PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yamaha Yamaha X-Max 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121

tekirdağ
13 Haziran 2006, 01:17
X-MAX 250 - Teknik Özellikler

MOTOR
Tipi Sıvı soğutmalı, 4 zamanlı, tek silindir
Hacim 249.8 cc
Çap x strok 69.0 x 66.8 mm
Sıkıştırma oranı 10.0 : 1
Azami Güç 7,500 dev/dk. 15.6 kW (21.2 BG)
Azami Tork 5,800 dev/dk. 21,3 Nm
Yağlama sistemi Yağ banyolu karter
Yakıt besleme sistemi Yakıt enjeksiyonu
Ateşleme sistemi T.C.I
Marş sistemi Elektrikli
Yakıt kapasitesi 12.5 litre
Şanzıman sistemi V-Kayışı otomatik
ŞASİ
Ebatlar (U x G x Y) 2,210 x 790 x 1,380 mm
Sele yüksekliği 755 mm
Ağırlık (yağ ve dolu yakıt deposu dahil) 176 kg
Tekerlekler arası mesafe 1,545 mm
Minimum yerden yükseklik 113 mm
Ön süspansiyon Teleskobik çatal
Ön çatal esneme mesafesi 110 mm
Arka süspansiyon Salıncak
Arka çatal esneme mesafesi 95 mm
Ön fren Tek disk Ø 267 mm
Arka fren Tek disk Ø 240 mm
Ön lastik 120/70-15
Arka lastik 140/70-14

X-MAX KULLANICILARI İÇİN BİR FORUM KURUP MOTORSİKLET HAKKINDA GÖRÜŞLERİMİZİ,YAPTIĞIMIZ VEYA YAPMAK İŞTEDİĞİMİZ DEĞİŞİKLİK YADA AKSESUARLAR HAKKINDA GÖRÜŞ ALIŞVERİŞLERİMİZİ YAPSAK ALMIŞ OLANLAR YADA ALMAYI DÜŞÜNENLER İÇİN YARARLI OLURMUYUZ Kİ????,:silent:

MESELA BİR SİSSYBAR VE SPORT ÖN CAM OLAYI VAR BEN HALA BİR BİLGİ BULAMADIM BU KONUDA:)

mete_han
13 Haziran 2006, 01:19
oh aç bakalım X max topiklerini...hadi bakalım hayırlı olsun...eee motoru olan topiğini açar aslanlar gibi...hayırlı olsun tekrardan...

tekirdağ
13 Haziran 2006, 01:24
oh aç bakalım X max topiklerini...hadi bakalım hayırlı olsun...eee motoru olan topiğini açar aslanlar gibi...hayırlı olsun tekrardan...

Çok Şükür ....ALLAH sizinde tez zamanda gönlünüze göre versin...

motodevil
13 Haziran 2006, 12:01
:rendeer: benim werdi ama yine wersin fazla mal goz cıkarmaz selamlar

tekirdağ
13 Haziran 2006, 23:38
YOK MU BAŞKA X-MAX Çİ:silent:

kelsinus
14 Haziran 2006, 09:18
tekirdağa sevgiler.:) üstadım görünüşe göre Tekirdağ'da teksin.Ama şu sissy bar hakkında bir iki şey söyleyeyim.Yamaha tarafından üretilmiş bir sissy bar var.Zaten artçı için yerleştirilmiş, yanlardaki gri elciklerin arka alt tarafında ikişer tane vida girişi var.İşte montajı oralara yapılan bir sisy bar modeli mevcut.olayısıyla kasada delik açmaya gerek yok.Fiyatının da 85 euro olduğunu öğrendim.Motosikleti satın aldığın Yamaha bayisinden bir sor bence.Ben de bir ara servise gideceğim.O esnada ayarlayabilirsem bir iki fotosunu çekip sana gönderirim.Merakını gidermiş olursun.

newbiker
14 Haziran 2006, 16:22
Selam tekirdağ , ben de XMAX sahibiyim. 2 hafta oldu alalı. Eğer resimdeki senin motor ise , gördüğüm kadarıyla çanta takdırmışsın. Aynısını ben de takdırdım. Benim ki de kırmızı. Tahmin ediyorum hem sisybar hem de çanta takdırman mümkün olmayabilir. Çünkü aynı yere monte ediliyor. Onun yerine çanta ya sırt dayama takdırabilirsin. Fiyatı 40 euro. Ben öğle yaptırdım.

halilertan
14 Haziran 2006, 16:29
bende spor siyah ön cam aldım ama buarada yok alamayanlar çatlasın :queen: güzel duruyor tavsiye ederim

newbiker
14 Haziran 2006, 16:37
Selam xmax cılar. Motorunuza ait bazı video kayıtlarını aşağıdaki linklerde bulabilirsiniz. Seyrettikten sonra motorunuzu daha da çok seveceksiniz...(Moderator e not : xmax cılar daha rahat ulaşsın diye bu bölüme sadece linkleri koyuyorum. Saygılar...)

http://www.lulop.com/post.php/3114

Test ve değerlendirme (Motokeyf isimli televiayon programından);
http://www.motokeyf.com/ProgramOzetleriDetay.php?id=7

Bu video da abinin biri xmax ile 170 yapmış , hem de 2 kişi
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=15742

kelsinus
14 Haziran 2006, 20:29
güzel videolar newbiker.tadından yenmedi valla.çok teşekkürler.dediğin gibi insan seyrettikten sonra daha bir seviyor bu deli makineyi.

scootercı
14 Haziran 2006, 20:29
slm, bende izmirde sordum sissy barı dedikleri gibi 85€ imiş . E madem okadar para vericem bari bagaj taktırayım dedim zaten oda sissy barın yaptığı işi yapar diye düşündüm ama bagaj içinde ayrıca bir aparatın takılması gerektiğini ve onunda fiyatının 85€ olduğunu söylediler...
yani şimdi illaki yamahanın yaptığı aparatı almak zorundamıyız yahu biz...
bagaj taktıran arkadaşlar , siz bagajı kaça taktırdınız ve ayrıca aparat için ödeme yaptınızmı , yaptıysanız nekadara maloldu ?

smoke59
15 Haziran 2006, 01:04
selam arkadaşlar ricam etsem bu motorun 100kmde litre olarak ortalama ne kadar yaktığını söyleyebilir misiniz :silent:

halilertan
15 Haziran 2006, 01:09
selam arkadaşlar ricam etsem bu motorun 100kmde litre olarak ortalama ne kadar yaktığını söyleyebilir misiniz :silent:

walla kardeş yaklaşık 3,5 litre filan yakıyor ekonomik gidersen kısaca 30 ylt ile gazlarsan yani 120 145 arası 210 km yol yapar, 80-90 gidersen 280 km yol yapar seçim senin
bana kalırsa bu trafikte 10 dakka farkeder 80*90 git daha sağlıklı

smoke59
15 Haziran 2006, 01:20
saol kardeş gerçekten cok iyimiş yakıtı benim bws bile okadar yakıyo nerdeyse vede 11o geçmiyo oda yokuş aşağı:pale:

newbiker
15 Haziran 2006, 13:11
slm, bende izmirde sordum sissy barı dedikleri gibi 85€ imiş . E madem okadar para vericem bari bagaj taktırayım dedim zaten oda sissy barın yaptığı işi yapar diye düşündüm ama bagaj içinde ayrıca bir aparatın takılması gerektiğini ve onunda fiyatının 85€ olduğunu söylediler...
yani şimdi illaki yamahanın yaptığı aparatı almak zorundamıyız yahu biz...
bagaj taktıran arkadaşlar , siz bagajı kaça taktırdınız ve ayrıca aparat için ödeme yaptınızmı , yaptıysanız nekadara maloldu ?

O dediğin aparat + Çanta (Givi 45 lt) + Sırt dayama için 270 euro verdim.
Aşağıdaki linkte orginal xmax aksesuarları ve ingiltere deki fiyatları var. (Sterlin olarak) . Bu fiyatları Euro ya çevirirsek , Türkiye de 270 euro tutan şey İngiltere de yaklaşık 230 EURO yapıyor. Yani fiyatlar avrupada da yüksek.
http://www.yamaha-motor.co.uk/accessories/accessories/acc_overview.jsp?grpId=339&productId=7112$2$YP250R

scootercı
15 Haziran 2006, 18:02
[QUOTE=halilertan]walla kardeş yaklaşık 3,5 litre filan yakıyor ekonomik gidersen kısaca 30 ylt ile gazlarsan yani 120 145 arası 210 km yol yapar, 80-90 gidersen 280 km yol yapar seçim senin
bana kalırsa bu trafikte 10 dakka farkeder 80*90 git daha sağlıklı[/QUOTE

depoyu fulledim 162,5 km yol yaptım ama 2 kişiyle ve 100-120 km/h civarında gittim tekrar depoyu fullediğimde 7,80 lt gibi bişey aldı.
ama bu işlemi bidaha yapmak istiyorum benzincideki eleman biraz salaktı doğru düzgün yapamadı, bidahakine kendim doldurmaktır niyetim...

kelsinus
15 Haziran 2006, 21:59
walla kardeş yaklaşık 3,5 litre filan yakıyor ekonomik gidersen kısaca 30 ylt ile gazlarsan yani 120 145 arası 210 km yol yapar, 80-90 gidersen 280 km yol yapar seçim senin
bana kalırsa bu trafikte 10 dakka farkeder 80*90 git daha sağlıklı

Doğrudur.Ben özellikle bir depo ile denedim.70 km'yi hiç geçmedim.Ani gaz vermeden kaçındım.300 km'yi buldum.Daha da gidecektim sanırım ama yolda kalırım diye korktum depoyu doldurdum tekrar.

tekirdağ
16 Haziran 2006, 11:40
RODAJ SÜRESİ GEÇİLDİKTEN SONRA YAKIT BİRAZ DAHA DÜŞÜYORMUŞ GALİBA??:silent:

kelsinus
16 Haziran 2006, 11:53
RODAJ SÜRESİ GEÇİLDİKTEN SONRA YAKIT BİRAZ DAHA DÜŞÜYORMUŞ GALİBA??:silent:

Çok doğru kardeşim.Hele yağ değişiminden sonra bayağı bir farkediyor.Yağdeğişimini aksatmamak, yağ ve hava filtrelerini kontrol altında tutmak yakıt ekonomisi için önemli.
Ben asıl yanlara takılan çantaların tüketimi ne kadar arttırabileceğini merak ediyorum.Ne de olsa aerodinamiği bozuyoruz.

newbiker
16 Haziran 2006, 16:22
Çok doğru kardeşim.Hele yağ değişiminden sonra bayağı bir farkediyor.Yağdeğişimini aksatmamak, yağ ve hava filtrelerini kontrol altında tutmak yakıt ekonomisi için önemli.
Ben asıl yanlara takılan çantaların tüketimi ne kadar arttırabileceğini merak ediyorum.Ne de olsa aerodinamiği bozuyoruz.

Yanlara çanta da mı takılabiliyor? Yan çanta için özel aparat felan mı var ? Resim felan var mı? Nasıl bişey doğrsu merak ettim.

kelsinus
16 Haziran 2006, 16:28
Uygun bir vakitte çanta işine bakacağım arkadaşlar.Eminönü Özen Motor'da yanlara takılabilen orta boy çantalardan görmüştüm.Sanırım marka Giwi'ydi.Montajı nasıl olacak bilmiyorum ama mutlaka alacağım için birşeyler bulucaz artık.Uzun yola vurunca çok işe yarar.Bilgi, resim vb. bulur bulmaz sizinle paylaşacağım.

scootercı
16 Haziran 2006, 23:44
arkadaşlar bide motorun gövdesini korumak için hani chopperlarda olur ya koruma demirleri ya da çubukları taktırabilirmiyim acaba bileniniz göreniniz varmıdır ? sitede gördüm birisi honda beat ' ine taktırmış...

newbiker
17 Haziran 2006, 00:01
Selam Xmax cılar ,

Motorunuzu 1000 km bakıma nereye götürdünüz. Neler yapıldı? Kaç YTL tuttu. Ben Kızıltoprak daki Samura ya götüreyim dedim. Randevu al dediler. Sonra Cumartesiye randevu vermiyoruz dediler. Salıya attılar. Hafta içi iş güç den dolayı gitmem mümkün değil. Başka servis bulmam lazım. Bilgi verir seniz çok sevinirim.

tekirdağ
18 Haziran 2006, 01:49
Selam Xmax cılar ,

Motorunuzu 1000 km bakıma nereye götürdünüz. Neler yapıldı? Kaç YTL tuttu. Ben Kızıltoprak daki Samura ya götüreyim dedim. Randevu al dediler. Sonra Cumartesiye randevu vermiyoruz dediler. Salıya attılar. Hafta içi iş güç den dolayı gitmem mümkün değil. Başka servis bulmam lazım. Bilgi verir seniz çok sevinirim.

Ben Beşiktaş-Kuruçeşme Daytona Motor da yaptırdım..Yağ değişti bi de altta bir süzgeç temizlendi gevşek yerleri sıkıldı hemen hemen her tarafını kontrol ettiler 60 ytl tuttu..Bi de lastiklerin havasını tamamen indirip sıvı bir jel lastik zırhı sıkıp yeniden hava baştılar o da 30 ytl tuttu..Lastik patlamalarına karşı kesin çözümmüş...

Yanlara çanta da mı takılabiliyor? Yan çanta için özel aparat felan mı var ? Resim felan var mı? Nasıl bişey doğrsu merak ettim.

Bu aparatı özen motorda bende gördüm ama taktıktan sonra aralardan gitmek hiç mümkün görünmüyor ben vazgeçtim..Bi tek çantaya arka sırt dayanağı aldım 40 ytl

afterdarq
18 Haziran 2006, 02:00
Benim X-max'im yok ama yan çanta yerine soft side bag lerden alın,çok daha ucuza halletmiş olursunuz bu sorunu ve çıkarıp takması daha kolay olur...
Sevgiler,saygılar,kazasız belasız sürüşler...

tekirdağ
18 Haziran 2006, 02:16
Sİzlerde X-max Lerİnİzİn Fotolarini Koyarsaniz...

newbiker
19 Haziran 2006, 16:00
Selam Xmax cılar ,

Cumartesi günü Motorumu bana yakın olduğu için Ümaniye deki Yıldız Ticaret e götürdüm. Gayet donanımlı ve iyi bir servis görüntüsü var. Fazla bir yoğunluk olmadığı için bire bir ilgililer ve 1 saat de işimi hallettiler. (Sıra yok randevu yok) Motor yağı değişti (15 / 50 Shell marka yağ koydular) , hava filtresi temizlendi , civata ve somunları şöyle bir elden geçirdiler. Son olarak da motorsikleti yıkayık tertemiz teslim ettiler. Çay , meşrubat, sohbet cabası. Servisin üst katında çok çeşitli ürün ve aksesuarların bulunduğu bir showroom var. Ücret 45 YTL ödedim. Yani fiyatı da geyet makul. Çok memnun kaldım. Servisde YBR 125 kullanan kuryeciler de vardı. Başka servis kullanmayız , burası süper felan dediler. Anadolu yakasındaki servisler içinde bence iyi bir alternatif olabilir. :cat:

scootercı
20 Haziran 2006, 16:06
Selam Xmax cılar ,

ben izmir kahramanlarda göçmen' e götürdüm motor yağını ve şanzuman yağını değiştirmişler ve genel kontrollerini yapmışlar benden 65 TL aldılar hava filtresini değiştirdinizmi dedim bana 3000 'de değiştircez dediler , sanki biraz sizlerin söylediği fiyatlardan farklı geldi bana , kazıkmı yedik acaba, işte bu sitenin güzelliğide bu gerçekleri böylece görebiliyoruz artı müşteri memnuniyeti diye bişeyde yok biraz tok satıcılar...

tekirdağ
21 Haziran 2006, 01:00
O zaman herkez kafasına göre işçilik mi alıyor yani??Yokmudur Yamaha da bunu denetleyen??

halilertan
21 Haziran 2006, 01:12
abiler ben pendikte ki yamahaya gidiyorum adam esnaf valla ustası da gayet iyi, yaptığım yolda değiyor anlayacağınız

dou147
21 Haziran 2006, 23:57
yakında bu sınıfta bir scooter almak istiyorum tercihlerimin arasında en ön sıralarda xmax 250 var... 8.000 ytl fiyatı var bu fiyat aralağında başka hangi scooterlar var acaba siz alırken hangi motorları göz önünde bulundurdunuz mesela arkadaşlar ?

newbiker
22 Haziran 2006, 15:24
yakında bu sınıfta bir scooter almak istiyorum tercihlerimin arasında en ön sıralarda xmax 250 var... 8.000 ytl fiyatı var bu fiyat aralağında başka hangi scooterlar var acaba siz alırken hangi motorları göz önünde bulundurdunuz mesela arkadaşlar ?

Ben de yeni aldım Xmax ımı. 1 ay olmadı. O zaman ben de çok düşündüm. Tercihlerim arasında Piaggio X8 250 ve X9 250 de vardı. Onlar da iyi motor.Xmax 7400 YTL idi. Piaggio lar 8900 gibiydi. Aradaki fiyat farkına da bakınca Xmax almakda hiç tereddüt etmedim. Ben çok memnunun. Sen de pişman olmassın. Ama şu başlığı bir oku istersen.

http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=14744

dou147
22 Haziran 2006, 17:41
birde arkadaşlar tam olarak nasıl kullanıyorsunuz siz bu mereti... ben bir türlü kara aşamasına gelemedim bir kere eğer scooter alacaksam bu kesinlikle YAMAHA X MAX 250 olacak fakat başka arkadaşlarda scooterdan vazgeçirmeye çalışıyorlar beni...

genelde üni. ye falan giderken kullanırım normalde alfa 147 aracım var ama motorla gitmek çok daha ekonomik olur... ufak tefek gezilerde yaparım gibime geliyor riva, ağva gibi... sizce bir scoter mı yoksa başlangıç seviyesi normal (mesela HONDA CBF 250 twister gibi) bir motormu ?

en azından kararım scooter olursa alacağım scooter belli :cat:

tayftayfi
22 Haziran 2006, 19:21
Arkadaslar forumu yeni kesfettim,

Ben xmax imi nisanin 5 inde aldim, yani OTV artisindan hemen once (hikayesi de var ama sonra anlatirim) Hatta motoru yatirdim bile. simdi motorum serviste. Neyse benim forumdaki dostlarimdan ricam su topcase leri nereden, buldugunuz ve benim edinmem icin iletisim kurma yollari. Eskisehir de servisten ve bayiden yeteri kadar bilgi alamiyorum.

Sevgiyle ve xmax inizle kalin .....

kelsinus
22 Haziran 2006, 19:58
birde arkadaşlar tam olarak nasıl kullanıyorsunuz siz bu mereti... ben bir türlü kara aşamasına gelemedim bir kere eğer scooter alacaksam bu kesinlikle YAMAHA X MAX 250 olacak fakat başka arkadaşlarda scooterdan vazgeçirmeye çalışıyorlar beni...

genelde üni. ye falan giderken kullanırım normalde alfa 147 aracım var ama motorla gitmek çok daha ekonomik olur... ufak tefek gezilerde yaparım gibime geliyor riva, ağva gibi... sizce bir scoter mı yoksa başlangıç seviyesi normal (mesela HONDA CBF 250 twister gibi) bir motormu ?

Merhaba üstadım.:) Bana kalırsa scooter kullanıp kullanmayacağını ve hangi tarzda karar kılacağını senin kişisel tercihlerin belirleyecek.Başlangıç için seni scooterdan vazgeçirmek isteyen arkadaşlarına sor.Gerekçeleri neler.O gerekçeleri doğrulayacak tecrübeleri olmuş mu?Sonra kendine sor.Neden scooter?Aslında çok güzel cevap vermişsin.Okula götürsün bir de orta mesafe seyahatlar yapabileyim demişsin.Ekonomik olsun.E şehirde kullanacaksın, pratik olsun.Gayet mantıklı.Karar senin ihtiyaçların ve zevkin.
Unutmadan söyleyeyim Xmax ile Ağva Riva kesmeyecek seni.Beni kesmedi.bu pis alet "gel sırtıma uzayalım" diye insanı tahrik ediyor.:cat:

dou147
22 Haziran 2006, 21:34
Merhaba üstadım.:) Bana kalırsa scooter kullanıp kullanmayacağını ve hangi tarzda karar kılacağını senin kişisel tercihlerin belirleyecek.Başlangıç için seni scooterdan vazgeçirmek isteyen arkadaşlarına sor.Gerekçeleri neler.O gerekçeleri doğrulayacak tecrübeleri olmuş mu?Sonra kendine sor.Neden scooter?Aslında çok güzel cevap vermişsin.Okula götürsün bir de orta mesafe seyahatlar yapabileyim demişsin.Ekonomik olsun.E şehirde kullanacaksın, pratik olsun.Gayet mantıklı.Karar senin ihtiyaçların ve zevkin.
Unutmadan söyleyeyim Xmax ile Ağva Riva kesmeyecek seni.Beni kesmedi.bu pis alet "gel sırtıma uzayalım" diye insanı tahrik ediyor.:cat:

yani arkadaşım uzun yolda yorgunluk falan yapmıyor öyle mi ? bir erdek yapsam mesela ne olurum finish de bende bitermiyim ?

dostlar genelde uzun yolda scooter ın yorucu olacağı, tabiri caizse scooter popomuzun altında kaldığı ve dizlerimizle falan kavrayamadığımız için kontrolunun biraz daha zor olduğu ve her an bir tehlike ile karşı karşıya kalınabileceği, karizmasının her ne kadar maxi scooter bile olsa olmadıı ne de olsa adı scooter... işte bu tip yorumlar duyuyorum hep ve bunnar beni düşündürüyo gerçekten...

aslında bu motorları test edebileceğim bir yer var mı acaba ? ben sanki ülkemizde motor deneme sürüşü yaptırılmıyor diye duymuştum daha sağlıklı bilgi var mı acaba ?

evural
22 Haziran 2006, 22:04
Şu x-max çok güzel bir motor yaa :cat: Sahibi olan arkadaşlar birkaç resim koysa da gözlerimiz bayram etse

fly+fly
22 Haziran 2006, 22:05
Bide x-man var o ne ?

kelsinus
23 Haziran 2006, 01:00
yani arkadaşım uzun yolda yorgunluk falan yapmıyor öyle mi ? bir erdek yapsam mesela ne olurum finish de bende bitermiyim ?

dostlar genelde uzun yolda scooter ın yorucu olacağı, tabiri caizse scooter popomuzun altında kaldığı ve dizlerimizle falan kavrayamadığımız için kontrolunun biraz daha zor olduğu ve her an bir tehlike ile karşı karşıya kalınabileceği, karizmasının her ne kadar maxi scooter bile olsa olmadıı ne de olsa adı scooter... işte bu tip yorumlar duyuyorum hep ve bunnar beni düşündürüyo gerçekten...

aslında bu motorları test edebileceğim bir yer var mı acaba ? ben sanki ülkemizde motor deneme sürüşü yaptırılmıyor diye duymuştum daha sağlıklı bilgi var mı acaba ?

Üstat şu bacak arası ve popo olayı doğru.Özellikle yüksek hızla giderken aniden bir kasise rastlarsan ister istemez zıplıyorsun.Popon motordan ayrılıyor.Bir de dier motosikletlerde scooterların aksine bacaklarla da motoru kavrıyorsun.Ben bunu hiç tecrübe etmedim ama sanırım rahat ve sağlam bir oturuş pozisyonu.Ama dedim ya dezavantajlarına rağmen scooterı tercih ediyorum.Otomatik vitesli olması ve bagaj kapasitesi çok işime yarıyor.
Diğer yandan xmax'le uzun yoldu helak olunup olunmayacağını pek yakında bizzat test edeceğim ve sizlerle paylaşacağım.

tekirdağ
23 Haziran 2006, 01:22
Ben ilk kez bir motorsikletle bir günde 400 km yol yaptım..Akşam döndüğümde gerçi erkenden uyumuşum ama onun haricinde taş gibiydim...Birde yakıt ekonomisi var ki oda işin başka bir keyfiydi...Seni Seviyorum X-Max amman karım duymasın..:)

http://img83.imageshack.us/img83/6/dsc000110yr.th.jpg (http://img83.imageshack.us/my.php?image=dsc000110yr.jpg)

newbiker
23 Haziran 2006, 15:41
b

Model ve markadan önce hangi tarz sorusuna cevap vermek gerekiyor. Sürekli yanımda taşıdığım notebook var , bazen iş dönüşü tenis maçlarım oluyor. Tenis raketimi , spor malzemeleri , nootebook v.s genelde yanımda taşıyorum. Bazen iş dönüşü eşim karpuz alsana felan diyor. Bu arada ani bir yağmura karşı yanımda alt üst takım yağmurluk ve park edince üstüne örteceğim branda da süreki yanımda. Hepsinin birden sığacağı başka bir motorsiklet tarzı yok. Ben o nedenle scooter kullanıyorum. Hergün işe gidip gelirken kulanıyorum. Toplam 80 km yol. Bir alış veriş merkezine girerken tüm korumalarımı (kask,dizlik, eldiven , mont) motorda bırakabiliyorum. Bütün bu avantajlar scoter seçmem için yeterli oldu. 250 lik scooterlar içinde bence en performanslı olanı ve oturuş pozisyonu ve kullanırken verdiği his bakımından motorsiklete en yakın olanı XMAX. Yakıtta ise gerçekten çok ekonomik. Bugün işe giderken bir ara dalmışım ve 150 km/h hıza çıkmışım. Başka bir 250 lik scooter ın bu kadar rahat sürat yapabileceğini sanmıyorum.(Aslında pek hız yapmam. Özellikle yüksek hızda ki rüzgar beni çok rahatsız eder. Ama bu sabah ilk kez kulağıma kulak tıkacı takdım. Gerçekten çok konforlu bir yolculuk oldu ve yaptığım hızı hissetmedim. Herkeze tavsiye ederim.)

Arkadaşlar ,

1000km bakımında transmisyon yağını değştirdiler mi? Ne tip yağ koydular. Benimkini bakım sırasında önce değiştirmediler , kitapcığında değiştirin yazıyor. Ben de iki gün sonra gittim servise ve değiştirttim. Motora koydukları yağın aynısını (shell 15/50 w tam sentetik) transmisyon yağı olarak koydular. Bana pek doğru gibi gelmedi ama sesimi çıkarmadım. İşin kötüsü kitapçığında transmisyon yağı olarak ne kullanılması gerektiğine dair herhangi bir bilgi yok.

tayftayfi
23 Haziran 2006, 16:48
Arkadas diye bagrimiza bastik, soruma bi yanit alamadim :-)

Xmax ci dostlarim sorumu yineleyeyimmi? Resimlerde gordugum topcase leri ve baglanti aparatlarini nasil ve nereden edinebilirim?

Xmax inizle mutlu sürüşlerrrr

newbiker
23 Haziran 2006, 17:12
Arkadas diye bagrimiza bastik, soruma bi yanit alamadim :-)

Xmax ci dostlarim sorumu yineleyeyimmi? Resimlerde gordugum topcase leri ve baglanti aparatlarini nasil ve nereden edinebilirim?

Xmax inizle mutlu sürüşlerrrr

Bağlantı aparatı , givi 46 lt topcase , ve sırt dayama için (resimde yok) 550 YTL vermiştim. Aslında yamaha nın orjinal bağlama elemanı ve çantası da var. Üzerinde Yamaha amblemi felan olan. Daha şık ve bağlantı şekli daha sağlıklı gibi geldi bana. Ama o zaman yoktu ve yurt dışından getirtmek gerekiyordu. Bekleyemedim ve Givi takdırdım. Şimdi keşke orjinalini takdırsaydım diyorum. Muhtemelen aynı fiyat tutacaktır. Herhangi bir Beldeyama yetkili satıcıdan bilgi alabilirsin. Yetkili satıcı listesi ve telefonları www.beldeyama.com.tr adresinde var. Bu arada çanta ve bağlantı elemanı takdırırken hepsinin maksimum yük ve maksimum hız limitleri var. Onları kontrol et. Mesela benim bağlantı elemanı max 5 kg yük , çanta max 3 kg yük ve max 120 km/h hız limitli. Limitleri daha yüksek olan ürünler de var. Gerçi ben zaman zaman bu limitleri geçiyorum. Ama yapmamak lazım aslında. :pale:

scootercı
23 Haziran 2006, 19:46
Bağlantı aparatı , givi 46 lt topcase , ve sırt dayama için (resimde yok) 550 YTL vermiştim. Aslında yamaha nın orjinal bağlama elemanı ve çantası da var. Üzerinde Yamaha amblemi felan olan. Daha şık ve bağlantı şekli daha sağlıklı gibi geldi bana. Ama o zaman yoktu ve yurt dışından getirtmek gerekiyordu. Bekleyemedim ve Givi takdırdım. Şimdi keşke orjinalini takdırsaydım diyorum. Muhtemelen aynı fiyat tutacaktır. Herhangi bir Beldeyama yetkili satıcıdan bilgi alabilirsin. Yetkili satıcı listesi ve telefonları www.beldeyama.com.tr adresinde var. Bu arada çanta ve bağlantı elemanı takdırırken hepsinin maksimum yük ve maksimum hız limitleri var. Onları kontrol et. Mesela benim bağlantı elemanı max 5 kg yük , çanta max 3 kg yük ve max 120 km/h hız limitli. Limitleri daha yüksek olan ürünler de var. Gerçi ben zaman zaman bu limitleri geçiyorum. Ama yapmamak lazım aslında. :pale:

transmission yağı dediğin şanzuman yağı ise benimkini değiştirdiler 90 numara şanzuman yağı koymuşlar.
birde bagaj aparatı olarak takılan parça sanırım bendekide orjinal değil... çünkü aparatın takılacağı yerde 2 tane vida yeri var ama bu adamlar ikisine birden takamadık oturmadı sadece birine taktık falan dediler bak bende huylandım şimdi, acaba gidip çıkarttırayımmı , orjinalini takmalarını istiyeyim.

tekirdağ
24 Haziran 2006, 23:33
Ben çantayı motorla birlikte aldım..Teşhir için üzerine takmışlar yamaha amblemli filan..Orjinal yani..Bir tek sırt dayama aparatını Özen Motordan aldım..Başka da bir aksesuar bulamadım..Haaa bi de motorun bagajından brandası çıktı....

nikneym
25 Haziran 2006, 00:19
selam x-max cılar.bende topiği daha yeni keşfettim.bence motorumuz gerçekten 10 numara.x-max ımı ve yarattığı etkiyi seviyorum.motoruma taktırmayı düşündüğüm bir tek aksesuar var oda sissy bar.ancak daha hiç bir yerde sissy barlı x-max resmi bile göremedim.ancak arkada oturan için gerçekten şart.hele motorun gerçekten ani ivmelenmeleri karşısında arkada oturan tehlike yaşayabiliyo.hani ''nası ama babaaa'' diye arkaya dondüğünüzde arka koltuğun boş olduğunu gormek hiç hoş olmaz herhalde:) bir resim veya yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa mesajlarını bekliyorum.iyi ki varsın x-max.

dou147
25 Haziran 2006, 00:41
arkadaşlar bu sele altındaki bagajın boyutunu ne kadar acaba yani kaç litre ?

newbiker
25 Haziran 2006, 03:34
arkadaşlar bu sele altındaki bagajın boyutunu ne kadar acaba yani kaç litre ?

http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=14453

Yukarıdaki linkde Ayşe Şule BİLGİÇ in yazdığı Xmax ile ilgili test sürüşü bilgileri var. Orada 52 lt olduğu yazıyor. (Ben bu yazıyı çok seviyorum. Belki 10 defa okumuşumdur. :) )

Ben çantayı motorla birlikte aldım..Teşhir için üzerine takmışlar yamaha amblemli filan..Orjinal yani..Bir tek sırt dayama aparatını Özen Motordan aldım..Başka da bir aksesuar bulamadım..Haaa bi de motorun bagajından brandası çıktı....

Orjinal çantanın arkadan çekilmiş resmini koyarsan çok sevinirim. Nasıl duruyo merak ediyorum.

dou147
25 Haziran 2006, 13:26
teşekkürler newbiker gariptir bu yazı hariç sanırım başka yerde yazmıyor :P

tekirdağ
26 Haziran 2006, 01:06
http://img355.imageshack.us/img355/9256/dsc001740hs.th.jpg (http://img355.imageshack.us/my.php?image=dsc001740hs.jpg)

http://img84.imageshack.us/img84/945/dsc001704ih.th.jpg (http://img84.imageshack.us/my.php?image=dsc001704ih.jpg)

Gezmekten resim çekmeye fırsatım olmuyor yaww..Elde ancak bunlar var..:)