PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Disk Fren kilitlendi...

BatuhanS
10 Ocak 2016, 10:23
Günaydınlar mutlu pazarlar. :)

Dün akşam seyir halindeyken tam ışıklara geldiğim esnada arka frenim sıkıştı.
motorda çok ağır zar zor 30 metre sürükledim kenarıya ve bağladım.
Hemen foruma girdim forumda yazılan bir yorumda 20-30 dakika sonra git yanına soğur düzelir yazıldığını gördüm 2 saat sonra gittim fakat aynıydı işin en ilginç kısmı ise orta sehpadayken motoru çalıştırdığımda tekerlek dönüyor fakat yere indirdiğim anda tekrar duruyor ve kilitleniyor.Sizce sorun ne? daha önce başına gelen oldu mu ? bu arada motorum scooter. şimdiden teşekkür ederim

ilkerabi
10 Ocak 2016, 10:34
Elinde 13 anahtar varsa al eline, disk merkezinin vidaları gevşemiş, ağırlıkla diske basıyor olabilir.
Ya da sorun yol üzerinde çözülecek gibi değildir, o zaman fren merkezini 2 adet 13 vidadan sökerek komple diskten ayır ve ön frenle yavaş yavaş tamirciye doğru yollan.. :)

BatuhanS
10 Ocak 2016, 10:38
Elinde 13 anahtar varsa al eline, disk merkezinin vidaları gevşemiş, ağırlıkla diske basıyor olabilir.
Ya da sorun yol üzerinde çözülecek gibi değildir, o zaman fren merkezini 2 adet 13 vidadan sökerek komple diskten ayır ve ön frenle yavaş yavaş tamirciye doğru yollan.. :)

cansın abi 2.dediğini deneyeceğim fakat yarın malum pazar günündeyiz kapalı ustalar. :)

hakaniko
10 Ocak 2016, 10:43
Benim fren merkezi kilitlenmisti. İç düzenek değiştirip devam etmiştim.

BatuhanS
10 Ocak 2016, 10:46
Benim fren merkezi kilitlenmisti. İç düzenek değiştirip devam etmiştim.

komple mi değişti ne kadara patladı sana ?

hakaniko
10 Ocak 2016, 11:06
komple mi değişti ne kadara patladı sana ?

İç mekanizma değişmişti. Fiyat hatırlamıyorum çünkü birkaç şey daha yaptırmistim

BatuhanS
10 Ocak 2016, 11:07
İç mekanizma değişmişti. Fiyat hatırlamıyorum çünkü birkaç şey daha yaptırmistim

Forumdan sevdiğim bir abimde fiyatın baya tuzlu olacağını söylemişti.Valla benzin döküp yakıcam ya alalı daha 1 ay oldu 150-200 lira tamire gitti ve hiç bir şeyin iyiye gittiği yok. :/

Thermosifon
10 Ocak 2016, 11:39
Hocam senin motor ile alakalı olarak bu aralar çok başlık görüyorum senden :) Yarın öbür gün daha ciddi bir şey ile karşılaşıp hayati tehlike atlatacağını düşünmeye başladım artık.Sen o motorunu ya sürme tamire sok komple bakımdan geçir yada başka bir motor al.Canından değerli olmasın senin için.

BatuhanS
10 Ocak 2016, 12:14
Hocam senin motor ile alakalı olarak bu aralar çok başlık görüyorum senden :) Yarın öbür gün daha ciddi bir şey ile karşılaşıp hayati tehlike atlatacağını düşünmeye başladım artık.Sen o motorunu ya sürme tamire sok komple bakımdan geçir yada başka bir motor al.Canından değerli olmasın senin için.

Aynen abi bende onu demeyene çalışıyorum daha yeni motora geçtim ve daha bir ay olmasına rağmen 15 gün tamirde geçti. Bin liraya aldığım motor'a 500 tl sigorta + 150 tl tamir masrafı gitti. Sanırım daha da artacak. Akhisarda düzgün bir motor ustası bulsam yaptıracağım abi. :(

MazhaRR
10 Ocak 2016, 12:45
Aynen abi bende onu demeyene çalışıyorum daha yeni motora geçtim ve daha bir ay olmasına rağmen 15 gün tamirde geçti. Bin liraya aldığım motor'a 500 tl sigorta + 150 tl tamir masrafı gitti. Sanırım daha da artacak. Akhisarda düzgün bir motor ustası bulsam yaptıracağım abi. :(

Hocam senin tamir edilecek motorun marka modeli ne tam olarak sana akhisarda usta tavsiye edeyim.

BatuhanS
10 Ocak 2016, 12:54
Hocam senin tamir edilecek motorun marka modeli ne tam olarak sana akhisarda usta tavsiye edeyim.

Çelik tiger 150 scooter

astrofizik
10 Ocak 2016, 12:58
Debriyaj balatan yerinden bir miktar gevşemiş,
Motoru sürersen sorunsuz gider,
Varyatörü açtırıp kontrol ettirin.

MazhaRR
10 Ocak 2016, 14:23
Çelik tiger 150 scooter

Hocam facebook kullanıyorsanız hüseyin akkın abiyle iletişime geçip derdinizi anlatabilirsiniz o size usta tavsiyesi ve iletişim bilgilerini verir(kendiside usta ama büyük motorlarla ilgileniyor) ona motoaytek'in yerini sorabilirsiniz.

BatuhanS
11 Ocak 2016, 16:43
Debriyaj balatan yerinden bir miktar gevşemiş,
Motoru sürersen sorunsuz gider,
Varyatörü açtırıp kontrol ettirin.

Aynen dediğiniz gibi olmuş debriyaj balatalarını değiştirdim ve bir kaç tane daha değişiklilk yapıldı eskisinden çok çok daha iyi oldu hiç bir sorun kalmadı çok teşekkür ederim size allah razı olsun. :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:41 ----------

Hocam facebook kullanıyorsanız hüseyin akkın abiyle iletişime geçip derdinizi anlatabilirsiniz o size usta tavsiyesi ve iletişim bilgilerini verir(kendiside usta ama büyük motorlarla ilgileniyor) ona motoaytek'in yerini sorabilirsiniz.

hocam yeni bir motor ustası buldum mondial'in tamir işlerini yapan büyük bir firma motoru tamir ettiler sağolsunlar suanlık bir sorun kalmadı

Cavalry
11 Ocak 2016, 17:37
Geçmiş olsun.. Bundan sonra sıkıntı yaşamazsın umarım :)