Orijinalini görmek için tıklayınız : CBR 250 eksoz patlaması
accacc
06 Kasım 2015, 17:05
Arkadaşlar herkese merhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi,çok çok nadir olan bir problemim var. O kadar nadir ki,bugün tekrarlayana kadar unutmuştum aklımdan uçup gitmiş. Hareket halindeyken hangi viteste olduğum farketmeksizin,vites yükseltip debriyajı bıraktığım sırada bugün egsozdan 'poh' gibi bir ses geldi ve devir bir anda rölantiye düştü. 1-2 ay önce de bu tarz bir şey olmuştu fakat unutmuştum,bugn de olunca hatırladım.
Neden olur acaba,internette aaraştırdım ama genelde gazı bırakınca eksoz patlaması sonuçlarına rasladım,benimkine benzer bir şey bulamadım. Başına gelen oldu mu acaba yahut tanık olan? teşekkürler
segreto
06 Kasım 2015, 19:17
Sanırım vites'ten kaynaklanan bi sorun ayağın çarpıyor yada çok fazle titriyorsa kendi kendini değiştiriyor olabilir mesala 2den 3 yükselme yada 3 ten ikiye düşme gibi.
Bi başka düşüncem de benzinin kalitesinden olabilir. Eksozda kötü benizin kötü kalıntıları toplanıyor olabilir beniz değiştirmeni öneriyorum.
Ben bunları düşündüm öyle profosyenel biri değilim. Bilen abiler varsa zaten onlar doğrusunu söylücektir
Sokollu
06 Kasım 2015, 19:22
çok fazle titriyorsa kendi kendini değiştiriyor olabilir mesala 2den 3 yükselme yada 3 ten ikiye düşme gibi.
Kardes sen Duke ile karistirdin galiba :) Titresimden vites degisir mi ya :mrgreen: Sizin makinelerde oyle mi oluyor ?
BatuhanK
06 Kasım 2015, 19:27
Komplo teorisi tadında :)
benzin veya ateşlemede bir problem var. Zaten başka ne olabilirdi ki.
Servisin kontrol etmesi gerek. O anda yakıt gitmiyor veya fazla benzin gidiyor da olabilir, benzin pompası olabilir mi acaba dersem kendi kendime ihtimali var. Her şey olabilir yani o yğzden serviste kontrol ettirmek şart.
Bu arada kırk yılda bir olanbir durumsa gözardı edilebilir diye düşünüyorum.
-Fazla, ANİ,kısa süreli aragaz veriyorsanız o da yapabilir
accacc
06 Kasım 2015, 20:29
Valla galiba kotu yakittan oluyor diye dusunuyorum, en son po dan aldim ve okula git gel yapiyorum daha bitmedi lanrt benzin :) yarin opet veya shell den fulletecegim.
Bu durumun motora zarari var midir acaba?
Cevap veren herkese tek tek tesekkur ederim
Ros1n2
06 Kasım 2015, 22:11
Benim ninjada tiger egzoz var özellikle yüksek devirde gazı bırakınca bildiğin pat küt diye hoş sesler çıkıyor tabi egsozun özelliğidir yoksa sıkıntımı var bilmiyorum /:
A.Türker
06 Kasım 2015, 22:44
yüksek devirde bir anda gaz kapatınca egzoz pat küt yapar normal bişey.
accacc
06 Kasım 2015, 23:27
Yuksek devirde degil ustat. 4-5000 devir civarinda vitesi yukseltip debriyaji biraktigimda oluyor bahsettigim olay, hatirladigim kadariyla
LynXMaSTeR
07 Kasım 2015, 00:40
vites arttırırken ara gaz yapıosanız o an benzin fazla geliyor ve motor yakamıyordur, bende de oluyo, bi sıkıntı çıkarmaz kolay kolay. zaten egzos içinde yanmadan kalan fazla benzin 3-5 saniye içinde buhar olur gider.
accacc
07 Kasım 2015, 02:18
Cok dogru diyorsunuz. Vites arttirdiktan sonra debriyaji birakirken refleks olarak az da olsa gaz veriyorum ki lönk diye oturmasin.. Vites kuculturkenki kadar fazla bir gaz vermiyorum ama.. Peki yaptigim dogru mu acaba?
Çok tesekkur ederim.
< iLk@yy >
07 Kasım 2015, 03:29
Yolda giderken motor viteste iken gazı kapatıp kompresöre yüklendiğinizde de oluyor mu aynı olay ?
Eğer hemen hemen her devirde oluyorsa sübap ayar zamanı gelmiş demektir
wantura
07 Kasım 2015, 09:38
aynı sorun bende de vardı. benzinden kaynaklı. shell dışında opelden alırsam eğer aynı sorunla karşılaşıyorum. cbr 250de de oldu. nostalji 125lik motorda da oldu benzini şelden. yr. kelden
accacc
07 Kasım 2015, 12:17
Yolda giderken motor viteste iken gazı kapatıp kompresöre yüklendiğinizde de oluyor mu aynı olay ?
Eğer hemen hemen her devirde oluyorsa sübap ayar zamanı gelmiş demektir
Ustat her viteste olmuyor, veya sik sik olan bir durum degil. 18 bine geldi, sanirim 20 binde de subap ayari yapilmasi gerekiyor bu sebeple sıkıstirmiyorum pek motoru.
Cevaplariniz icin tesekkur ederim :)
LynXMaSTeR
08 Kasım 2015, 20:27
Cok dogru diyorsunuz. Vites arttirdiktan sonra debriyaji birakirken refleks olarak az da olsa gaz veriyorum ki lönk diye oturmasin.. Vites kuculturkenki kadar fazla bir gaz vermiyorum ama.. Peki yaptigim dogru mu acaba?
Çok tesekkur ederim.
vites yükseltirken ara gaz vermek vitesin geçişini kolaylaştırır diye biliyorum.
ayrıca düşürürken de gaz kolunu iyi ayarlamanız lazım ki makine birden fazla kompresöre girip arka tekeri kilitlemesin.
velhasıl egzoz patlaması çok korkulacak bişi değil.
bazıları hususi yapıyor, yolda giderken kontağı kapatıp gaz kolunu bikaç kez çevirdikten sonra motoru çalıştırıo, patur kütür ses gelio. bundan zevk alanlar da var yani :)
schumacher__
09 Kasım 2015, 16:30
bugün egsozdan 'poh' gibi bir ses geldi
dikkat et 'poh' da çıkabilir :queen:
Levent
09 Kasım 2015, 18:32
Orjinal egzoz yok ise, bu tip işler olacaktır... Biz de geçenlerde gördük :) bir iki arkadaşda.
MustafaErdur
09 Kasım 2015, 19:55
Benim ninjada tiger egzoz var özellikle yüksek devirde gazı bırakınca bildiğin pat küt diye hoş sesler çıkıyor tabi egsozun özelliğidir yoksa sıkıntımı var bilmiyorum /:
Yok bir sıkıntı aynı egzoz benim cbr 250'de de yüksek devirlerde gaz kesince oluyor ki hatta bu olaydan baya zevk alıyorum nedense :D
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO