Orijinalini görmek için tıklayınız : Kurye motorsikletlerin ego problemi
caglar48
24 Ekim 2015, 15:27
Arkadaşlar bu başlığı insanları anlamadıgım ıcın actım aranızda elbet kurye olarka calısan arkadaslarımız vardır trafıkte bız elımızden geldıgınce motorsıkletlı arkadaslarla bırlık olmaya yardımcı olmaya calısırken hep banamı denk geldı bılmıyorum ama kişisel motor suruculerıne karsı kurye arkadasın bı garezi var gibi hareket edıyorlar hep bi sıkıştırma taciz etme gazlama gıbı değişik bakma durumları oluyor bu duyguyu bı tek ben mı yaşıyorum problem bendemı sızdede oluyor mu herkes ufak bi görüşünü belirtirse sevınırım:cat::pale:
keremkrmn
24 Ekim 2015, 15:40
Yok yok kesinlikle yalnız değilsin banada baya denk geliyor. Özellikle köprüde sağdan 20 25le giderken kıçımın dibine kadar girip dit dit dit yeşil bi apacheli arkadaş var haftada 1 2 kez karşılaşıyoruz köprü üstünde bütün köprüyü arka lastiğin 10 11cm gerisinde peşimden geliyo.
hakikiteker
24 Ekim 2015, 15:40
Sen burada yenisin galiba kafasını ben de sezinliyorum evet ama istisna olan bir sürü kurye arkadaşımız mevcut, ki onlar zaten üzerine alınmasınlar. Adam gibi muhabbet edip, iyi günler diledikten sonra vedalaştığım kuryeler de oldu, aralardan geçerken hızlı olduğumu düşündüğümde bile beni sıkıştıran ve geçince tuhaf hareketlerde bulunan da...
MetinK.
24 Ekim 2015, 15:43
Çağlar Kardeşim Yanlış Anlamassan Birşey Sormak İstiyoru?
Her Aklına Gelen,Her Başından Geçen,Her Düşündüğün Konuyu Foruma Açmak Zorundamısın:D
madlive
24 Ekim 2015, 15:51
Yol verin gitsinler, ben öyle yapıyorum. Acil işleri var demek ki.
imtarky
24 Ekim 2015, 16:00
Ben açıkcası bu zamana kadar pek kurye tarafından rahatsız edilmedim aksine çok yardımlarınıda gördüm :) Yol istedikleri zaman veriyorum özellikle maslak bölgesinde çalıştığım için arkadaşlar vızır vızır gidiyorlar ama ekmek paraları.
keremkrmn
24 Ekim 2015, 16:01
Yol verin gitsinler, ben öyle yapıyorum. Acil işleri var demek ki.
Benim söylediğimi kastediyorsan gittiğim yerin genişliği 1 metre bile yoktur yol verme imkanı bile yokken orada 50 60 la gitmek istiyo bazı arkadaşlar :) Tabi hepsi için konuşmamak lazım çok normal senden benden düzgün kullananların sayısı da saymakla bitmez.
gurkanerkan
24 Ekim 2015, 16:10
Karşılaştığım kuryelerin hiç biriyle ters düşmedim ama kurye olmayan arkadaşların apaçiliklerinden epey rahatsızım.
caglar48
24 Ekim 2015, 16:10
Çağlar Kardeşim Yanlış Anlamassan Birşey Sormak İstiyoru?
Her Aklına Gelen,Her Başından Geçen,Her Düşündüğün Konuyu Foruma Açmak Zorundamısın:D
Hocam aklıma takılan bazı noktalar oluyor onlar ıcın baslık acıyorum actıgım baslıklar ya motorda yasadıgım problemler yada boyle aklıma takılan şeyler oluyo rahatsız ettıysem kusura bakma daha konu acmam
Traveler
24 Ekim 2015, 16:28
Genel de işi bu olduğu için bindikleri için ve bir şeyler götürdükleri için aceleleri olabiliyor. Ben hep yol veriyorum hiç de başıma sıkıştırma olayı gelmedi. Adamlar zaten şu rezillik de motor sürüyor, biraz anlayışlı olursak sorun olacağını sanmıyorum. Antipati.
gurkanerkan
24 Ekim 2015, 16:40
Genel de işi bu olduğu için bindikleri için ve bir şeyler götürdükleri için aceleleri olabiliyor. Ben hep yol veriyorum hiç de başıma sıkıştırma olayı gelmedi. Adamlar zaten şu rezillik de motor sürüyor, biraz anlayışlı olursak sorun olacağını sanmıyorum. Antipati.
Empati dicektiniz herhalde :D
MetinK.
24 Ekim 2015, 16:42
Hocam aklıma takılan bazı noktalar oluyor onlar ıcın baslık acıyorum actıgım baslıklar ya motorda yasadıgım problemler yada boyle aklıma takılan şeyler oluyo rahatsız ettıysem kusura bakma daha konu acmam
Est. Hocam Merak Ettim Sadece.İstediğin Kadar Konu Açabilirsin Kimse Sana Birşey Diyemez.
Traveler
24 Ekim 2015, 16:48
Empati dicektiniz herhalde :D
Antipatiyle yaklaşmayın! Diyeyim o zaman kurtarır belki :D
A.Türker
24 Ekim 2015, 16:51
Motokuryelerin bütün gün trafikte olmaktan tahammülleri bitiyor o yüzden sert davranıyor olabilir ama yemek dağıtım elemanlarının tutulacak tarafı yok.
yetişemiyolar bi sorun yaşamıyorum :mrgreen:
dyavol-77
24 Ekim 2015, 17:16
Arkadaşlar bu başlığı insanları anlamadıgım ıcın actım aranızda elbet kurye olarka calısan arkadaslarımız vardır trafıkte bız elımızden geldıgınce motorsıkletlı arkadaslarla bırlık olmaya yardımcı olmaya calısırken hep banamı denk geldı bılmıyorum ama kişisel motor suruculerıne karsı kurye arkadasın bı garezi var gibi hareket edıyorlar hep bi sıkıştırma taciz etme gazlama gıbı değişik bakma durumları oluyor bu duyguyu bı tek ben mı yaşıyorum problem bendemı sızdede oluyor mu herkes ufak bi görüşünü belirtirse sevınırım:cat::pale:
Sen den daha hızlı ve tecrübeli olan 2 tekerliye YOL ver - ölmezsiniz..
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:10 ----------
Yok yok kesinlikle yalnız değilsin banada baya denk geliyor. Özellikle köprüde sağdan 20 25le giderken kıçımın dibine kadar girip dit dit dit yeşil bi apacheli arkadaş var haftada 1 2 kez karşılaşıyoruz köprü üstünde bütün köprüyü arka lastiğin 10 11cm gerisinde peşimden geliyo.
Bir gün yolda motonuz bozulduğunda ve veya benzininiz bittiğinde Yine bu şikayet ettiğin ''kurye'' vatandaşlardan biri duracak ve sana yardım edecektir. İşte o zaman buraya konu açıp-vereyansın ettiğine PİŞMAN olacaksındır...Emin olabilirsin...!!!
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:13 ----------
yetişemiyolar bi sorun yaşamıyorum :mrgreen:
Sıkışık trafikte H2R olsa altında - yıllanmış/kaşar bir kurye yelen aşık ataman....
RAMİREZ
24 Ekim 2015, 21:38
Ve unutulmamalıdır ki;
Birçoğu yaptıkları iş sayısı kadar para alırlar. Yani zaman önemli onlar için. Bi yol versek heralde ölmeyiz.
İstanbulda motoruyla kuryelik yapan arkadaşlar, çok az bir kısmı hariç, çok güzel motor kullanırlar. Birçoğumuzun gözünün kesmediği yerlere en kıvrak manevralarla girip çıkarlar. O incecik lastikli, genelde 150-200 cc motorlarla trafikte akşama kadar fink atıyorlar. Bazen imreniyorum onlara.
Sokollu
24 Ekim 2015, 22:14
Bence yasini basini almis kuryeler ile sucu pideci pizzaci olarak calisan grubun icindeki apaci,olumden korkmayan, hayattan beklentisi veya umudu olmayan ergenler arasinda fark var.
Kasar kurye dedigimiz adam 125cc motorla teme girer e5e girer, daracik sokakta gymkhana tarzi donus yapar, kendisine hayran birakir ( Sirkeci`de bir abi 3 adimlik bir yolda oyle bir U donusu yapmisti ki ayagini yere koymadan, gaz kesmeden peh peh peh demistim gorunce :)
Ama bu spacy,wego hastasi bazi ergenler var, trafikte baska motorcu gorunce icindeki dusmanlik surusune yansir, tehlikeye atmak pahasina sifir gecer, virajda kor noktadan gelip kornaya basmadan onune kirar, hayata ve isine olan nefretini diger motorculardan veya insanlardan cikarmak gibi bi egilimleri var malesef.
Herkesin iyi kosullarda calisip iyi bir hayat standardi yakalamasini cok isterim ama boyle olmaz bu isler.
MimTolga
24 Ekim 2015, 22:52
evet bende sıkça yanımdan sıfır geçen ve hatta beni kaçmak zorunda bırakan cbf 150 lerle karşılaşıyorum. Sabır deyip, muhterem annelerini anıp devam ediyorum
seta34
24 Ekim 2015, 23:17
yine sacma sapan bir konu mu alirim bi dal :D
ytcksl
24 Ekim 2015, 23:20
acelesi olana yol vereceksin, senin acele isin varsa onlar sana yol verecek. sinir yapma hic.
bakirkoy sisli gidip geliyorum hep, genelde sakin kullanirim, kicima giren olursa yol veririm.
acele isim varsa zeten beni goremezsin yolda ;p
bbatuhann
24 Ekim 2015, 23:41
evrak kuryeliğini bilmem ama bana verilen bir süre var siparişi yetiştirmem gerek üstelik 30 dakika gibi kısıtlı bir süre diğer taraftan siparişe hızlı gidip gelmenin önemi siparişlere sırayla çıkılır yani hızlı olup tüm motorculardan önce siparişe tekrar sen gidersin paket başı 75 kuruş çok paket atmak önemli bir şey geç gidince müşteriden yediğin azar ayrı şubeden yediğin azar ayrı bende meraklı değilim sokak aralarında rossi gibi kullanmaya biraz anlayış yeterli 2 saniye yol ver gitsin adam
:)
Allahtan bizim memlekette kurye yok :D
t.madde
25 Ekim 2015, 01:03
ben kuryeyim bu işin içinde epeydir olan adamlar böle şeyler yapmıyo yapmazda böle davrananlar motorculuğa yeni başlayanlar onlar diğer kuryelere de aynı şekilde davranıyolar yol verin gitsinler çok gecmeden başları derde giriyo yüzde sekseni gömüyo bi yere
polo34
25 Ekim 2015, 12:34
sizlerde benim gibi yapın: yol verin :) inanın sorun kalmıyor, adamlar haftanın her günü bütün gün motor üzerinde, zamana karşı yarışıyorlar, işleri çok zor, yardımcı olmamız gerekiyor ...
erreguay
25 Ekim 2015, 13:09
yol olduğu zaman veriyorum ama zaten banket le araba arasında 70-80 cm lik yerden geçerken makul aniden durabilicekbi hızla geçiyorum. istanbul burası araba bi anda önde ne var diye o boşluktan bakmak isteyebilir. ama yok illa o daracık yoldan 60-70 le gidicek adam.
bu arada araya mesafe koyan, diyer motorcuların hızlarına, tempolarına uyup yolalan arkadaşları bu saydıklarımın dışında tutuyorum.
Flymoto
25 Ekim 2015, 13:28
Öncelikle kısmen haklı olduğunu söylemek isterim. Hafta içi ve sonu motosiklet üzerindeyim. Bu nedenle benimle ışıklarda muhabbet ettiğimde oldu, bana gaz açalım mı? diyende oldu.(diğer ışıklarda kaza yaptı ilk yardım eden ben oldum). Hepsi için söyleyemesek de çoğu yolların lorenzosu sanıyor kendini.
caglar48
26 Ekim 2015, 09:47
İyiside var kötüsüde bunu ortak fikir olarka kabul edersek en ıyı ornegı bugun feriiik adlı arkadasın actıgı konuda gorebılırız bence :)
KUVVETMİRA
26 Ekim 2015, 09:55
"kurye milletin efendisidir"
Floyd Patterson
E.Gülbeyaz
26 Ekim 2015, 11:10
-Her gününüzü kuryeymişsiniz gibi yaşayın, bir gün haklı çıkacaksınız-
Steve Cops
@KUVVETMİRA; böyle değil miydi yahu? :sunny:
TOTEMONS
26 Ekim 2015, 11:31
Birazda motosiklet sürmenin zevkini heyecanını yaşayın,basın gaza gidin.Relax olun biraz.
İyi valla sizin sürüş keyfiniz bozulmasın diye ağırvasıtalar,arabalar,kağnılar,yabani hayvanlar çekilsin girmesin trafiğe.
Yalnız kendisini düşünen adam, yumurtasını pişirmek için komşusunun evini yakar.
savinelli
26 Ekim 2015, 11:35
taksicilerin motorlara ve diğer araçlara yaptığı terörü kurye ve paket motorcuları da arabalara ve motorlara yapıyor. araçların da dibine girip didit didit yapıyor bu arkadaşlar. sadece bize yapılıyor diye üzerinize alınmayın :)
KUVVETMİRA
26 Ekim 2015, 11:57
-Her gününüzü kuryeymişsiniz gibi yaşayın, bir gün haklı çıkacaksınız-
Steve Cops
@KUVVETMİRA; böyle değil miydi yahu? :sunny:
gibi sanki :)
jackonbir
26 Ekim 2015, 12:30
kuryeler modern zaman şovalyeleridir.
elini gılıcına atmasına izin vermeden yol vermen gerekir :bounce:
planet58
26 Ekim 2015, 17:35
Gazı açıyorum etrafta kimse kalmıyor...
Darkcity2000
26 Ekim 2015, 18:37
Altında 390 var, taciz ettirme kendini, akrobasi motoru o, sen o kuryelerin üstünden atlaman lazım...
TanImsIz
26 Ekim 2015, 18:48
Güzel bi konuya değinilmiş, İstanbul trafiğinde bu kuryelerin silme geçip, ' öyle gidilmez böyle gidilir izlede öğren' tarzında geçişlerinden hepimize gına geldi. Ezdirme kendini senin motorun daha büyük hacimli demiş arkadaş :) Sıkışık trafikte yarış icin yola düşmüyoruz arkadaşım, hele kuryelerle it dalaşına hic girmiyoruz. Biz onların emeğine saygı duyuyor, yaz kış bu çileyi çektikleri icin çıtımızı çıkartmıyoruz ama çok saygısız kullanan kuryeler hızla artıyor. İlk zamanlar yanımdan o şekilde gecenin bende yanından o şekilde geçip ' bak benim motorum daha güçlü akıllı ol ' msjı veriyordum, şimdi bırak gitsin , ne hali varsa görsün diyorum.. ( işini hakkıyla yapan efendi arkadaşları kesinlikle tenzih ediyorum )
caglar48
27 Ekim 2015, 00:47
Bugun 600rr inazuma ve benım ufaklıkla surtusme yasadık sınırımıze yenık dustuk rr lı arkadasla aksam 8dekı bogaz trafıgınde araclar dururken bız 120 130la yanlardan basarken onumuze bırı atladı ve ıkımızde stopy yaparak durabıldık ınanın durdugumuzda bırbırımıze bakısımız o korkulu gozlerımız bıze yettı bugun bır ders daha aldım amacımız sadece kuryeyle it dalaşına girmekti ve sonucları bızı uzecektı az kalsın
Daha bugün dominosun kuryelerinden biri ışıklarda bana bakıp bakıp gaz veriyor. Onda honda spacy , bizde ise bws125 var. Ben ve eşim 77+50=127 kg ız. Kurye arkadaş taş çatlasın 85 kg dır. 15kg da topcase ve pizzalar desek 100 kg eder.
Neyse hem eğlence olsun diye hemde motorumu denemek amaçlı bende buna uydum ve yeşilde gazladık beraber.
70 km/h e kadar çıktım ve bıraktım. Ama o arada bile 3 motor boyu fark açmışımdır. Hemde ikiye tek :)
Gazlama amacım aslında birazda bu adam gibi altındaki motorun teknik özelliklerini bilmeyip ona buna kafa tutan egolu arkadaşları mors etmekti:)
Sonuçta biri 7.6 hp, diğeri 9 hp.
Bu arada asla ve asla riske girecek birşey yapmadım. Yani aralardan geçmekmiş, silme geçmekmiş falan hiç huyum degildir.
Sadece düz bir yolda drag oldu. Zaten 9 beygirlik scooter ile tam gaz kalksan ne olur kalkmasan ne olur :)
caglar48
27 Ekim 2015, 01:37
Bu gidişle kuryeci arkadaşlar bizi görünce direk indircekler :D
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO