Orijinalini görmek için tıklayınız : Yamaha Yamaha X-Max 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Nikkfurie
15 Mart 2017, 23:52
Bugün xmax a Anlas Tournee lastik taktım, citygrip den sonra lastik arayışındakilere izlenimlerim : 70 km lik kullanımdan sonra motorun slalom kabiliyetinin müthiş arttığını farkettim, asfalttaki bozuk zeminleri de daha az hissettirdi, abs sanki bi tık daha erken devreye girdi kasıtlı sert frenlemelerde,
citygripleri tam 21.000 km dir kullanıyordum bakalım Tournee ler bu kadar km hizmet edebilecek mi ? gerci fiyatina göre 15.000 bile gitse gayet iyidir, takımını 320 ye aldim, citygrip 550 den satılıyor, fiyat performans orani gayet tatminkar tek soru yumusak hamuru ile kac km gidecek ?
Görsel olarakda cok daha iyi duruyor bu lastik sahip oldugu desenleriyle..
YERUÇAĞI
16 Mart 2017, 15:28
Bugün xmax a Anlas Tournee lastik taktım, citygrip den sonra lastik arayışındakilere izlenimlerim : 70 km lik kullanımdan sonra motorun slalom kabiliyetinin müthiş arttığını farkettim, asfalttaki bozuk zeminleri de daha az hissettirdi, abs sanki bi tık daha erken devreye girdi kasıtlı sert frenlemelerde,
citygripleri tam 21.000 km dir kullanıyordum bakalım Tournee ler bu kadar km hizmet edebilecek mi ? gerci fiyatina göre 15.000 bile gitse gayet iyidir, takımını 320 ye aldim, citygrip 550 den satılıyor, fiyat performans orani gayet tatminkar tek soru yumusak hamuru ile kac km gidecek ?
Görsel olarakda cok daha iyi duruyor bu lastik sahip oldugu desenleriyle..
hayırlı olsun güle güle kullanın
bende lastik değiştirme aşamasındayım,lastiklerimde sorun yok ama sertleştiği ve yol tutuşun çok düştüğünü anlıyorum,arkadan önden bırakmalar fazlalaştı,
üzerindekiler 2014 model city grip, yine aynı lastikten almayı düşünüyordum ancak nette araştırmalarım sonunda sizin aldığınız lastiği çok övdüklerini gördüm,birde türk malı olduğundan aklıma yattı
sizinde yorumunuzu okuyunca karar vermiş gibi oldum şuan
320 ye nerden aldınız ve takması balans dahilmi bu fiyata
Nikkfurie
16 Mart 2017, 17:31
hayırlı olsun güle güle kullanın
bende lastik değiştirme aşamasındayım,lastiklerimde sorun yok ama sertleştiği ve yol tutuşun çok düştüğünü anlıyorum,arkadan önden bırakmalar fazlalaştı,
üzerindekiler 2014 model city grip, yine aynı lastikten almayı düşünüyordum ancak nette araştırmalarım sonunda sizin aldığınız lastiği çok övdüklerini gördüm,birde türk malı olduğundan aklıma yattı
sizinde yorumunuzu okuyunca karar vermiş gibi oldum şuan
320 ye nerden aldınız ve takması balans dahilmi bu fiyata
Teşekkür ederim..
Şirinevler Hudson dan aldım,değişimi kendim yaptım araba ile geçerken önceki hafta almıştım lastikleri, oradada 40 tl ye yapıyorlardı, yalniz bu xmax in ön jant biraz sıkıntılı, sağ tarafı her otomobil lastik sokum makinasina sığmıyor,lastikleri soktum arkayi değiştik on jant icin 4 tane dukkan gezdim bir makinaya ancak sığdı jant, biyerde lastik patlasa dert yani !!
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:24 ----------
bugün sağanak yagmurda ise gittim eve geldim , ıslak yol performansıda tatminkar, citygrip in ilk gunlerindeki gibi güven verdi,dönüşte Fenerbahçe stadinin arkasindaki virajdan geçtim, orasi benim test virajim gibidir, yerler kuru olsa orta ayagi rahat surterdim yeni lastik macera aramayayim dedim ama bir tik daha indirsem islakta orta ayak surtecekti yani :) 150 km sonra Tournee lerden cok memnunun tavsiye ederim..
YERUÇAĞI
16 Mart 2017, 21:36
Teşekkür ederim..
Şirinevler Hudson dan aldım,değişimi kendim yaptım araba ile geçerken önceki hafta almıştım lastikleri, oradada 40 tl ye yapıyorlardı, yalniz bu xmax in ön jant biraz sıkıntılı, sağ tarafı her otomobil lastik sokum makinasina sığmıyor,lastikleri soktum arkayi değiştik on jant icin 4 tane dukkan gezdim bir makinaya ancak sığdı jant, biyerde lastik patlasa dert yani !!
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:24 ----------
bugün sağanak yagmurda ise gittim eve geldim , ıslak yol performansıda tatminkar, citygrip in ilk gunlerindeki gibi güven verdi,dönüşte Fenerbahçe stadinin arkasindaki virajdan geçtim, orasi benim test virajim gibidir, yerler kuru olsa orta ayagi rahat surterdim yeni lastik macera aramayayim dedim ama bir tik daha indirsem islakta orta ayak surtecekti yani :) 150 km sonra Tournee lerden cok memnunun tavsiye ederim..
anladım hocam tşk.
yalnız yeni lastik olduğundan üstünde koruyucu kaypak bir tabaka oluyor 200-300 km kullandıktan sonra o tabaka yok oluyor diye biliyorum,ona dikkat etmenizi öneririm
neticede ıslaktaki performansı test etmişsiniz,bu çok önemli,zaten sıcak ve kuru havada hemen her lastik iyidir
lastiği orda taktırsanız daha iyi olmazmıydı
ben olsam 350 işi bağlamaya çalışır orda taktırırdım,yanlız balans yapmak gerekli biliyorsun,balans bozuksaki kesinlikle bozuktur 100-110 dan sonra gidonda ve motorda titreme başlıyor
lastik aldığınız yerde balans makinesi varmıydı
Geçtiğimiz çarşamba günü kardeşler yamaha ya gittim r25 in kaydını yaptırmak için.
ben kayıt yaptırırken bi tane xmax 250 sanırım 20.000 bakıma girmiş motoru yıkıyolardı,motorun işlemleri bitip ödeme yaparken 1150 tl gibi bi rakam ödedi.
yetkili servisler ateş pahası eliniz alet edavat tutmasa bile bi şekilde öğrenin canınız yanmasın.
drtayfun
17 Mart 2017, 10:25
Geçtiğimiz çarşamba günü kardeşler yamaha ya gittim r25 in kaydını yaptırmak için.
ben kayıt yaptırırken bi tane xmax 250 sanırım 20.000 bakıma girmiş motoru yıkıyolardı,motorun işlemleri bitip ödeme yaparken 1150 tl gibi bi rakam ödedi.
yetkili servisler ateş pahası eliniz alet edavat tutmasa bile bi şekilde öğrenin canınız yanmasın.Ben 650 ödeyince çok gelmişti.Vay anasınınııı...
enable
17 Mart 2017, 10:31
Arka amotisorleri Forsa olarak değiştireceğim,sipariş verdim haftaya gelir, bakalım nasıl olacak. Özellikle soğukken kalkışlarda titreme var sanırım debriyaj bitiyor, orjinal mi taksam yoksa polini, costa vs mi taksam henüz karar veremedim. Bu konuda deneyimli arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.
madsky
17 Mart 2017, 10:37
merhaba, mesajları mümkün olduğunca takip ettim, 2016 model xmax 250'ye videodaki gibi farı nereden bulabiliriz acaba?
https://www.youtube.com/watch?v=Q1YO8aN3C2s
istanbulda benzer uygulama yapan yerler var sanırım ama kalitelisini nereden bulabiliriz acaba?
GP500-1st
17 Mart 2017, 11:19
yetkili servisler ateş pahası eliniz alet edavat tutmasa bile bi şekilde öğrenin canınız yanmasın.
Kayış'ı yapılmış galiba...:mrgreen:
Valla insan 50.000 tl lik aracın ağır bakımına o parayı verince bir mantığı var. balata buji sayısı fazla, yağı 4-5 litre sıvıları fazla, ama motor almak bu haliyle akıl karı değil çoğu adam için.
ve sektör küçüldükçe bajaj da şuan açıkça görüldüğü gibi ilk alımda ve serviste yavaş yavaş saplamalar artacak
MODALI
17 Mart 2017, 11:51
Hırsızlık adına bir konu vardı. Orada bir arkadaş bu videoyu koymuştu. Akabinde xmax sahibi bir arkadaşta aynı olayın onunda başına geldiğini söylemişti. Sanırım basit bir açığı var ve 2 saniyede çantayı hiç ediyorlar. Ben de top case yok, olsa bunu gördükten sonra çanta demirine zincirledim valla yalan yok. Adamlar 1.500 TL'yi 1.5 saniye de götürüyorlar. Çok acı maalesef.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:57 ----------
O konu ve yorumu buldum;
https://68.media.tumblr.com/2fdfb7bf72b057813db24177f6c46f7e/tumblr_omapyvRLra1w76u7eo1_1280.jpg
ARKADAŞLAR BU TOP CASE ÇALINMA OLAYINI YENİ GÖRDÜMDE. GERÇEKTEN BU KADAR KOLAY ÇALIYORLAR MI.BEN DE SİSSY BARLA TOP CASE ARASINDA KARARSIZ KALMIŞTIM.TOP CASE ALDIM. AMA BU KADAR KOLAY ÇALINMASI MÜMKÜN MÜDÜR?.DAHA ÖNCEKİ MOTORUMDA SİSSY BAR VARDI VE SIRT ÇAMTASI VE SELE ALTI BAGAJLA SEYAHAT EDEBİLİYORDUK. ŞİMDİ PİŞMAN MI OLMAM GEREK KAFAM KARIŞTI. O VİDEODAKİ ORİJİNAL ÇANTA MI? GERÇEKTEN ÇALINABİLİYOR MU? ÖNLEM ALABİLİR MİYİZ?,
YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.
Kayış'ı yapılmış galiba...:mrgreen:
Valla insan 50.000 tl lik aracın ağır bakımına o parayı verince bir mantığı var. balata buji sayısı fazla, yağı 4-5 litre sıvıları fazla, ama motor almak bu haliyle akıl karı değil çoğu adam için.
ve sektör küçüldükçe bajaj da şuan açıkça görüldüğü gibi ilk alımda ve serviste yavaş yavaş saplamalar artacak
onu bilmemde ödemeyi yapan kişi gayet mutluydu :)
ben inanmıyorum ya yok millette para yok yoksulluk var filan yalan
espresso
17 Mart 2017, 13:37
Hırsızlık olayları bende paranoyaya neden oldu. Evde otopark yok, mecburen kaldırımda direğe zincirli duracak. Etrafta başka motor da yok, kesin etraftan dikkat çekecek motoru eve getirdiğimde.
Abus kilit alayım diyorum. Şu modeli bizim motorlara olur mu? Yoksa çok mu ağır olur? Bagaj büüyk nasıl olsa taşımak sorun olmaz diye düşündüm.
Abus 59/12HKS170 Black Extreme Zincir Kilit (170 cm) internette 1250TL gibi fiyatlar gördüm. Dükkanlardan nakit alımda indirim yapılabilir belki ama taksitle alma ve kargoyla ayağıma gelme avantajına değecek kadar fark olur mu ki?
Bunu almışken bir de disk kilidi ne tavsiye edersiniz?
Hırsıza kilit dayanmaz ama caydırsın, vakit kaybettirsin yeter.
SPY 5000m alarm hakkında da iyi yorumlar duydum, ondan da taktırmayı düşünüyorum.
Nikkfurie
17 Mart 2017, 16:57
Kayış ve lastikler 20.000 de değişir genellikle, R25 inde zincir dişli ve lastikleri değiştirseniz benzer rakkam cikacaktir serviste..
Kayış ve lastikler 20.000 de değişir genellikle, R25 inde zincir dişli ve lastikleri değiştirseniz benzer rakkam cikacaktir serviste..
malesef bu işlemleri yetkili serviste yaptırmayacağım zincir dişli değişim zamanı geldiğinde kma dan alıp kendim değişeceğim
Nikkfurie
17 Mart 2017, 17:18
Arka amotisorleri Forsa olarak değiştireceğim,sipariş verdim haftaya gelir, bakalım nasıl olacak. Özellikle soğukken kalkışlarda titreme var sanırım debriyaj bitiyor, orjinal mi taksam yoksa polini, costa vs mi taksam henüz karar veremedim. Bu konuda deneyimli arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.
amortisorlerin etkisini nerak ediyorum mutlaka yazin, bozuk zeminde xmax in sertligi benide cok rahatsiz ediyordu hatta bir ara kullanmayı biraktim ama yukarda yazdığım Anlas marka yumusak lastikler bi nebze rahatlatti motoru,
soguk kalkisdaki titreme ön varyator u bakimda yaglarsaniz kesiliyor, motorunuz kac km de bilmiyorum ama insani kullanimla 50 ila 75 bin gider xmax debriyajı..
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:08 ----------
malesef bu işlemleri yetkili serviste yaptırmayacağım zincir dişli değişim zamanı geldiğinde kma dan alıp kendim değişeceğim
"maalesef" i anlayamadim :)
kendin yapabiliyorsan ne güzel ,
bende kendim yaparım, yetkili servisde calisanlardan sadece biri işi bilen usta denilebilecek kivamdadir genellikle, digerleri sanayide cirak bile olamaz ve motorunuz bunlardan birine denk gelirse hiçte hayırlı olmayacaktır..
amortisorlerin etkisini nerak ediyorum mutlaka yazin, bozuk zeminde xmax in sertligi benide cok rahatsiz ediyordu hatta bir ara kullanmayı biraktim ama yukarda yazdığım Anlas marka yumusak lastikler bi nebze rahatlatti motoru,
soguk kalkisdaki titreme ön varyator u bakimda yaglarsaniz kesiliyor, motorunuz kac km de bilmiyorum ama insani kullanimla 50 ila 75 bin gider xmax debriyajı..
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:08 ----------
"maalesef" i anlayamadim :)
kendin yapabiliyorsan ne güzel ,
bende kendim yaparım, yetkili servisde calisanlardan sadece biri işi bilen usta denilebilecek kivamdadir genellikle, digerleri sanayide cirak bile olamaz ve motorunuz bunlardan birine denk gelirse hiçte hayırlı olmayacaktır..
valla yetkili servisteki ustaları pek abartmamak lazım çok eski zamanlarda xmax ı yeni aldığım zaman periyodik bakımın 80-100 tl olduğu zamanlarda götürüyordum.
sonra fiyatlar uçtu malum bende zengin biri değilim.
çok para istiyolar artık,ben her bakımda servise gitsem haftasonu kız arkadaşımla gezemem :)
YERUÇAĞI
17 Mart 2017, 19:05
ARKADAŞLAR BU TOP CASE ÇALINMA OLAYINI YENİ GÖRDÜMDE. GERÇEKTEN BU KADAR KOLAY ÇALIYORLAR MI.BEN DE SİSSY BARLA TOP CASE ARASINDA KARARSIZ KALMIŞTIM.TOP CASE ALDIM. AMA BU KADAR KOLAY ÇALINMASI MÜMKÜN MÜDÜR?.DAHA ÖNCEKİ MOTORUMDA SİSSY BAR VARDI VE SIRT ÇAMTASI VE SELE ALTI BAGAJLA SEYAHAT EDEBİLİYORDUK. ŞİMDİ PİŞMAN MI OLMAM GEREK KAFAM KARIŞTI. O VİDEODAKİ ORİJİNAL ÇANTA MI? GERÇEKTEN ÇALINABİLİYOR MU? ÖNLEM ALABİLİR MİYİZ?,
YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.
kardeşim,ben bu videodan sonra nasıl yerinden çıkabilir diye iyice inceledim ve nedenini buldum
çantanın kapağını açma yerinin etrafındaki kulp bilindiği gibi yukarı kaldırılınca çantanın altındaki dil içeri çekiliyor ve çanta yerinden çıkıyor
ancak çantayı anahtarla kitleyip kapattığımızda bu dış taraftaki kulp açılmıyor,daha doğrusu anahtarla kitlediğimizde gücük bir plastik dil bu kulpun açılmasına engel oluyor
fakat bu dil çok zayıf ve plastikten yapıldığı için,çanta kilitli bile olsa,parmakları bu kulpun altına hafifçe sokup zorlayarak kaldırıldığında bu plastik dil kolayca kırılıyor ve kulp açılıyor,haliylede çanta kolayca yerinden çıkıyor
videodaki çantayı çalan hırsızda aynen dediğim gibi yapıp çantayı çalıyor
ben çözümünü buldum ve yaptım,,en önemli püf noktası bu kulp yukarı kaldırılmadığı sürece yerinden çıkmasına imkan yok
o yüzden bu kulp un her iki tarafına fotoda görüldüğü matkapla ufak 2 şer adet delik delip bu deliklere görüldüğü gibi U şeklinde somunlu cıvata taktım ve çantanın içinden somunları takarak sıktım
bu şekilde kulp un açılmasını engelledim,
hırsız çantayı çalmak için önce anahtarla çantanın kapağını açması gerekiyor ve sonrasında takmış olduğum 2 adet U cıvataların somunlarını 8 numara anahtar takımıyla teker teker sökmesi ve U cıvataları yerinden çıkarması lazım ve çantanın kulpunu kaldırıpta çantayı yerinden çıkarıp alabilsin
bunları yapmak için bir hırsızın elinde takım olduğunu varsayarsak bile sökmesi 10 dakikadan fazla sürerki hiç bir hırsız bu işle 10 dakika uğraşmaz,çeker gider
yalnız bu işin kötü tarafı var
olduya çantayı kendin çıkarma ihtiyacı duyduğun zamanda bu yazdığım işlemleri yapmadan yerinden çıkaramazsın
ben çantayı çıkarma ihtiyacı duymadığım için kulpları sabitledim,gerekirse cıvataları söküp çıkarırım artık ,bunada katlanmak gerek
eğer kulplara göründüğü gibi cıvata yapmayıp çantanın içinden tabana delik delip alt demire cıvata ilede bağlayabilirdim ama bunu sadece ben bilirdim ve hırsız bilmeyeceği için çalmak maksatıyla kulpu yukarı kaldırıp kıracak ama çalamayacağı için bırakıp gidecekti ve çantaya hasar verip masraf açacaktı
benim yaptığım şekilde hırsız U kelepçeleri görünce kulpu kaldıramayacağını anlayıp bırakıp gideceği için çantaya zarar vermesinin önüne geçmiş oluyorum
detaylı fotolar aşağıda
http://i.hizliresim.com/V0abJv.jpg (http://hizliresim.com/V0abJv)
http://i.hizliresim.com/nRMBqM.jpg (http://hizliresim.com/nRMBqM)
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:54 ----------
osiosborn
18 Mart 2017, 21:42
Arkadaşlar 2016 Xmax'ımın 4000 bakımı geldi. Servise gidip sadece yağ değişimi için 120TL vermek istemiyorum. Aşağıdaki yağlardan hangisini önerirsiniz?
http://www.madeniyag.net/Castrol-Power1-4T-15W-50-1-LT-Motosiklet-Yagi,PR-326.html
http://www.madeniyag.net/Castrol-Power1-Scooter-4T-10W-40-Motosiklet-Yagi-1-Lt,PR-136.html
http://www.madeniyag.net/Castrol-Power1-Racing-4T-10W-50-Motorsiklet-Yagi-1-Lt,PR-131.html
Arkadaşlar 2016 Xmax'ımın 4000 bakımı geldi. Servise gidip sadece yağ değişimi için 120TL vermek istemiyorum. Aşağıdaki yağlardan hangisini önerirsiniz?
http://www.madeniyag.net/Castrol-Power1-4T-15W-50-1-LT-Motosiklet-Yagi,PR-326.html
http://www.madeniyag.net/Castrol-Power1-Scooter-4T-10W-40-Motosiklet-Yagi-1-Lt,PR-136.html
http://www.madeniyag.net/Castrol-Power1-Racing-4T-10W-50-Motorsiklet-Yagi-1-Lt,PR-131.html
http://urun.n11.com/yag/motul-5100-10w40-4-zamanli-motosiklet-yagi-1l-P133671359 bunu öneririm
osiosborn
20 Mart 2017, 21:04
http://urun.n11.com/yag/motul-5100-10w40-4-zamanli-motosiklet-yagi-1l-P133671359 bunu öneririm
Teşekkürler cevabınız için. Luqui Moly çok övdüler. Biraz araştırdım, olumsuz bir şey bulamadım ben de aldım.
http://urun.n11.com/yag/liqui-moly-10w-40-street-motor-yagi-1-lt-P147534902
Teşekkürler cevabınız için. Luqui Moly çok övdüler. Biraz araştırdım, olumsuz bir şey bulamadım ben de aldım.
http://urun.n11.com/yag/liqui-moly-10w-40-street-motor-yagi-1-lt-P147534902
evet buda güzel zaten belli başlı motul ipone bide sizin aldığınız...
bilemiyorum
21 Mart 2017, 09:36
Merhabalar, başlangıç motoru olarak xmax almaya karar verdim, 2016 model 2. el ABS li modellerin fiyatı 15-16 bin civarında, km leride max onbinlerde. Sizce bu rakamlar ikince el bir xmaxa verilir mi? "0" ları 16.950.
espresso
21 Mart 2017, 10:29
Merhabalar, başlangıç motoru olarak xmax almaya karar verdim, 2016 model 2. el ABS li modellerin fiyatı 15-16 bin civarında, km leride max onbinlerde. Sizce bu rakamlar ikince el bir xmaxa verilir mi? "0" ları 16.950.
Aynı kararsızlığı ben de yaşamıştım. İkinci eli ile sıfır arasında yalnızca bin lira fark olunca gittim sıfır aldım.
Nikkfurie
21 Mart 2017, 11:24
......başlangıç motoru olarak xmax almaya karar verdim.......
Çok güçlü bir motor olmasada, yüksek ve geniş selesi vede ağırlığı ile sehir içi yogun trafikte xmax ilk aylarda sizi zorlayabilir , boyunuz 1,70 in altındaysa nmax ı da inceleyin..
bilemiyorum
21 Mart 2017, 11:34
Boyum 1.83, Sürücü kursunda daha yüksek cc li motorları sürüyorum. Nmax ve xmax arasında kalmıştım eğitmenler de xmax almamı tavsiye ettiler fakat bütçe biraz zorluyor, 2. el piyasası mı yüksek ilanlar mı balon anlayamadım
Nikkfurie
21 Mart 2017, 12:05
Boyum 1.83, Sürücü kursunda daha yüksek cc li motorları sürüyorum. Nmax ve xmax arasında kalmıştım eğitmenler de xmax almamı tavsiye ettiler fakat bütçe biraz zorluyor, 2. el piyasası mı yüksek ilanlar mı balon anlayamadım
xmax - nmax tercihine binaen degil ama kurs şartlarında yüksek cc motorları denemiş olmanız trafiğe çıkacak cesareti vermesin size , sen beceremezsin şeklinde anlamayın, boyunda gayet uygun ama nmax i incelemeni tavsiye ederim, benim boy 1.89 inan nmax in ayak uzatma mesafesi daha güzel, hem bütçem kisitli da diyorsun, ikisi arasinda yakit tuketimi neredeyse yari yariya ;)
bilemiyorum
21 Mart 2017, 14:25
xmax - nmax tercihine binaen degil ama kurs şartlarında yüksek cc motorları denemiş olmanız trafiğe çıkacak cesareti vermesin size , sen beceremezsin şeklinde anlamayın, boyunda gayet uygun ama nmax i incelemeni tavsiye ederim, benim boy 1.89 inan nmax in ayak uzatma mesafesi daha güzel, hem bütçem kisitli da diyorsun, ikisi arasinda yakit tuketimi neredeyse yari yariya ;) ben nmaxe göre ayarlamıştım kendimi fakat uzun yol da yapacağım, şehir dışı çok olmasa da istanbulun bir ucundan diğer ucuna gideceğim zamanlar olacak, o yüzden otobanda çok yormamaması ve tekrar tekrar motor arama süreci yaşamamak adına xmax tercih sebebim :) aldıktan sonra yakıt o kadar etkilemez beni diye düşünüyorum ama 2. eller sıfır fiyatına olunca düşündürüyor :/
espresso
21 Mart 2017, 15:10
ben nmaxe göre ayarlamıştım kendimi fakat uzun yol da yapacağım, şehir dışı çok olmasa da istanbulun bir ucundan diğer ucuna gideceğim zamanlar olacak, o yüzden otobanda çok yormamaması ve tekrar tekrar motor arama süreci yaşamamak adına xmax tercih sebebim :) aldıktan sonra yakıt o kadar etkilemez beni diye düşünüyorum ama 2. eller sıfır fiyatına olunca düşündürüyor :/
Ben de istanbul içinde işe gidip gelmek için aldım. Evden işe 40km yol olunca tem yoluna çıktığımda zorlamasın diyerek xmax tercih ettim. Normalda motor mu alsam demeye başladığımda aklımda nmax vardı, ama bütçemi aşırı zorlayıp xmax almış oldum.
İkinci elleri nedense pahalı satılıyor. bin lira fazla veririm sıfır alırım zaten bütçem iyice zorlanmış, ilk motorda ikinci el riskine girmeyeyim dedim.
YERUÇAĞI
21 Mart 2017, 21:15
ben nmaxe göre ayarlamıştım kendimi fakat uzun yol da yapacağım, şehir dışı çok olmasa da istanbulun bir ucundan diğer ucuna gideceğim zamanlar olacak, o yüzden otobanda çok yormamaması ve tekrar tekrar motor arama süreci yaşamamak adına xmax tercih sebebim :) aldıktan sonra yakıt o kadar etkilemez beni diye düşünüyorum ama 2. eller sıfır fiyatına olunca düşündürüyor :/
2 ci elmi sıfırmı alacaksın bilmem ama x max al kardeşim,,ben 250 xmax aldım zamanında,bir müddet sonra yetersiz gelmeye başladı satıp 400 aldım
sen birde uzun yol yapacağım arada diyorsun,, 125cc nmax alırsan bir müddet sonra sana yetersiz geldiğini görecek ve xmax almadığına bin pişman olacaksın,söylemedi deme
gerçi 250 xmax da alsan oda bir müddet sonra yetmeyecek ama nmax ile mukayese edilmez uzun yolda nmax bayıltır seni
bugün Honda pcx den Xmaxe geçmenin dezavantajını görmüş oldum. pcx le aralardan tık tık geçiyodum. göz alışkanlığı yüzünden arayı yanlış hesapladım ve kendimi bariyerle araç arasına sıkıştırdım neyseki çok küçük çaplı bir kaza oldu ufak bir çizikle kurtuldum. o yüzden nmaxden xmaxe geçtikten sonra boyuta iyice alışana kadar dikkatli kullanın derim.
arkadaşlar x-max ımı satıyorum ilgilenenler için sahibinden.com ilan numarası; 413771061
VaMpIrE181
24 Mart 2017, 10:46
Merhaba Arkadaşlar,
2014 23000 km deki motorum bu sabah kontağı açarak marş basmak istedigimde tık diye ses yaptı ve marş basmadı. fren manetini 2,3 kez bırakıp tekrar basarak denedigimde arada çalıştı. sonra 200 mt aşagıdaki benzinciye gidip benzin aldıgımda da aynı şekilde 2. seferde çalıştı. 20 km kullanıp işyerimin önüne geldim. motoru stop ederek tekrar kontagı açıp marş a basmamda ilk seferde gene marş basmandı. fren manetini bırakarak tekrar sıktım ve o şekilde 2. denememde marş basarak motor çalıştı. akü ikazı filanda vermiyor. böyle bir problem yaşayan oldumu acaba?
drtayfun
24 Mart 2017, 11:17
akü ikazı veriyor mu ki zaten ? Bence aküye baktırın siz.
sozturk
24 Mart 2017, 11:39
S.a arkadaşlar. Son zamanlarda kayış değiştiren oldumu ve kaç binde değiştirdi. Kazasız belasız surusler
drtayfun
24 Mart 2017, 11:44
Ben yeni değiştirdim, 20.000 km de
sozturk
24 Mart 2017, 11:50
Hangi marka kayış aldınız. İşçilik malzeme ne kadar tuttu ve birde çıkan kayışin durumu nasıldı
drtayfun
24 Mart 2017, 11:52
Orjinal kayış 250 tl. Eski kayış da iyi durumdaydı.Filtreler ve yağ da değişti, yaklaşık 600 tl.
sozturk
24 Mart 2017, 11:54
Güle güle kullanın
YERUÇAĞI
24 Mart 2017, 12:22
Merhaba Arkadaşlar,
2014 23000 km deki motorum bu sabah kontağı açarak marş basmak istedigimde tık diye ses yaptı ve marş basmadı. fren manetini 2,3 kez bırakıp tekrar basarak denedigimde arada çalıştı. sonra 200 mt aşagıdaki benzinciye gidip benzin aldıgımda da aynı şekilde 2. seferde çalıştı. 20 km kullanıp işyerimin önüne geldim. motoru stop ederek tekrar kontagı açıp marş a basmamda ilk seferde gene marş basmandı. fren manetini bırakarak tekrar sıktım ve o şekilde 2. denememde marş basarak motor çalıştı. akü ikazı filanda vermiyor. böyle bir problem yaşayan oldumu acaba?
akü ile alakalı değil kardeşim,akü ile alakalı olsa hiç basmaz,,frene basmadan motor çalışmadığı için manetteki müşürde bir problem vardır yada marş motorundaki kömür bitmiştir veya marş dişlisinde sorun vardır,bu üçünden biri,ama büyük olasılıkla motorun km sini baz alırsak marş motorundan kaynaklıdır
servise veya tamirciye göstermeniz gerekiyor
Blackhoney
24 Mart 2017, 14:03
Merhaba Arkadaşlar,
Sadece arka frene basarak mı denediniz?
Cevap evetse bi de ön frene basarak çalıştırmayı deneyin ve sonucu yazın..
Merhaba Arkadaşlar,
23.000 km bence yeni sayılır 37.000 km de motorum ne marşında ne aküsünde sorun yok nasıl kullandığını bilmiyorum ama
belkide aldığın benzin pistir hemen parça sorunu olarak görmemek lazım
osiosborn
25 Mart 2017, 17:52
Bugün Xmax'in 4000km bakımını yaptım. Yağını değiştirdim,filtreleri temizledim. Orjinal bagaj demiri almıştım onu monte ettim.
Givi Trekker topcase için çelik tablayı bagaj demiri üstüne sabitledim ve topcase'i taktım.
https://s9.postimg.org/cqp9tugnz/20170325_172829.jpg
https://s9.postimg.org/6eepxr2zj/20170325_172836.jpg
https://s9.postimg.org/loel4xyhr/20170325_172850.jpg
mustafasoyda
25 Mart 2017, 21:13
Arkadaşlar merhaba, yeni Xmax 250 Abs kullanıcı olarak bir süredir forumu ve özellikle bu başlığı takip etmekteyim.
Motorumu hiç bir sorun olmadan 1000km kadar kullandım ve geçtiğimiz Perşembe 1000bakımına götürdüm, bakım sonrası Cuma günü yaklaşık 30km kullandıktan sonra arka frende bi gariplik hissettim, eskisi gibi tutmuyordu sanki, sadece arka frenle duramaz hale geldi motor. Freni hızlı sıkınca abs devereye giriyor fakat abs'nin tepkiside farklı, abs devereye giriyor, manet titriyor, fren serbest kalıp tekrar tutmaya çalışıyor ama eskisinden çok farklı olarak bu süre baya bi uzun, eskiden tak tak freni tutup bırakan abs bu sefer beni motorun üstünde hoplatacak kadar uzun aralıklarla tutup bırakıyor ve motoru durduramıyor.
Sizce bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir.
YERUÇAĞI
25 Mart 2017, 22:28
osiosborn
kusura bakma ama topcase çok uyduruk duruyor,sırt dayaması bile yok,resmen motorun orjinalliğini bozmuş,,çanta demirini almışsın ,orijinal çantayıda alsaydın bari,yada 2 ci el orijinal çanta baksaydın
o çanta Adventure motorların çantası buna hiç gitmemiş
motor ağlıyor bak,,motoru ağlatma ,sat o topcaseyi git orijinal çantayı al tak çantayla bütünleşsin.güzelleşsin motor
osiosborn
25 Mart 2017, 22:52
osiosborn
kusura bakma ama topcase çok uyduruk duruyor,sırt dayaması bile yok,resmen motorun orjinalliğini bozmuş,,çanta demirini almışsın ,orijinal çantayıda alsaydın bari,yada 2 ci el orijinal çanta baksaydın
Merhaba, görsel olarak hoş durmuuyor evet ama ben çantayı xmax için almadım. Geçici süreyle kullanacağım. Kısa süre kullanacağım çantaya 800TL vermek istemedim. Kalite olarak kiyaslarsak, ben 1200TL'ye aldım. Ya ben çok ucuza aldım, ya da Yamaha müşterisine ciddi kazik atıyor. Kalite olarak iki çanta kıyaslanmaz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:35 ----------
osiosborn
motor ağlıyor bak,,motoru ağlatma ,sat o topcaseyi git orijinal çantayı al tak çantayla bütünleşsin.güzelleşsin motor
Ayrıca nezaketen güzel olmuş, eline sağlık denir. Kıskanç, kendini beğenmiş, herşeye burun büken çocuklar gibi konuşulmaz, herşey dile alınmaz. "uyduruk" nedir yahu?
YERUÇAĞI
26 Mart 2017, 01:45
dostum kusura bakma diye söze başladım değilmi,,olmamış şeye olmuş demem,benim kişiliğim bu, doğru neyse onu açıkça söylerim,gerçek hayatta ve forumdada aynısı geçerlidir
yanlış anlamayın,size karşı bir düşmanlığım,kinim veya çekememezlik gibi bir şeyim yok,,sadece gözümün gördüğü kendimce doğru olanı yazdım ,sizin o taktığınız topcase daha pahalı olabilir ama bu motora ve o demirin üstüne gitmemiş,hepsi bu
ayrıca xmax in orijinal çantasını alsanız bile zarar etmezsiniz,,öyle bir konuşuyorsunuzki çantayı alınca parayı çöpe atıyor gibi yazmışsınız
esasen xmax in çantası 2 ci elde peynir ekmek gibi gidiyor,satmak istediğinizde hemen satarsınız hiç şüpheniz olmasın,geriye doğru bu sayfalarda bile 2 ci el arayan vardı
şu bir gerçek ,sizin o taktığınız çantayı satmak isteseniz kolay kolay satamazsınız ama xmax in çantasını satılığa çıkardığınızda 1 günde satarsınız
haa bu arada,,,uyduruk demek orijinal olmayıp sonradan uydurma yapıldığı bariz belli,yakışıksız demek (küfür falan değil yani)
Merhaba, görsel olarak hoş durmuuyor evet ama ben çantayı xmax için almadım. Geçici süreyle kullanacağım. Kısa süre kullanacağım çantaya 800TL vermek istemedim. Kalite olarak kiyaslarsak, ben 1200TL'ye aldım. Ya ben çok ucuza aldım, ya da Yamaha müşterisine ciddi kazik atıyor. Kalite olarak iki çanta kıyaslanmaz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:35 ----------
Ayrıca nezaketen güzel olmuş, eline sağlık denir. Kıskanç, kendini beğenmiş, herşeye burun büken çocuklar gibi konuşulmaz, herşey dile alınmaz. "uyduruk" nedir yahu?
Sonucta senin taktigin bu canta motorda saglam duruyor mu? İsine yariyor mu?
Gerisini salla gitsin senin icine sindiyse kullaniyosan millet konussun fark etmez.
Onur34
26 Mart 2017, 18:29
merhaba arkadaslar forumun bi kismini okudum ama denk gelmedim.
sunu soracaktim xmax 250 ile yalova bursa yolundaki uzun dik yokuslari kacla cikar.
70kmlerde mi kalir yoksa 100km\s te yol alir mi?
Tek kisinn yaninda tecrube edenler varsa artcili hizini da yazabilirselerse sevinirim.cevaplar icin simdiden tesekkurler
Blackhoney
26 Mart 2017, 19:25
Süpürgelik rampasını hero pleasure ile bile 60-70 km/h arası hızlarda çıktım. X-max düz yoldaki gibi hızlarda rahat çıkar.
arkadaşlar selam
size bişi sormak istiyorum orjinal baga takılı olan xmax ilk kalkışta titreşim yapıyor mu?
şimdi benim bi arkadaşım pcx150 motorunu bana bıraktı benim xmax 250 drpulley olduğu için titreşim yapmıyor eski halinide hatırlamıyorum
bu scooter motorlar ilk kalkışta titreşim yapıyor mu acaba? sizde böylemi
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO