Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 125KT Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım başlığı
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
[
12]
13
14
15
TAYFUN32
10 Nisan 2010, 00:05
arkadaslar meraba notorumda tıtreme var ayrıca 5. vıtesı yememeye basladı bılgısı olanlar lutfen cvp yazsın
motoru alalı neredeyse 1 yıl olacak tıtreme ve besıcı vıtesı yememe yenı basladı yakıtta da asırı bır artıs soz konusu
estelik
10 Nisan 2010, 00:09
sonradan artan tiremeyi vidaalrın gevşemeside yapabilirmiş sübap ayarının bozukluğuda... bu ayarları gözden geçirmelisin. yakıt ta artışta olduğuna göre muhtemelen hava ayarların bozukmuş... mişli muşlu konuşuyorum çünkü bir abime sordum şimdi msn ile :)
TAYFUN32
10 Nisan 2010, 00:14
sonradan artan tiremeyi vidaalrın gevşemeside yapabilirmiş sübap ayarının bozukluğuda... bu ayarları gözden geçirmelisin. yakıt ta artışta olduğuna göre muhtemelen hava ayarların bozukmuş... mişli muşlu konuşuyorum çünkü bir abime sordum şimdi msn ile :)
evet sıbop ayarının bozuklugunun bende farkındayım soyledıgın ıı oldu da bu hava ayarını nasıl yapabılırım
estelik
10 Nisan 2010, 00:16
hava ayarı biraz zor iştir ama şurada bilgiler var biraz sanırım işine yarar
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/45440-hava-ayari-nasil-yapicaz.html
TAYFUN32
10 Nisan 2010, 01:00
cok saol kardesımm bu bılgıler cok ısıme yarayacak umarım......
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:24 ----------
motor vızeye gırecegınde eeksozda kendı actıgımm 4 delık var onları kapattırıyorlar mı
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:35 ----------
arkadaslar ben motru aldıgım ın ertesı gunu burdurdan 250 km yol yaptım 2.30 satte geldım motor acılır dedıler 100 110 geldım ama sımdı pısmanım motorumda ne gıbı seyler fark etmıstır ıı mı yapmısım yoksa kotu mu nedenıyle cvp verırsenız sevınırım...
estelik
10 Nisan 2010, 01:50
bu son soru ve yukarıdaki konuların hakkında moto sohbet bölümünde yeni bir başlık açarsan mesajın ana sayfada yayınlanır dikkat çeker ve cevaplar alırsın. bu bölüme saece kt sahipleri bakacaktır ki onların sayısıda çok az. hatta yok gibi.
GKAYAV
17 Mayıs 2010, 10:26
Merhaba
125 KT Mİ yeni aldm motrum 8.000 km de ama temiz bakılmış sıfır gbi duruo. motor 2 yıl fln tek marş yapılmadn yatmş.2006 model zor bela çalışdırdm ama motor yürüken aşırı teklio ve gz kesio neden yapar yardımcı olabilecek kimse varmı??
serdarmert
17 Mayıs 2010, 10:28
Merhaba
125 KT Mİ yeni aldm motrum 8.000 km de ama temiz bakılmış sıfır gbi duruo. motor 2 yıl fln tek marş yapılmadn yatmş.2006 model zor bela çalışdırdm ama motor yürüken aşırı teklio ve gz kesio neden yapar yardımcı olabilecek kimse varmı??
Var tabi..
Motor yattığı için karbüratör tıkanmıştır..Hemen onu temizlet çok önemli,
akü bitmiştir..Hava filtresini yenile veya temizle..yeni buji tak..
...Yoluna devam et bir teşekkkür yeter..
Levsy
17 Mayıs 2010, 13:48
Var tabi..
Motor yattığı için karbüratör tıkanmıştır..Hemen onu temizlet çok önemli,
akü bitmiştir..Hava filtresini yenile veya temizle..yeni buji tak..
...Yoluna devam et bir teşekkkür yeter..
Bunlar kesinlikle yapılması gereken şeyler. O motorun depoda pas falan da oluşmuştur. Aslında 2 yıl yatmış motorun bir servis bakımından sonra kullanılması daha iyi olur.
brs3417
18 Mayıs 2010, 13:31
Arkadaşlar kymcoyu satıp 125 kt almayı düşünüyorum kafamda ki tek soru memnun kalamam düşüncesi genelde iki kişi biniyorum motora bana bi tavsiyede bulunursanız çok yararlı olcak.
GKAYAV
19 Mayıs 2010, 03:30
Teşekkürler ...
karbüratörü tmizlettim saat gbi çalışıor şimdi bujiyide yeni taktm sorun yok şu anda ama frenlerin ikisindednde çok ses gelior frene basmak istemiorum açıkcas özellikle arka fren . o nedn yapar acaba bilgisi olan aytınlatırsa bni ii olur yeni başladımda daha =)
serdarmert
19 Mayıs 2010, 15:56
Teşekkürler ...
karbüratörü tmizlettim saat gbi çalışıor şimdi bujiyide yeni taktm sorun yok şu anda ama frenlerin ikisindednde çok ses gelior frene basmak istemiorum açıkcas özellikle arka fren . o nedn yapar acaba bilgisi olan aytınlatırsa bni ii olur yeni başladımda daha =)
Onuda açıp bakmak lazım..Balatalar bitmiş olabilir kaç km idi senin motor..
Veya büyük ihtimal tozlanmıştır..Balataları iyice zimparalayıp geri tak..ses kesilecektir..:rendeer:
GKAYAV
19 Mayıs 2010, 21:53
Motor 8000 binde abi ama her iki frenden de gelio bugn test ettinm motr frene basınca yavşladıktan sonra ses yapmaya başlıo. bilen 2-3 kişiye sordm zamanla temizler kendini felan dediler ama bilmiorum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:51 ----------
bide 13.04.2007 tarihinden beri muayenede sigortada yapılmamş. bunlar ne kadr tutr eski sahibi öeyecek. ona bilgi vermm lazm bugn bi bilgisi olan var yardmcı olursa sevinirim.
sezginsezgin
19 Mayıs 2010, 21:57
Hava filtresinden benzin geliyor özellikle stop ettiğimde. Başına gelen ya da tamirden anlayan varsa ve yazarsa çok memnun olurum.(buralarda doğru dürüst imkanım yok kendim halletmeye çalışcam :)) ) teşekkürler.
Levsy
19 Mayıs 2010, 22:18
Hava filtresi genelde yağ ile hafif ıslak olur. Benzin olduğuna emin misin? Nasıl geliyor, damlıyor falan mı? Konuyu aç biraz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:12 ----------
Motor 8000 binde abi ama her iki frenden de gelio bugn test ettinm motr frene basınca yavşladıktan sonra ses yapmaya başlıo. bilen 2-3 kişiye sordm zamanla temizler kendini felan dediler ama bilmiorum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:51 ----------
bide 13.04.2007 tarihinden beri muayenede sigortada yapılmamş. bunlar ne kadr tutr eski sahibi öeyecek. ona bilgi vermm lazm bugn bi bilgisi olan var yardmcı olursa sevinirim.
Balatalar ne zaman değişti? Mondial servisleri genelde 3-5 liraya Rialli'den ucuz parça alıp orjinal Mondial parçası gibi satıyorlar. Uğur Mondial'den gelme balatalar fena değil ve uzun süre sorun çıkarmıyor, ancak başka kaynaklardan alınanlar genelde sorunlu oluyor.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:14 ----------
Arkadaşlar kymcoyu satıp 125 kt almayı düşünüyorum kafamda ki tek soru memnun kalamam düşüncesi genelde iki kişi biniyorum motora bana bi tavsiyede bulunursanız çok yararlı olcak.
Herhangi bir motosikleti satıp 2. el bir Çinli alınmasına şahsen hiç taraftar değilim. Eldekini satıp üstüne para ekleyebiliyorken artık bir Japona falan terfi etmek en iyisidir. Şu anki imkanlar el vermiyorsa az daha sabret
GKAYAV
20 Mayıs 2010, 01:38
Teşekkürler. yarn balataları deiştircem bende o zmn bbakıcm bi hal çaresine tanıdık motorcu var kaliteliyi onu gvenip takıcam yamuk yapmaz umarım
brs3417
23 Mayıs 2010, 01:10
evet haklısınız zaten cbf almaya çalısıyorum artık :cat:
Levsy
23 Mayıs 2010, 19:45
Hayırlı olsun bakalım, doğru karar.
DaveLombardo
15 Haziran 2010, 01:19
Emin değilim ama işallah memnun kalırım..
murat_can
08 Eylül 2010, 00:42
slm ben bu siteyi 125 arastırırken gordum ve ilk mejazım 125 almayı düsü nüyorum ama tam olarak fiyatını bulamadın bilen varsa yardımcı olabilirmi acaba?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:36 ----------
vede tavsiye edermisiniz nasıldır??
Levsy
08 Eylül 2010, 00:50
Başka imkanın olmadığı için mi, yoksa sadece tipinden hoşlandığın için mi 125 KT düşünüyorsun?
murat_can
08 Eylül 2010, 01:30
para dan en uygun bu butceye göre vede yipide fena degil onun icinn
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:11 ----------
vede 2010 modeli var miyki??
fatih_995
13 Eylül 2010, 22:15
kt125lerin yenileri plaka,ztf dahil 3000lirayı buluyor.bence ikinci el al bu paraya değmez.ben ikinci el aldım ve memnunum.4yaşında 1 yıldır kullnıyorum tık demedi.15500km.gerçekten sağlam motor yapmışlar+yakıtta cimri.
frksylyc
01 Ekim 2010, 13:04
selam bende siteye yeni üye oldum.yakasık 25 gün önce bende bi 125 ukt aldım 230 km yol yaptım.rodajın
dolmasıa daha çok var ama arada hızı biraz zorluyorum dünkşam 100 km hıza kadar çıktım ama uzun sure gitmedim ilk izlenimlerim fena bi motor değil sorun olarak sadece civataları çok dandik yan ayaklığın cıvatalarından biri kendi kendine düşmüş diğeride sıkarken kırıldı tecrübeli aradaşların tavsiyeleri nelerdir daha sağlam cıvata bulup taksam yine gevşeyip düşermi şimdiden teskkürler
Motor saplamaları dahil değiştirme planına alırsan iyi olur.
İlk başlarda yaşayacağın gevşeme sorunları zamanla azalacaktır. Rodaja özen gösterirsen titremesi de aşırı olmaz. Bu makinanın limitlerini zorlama, bakımlarını aksatma seni her yere götürür. Ama sonuçta Çin malıdır, arada bir sana ciddi olmasa da masraflar çıkaracaktır.
frksylyc
02 Ekim 2010, 21:56
eyvallah arkadasım basa ne tür bi uybulama önerirsiniz tecrubelerizden yaralanmak istiyorum
SeYyAh0981
05 Kasım 2010, 06:03
benim kt nazillide tek belkide türkiyede iddalıyım prototip görsel efektlerim var kendim yaptım görmelisiniz tavsiyelerim olacaktır eher konuda yedim içtim bu motoru
Levsy
05 Kasım 2010, 06:11
benim kt nazillide tek belkide türkiyede iddalıyım prototip görsel efektlerim var kendim yaptım görmelisiniz tavsiyelerim olacaktır eher konuda yedim içtim bu motoru
Evet arkadaş, görmek isteriz :cat:
SeYyAh0981
05 Kasım 2010, 06:25
ön zincir dişlisini 16 yap arka lastiği dublex e çevir sadece dublex lastik alıp takman yeterli cantlar uygun çünki.. biraz daha sağlam bir korna tak buji olarakta NGK rezistans lı olanını kulllan yağını sakın eksiltme ön firen balatalarında zamanla gıcırdamalar olacaktır ya dix i değiştireceksin yada balataları telsiz balatalardan alacaksin .. motorda sürekli taşıman gereken bir kaç şey var tabi ki bunlar; ön far ampulü ,yıldız tornavida (düz), sigorta,buji anahtarı ,12/13=10/11 anahtar,bir de neden diye sorma bir tanede 501 japan yapıştırıcı bulundur inan bana çok faydasını görürsün biraz yaratıcı olman gerekiyor . yada o motor seni o hale getiriyor :mrgreen:::::sigara::::sigara::
---------- Mesaj ekleme zamanı: 05:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 05:21 ----------
Evet arkadaş, görmek isteriz :cat:
bu sayfaya nasıl ekleyebilirim
Levsy
05 Kasım 2010, 06:31
Seyyah arkadaş :)
KT'yi 3,5 yıldır kullanıyorum, 40.000 km'ye yaklaştı. Ankara-Bergama gibi çeşitli uzun yolculuklarım da mevcuttur. Yapıştırıcıya kadar saydığın herşey de bende mevcuttur.
Bu motor beni motorcu yaptı, merak etme :mrgreen:
Görsel olarak neler yaptın onu merak ettim. Yarın falan koyarsın resimleri, bakalım görünüş olarak zaten güzel olan bzim KT başka ne hallere bürünüyor, bir görelim hele :)
Bak resim ekleme şurada anlatılıyor:
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/54277-foruma-resim-ekleme-gayet-kisa-kolay.html
Haydaa nereye kayboldun yahu hemen :mrgreen:
Neyse sonra bakarız.
SeYyAh0981
05 Kasım 2010, 21:32
http://img209.imageshack.us/i/seyyah0049.jpg/
Seyyah arkadaş :)
KT'yi 3,5 yıldır kullanıyorum, 40.000 km'ye yaklaştı. Ankara-Bergama gibi çeşitli uzun yolculuklarım da mevcuttur. Yapıştırıcıya kadar saydığın herşey de bende mevcuttur.
Bu motor beni motorcu yaptı, merak etme :mrgreen:
Görsel olarak neler yaptın onu merak ettim. Yarın falan koyarsın resimleri, bakalım görünüş olarak zaten güzel olan bzim KT başka ne hallere bürünüyor, bir görelim hele :)
Bak resim ekleme şurada anlatılıyor:
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/54277-foruma-resim-ekleme-gayet-kisa-kolay.html
Haydaa nereye kayboldun yahu hemen :mrgreen:
Neyse sonra bakarız.
SeYyAh0981
18 Kasım 2010, 04:52
hep geç kalıyorum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:47 ----------
bu motor da değişik ve sağlam bir şey yapılabilirmi acaba
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:49 ----------
herkezin kurban bayramını kutluyorum mubarek olsun.
SeYyAh0981
24 Kasım 2010, 02:10
slm kimse uğramıyormu buraya
dj_emre
11 Ocak 2011, 22:13
evet .
mondiko
16 Ocak 2011, 01:07
Arkadaşlar ben yaza doğru mondial 125 ukt almayı planlıyorum. inşallah alıcam. en çok merak ettiğim sorular şunlar ;
1- Titreşim seviyesi ne kadardır. Yani 250 km lik bir yoldan sonra ellerimi hisedermiyim ? :queen:
2-Dengeli bir motormudur ?
3-Ne kadar uzun yola gider kaç saatte dinlenir ?
4-Frenleri nasıldır ?
Bu motoru hep almak istedim. şu an 18 yaşımdayım. ilk türkiyeye geldiğinden beri yani çocukluktan beri hep hayal ettim. Ancak maddi fırsatımız olmadı. Kısaca artı eksi yönlerini yazarmısınız. Herkese iyi günler. güvenli sürüşler.
saltayspor
21 Ocak 2011, 21:45
arkadaşlar öncelikle herkese merhaba bu benim ilk mesajım. Motor sahibi değilim bende bir motor almak istiyorum. merak ettiğim şey 125 ukt ile 125 kt arasında bir fark varmı birde motorun 2011 yılı fiyatı 2200 TL yazıyor resmi sitede bu fiyat düştümü yoksa benmi yanılıyorum. 2010 yılı fiyatları sanki daha fazlaydı
Arkadaşlar ben yaza doğru mondial 125 ukt almayı planlıyorum. inşallah alıcam. en çok merak ettiğim sorular şunlar ;
1- Titreşim seviyesi ne kadardır. Yani 250 km lik bir yoldan sonra ellerimi hisedermiyim ? :queen:
2-Dengeli bir motormudur ?
3-Ne kadar uzun yola gider kaç saatte dinlenir ?
4-Frenleri nasıldır ?
Bu motoru hep almak istedim. şu an 18 yaşımdayım. ilk türkiyeye geldiğinden beri yani çocukluktan beri hep hayal ettim. Ancak maddi fırsatımız olmadı. Kısaca artı eksi yönlerini yazarmısınız. Herkese iyi günler. güvenli sürüşler.
Mondial'in yeni modelleri var artık. KT'ler tarzına rağmen hemen her yola gelir, fena değiller ama masraflı aletler. Çok ilgilenmen gerekir.
Ben elleri uyuşturacak kadar titreşimi hep bu modelleri kullanmayan adamlardan duydum. O kadar abartılı titreşimli bir motorun birkaç yüz km'de dağılması lazım bana göre. Titreşim elbette var ancak belli devir ve hız aralıklarında kendini belli ediyor.
Lastiklerin iyi olursa yol tutuşu ve geniş gidonuna rağmen viraj alışı gayet tatminkardır.
Bakımlarını eksik etmedikten sonra her türlü uzun yola gayet iyi gelir. Ortalama saatte bir 20 dk dinlendirme yetti bana. Defalarca sorunsuz ve ellerim uyuşmaksızın :P yolculuklar yaptım. İşte sana 2 örneği:
125 cc ile 1.400 km'lik yolculuk. Ankara - Bergama - Ankara (http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/81073-125-cc-ile-1-400-kmlik-yolculuk-ankara-bergama-ankara.html)
424 Km'lik Kafa Dağıtma Turu (http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/79048-424-kmlik-kafa-dagitma-turu.html)
Frenlerle ilgili sorun yaşamadım. Lastikler iyi olduktan sonra frenlemesi de başarılıdır.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:07 ----------
arkadaşlar öncelikle herkese merhaba bu benim ilk mesajım. Motor sahibi değilim bende bir motor almak istiyorum. merak ettiğim şey 125 ukt ile 125 kt arasında bir fark varmı birde motorun 2011 yılı fiyatı 2200 TL yazıyor resmi sitede bu fiyat düştümü yoksa benmi yanılıyorum. 2010 yılı fiyatları sanki daha fazlaydı
İkisi arasındaki tek fark o U harfidir :)
Fiyatı çok uzun süre 2.630 gibi birşeydi. Yeni modeller geldikten sonra 430 TL birden indirmişler.
mondiko
22 Ocak 2011, 20:27
[QUOTE=Levsy;2246248]Mondial'in yeni modelleri var artık. KT'ler tarzına rağmen hemen her yola gelir, fena değiller ama masraflı aletler. Çok ilgilenmen gerekir.
Ben elleri uyuşturacak kadar titreşimi hep bu modelleri kullanmayan adamlardan duydum. O kadar abartılı titreşimli bir motorun birkaç yüz km'de dağılması lazım bana göre. Titreşim elbette var ancak belli devir ve hız aralıklarında kendini belli ediyor.
Lastiklerin iyi olursa yol tutuşu ve geniş gidonuna rağmen viraj alışı gayet tatminkardır.
Bakımlarını eksik etmedikten sonra her türlü uzun yola gayet iyi gelir. Ortalama saatte bir 20 dk dinlendirme yetti bana. Defalarca sorunsuz ve ellerim uyuşmaksızın :P yolculuklar yaptım. İşte sana 2 örneği:
125 cc ile 1.400 km'lik yolculuk. Ankara - Bergama - Ankara (http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/81073-125-cc-ile-1-400-kmlik-yolculuk-ankara-bergama-ankara.html)
424 Km'lik Kafa Dağıtma Turu (http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/79048-424-kmlik-kafa-dagitma-turu.html)
Frenlerle ilgili sorun yaşamadım. Lastikler iyi olduktan sonra frenlemesi de başarılıdır.[COLOR="Silver"]
Teşekkürler.Çok faydalı oldu. kararım 4 yıldır hiç değişmedi. inşallah alıcam. herkese iyi günler. :rendeer:
DutchMann92
25 Ocak 2011, 18:57
Selam
Arkadaslar bugun 125 UKT aldim. Serviste calistirdik, aldim garaja park ettim. Yarim saat sonra calistirmaya calistim ama calismadi. 10 YTL'lik benzin aldim ve 2 km yol yaptim eve kadar, yani benzinide yeterli ve gelirken su birikintisine girdim, islandi motor biraz. Sorun nedir acaba? simdiden tesekkurler.
DutchMann92
26 Ocak 2011, 16:34
Arkadaslar ilk gunden Konjektor arizali cikti, ayaktanda mars yapmadi elle servise kadar goturdum Konjektor arizali dedi degistirdi simdi saat gibi motor yalniz kafama takilan birsey var, acenta sahibi parayi aldi yalniz fatura kesmedi(maliyesi carti curtu yatirilmadan kesilmiyormus)bugun maliyesini yatiracakti fakat maliye cok kalabalikmis bandrol zamaniymis haftaya sakin olur ozaman yatirim sende plakani ruhsatini cikartirsin dedi. Bende ozaman faturayi kes yada fis mis ver parayi odedigime dagir dedim oda ben simdi keserim ama o fatura yapmacik olur dedi senin garanti belgende sahibi oldugun, ve bizim imzamiz ve kasemiz, yetkili servisin kasesi imzasi var dedi, canini sikma dedi. Simdi adamin dedigi dogrumu yoksa bu isin icinde bir is varmi. Motorum garajimda yatiyor su an 1 hafta daha cikartamayacam.
Sıfır motosiklette konjektör arızası tam bir şanssızlık olmuş, servis hallettiğine göre sorun yok demektir. :) Fatura şu bu meselen mutlaka hallolacaktır ama tüm bunlar hallolmadan motorunu çıkarayım deme. Hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama trafiğe kaptırma ihtimalin yüksek olur ve başını fena ağrıtırsın.
superkaos
26 Ocak 2011, 18:02
4 sene kullandım lastiklerini hiç değişmedim 2 kere motorunu yaktım çok kahrımı çekti 1 kere FSM Köprüsünde infilak etti 125 KTem 4 sene önce 2 milyara aldım 3 milyar masraf etmişimdir.
motorun ömrü maksiumum 15 20 bin km titreşim çok var 1 1.5 sene maksimum ömrü zorlamsınız bile silindir contasından oluk gibi yağ gelmeye 3 4 bin km'de başlar biraz daha para biriktirin cbf 150 alın yada 2.el japon Mondial servisleride ilgilenmeyen hiç bir şeyi garantiye sokmamaya çalışan insanlar, alın honda kalite görün.. gereks ervis gerek motor bende öğrenciyken param akdar alıyım diıodum ama pişman oldum alıncak motor değil hiç biri mondialin..
Valla bilemiyorum, siz mi çok hor kullanıyorsunuz da ben düzgün kullanıyorum, ya da siz çok şansızsınız da ben mi şanslıyım nedir bu durum ??? :silent:
İlgi gerektiren ve bu nedenle masraflı motor olduğunu zaten defalarca söyledim bu ve diğer başlıklarda. Ama 3-4.000 km'de oluk gibi yağ ne demek? Benim motor şu an 40.000 km'de, sadece son dönemlerde silindirde yağ gözlemliyorum ki bu da normaldir artık. Geçen ağustos rektefiye yaptırdım, tamam, ömrü çok uzun değil ama 15-20,000 km'de değil artık.
DutchMann92
28 Ocak 2011, 22:23
Plakam ruhsatim olmadigi icin fazla suremiyorum ama titresim yok denecek kadar az maksimum 70 km hiz oda 5.viteste zaten. Konforu normal. Servistekilerde hic ikiletmeden degistirdiler. Simdiki izlenimlerim bunlar. Zamanla gorursun derseniz..orasini bende bilmiyorum insallah pisman olmayiz. Bu arada Konyada yasiyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:53 ----------
Ben kendim gecmedim 70 km hizi motor daha yeni diye yoksa daha cikar bunuda belirtiyim yanlis anlasilma olmasin. Bide Jiklesiz calismiyor jikleyii acip,calistirip ve biraz gaz vermen lazim 15-20 saniye kadar ondan sonra jikleyi indir. Bazen erken indiriyorum elimi gazdan saldimmi stop ediyor arkadaslar bu normalmi ? Bide hiz gaz vermeden dugmesine basip calistiriyorum biraz gaz vermem lazimmi ? Ondan sonra 1. vitesten 2.vitese gecerken biraz sert cekmek lazim bazen bosa geciyor bu normalmi ?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:58 ----------
Plaka isleri kac YTL tutar arkadaslar?? Plakayi ruhsati cikartirken nereye ne kadar para verecez arkadaslar bilgisi olan varsa yardimci olsun. Simdiden tesekkurler.
Rodajı ne kadar iyi yaparsan titreşim o kadar az olur. Zamanla titreşim artacaktır, bunu kabullen :) Ama oranı senin özellikle bu rodaj dönemindeki kullanımına bağlı. 5-6,000 km'lere gelinceye kadar motorunu fazla zorlama, ancak zorlamayacağım diye abartıp çok ta yavaş ve devirsiz kullanma. Bu sefer de iyi açılmaz.
Bu soğuk havalarda ve özellikle Konya'da jiklesiz çalılmaması normaldir. Çalıştıktan sonra bir süre tatlı şekilde hafifçe gaz ver. Devir göstergesi bir sonraki dereceye yaklaşsın yeter. Gazı kestiğinde stop etmesi bu havalarda ve rodajdaki motor için normal olabilir.
Gaz vermeden çalıştırman da doğrudur. Gazı motor çalıştıktan sonra hafifçe vereceksin. Vites geçişleri ise zamanla düzelir, alışma aşamasında şu an. Plaka konusunda şu an fikrim yok, herhangi bir takipçi sana bilgi verecektir. Bu forumdan bu başlık altında fazla bilgi bekleme. Bu başlık üvey evlat burada :mrgreen:
DutchMann92
30 Ocak 2011, 03:50
Tesekkurler Levsy arkadas, faydali bilgiler veriyorsun. Bu foruma motosikletimi almadan 2 ay once okumaya baslamistim, senin ismini cok gordum onceden 300-400 sayfa kadardi sanirim simdi ne oldu sayfalara bilmiyorum. Motosikleti aldiktan sonra uye oldum simdiki bildiklerimin %90 i bu siteden ogrendiklerim herkese tesekkurler,,yalniz plaka ucretleri hakkinda yardim eden olursa sevinirim. Saygilar.
DutchMann92
01 Şubat 2011, 21:49
72 ytl sigorta
10 ytl dosya parasi
10,95 ytl plaka ucreti
117 ytl ruhsat ucreti
toplam 210 YTL tuttu 2 saatte halloldu hepsi takipciye para vermeye degmez
ErtugrulUZUN
09 Şubat 2011, 01:36
Valla Arkadaşlar Sitede İlk Dakikalarım Ama Yıllardan Beri Siteyi Takip Ediyordum Bu Arada 1990 Dogumluyum 8 Yıldır Motor Kullanıcısıyım. 5 Yıldır Profesyonel Kullanıcıyım Yani Bunu Yazmamın Sebebi Çok Çeşit Motor Kullandım Uzun Yolda Ve Şehir İçinde Geniş Bir Motorcu Çevrem Var CBF 150 olandan YBR 125 Olandan R1 i Olandan... Diyecegim Şu Kimi Diyo Mondial Şöyle Kimi Diyo Böyle Valla Bu İş Bence Zevk Meselesinden Çok Ekonomik Şartlar Ve Servis Destegi... 16.06.2006 da Bana Ait İlk Motorum 38000 OtuzSekiz Bin KM de Sübap Ayarı Bile Yapılmadı Daha Aküsü Dahı Orjinal Geçtiğimiz Yaz Baya Uzun Yol Yaptı Tokat>Ordu>Samsun>Amasya>Tokat Yaz Sonunda Fren Mesafesi ve Yol Tutuşunda Esneme (Kaymalar Yapmaya Başlamıştı) 120 Tl İkisine Değiştirdim. Şimdi Sorunsuz Bu Baharda Bir Sübap Ayarı Tamam (Yakıt Tüketimi,Perfonmans=Sübap Ayarı) Haklı Olarak Diyeceksiniz Ki BMW mi Bu KM Kadar Orjinal : Aküsünü Ayda Şarj Ederim Yagını Her 1000 Km Yaptıktan Sonra (15 TL) Balataları Degiştirdim Önleri Bir Kez Arkaları 3 Kez Güvenli Bir Sürüş İçin Hava Filtresini 1 Kez Yag Filtresini 1 Kez LEVSY Abimin Dedigi Gibi Rodajı Çok Çok Önemli Nasıl Rektefe Yapılan Bir Motora Rodaj Uygularınırsa 0 KM Motorlara Daha Da Önemlidir İlk 1000 KM 5000 dv/dk Geçmedim. Sübap Ayarı İstemeden Önce Bayır Aşagıda Düz Yolda da Tek Kişi 130 Yapıyor Zorlanmadan Subapdan Sonrada Oturacagını Söylüyor Ustam. Bilmiyorum Tatmin Ettimi Yazdıklarım Biraz Karışık Oldu Ama Yine Yazarım. Bakarsan Bag Bakmassan Dag -Atasözü- Bakanlardanız Baktıgımızda Veriyor 4.5 Yıldır...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:10 ----------
Bakımlarım Geçen Senenin Baharında Yapıldı
1.Debriyaj Balatası ilk Kez
2.Ön Fren Balatası İlk Kez
3.Arka Fren Balatası 3. Kez
4.Buji (Champion) İlk Kez
5.Depo Temizligi Ve Filtresi Degişti İlk Kez
6.Hava Filtresi Yag Filtresi Degişti İlk Kez
7.Ön ve Arka Lastik İlk Kez :)
8.YOK :)
Geride Kalan Akü Ve Zincir Ustam Degişimine Gerek Yok Diyo Onlarada İhtiyaç Duyuldugu Zaman... Böyle Sorunsuz Olmasını Şuna Baglıyorum : İncitmedim , Hor Kullanmadıma Bağlıyorum Boyası Bile Nerdeyse İlk Günki Gibi Ama Kendi Pasta Cila Alıp Cektim...Seviyorum Motoruma Bakmayı...
DutchMann92
17 Şubat 2011, 16:44
Motosikletimle 100 yaptim fakat cok bagiriyor kendimde 100 kiloyum ve 30 sn kadar 100 ile gittim ondan sonra tekrar 60km ye dustum fakat daha sonra motor tekleyerek calismaya basladi ve sonradan duzeldi anlayamadim cok korktum acikcasi. Ve benim merak ettigim kac devire kadar cikabiliriz 125 ukt ile daha 150 km'deyim. Simdiden tesekkurler.
Levsy
17 Şubat 2011, 16:57
Henüz 150 km'deki bir motor ile bu hız yapılmaz.
Başına iş alabilirsin :)
Okuman gereken ilgili konulardan biri: http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/24573-sifir-motorda-rodaj.html
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO