motor ile bu süreci geçiyorum
acemi olduğum için aralara giremiyorum ve sürekli dur kalk yapıyorum bazen fan çalışıyor, bence su soğutma işe yarıyor.
SAZMAN
28 Şubat 2017, 09:11
Herkese merhaba, bu konuda birşeyler yazmak için üye oldum foruma. Motorsiklete yeni başladım oldukça hevesliyim bu yüzden sürekli araştırma yapıyorum. Bu motor ile alakalı deneyimlerim şöyledir;
Uzun süre başlangıç motoru aradım, yamaha tricity çok hoşuma gitti, temiz 2. el buldum 10000 tl fakat aynı model sıfır halide bayide 10000 ile 11000 tl arasında. Vitesli motor almaya karar verdiğimde bir cumartesi günü yamaha bayine mt-125 almaya gittik allahtan bayi kapalıydı. Yakın bir abimin tavsiyesi üzerine bir mondial bayine gittik, bunu gördüm beğendim o da tavsiye etti. Öncelikle ilk motoruma 14-15 bin tl vermediğim için mutluyum zira hevesim kaçacak mı ya da düşüp bir daha biner miyim bilmiyordum. Amacım bu motor ile kendimi geliştirip mt-25 tarzı bir motoro geçmek.
Şubatın ilk haftası 150nk satınaldım. Plaka ve ruhsat dail 7000 TL tuttu fiyat. (iş den izin almak istemediğim için muameleciye para verdim)
Hep bir ön yargı vardı ama kullandıkça geçti, km'nin "0" olmasını istediğim için test bile etmediler motoru. konrol dahi edilmeden teslim aldım.
Şu anda 80 km oldu rodaj döneminde olduğu için çok hızlanamıyorum ayarlardan devir kırmızı ışığının yanma zamanını 4.800 devir olarak ayarladım. 800 km boyunca 5 bin devirin altında kullanın yazıyordu. Kitapçığı gayet güzel hepsini okudum.
Motoru herkes över ben birazcık "-" eksilerinden bahsedeceğim;
* Motoru havaya kaldıran alt demir zımbırtısından yok. sehpa mı nedir adını unuttum.
* aksesuar yok, italatçıyı aradım bu sene de gelmeyeceği söylendi. (çanta demiri, elcik koruma, v.b.)
* Bence biraz ağır keşke daha hafif olsaydı.
Motora yeni başlayan biri olarak bu olumsuzluklar beni şu anda etkilemiyor, 25 yaşında hevesli bir gencim motorun şekli oldukça iyi herkes bakıyor :) sürüşü hoşuma gitti, başka motora binmedim ama titreşim beni rahatsız etmedi, hatta anlayamadım bile.
2. piyasası yok diyenlere aldanmayın, millet evde oturup sahibindeni açıyor bakıyor sonra yorumda buunuyor. Bu mu profesyonellik bu mu analiz etmek. Beyler ben bu motoru arkadaşlarıma bile satarım, bu pulsar gibi kurye motoru değil benim için başlangıç ve zevk motoru.
Yakın motorcu abilerim ilk motorumu pahalı almamam konusunda çok uyardılar, motoru devireceksin, düşeceksin, yoracaksın v.b bir çok şey söylediler.
Ben 150nk ile başladım memnunum, az yakıyor bi kötü yanını göremedim. Eğer arıza çıkarsa mutlaka yazarım buraya, ilk servis bakımında da yazacağım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:28 ----------
Motorcular kitabında motorda su soğutma olması için min. x değer güç üretmesi gerekir diye bir şey yazmıyordur herhalde.
Eminim su soğutma olmasaydı su soğutma bile yok diye yorum yapılırdı. Ben yeni başladım motora zevk için biniyorum 150nk satın aldım bana şu anda yetiyor, iyice öğrenince 250 cc daha güzel ve büyük bir motora geçeceğim. en azından kurye motoru yerine şekli olan motor ile bu süreci geçiyorum
acemi olduğum için aralara giremiyorum ve sürekli dur kalk yapıyorum bazen fan çalışıyor, bence su soğutma işe yarıyor.
Hayırlı olsun. Allah' tan Yamaha bayii kapalıymış. GP kompozit http://www.**********.com/ ölçü alarak aksesuar yapıyorlar ne isterseniz. Orta ayak istiyorsanız taktırabilirsiniz.
Ağırlığı 135 KG gayet normal.
cbf 150 141 KG
Yamaha YBR 125 126 KG
PULSAR NS 150 140 KG
Cf 150 şaka gibi bi motor mondial getiriyor kendi adıyla satığı mh drift 125 modeli bile 9.5 kw bu motor hem kaslı daha ağır hemde 150 cc 8.8 kw birde su soğutma koymuuuş ;) küçük cc olur devasa tork güç verir anlarız su soğutmayı ama benim ns 150 pulsar 17 bg onda bile yok su soğurma, yalan yok görünüş mt 125 ten bile güzel ters maşa amrstör falan albenili ama bu güç ve torka 7000 tl verilirmi birde çin malı düşünmek lazım...
Bu motor MT-125'ten sonra sınıfındaki en kaliteli motor. MT-125'i o paraya almak enayiliktir ama 7000 TL'ye bu motoru almak bu sınıfta yapılacak en doğru alışveriştir. Drift'in falan bunun yanında zaten lafı olmaz. Drift vasat kalite bir commuterdir, bu ise bildiğin naked ve büyük cc naked motorlardan ABS hariç hiçbir eksiği yok.
acunli_45
28 Şubat 2017, 11:14
200ns ve bu arasında deseydin 200ns diyebilirdim. Ancak 150ns karbüratörlü ve hava soğutmalı. Güç olarak daha fazla olmasına rağmen 150nk'da uzun vadede çok daha rahat edersin.
200 ns ye bütçem yok aslında 0 almak istemesem alırım fakat ilk alıcagım motor oldugu için 0 almak istiyorum 2-3 bin farkla ekipmana saklıyorum evet dediğne katılıyorum fakat bu motor daha kendini kanıtlamadı ilerde kronik bir sorun vb den korkuyorum.
uzun vadede ne gibi avantaj sağlar bu motor?
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:26 ----------
200 ns ye bütçem yok aslında 2.el almak istesem alırım fakat ilk alıcagım motor oldugu için 0 almak istiyorum 2-3 bin farkla ekipmana saklıyorum evet dediğne katılıyorum fakat bu motor daha kendini kanıtlamadı ilerde kronik bir sorun vb den korkuyorum.
düzenleme yaptım
Rebornx4
01 Mart 2017, 20:57
200 ns ye bütçem yok aslında 0 almak istemesem alırım fakat ilk alıcagım motor oldugu için 0 almak istiyorum 2-3 bin farkla ekipmana saklıyorum evet dediğne katılıyorum fakat bu motor daha kendini kanıtlamadı ilerde kronik bir sorun vb den korkuyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:26 ----------
düzenleme yaptım
açıkça söylemek gerekirse ben de 0km 200ns baktım önce. ancak 9.000 liraya yaklaşan fiyatı bana gerçekten pahalı geldi. Hayır gene öderdim, ancak gezmek için aldığım bir araç yüzünden borç ödemekten gezememek durumuna düşmemek istedim.
Daha sonra 150ns baktım. piyasadaki diğer 150cc motorlara da bakarken gözüme bu çarptı, araştırdım, 5500 tl'ye de aldım. Arkadaşlar motorun satıcısı ya da yetkili servisi değilim. Uzun kilometreler de kullanmadığım için kronik arızası vs. var mı bilmiyorum. Ancak bu fiyata su soğutmalı, enjeksiyonlu, çelik fren hortumlu, ters maşalı, mono arka amortisörlü, sürüşü rahat, standart lastikleri iyi başka motor Y-O-K.
Marka savunuculuğu yapmam, yıllardır 150cc motor kullanırım. Su soğutma gereksiz diyen kardeşim sen ya Rusya'da yaşıyorsun, hayatında motora marş bastıktan sonra 5km+ yol yapmadın. 38C Temmuz sıcağında, İstanbul trafiğinde 1.5-2 saat yol git bakayım ne oluyor... Ben söyleyeyim, motor şişer, gaz tepkilerin değişir, debriyaj tepkilerin değişir, son hızın ve hızlanma sürelerin düşer ve en önemlisi aşırı hararet MOTORUN ÖMRÜNDEN YER. Aynı mantıkla 8,8kw motora enjeksiyon ne gerek var da diyebilirsin. O halde enjeksiyonsuz, su soğutmasız 6.700 ver YBR al, torunun bile kullanır o derece sağlamdır lafım yok.
Bakın açık ve net söylüyorum, bu motorun kronik arızası var mıdır, ilerleyen kilometrelerde arıza çıkarma ihtimali var mıdır bilemem. Her motorun alıcısı da kullanıcısı da farklıdır. Ben artık 150cc bandında karbüratörlü, arka fren kampanalı, hava soğutmalı motorlara binmek istemiyorum. 20.000 km'de patlasın motor umrumda bile değil. Ben motoru 150.000 km anahtar değmeden süreceğim, ancak sabah jikleyle vın vın ısıtmakla uğraşacağım diyen de YBR-CBF alır. Bakın torununuz sürer o motorları o derece sağlamdır tekrar diyorum.
Bana bu motor çöp, 2km sonra arıza verir diye argümanla gelirseniz eyvallah. Su soğutma niye var, ne gerek var? derseniz gerçekten gülerim haberiniz olsun.
Not: İş bu mesajlar sitem, kızgınlık vs. içermemektedir. Hepimiz kardeşiz bu forumda :)
SAZMAN
01 Mart 2017, 21:08
Vallahi çok güzel yazmışsınız. Ben de şu an kullandığım motoru bu mantıkla aldım. Daha önce pulsar kullandım. Şu ana kadar sorun yaşamadım. Ben sizin de sorun yaşayacağınıza inanmıyorum. Anca parça pahalıdır ona bir şey diyemem. Ama 110 120 bizim gençlere yetmiyor usta. İlla son hız akc abi diye soruyorlar. Yazık. Sonra tosluyorlar bir yere Allah korusun. Biraz para bulursam 400 nk yı düşünüyorum sırf çift silindir naked binmek için.
Rebornx4
01 Mart 2017, 21:18
Vallahi çok güzel yazmışsınız. Ben de şu an kullandığım motoru bu mantıkla aldım. Daha önce pulsar kullandım. Şu ana kadar sorun yaşamadım. Ben sizin de sorun yaşayacağınıza inanmıyorum. Anca parça pahalıdır ona bir şey diyemem. Ama 110 120 bizim gençlere yetmiyor usta. İlla son hız akc abi diye soruyorlar. Yazık. Sonra tosluyorlar bir yere Allah korusun. Biraz para bulursam 400 nk yı düşünüyorum sırf çift silindir naked binmek için.
Her motorun yapılış amacı sabit. 150cc motorların hepsi "commuter" sınıfındadır. Yani teknik olarak evden işe, işten eve gidip, şehir içinde sağa sola gezmek için. Arkadaşlar bu motorun son hızı 100. Evet 110 da görür 120 de ama son hızı 100! 100km üstü süratlar için elverişli olan hacim 250cc ve yukarısıdır. 150cc motorlar şehir içinde rahatça ulaşım sağlamak için tasarlanmıştır.
Bir diğer belirtmek istediğim nokta da bu motorun frenleri gerçekten çok çok iyi. Bugün ilk defa panik fren denemem oldu(ki deneme değil az daha yolda mal mal yürüyen 2 suriyeliye giriyordum) ve gram kayma yaşamadan zınk diye durdum. Neyse daha fazla konuşmayayım yoksa cidden Mondial'den para falan alıyorum zannedilecek. :)
fearlesboyy
02 Mart 2017, 09:46
Her motorun yapılış amacı sabit. 150cc motorların hepsi "commuter" sınıfındadır. Yani teknik olarak evden işe, işten eve gidip, şehir içinde sağa sola gezmek için. Arkadaşlar bu motorun son hızı 100. Evet 110 da görür 120 de ama son hızı 100! 100km üstü süratlar için elverişli olan hacim 250cc ve yukarısıdır. 150cc motorlar şehir içinde rahatça ulaşım sağlamak için tasarlanmıştır.
Bir diğer belirtmek istediğim nokta da bu motorun frenleri gerçekten çok çok iyi. Bugün ilk defa panik fren denemem oldu(ki deneme değil az daha yolda mal mal yürüyen 2 suriyeliye giriyordum) ve gram kayma yaşamadan zınk diye durdum. Neyse daha fazla konuşmayayım yoksa cidden Mondial'den para falan alıyorum zannedilecek. :)
aynen frenlerı bende begeniyorum bencede parasının hakkını gayet verıyor sıfırı ıcın dıyemem ama benım gıbı uygun 2, el alanlar için harıka ötesi bir motor.( bu aralar teker bile yapıyorum gaza gelip : ) )
Mrmhmtt
04 Mart 2017, 18:43
Kardeşim bn ilk defa alcaktim motor arastirdim gayette guzel bayide 10 dk falan baktim icim oldukca rahat plaka ruhsatin cikmasini bekliyorum hafta ici nasipse elimde olacak yok torku dusuk yok satilmaz bilmem ne cokta umrumda degil her kör malın bi topal alicisi vardir zaten motoru almadan satmayi dusunursek sıkıntı neticede sıfır mal aliyosun bakimini yaparsan bnce sikinti olmaz olsada epi topu ne kadar ki parcasi ne kadar olsun bnm cok hosuma gitti aldim valla :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:25 ----------
Ben aldim valla hemde karar vermem 10 dk surmedi icimdd gayet rahat sekli semalide yerinde ilk defa motor sahibi oldum plaka ruhsat cikmasini bekliyorum :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:31 ----------
Kardesim kazasiz belasiz ins bnde yeni aldim ruhsat plaka cikmasini bekliyorum bnm arastirmam 10 dk falan surdu aldim ciktim ani oldu bakalim bnmde ilk motorum dedigin gibi gayet afilli duruyo :) bizim milletin huyudur ayakkabinin alti delik olsada ustu hep boyalidir :) hadi hayırlısı
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:00 ----------
Ilgimi cekti, takipteyim.
bence al bitane seni takıp etsınler :)
blackberry
05 Mart 2017, 21:29
Arkadaşlar merhaba,
Başlığı yaklaşık 2,3 haftadır takip ediyorum.Ben de pulsar 150 ns ve cf 150nk arasında kalanlardanım. Gönül cf150 nk dan yana ama pulsar da motoruna daha çok ilgili gibi sanki. Bir de sanki türkiye de hala çok fazla satış yapılamamış, piyasaya girilememiş gibi bir durum söz konusu. Her neyse başlığı takibe devam. :)
sdemircan
06 Mart 2017, 10:55
Herkese merhaba, yaklaşık 9 ay oldu alalı 2500 kmyi geçmiş bulunuyorum. Bu süre zarfında kullandığım kadarıyla herhangi bir sorun yaşamadım. Yağ değişimi ve bakımları dışında extra bir masrafta bulunmadım. 3000 km de komlpe bakıma girecek. Neler kontrol edilir veya değişir bilemiyorum servis zamanı yapılanları da buraya yazarım.
Motosiklet 150cc sınıfına göre diğerlerinden her zaman 1 gömlek üstün bana göre. Gerek malzeme kalitesi gerek donanım özellikleri gerekse görünüşü ile her zaman öne çıkıyor.
Motosiklet hakkında günlük hayatta vede sosyal medyada denk gelenlerin en çok sorduğu soru kaç yapıyor.
Bana göre tasarımına aldanıp bu motoru almak isteyen çok var. Arkadaşlar bu motor gideceğiniz yere ekonomik şekilde ulaştırır. 90 km ile gideceğiniz yere çok rahat varırsınız. daha fazlasını da yapıyor 110 - 120 gidiyor ama bu motorun sınırını zorlamaya başlıyor.
İlk başlayanlar için güzel bir seçim olur. Kullanımı rahat Şehir içinde atik ve kıvrak. gazı açtığında kolayca sıyrılıp gidiyorsun.
Bi kaç tanede fotoğraf atayım buyurun ;
http://i.hizliresim.com/V0Vqaj.jpg (http://hizliresim.com/V0Vqaj)
http://i.hizliresim.com/4PgBlp.jpg (http://hizliresim.com/4PgBlp)
http://i.hizliresim.com/37Dbo5.jpg (http://hizliresim.com/37Dbo5)
http://i.hizliresim.com/kbkNvy.jpg (http://hizliresim.com/kbkNvy)
http://i.hizliresim.com/5gd5YD.jpg (http://hizliresim.com/5gd5YD)
Mrmhmtt
07 Mart 2017, 13:06
Bildigim kadariyla piyasada motor konusunda yeni bu bnm isime geliyo neden? Bundan once bu kategorideki motorlarla ilgili fizibilite yapilip eksik yonler gorulup tamamlanmistir diye düşünüyorum ilk defa motor almayi kafama koydum oglen saatleriydi bikac modele baktim bunu gordum o aksam gittim aldim yani hersey 3 saat içinde olup bitti evraklar tamamlaninca teslim alcam bu motoru kullanan ve uzun yillardir motor suren arkadaslarimdanda teyit aldim iyi oldugu yonunde icim iyice rahatladi sabirsizlikla bekliyorum hadi hayırlısı:) bu arada kardeslerim bugun bi motor kazasi gordum adam firladi gitti motordan minibusle kafa kafaya carpisti lütfen dikkat illede dikkat mutlaka dikkat !!!
fearlesboyy
07 Mart 2017, 13:24
Bildigim kadariyla piyasada motor konusunda yeni bu bnm isime geliyo neden? Bundan once bu kategorideki motorlarla ilgili fizibilite yapilip eksik yonler gorulup tamamlanmistir diye düşünüyorum ilk defa motor almayi kafama koydum oglen saatleriydi bikac modele baktim bunu gordum o aksam gittim aldim yani hersey 3 saat içinde olup bitti evraklar tamamlaninca teslim alcam bu motoru kullanan ve uzun yillardir motor suren arkadaslarimdanda teyit aldim iyi oldugu yonunde icim iyice rahatladi sabirsizlikla bekliyorum hadi hayırlısı:) bu arada kardeslerim bugun bi motor kazasi gordum adam firladi gitti motordan minibusle kafa kafaya carpisti lütfen dikkat illede dikkat mutlaka dikkat !!!
şimdiden hayırı ugurlu olsun kazasız sürüşler bizimle bilgi ve deneyimlerniizi paylaşırsanız insanlar daha cok bilgi sahibi olurlar
blackberry
07 Mart 2017, 15:30
Hayırlı olsun. Ben de sabah gidip ön görüşme yaptım. Daha kesin karar vermedim, yaşadığım ilçe de tek isteyen ben olduğum için mondiali aradı adamlar 6.500 tl nakit fiyatı verdiler bakalım hayırlısı.
sdemircan
08 Mart 2017, 09:21
Hayırlı olsun. Ben de sabah gidip ön görüşme yaptım. Daha kesin karar vermedim, yaşadığım ilçe de tek isteyen ben olduğum için mondiali aradı adamlar 6.500 tl nakit fiyatı verdiler bakalım hayırlısı.
6500 tl nakit fiyat çok güzel. Ben alırken o kadar indirim yapmadılar. Bende bu motoru aldığımda kimsede yoktu. motoru beğenen arkadaşlarımdan biriside sipariş verdi. Şuanda bayide yok oda mondialden gelecek bir kaç güne.
blackberry
08 Mart 2017, 12:02
6500 tl nakit fiyat çok güzel. Ben alırken o kadar indirim yapmadılar. Bende bu motoru aldığımda kimsede yoktu. motoru beğenen arkadaşlarımdan biriside sipariş verdi. Şuanda bayide yok oda mondialden gelecek bir kaç güne.
Valla hocam mondial bayisi olan adamlar aynı zamanda beyaz eşya ve mobilya bayiliğide yapıyor. :) Ben de evlilik sürecinde hemen hemen bütün alışverişlerimi onlardan yaptığım için direk 500 tl düştüler. Galiba biz bu adamdan fazlasıyla para kazandık artık daha fazla kazıklamayalım diye düşündüler. :)
Mrmhmtt
08 Mart 2017, 15:23
Abi bnde yeni aldim 4 pesin 2450 12 taksit kredi karti 6450 ye geldi bu arada trafik sigortası 3 binlere kadar cikiyo en dusugu axa 1115 tl ye yaptirdim hic ole 500 havasina girme bn girdim havam söndü :) cuma teslim alcam ins ozellikler hakkinda yazilanlardan baska bise bilmiyorum bnmde ilk motorum ama başka sormak istedigin bisey olursa instg. Mrmhmtt face eklemeye kapalida yeni evliyim ondan 🙈
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:20 ----------
Bu arada bnm aldigim fiyata plaka ruhsat dahil
fatih biber
08 Mart 2017, 17:17
merhaba bende bu motordan almayı düşünüyorum acaba 100 km de ne kadar yakıt tüketiyor ve servis kaç km bir ücretleri nedir acaba?
Mrmhmtt
08 Mart 2017, 21:38
hayırlı ugurlu olsun ben cuma teslım alcam 6450 ye aldım ben plaka ruhsat ıcınde beklıyorum valla ama yagmur gelıyomus :(
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:32 ----------
hele bi alayım binicem üstüne vurucam kırbacı :) cuma teslım alıyorum nasıpse ama yagmur gelıyomus :( bındıkce ızlenımlerımı paylasıcam mutlaka :)
fearlesboyy
09 Mart 2017, 09:49
Abi bnde yeni aldim 4 pesin 2450 12 taksit kredi karti 6450 ye geldi bu arada trafik sigortası 3 binlere kadar cikiyo en dusugu axa 1115 tl ye yaptirdim hic ole 500 havasina girme bn girdim havam söndü :) cuma teslim alcam ins ozellikler hakkinda yazilanlardan baska bise bilmiyorum bnmde ilk motorum ama başka sormak istedigin bisey olursa instg. Mrmhmtt face eklemeye kapalida yeni evliyim ondan
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:20 ----------
Bu arada bnm aldigim fiyata plaka ruhsat dahil
merhaba bende bu motordan almayı düşünüyorum acaba 100 km de ne kadar yakıt tüketiyor ve servis kaç km bir ücretleri nedir acaba?
ben sıgortayı 340 tl ye yaptırdım.yakıtı tam ölçemedim malum göstergem kırık ama üst kısımlarda bir arkadaş ölçmüştü.ama sakin kullanımda 2- 2,5 lıtreyı gececegını sanmıyorum.
Mrb arkadaşlar bende cf sahibi oldum ,ocak ayında aldım plaka işlemlerini yeni halledeceğim garajda duruyor şimdilik .Aklınızda bulunsun sıfır alırken istanbul ikamet edenler adınıza alirsaniz en aşağı 1100 tl sigorta çıkıyor
benim ilk aracım bu yaş 25 580 lira çıktı bana sigorta
mfBulut
10 Mart 2017, 23:09
İlk motor olarak düşünüyordum. Altımda oyuncak gibi kalınca vazgeçtim. 1.83 boyla komik durdu maalesef
Celal89
10 Mart 2017, 23:17
Herkese merhabalar, foruma yorum yazan ilk 150nk kullanıcılarından biriyim, kafasında soru işaretleri olup, alıp almama konusunda tereddüt eden arkadaşlar için ufak bir paylaşım daha yapmak istedim;
Motorumu haziran ayında aldım, an itibari ile 6000km oldu ve şükür en ufak bir sıkıntısı çıkmadı, hergün işe gidip geliyorum, soğukta, yağmurda vs, Aralıkta -10 derece gibi havada dışarıda bırakıp ertesi gün tek marşla çalıştırıp izmitten istanbula geldim( ort 70km) , gerek oturuş pozisyonu gerekse gidon yüksekliği, Dengesi ile oldukça keyifli bir kullanımı var, aldığım günden beri forumdan beni bulup fikir alan arkadaşlardan 3-4 arkadaşın daha almasına vesile oldum, donanımı, malzeme kalitesi, tasarımı vs. Birçok kriterine baktığınızda emsallerinin dudak uçuklatan fiyatlarda olduğunu görebilirsiniz.ilk motorumu sıfır 2014 yamaha mt125 almıştım ve fiyatını 9950deyken ben 9800e almıştım, 3 hafta sonra 12000 küsür 3-4 ay sonra 14000 civarı şuanda ise 16750 oldu, gerisini siz hesaplayın. Başka herhangi bir konuda fikir almak isterseniz /TTKVY uzantısı ile facebooktan çekinmeden sorabilirsiniz.Tekeriniz düz bassın
fearlesboyy
11 Mart 2017, 01:16
Herkese merhabalar, foruma yorum yazan ilk 150nk kullanıcılarından biriyim, kafasında soru işaretleri olup, alıp almama konusunda tereddüt eden arkadaşlar için ufak bir paylaşım daha yapmak istedim;
Motorumu haziran ayında aldım, an itibari ile 6000km oldu ve şükür en ufak bir sıkıntısı çıkmadı, hergün işe gidip geliyorum, soğukta, yağmurda vs, Aralıkta -10 derece gibi havada dışarıda bırakıp ertesi gün tek marşla çalıştırıp izmitten istanbula geldim( ort 70km) , gerek oturuş pozisyonu gerekse gidon yüksekliği, Dengesi ile oldukça keyifli bir kullanımı var, aldığım günden beri forumdan beni bulup fikir alan arkadaşlardan 3-4 arkadaşın daha almasına vesile oldum, donanımı, malzeme kalitesi, tasarımı vs. Birçok kriterine baktığınızda emsallerinin dudak uçuklatan fiyatlarda olduğunu görebilirsiniz.ilk motorumu sıfır 2014 yamaha mt125 almıştım ve fiyatını 9950deyken ben 9800e almıştım, 3 hafta sonra 12000 küsür 3-4 ay sonra 14000 civarı şuanda ise 16750 oldu, gerisini siz hesaplayın. Başka herhangi bir konuda fikir almak isterseniz /TTKVY uzantısı ile facebooktan çekinmeden sorabilirsiniz.Tekeriniz düz bassın
tek merak edılen benzın tuketımı net bir ölçüm yaptınızmı bendede var yenı aldım gösterge bozuk ve bana cok yakıyor gıbı geldı hep ekonomık modda bazen ara sıra dıp gaz yapıyorum ama
blackberry
11 Mart 2017, 11:23
Evet şu yakıt konusunda net bir bilgi alsak daha iyi olacak. :)
Rebornx4
11 Mart 2017, 12:02
tek merak edılen benzın tuketımı net bir ölçüm yaptınızmı bendede var yenı aldım gösterge bozuk ve bana cok yakıyor gıbı geldı hep ekonomık modda bazen ara sıra dıp gaz yapıyorum ama
Beyler yukarıda belirttiğim gibi 100km'de net 2,77 litre yaktı. Bu motor 3 litreyi geçmez, 2,5 litreden aşağı düşmez. Bu değerler haricinde ya motor donanımsal bir problemden ötürü fazla yakıyordur, ya da sahibi ekstrem koşullarda kullanıyordur. Basa basa gezseniz bile 3 litreyi aşamazsınız.
Bugün itibariyle kaporamı verdim, showroomda kalan son motoru aldım.Stok sorunu var oldukça.Satıcılar tok arkadaşlar.Çok sattığını gören distribitör de yakında basar zamı.Evet 6100 e kadar bu motoru alan arkadaşlarımız oldu fakat stok azaldıkça ve satışlar arttıkça fiyatta düşmemeye başladılar.Plaka ruhsat HARİÇ 6500 e anlaştım.Karta vade farkı almıyorlar artık eskisi gibi.İstanbul anadolu yakasından aldım.Malzeme kalitesi japon çin arası.Bu da çin eyvallah da bir mondial kanuni asya motor falan değil yani, dolu bir motor.Sigorta fiyatlarından çok korktum, yaş 24.İki kere sigorta yaptırdım 100 ve 200 ödedim 59 plaka.Şimdi kütük istanbulda.bu riski göze alamayıp taa memleketim Artvin için uçak biletimi aldım işlemleri orda yaptıracağım.Arada mutlaka fiyat farkı olacaktır, o farkla da memleketimi görmüş olacağım.Bir sonraki senelerde de daha az çıkacağını zannediyorum.Bu forumda bana özelden yardım eden arkadaşlar oldu sağolsunlar.Sıra bizde.Sorularınız varsa instagramdan mesaj atınız.Kullanım süresince burayı dolduracağım zaten bilgi eksiklerimiz azalsın.
Mrmhmtt
11 Mart 2017, 23:50
merhabalar;
dün itibatiyle motorumu aldım plaka ruhsat ıslemlerı suruyor naklıye ıle getırcektım ama hem ertesı gunu bekleyemedım hemde naklıye ucretı cok geldı bana hayatımda dıreksıyon sınavı harıc ılk kez motor kullandım fatih şehremınınden ümraniyeye kadar getırebıldım biraz heyecanlı bıraz acemı ama gayet keyıflı bı yolculuktu 30 km :) yolda birisi polis 3 ü motorcu arkadaslar olmak uzere 4 kere cevrıldım sordular gayetde begendıler semtımde uzun yıllar motor kullanan arkadaslarımda test surusu yaptı ve hepsıde cok begendı hatta ben motoru teslım alırken ıkı arkadas scooter bakıyodu vazgecırdım cok begendıler ve onlarda 150 nk aldı :) yagmurlar dınsın hava guzellessın deneyımlerımı sızınle paylasıcam tekrardan ALLAH kaza bela vermesın hıc bırımıze. bu arada celal89 kullanıcı ısımlı arkadasa cok tesekkurler ılgısınden dolayı :)
Whatsapp grubumuz için numaranızı özelden iletebilirsiniz.
Bakım aralığı 2bin km.Bu büyük bir maliyet bence büyük şehirlerde çok km yol yapanlar için.
Rebornx4
12 Mart 2017, 12:06
merhabalar;
dün itibatiyle motorumu aldım plaka ruhsat ıslemlerı suruyor naklıye ıle getırcektım ama hem ertesı gunu bekleyemedım hemde naklıye ucretı cok geldı bana hayatımda dıreksıyon sınavı harıc ılk kez motor kullandım fatih şehremınınden ümraniyeye kadar getırebıldım biraz heyecanlı bıraz acemı ama gayet keyıflı bı yolculuktu 30 km :) yolda birisi polis 3 ü motorcu arkadaslar olmak uzere 4 kere cevrıldım sordular gayetde begendıler semtımde uzun yıllar motor kullanan arkadaslarımda test surusu yaptı ve hepsıde cok begendı hatta ben motoru teslım alırken ıkı arkadas scooter bakıyodu vazgecırdım cok begendıler ve onlarda 150 nk aldı :) yagmurlar dınsın hava guzellessın deneyımlerımı sızınle paylasıcam tekrardan ALLAH kaza bela vermesın hıc bırımıze. bu arada celal89 kullanıcı ısımlı arkadasa cok tesekkurler ılgısınden dolayı :)
hayırlı olsun kardeş, tekerin düz bassın :)
Whatsapp grubumuz için numaranızı özelden iletebilirsiniz.
Bakım aralığı 2bin km.Bu büyük bir maliyet bence büyük şehirlerde çok km yol yapanlar için.
ben kendi bakımımı her zaman kendim yaptığım için pek umursamadım bakım aralıklarını. Bu arada yabancı kitapçıkla TR kitapçığın bakım çizelgesi ÇOK AMA ÇOK farklı. Değişimlerden tutun periyoda kadar. TR'de neden bu kadar farklı anlayamadım.
stevejones
12 Mart 2017, 17:33
merhabalar;
Hayırlı ugurlu olsun,0 tecrube ıle o yolu gecebıldıysen nıspeten surusu ve hakımıyetı kolayda bır mtor demekkı,bende ılgılenıyorum cunku,bu arada merak ettım polıs standart cevırmemı yaptı yoksa motor dıkkatını cektıde soru sormak ıcınmı cevırdı?
ben kendi bakımımı her zaman kendim yaptığım için pek umursamadım bakım aralıklarını. Bu arada yabancı kitapçıkla TR kitapçığın bakım çizelgesi ÇOK AMA ÇOK farklı. Değişimlerden tutun periyoda kadar. TR'de neden bu kadar farklı anlayamadım.
Gerçekten bu iş bildiğiniz ticari olaya döndürülmüş.2binde bakım mı olur 30 bine kadar 15 kez servise gidiorsunuz bence çok fazla
Orjinal kullanım klavuzu ise şöyle.
http://i.hizliresim.com/dPZRAp.jpg (http://hizliresim.com/dPZRAp)
Cenk.D
13 Mart 2017, 02:22
Merhaba siteye daha yeni üye oldum. Motor sevdası da yeni yeni başladı diyebilirim. Normalde Superlight 200 modelini çok beğeniyordum ama şans eseri yolda yürürken (İzmir) Cf Moto 150 NK modelini gördüm ve baya hoşuma gitti. Hoşuma gitme sebebi cahilliğime verin ama teknik konulardan anlamadığım için sadece dış görünüşü kastediyorum ki Superlightıda bu sebeple tercih edecektim. Ama Superlight sıfırı 9.150 TL dediler ve baya pahalı geldi cidden. 2. el mi alsam derken 150 NK sıfır fiyatı olması da ilgimi baya çekiyor. Kısacası kararsızlıklar kararsızlıklar.
Not: 26 yaşında 1.77 95 Kg. Yeni A2 ehliyet sahibi acemi motor sevdalısı. (8 Yıldır B ehliyetim mevcuttur.)
sdemircan
13 Mart 2017, 14:53
Son zamlardan sonra Cfmoto 150NK da bundan nasibini aldı.
Fiyat 6999 TL fiyat bandından 8.899 TL'ye çıkmıştır.
İlgilenen arkadaşlara duyurulur.
stevejones
13 Mart 2017, 16:08
bu bence zorunlu zamdan zıyade bıraz fırsattan yararlanma olmuş,dolar kuru bu nebze artmadı,6999 dan 7500 yada bılemedın 8000 olabılırdı,ayrıca motorun seklı semalı guzel olsada kısısel gorusum çin motoruna 9000 lıra verılmez,nedır yanı nerdeyse 2 CBF parasına bır tane cf-moto mu alınacak.
Kocatepe
13 Mart 2017, 19:41
bu bence zorunlu zamdan zıyade bıraz fırsattan yararlanma olmuş,dolar kuru bu nebze artmadı,6999 dan 7500 yada bılemedın 8000 olabılırdı,ayrıca motorun seklı semalı guzel olsada kısısel gorusum çin motoruna 9000 lıra verılmez,nedır yanı nerdeyse 2 CBF parasına bır tane cf-moto mu alınacak.
Aynen, katılıyorum.. iş, terbiyesizlik boyutuna kaçmış.. çünkü 650'lik olanın fiyatı aynen duruyor, o değişmemiş.. 150 olanın fiyatını patlatmışlar.. muhtemelen forumları ve olumlu yorumları takip ediyorlar, ki kesin ediyorlar... öpelim milleti demişler...
Motosikleti bugün teslim alırken kaynanan seviyormuş dendi.Fiyatı gerçekten şişirmişler.
Rebornx4
13 Mart 2017, 21:50
Durun beyler daha bunlar iyi günlerimiz :) Mevcut dolar ve euro kuruyla, ülkedeki siyasi durumu da hesaplarsanız daha çok zam yeriz bu memlekette.
İpin ucu kaçmış diyorsunuz, Çin motoruna 9000 fazla ona da eyvallah. Ancak yakında CBF 7500, YBR 8500'den kapı açacak bilesiniz. Satıcılar mevcut kurla dengeleyemiyorlar fiyatları. Arkadaşlar farkında değilsiniz belki ancak ülkede gizli DEVELÜASYON var. Üstelik 1999 krizinden çok çok daha üst seviyede. Paramızın malesef değeri yok ve günden güne daha da düşüyor. Bizde anca dolar yakıp... neyse bundan sonrası siyasete girecek. 9 senelik forum kariyerimi yakmayayım :)
Sözün özü, motorun fiyatı aynı. Ancak artan kurlar yüzünden malesef kurtarmıyor... Kızacağınız kişi ise kesinlikle motosiklet firmaları değil. Bakın birkaç aya CBF'ler bile 7000-7500 bandında satılmaya başlanacak. Karbüratörlü, 10 senelik motor 7500 TL!!! Ahanda çinli diye attığımız bu motor 9000 TL!!! Paramızın değeri düşerken, kazancımız aynı kalıyor. Elin oğlu 2-3 maaşıyla 650cc binerken, biz bir senelik kazancımızı 150cc motora bayılıyoruz.
Allah sonumuzu hayır etsin...
Ergün Er.
13 Mart 2017, 22:03
Ben an itibariyle hala 6.999 olarak bir cok bayide goruyorum. Pesin fiyatta indirim de var.. Nisan Mayis gibi zam gelir bence . Sizin o fiyat aldiginiz yerler firsatcilarin dukkani olmasin?
whitedeamon
13 Mart 2017, 22:24
Onlar eski stoklardır hocam.Aynı fiyattan satılanlar.2017ler söylenen fiyattan geliyordur sanırsam.
Ergün Er.
13 Mart 2017, 22:42
Onlar eski stoklardır hocam.Aynı fiyattan satılanlar.2017ler söylenen fiyattan geliyordur sanırsam.
Hocam o bayii bilerek oyle yazmis, ilani arastirdim gordum . Model 2016 ,2017 degil, pazarlama taktigi o fiyati goren zam gelmis korkusuna kapilip arayacak , bayii de diyecek ki yukarda yazan arkadasa dedikleri gibi ; "oo kaynanan seviyormuş kardes zam gelecek 2017 modellere gel sana 2016 verelim 6999 a " yani bir nevi essegini kaybettirip geri bulduracak akillarinca. Surada cebinde nakit parasi olan 100 kisiye anket yapalim 8.900 e 150nk alir misiniz diye bir kisi cikmaz alacak olan.
Şöyle bir gerçek var ki stok sorunu oldukça yüksek bir motosiklet.Bayilerde bulmak oldukça zorlaştı.Belki de kalmadı çoğunda.Fabrikada motor yok diyor bayiler.Eğer stok kontrolünü sahibinden üzerinden yapıyorsanız o kişileri tek tek arayın(ben yaptım).Nerdeyse hiçbirinde stok yok.Balcı motor var mesela o da sipariş alıyor motor varmış gibi, kim bilir ne zaman teslim edecek motorları.
Mrmhmtt
14 Mart 2017, 00:01
eyvallah :) önce plakam olmadığı için çevirdi -hop! nereye plakan yok dedi bende - yarım saat önce aldım pazartesiye cıkıyo plaka dedım sonra motoru ıncelemeye aldı honda mı bu dedı :) masallah kaza bela vermesın ALLAH dedı cok guzel cok hosuma gıttı vs vs sonra ugurladı benı :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:58 ----------
gençler abiler kardeşler bayilerin yok çekme sebebi bu motora zam gelecek olması olabilir mi?? nitekim liste fiyatı 8.899 tl olmuş
Lazasker
14 Mart 2017, 02:56
Ben Aralık'ın sonlarına doğru aldım motoru, yeni yılda zam gelecekti üst düzey yetkili bir ağabeyimiz söylemişti. Hatta kısa bir süre UMA bayiler motosiklet siparişi veremiyordu CF Moto zam konusunda toplantılar yaptığı için satış yapmıyordu. Derken zam gelmedi. Şimdi gecikmeli olarak gelmiş. İyi yırttık. :) Keşke gelmese tabii ki ama bunun nedeni CF Moto değil bence. Birçok şeye zam geldi.
Bu arada bu fotoğraf da benden olsun. Karadeniz'in dik ve kıvrımlı yokuşlarını bilirsiniz. Bana mısın demedi.
http://i.hizliresim.com/brJL58.jpg
sdemircan
14 Mart 2017, 08:42
Ben an itibariyle hala 6.999 olarak bir cok bayide goruyorum. Pesin fiyatta indirim de var.. Nisan Mayis gibi zam gelir bence . Sizin o fiyat aldiginiz yerler firsatcilarin dukkani olmasin?
Cfmotonun sitesinde güncellenen fiyatı söyledim. Bunu fırsata çevirip elinde stok bulunanlar zamlı fiyattan satışa sunarlar. Eski Fiyattan satıp stoklarını bitireceklerini asla sanmıyorum.
fearlesboyy
14 Mart 2017, 11:09
Durun beyler daha bunlar iyi günlerimiz :) Mevcut dolar ve euro kuruyla, ülkedeki siyasi durumu da hesaplarsanız daha çok zam yeriz bu memlekette.
İpin ucu kaçmış diyorsunuz, Çin motoruna 9000 fazla ona da eyvallah. Ancak yakında CBF 7500, YBR 8500'den kapı açacak bilesiniz. Satıcılar mevcut kurla dengeleyemiyorlar fiyatları. Arkadaşlar farkında değilsiniz belki ancak ülkede gizli DEVELÜASYON var. Üstelik 1999 krizinden çok çok daha üst seviyede. Paramızın malesef değeri yok ve günden güne daha da düşüyor. Bizde anca dolar yakıp... neyse bundan sonrası siyasete girecek. 9 senelik forum kariyerimi yakmayayım :)
Sözün özü, motorun fiyatı aynı. Ancak artan kurlar yüzünden malesef kurtarmıyor... Kızacağınız kişi ise kesinlikle motosiklet firmaları değil. Bakın birkaç aya CBF'ler bile 7000-7500 bandında satılmaya başlanacak. Karbüratörlü, 10 senelik motor 7500 TL!!! Ahanda çinli diye attığımız bu motor 9000 TL!!! Paramızın değeri düşerken, kazancımız aynı kalıyor. Elin oğlu 2-3 maaşıyla 650cc binerken, biz bir senelik kazancımızı 150cc motora bayılıyoruz.
http://www.cfmoto.com.tr/model/touring/150-nk
evet şimdi siteye baktım şaka gibi sesli güldüm...
http://i.hizliresim.com/j8V62j.png (http://hizliresim.com/j8V62j)
Allah sonumuzu hayır etsin...
kım ne derse desin bu iş arz talep meselesidir arkadaş zaten tutulmayan bir marka ve motora 9 bın tl veren ve milletı bu para verecek kadar enayı zanneden zihniyeti kınarım...koskoca G.antepde bayıde bıle bır tane yokken bayı para baglamak istemezken 6800 tl bıle satılamayan bır motora eger gerçekre 9 bın tl istemek sanırım bunlar kendisini kanıtlamıs baska markalarla yarısıyor sanıcak hangı kafa acaba.evet eleştiriyorum sanmayın sallıyorum isteyene özelden resimlerini atarım cf sahibi ve kullanıcısıyım ama herseyınde bir ederi var. fıyatı şişkin şey kaliteli ve oooo harıka vs diye tanımlanamaz olması gereken fıyat aralıgı asla ama asla 7 bını gecememesıdır.diğer bir konuda km bakımı servis parayı vurmak için her bin km bakımmı olur ya bu kadarmı motorlarınız guvensız ve bakıma muhtaç begenmedıklerı motorların bıle bakım aralıgı 3-4 bın km dir.arkadaşlar bunlar konusulması ki insanlar hatasından vazgecsin dandik 1,2 litre yag koyacagız diye bakım adı altında millet soyulmasın.bundan bahseden yok.150 cc bır motorun yedek parçasının bu kadar pahalı olmasıda cabası lafımın ortasından basından alacaklar için yeniden yazıyorum cf 150 kullanıcısıyım guzel harıka motor ama bulunmaz hınt kumasıda degıl su ankı ederını hak eden ama fazlasını için bir tırnak düşük kalan bır motor.
mehmet_2026
14 Mart 2017, 11:16
Ya bunun 250cc liğini getirmeden 400cc ye geçtiler türkiyede 250cc üstünde vergi yüksek çok satamazlar ama 250cc getirseler şekilli motor azda kaliteli olsa peynir ekmek gibi satar yok mu bu motorun 250cc liği arkadaşlar yoksada gündem oluşturalım belki yaparlar
bassar
14 Mart 2017, 14:21
Arkadaşlar ben alalı neredeyse bir sene oldu. Daha önce yazdığım gibi sadece arka fren lambası yanma sorunu yaşadım. Onun haricinde bi sorum yaşamadım. Soğuk günlerde bile marşa bas devam. Tekerlekler artık hoşuma gitmiyor. Bu konuda bi değişikliğe giden oldu mu ? Ya da bi önerisi olan var mı merak ediyorum.
acunli_45
14 Mart 2017, 16:29
9 bin tl iyce uçmuş ama tercih meselesi yinede:)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO