Orijinalini görmek için tıklayınız : Yamaha Yamaha X-Max 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
motopisklet
30 Mart 2009, 20:44
x-max larin kac kmye kadar omru var ?
ozeronder
30 Mart 2009, 21:27
yani arkadaşlar bu formu okuyupta yine de xmax almak çok zor. Motora binerken başıma gelmesinden korktuğum her sıkıntıyı çıkarma potansiyeli var
emrello
31 Mart 2009, 15:53
yani arkadaşlar bu formu okuyupta yine de xmax almak çok zor. Motora binerken başına gelmesinden korktuğum her sıkıntıyı çıkarma potansiyeli var
Ben yine de X-Max aldım. Üstelik de çok km'de bir X-Max aldım. Biraz uğraştırdı ama gidişi falan çok güzel. Biraz zevk meselesi...
Benim X-Max'i tercih sebeplerimden önemli birisi fiyatının bana daha uygun gelmesi ve çok büyük bagajıydı. Arka çantam olmasına rağmen hiç takma ihtiyacı duymadım.
Servis ve anlayan usta konusunda İstanbul'da sorun yaşamıyorsun. Ama parça konusunda distribütörden kaynaklanan bir stok tutmama sorunu var gibi...
Ben de motoru alırken Xciting ile Xmax arasında kararsız kalmıştım. Xciting kullanmadım ama kullananlar çok memnun. Parça fiyatlarına baktım, Yamaha'dan o kadar da ucuz değil. Özellikle parça fiyatları Dolar üzerinden olduğu için son zamanlarda bayağı arttı Kymco'ların. Temin olayı ne durumdadır onu bilemeyeceğim, sorun olduğunu sanmıyorum. Xciting Xmax'a göre biraz daha alçak bir motor. Bu da tamamen zevk meselesi bir durum. Ben yüksekte oturmayı seviyorum. Xciting'in ikinci elleri ise Xmax'a göre daha pahalı.
ümmet perkitan
31 Mart 2009, 18:05
km göstergesi bozulan var mı aranızda yoksa ben bir ilk miyim?herşey normal ama sensörden gelen bilgi yok,sanırım kabloda prblem var.
evet ilk sende kdnzl dolapçı aliye git yardımcı olur sana akçakocada
ben 40000 de satmıştım ama servisten edindiğim bilgi 80000 gibi
yani arkadaşlar bu formu okuyupta yine de xmax almak çok zor. Motora binerken başına gelmesinden korktuğum her sıkıntıyı çıkarma potansiyeli var
alırlar arkadaşım çünkü adı yamaha kötüde olsa
kdzli
01 Nisan 2009, 19:01
Arkadaşlar Xciting 250i ve Satelis 250 arasında gidip gelseniz ne alırdınız?
yamaha x max 250 alırdım.::shifty2:
biraz sana birazda şansına bağlı diye düşünüyorum.
evet biraz macera ruhu taşıması gerekiyor insanın.:queen:
pocemonmutlu
01 Nisan 2009, 21:24
Arkadaşlar xciting 250i satın aldım, x-max 250i boş scooter degil amma honda scooterden canım yanınca x-max te bana birşey kazandıracagını zannetmiyorum. kimsede bu motorun kronik problemlerinden 1 tane bile cıkartmayacagının garantisini veremedi...
X-max 250i motor incelemesi
http://translate.google.com/translate?prev=_t&hl=tr&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.scooter-infos.com%2Fessai-1310-yamaha-x-max-250.html&sl=fr&tl=tr&history_state0=
hayırlı olsun mutlu kaça aldın PS i sattınmı
kazasız belasız...
pocemonmutlu
02 Nisan 2009, 02:10
hayırlı olsun mutlu kaça aldın PS i sattınmı
kazasız belasız...
Magzaya sattım yani yeni aldıgım motorun fiyatından duştuler vekaletini verdim hayırlısı artık. motoru bekliyorum gumrukten cıkmasını allah nasib ederse yarın sabah ellerinde imiş. bu arada millet soruyordu neden yeni motoru satıyorsun? vs. zırvalar, hep şupheci yaklaşımlar olu fiyatlara pazarlıklar. Magzaya goturdum adam motoru gorur gormez ok aldım dedi. usta teste cıktı geldi, o sıra motorun dylan motoruyla aynı vs konuşuyorduk usta dediki eminmisin dylan motorunla aynı olduguna? bu zımba gibi ivmeleniyor karıştırma dylanla dedi...
kdzli
02 Nisan 2009, 11:41
Magzaya sattım yani yeni aldıgım motorun fiyatından duştuler vekaletini verdim hayırlısı artık. motoru bekliyorum gumrukten cıkmasını allah nasib ederse yarın sabah ellerinde imiş. bu arada millet soruyordu neden yeni motoru satıyorsun? vs. zırvalar, hep şupheci yaklaşımlar olu fiyatlara pazarlıklar. Magzaya goturdum adam motoru gorur gormez ok aldım dedi. usta teste cıktı geldi, o sıra motorun dylan motoruyla aynı vs konuşuyorduk usta dediki eminmisin dylan motorunla aynı olduguna? bu zımba gibi ivmeleniyor karıştırma dylanla dedi...
hayırlı olsun,kazasız km.ler diliyorum.gerçi km ler dilemeyeyim çünkü bana en son park halinde çarptılar.
pocemonmutlu
04 Nisan 2009, 02:14
herkeze cok teşekkurler allah kimseye kaza bela vermesin arkadaşlar. ilerde belki x-max alabilirim, o zamana kadarda problemsiz yapılır motor...
emrello
04 Mayıs 2009, 14:30
Arkadaşlar xmax'lara 12v soket takmak mümkün mü? Çakmaktan şarjlı aletler için?
Tolme
04 Mayıs 2009, 15:59
torpido gözünün içinde çakmak takmak için yeri var hatta oraya bir kapak takmışlar ama nasıl bağlanır bende bilemiyorum onu arda arkadaşımıza sormak lazım
Arkadaşlar sizlere birşey danışmak istiyorum xmax in aynalarından memnunmusunuz? ,uzaktakileri göstermede sorunsuzlar ama çok yakınlaşmış araçlarda bana göre pek iyi değiller özellikle dibinize kadar gelen araçlar kör noktada kalıyorlar,sollama yaparken 2-3 metre sol veya sağ arkanızda olan hic bir araba aynaların görüş açısına girmiyor o yüzden sağıma soluma tekrar bakıp kontrol etmek zorunda kalıyorum,konu hakkında düşünce ve önerilerinizi bekliyorum
x-max250i
04 Mayıs 2009, 23:10
max ın dangesıyle ılgılı ufak bır vıdeo yaptım bakalım begenecekmısınız...
sanırım bu vıdeo yu ızledıkten sonra ne kadar dengelı oldugunu anlarsınız max ın :D
Video için tıkla (http://www.akilli.tv/video/291715/x-max-250-Show.aspx)
her turlu soru ve sorunlarınız bana ulasabılırısnız konu baslıgına x-max yazmanız yeterlıdır...
mkadirsahin@gmail.com
kdzli
05 Mayıs 2009, 01:28
20küsürlü konu sayfasında paylaşmıştım,tekrar paylaşıyorum:
slmlar,çakmaklık fotosunu eklemek istedim.beslemeyi aküden alıp araya sigorta ekleyip torpidonun üst kısmına klipsledik.çakmaktan çok şarj aleti ve kompresör için kullanıyorum.
http://img523.imageshack.us/img523/571/dsc06461cc9.jpg (http://imageshack.us)
Arkadaşlar sizlere birşey danışmak istiyorum xmax in aynalarından memnunmusunuz? ,uzaktakileri göstermede sorunsuzlar ama çok yakınlaşmış araçlarda bana göre pek iyi değiller özellikle dibinize kadar gelen araçlar kör noktada kalıyorlar,sollama yaparken 2-3 metre sol veya sağ arkanızda olan hic bir araba aynaların görüş açısına girmiyor o yüzden sağıma soluma tekrar bakıp kontrol etmek zorunda kalıyorum,konu hakkında düşünce ve önerilerinizi bekliyorum
Tolga değindiğin konuya katılıyorum,yakın mesafede kör nokta olduğu doğru.Ben sürüş esnasında seslere dikkat etmeye çalışıyorum,emin değilsem mutlaka hafif kafamı çevirip yanıbaşıba bakıyorum.gözüm 2 kere öndeyse 1 kerede mutlaka arkada dolaşıyor.bu önümüzde oluşabilecek ani bir durum için kaçış yeri belirlemek için bir alışkanlık belkide ki trafikte kullandığım her araç için geçerli.bu nedenle ayna söküp dolaşanlara bi anlam veremiyorum.esas konuya geri dönersek minik tümsek aynaları kör noktaya denk gelecek şekilde aynaya yapıştırırsak iş çözülüyor.düşük hız sıkışık trafikte daha işe yarıyor.
sanırım bu vıdeo yu ızledıkten sonra ne kadar dengelı oldugunu anlarsınız max ın :D
eğer arkada bir çanta (topcase) mevcut ise değil bunları yapmak,çift el bırakmak bile imkansız.bi çanta bu kadar mı etkiler diyip 2 tekeri de söküp balansa sokmuşluğum vardır.ama çantayı tabladan alınca herşey normale dönüyor.aerodinamik bu olsagerek.
22bin de arka lastiği değiştirdim.aslında daha önce fitil sokulan 2 büyük delikten biri kaçırmasaydı yazı geçirmeyi düşünüyordum.2 lastik biraraya gelince bariz fark daha iyi anlaşılıyor.eskisi ile iyi bir lastik yakma videosu çekilebilirdi:P..
http://img5.imageshack.us/img5/3584/dsc07161y.jpg (http://img5.imageshack.us/my.php?image=dsc07161y.jpg)
http://img5.imageshack.us/img5/2629/dsc07162c.jpg (http://img5.imageshack.us/my.php?image=dsc07162c.jpg)
emrello
05 Mayıs 2009, 12:54
20küsürlü konu sayfasında paylaşmıştım,tekrar paylaşıyorum:
slmlar,çakmaklık fotosunu eklemek istedim.beslemeyi aküden alıp araya sigorta ekleyip torpidonun üst kısmına klipsledik.çakmaktan çok şarj aleti ve kompresör için kullanıyorum.
http://img523.imageshack.us/img523/571/dsc06461cc9.jpg (http://imageshack.us)
Tolga değindiğin konuya katılıyorum,yakın mesafede kör nokta olduğu doğru.Ben sürüş esnasında seslere dikkat etmeye çalışıyorum,emin değilsem mutlaka hafif kafamı çevirip yanıbaşıba bakıyorum.gözüm 2 kere öndeyse 1 kerede mutlaka arkada dolaşıyor.bu önümüzde oluşabilecek ani bir durum için kaçış yeri belirlemek için bir alışkanlık belkide ki trafikte kullandığım her araç için geçerli.bu nedenle ayna söküp dolaşanlara bi anlam veremiyorum.esas konuya geri dönersek minik tümsek aynaları kör noktaya denk gelecek şekilde aynaya yapıştırırsak iş çözülüyor.düşük hız sıkışık trafikte daha işe yarıyor.
eğer arkada bir çanta (topcase) mevcut ise değil bunları yapmak,çift el bırakmak bile imkansız.bi çanta bu kadar mı etkiler diyip 2 tekeri de söküp balansa sokmuşluğum vardır.ama çantayı tabladan alınca herşey normale dönüyor.aerodinamik bu olsagerek.
22bin de arka lastiği değiştirdim.aslında daha önce fitil sokulan 2 büyük delikten biri kaçırmasaydı yazı geçirmeyi düşünüyordum.2 lastik biraraya gelince bariz fark daha iyi anlaşılıyor.eskisi ile iyi bir lastik yakma videosu çekilebilirdi:P..
http://img5.imageshack.us/img5/3584/dsc07161y.jpg (http://img5.imageshack.us/my.php?image=dsc07161y.jpg)
http://img5.imageshack.us/img5/2629/dsc07162c.jpg (http://img5.imageshack.us/my.php?image=dsc07162c.jpg)
Kdzli cevap için çok teşekkürler. Direkt aküden bağlantı yapıyorsak belki parçacıdan bir çakmak soketi alıp kendim de yapabilirim. Sigorta mutlaka şart mıdır ki? Sanırım taktığımız cihazı korumak için sigorta kullanıyoruz, değil mi?
kdzli
05 Mayıs 2009, 15:20
Kdzli cevap için çok teşekkürler. Direkt aküden bağlantı yapıyorsak belki parçacıdan bir çakmak soketi alıp kendim de yapabilirim. Sigorta mutlaka şart mıdır ki? Sanırım taktığımız cihazı korumak için sigorta kullanıyoruz, değil mi?
ben akü bölmesinden gelen kabloların ön tarafta bağlantı klemensleri var,orayı kullanarak beslemeyi aldım.bunu kontaktan sonra da kullanabilirsin ama benim için uygun olan bu şekilde bağlantıydı.sadece şarj aleti bağlayacaksan sorun olmaz ama akım çeken bi cihaz bağlayacak olursan kontağa,öncesinde ve sonrasındaki tesisata zarar verebilirsin.yaklaşık 3Amperin üstünde akım çeken bir hava kompreserü gibi cihaz bağlayacaksan en az 2.5mm kablo kullanmalısın.şarj aleti için 1.5mm yeterli.mesale bende 6mm kısa kablo var,gerektiğinde akü basmazsa yedek akü ile paralel yapabiliyorum.sigorta konusuna gelince,kullandığımız her sonradan eklentide sigorta kullanmak sağlıklıdır.mesela aldığın çakmak soketinin bi zamn sonra bi şekilde kısa devre olduğunu düşün.akü çok kısa zamnda iletkenin ısınmasına buda dış plastiğin veya çevresindeki herhangi birşeyin alev almasına neden olabilir.takacağın sigortanın esas amacı bu durum içindir,ikinci planda sonrasındaki cihazı korumak gelir.10A bir sigorta işini görecektir.seçeceğin çakmak soketini imkanın varsa deniz malzemesi satan bi yerden al,harici kullanımlar için olsun,çünkü ilerde oksit yapıyor.kolaygelsin.bu arada adım ArdA.
Bilalancer
05 Mayıs 2009, 17:56
Merhabalar ben 23 yaşındayım ve motor almak istiyorum ancak şimdiye kadar hiç motor kullanmadım o yüzden scooter modellerini tercih etmek istiyorum ancak kaç cc ve hangi marka modelden başlayacağımı bilemiyorum ayrıca A2 ehliyeti küçük hacimli motorlar(125,150cc) içinde zorunlu mu şimdiden teşekkürler iyi forumlar...
emrello
05 Mayıs 2009, 18:24
Merhabalar ben 23 yaşındayım ve motor almak istiyorum ancak şimdiye kadar hiç motor kullanmadım o yüzden scooter modellerini tercih etmek istiyorum ancak kaç cc ve hangi marka modelden başlayacağımı bilemiyorum ayrıca A2 ehliyeti küçük hacimli motorlar(125,150cc) içinde zorunlu mu şimdiden teşekkürler iyi forumlar...
Öncelikle hoş geldin. :)
Aslında bu soruyu daha genel bir forum sayfasına sorsaydın daha fazla yardımcı olabilecek kişi çıkardı, ama yine de bir fikir vermeye çalışayım. Daha tecrübeli arkadaşlar daha fazla yardımcı olacaktır tabii...
Bir kere tüm motorlar için ehliyet şart. Hacim fark etmiyor.
Şehir içinde kullanacaksan scooter uygun bir seçim. Küçük cc'lerle başlaman daha iyi olacaktır. 100 veya 125'lik modellerle başlayabilirsin.
Ben Kymco Agility'yi önerebilirim. Parça fiyatları uygundur ve kaliteli bir makinedir.
Başka bir önemli ayrıntı da, eğer hiç tecrüben yoksa düştüğünde üzülmeyeceğin bir motor al. Sağı solu çizildiğinde için yanmasın. Çünkü mutlaka devireceksin, ufak tefek düşmeler olacak. Parçası da ucuz olsun.
Ayrıca,
Korumasız asla motora binme. Hatta motoru almadan git kask, eldiven, mont ve dizlik al.
Diğer motorcuların "şu kadar hıza çıktım", "motoru şöyle yatırdım" hikayelerini unut. Onların yaptıklarını denemeye çalışma.
Motorcunun trafikte görünmez olduğunu unutma.
x-max250i
06 Mayıs 2009, 20:28
Diğer motorcuların "şu kadar hıza çıktım", "motoru şöyle yatırdım" hikayelerini unut. Onların yaptıklarını denemeye çalışma.
Motorcunun trafikte görünmez olduğunu unutma.
bende buna katılıyrum asla benım gıbı vıdeolar ızlıyıp gaza elıp sekıl yapma :queen:
pocemonmutlu
07 Mayıs 2009, 23:52
Video için tıkla (http://www.akilli.tv/video/291715/x-max-250-Show.aspx)
her turlu soru ve sorunlarınız bana ulasabılırısnız konu baslıgına x-max yazmanız yeterlıdır...
mkadirsahin@gmail.com
Ben videonu sahibinden de 2. el x-max bakarken motorunla ne yaptıgını izledim ve şok oldum, bilmiyorum ama motor dengeli diye (60-90km) o hızlarda akrobasi yapmaya degermi? :farao:
Tamam hayatını cılgın deli dolu yaşayan birisin:cat: ama sonucta altındaki 2 teker ve koruman 0.0 bu yaptıgın bence yanlış. akıl veriyormuşum gibi algılama beni sakın, ama en azından sahibinden.com'dan kaldır o videoyu motorun satış sureci hızlansın!!!
deepdish
08 Mayıs 2009, 20:58
Tum x-max cılara selamlar,
Nasipse bnde aranıza katılmak uzereyim.Ilk motorum olucagı için,x-max boyut ve agırlık olarak baslangıcta beni cok zorlar mı?Yasım 33 ve 1.84 boy ve 92 kg dayım bilmiyorum fark eder mi,sehir içi işimden eve 4-5 km gibi mesefelerde kullanmayı dusunuyorum..Aranızda bnm gibi ilk motoru x-max olan arkasların yorumları ve tavsiyelerini bekliyorum.
Cevap yazanlara simdiden tesekkurler.
G.BEREKET
08 Mayıs 2009, 21:05
Zorlamaz diye düşünüyorum.Boyunuz uygun 4-5 km x-max'e az gelir bol bol gezersiniz bence.:)
x-max250i
08 Mayıs 2009, 22:22
Ben videonu sahibinden de 2. el x-max bakarken motorunla ne yaptıgını izledim ve şok oldum, bilmiyorum ama motor dengeli diye (60-90km) o hızlarda akrobasi yapmaya degermi? :farao:
Tamam hayatını cılgın deli dolu yaşayan birisin:cat: ama sonucta altındaki 2 teker ve koruman 0.0 bu yaptıgın bence yanlış. akıl veriyormuşum gibi algılama beni sakın, ama en azından sahibinden.com'dan kaldır o videoyu motorun satış sureci hızlansın!!!
eyw emınım art nıyetsız ve tum samımıyetınle bunları yazdın :D ama ben motorda bazen uc olma k gerektıgını dusunuyrum akrobası veyatta show degıldı yaptıgım sadeceeglenmek ıcın yapılan bır vıdeo bu bazen korku zevk verıyor ne yapıyım :queen:
pocemonmutlu
09 Mayıs 2009, 00:21
eyw emınım art nıyetsız ve tum samımıyetınle bunları yazdın :D ama ben motorda bazen uc olma k gerektıgını dusunuyrum akrobası veyatta show degıldı yaptıgım sadeceeglenmek ıcın yapılan bır vıdeo bu bazen korku zevk verıyor ne yapıyım :queen:
O zaman once allah kaza bela vermesin diyorum ve yolun acık olsun, zevk senin :mrgreen:
emrello
09 Mayıs 2009, 00:57
Nasipse bnde aranıza katılmak uzereyim.Ilk motorum olucagı için,x-max boyut ve agırlık olarak baslangıcta beni cok zorlar mı?Yasım 33 ve 1.84 boy ve 92 kg dayım bilmiyorum fark eder mi,sehir içi işimden eve 4-5 km gibi mesefelerde kullanmayı dusunuyorum..Aranızda bnm gibi ilk motoru x-max olan arkasların yorumları ve tavsiyelerini bekliyorum.
Merhaba,
Yaklaşık olarak aynı boy ve kilodayız. Xmax benim ikinci motorumdu. İlk motor olarak biraz fazla güçlü ve ağır sayılabilir. Sonuçta hafif bir motor değil. Yakıtla beraber ağırlığı 180 kiloyu buluyor. Küçük bir motor da değil. 220 cm boyuyla 600cc'lik herhangi bir endurodan aşağı kalmıyor.
Düz yolda gidişi çok dengeli ama çok dik yokuşlarda manevra yapma veya kaldırıma çıkma, dar alanlarda denge sağlama konusunda acemileri oldukça zorlayacaktır. Beni zorladı. (Yani acemiler için motoru durduğu yerde devirme tehlikesi var.)
Xmax'ı İstanbul trafiği gibi riskli yerlerde kullanmayı düşünüyorsan, ilk motor olarak biraz zorlayıcı olacaktır.
Ben olsam daha küçük bir motorla başlardım (ki öyle yapmıştım zaten). Ama alma konusunda kararlıysan ilk birkaç hafta trafiğin az olduğu yerlerde motora alışmanı tavsiye ederim. Ayrıca uzunca bir süre arkana artçı almamalısın.
Xmax'ın güçlü bir motoru var. Ne olduğunu anlamadan 80'e varmış oluyorsun. Virajlara girmeden hızını düşürmeye çok dikkat et. Hiç fark etmeden çıkmak istemeyeceğin hızlara çıkabilirsin. Aslında bir süre 70'in üzerine hiç çıkmasan daha iyi edersin.
Kendini acemi sayan bir Xmaxçı olarak şimdilik aklıma gelenler bunlar. Merak ettiğin başka noktalar varsa onları da cevaplamaya çalışırım.
kdzli
09 Mayıs 2009, 03:27
Alsanızda almasanızda şimdiden hayırlı olsun.ilk motorunuzun x max olması yada x bi motosiklet olmasının zorluklarını ancak kendinize olan güveniniz belirleyebilir.bize de başımızdan geçenleri anlatmak kalır.ilk motosikletim bws idi.bws yi ilk kullanmaya başladığım zamanlarda x max le tanışma fırsatım oldu ve düşüncem trafikte çok zor olacağı doğrultusundaydı.aradan vakit geçti bws oyuncak gibi gelmeya başladı x max e artık olabilir gibi bakmaya başladım.ilk bindiğim günü hatırlıyorum:giderken daha kolay dururken daha zordu.şimdi x max oyuncak oldu fazer le tanışma fırsatım oldu.aynı duygular onun içinde geçerli.bide olayın olağan dışı yönü var:eşim bws yi normal kullanırken bi gün xmax ı kullanıcam dedi:hay hay dedim verdim,baya da güzel durdu kalktı gitti geldi.başka bi gün aynı mekanda tam durduğu esnada arka tekere denk gelen ufak bir taşın kayması yüzünden motoru yatırdı.işin özü olay tecrübe ile gerçekleşiyor.tecrübe ise olacağını sandığınız olayın gerçekleşmemesiyse kötü bir anıya dönüşebiliyor.iyi tecrübeler edinmeniz dileğiyle.
deepdish
09 Mayıs 2009, 09:38
Emrello ve Kdzli
Yorumlar ve tavsiyeleriniz gercekten cok mantıklı.İstanbul degil izmir ksk yasıyorum ama genede sehir içi trafiği sonucta.X max agırlıgının park,manevra ve dusuk surat esnasında ne kadar buyuk bir handikap yaratabilecegini tahmin edebiliryorum (en azından bnm gibi bir acemi için) Esasında dylan ve sym hd 200 arasında kalmısken bir anlık acaba x max nasıl olur gibi bir dusunceye kapıldım bazı motorcu arkadasların da cesaretlendirmesiyle.
Sizin tavsiyeleriniz ne olurdu fikir verebilir msinz? Birde x city desem hani tek fark 16 inç ama sonucta gene aynı agırlık var,ilk scooter için dogru bir secim olmaz herhalde degil mi?
kdzli
09 Mayıs 2009, 11:05
Emrello ve Kdzli
Yorumlar ve tavsiyeleriniz gercekten cok mantıklı.İstanbul degil izmir ksk yasıyorum ama genede sehir içi trafiği sonucta.X max agırlıgının park,manevra ve dusuk surat esnasında ne kadar buyuk bir handikap yaratabilecegini tahmin edebiliryorum (en azından bnm gibi bir acemi için) Esasında dylan ve sym hd 200 arasında kalmısken bir anlık acaba x max nasıl olur gibi bir dusunceye kapıldım bazı motorcu arkadasların da cesaretlendirmesiyle.
Sizin tavsiyeleriniz ne olurdu fikir verebilir msinz? Birde x city desem hani tek fark 16 inç ama sonucta gene aynı agırlık var,ilk scooter için dogru bir secim olmaz herhalde degil mi?
dylan gerçekten sağlıklı ve güçlü bir scooter.daha hafif olması acemilinizi üzerinizden atmanız için yardımcı olurken çılgın motoruda kontrolsüz biçimde kullanıldığında hüsrana neden olabilir.seçme şansım olsa bagaj çok sorun olmayacaksa ikinci el düşük modelli bir dylan la başlar,tecrübe edindikten sonra yüksek modelli 250cc yada 400 cc bi scooterla devam ederdim.ve bence 2 kişi uzunyol düşünülüyorsa en az 400cc derdim.
emrello
09 Mayıs 2009, 22:48
Emrello ve Kdzli
Kymco Agility 125 veya Agility City 125 de düşünebilirsin. Benim ilk motorum Agility 125 idi. Sağlam, güvenilir ve parçası ucuz bir makinedir. Tavsiye edebilirim. Nispeten uygun fiyatlara ikinci el bulabilirsin.
Kullanması ise çok kolaydır. Hatta birisi "alışveriş sepeti kadar kolay kullanılıyor" demişti. Bu görüşe aynen katılıyorum ben de. Anlamsız hareketler yapılmadığı sürece ve 80'in altı süratlerde gayet tatminkar bir motordur. İlk hızlanması ve frenleri özellikle çok iyidir. Tüketimi de son derece azdır. Tek sorunu, 120 civarına çıkabilmesine rağmen yüksek süratlerde rahat hissettirmemesi. Ama zaten bu sınıftaki (125) makinelerde 80'in üzerinde gitmek bana biraz amacın dışına çıkmak gibi geliyor.
Tolme
10 Mayıs 2009, 00:02
arkadaşım şehir içi 4-5 km lik mesafelerde kullanacaksan x-max alıp motoru ve paranı boşa harcama,ben xmax ten önce 150cc lik bir çinli ile 8000km gittim ondan sonra bile xmax çok farklı ve kuvvetli geldi,150cc lik scooterler xmaxin yanında bisiklet gibi kontrolü çok kolay ve hafif geliyor ,3-4 ay kullanımdan sonra xmax e tam uyum sağlayabildim,ilk motor olarak bence 150cc lik bir motorda tecrübe edindikten sonra xmax e geçmeni tavsiye ederim,illa ben xmax alcam diyorsanda motora alışana kadar çok dikkatli ve yavaş gitmeni öneririm cihaz benzin dolu halde 185 kg park etmek durmak kalkmak u dönüş yapmak hepsi çok farklı,
deepdish
14 Mayıs 2009, 11:33
Kymco Agility 125 veya Agility City 125 de düşünebilirsin. Benim ilk motorum Agility 125 idi. Sağlam, güvenilir ve parçası ucuz bir makinedir. Tavsiye edebilirim. Nispeten uygun fiyatlara ikinci el bulabilirsin.
Kullanması ise çok kolaydır. Hatta birisi "alışveriş sepeti kadar kolay kullanılıyor" demişti. Bu görüşe aynen katılıyorum ben de. Anlamsız hareketler yapılmadığı sürece ve 80'in altı süratlerde gayet tatminkar bir motordur. İlk hızlanması ve frenleri özellikle çok iyidir. Tüketimi de son derece azdır. Tek sorunu, 120 civarına çıkabilmesine rağmen yüksek süratlerde rahat hissettirmemesi. Ama zaten bu sınıftaki (125) makinelerde 80'in üzerinde gitmek bana biraz amacın dışına çıkmak gibi geliyor.
Merak ettiğim bir konuda 2006 ve 2007 modellerdeki kronik elektrik ve akü probleminin yeni modellerde de olup olmadıgı?2008 den sonrası enjeksiyonlu sanırım?
Emrello,kucuk bir scooter la baslamayı dusundum alternatiflerden ornek olarak,sıfır honda ps150 6.300 sym hd 200 6.000 tl.X max kampanyada su an 2008 sıfır 8.500 lerde,yani 2000 tl daha verip yamaha alıyım diyorum,uzun sure nasip kısmet olursa değistimeden binebilecegim super bir motorum olur.Ben ist degil,izmir de yasıyorum ksk da kullancam yerde yollar da hani oyle geniş ve rahat sayılır.Yavas yavas alıstıkca trafiğe girerim diyorum.Bu dusuncelerimle seninle paylasmak isterim.
Birde alır almaz hemen özel ders ve sıkı bir eğitim aldıktan sonra kullanmak istiyorum.Sence o zaman x max deki acemiliğimi ve agırlık manevra gibi dezavantajları daha kolay aşmaz mym? Yorumlarına şimdiden tesekkurler..
navigator55
14 Mayıs 2009, 11:49
Bahsettiğin x-max modelini 3 senedir keyifle kullanıyorum ve son derece
memnunum,evet başta biraz ağırlığa bağlı sıkıntılar yaşarsın ama senin boy ve kilonda biri için aşılmayacak şey değil.4-5 km ler den bahsediyorsun ama ben
300-500km lik etapları hiç yorgunluk duymadan aşabileceğini rahatlıkla söyleyebilirim.
90-110km hızda ve tek kişiyle şehir dışında 2.69 lt şehirdeyse 3.55-3.70lt
yakar,dozlaması son derece keyifli frenajı ve yol tutuşu ile sınıfından beklenmeyen bir konstrüktif yapıya sahiptir.Devasa bagajı sana çanta gibi
şeyleri düşündürmez.Mola verdiğim yerlerde hep 400mü 500 lük mü sorularına muhatap olmuşumdur,yani çocuksu ve masum görünmeyip adam gibi motordur
hatta bence çok büyük beklentileri yoksa kişinin uzun yıllar son motoru bile
rahatlıkla olabilir.Zaten tecrübe limitlerini biilmek değilmidir,işte bu yüzden
keyif alacağın bir seçenektir.
deepdish
14 Mayıs 2009, 12:44
Bahsettiğin x-max modelini 3 senedir keyifle kullanıyorum ve son derece
memnunum,evet başta biraz ağırlığa bağlı sıkıntılar yaşarsın ama senin boy ve kilonda biri için aşılmayacak şey değil.4-5 km ler den bahsediyorsun ama ben
300-500km lik etapları hiç yorgunluk duymadan aşabileceğini rahatlıkla söyleyebilirim.
90-110km hızda ve tek kişiyle şehir dışında 2.69 lt şehirdeyse 3.55-3.70lt
yakar,dozlaması son derece keyifli frenajı ve yol tutuşu ile sınıfından beklenmeyen bir konstrüktif yapıya sahiptir.Devasa bagajı sana çanta gibi
şeyleri düşündürmez.Mola verdiğim yerlerde hep 400mü 500 lük mü sorularına muhatap olmuşumdur,yani çocuksu ve masum görünmeyip adam gibi motordur
hatta bence çok büyük beklentileri yoksa kişinin uzun yıllar son motoru bile
rahatlıkla olabilir.Zaten tecrübe limitlerini biilmek değilmidir,işte bu yüzden
keyif alacağın bir seçenektir.
Beni cesaretlendirici yorumların için tesekkurler.Yakıt tuketimi gercekten cok dusuk,arabamı hiç kullanmam heralde :) Bagajına 2 tane full face olmayan kask,mont,eldiven cok rahat sığıyor die duymustum bende,cok buyuk avantaj
gittiğim bir yerde elde kask mont dolasmayı hiç istemezdim zaten.Yazın cesme ye gidip gelmeyi planlıyorum uzun yol olarakta.
Soyle bir yazı okumustum,majesty lerin orjinal japon montaj ama x max avrupa yalan olmasın ispanya galiba ole bir yerde montajlandıgı,bu yuzden majesty cok daha kalite ve sorunsuz olduguydu.Bu konuda herhangi bir bilgin var mı acaba,x max ler nerden geliyor turkiye ye?
erdemka07
14 Mayıs 2009, 13:07
Beni cesaretlendirici yorumların için tesekkurler.Yakıt tuketimi gercekten cok dusuk,arabamı hiç kullanmam heralde :) Bagajına 2 tane full face olmayan kask,mont,eldiven cok rahat sığıyor die duymustum bende,cok buyuk avantaj
gittiğim bir yerde elde kask mont dolasmayı hiç istemezdim zaten.Yazın cesme ye gidip gelmeyi planlıyorum uzun yol olarakta.
Soyle bir yazı okumustum,majesty lerin orjinal japon montaj ama x max avrupa yalan olmasın ispanya galiba ole bir yerde montajlandıgı,bu yuzden majesty cok daha kalite ve sorunsuz olduguydu.Bu konuda herhangi bir bilgin var mı acaba,x max ler nerden geliyor turkiye ye?
x max ler ispanyada montajlanıyo arkadaşım.(dydukların doğru:))
emrello
14 Mayıs 2009, 14:50
Merak ettiğim bir konuda 2006 ve 2007 modellerdeki kronik elektrik ve akü probleminin yeni modellerde de olup olmadıgı?2008 den sonrası enjeksiyonlu sanırım?
Emrello,kucuk bir scooter la baslamayı dusundum alternatiflerden ornek olarak,sıfır honda ps150 6.300 sym hd 200 6.000 tl.X max kampanyada su an 2008 sıfır 8.500 lerde,yani 2000 tl daha verip yamaha alıyım diyorum,uzun sure nasip kısmet olursa değistimeden binebilecegim super bir motorum olur.Ben ist degil,izmir de yasıyorum ksk da kullancam yerde yollar da hani oyle geniş ve rahat sayılır.Yavas yavas alıstıkca trafiğe girerim diyorum.Bu dusuncelerimle seninle paylasmak isterim.
Birde alır almaz hemen özel ders ve sıkı bir eğitim aldıktan sonra kullanmak istiyorum.Sence o zaman x max deki acemiliğimi ve agırlık manevra gibi dezavantajları daha kolay aşmaz mym? Yorumlarına şimdiden tesekkurler..
Madem alma konusunda kararlısın eğitimin mutlaka yararı olacaktır.
Dediğim gibi, başlarda çok dikkatli olmalısın. Mümkün olduğunca dik yokuşlardan ve yoğun trafikten uzak dur. Diğer araçlarla mesafeni uzun tut. Boş yollarda kullan. 70'i geçmemeye çalış. Uzaktan kolay görünen bir viraj senin limitlerinin dışında olabilir. Kaldırıma fazla çıkma veya çıkacağın kaldırımların geniş, eğimsiz ve manevraya izin verebilecek şekilde olmasına dikkat et. Xmax'ın ağır bir motor olduğunu unutma ve riskli manevralara girme (park manevraları dahil). Kalkışlarda ve parklarda yavaş gaz ver. Kesinlikle kask, eldiven, ceket ve dizliksiz motora binme. Ve sakın arkanı kontrol etmeyi unutma.
(Biraz uzun bir nasihat listesi gibi olduysa özür dilerim ama bu işin şakası yok. Önce güvenlik sonra eğlence... :) )
Xmax bu fiyat aralığında bence de en iyi tercih. Ben hala ilk motor olarak fazla iddialı olduğunu düşünüyorum, ama iyi bir eğitim ve mantıklı, limitlerinin farkında bir kullanım tarzıyla ağırlık ve gücün getireceği zorluklarla daha kolay baş edebilirsin.
deepdish
15 Mayıs 2009, 23:19
Madem alma konusunda kararlısın eğitimin mutlaka yararı olacaktır.
Dediğim gibi, başlarda çok dikkatli olmalısın. Mümkün olduğunca dik yokuşlardan ve yoğun trafikten uzak dur. Diğer araçlarla mesafeni uzun tut. Boş yollarda kullan. 70'i geçmemeye çalış. Uzaktan kolay görünen bir viraj senin limitlerinin dışında olabilir. Kaldırıma fazla çıkma veya çıkacağın kaldırımların geniş, eğimsiz ve manevraya izin verebilecek şekilde olmasına dikkat et. Xmax'ın ağır bir motor olduğunu unutma ve riskli manevralara girme (park manevraları dahil). Kalkışlarda ve parklarda yavaş gaz ver. Kesinlikle kask, eldiven, ceket ve dizliksiz motora binme. Ve sakın arkanı kontrol etmeyi unutma.
(Biraz uzun bir nasihat listesi gibi olduysa özür dilerim ama bu işin şakası yok. Önce güvenlik sonra eğlence... :) )
Xmax bu fiyat aralığında bence de en iyi tercih. Ben hala ilk motor olarak fazla iddialı olduğunu düşünüyorum, ama iyi bir eğitim ve mantıklı, limitlerinin farkında bir kullanım tarzıyla ağırlık ve gücün getireceği zorluklarla daha kolay baş edebilirsin.
Ne özürü aksine yazdıklarının hepsi cok mantıklı ve insanın kafasına yatan seyler.
Verdiğin tavsiyeler ve baslangıc olarak x max zorlugu..peki x city için de aynı şeyler gecerli mi? Hani 16 jantlı olusu sana az buz değil baya bir rahatlık saglar der miydin?
emrello
16 Mayıs 2009, 19:37
Ne özürü aksine yazdıklarının hepsi cok mantıklı ve insanın kafasına yatan seyler.
Verdiğin tavsiyeler ve baslangıc olarak x max zorlugu..peki x city için de aynı şeyler gecerli mi? Hani 16 jantlı olusu sana az buz değil baya bir rahatlık saglar der miydin?
Valla X city için bir fikrim yok. Forumda X city kullanan bir arkadaşımız vardı galiba. Belki kendisi yardımcı olabilir sana.
eses2634
18 Mayıs 2009, 22:34
arkadaşlar merhaba
yeni aldığım x-max'im ile aranızdayım.
herkese kazasız sürüşler...
emrello
20 Mayıs 2009, 11:10
arkadaşlar merhaba
Hoş geldin, hayırlı olsun! Kazasız belasız sürüşler!.. :)
bende aranıza bir x-max alarak katıldım ilk motorum burgman400 ardından 650 ye geçiş yaptım gerçekten unutamayacağım bir motor ancak sıkıntılardan dolayı 2. yazında satmak zorunda kaldım 10 gün önce de tavsiye üzerine x-max aldım-06 çook temiz bir motor ve hakkaten övgüyü hakediyor ancak biraz yorucu olduğunu söyleyebilirim herkese saygılar
deepdish
20 Mayıs 2009, 12:11
bende aranıza bir x-max alarak katıldım ilk motorum burgman400 ardından 650 ye geçiş yaptım gerçekten unutamayacağım bir motor ancak sıkıntılardan dolayı 2. yazında satmak zorunda kaldım 10 gün önce de tavsiye üzerine x-max aldım-06 çook temiz bir motor ve hakkaten övgüyü hakediyor ancak biraz yorucu olduğunu söyleyebilirim herkese saygılar
Slm Aris,hayırlı ugurlu olsun,kazasız belasız iyi surusler.Biraz yorucu,demenin sebebi nedir acaba? Bende x max almayı dusunuyorum ve ilk motorum olucagı için tereddut yasıyorum agırlıgı ve boyutlarıyla ilgili.
emrello
20 Mayıs 2009, 12:22
Hoş geldin! İyi günlerde kullanman dileğiyle...
Sayımız artıyor, ne güzel! :) Artık bir gezi falan organize etsek, en azından İstanbul'daki Xmax kullanıcıları olarak?!
kdzli
20 Mayıs 2009, 19:11
arkadaşlar merhaba
teşekkürler,paylaşımcı ve katılımcı olmanız dileğiyle..
Tolme
20 Mayıs 2009, 20:07
eses2634 ve aris nickli arkadaşlarımızın motosikletlerine herzaman keyifle ve kazasız belasız binmelerinin nasip olmasını dilerim,güle güle kullanın
emrello
25 Mayıs 2009, 01:03
Arkadaşlar benim Xmax'la yakın yerlere yaptığım birkaç geziyi şurada toparladım:
http://www.motosiklet.net/forum/gezi-yazilari/61186-emrellonun-istanbuldan-kacis-rotalari-1-a.html
Umarım hoşunuza gider.
Tolme
25 Mayıs 2009, 14:11
arkadaşlar tüketim konusunda yeni bir rekor kırdım :) pazar günü yaptığım gezide 2 kişiyle ortalama 70-80km arası giderek 3,03 litre benzinle 100km gittim en az yaktığı aralık bu,90km nın üzerindeki sürüşlerde bu tüketim yüzde 10 artıyor eğer 110-120 civarında gidersemde 100kmde 3,4 litreye kadar çıkabiliyor tüketim
eses2634
25 Mayıs 2009, 14:38
arkadaşlar rodaj ve yakıt sarfiyatı konularında tavsiyeleriniz varmı?
tekirdağ
26 Mayıs 2009, 00:52
http://www.sahibinden.com/sinifinin_1_numarasi-96WQQaXQQ4606169WQQpXQQdisplayitem
ben artık satıyorum..bütün bakımları yapıldı problemleri çözüldü ve daha ilk günkü kadar temiz...
hurricane77
26 Mayıs 2009, 16:04
Arkadaşlar geçen hafta yurtdışında xmax 125 kiraladım siyah beyaz renkte.Şansıma mı bilmiyorum ama bana verdikleri motor sıfır km idi ilk binen ben oldum çok hoşuma gitti 2 kişi kullanmamıza ragmen 125 cc inanılmaz keyifliydi fransa sınırından italya ya gececek kadar guven verdi hepinize kazasız güvenli sürüşler dilerim.....:rendeer:
ozeronder
29 Mayıs 2009, 23:49
Herkeze selamlar. kısa bir x max maceram dan sonra sizlerinde yorumları ile x city aldım ve ilk 550km mesafeyi uzun yolda yapıp motoruma aşık oldum. İzlenimlerimi daha sonra ayrıntılı yazmaya çalışacağım ama şimdilik söyleyeyim yol tutuş ve firenler artı yol konforu bir çok çıplak motordan iyi..
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO