Orijinalini görmek için tıklayınız : Siz Japonmusunuz?
riofly99
11 Kasım 2015, 12:06
forumda yeni sayılırım okuduğum şeylerde sürekli tvs bajaj hyosung gibi markaların ön yargı ile kötülendiğini görüyorum. motor konusunda usta sayılmasamda yıllardır bu işin içinde biri olarak. kim diyor 200 rs hondadan kötü olduğunu?
bindin mi kardeşim kullandın mı?
10000 km kullandında bir sorun mu çıkardı sana?
adam rs 200 alacam diye soru soruyor adama r25 yazıyorsunuz. adam r25 alacak olsa 25 sorar..
Not: gerçekten kullanıp deneyip beğenmeyenlere lafım yok. ama adam motorun sadece resmini görünce patlatıyor yorumu ayıp bilmediğiniz şeylere yorum yapmayın..
Dodin
11 Kasım 2015, 12:19
https://www.youtube.com/watch?v=UUVhrNDbCSQ
43. snye dikkat , başlığı görünce o geldi aklıma :D
by_xray
11 Kasım 2015, 12:25
Daha az paraya daha fazla performans alıyoruz bunun karşılığında servisi yedek parçası az oluyor dikkat istiyor etmedin mi yana yakıla yedek parça ve servis aranıyo bulamayanlar buralara çıkıp bas bas bağırıyo, bunu gören japoncular da ahahaha bizim motor japon sapa sağlam taş gibi ucuz etin yahnisi falan diye kötülüyolar bu makineleri. Sonra ne oluyo hyosung, bajaj vs kötü oluyo. Olay tamamen budur arkadaşım.
Son noktayı koyayım, Japon iyi midir iyidir orda sorun yok ama iyi bir kore yada iyi bir hintli kötü değildir arkadaşlar. Hatta çinli bile kötü değildir. Aradaki tek fark şu, japon alırsan arkana bakmazsın bakımını aksatma lüksün var hemen ters tepki vermez gönül koymaz japon ama diğerleri böyle değildir gönül koyar bi yerden işaret verir bak beni aksatıyosun der bir nevi türk kızıdır kore yada hintli trip atar ama gönlünü alınca dünyaları verir, Japon ise katıdır tıpkı kendi insanı gibi hamuru bellidir üzersen pek sallamaz iyi davranırsan sana özel ilgi göstermez tepkisi aynıdır aynı surat ifadesi hiç değişmez.
riofly99
11 Kasım 2015, 14:46
https://www.youtube.com/watch?v=PJdbazy48dE
avici
11 Kasım 2015, 14:49
Buralarda yeni olan birine göre fazla atarlısın delikanlı, otur hele bi soluklan.
okoca
11 Kasım 2015, 15:05
yeni pulsar aldım, hakketten koltuğu iğrenç, çok sert mahvetti beni.
A.Türker
11 Kasım 2015, 15:38
200 rsin hondadan iyi olduğunu sen nerden anladın 10bin km oldu mu? ayrıca bajajın fanları yada paralı askerleri forumda çoğunlukta. r25 sorana bajaj al diyen adamda var bu forumda. sonra mesajlarına bakıyorsun bajajdan başka birşey konuşmamış adam.
YouSuffer
11 Kasım 2015, 15:47
yeni pulsar aldım, hakketten koltuğu iğrenç, çok sert mahvetti beni.
entry avatar uyumu :)
kurubuz
11 Kasım 2015, 15:56
rs 200 yerine keşke az daha ekleyip japon alsaydın :P
ZümeR
11 Kasım 2015, 16:03
Sym wolf 250 Taiwan niyetlendim alacağım..
Motor 10 aylık, kontağı takacam bakalitler güneşten solmuş, plastik aksam dökülmek üzere, güneşten bayatlamış, yanlışlıkla deliği tutturamazsan delinecek neredeyse, motora bindim şaşi altımda lakin motor bloğu kopup beni geçip gidecek gibi, Vites 1-2-3 motor canavar gibi çekiyor gel gelelim titreşim çok fazla, sele rahatsız, gidon güven vermiyor daha 3 teyim korktum bıraktım gazı.
Frenlere davrandım arka teker kendi halinde, ön teker bana bulaşma bugün iyi değilim arkadaş diyor.
Suzukiye bindim kawasaki keza aynı binmene bile gerek yok. Dokununca malzemenin kalitesini parmaklarınla bile hissediyorsun.
Dandirik plastik grenajlarda bile..
Honda ve Yamaha nın plastik aksamı ve parça kalitesi vasat neye göre ? Suzuki ve Kawasaki ye göre..
Zaten fiyatlara da yansımış durumda bu malzeme kalitesi.
O iyi bu kötü demiyorum.
Kimin gücü neye yeterse..
Ben ER-6 N/F e binmedim. Showroom da dokundum inceledim sadece..
Kalitenin kokusunu burnunla değil parmaklarınla alıyorsun o derece...
Alabildim mi ?
Hayır..
İstermiydim ?
Elbette ama gücüm yetmiyor..
İstekler ve imkanlar.
riofly99
11 Kasım 2015, 16:39
Buralarda yeni olan birine göre fazla atarlısın delikanlı, otur hele bi soluklan.
sende klavye delikanlısımı oluyorsun bu durumda?
Murat.K.
11 Kasım 2015, 17:19
sen yine git japon dışında bir şeyleri yine öv ama hobi olarak öv... öyle ciddi filan girişme o işlere sonra üzülürsün. yıllardır yaşanan onca örnekten sonra halen kalkıp "abi çinlide hintlide japon kadar iyidir" demek çok masalsı oluyor
Bthndmrl
11 Kasım 2015, 17:42
Ya bazen sadece gülmek istersin abi tamam bajaj ı bende beğenirim de rs deki gidon sence racing mi commuter mi skuter mi ya one öyle sonra gelelim daha 2 3 senelik çinlere renk atmış, eksoz düşüyor , zarıltısı ayrı... diye uzar gider ne hala devam ediyosun anlamadım ben şahsen bajajı seviyorum ama sizler yüzünden soğurum yani orda burda yapmayın artık.
Brock07
11 Kasım 2015, 17:49
japon alında görün ebenizin hörekesini :)Bajaj candır,parçası ucuz herşeyden önce
riofly99
11 Kasım 2015, 18:31
arkadaşlar benim bajajım yok.yamaha kullandım yıllarca. bajaj alırmısın diye sorarsanız absszi motora 15b in verecek kadar kerizde ğilim buar ştlarda bajaj alırım
agrasiwe
11 Kasım 2015, 18:32
14. motorum pulsar, 2013 kasa cbr, 2014 kasa cbr bide fazer kullandım japon.. öyle on numara yhaaa dedirtecek fark yok pulsarla aralarında, 3. pulsasrıma biniyorum, merak ettiğim motorlara alıp alıp biniyorum, pulsar keyifli geldi isteseydim eski kasa cbr de alabilirdim almadım. niye bu kadar takıyorsunuz ki japona köreye hinte. Param çıkışsa bende gidip 200rs alıcam açıkçası. Merak ediyorum, görüntüsü güzel çünkü. İyi yada kötü binin gitsin.
Dipnot: bide benelli tnt250 yi kullanmayı çok istiyorum du bakalım :)
Dipnot 2 : @zümer nikli arkadaşın wolf hakkında söylediklerine de pek katılmıyorum. sıfır alıp 10.000 km kullandım ve halen kullanan arkadaşlarım var.
mustf
11 Kasım 2015, 19:01
yanlış yoldasın kardeşim.
buradaki insanlar yaşanmış tecrübeleriyle sizlere nasihat ederken büyük iyilik yapıyorlar. ben burada yazıyorsam başıma gelmiştir ki yazmışımdır.
bu zıpçıktı markalar yok ön arka disk fren bilmem ne diye motor satıyorlar. sonra alıp biniyorsun ki "onun disk freni honda yamahanın kampanasına kurban olsun" diyorsun.
bu işler ustalık işi emek işidir. kimse almanın japonun kara kaşına gözüne hayran değil. sadece dürüst ve istikrarlı çalışkan gururlu milletlerdir bu adamlar. ayrıca... 150-200 senedir bu işlerle uğraşıyorlar. öyle kolay değil yani...
newmoto76
11 Kasım 2015, 19:22
Yine tipik elma armut meselesi.. Honda / Yamaha / Kawasaki dediğin markalar yıllarca yarışlarda rekabet etmiş efsane motosikletleri üretmiş markalar.. Hondanın Africa Twini , Yamahanın Teneresi , Kawasakinin ZZR serisi gibi... Daha birçok efsane olmuş motosikletler ürettiler. Bu motosikletlerin ortak güzelliği üretilen materyal ve işçilik kaliteleri idi... Eğer bu meseleye hakim değilseniz öncelikle kaliteli materyalin neye tekabul ettiği konusunda bilgi sahibi olun.. 2008 yılındaki krizden sonra japonlarda bir kalite düşüşü var ancak gözlemlediğim kadarı ile bu daha çok Honda da baskın..Kawasaki ve Suzuki için aynı şeyi söyleyemeyeceğim... Ama her ne olursa olsun Japonların titizliği ve işçilik manyaklıkları ile üretilen bu motosikletleri Hint yada Çinli kafasıyla tamamen maliyet odaklı üretilen motorlarla aynı kefeye koymak abesle iştigaldir.
Otomobilde de böyledir. Motosiklettede böyle..Buzdolabı çamaşır makinesi üretirsin Japonları geçersin ama otomobil ve motosiklet bambaşka konular..
Sen burada hiç Yamaha BMW den daha iyi motor yapıyor diyen birini gördünmü? E güzel kardeşim Bajajda Yamahadan daha iyi yada denk motor yapıyor dersen bu saçma sapan birşey olur..
Motosikletleri sadece kağıt üzerindeki verilerle ve şekliyle değerlendirmek hatadır. Daha öncede söylemiştim 5 yıl sonra o bajaj pulsarların plastikleri, şasisi, gövdesi vb. diger bölümleri diri kalacakmı? Soru bu? Çünkü Hyosung çok satıldığı donemlerde aradan 2 yıl geçmeden bile tipi bozulmuş diriliğini kaybetmiş hale geldiler..
Alırsın bir kawasaki Er6 N yanınada Hyosung 650 alırsın..5 sene sonra yanyana koyar ve aradaki farkın nasıl açıldığını görürsün...
Ne kadar ekmek o kadar köfte ise Bajaj ın motosikleti 11 bin seviyesinde fazladır. Fazla olduğunu zaten zaman kendi kendine her zaman gösterir..
TEKNECI
11 Kasım 2015, 19:47
alman yapimi disinda araba kullanmayanlar da var...
o zaman onlar da alman!!!
bir de ...turk olmak icin ne kullanmak lazim?
mobyby
11 Kasım 2015, 20:04
Ya şimdi Honda Yamaha Kawasaki ile bajaj vs kıyaslanmaz kıyaslanamaz . Ama şu bir gerçek altındaki en kötü marka olsa bile bakım yaparsan rahat kullanırsın. Lakin birde malzeme kalitesi var her ne kadar bu çinli hintli makinelere bakarsan bak o konforu bir türlü alamazsın yakalayamazsın. Ama her araç bakımını yaptıkça sizi götürür. Japona 4 bin 5 bin kmde bakım yaparsın sonra devam çinliye günlük haftalık bakım yapman gerekir. Genelde çin japon hint davası yapmam ama motoruda çin malı yada hint malı olupta oooo işte hondayı yerim oo yamaha plakamı yalar ooo kawa neymiş vs diyen kullanıcılarında agzının payını veririm. Hysoung gt 250r Honda'dan hızlı ama gücü kontrol edemiyorsun kamufule edemiyorsun titreşimdir plastik kaliesidir hız konusunda parça verimliliğidir. Yahu gidersin ama ağrı sızı acı içinde işkenceyle gitmek nerde. Yinede kimseye önyargı bakmam herkesın motosikleti kendine özel ve güzeldir lakin genelde satış yaparken bazı adamları görüyorum motosikleti çin hint yahu sanki dünyanın tek motosikleti tek iyisi o gibi söyleyincede hemen kavgaya başlıyorlar :)
karşıyaka57
11 Kasım 2015, 20:13
Gene 2 taraftanda fanatikler çıkmış :D
Beyler paraya göre kalite seviyesi değişiyor bu zaten ortada.Markası japon olunca kalitelilik ücretinin üzerine birazda MARKA PARASI ekleniyor böylede bir durum var.
Kaliteli olup Japon markası olmayanlar vardır, kalitelerini kanıtladıktan sonra o modellerde tutulur ne kadar karalansada tü kaka denilsede. Kaliteli değilse tutulmaz zaten.
okoca
11 Kasım 2015, 21:06
bajaj alcak dayilar 340tl trafik sigorta ücretini cebinize koymayı unutmayın.. artık 2 yıl sora 600tl
vs hak getire. ona göre yani niyetleniosanız öyle alın devrini :))) 150cc motoru 158tl ye sigortalatınca
200cc de 340tl koydu biraz..
Arkadaş para varsa gider bmw alırsın yoksa Japon daha da yoksa diğer markalara bakarız
Fakat moyosiklet camiasında bmw yani Almanlar bu işin en uç Noktası olsada işin gerçeği öyle değildir
Neden bmw motor satar test etmez kontrol etmez Sıkıntıları üstlenmez
Fakat Japonlar üretir test eder bakar gezer tozar eğer sıkıntı yoksa satmaya başlar
Herkesin kendi düşüncesi
Bence bu işi Japonlar kadar özenerek itina göstererek dikkat ederek yapan başka bi millet/ülke yok
Alman'mış italya'nmış ingiliz'miş Avusturya'ymış kore'ymiş Hindistan'mış Çin'liymiş hepsi hikaye
mozgur
11 Kasım 2015, 22:14
forumda yeni sayılırım okuduğum şeylerde sürekli tvs bajaj hyosung gibi markaların ön yargı ile kötülendiğini görüyorum. motor konusunda usta sayılmasamda yıllardır bu işin içinde biri olarak. kim diyor 200 rs hondadan kötü olduğunu?
bindin mi kardeşim kullandın mı?
10000 km kullandında bir sorun mu çıkardı sana?
adam rs 200 alacam diye soru soruyor adama r25 yazıyorsunuz. adam r25 alacak olsa 25 sorar..
Not: gerçekten kullanıp deneyip beğenmeyenlere lafım yok. ama adam motorun sadece resmini görünce patlatıyor yorumu ayıp bilmediğiniz şeylere yorum yapmayın..
Millet sana soracaktı nasıl yorum yapacağını. Hey Allahım.
İsteyen istediğini yazar. Nasıl sen şu anda rs200'ün viral reklamını yapıyorsan adamda beğenmiyorsa ona göre yorum yapar.
Beğenmek zorundamı?
Green Arrow
11 Kasım 2015, 22:23
Arkadaş para varsa gider bmw alırsın yoksa Japon daha da yoksa diğer markalara bakarız
Fakat moyosiklet camiasında bmw yani Almanlar bu işin en uç Noktası olsada işin gerçeği öyle değildir
Neden bmw motor satar test etmez kontrol etmez Sıkıntıları üstlenmez
Fakat Japonlar üretir test eder bakar gezer tozar eğer sıkıntı yoksa satmaya başlar
Herkesin kendi düşüncesi
Bence bu işi Japonlar kadar özenerek itina göstererek dikkat ederek yapan başka bi millet/ülke yok
Alman'mış italya'nmış ingiliz'miş Avusturya'ymış kore'ymiş Hindistan'mış Çin'liymiş hepsi hikaye
Söyledikleriniz büyük oranda doğru bana görede. Japonlar kadar bu işe ciddi bakan ve bunun üzerine arge yatırımları yapan yok. Japonlardan sonra bu işe büyük anlamda yatırım yapan BMW, KTM ve Piaggio grubun dahil olduğu Aprilia gibi dev Avrupa markaları öncülük ediyor. Ducati'nin Audi tarafından satın alınmasıyla onlarda bu işte söz sahibi olup maliyetlerini azaltarak araştırma geliştirme süreçlerine girdiler ancak daha yolları var. Ayrıca Mercedes'in MV Agusta'yı satın almasıyla onlarda lüks segmentin öncüsü olma yolundalar şuan. Avrupa markalarının hatası en iyi malzemeyi kullanmalarına rağmen bu parçaların uyum testlerini çok iyi yapmadıkları için ölümcül seviyede sorunlar çıkıp inanılmaz masraflar çıkarabiliyor. Zaten servis ve hizmet fiyatları yüksek böyle olunca da bütçesini düşünen adamı kendinden uzaklaştırıyor ne kadar güzel ve kaliteli gözüksede. Ancak Japon motorlarında şöyle bir tuzağı var. Parçalar uyumlu ve gönül rahatlığı sunuyor ancak kullanılan parçalar ve donanımlar günümüzün teknolojisinin gerisinden geliyor ancak fiyatlar da sunulan kalitenin üstünde bana göre.
Kişi önündeki seçenekleri gördükten sonra tamamen cebine ve zevkine bağlı olarak tercihte bulunuyor. Ben motosiklete başladığımda 15 bin lira bütçem vardı. O limitle R25 alıp taksitle de çok güzel ekipmanlar alabilirdim ancak ben o motoru almak istemedim. Gittim 12 bin lira motora 3 bin lira da ekipmana harcadım. Japon motosikleti Kore motosikletinden daha dayanıklıdır ve kalitedir doğrudur ama bu her modelinde ve her alanda olacak demek değildir. Benimle aynı dönemde R25 veya başka Japon motoru alıp motorunda buji eriyip yanan başka sorunlar yaşayan bir sürü insan oldu ancak benim motorumda hiçbirşey olmadı. Tam tersi de olabilirdi bunun öyle olunca başka markalar kötü oluyor ancak Japon'a olunca şansızlık. Biraz mantık çerçevesinde ve nesnel konuşmak gerekli. İşin zevk boyutunda herkesin kendi görüşüdür ve bunda saygı duymak lazım.
riofly99
13 Kasım 2015, 15:07
ben tvs apache ile neredeyse rutin bakımsız 2 günde 1500 km yaptım. arkadaşımın ybr si yolda sürekli sorun verdi.. tvs vermedi. bence tvs nin tek eksisi titreşimi ybr ye göre geriye kalan herşeyde daha üstün.. buna plastik kalitesi ve parça kalitesi de dahil.. çünkü ikisini de kullandım..
Karacocuk
13 Kasım 2015, 15:16
Japon değil bunlar AYLAK!
E.Gülbeyaz
13 Kasım 2015, 15:17
Selam Dünyalı!
LynXMaSTeR
13 Kasım 2015, 15:24
hocam bu olay 3 günlük bişi değil ki, yıllardır japonlar kaliteli ürünler üretiyor.
riofly99
13 Kasım 2015, 18:08
honda nerde üretiliyor?
hasmet
13 Kasım 2015, 18:39
honda nerde üretiliyor?
Herhalde nerede uygun görürse orada... Mesela CB1000R hem dizayn, hem de üretim İtalya... İlginç.
bazen25
13 Kasım 2015, 19:04
Yukarıda yazılanların içinde katıldığım bence en doğrusu Japonlarda bakım aralığı toleransının biraz daha fazla olması. Şu da bir gerçek her markanın dönem dönem çıkan modellerinde bazı hatalar olabiliyor, servo ABS li BMW lerin sorunları yok muydu? Piaggo nun elektronik sorunları yok muydu? daha piyasaya yeni çıkmış sayılan DUCATİ Multistrada da sol ayak arka sehpaya çarpmıyor muydu (o verilen rakama bakınca önemli bence)daha geçen gün bir arkadaş seyir halinde CBR 250 nin blok kısmını parçalamadımı ? 2005-2007 arası Hyosung GT 250R lar motor patlatmıyor muydu? Suzuki Burgman lar 2007 ye kadar yağ yakmıyormuydu, daha sonra çıkanlarda debriyaj balat sorunu yaşanmadı mı Kawasaki nin 500 cc modelleri (EN 500-KLR 500-ER 5) ne yaktıkları hala belli değil 7 lt. yakan da vardı 4lt de YAMAHA x max peynir ekmek den bile fazla satıldı halen daha satılıyor, 1 hafta boyunca bindim 400cc motorumla aynı benzini yaktı onun kadarda gitmiyor (motorun sahibi camiada çok bilinen bir firmanı sahibi öyle bakımsız falan değil yani) şehir içinde yoğun akıcı trafikte (ne saçma tabir) çok ekonomik olabilir. Sorunsuz bir marka bilmiyorum, benim kriterim aldığımda bakımlarının, çıkabilecek masrafların altından kalkabilecekmiyim, yarın satmaya çalıştığımda çobuk elimden çıkarabilecekmiyim, arkasında duran firma sağlammı, tabi bunlar zamanla öğreniliyor. Hyosung bu ülkede kaç tane temsilci değiştirdi, bana göre çok sağlam bir motor ama arkasında durulmuyor, Bajaj oldukça büyük bir firma ama Kuralkan ile ülkemiz de dibe vurma ihtimalleri de var.
Evet BMW motorlarını test etmediğinden o kadar az yakıyorlar ve bütün elektronik sistemleri ABS'si, debrijaysız vites değiştirmeleri, patinaj kontrol sistemler o kadar mükemmel çalışıyor. O yüzden test edenler öve öve bitiremiyorlar.
BMW gibi mühendisliğin kitabını yazmış bir firma hakkında bu da söylendi ya bakalım şu forumda daha neler okuyacağız ?
metinkilic
13 Kasım 2015, 19:30
Hangi motordan önce hangi sürücünün kaliteli olduğunu bakmak lazım bence. Sürücü kalitesiz ise altına hangi marka motoru verirseniz verin canını çıkartır. Ondan sonra bu marka dandik, çabuk dökülüyor, malzeme kalitesi yok vb.diye yazarlar buraya. Adam gibi binilen, bakımı yapılan, teknik özelliklerine göre kullanılan her motor uzun yıllar boyunca sahibini üzmeden hizmet eder.
bazen25
13 Kasım 2015, 20:14
Evet BMW motorlarını test etmediğinden o kadar az yakıyorlar ve bütün elektronik sistemleri ABS'si, debrijaysız vites değiştirmeleri, patinaj kontrol sistemler o kadar mükemmel çalışıyor. O yüzden test edenler öve öve bitiremiyorlar.
BMW gibi mühendisliğin kitabını yazmış bir firma hakkında bu da söylendi ya bakalım şu forumda daha neler okuyacağız ?
Kaçırdığınız nokta her markanın bağzı hatalarının olabildiği noktası, elbet de BMW mühendisliği ne ar-ge sine insanlar güveniyor yoksa bu kadar zamandır nasıl ayakta kalacak. Bakın BMW bir dönem bağzı modellerinde servo sistemi ile çalışan ABS sistemi kullandı, bu sistem zamanla sorunlar çıkarmaya başladı dünyada bu sistemi sökülmüş birçok modeli var. Çok basit yazın BMW servo abs diye yabancı forumlarda bir sürü başlık youtube de de sistem den şikayet edip sistemi sökerken çekilmiş video var. Burada sıkıntı ülkemizde insanların kullandıkları makinalara ve verdikleri paralardan dolayın "ulan elimde kalır" diye hep kötü yönlerini gizlemeleri sattıktan sonrada coşkuyu vermeleri. Buna en büyük sebep de marka temsilcilerinin sattıktan sonra ürünlerinin arkasında durmamaları. Forum üyeliğiniz eski bu konuyu da belki duymuşsunuzdur Aprilia Capanord bakın bakalım eski versiyonu ülkemizde kaç tane var neden bu kadar az, kötü motor olduğundan mı? bence döneminin en iyi motoru, ama vatandaşın biri motoru yeni alıyor ve motor şasi-gidon bağlantısından kırılıyor, ve o dönem Aprilia temsilcisi konuyu sallamadığından caponord sasisi kırılıyor diye bir söylenti yayılıyor ve model Türkiye de bitiyor.(şimdi o temsilci mont kask satıyor).Bu durum Aprilia yı bitirir mi?
savinelli
13 Kasım 2015, 20:56
hayır koreliyim :queen:
SuleymanE
13 Kasım 2015, 21:27
Şimdi denklemi kurayım da sizde kolayca anlayın:
1) (Japon veya Alman malı motosiklet x Kalite x Performans) = (Hint veya Çin malı motosiklet x Kalite x Performans) ======>>> YANLIŞ !!!!
Doğrusu şöyle olmalıdır :
2) [ (Japon veya Alman malı motosiklet x Kalite x Performans) / Fiyat ] = [ (Hint veya Çin malı motosiklet x Kalite x Performans) / Fiyat ]
Anlamayanlar için türkçesi: "Ne kadar ekmek, o kadar köfte"
Evet kabul ağır işsizim bu aralar
:)
hasmet
13 Kasım 2015, 23:27
Marka yahut ülke taraftarlığı yapmanın bir anlamı yok. Yapacaksak kendi üretimimize yapalım, ki o da malesef yok.
Ancak şunu söyleyeyim. Bir motosiklet pahalı, lüks yahut yüksek performanslı olunca dayanıklı ve problemsiz olacak diye bir şey yok. Genel olarak BMW, Ducati ve KTM bir Honda değil malesef. Mutlaka pahalı olmalarının bir sebebi var, kimse aptal değil parasını yok yere çöpe atsın. Ancak Avrupa markaları bu konuda Japonlar kadar önde değil malesef. İstisna modeller mutlaka vardır, ama genel olarak bu böyle.
gurkanerkan
13 Kasım 2015, 23:41
Tecrübe ve teknoloji olarak japonların bir kaç adım önde olduğu aşikar. Servis ve yedek parça konusunda da diğer markalardan daha az sıkıntılı olduğu için tercih edilmesi çok normal değil mi ?
mozgur
14 Kasım 2015, 00:09
honda nerde üretiliyor?
Tasarımı,mühendisliği, testleri japonyada yapılıyor. Testten geçtikten sonra ne önemi var nerede üretildiğinin? İster çinde üretilsin ister güney kutbunda. Üretim sonrası testlerden geçebiliyorsa sıkıntı yok.
Fark burada ortaya çıkıyor zaten. Bu adamların testlerinin çoğundan hintlilerin veya çinlilerin geçme şansı yok. Bu kadar basit olay.
Malzeme kalitesine girmiyorum bile. TVS Apache güzel makina eyvallah ama o bir istisna. 15 yıldır aynı motoru üretiyor adamlar. Artık testlik bir tarafı kalmamış durumda.
BarisC
14 Kasım 2015, 00:16
sen hintli misin?
efendy06
14 Kasım 2015, 00:44
Söyledikleriniz büyük oranda doğru bana görede. Japonlar kadar bu işe ciddi bakan ve bunun üzerine arge yatırımları yapan yok. Japonlardan sonra bu işe büyük anlamda yatırım yapan BMW, KTM ve Piaggio grubun dahil olduğu Aprilia gibi dev Avrupa markaları öncülük ediyor. Ducati'nin Audi tarafından satın alınmasıyla onlarda bu işte söz sahibi olup maliyetlerini azaltarak araştırma geliştirme süreçlerine girdiler ancak daha yolları var. Ayrıca Mercedes'in MV Agusta'yı satın almasıyla onlarda lüks segmentin öncüsü olma yolundalar şuan. Avrupa markalarının hatası en iyi malzemeyi kullanmalarına rağmen bu parçaların uyum testlerini çok iyi yapmadıkları için ölümcül seviyede sorunlar çıkıp inanılmaz masraflar çıkarabiliyor. Zaten servis ve hizmet fiyatları yüksek böyle olunca da bütçesini düşünen adamı kendinden uzaklaştırıyor ne kadar güzel ve kaliteli gözüksede. Ancak Japon motorlarında şöyle bir tuzağı var. Parçalar uyumlu ve gönül rahatlığı sunuyor ancak kullanılan parçalar ve donanımlar günümüzün teknolojisinin gerisinden geliyor ancak fiyatlar da sunulan kalitenin üstünde bana göre.
Kişi önündeki seçenekleri gördükten sonra tamamen cebine ve zevkine bağlı olarak tercihte bulunuyor. Ben motosiklete başladığımda 15 bin lira bütçem vardı. O limitle R25 alıp taksitle de çok güzel ekipmanlar alabilirdim ancak ben o motoru almak istemedim. Gittim 12 bin lira motora 3 bin lira da ekipmana harcadım. Japon motosikleti Kore motosikletinden daha dayanıklıdır ve kalitedir doğrudur ama bu her modelinde ve her alanda olacak demek değildir. Benimle aynı dönemde R25 veya başka Japon motoru alıp motorunda buji eriyip yanan başka sorunlar yaşayan bir sürü insan oldu ancak benim motorumda hiçbirşey olmadı. Tam tersi de olabilirdi bunun öyle olunca başka markalar kötü oluyor ancak Japon'a olunca şansızlık. Biraz mantık çerçevesinde ve nesnel konuşmak gerekli. İşin zevk boyutunda herkesin kendi görüşüdür ve bunda saygı duymak lazım.
Aynen katılıyorum. Bozulan japonsa "şanssızlık işte, malum kul yapısı, illa hata olur" deniyor. Başka markalarda olunca "boktan zaten o motor, japon al arkana bakma" deniyor. Bir çok durumda da bu durum doğru ama istisnalar var, kimse inkar edemez.
Yiğit_
14 Kasım 2015, 01:21
Bir gün milyarder olursam:P forumda japonu olmayan arkadaşlarıma japon alıp (öyle ybr filan değil en az mt 07:)) herkezi japon yapacam.Bir daha böyle tartışmalara girmeyeceğiz.
hasmet
14 Kasım 2015, 01:41
Açıkçası naked olayında ilk sıraları Japon değil Avrupa markaları alıyor; Ducati, KTM, Aprilia, Triumph ve BMW olmak üzere. Suzuki, Kawasaki, Yamaha ve Honda'nın tüm ürünleri en az bir gömlek aşağıda. Sorun çıkarma ve dayanıklılık olarak yine Japonlar öndedir, ama süspansiyon ve fren kalitesi, elektronik özellikler vs. konusunda Avrupa markaları bariz daha ileride, ancak fiyat olarak ta öyle malesef.
İlker41
14 Kasım 2015, 01:53
dileyen dilediği motoru keyifle ve aşkla biner bu iş keyif işi vatandaşın parası neye yetiyorsa ona biner bende isterim bir yamaha drakstar 650 ye binmek ama olmuyor önce evladım ünüversiteyi bitirsin inşallah şimdilik 96 honda titan bana yetiyor yetmesede yetmek zorunda keyif almaya bakıyorum bazı şeyler hemen elde edilmiyor sabır lazım iki teker sabır ve aşk işidir bunu hepimiz biliyoruz ve motora binerken büyük keyif alıyoruz ama çinli ama koreli veya japon önemli olan kendimize ve çevremize zarar vermeden binmek.herkezin tekeri düz bassın inşallah.
mete_han
14 Kasım 2015, 02:13
forumda soruya alakasız cevaplar yazmak bir refleks gibi artık alıştık diyelim...
konunun özüne gelirsek kanaatim bu Japon Algısının sebebi bu markaların iyi motosiklet üretme gibi ağır bir sorumlulukları var...bu sorumluluk gereği kaliteli ürünler yapıyorlar...ve yapacaklar...
bu tarz cevaplar antipatik gibi görünse de aslında bir nevi iyiliktir..konuyla alakasız gibi görünsede bu markaların önerisi soru soranın lehinedir...bence bunda bir kötülük yok...
sadece örnek verdiğin için yazıyorum...RS200 inmidir cinmidir daha belli değilken başka bir marka model önermek bence çok samimi...
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:11 ----------
Sym wolf 250 Taiwan niyetlendim alacağım..
Motor 10 aylık, kontağı takacam bakalitler güneşten solmuş, plastik aksam dökülmek üzere, güneşten bayatlamış, yanlışlıkla deliği tutturamazsan delinecek neredeyse, motora bindim şaşi altımda lakin motor bloğu kopup beni geçip gidecek gibi, Vites 1-2-3 motor canavar gibi çekiyor gel gelelim titreşim çok fazla, sele rahatsız, gidon güven vermiyor daha 3 teyim korktum bıraktım gazı.
Frenlere davrandım arka teker kendi halinde, ön teker bana bulaşma bugün iyi değilim arkadaş diyor.
Suzukiye bindim kawasaki keza aynı binmene bile gerek yok. Dokununca malzemenin kalitesini parmaklarınla bile hissediyorsun.
Dandirik plastik grenajlarda bile..
Honda ve Yamaha nın plastik aksamı ve parça kalitesi vasat neye göre ? Suzuki ve Kawasaki ye göre..
Zaten fiyatlara da yansımış durumda bu malzeme kalitesi.
O iyi bu kötü demiyorum.
Kimin gücü neye yeterse..
Ben ER-6 N/F e binmedim. Showroom da dokundum inceledim sadece..
Kalitenin kokusunu burnunla değil parmaklarınla alıyorsun o derece...
Alabildim mi ?
Hayır..
İstermiydim ?
Elbette ama gücüm yetmiyor..
İstekler ve imkanlar.
çok isabetli ve gerçekci bir yorum...sanki ben yazmışım gibi ...
Ahmetcan45
14 Kasım 2015, 02:39
He japoncuyuz ne olmuş :thumleft:
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:33 ----------
honda nerde üretiliyor?
hondanın nerede üretilgidinin ne anlamı varki çok boş ve saçma bi yorum :farao:.
R25 endonezyada üretiliyor dandikmi oluyor şimdi :bounce: :) endonezya 270 milyon nüfüslu bi yer. şöyle düşün sen bi motor fabrikası açıcak olsan 40 milyon nüfüslu bi yeremi açarsın 200 milyon nüfürlü bi yeremi ? :king:
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:37 ----------
Bir gün milyarder olursam:P forumda japonu olmayan arkadaşlarıma japon alıp (öyle ybr filan değil en az mt 07:)) herkezi japon yapacam.Bir daha böyle tartışmalara girmeyeceğiz.
benim var ama yok sayalım yeni kasa R1m isterim ona göre :flower: :thumleft:
piyanist_irf
14 Kasım 2015, 03:48
Daha az paraya daha fazla performans alıyoruz bunun karşılığında servisi yedek parçası az oluyor dikkat istiyor etmedin mi yana yakıla yedek parça ve servis aranıyo bulamayanlar buralara çıkıp bas bas bağırıyo, bunu gören japoncular da ahahaha bizim motor japon sapa sağlam taş gibi ucuz etin yahnisi falan diye kötülüyolar bu makineleri. Sonra ne oluyo hyosung, bajaj vs kötü oluyo. Olay tamamen budur arkadaşım.
Son noktayı koyayım, Japon iyi midir iyidir orda sorun yok ama iyi bir kore yada iyi bir hintli kötü değildir arkadaşlar. Hatta çinli bile kötü değildir. Aradaki tek fark şu, japon alırsan arkana bakmazsın bakımını aksatma lüksün var hemen ters tepki vermez gönül koymaz japon ama diğerleri böyle değildir gönül koyar bi yerden işaret verir bak beni aksatıyosun der bir nevi türk kızıdır kore yada hintli trip atar ama gönlünü alınca dünyaları verir, Japon ise katıdır tıpkı kendi insanı gibi hamuru bellidir üzersen pek sallamaz iyi davranırsan sana özel ilgi göstermez tepkisi aynıdır aynı surat ifadesi hiç değişmez.
bu kadar kısa ve güzel anlatlabilirdi tebrikler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:54 ----------
bence yere göğe sığdıramadığımız tartışılmaz alman mühendisliğinin kitabını yazmış , alman kalitesini tez zamanda masaya yatırmamız gerekmektedir 100 bin tl motora para vereceğim ortadan 2 ye ayrılacak , şaft kırıldığında maşayı patlatacak muhtemelen mühendisler bu sırada ertesi geceden kalmışlğın yorgun ve uykusuzluğunu yaşıyordu :)
yani alman iyidir ama görüntüler çin işi !!! bir Almana yakışmayacak seviyede , bu resimleri neden paylaşıyorum ? bende mÜhendislikte sizin gibi düşünüyordum ama şimdi düşünmekteyim. acaba kafamızda bazı şeyleri çokmu efsaneleştiriyoruz ?:)
ben japoncuyum demek istemiyorum ancak onlar kadar gururlu halsiyetli bir millet yok bunu biliyorum,bir japonun sabah kalktığında dünden yarım kalan işini en mükemmel şekilde nasıl tamamlayacağım diye güne başladığını ve düşündüğünü biliyorum,
zamanın birinde (deyiştir kulaktan dolma) Amerika kibrit kutusu büyüklüğünde bir araba yapar, ve japonlara nispet gibi aracı japonyaya yollarlar ...... bir zaman sonra japonlar aynı arabayı geri yollar!!!!! kibrit kutusu büyüklüğünde araba çok güzel yapılmıştır , her şey teferruatlı.... gerçekten küçücük bir arabada ! gerçekteki gibi tüm hareketli organları mevcuttur , ancak teybini ve ses sistemini koymayı unutmuşsunuz diye ,kibrt kutusu büyüklüğündeki arabaya müzik sistemi ve ses sistemini yaparak geri yollarlar, yaparlar mı evet yaparlar bu su götürmez bir geçektir , herkesin vardır bir japon bildiği :)
http://i.hizliresim.com/yRaaaj.jpg (http://hizliresim.com/yRaaaj)
[![image](http://i.hizliresim.com/WEvvmQ.jpg)](http://hizliresim.com/WEvvmQ)
http://i.hizliresim.com/rRkkrP.jpg (http://hizliresim.com/rRkkrP)
http://i.hizliresim.com/n260Y1.jpg (http://hizliresim.com/n260Y1)
http://i.hizliresim.com/1rWOyp.jpg (http://hizliresim.com/1rWOyp)
http://i.hizliresim.com/kJzdgA.jpg (http://hizliresim.com/kJzdgA)
http://i.hizliresim.com/253zkj.jpg (http://hizliresim.com/253zkj)
http://i.hizliresim.com/1rWOkA.jpg (http://hizliresim.com/1rWOkA)
http://i.hizliresim.com/YJLZJ6.jpg (http://hizliresim.com/YJLZJ6)
http://i.hizliresim.com/bYX7M8.jpg (http://hizliresim.com/bYX7M8)
[![image](http://i.hizliresim.com/Epd96A.jpg)](http://hizliresim.com/Epd96A)
http://i.hizliresim.com/LEz51o.jpg (http://hizliresim.com/LEz51o)
[![image](http://i.hizliresim.com/3PZGYM.jpg)](http://hizliresim.com/3PZGYM)
[![image](http://i.hizliresim.com/3PZGYM.jpg)](http://hizliresim.com/3PZGYM)
http://i.hizliresim.com/AgMr7L.jpg (http://hizliresim.com/AgMr7L)
http://i.hizliresim.com/bYX7bZ.jpg (http://hizliresim.com/bYX7bZ)
http://i.hizliresim.com/YJLZq2.jpg (http://hizliresim.com/YJLZq2)
http://i.hizliresim.com/l9G53Q.jpg (http://hizliresim.com/l9G53Q)
http://i.hizliresim.com/d0dg8p.jpg (http://hizliresim.com/d0dg8p)
hasmet
14 Kasım 2015, 04:43
Japonlar şöyle Almanlar böyle gibi genellemelere çok katılamıyorum. Honda da satar sizi BMW de. Kâr amacı güden hiç bir şirkete körü körüne güvenilmez.
Artı, belli bir fiyata bir şirket herşeyi diğerinden daha iyi yapamaz. Yaptığı anda diğeri tutunamaz. Eğer bir marka varsa, mutlaka becerdiği bir şey vardır.
Bakın VW'nin yaptığına. Pisliğin, karaktersizliğin, dolandırıcılığın daniskası. N'olacak şimdi? Yarın bigün bunu Japon şirketi de yapar. Hatta yaptı da. O kadar abartı olmasa da Takata'nin yaptığına bakın. Kaç tane insanın canıyla oynadılar.
Neymiş, sabah kalkınca bigün önce neyi eksik yaptiğini düşünüyormuş vs. Takata'daki mühendis öyle yapmamış ama. Bozuk airbag'leri kakalamışlar tüm dünyaya. İnanmayın böyle şeylere.
piyanist_irf
16 Kasım 2015, 03:08
Japonlar şöyle Almanlar böyle gibi genellemelere çok katılamıyorum. Honda da satar sizi BMW de. Kâr amacı güden hiç bir şirkete körü körüne güvenilmez.
Artı, belli bir fiyata bir şirket herşeyi diğerinden daha iyi yapamaz. Yaptığı anda diğeri tutunamaz. Eğer bir marka varsa, mutlaka becerdiği bir şey vardır.
Bakın VW'nin yaptığına. Pisliğin, karaktersizliğin, dolandırıcılığın daniskası. N'olacak şimdi? Yarın bigün bunu Japon şirketi de yapar. Hatta yaptı da. O kadar abartı olmasa da Takata'nin yaptığına bakın. Kaç tane insanın canıyla oynadılar.
Neymiş, sabah kalkınca bigün önce neyi eksik yaptiğini düşünüyormuş vs. Takata'daki mühendis öyle yapmamış ama. Bozuk airbag'leri kakalamışlar tüm dünyaya. İnanmayın böyle şeylere.
sölediklerin doğru ancak burada japonu yada almanı yerme sözkonusu değil !!!kaliteli iş yapıyorlarsa ! kaliteli de para alıyorlar elbette bedava vermiyorlar, her milletin içinde çürük yumurta var türk ün yokmu ? neyse siyaset karışmasın konuya sonu gelmiyor çünki , kaç tane japon dostunuz var, kaç tane motosiklet değiştiniz ve motosiklet konusunda teknik deneyiminiz nedir yoksa burada klavye karşısında sallayanlardanmısınız.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO