PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw BMW G 310 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 [2]

devrimkr
21 Haziran 2018, 09:18
Bakımı parçası tabii ki pahalı olacak hindistan da bile üretilmiş olsa bmw nin diğer motosikletlere göre daha üst kalitede olduğu malumdur ancak bu fiyatlandırma cidden pahalı tabii ki euro olmuş 5.50 ki bu en büyük faktör bu hususta yani euro cinsinden 100 kağıt bile tutmayacaktı bu bakım düşününce

Almanyada 150 euro 1k bakimi 10k 250-300 arasi dediler benim motorun 700 km sonra 10k bakimi yaklasiyor bakalim bana Almanyada ne gecirecekler.

mgora
26 Haziran 2018, 13:18
Almanyada 150 euro 1k bakimi 10k 250-300 arasi dediler benim motorun 700 km sonra 10k bakimi yaklasiyor bakalim bana Almanyada ne gecirecekler.

Türkiye'ye gel hocam :)
Bu motorun 2. elinde cazip fiyatlı ürünler var.
Ama hi G310 GS görmedim daha ikinci elde pek alan olmuyor herhalde.

Ridefornat
26 Haziran 2018, 17:37
3000 4000 euroya bmw 310 falan konuşuluyor. Sizin kafanız güzel mi? Almanya forumu mu burası? 😀

uurum
22 Temmuz 2019, 15:43
İkinci el aldığım g310r motor üzerinde gelen akrapovic karbon egzosu satabilirim düşünen olursa.

Motor hakkında merak edilenleri de yanıtlayabilirim tarafsızca. İkinci el 9bin km'deki motorun tüketim ortalaması 3.7 litre/100km. Merak edenler için.

mithat14
23 Ağustos 2019, 13:36
öncelikle iyi günler iyi forumlar dilerim. ben motorun artçı konforunu ve motordaki titreşimi merak ediyorum.aslında çok kararsızım ilk motorum olacak scooter mı yoksa vitesli mi alsam kararsızım. ömrümde hiç scooter kullanmadım vitesli deneyimim de arkadaşların motorlarında oldu. ehliyeti alalı 2 sene olacak neredeyse ama hala motor alamadım:D neyse uzun lafın kısası ben motorda rahatlık konfor ve güven arıyorum. bu motoru bana önerir misin yada başka bişey var mı önerebileceğiniz? Teşekkür ederim şimdiden.

Seko
19 Mart 2020, 08:28
Dün itibariyle ben de bundan bir adet 1000 km'de ikinci el almış bulunmaktayım.

levend84
19 Mart 2020, 12:52
Dün itibariyle ben de bundan bir adet 1000 km'de ikinci el almış bulunmaktayım.

Hayirli olsun başkan,tekerine daş değmesin.

Konunun önderi sensin gayri,tecrubelerini paylaşirsin.

Top sende..

Seko
19 Mart 2020, 14:41
Hayirli olsun başkan,tekerine daş değmesin.

Konunun önderi sensin gayri,tecrubelerini paylaşirsin.

Top sende..

Teşekkürler.

Henüz pek paylaşacak pek bir şey yok. Aldım eve götürdüm, duruyor. Yarın 1000 km bakımını yaptırdıktan sonra daha iyi anlaşılacak. Motoru serviste takılmış çanta demiri ve BMW logolu çanta ile aldım. Öncelikle gayet kaliteli olduğunu söylemeliyim. Yol bilgisayarında her şey var (tarih bilgisi bile). Amortisörler ve selesi çok rahat bir sürüş sağlıyor. Çok rahat bir selesi var. Ön amortisör rahatlığıyla beni çok şaşırttı çünkü daha konforsuz bir şey bekliyordum. Şu anda rölanti biraz yüksek, arka fren pedalı çok aşağıda ve basmakta gecikiyorum ama bunları ilk bakımda ayarlayacaklardır. Sürüşü çok zevkli, torku bana göre gayet yüksek, bastığın gibi hızlanıyor. Sesi klasik tek silindirli motor sesi. Gidişi Duke 390 ve Dominar'ın bir tık altında ama onlardan daha güvenilir bir his veriyor. Titreşimi var ancak rahatsız edecek seviyede değil. Bunu yağ değişimi sonrası tekrar değerlendireceğim. Yakıt tüketiminin de çok düşük olacağını tahmin ediyorum çünkü depoyu doldurup (11 litre) 50 km yol yaptıktan sonra 8 birimlik göstergede tek çizgi bile düşmedi. Rodaj sonrası ortalamayı sıfırlayıp tekrar hesaplayacağım.

Benim gibi %90 şehir içinde kullanan biri için çok iyi bir tercih olduğunu söyleyebilirim. Fiyat performans olarak ikinci elde en iyilerden birisi. Bu arada bakım aralıkları da 10 bin km'de bir ve ilk bakım için 200 TL dediler. Tek sinir olduğum nokta satış esnasında noterin plaka değiştirip değiştirmeyeceğimi sormamış olması. Artık plakayı değiştiremiyormuşum, bunun tek yolu kaybetmekmiş. Ona da sonra bakacağız artık...

NERO2810
13 Ağustos 2020, 23:07
Bende MT25 ve bunun arasında kaldım. 2 aydır malum sarı siteden takipteyim, fakat ilan sayıları hiç değişmemiş. Çok zor elden çıkartılıyor gibi geldi bana.

Seko
14 Ağustos 2020, 07:32
Zor çıkartılıyor mu bilmiyorum ama ilanlar sürekli değişiyor. Ben 33500 TL'ye aldım ama şu andaki fiyatlardan alınmaz. Bu arada geçenlerde bununla arasında kaldığım V-Strom 250'ye oturdum ki onu da çok beğeniyorum, motor bana oyuncak gibi geldi. Arada kalite farkı var yani... MT-25 de çok güzel motor, ama o da şimdiki fiyatlarından alınmamalı.

auron
05 Kasım 2024, 09:03
Merhabalar, bende şu an BMW G310R almak istiyorum. 170 bin TL bandında 20-30bin km de bulunabiliyor. Sizce değer mi yoksa sıfır Dominar 250 mi daha mantıklı olur? Özellikle daha önce kullanmış olanların fikrini merak ediyorum. Bakımları çok pahalı mı istanbulda yaşıyorum bakım ya da parça fiyatları konusunda ne düşünüyorsunuz?

espresso
05 Kasım 2024, 12:15
Sıfır Dominar almazdım o paralara alternatif varken.
BMW her zaman BMW'dir. bir şekilde bakımı halledilir hatta kafa rahatlığı olması açısından yetkili servise bakım yaptırmayı bile düşünürüm ki yetkili servis harici BMW bakan usta da bir şekilde bulunur. Ama Bajaj servsi diye laf anlatmaya çekinceğim servislerle muhattap olmamak için bile BMW alınır. Büyün bir sorunu yoksa neden alınmasın?

tommygun
05 Kasım 2024, 20:54
Merhabalar, bende şu an BMW G310R almak istiyorum. 170 bin TL bandında 20-30bin km de bulunabiliyor. Sizce değer mi yoksa sıfır Dominar 250 mi daha mantıklı olur? Özellikle daha önce kullanmış olanların fikrini merak ediyorum. Bakımları çok pahalı mı istanbulda yaşıyorum bakım ya da parça fiyatları konusunda ne düşünüyorsunuz?

Düzenli bakımda yağ, yağ filtresi, hava filtresi, buji, zincir dişli seti, fren hidrolikleri, rulmanlar, fren balataları, debriyaj balatası, akü gibi değişimlere ihtiyacınız olacaktır. Bunların hepsinin aynı anda değişimi nadiren olur. Bu motor orijinal Bmw değildir ve Bmw adına üretim yapan Tvs firmasının ürünüdür. Siz hangi km'de neyin değişeceğini öğrenirseniz ve de hangi bakım malzemesi için alternatif ne var araştırırsanız, güvendiğiniz herhangi bir ustada bakımlarınızı ekonomik olarak çözersiniz. Motosiklet işi biraz araştırma ve bilme işidir. Öteki türlü "30 bin bakım geldi" diye Borusan'a gidip beklerseniz sizi öperler. Seçtiğiniz motor Dominar 250'den daha iyi ve performanslı bir motordur. Dominar'ın tek avantajı yaygın servis ağı ve de yedek parçaya erişim kolaylığıdır. Bir de Dominar 250'nin piyasası daha hızlıdır.