Orijinalini görmek için tıklayınız : 250cc uygun parça fiyatlı motor tavsiye
^adm^
06 Kasım 2015, 23:59
2-3 yıldır binmekte olduğum Honda CB 125 Ace motordan bir yükseğe çıkmak istiyorum ama ucuz parça ve periyodik bakım çok önemli. Baya vakittir araştırıyorum bana bu commuter sınıfındaki 3-4 motor haricindeki hepsinde ciddi paralara mal olacakmış gibi geliyor.
Mengu16
07 Kasım 2015, 00:08
Bajaj Pulsar 200NS'nin parça fiyatları uygun ama düzgün sürersen. Kaza yaparsan en az 1000 lira paran gider.
LynXMaSTeR
07 Kasım 2015, 00:46
japonlarda en ucuz malzeme hondada sanırım
^adm^
07 Kasım 2015, 01:15
japonlarda en ucuz malzeme hondada sanırım
Bende öyle düşünüyor(dum) forumda bir arkadaşın CBR250'sinin motor bloğu patlayınca 11bin TL fiyat çıkarmışlar masraf olarak.
toseabul
07 Kasım 2015, 01:21
Bajaj Pulsar 200NS'nin parça fiyatları uygun ama düzgün sürersen. Kaza yaparsan en az 1000 lira paran gider.
yaw parcaları ucuz oldugunu nerden cıkartıyor. arkadaş motorunda sıkıntı çıktı kuralkan holding aylarca süründürdü. yok parca gelecek yok söyle yok böyle. cogu bajajcı memnun degil. ve parcalarıda cok pahalıi...
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:17 ----------
2-3 yıldır binmekte olduğum Honda CB 125 Ace motordan bir yükseğe çıkmak istiyorum ama ucuz parça ve periyodik bakım çok önemli. Baya vakittir araştırıyorum bana bu commuter sınıfındaki 3-4 motor haricindeki hepsinde ciddi paralara mal olacakmış gibi geliyor.
honda cbx250 kawasaki z250sl ve diğer japon motorları buna uygundur. parça piyasası değişmektedir. birinin maneti 50 tl iken diğeri 70 tldir. diğerinin parcasi ucuzken otekisi ucuz oluyor. parcadan parcaya göre değişiyor markalardaki parcalar. bakım olayına gelirsek 3-4 yıldır motorsiklet kullanıyorsun agır bakımlar icin ilakı servis gerecektir. ama ufak tefek yağ değiştirme yağ filtresi değiştirme vs gibi şeyler ufak bakımlar kendiniz yapmanız cok daha ucuz olur. adam anahtarı eline aldımı işçilik parası istiyor. adamın işibu. bundan ekmek kazanıyor sonucta... kardeş gönlünden hangisi geciyorsa al japon motor kolay kolay arıza vermez.
mozgur
07 Kasım 2015, 02:04
150 cc olacak ama TVS öneririm. Parçaları çok ucuz olmamakla beraber(150 cc ye göre) çok az sorun çıkartan bir motor. Bakım dışında uğramazsın servise pek. Diğer 150 liklerden de bir tık güçlü bir makina.
Blackeagletr
07 Kasım 2015, 07:40
250cc de parçası uygun motor yok malesef. Cbr 250 vardı, o da binlerce kişiye satılınca fiyatı ittirdiler.
Şuan Pulsar en uygun yedek parça fiyatlı diyebilirim, tabi 200cc
Şöyle düşün param var ama yedek Parça yok yani ucuza bakma yedek parça bulunabilirliğe bak
Mesela Kawasaki aldım parça lazım gittim 3 hafta bekleyeceksin dediler ucuz olsa ne olur parça yok
LynXMaSTeR
08 Kasım 2015, 20:29
Bende öyle düşünüyor(dum) forumda bir arkadaşın CBR250'sinin motor bloğu patlayınca 11bin TL fiyat çıkarmışlar masraf olarak.
dostum o honda kaç bin tane cbr satmıştır, hepsinin de patladığını çatladığını sanmıyorum.
bende 2013 model var 17800 km de çok şükür kusursuz bi motora sahip (maşallah diyin :) )
bi tane çürük çıktı diye tüm hondalar kötüdür diyemezsin.
Tardigrat
08 Kasım 2015, 20:39
Cbr 250 mi sıfır aldım bayiden ve 29 bin km kullandım. Uzun yola da gittim şehir içinde de kullandım. Maşallah hiç bir sıkıntısını görmedim ve arıza vermedi. Ama bi ara yedek parçalarına fahiş bir zam getirmişlerdi. Forumda takip ettiğim kadarıyla yedek parça lazım olan arkadaşların konularına kıyasla gene japonlarda en hesaplı honda gibi
^adm^
08 Kasım 2015, 20:43
Cbr 250 mi sıfır aldım bayiden ve 29 bin km kullandım. Uzun yola da gittim şehir içinde de kullandım. Maşallah hiç bir sıkıntısını görmedim ve arıza vermedi. Ama bi ara yedek parçalarına fahiş bir zam getirmişlerdi. Forumda takip ettiğim kadarıyla yedek parça lazım olan arkadaşların konularına kıyasla gene japonlarda en hesaplı honda gibi
Teşekkürler, peki xmax için ne diyorsun? Her ne kadar vitesli tercih etsem de dönem dönem aklıma giriyor.
MANKU
08 Kasım 2015, 22:11
Bajajin parça fiyatlarıyla diğer motorların fiyatlarını kıyasla, sitelerine gir bak, farkı görürsün. ( ayna,çamurluk,sinyal vb.)
Tardigrat
11 Kasım 2015, 00:50
Teşekkürler, peki xmax için ne diyorsun? Her ne kadar vitesli tercih etsem de dönem dönem aklıma giriyor.
sana şöyle söyleyeyim dostum. Scooter kullanmak adeta tekerlekli tabure gibi birşey. Bin üstüne çevir gazı gitsin. Vitesli motosikleti arıyor musun tabi ki de arıyorsun. Nesini arıyorsun? 1. vitese atıp ani hızlanmaları, araç sollarken bir vites düşürüp agresif sollamaları. Arada sinirlendiğinde seni sinirlendiren araçlara aragaz vererek küfretmeyi :D Ama xmax'ı aldığıma memnunum. Eskiden cbr'la bir yere gittiğimde tüm malzemeleri elimde taşırdım. Xmax'ta öyle bir sıkıntı söz konusu değil. Meteor çukuru gibi bagajı var maşallah:queen: iki kaskımı, yandan fermuarlı pantolonumu, tulum yağmurluğumu, iki çift eldivenimi içine koyuyorum bana mısın bile demiyor. Yalnız şunu da söyleyeyim. Cbr'a göre biraz daha fazla yakıyor. Kesinlikle agresif olarak kullanıcak motor değil. Kullanırsan adeta vakum gibi çekiyor yakıtı. Yedek parça olarakta sanırım biraz pahalı milletin dediğine göre. Sahibinden de parça fiyatlarına baktımda 300 lerde falan geziyor grenajlar :santa: Bir de şunu ekleyeyim. Xmax bir cbr gibi dikkat çekmiyor. Kendine baktırtmıyor. Çok nadir ilgilenen adam gelirp soruyor.
Uzun yol konusundanda bahsedeyimde kafanda onunla ilgilide soru kalmasın. Cbrla 1 saat sürdükten sonra kıçın başın ağrır rüzgar manyağı olurken, xmax'ta öyle bi derdin yok. Rüzgar seni değil motoru dövüyor. Ha bu ne demek oluyor, Cbr ile rüzgarda motor daha az sarsılırken, xmax ile yoğun rüzgarlı günlerde rüzgar motosiklet dengesini birazda olsa bozuyor. Zaten xmax cbr'a göre yüksek ve geniş olmasından dolayı bunun olması çok doğal. Cbrla ortalama 140-150 li hızlarda motor performansı düşmeden gidebilirsin. Xmaxta ise 130 dan sonra pek güven vermiyor. Aklına takılan başka sorular olursa sorabilirsin, bilgim yettiğince cevaplamaya çalışırım.
düşük hacimde cross/enduro olmadığı sürece vitesli tercih etmiyorum ben
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO