PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yamaha Yamaha X-Max 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121

ısparta
17 Haziran 2012, 18:20
bu gün ilk uzun yol deneyimim, dediysemde hepsi var gel 165 km 30 tl yaktı, ama nerdeyse dip gaz 120 ,130 km hafif eğimli yol 160 ı gördü. Şimdi motora daha çok ısındım, gerçekten çok rahat motor tavsiye ederim, ama bi sorun fan açmıyor gerçi hızlı giderken sorun olmuyor,beklemelerde yükseliyor.:cat:http://d1206.hizliresim.com/y/k/83t9n.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

onurpark
17 Haziran 2012, 23:27
Piaggio Xevo 250 - kymco xciting 250 ve sym gts 250 bunlara da bakabilirsiniz...Eğer test etme imkanınız yoksa en azından bu 4 model in de üzerine oturup rahat edip edemeyeceğinize karar verebilirisiniz...

Bu arada yaklaşık sizinle aynı boyda da bir arkadaşım da Yamaha xcity var son derece memnun ona da bakabilirsiniz...Fiyatı Xmax a göre daha uygundur...

Ustam SYM 250 ye baktım gayet iyiydi ama kullanmadım sadece üzerinde oturuş pozisyonu gayet rahat geldi bana.Piaggio Xevo 250 yi tam bilmiyorum ama geniş bir motor bagaj hacmi iyi ise düşünebilirim kesinlikle yamahadan sonra.Son olarakta Yamaha X-citye nedense ısınamadım.Piaggio xevo 250 hakkında çok bilgim yok ama piaggio da düşünmüyor değilim ama nedense yamaha aklımı çeliyor kime sorsam yamahadan şaşma diyor :)

Bu arada izmirde oturuyorum izmirde sıfır yamaha x max yok bilginiz olsun dostlar :)

tamyak
21 Haziran 2012, 23:10
bu gün ilk uzun yol deneyimim, dediysemde hepsi var gel 165 km 30 tl yaktı, ama nerdeyse dip gaz 120 ,130 km hafif eğimli yol 160 ı gördü. Şimdi motora daha çok ısındım, gerçekten çok rahat motor tavsiye ederim, ama bi sorun fan açmıyor gerçi hızlı giderken sorun olmuyor,beklemelerde yükseliyor.:cat:

Bugün 165 yarın 300 km olur tekerine sağlık... benim eski 2006 Xmaxta da sıkışık trafikte hararet kırmızı bölgeye ulaşıyordu ben umursamıyordum kullanmaya dvm ediyordum. Trafik akarken sıkıntı olmuyor ama...
Yeni kasalarda ise hararet sorunu kesinlikle yok... Orta çizginin üstünü göremedim daha ne sıkışık trafikte ne de yol alırken...

Geçenlerde bende artçılı olarak yaklaşık 500 km lik bir gezi gerçekleştirdim... Tekirdağ şarköy taraflarına bir iki foto da ben paylaşıyım...

http://img267.imageshack.us/img267/9537/dsc7247resize.jpg

http://img31.imageshack.us/img31/1277/tekirdag31.jpg

http://img706.imageshack.us/img706/2982/tekirdag06.jpg

Ustam SYM 250 ye baktım gayet iyiydi ama kullanmadım sadece üzerinde oturuş pozisyonu gayet rahat geldi bana.Piaggio Xevo 250 yi tam bilmiyorum ama geniş bir motor bagaj hacmi iyi ise düşünebilirim kesinlikle yamahadan sonra.Son olarakta Yamaha X-citye nedense ısınamadım.Piaggio xevo 250 hakkında çok bilgim yok ama piaggio da düşünmüyor değilim ama nedense yamaha aklımı çeliyor kime sorsam yamahadan şaşma diyor :)

Bu arada izmirde oturuyorum izmirde sıfır yamaha x max yok bilginiz olsun dostlar :)

Bu saydığım markalar kendilerini kanıtlamış marka ve modellerdir... 3 aşağı 5 yukarı hepsinden memnun kalırsın ama senin boy uzun denemen hatta mümkünse test etmen lazım... O boyla Yamaha da rahat edebilirsen tabiki benimde sana ilk tavsiyem xmax olur du...

dorden
27 Haziran 2012, 10:30
hafif eğimli yol 160 ı gördü. Şimdi motora daha çok ısındım, gerçekten çok rahat motor tavsiye ederim, http://d1206.hizliresim.com/y/k/83t9n.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

henüz 145 üstüne çıkmadı, makina 3000 km de..!! belki sonradan açılır,, bu arada hız meraklısı değilim ortalamam 80-90 ı geçmez ama bu işin doğasında var,, makinanın son kapasitesi nedir diye öğrenmekk..!!

buraqua
28 Haziran 2012, 15:04
Selam beyler,bayanlar,
yakında toplam 700 km.lik bir yol gözüküyor da bana,acaba diyorum şu medium ön cam ve yan kapama (knuckle visors) ikilisi daha çok otobanda geçecek yolculuğuma neşe katar mı?

tamyak
29 Haziran 2012, 12:48
Ön camı al kullananlar çok faydalı diyor... Yan koruma şart o kadar şart değil istersen alabilirisin..

bak bir de şu cam var biraz daha pahalı ama yükseklik ayarı var ona da bakabilirsin...
Yalnız bu cam 400 - 450 Tl arası birşey...

http://desmond.imageshack.us/Himg7/scaled.php?server=7&filename=img0216lm.jpg&res=landing

Orjinal xmax aksesuarları içinde şu adrese bakabilirsin...

http://www.motoliz.com/Yamaha-Orjinal-Aksesuar/X-Max-250-5103

buraqua
29 Haziran 2012, 13:51
eyvallah,ilgi alaka için teşekkürler,
motolizden medium ön camı aldım,yan kapamalara gerek duymadım,şimdilik. 400-450 ye varyatörü değiştireyim diyorum ;)

tamyak
29 Haziran 2012, 16:37
eyvallah,ilgi alaka için teşekkürler,
motolizden medium ön camı aldım,yan kapamalara gerek duymadım,şimdilik. 400-450 ye varyatörü değiştireyim diyorum ;)

j-costa vb... ? Bu arada motorun kaç km de...

buraqua
29 Haziran 2012, 16:41
j-costa vb... ? Bu arada motorun kaç km de...

evet ya da pollini.. motor 2800 küsürde şu an.

tamyak
29 Haziran 2012, 17:14
evet ya da pollini.. motor 2800 küsürde şu an.

Motorun km si daha düşük sayılır. İstersen bir 5000 km ye kadar bekle...Bu tür uygulamalar motorun daha yüksek devirlerde çalışmasını sağlıyor...
Yine de sen bilirsin...

buraqua
29 Haziran 2012, 17:36
pollini satan arkadaş da motorun km.sini sormuştu ama takabiliriz demişti. bilemedim.

bilgebay
11 Temmuz 2012, 00:08
Arkadaşlar selam,

2007 yılında aldığım ve Marmariste kullandığım bir X-Max'im var. İstanbuldaki trafik rezaletinin iyice tavan yapması sonucu bu pazartesi günü X-Max'imle Marmaristen sabah 11 gibi yola çıktım ve akşam 8:30 gibi Göztepedeki evime vardım. Daha önce sıksık Marmaris-Dalaman-Marmaris güzergahında kullanırdım ama son 2 senedir bu işi daha çok XT660 motorumla yapar oldum. İşim İstanbulda evim Marmariste olduğu için yaz, kış demeden her hafta Marmarise uçuyorum. Motorlardan otopark parası almadıkları için havaalanına motorla gidip gelmek son derece ekonomik oluyor. Aynı zamanda da o güzel doğa içinde motor kullanmak çok zevkli oluyor.

Sözü fazla uzatmadan konuya geçeyim;

Yamaha'nın servis konusunda zayıflığı Volkswagen ile yarışıyor neredeyse. Her iki markanın da araçları güzel ancak servisleri içler acısı. Yamaha için kesin konuşmak istemiyorum ama Türkiye'de asla Volkswagen almayacağım bundan sonra.

2007 senesinde X-Max'i teslim aldığım saniyeden itibaren o sıradaki Marmaris Bayii olan Bulut Ticaret ile sorun yaşadım. Uzun süre hem kendileri hem de Beldeyama ile yazılı ve sözlü görüştükten sonra motorun işlerini kendim yapmaya karar verdim. Tozun toprağın içinde motor, amortisör toplayan bir servisle hiç bir işim olamaz diye düşündüm o sırada. Ustaları da son derece beceriksizdi. O servise her giriş çıkışta motor daha fazla hırpalanacaktı.

Motorum 5 yıldır güneş ve yağmur altında, yani Marmaris'in her türlü iklim koşuluna maruz kaldı. Maalesef kapalı bir yerim yok. Bakım olarak da sadece yağ değiştirdim. Söylediğim gibi çok fazla kullanamıyorum, henüz 9000 kilometrede. Bu beş yıl içinde orijinal aküsü bozuldu ve Beldeyama'dan İlker İyicik Bey garantiden bana bir yeni akü verdi . Bu da geçtiğimiz yıl sonu bozuldu. Fakat bu bozulmalarda benim uzun süreli kullanmayışlarımın etkisi vardır. Akü yatmayı sevmez.

Bunların dışında bu başlıkta ve başka forumlardaki X-Max başlıklarında bahsedilen sorunların hiçbirini ben yaşamadım. Ne akü durup dururken boşaldı, ne konjektör şarjı kesti, ne soğutma fanı çalışmamazlık etti, ne de başka bir tarafı bir sorun çıkardı.

Onca bakımsızlığın ve yatmışlığın üstüne dün 800 kilometre yolu gayet sorunsuz ve konforlu bir şekilde katettim. Yollardaki yapım çalışmaları nedeniyle oluşan tıkanıklıklarda yüzlerce aracı geride bıraktım. Tıpkı tavşanla kaplumbağa hikayesinde olduğu gibi o güzelim BMW'ler, Audiler vs beni önce geçiyor sonra ilk trafik sıkışıklığında benim onları geride bırakmamı seyretmek durumunda kalıyorlardı. Bir de Yalova - Pendik feribotuna hiç sıra beklemeden binince hepsine çok büyük fark attım :)

Bu sabah da bütün trafik kilit olmuşken Göztepe - Maslak arasını 25-30 dakika gibi bir zamanda katettim. Akşam aynı yolun dönüşü biraz daha uzun sürdü, 40 dakika gibi. Zira arabalar bir motorun bile geçeceği boşluk bırakmıyordu Maslak - Levent arasında. Yarın sahilden gelip Ulus'dan köprüye girmeye çalışacağım.

1) Öncelikle sizlerden bakım için en memnun olduğunuz servisi öğrenmek istiyorum.
2) Güneş altında kalmaktan gösterge paneli etrafındaki siyah plastik, yani döş plastiği çok kötü bir görünüm almış. Bu parça aldığımda da, yani motor sıfırken de çok iyi durumda değildi nedense. Hüseyin Bulut o sırada oraya parlatıcı birşey sıkıp benim çenemi kapatmıştı ama o nesne kurur kurumaz yine kötü görüntü hakim olmuştu. Yarın 1-2 fotoğraf da ekleyeceğim. Sizce o parçanın yenisini mi alsam ( tabii varsa ) yoksa başka bir çözüm öneriniz olabilir mi ?
3) Lastiklerin diş derinlikleri gayet iyi ancak epey yaşlandılar. Acaba yere yapışmadan yenilerini alıp taksam mı ? Yenile derseniz hala City Grip ve Buz Ticaret mi olacak öneriniz ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Son olarak başlığı okurken X-Max'in yere yakın olduğundan endişe duyanlar olduğunu gördüm. Arkadaşlar ben bu X-Max ile 2.5 kişi yük ile ( Ben (87 kilo) kız arkadaşım (56 kilo) ve onun oğlu (35 kilo) ) Marmaris ve Datça cıvarlarında girilmedik arazi bırakmadım 2007-2009 arasında. Bir Enduro motor ile bu kadar rahat arazi gezisi yapılmaz inanın. Evet belki lastikler biraz kayabilir, belki bazan motoru eline alıp engebeyi aşman gerekebilir ama sonuçta her şarta uyum sağlayabilen bir motor. Bütün o gezilerde bizi bir kere yolda bırakmadı, tek bir sorun çıkarmadı.

Sevgiler

Sedat

Uğur
11 Temmuz 2012, 01:06
Herkese selamlar;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-sorunsuz-yamaha-x-max-250-80853202/detay/
İlandaki X-Max çok sevdiğim bir ağabeyimin.
Kendisi 2011-2012 model almayı düşündüğü için ilan koyduk fakat gerekli ilgi gelmedi.
İlandaki motosikletin piyasası genelde 5.500 Tl ile 7,000 Tl arasında gidip geliyor sahibinden.com'da.
3 Aydır ilanı güncelliyoruz,ama hala ciddi alıcılar cıkmadı.
Acaba gercekten piyasası dar mı,yoksa biz mi yanlış yapıyoruz?

bilgebay
17 Temmuz 2012, 12:18
Sıcaklardan kimse foruma girmiyor herhalde :) Bir cevap alamayınca lastikleri değiştirmeye karar verdim. Buz Ticaret artık Zenn Motor olmuş ve Bostancıdan Hasanpaşaya taşınmış. Minibüs caddesinden Kadıköy istikametinde giderken Kadıköy evlendirme dairesinin karşısından sağa giriyorsunuz. Mototal'i geçince 50-100m kadar sonra solda KTM göreceksiniz. Hemen onun karşısında.

City Grip taktırdım. Motorun gidişi bile değişti. Çok memnun kaldım.

ısparta
18 Temmuz 2012, 14:41
Sıcaklardan kimse foruma girmiyor herhalde :) Bir cevap alamayınca lastikleri değiştirmeye karar verdim. Buz Ticaret artık Zenn Motor olmuş ve Bostancıdan Hasanpaşaya taşınmış. Minibüs caddesinden Kadıköy istikametinde giderken Kadıköy evlendirme dairesinin karşısından sağa giriyorsunuz. Mototal'i geçince 50-100m kadar sonra solda KTM göreceksiniz. Hemen onun karşısında.

City Grip taktırdım. Motorun gidişi bile değişti. Çok memnun kaldım. Hayırlı olsun, bende de aynı lastik den var, aldığımda üstünde geldi sağolsun eski sahibi taktırmış. :cat: http://f1207.hizliresim.com/z/l/9u87l.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

deeppblue
22 Temmuz 2012, 22:56
açıkçası sport modelinin dış görünüşü çok hoşuma gitti türkiye de satışı yok

http://www.yamaha-motor.eu/eu/products/scooters/125cc/xmax125-sport.aspx?view=media&mode=details

buraqua
28 Temmuz 2012, 14:00
açıkçası sport modelinin dış görünüşü çok hoşuma gitti türkiye de satışı yok

http://www.yamaha-motor.eu/eu/products/scooters/125cc/xmax125-sport.aspx?view=media&mode=details

bir kısa ön cam,bir de sırt dayamayla gayet sport olabiliyor x-max,tecrübeyle sabit.

tereddüt etmeden al bin derim, yaz bitiyor ;)

drakyuz
30 Temmuz 2012, 11:08
chooper baksam da bi yandan göz ucuyla scooter mi olsa diyorum..aklım scooter kalbim chooper diyor..sorum abs li xmax kullanan var mı? abs gerçekten katkı sağlıyormu..scooter da peugeot ve yamaha dışında abs li yok sanırım...otomobil parasına burgman 650 saymazsak

tamyak
30 Temmuz 2012, 12:20
chooper baksam da bi yandan göz ucuyla scooter mi olsa diyorum..aklım scooter kalbim chooper diyor..sorum abs li xmax kullanan var mı? abs gerçekten katkı sağlıyormu..scooter da peugeot ve yamaha dışında abs li yok sanırım...otomobil parasına burgman 650 saymazsak

Slm , yaklaşık 1 sene yeni kasa xmax kullandıktan sonra... 3 ay önce abs li xmax a geçiş yaptım...
Abs gerçekten katkı sağlıyor sert ve ani frenajlar da arka tekeri kitlerdim motorun kıçı sağa sola kayardı...
Şu an motor frenaj anında asla çizgisinden sapmıyor bundan dolayı çok memnunum...
Islak performansını yeteri kadar test edemedim malum havalar çok sıcak...

Dikkat ederseniz motor ile yapılan kazaların büyük kısmında ön tekeri kitlendi , arka teker kitlendi o yüzden kontrolü kaybettim düştüm vs...
Yazılara denk gelirsiniz bunun ilacı abs diye düşünüyorum...

Abs şart değil ama bence olması daha iyi çok memnunum ben...Kombine abs olsa daha da iyi olurdu...
Yurtdışında xmax ın 125 cc lik versiyonunda bile abs mevcut.

cenkkara07
30 Temmuz 2012, 13:21
2011 xmax beyaz renk 11.500kmde 9500tl satılık

cenkkara07
01 Ağustos 2012, 19:46
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-beyaz-xmax-2011mod-95310912/detay

dorden
02 Ağustos 2012, 16:22
City Grip taktırdım. Motorun gidişi bile değişti. Çok memnun kaldım.

fiyat nedir acaba..??

tamyak
03 Ağustos 2012, 01:45
fiyat nedir acaba..??

Yaklaşık 300 tl civarı olması lazım çifti... Bu arada senin motorun zaten fabrika çıkışı Michelin city grip le geliyor...

dorden
03 Ağustos 2012, 15:06
Yaklaşık 300 tl civarı olması lazım çifti... Bu arada senin motorun zaten fabrika çıkışı Michelin city grip le geliyor...

ewt şu an kullandığım lastikler onlar.. :)) bu arada motor 5500 e geldi.. hiç bir problem yaşamadım artçılı, tek, gayet başarılı. beklentilerime fazlasıyla cevap veriyorr. onu çok seviyorumm.. yalnız 5K dan sonra ilk çalıştırma sonrasında ki gazlarda kavramada biraz fazla vibrasyon yapıyor gibi geldi.. bu normal mi.. 3-4 gaz sonrası yine yağ gibi hiç prblm yokk.. tamyak bir tanışamadıkkk,, her çarşamba kalamış sütiş deyiz gelirsen beklerimm..

bilgebay
03 Ağustos 2012, 15:08
375 lira aldılar.

Ancak lastiklerden olan memnuniyetim biraz azaldı...daha doğrusu şöyle; bu arkadaşlar lastikleri değiştirmişler ama supaplarını değiştirmemişler...3-4 gün sonra arka lastiğim inince anladım...arkayı yaptıkları gün rica ettim önü de değiştirin diye, dinlemediler beni. Bu sefer dün ön lastik indi, akşam onu da değiştirdiler. Tabi lastiği sökmeye üşendikleri için motor üstünde levye ve tornavida ile lastiği kanırtarak yaptılar bu işi... bu sırada jantın ya da lastiğin yanağına hasar verebileceklerini söyledim ama laf anlatamadım tabii...bu sabah motora bineceğim sırada arka lastiğim yine inikti...bu memlekette bir işi bir seferde bitirebilecek insanlar 100 yıl sonra bile olmayacak sanırım. bir sürü para veriyorsun ve en az 3-4 kere ayağına kadar gidiyorsun. Haftaya tekrar gitmek zorundayım... bugün marmarise uçup motoru havaalanında bırakacağım. Döndüğümde yanımda ayak pompası da getireceğim. Büyük ihtimal döndüğümde lastik iyice inmiş olacak.... nasıl bir eziyettir bu bilemiyorum artık.

Siz siz olun, lastik yenilerken supaplarınızı da kaliteli bir yenisiyle değiştirdiklerinden emin olun. Ben bir haftadır çok ciddi sıkıntı çekiyorum. Hatta asabım o kadar bozuluyor ki trafikte sürüşüm bile değişiyor ve riskim artıyor.

tamyak
04 Ağustos 2012, 11:33
ewt şu an kullandığım lastikler onlar.. :)) bu arada motor 5500 e geldi.. hiç bir problem yaşamadım artçılı, tek, gayet başarılı. beklentilerime fazlasıyla cevap veriyorr. onu çok seviyorumm.. yalnız 5K dan sonra ilk çalıştırma sonrasında ki gazlarda kavramada biraz fazla vibrasyon yapıyor gibi geldi.. bu normal mi.. 3-4 gaz sonrası yine yağ gibi hiç prblm yokk.. tamyak bir tanışamadıkkk,, her çarşamba kalamış sütiş deyiz gelirsen beklerimm..

Zamanla titreşim yapması malesef tüm 250 cc lerde mevcut... Bazı markalarda bu titreşim 1500 - 2000 km de başlıyor sırf onla kalsa iyi , bir de debriyaj varyatör
bölümünden böğürme gibi saçma sapan sesler çıkıyor xmaxlar da ses falan çıkmaz... 10,000 bakımına kadar idare edersen debriyaj bölümün temizlenicek zaten...

Çok rahatsız ediyorsa bir sonraki bakımın da temizletirsin debriyaj bölümünü... Bu titreşim 0 ve 20 km/h hız aralıkların da , oluşuyor . Daha yüksek hızlarda oluşmaz bazı servisler ilk kalkışı biraz daha hızlı yapın diyorlar titreşim azalması için...

İleriki günlerde görüşelim mutlaka gelirim bir gün kalamış sütiş e...

375 lira aldılar.

Ancak lastiklerden olan memnuniyetim biraz azaldı...daha doğrusu şöyle; bu arkadaşlar lastikleri değiştirmişler ama supaplarını değiştirmemişler...3-4 gün sonra arka lastiğim inince anladım...arkayı yaptıkları gün rica ettim önü de değiştirin diye, dinlemediler beni. Bu sefer dün ön lastik indi, akşam onu da değiştirdiler. Tabi lastiği sökmeye üşendikleri için motor üstünde levye ve tornavida ile lastiği kanırtarak yaptılar bu işi... bu sırada jantın ya da lastiğin yanağına hasar verebileceklerini söyledim ama laf anlatamadım tabii...bu sabah motora bineceğim sırada arka lastiğim yine inikti...bu memlekette bir işi bir seferde bitirebilecek insanlar 100 yıl sonra bile olmayacak sanırım. bir sürü para veriyorsun ve en az 3-4 kere ayağına kadar gidiyorsun. Haftaya tekrar gitmek zorundayım... bugün marmarise uçup motoru havaalanında bırakacağım. Döndüğümde yanımda ayak pompası da getireceğim. Büyük ihtimal döndüğümde lastik iyice inmiş olacak.... nasıl bir eziyettir bu bilemiyorum artık.

Siz siz olun, lastik yenilerken supaplarınızı da kaliteli bir yenisiyle değiştirdiklerinden emin olun. Ben bir haftadır çok ciddi sıkıntı çekiyorum. Hatta asabım o kadar bozuluyor ki trafikte sürüşüm bile değişiyor ve riskim artıyor.

Buz motor ile ilgili bir anım ( bir arkadaşımın motoruydu , ben kullanıyordum ) ... Mümkünse kabataş takini tercih et , bostancı dakilerin vukuatı çok...

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/88336-tskler-buz-motor-canima-kastettigin-icin.html

Bu da başka bir arkadaşımın yaşadığı benden daha ucuz atlattığı benzer bir durum

http://www.scooturk.net/showthread.php?t=14925&highlight=yasin

bilgebay
05 Ağustos 2012, 14:21
Artık isimleri Zenn motor olmuş ve Hasanpasaya taşınmışlar. Aynı insanlardan mı bahsediyoruz emin değilim. Ustanın adı Zülfü, dükkanı yöneten Alper. Kendisi de motorcu, Africa Twin kullanıyor. Yani bu işlerin ciddiyetinin farkında olması lazım bence.

tamyak
05 Ağustos 2012, 16:27
Artık isimleri Zenn motor olmuş ve Hasanpasaya taşınmışlar. Aynı insanlardan mı bahsediyoruz emin değilim. Ustanın adı Zülfü, dükkanı yöneten Alper. Kendisi de motorcu, Africa Twin kullanıyor. Yani bu işlerin ciddiyetinin farkında olması lazım bence.

Ustanın ismini hatırlamıyorum ama uzun saçlı birisi idi...

oguzh4n
06 Ağustos 2012, 21:06
11250 ye sizce bu motorun sıfırını almak mantıklı mı? Piaggio beverly 500 de bulunabiliyor bu paraya 2.el

bilgebay
07 Ağustos 2012, 10:44
Piaggio hakkında konuşamam ama benim X-max'im bana o kadar iyi hizmet ediyor ki bugün yeni motor alacak olsam yine X-max alırım. Bagaj kapasitesi sanırım bir başka motorda yok. 5 yıl önce alırken hepsini araştırmıştım.

Ben alırken kazık mı yedim yoksa o zaman rayiç mi öyleydi bilemiyorum ama Mayıs 2007'de 9700 liraya almıştım. 5 sene sonra 11250 lira gayet iyi fiyat :)

myhammer
24 Ağustos 2012, 21:38
bende aranıza yeni katıldım sonunda:) motorumu bugun aldım ön camurlukta ufak bı catlak ve cızıkler vardı bende boyatıp aldım temız olsun dedım ıyımı yabtım bılmıyorum neyse mötörum bu 2006 model 12400 küsürde temiz güzel bir motor aldım ustalara danısarak inşallah o benı bende onu üzmem :)

boyatmadan önceki hali :) sadece çamurluk ön

http://a1208.hizliresim.com/10/s/c70sy.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

buda sonraki hali :)

http://a1208.hizliresim.com/10/s/c70qr.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://a1208.hizliresim.com/10/s/c710u.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

tamyak
26 Ağustos 2012, 19:29
Hayırlı olsun yeni motorun , bende yaklaşık 1,5 sene kadar kullanmıştım 2006 model yine aynı renk xmax tı...
Fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile oldukça temiz gözüküyor lastikler de Michelin City grip ile değiştirilmiş...
Km gerçekse oldukça az kullanılmış...

Bak bu da benim sattığım motorun fotosu...

http://img824.imageshack.us/img824/7761/xmaxkarteperesize.jpg

ÖzLeMKaYrA
27 Ağustos 2012, 01:21
Merhabalar birşey sormak istiyorum sizce x-max kaç kmye kadar kullanılabilir? 31.000km riskli midir? Fiyatida 5300. Bakımı kullanılışı çok önemli motorun ömrümü uzatır biliyorum ama sadece km ve fıyata bakınca acaba diyorum? Sizler ne dersiniz?

tamyak
27 Ağustos 2012, 02:16
Merhabalar birşey sormak istiyorum sizce x-max kaç kmye kadar kullanılabilir? 31.000km riskli midir? Fiyatida 5300. Bakımı kullanılışı çok önemli motorun ömrümü uzatır biliyorum ama sadece km ve fıyata bakınca acaba diyorum? Sizler ne dersiniz?

65,000 km civarı xmax görmüştüm... Daha motor falan da yapılmamış hiç...

Yeni model düşük yaş motor da 31,000 km pek sorun teşkil etmez ama yaş olarak biraz daha eski ise zamanla bazı parçalarda değişim ve ek masraf çıkartabilir...

sahibinden com da iyice araştırın belki daha düşük km de motorlara denk gelebilirsiniz...

ÖzLeMKaYrA
27 Ağustos 2012, 14:46
65,000 km civarı xmax görmüştüm... Daha motor falan da yapılmamış hiç...

Yeni model düşük yaş motor da 31,000 km pek sorun teşkil etmez ama yaş olarak biraz daha eski ise zamanla bazı parçalarda değişim ve ek masraf çıkartabilir...

sahibinden com da iyice araştırın belki daha düşük km de motorlara denk gelebilirsiniz...

Evet haklısınız, yaşı ve km düşük olan bencede iyi olur ancak fiyatına da bakmak durumundayım... O yüzden sizinde dediğiniz gibi sahibinden.com'da araştırıyorum... buda ordan bulduğum bir ilan... masrafların düşük olması adına kendi bulunduğum ilden bakıyorum... Sanırım sezon bittikten sonra kışın bakarsam eğer hem km hem yaşça hemde fiyat olarak daha uygun birşeyler bulmam kolay olabilir diye düşünmekteyim... sıkça fikir değiştiren biriyim... tek tarza bağlı değilim... racing ve chopper dışında hepsi ilgimi çekiyor... ama maxi scooter hem şehir içi hem şehir dışı artçıyla beraber keyifli ve güvenli yolculuğu daha rahat sağlıyor... en azından ben öyle düşünüyorum... rahatlık bir bayan için önemli sanırım :)

tamyak
28 Ağustos 2012, 21:47
Evet haklısınız, yaşı ve km düşük olan bencede iyi olur ancak fiyatına da bakmak durumundayım... O yüzden sizinde dediğiniz gibi sahibinden.com'da araştırıyorum... buda ordan bulduğum bir ilan... masrafların düşük olması adına kendi bulunduğum ilden bakıyorum... Sanırım sezon bittikten sonra kışın bakarsam eğer hem km hem yaşça hemde fiyat olarak daha uygun birşeyler bulmam kolay olabilir diye düşünmekteyim... sıkça fikir değiştiren biriyim... tek tarza bağlı değilim... racing ve chopper dışında hepsi ilgimi çekiyor... ama maxi scooter hem şehir içi hem şehir dışı artçıyla beraber keyifli ve güvenli yolculuğu daha rahat sağlıyor... en azından ben öyle düşünüyorum... rahatlık bir bayan için önemli sanırım :)

Kışın fiyatlar daha aşağı çekilir birde yazın kullanıp kışa doğru satanlar var alternatifler artabilir...
İzmir de şu an 2006 model xmax kullanan ve tam bir xmax profesörü bir arkadaşım var... Olurda karar verdiğiniz zaman arkadaşım size yardımcı olabilir aklınız da olsun...

someone
31 Ağustos 2012, 22:18
Bende sıfır xmax250 ile runner 200st arasında karar veremiyorum. Her ikisininde kendine göre avantaj ve dezavantajları var. 2. el düşünmüyorum çünkü 2010-2011 leri sadece 1000-1500 tl indirim yaparak satıyorlarki bu da elbette beni sıfır almaya itiyor. Tek sorun doğru karar vermek :thumright

myhammer
01 Eylül 2012, 11:15
kullanma klavuzu kitapçıgı olan biri burada pdf formatında paylaşabilirmi? bı tane buldum yabancı dil anlamadım bir şey

tamyak
01 Eylül 2012, 13:43
Bende sıfır xmax250 ile runner 200st arasında karar veremiyorum. Her ikisininde kendine göre avantaj ve dezavantajları var. 2. el düşünmüyorum çünkü 2010-2011 leri sadece 1000-1500 tl indirim yaparak satıyorlarki bu da elbette beni sıfır almaya itiyor. Tek sorun doğru karar vermek :thumright

Merhaba , sadece bu iki motor arasında kaldı iseniz kesinlikle xmax ı öneririm...Piaggio grubu sene 2012 oldu hala runner ı karbüratörlü olarak satıyor...Kendi ülkesi italya da bile doğru düzgün satılmıyor... Xmax yanlış hatırlamıyorsam italya da en çok satan ilk 10 motor arasındadır...
Bagaj büyüklüğü , malzeme kalitesi , detaylar ne bilim gösterge falan hepsinde xmax daha iyidir...
Gerisi size kalmış...

kullanma klavuzu kitapçıgı olan biri burada pdf formatında paylaşabilirmi? bı tane buldum yabancı dil anlamadım bir şey

Slm , türkçe kullanım kılavuzu belki evdeki pc de mevcut olabilir bakarım varsa upload ederim bir yerlere...

Bu arada geçenlerde bana sorduğun radyatör suyunu değiştirme ile alakalı eski kasa xmax lar için Tahir ÖLMEZ in hazırladığı pdf formatındaki kılavuzu aşağıdaki linkten indirip
bakabilirsin türkçe anlatımlıdır... Yine de dikkatli yap işlemi havasını alamazsan epey uğraştırır...

http://www.mediafire.com/view/?bn4w557bkvb592v

Birde eski kasa xmaxlar için (Karbüratörlü) servis manual i var. 370 sayfalık bir döküman bu servisler içindir kullanıcılar için değil...
Motorla alakalı her bilgi mevcuttur.Türkçe si yoktur bunun....

http://www.mediafire.com/view/?hsw86v3cknwy30x

myhammer
02 Eylül 2012, 23:14
bakabıldınmı tamyak kullanıcı kitabına

tamyak
03 Eylül 2012, 00:33
bakabıldınmı tamyak kullanıcı kitabına

Al bakalım...

Eski kasa xmax Türkçe kullanım kılavuzu...

http://www.mediafire.com/view/?o9li893qptko5sp

myhammer
04 Eylül 2012, 09:51
Al bakalım...

Eski kasa xmax Türkçe kullanım kılavuzu...

http://www.mediafire.com/view/?o9li893qptko5sp

çok teşekkürler saol.

arca94
04 Eylül 2012, 23:13
Merhabalar..

Ben de aranıza yeni katılmış bulunuyorum.

Siyah PCX (Blackbird) ve gri PCX (Gringo) yu sattıktan sonra 250'lik bi şeyde karar kıldık ve XMAX250 '12 Model (ABS'siz) Titanyum rengini aldık.. İsmi de oldu "Trinity"..

http://img687.imageshack.us/img687/1952/48829010151136832541624.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/687/48829010151136832541624.jpg/)

Bilgisayarda fotoğrafını bulamadım instagramdan çektiğim fotoğrafı internette buldum.

Ha unutmadan daha ön tarafa eklenecek parça ve elciklere eklenecek bir parça daha gelecekmiş. Onların gelmesini bekliyoruz. Öndeki kırmızı kabloların sebebi onlar.

Ve bir sorum olacak.

Şimdi malum bunlarda hem sıcaklık hem saat göstergesi var. Fakat kullanım kitapçığı daha gelmediği için saati nasıl ayarlayacağımı bulamadım. :)

Anlatırsanız çok müteşekkir olurum.

Teşekkürler, Sevgiler, Saygılar..

ısparta
05 Eylül 2012, 14:58
merhaba, hoşgeldin motorun hayırlı olsun Allah kazasız binmeyi nasip etsin, saat ayarına gelince benim 2006 x max da önce soldaki düğmeye basılı tut dakika ayarı yanıp sönecek ondan sonra sağdaki düğmedenhttp://f1209.hizliresim.com/11/5/cp5lq.png (http://bit.ly/c25MCx) ayarı yapıp tekrar sol düğmeye basıp saat yanıp sönecek onu da sağ düğmeden ayarlıyacaksın. tabi 2012 de farklı değilse:pale:

arca94
05 Eylül 2012, 19:28
2012 de sol düğmeye basılı tutunca sıcaklıkla saat arasında değişim yapıyor, yani işe yaramıyor.. Ama teşekkür ederim. :)

tamyak
05 Eylül 2012, 22:30
Merhabalar..

Ben de aranıza yeni katılmış bulunuyorum.

Siyah PCX (Blackbird) ve gri PCX (Gringo) yu sattıktan sonra 250'lik bi şeyde karar kıldık ve XMAX250 '12 Model (ABS'siz) Titanyum rengini aldık.. İsmi de oldu "Trinity"..

Bilgisayarda fotoğrafını bulamadım instagramdan çektiğim fotoğrafı internette buldum.

Ha unutmadan daha ön tarafa eklenecek parça ve elciklere eklenecek bir parça daha gelecekmiş. Onların gelmesini bekliyoruz. Öndeki kırmızı kabloların sebebi onlar.

Ve bir sorum olacak.

Şimdi malum bunlarda hem sıcaklık hem saat göstergesi var. Fakat kullanım kitapçığı daha gelmediği için saati nasıl ayarlayacağımı bulamadım. :)

Anlatırsanız çok müteşekkir olurum.

Teşekkürler, Sevgiler, Saygılar..

Merhaba , motorun hayırlı olsun... Bu titanyum rengi gerçekten çok hoş güle güle kullan...

Saat ayarına gelince cep telefonu ile kitaptan foto çektim... Umarım işini görür...

Bu arada Yamaha Türkiye yi ararsan sana ücretsiz olarak Tr kullanım kılavuzunu gönderirler...

http://img225.imageshack.us/img225/7089/xmaxsaatayarlama.jpg

arca94
06 Eylül 2012, 12:07
Merhaba , motorun hayırlı olsun... Bu titanyum rengi gerçekten çok hoş güle güle kullan...

Saat ayarına gelince cep telefonu ile kitaptan foto çektim... Umarım işini görür...

Bu arada Yamaha Türkiye yi ararsan sana ücretsiz olarak Tr kullanım kılavuzunu gönderirler...

http://img225.imageshack.us/img225/7089/xmaxsaatayarlama.jpg

Teşekkür ederim. Aslında bizim ilk tercihimiz siyahtı (siyah olsun 3 kuruş pahalı olsun felsefesi) ama gel gör ki hiç bi bayii de siyah xmax yoktu bize titanyumu önerdiler. Geldi beğendik cidden tahmin etmediğim kadar güzel bi renkmiş. :)

Tam aradığım kısım çok teşekkür ederim.

Elciklerin bi parçasıyla aynalar dün gelmiş buraya. Haftaya filan da herhalde ön taraftaki parçayla, kullanım kılavuzunu göndericekler.
Çok dandik bi ayna takmışları rüzgarda şekil değiştiriyodu aynalar. Bu gün taktırmayı düşünüyorum yeni parçaları. :)

tamyak
07 Eylül 2012, 11:20
Teşekkür ederim. Aslında bizim ilk tercihimiz siyahtı (siyah olsun 3 kuruş pahalı olsun felsefesi) ama gel gör ki hiç bi bayii de siyah xmax yoktu bize titanyumu önerdiler. Geldi beğendik cidden tahmin etmediğim kadar güzel bi renkmiş. :)

Tam aradığım kısım çok teşekkür ederim.

Elciklerin bi parçasıyla aynalar dün gelmiş buraya. Haftaya filan da herhalde ön taraftaki parçayla, kullanım kılavuzunu göndericekler.
Çok dandik bi ayna takmışları rüzgarda şekil değiştiriyodu aynalar. Bu gün taktırmayı düşünüyorum yeni parçaları. :)

Rica ederim...
Ön tarafta o kırmızı kablonun olduğu yere ne takılıcak acaba merak ettim...
Bu arada sana benim motorun bir fotosunu göndereyim siyah renk ayarlarını bozmasın :) ...
Fotoğrafın çekildiği yer sana yakın sayılır Tekirdağ Uçmakdere de çekmiştik...

http://img403.imageshack.us/img403/8172/dsc7284resize.jpg

myhammer
17 Eylül 2012, 16:52
slmlar bu linkteki kayış nasıldır kullanan varmı işimi görürmü ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-motosiklet-x-max-kayis-taiwan-marka-yp-250-xmax-kayis-85895273/detay

yada tavsiye edeceginiz bir kayış varmı xmax 2006 model için

ısparta
19 Eylül 2012, 20:55
bende dayco kayış aldım, 80 tl ye gayet memnunum tavsiye ederim, x max 67 ve 68. sayfalara bakmanı tavsiye ederim, kendim taktım:cat: