Orijinalini görmek için tıklayınız : CF Moto CF Moto 150 NK Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
[
18]
19
ÖNCELİKLE HERKEZE SELAMLAR KARDEŞİM AYNI SORUN BENDEDE OLDU BEN SERVİSLERİ GEZDİM BULDUGUM BUTUN SAYFALARA BAKTIM BANA DEDİKLERİ OKSİJEN SENSÖRUNU DEGİŞTİR DEDİLER ŞİMDİ CF MOTONUN YEDEK PARCA FİYATLARI MALUM 570 TL SADECENE UFACIK Bİ PARCA Bİ ZARARI YOK ASLINDADA İNSANI BİRAZ RAHATSIZ EDİYO YANİ BENİ ÇOK EDİYORDU KAFAYA KOYDUM DEGİŞTİRİCEM PARAYI AYARLAMAYA BAŞLADIM YAVAŞTAN SONRA DEDİMKİ KARIŞTIRIYIM Bİ BEYNİNİ SÖTÜM TAKTIM RADYOTÖR FİŞİNİ SÖKTUM TAKTIM EN SON ARTCI SELESININ ALTINDAKİ SIGORTAYI ACTIM TEK TEK KONTAGI AC KAPA YAPA YAPA CIKARDIM TAKTIM YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM 3. YADA 4. SIGORTAYI SOKTUM TAKTIM IŞIK SÖNDÜ SERVİSE GİTTİM DEĞİŞTİRSİNLER DİE OKSİJEN SENSORUNU ADAMLAR GEREK YOK SAGLAM BU DEDİLER BENDE ANLADIMKİ BUNLAR SADECENE 1 2 TL LİK SIGORTAYI DEĞİŞTİRMESİ GEREKİRKEN BENİ 500 600 LİRALIK MASRAFA SOKUCAKLARDI AMAN DİYİM DİREK İLK GİTTİGİNİZ SERVİSE HEMEN YAPTIRMAYIN TABİ ÖNEMLİ BİRŞEY DEGİLSE ONLARA GORE HER SEY ÖNEMLİ AMA BÖLE UFAK TEFEK ŞEYLERE ONCA PARA VERİLMEZ SANA TAVSİYEMDE Bİ BAK İSTERSEN BENİM MOTORUM BU ARADA 3.VERSİYON MOTORUN HER YERİNİ KARIŞTIRIN BİR ÇOK PARCASINI DEGİŞTİRİN KENDİNİZE HAS YAPIN BEN NORMALDE LASTIK YAKMAYA BAYILIRIM AMA MOTORA BOLE DİŞLİ LASTIK COK YAKIŞTIGI İÇİN DİŞLİ LASTIK TAKTIM DAHA BOLE AGRESİF DAHA ŞEKİLLİ OLDU YAN STİCKERLARI SÖKTÜM SADE CF LOGOSU DURUYO BENİM HOŞUMA BU ŞEKİLDE GİTTİ MANETLERİ DEĞİŞTİRİP TUKUAZ MANET KOYDUM EGSOZU VE BİR COK ŞEYİ DEĞİŞTİRDİM ŞU ANDA MOTOR İLK ALDIGIM HALDEN COK FARKLI UGARŞMAYI SEVİN MOTORU KENDİ İSTEGİNİZE GORE YAPIN MİLLETİN İSTEGİNE YADA SURASI SOYLE OLSUN DİYE YAPTIRMAYIN FİKİR ALIN AMA FİKİRİ GELİŞTİRİN [/FONT][/FONT][/U][/U][/I][/I][/I][/I][/I][/B][/FONT][/FONT][/I][/I][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR]
Récharcinq
02 Şubat 2019, 22:41
Arkadaşlar iyi akşamlar size bir kaç sorum olacaktı. Motora bakım yapıcam da 3000 km oldu kendimi ne gibi bakımlar yapabilirim. Ayrıca 6bin devirden sonra motor titriyor arkaya oturanlar çok titriyorum falan diyor ama sorun nedendir? Bir de ne gibi bakımlar yapabilirim. Teşekkürler.
YasinC
02 Şubat 2019, 23:36
@Whiskeysour
Zinciriniz çok gevşek görünüyor kontrol etmeniz de yarar var.
REmreYD
05 Şubat 2019, 14:01
Selamın aleyküm Motor almaya niyetlendim ve CF moto 150nk çok hoşuma gitti yedek parça sıkıntısını gördüm forumdaki yazılardan ama şu anda internetten kontrol edince parçalar var gözüküyor ve motorun euro4 serisi geldi acaba yedek parça sorununu aştılar mı ?
Ghost.ux
15 Şubat 2019, 03:27
Öncelikle selamın aleyküm ben aranıza yeni katlıdım fakat uzun zamandır formu takip ediyorum benim motosikletim siyah gidon turkuaz amortisör olan verisyon ben gösterge panelini kurcalarken bazı ayarlarla oynadım ve km saati normalinden falza gösteriyor maksimüm hızım 228 kmh oldu bunu nasıl düzeltebilirim biligisi olan varmı şimdiden teşekkürler 😂
Ghost.ux
18 Şubat 2019, 05:07
Merhaba abilerim kardeşlerim sizden bi ricam olacak acaba gösterge panelindeki 2 tuşa aynı anda basılı tutup kontağı açıp ekranda çıkan sayıları bana atabilirmisiniz yardımcı olursanız cok minnettar kalırım teşşekür ederim
ACIMASIZ
24 Nisan 2019, 20:03
Merhabalar, 6500-7500 tl arası hem görüntüsü hemde yorumlarıyla iyi bu modeli buldum kalitesi parça kısmından anlamadığım için yorumlarını okudum, hoşuma gitti. Benim sorum başlangıç için daha önce vitesli kullanmadım bu model beni zorlar mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Japoncu
06 Mayıs 2019, 23:23
Öğrenciyim bu motor alınır mı?
Parça sorunu çözüldü mü sırf bunun için alınmaz mı bı çözümü yokmu?
Kronik sorunu varmı ikidebir arıza çıkarır mı bakımsız bırakmam motoru,
Bide bu motorla 1 günde 1200km yol yapılır mi?
furkanaltan
27 Haziran 2019, 14:21
Öğrenciyim bu motor alınır mı?
Parça sorunu çözüldü mü sırf bunun için alınmaz mı bı çözümü yokmu?
Kronik sorunu varmı ikidebir arıza çıkarır mı bakımsız bırakmam motoru,
Bide bu motorla 1 günde 1200km yol yapılır mi?
Ben kendi tecrübemi aktarayim , Ankara'dan Edirneye tura çıktım . Gidilir fakat sele rahatsız ediyor ve 100-110 arası hızlarla gidebiliyorsun. Ben iki senelik sahibiyim kronik hiç bir sorun yaşamadım malzeme kalitesi güzel hiç yolda bırakmadı. Parça mevzusu çözüldü Kalyoncu da n11 GittiGidiyor Hepsiburada da en ufak parçasına kadar mevcut fiyatları da uygun
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:15 ----------
Merhabalar, 6500-7500 tl arası hem görüntüsü hemde yorumlarıyla iyi bu modeli buldum kalitesi parça kısmından anlamadığım için yorumlarını okudum, hoşuma gitti. Benim sorum başlangıç için daha önce vitesli kullanmadım bu model beni zorlar mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Tamamen başlangıç için yapılmış bir motor zaten kesinlikle zorlayacagini düşünmüyorum yağını suyunu koy hiç düşünme devam et. 100kmde 2.2-2.5lt yakıt tüketimi var .yeni baslayan için mükemmel.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:19 ----------
Selamın aleyküm Motor almaya niyetlendim ve CF moto 150nk çok hoşuma gitti yedek parça sıkıntısını gördüm forumdaki yazılardan ama şu anda internetten kontrol edince parçalar var gözüküyor ve motorun euro4 serisi geldi acaba yedek parça sorununu aştılar mı ?
Kalyoncu da ve diğer sitelerde en ufak parçasına kadar mevcut artık ve fiyatları muadillerinden çok daha uygun.
pacaveli
08 Temmuz 2019, 12:02
selam arkadaşlar ikinci el bir kere yatmış bir model var egzoz ve grenajları ufak hasarlar almış. alsam grenaj falan derken çok masraf çıkarır mı bana?
onuriskender
08 Temmuz 2019, 12:25
selam arkadaşlar ikinci el bir kere yatmış bir model var egzoz ve grenajları ufak hasarlar almış. alsam grenaj falan derken çok masraf çıkarır mı bana?
Egzoz dekor kapağı 60TL, kapak arkası ağız kısmı 105TL gibi bir ücreti var. Sol depo, sağ depo grenaj fiyatları da ortalama 150TL bandında.
onuriskender
14 Temmuz 2019, 09:54
Merhabalar. Arka lastik Pirelli Angel GT, ön lastiğimse fabrikasyondu. Ön arka Pilot Street'e geçiş yaptım ve ciddi oranda yol tutuş, viraj kabiliyet artışı (bu psikolojik olabilir :) ) yaşadım. Lastik değiştirmeyi düşünen varsa öneririm.
ocen45
31 Ağustos 2019, 03:04
Yedek parça durumu nedir arkadaşlar? İkinci el 18 Binde 7.500 TL ye buldum da almalı mıyım sizce
Récharcinq
05 Eylül 2019, 01:24
Bu efi ışığı hala yanıyor kurban bayramından bir gün önce yanıp sönmeye başladı hala devam ediyor servisi dahil bir sürü motorcuya gittim yapamadılar servisinde de yapamadı çıldırıcam bu arada bilen birisi cf moto 150 nk ön dişli kaç t arka dişlisi kaç t söyleyebilir mi?
enes_ayx
11 Eylül 2019, 17:02
Arkadaşlar motorumun yatmasından dolayı arka frenin yanındaki ayak kırıldı bütün parça olduğu için arka basamak braketi değişmesi gerekiyor CF Moto sitesinde bu parça 600 lira ayakta 190 lira bunu çıkma olarak yada daha ucuza temin edebileceğim yer yok mudur
ocen45
07 Ekim 2019, 01:24
Arkadaşlar motorun kronik sorunları var mıdır ? Bir de yedek parçaları çok mu pahalı ?
KALDERA
15 Ekim 2019, 16:55
selamlar;
150 nk kullanıcıları içinde ön dişliyi 15 T olarak değiştiren oldumu.?
bu dişli cbf 150 ile uyumlu görünüyor fakat orijinal dişlinin arkasında hız okuyucu ilavesi var.ve bu parça dişli ile beraber tek parça..
ön dişliyi 15 yapan varsa bu hız okuyucuyu nasıl yaptınız..?
geri kalan ön dişli cbf 150nin dişlisini verdiler, arka dişli de yoktu, yani 2 ay cbf dişlisi için beklemişim, halbuki elinizi sallasanız bulabileceğiniz bir motorun parçası, ayrıca arka dişli için astronomik rakamlara satılmasına rağmen onu da araştırıp yamaha ybr125 ile uyumlu olan arka dişliyi de yamaha bayisinden orjinalini 60 tlye aldım,
cbf 150 nin ön dişlisini aldıktan sonra yerine taktınızmı?
km hız okuyucuyu nasıl yaptılar bilginiz varmı?
bugün zinciri arka dişliyi ve ön dişliyi değiştirecektim.
cbf 150 nin ön dişli 15 t olarak elimde mevcut ancak orijinal dişli farklı olunca arka dişliyi
ve zinciri değiştirdim sadece..
çekoslavak oringsiz zincir 428 - 132 bakla 80 lira
cbf ön dişli 15 t 15 lira
ybr 125 arka dişli 45 t 38 lira
Doktor_
29 Ekim 2019, 17:27
Motora düzgün bir 150 nk takoz arıyorum ama 1 tane bile düzgün kaynak bulamadım acaba bilen dostlar yardımcı olabilir mi kime yaptırırım kaça yaptırırım güvenebilir miyim ? Şimdiden sağolun...
Toga1453
31 Ekim 2019, 19:12
Arkadaşlar motorun 2018 model 900 km de aldım ABS li euro4 olan.
Videolarda bakıyorum son suret düz yolda 125 gören var
Benim motorsiklet asla 110 u geçmiyor bu surate bile çok zor çıkıyor düz yolda
80 kg birisiyim.
Normal mi acaba
Kesici 10500 devirde devreye giriyor
İster spor ister normal modda yine de mümkün değil 120 ti bile görmez
Nedeni ne olabilir
Teşekkürler
Birde arka lastik ya acemi olduğum için ya da kalitesiz olduğundan vites kuculturken bile kizakliyor nerdeyse çok kötü yanı uygun ne onerirsiniz
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:10 ----------
Ankara yiba çarşısında takoz değil belki ama şaseye bağlanan ve düşme anında diz ve ayağı motoru koruyan siyah korumalar var güzel duruyor
100 TL idi
Toga1453
06 Kasım 2019, 21:17
Merhaba yaklaşık 500 km oldu nk150 ABS li model kullanıyorum. 1300 km de motor. Top speed 110 u geçmiyor neden acab.
Arka lastik neden ise çok kizakliyor ve virajda iken güven vermiyor ama ön lastik gayet güzel durduruyor motoru.
Çok profesyonel sayılmam ama usta acemi de sayılmam.
Gördüm ki iki defa sert fren yapmam gerekti ABS mükemmel özellikle acemi ve benim gibi ilk motorsiklet kullanıcılarına özellikle ABS li bir makina şiddetle tavsiye ederim
Birde anlamadığım yakıt ışığı yanınca nerdeyse 5-6 litre anca alıyor depo.
Sanki çok erken yanıyor uyarı ışığı
Motor şehir içi için başlangıç için fazlasıyla tatminkar
Çin malı muhabbeti boşuna yapılmasın
Parça pahalı mı evet ama güzel makine
Keşke beygir ve Torku biraz daha fazla olsa tadından yenmez
Soyle ki şehirler arası gidilir mi evet ama 100 km ile yol uzar biraz.
levend84
06 Kasım 2019, 23:08
15hp mt125 bile düz yolda 115-120de nefesi bitiyor.
Nk 150,Düzde 110 yapiyorsa öp başina koy.
Sonuçta,12hp lik motor.enjeksiyonlu oldugu için kesicide var.
Bu nk150 nin olmasi gereken min gucu 17hp.o zaman tadindan yenmezdi
Yamaha bile 125 lik motordan 15 beygir çikariyorsa,nk da 150cc den 17 çikarmasi lazim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:55 ----------
Yorumumu düzeltiyorum,ben nk yi 4 valfli biliyordum
Nk150 2 valf liymiş yabanci katalogdan baktim.
Mt125 e haksizlik olur.4 valf li sonuçta
Tr sitesinde bu sekilde detaylar yok.
https://i.hizliresim.com/VQODbv.jpg (https://hizliresim.com/VQODbv)
fatih biber
25 Kasım 2019, 15:58
Bu efi ışığı hala yanıyor kurban bayramından bir gün önce yanıp sönmeye başladı hala devam ediyor servisi dahil bir sürü motorcuya gittim yapamadılar servisinde de yapamadı çıldırıcam bu arada bilen birisi cf moto 150 nk ön dişli kaç t arka dişlisi kaç t söyleyebilir mi?
benimde aynı sorun vardı aküden sıfırladım beyni düzeldi. düzelmezse servis fabrikayı arasın onlar ne yapılacağını söylüyor, veya hatayı bulmak için cihaz gönderiyor.
Ali005
10 Aralık 2019, 12:21
Herkese merhaba 2. El bir 150 nk almayı düşünüyorum. Kadıköy civarı ekspertiz tavsiyesi olan var mı?
leidenfrost
14 Nisan 2020, 09:47
Başlık ölmüş.
ulkerhan
14 Nisan 2020, 17:33
Başlık ölmüş.
sahipleri parça aramaya gitmiştir.
mahoni38
02 Mayıs 2020, 15:26
250nk diye niyetlenip yakıt tüketimi sebebi ile 150nk ile aranıza katıldım inş. Eskişehir ERBABOĞLU dan 150nk sipariş ettim. (ben ankaradayim) ankarada stok kalmamış. Umarım verimli olur.
solo__
17 Mayıs 2020, 00:04
250nk diye niyetlenip yakıt tüketimi sebebi ile 150nk ile aranıza katıldım inş. Eskişehir ERBABOĞLU dan 150nk sipariş ettim. (ben ankaradayim) ankarada stok kalmamış. Umarım verimli olur.
Hocam görüşlerinizi yazar mısınız?
mahoni38
04 Haziran 2020, 11:35
Hocam görüşlerinizi yazar mısınız?
Iste internetten erbaboglu (eskisehir ve afyon karahisar da sube) buldum. Nispeten iyi bir fiyat verdi ve ankarada da stok yoktu ve yeni fiyat bilinmez haldeydi. Siparis ettim. 2 hafta boyunca acaba doladirildim mi diye dusundum cunku ha bu gun ha yarin ha bugun ha yarin oldu. sonra motor geldi. Evraklarda hata yapmisla 2 hafta da plaka alamadim (hala duzeltemediler, plataki rica ile aldik evrak duzelince verecegim motor gucu evrakin birinde 9.2 digerinde 1 hali ile sorun oldu.) Neyse motorun aynasinda eskime arka demirinde surtme ve boyama var. Kisaci binpisman oldum. Plakayi halledemedim ki sira o parcalara gelsin. Telefonu cogunlukla mesgul caliyor. acarlarsa ilgili yok diyor. Ilgili varsa da halledecegiz bu gun yarin diyorlar. Kisaca canimdan bezdim.
Motorun kendine gelirsek. Rodajda oldugu icin biraz vites gecisleri sert. Bosa atamiyorum. Motorun surusu cok keyifli ancak biraz sport bir tarzi var. biraz one dogru oturuyorsun. Ben denemedne internetten aldigim icin fark etmemistim :) Yakit tuketimi benim icin onemli zira hizda gozum yok. Keyifli bir sehirici surus versin sikistirilma ihtimali olunca kacabilsin yeter. bunlari da yapiyor. En canimi sikan taraf parca bulamiyorum Arka canta takacagim arka canta demiri yok. Sadece aliexpress de bulabildim korkunc pahali. Tanidik urettirecek kimse de yok. Eger Bajaj sapik gibi bir zam yapmasa da ns 200 yilin basinda oldugu gibi 17.500 de kalsaydi onu alirdim. En azindan canta takma demiri stokta var. Ancak 20k etmez o yuzdne memnunum. bir kac sene binelim ins bu sorunlar unutulur da yeni sorunlar cikmaz. (Canta konusunda onerisi olan veya farkli canta onerileri olanv rsa cok memnun olurum)
Celal89
22 Temmuz 2020, 00:20
2016da yorum yazmaya başlamıştım,
Ölmek buradayız:))
Şuan 4 yıl oldu,Türkiyeye geldiği ilk haftalarda almıştım, 40,000e dayandı, 6 ay askere gittim geldim tek marşla çalıştı maşallah, sıkıntısız kullanıyorum, 6,600₺e sıfır almıştım yavaş yavaş değerleniyor,motora bakarsanız 4 değil 14 yıl kullanırsınız, şikayet edenler illaki birkaç oarçasına eksik bakım yapıyordur, ben yetkili servise götürmemekle motorun ömrünü uzattım:)
kobra16
01 Nisan 2021, 16:24
Merhaba dostlar. Konu niye bu kadar sessiz acaba? Motoru almayı düşünüyordum fakat böyle görünce vazgeçtim. :mrgreen:
Barbarouses
02 Nisan 2021, 10:48
motoru sürmekten buraya vakit ayıramıyoruz :)
7000 kilometreye geldim, motosikletin montajı esnasında soğutma borularının gevşek bağlanması sonucu su kaçağı yaşamam dışında hiçbir sorunum olmadı çok şükür. güvenle satın alabilirsiniz.
ayrıca son dönemde en çok satılan modellerden birinin başlığının bu kadar sönük olması çok tuhaf hakikaten.
kobra16
02 Nisan 2021, 23:02
Evet hocam görünüş güzel, kalite belirli bir seviyede ve fiyatı uygun o yüzden ciddi ciddi almayı planlıyordum. Konunun böyle kalmış olması gerçekten bir garip geldi bana. :sunny:
Rokayx
07 Mayıs 2021, 22:10
hocam selamlar, benim de bir sorunum var ve kapanmadan dolayı servise götüremedim ve çok kafama takıldı. motor 600kmde daha ve rodaj bakımına da götüremedim de asıl sorun hararet göstergesi 3-4 çizgiye çıkınca motorun sağ yanından şarıl şarıl su akıyor. acaba sizin yaşadığınız problem ile aynı mıdır
S_Hakkinen
08 Mayıs 2021, 14:06
Herkese merhabalar, geçtiğimiz Nisan ayında ben de aranıza katıldım, şimdilik her şey keyifli, tabi yasaklardan dolayı motora binememek hariç.
salih dalkıl
23 Mayıs 2021, 16:49
Selamlar arkadaşlar abim şubat ayında 2021 mofel 150nk aldı 1 hafta önce motor sağ taraftan genleşme kabından su akıttı hala ara ara fan açımca akıtıyor. Bu günde fan açmasına rağmen hararet düşmedi ve yükselmeye devam etti hararet 7 çizgiye gelince hararetten dolayı hasar görmesin diye motoru stop etti radyatörü ellediğinde radyatörün soğuk olduğunu fark etmiş genleşme kabı ve radyatörün içindede yeterli su var acaba bu sorun neden kaynaklıdır bu sorun kronik olabilirmi başka yaşayan arkadaş varmı
kdiner
23 Mayıs 2021, 19:04
Selamlar arkadaşlar abim şubat ayında 2021 mofel 150nk aldı 1 hafta önce motor sağ taraftan genleşme kabından su akıttı hala ara ara fan açımca akıtıyor. Bu günde fan açmasına rağmen hararet düşmedi ve yükselmeye devam etti hararet 7 çizgiye gelince hararetten dolayı hasar görmesin diye motoru stop etti radyatörü ellediğinde radyatörün soğuk olduğunu fark etmiş genleşme kabı ve radyatörün içindede yeterli su var acaba bu sorun neden kaynaklıdır bu sorun kronik olabilirmi başka yaşayan arkadaş varmı
Termostat devreye girmiyor olabilir servise götürüp baktırın.
salih dalkıl
23 Mayıs 2021, 20:22
Ankarada tavsiye ettiğiniz servis varmı acaba
ocen45
26 Mayıs 2021, 00:17
Arkadaşlar merhaba konuyu uzatmadan lafa gireyim motoru sürerken geçen gün arıza ışığı yanıp teklemeye başlamıştı hararet dişi 4-5 civarıydı hararet yapmıştır dedim gittim antifiriz aldım sanayide komple değiştirdik şimdi 5 diş olunca fan açıp 3 e düşüyor fakat tekleme sorunu düzelmedi bunun hararetle mi alakası var bilmiyorum fakat az önce yine motoru sürerken hararet 4 dişe gelince arıza ışığı yanıp sönmeye başladı ve motor teklemeye başladı kenara çekip kontağı kapatıp beklemeden tekrar açıp çalıştırdım motoru arıza ışığı söndü tekleme durdu 2-3 dakika sürünce yine aynısını yapmaya başladı neyden kaynaklanıyor olabilir kafayı yiyeceğim sinirden 1 haftadır.
ChnDnc
29 Temmuz 2021, 22:51
Merhaba Arkadaşlar,
2016 model CF MOTO 150NK (17.000km'de) motorum var. Son günlerde şöyle bir sıkıntı yaşamaya başladım. Kontağı çevirince EFİ lambası yanıyor ancak sönmüyor. Önceden 2 3 saniye yanıp sönüyordu. Marşa basınca sönüyor şu anda. Yola çıktığımda da giderken herhangi bir sorun yaşamıyorum ancak ışıklara gelip durduğumda EFİ lambası sürekli yanıp sönmeye başlıyor. Motor rölantide stabil çalışmıyor. Gaz vermezsem duracakmış gibi oluyor. Gaz verince de randımanlı şekilde almıyor. Geçen hafta enjeksiyonu temizlettim bir süre düzeldi. 3 4 gün kadar sıkıntı yoktu. tekrar aynı hatayı almaya başladım. Buna benzer bir sorun yaşayan var ise çözümü nedir yardımcı olabilir misiniz? Servise götürünce bilgisayara bağlıyor hata bulmadı deyip gönderiyor genelde. Ondan net arıza bulabilirsem servise nokta atışı düzeltme yaptırabilirim.
timurtorun
16 Ağustos 2021, 14:13
Arkadaşlar merhaba. 2021 model cf moto 150 nk aldım. Neredeyse kullanmadım. Bana özellikle orta sehpa ve bir de tür camı lazım. Bulan var mı. Yada şu modelin orta sehpası uyar diyebilir misiniz. Motorda yeri mevcut. Tür camı olarak da universal tur camları var diye duydum. Gidon üzerine takılıyormuş. Yardımlarınızı bekliyorum. Ayrıca koruma demirleri hoşuma gitmedi diye koruma takozu taktım. Bir de plaka takılabilir universal arka çamurluk sıyırıcı buldum. Sıyırıcı letgo da 375 TL fakat aynı isimde ararsanız 150.nk yazmadan 225 TL ye aynı ürün mevcut. Bilginize. Motor hakkında başka tavsiyeleriniz varsa beklerim.
Merhabalar, malesef motorun kronik olarak üst kapak contasından su kaçırma sıkıntısı mevcut. Eğer garantiniz var ise serviste ücretsiz yaptırabilirsiniz. Tabii ellerinde parça varsa. Eğer parça yoksa motoru kullanmayın gibi dahiyane çözümleri var.
Motorun işlemlerini bitirip teslim almak üzereyken, toplandıktan sonra depo orta grenajındaki çatlakları gördüm. 140 km yol gitmiştim ve almadan dönmek istemediğim için o halde aldım. Alırken fotoğraf çektirip rapor tutturdum. 3 aydır parça bekliyorum, ne zaman fabrikayı arasam işlemleri hızlandıracağız diye geçiştiriyorlar.
Récharcinq
05 Mart 2022, 18:45
Merhabalar Cf Moto 150 Nk güzel motordur. Ancak servisi İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerde değilseniz leş gibidir. Ne ellerinde parça vardır ne de işi düzgün yaparlar. Benim motorda "yolda giderken boşa alınca veya debriyaja basınca stop etme sorunu var" servise gittiğimde sorunu söylediğimde diyagnostiğe takıp bakıyorlar sorun olmadığını söylüyorlar ve ayrıca sevis bu aralar aşırı pahalı. Eğer ki garantisi bitmiş ise tanıdığınız güvendiğiniz motorculara gitmeniz sizin açınızdan daha az maliyetli olabilir. Stop etme sorunu hava, benzin ayarı ile düzeltilir mi? Bu arada EFİ ışığı kronik sorun diye biliyorum. Yanlışsa maruz görün. Işık kafasına göre yanıp sönebiliyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:42 ----------
Bu arada motor parçaları çok pahalanmış. Hele ki servisten temin edilip serviste yapılırsa cebinizi üzebilir. Ayrıca bazı parçaları bulmanız zor olabilir. İnternetten baktığımda genelde stokta olmayan ürünler bir hayli fazla.
lordmayros
28 Ağustos 2022, 16:52
Arkadaşlar sıfır aldığım 2022 model 150 NK
102km oldu bugün evin önünde durduğumda radyatorden yere su akıtıyor biraz sonra duruyor
Sonra 4km AVM ye gitmem gerekti orada olmadı ama dönüşte motoru otoparka götürdüm durduğumda yine biraz akıttı
Hararet göstergesi hep 3 çizgi 4 çizgi olunca hemen fan açıyor 3 e indiriyor
Sıfır motor ne alaka anlamadım ne yapmak lazım ?
Angrypower
28 Ağustos 2022, 17:53
Arkadaşlar sıfır aldığım 2022 model 150 NK
102km oldu bugün evin önünde durduğumda radyatorden yere su akıtıyor biraz sonra duruyor
Sonra 4km AVM ye gitmem gerekti orada olmadı ama dönüşte motoru otoparka götürdüm durduğumda yine biraz akıttı
Hararet göstergesi hep 3 çizgi 4 çizgi olunca hemen fan açıyor 3 e indiriyor
Sıfır motor ne alaka anlamadım ne yapmak lazım ?
Soğutma sıvısı suyunu kontrol et, fazla doldurulmuş o mu atıyor yoksa bir sıkıntı mı var? Kullanım kılavuzunda nasıl kontrol edeceğin yazar. Durumdan halen işkillenirse veya yarın ilk iş servise götür orada kontrol ederler.
lordmayros
28 Ağustos 2022, 22:48
Teşekkürler Yarin sabah direk İkitelli Oktay Motora gidip göstereyim
lordmayros
30 Ağustos 2022, 16:00
İkitelli Oktay Motora gittim sağolsun servisteki arkadaş inceledi yedek su deposunu agzına kadar doldurmuş motoru kuran arkadaş
şırınga ile min-max seviyesinin arasına getirdi şimdilik problem kalmadı
cemmoto41
01 Kasım 2022, 12:08
arkadaşlar merhaba şimdi motora yeni başlayan bir arkadaşa böyle bir tercihte bulunacağız, 2020 ye kadar kullanan çevrede ki her arkadaş uzak dur diyor sizlerden kullananların çoğu memnun. Ben başlarken ybr ile başladım hiç risk almadan yola devam ettim. Bu çinli motora yeni başlayan birine neasıl olur düşüncelerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Barbarouses
02 Kasım 2022, 17:30
2019 150 nk'yı sıfır olarak bayiden aldım ve 10 bin kilometre kullandım. bu süreçte yukarıda da yazıldığı gibi gevşek hortum bağlantı noktalarından su kaçırdığı ve hararetin fullendiği de oldu, durduk yere arıza ışığı yandığı da oldu. Bunun dışında herhangi bir büyük problemle karşılaşmadım. Pandemi dolayısıyla uzun süre sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen bir yıl içinde 10 bin km sürdüm. Bunda düşük yakıt sarfiyatının etkisi büyük. Defalarca İzmir - Akçay - İzmir yaptım. Defalarca İzmir'in uzak ilçelerine gittim geldim. Her sabah marşa bastığımda tık diye çalıştı. Ucuz çin malı scooterdan sonra müthiş gelmişti bu durum bana. Motordan bu kadar memnun kalmamın önemli bir sebebi de hiç kaza yapmamış olmamdır. Servislerin bu "kalitesizliği" ve yedek parçaların pahalılığıyla başım büyük belaya girebilirdi.
Özet geçecek olursak bu motosikletten alacağınız memnuniyet ne beklediğinizle doğru orantılıdır. 15 beygirden 6. viteste rampa tırmanmasını beklerseniz hüsrana uğrayabilirsiniz. Boş vakit bulup konudaki 45 sayfa mesajı okumanız yararınıza olacaktır.
lordmayros
02 Kasım 2022, 23:31
ben yeni başlayan birisi olarak sıfır aldım ağustos sonunda motoru Cumartesi günü 2. bakım yani 2000km bakımına gideceğim
bu kadar çok kilometre yapacağımı hiç tahmin etmiyordum tam bir başlangıç motoru, kontrolü kolay hızı yeterli yakıt çok ekonomik ABS kesinlikle şart frenler çok iyi 75,80km hızla çok rahat seyahat ediliyor ama üzeri km de titreşim oluyor kısa hızlanmalarda felan 110km hıza çıkıyorum ben memnunum şimdilik sadece genleşme kabına fazla sıvı koyulması yüzünden birkaç defa fazla suyu attı servis suyu ayarlayınca problem yaşamadım tekrardan bana göre uzak durulacak bir motor değil
hız konusunda İstanbul içi için ideal ben artık arabayı neredeyse hiç kullanmıyorum sürekli maslak,beylikdüzü,ataşehir yapıyorum
saroglua
18 Şubat 2023, 12:39
bana göre yakıtı çok iyi, alınır. (https://www.motosikletalsat.com/cf-moto-150-nk-alinir-mi-1339)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO