PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cup Motorlar Nasıl Sürülür? Hangi Model Cup Almalıyım?



erken451
20 Şubat 2016, 23:52
daha önce hiç motosiklet, araba sürmedim ama bisiklet kullanıyorum cup motor önerdiler bana nasıl sürürülür hangi model cup almalıyım rodaj döneminde neler yapmalıyım, neler yapmamalıyım kaç devirde vites değiştirmeliyim bu sorularıma cevap verebilirmisiniz? youtube'da sürüş videosu bulamadım foruma başvurayım dedim teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:09 ----------

Arkadaşlar lütfen yardım edin 1hafta içinde motor alınacak sürmeyi bilmiyorum.

harun27
21 Şubat 2016, 00:07
Ehliyet alman gerek önce. Orda zaten nasıl sürülecegini ögretiyorlar

adm12
21 Şubat 2016, 00:14
Öneri üzere alıyorsan sadece cub motorlara odaklanma vitesli motosiklet yada scooterlere de bakabilirsin. İllaki cub istiyorum diyorsan Piyasada Honda ve Yamaha nın cub modeli var ikisine de bakabilirsin. Çinlilerden uzak dur zira her biri özensizlik abidesi. Sürüş konusuna gelirsek yarı otomatiktir cublar vides değiştirirken sadece gazı bırakıp değiştirsin. Rodaj hakkında bilgiyi alacağın modelin servis kitapçığında bulabilirsin.
Vides değiştirmede devir saatine bakmana gerek yok(zaten cubların çoğunda devir saati yok)Mantık şu; bağırıyorsa vites yükselt çekmiyorsa vites düşür.

erken451
21 Şubat 2016, 00:22
Öneriler için teşekkürler ehliyeti 2. planda tutuyorum çünkü bütcem 3000tl gibi bir rakam kullanacağım alanda zaten trafiğe kapalı. Şehir içi kullanım için en yakın zamanda ehliyet için başvuracağım.

Okan Sinan Ocan
21 Şubat 2016, 00:28
Öneriler için teşekkürler ehliyeti 2. planda tutuyorum çünkü bütcem 3000tl gibi bir rakam kullanacağım alanda zaten trafiğe kapalı. Şehir içi kullanım için en yakın zamanda ehliyet için başvuracağım.

Sevgili kardeşim,

Motosiklet kullanmayı video dan veya forumlardaki tariflerden güvenli olarak öğrenmen mümkün değildir. Trafiğe kapalı alanda kullanacak olman kaza yapmayacağın anlamına gelmiyor. Lütfen çevrende konu hakkında tecrübeli birilerini bul ve seni yönlendirsinler. Önemli olan sensin , düzgün şekilde motor kullanmayı öğren. Aceleye getirme.

Sevgilerimle

bodrummert
21 Şubat 2016, 15:18
Yaşınız hakkında bilgim yok fakat gençseniz ve motoru kendinize göre 72 tel takmak konfordan azaltıp motoru yere yakınlaştırmak gibi bir tutkunuz varsa ÇİN malı motorlar arasında sınıfındakiler arasında sibop sayısı fazla Lifan Tay100 öneriyorum , fakat ben bütün bütçemi sadece motora yatırıcam aksesuar yapmıyacağım diyorsaniz Japon malı olan yamaha crypton veya honda innovayı öneriyorum üçüde yarım debriyajlıdır gazdan çekip vites değistiriyorsunuz.Çevrendekiler iyi akıl vermiş başlangıç olarak debriyajlı cg almanız mantıksız olurdu zaten.Şimdiden hayırlı olsun.Polis memurlarına yakalanmamanız dileğiyle.

snappy x
21 Şubat 2016, 15:28
Snapy x tavsiye ederim 120 yapıyor

erken451
21 Şubat 2016, 17:50
Teşekkürler, motoru basıp jantları değiştirip egsoz takıp kendime küfrettirecek biri değilim. Pazaradır marketedir ulaşımdır öyle kullanacağım 1-2 ayda öğrenmek için trafiğe kapalı alanda sürmeye çalışacağım. Yakınımda mondial snappy vardı titreşimden dolayı önermedi honda innova düşünmüyorum çünkü sıfırı yok. yamaha ve lifan benimde aklımda olan modeller.

ARçİL
21 Şubat 2016, 19:49
Sana iki tavsiyem var sıfır yamaha crypton al bütcen elvermiyorsa ikinci elini al. Kullanımı azda olsa fikir olsun diye yazayım cupların yarı otomatik, vites yükseltirken ve düşürürken gazı bırak vitesi yükseltir ve düşürürsün. Bakımları fazla masraflı değil.Muhakkak eğitim al,ekipman farz. EHLİYETSİZ trafikte gezme