PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bitik balatayla geziyorum haftaya yenisini taktırcam takrtırana kadar ?

meystuna
04 Ekim 2015, 11:44
Şu anda gerçek anlamda maddi sıkışıktayım , balatalarım bitmiş acil değişmesi gerekiyormuş yamaha bayisi söylemişti. Maddi durumdan ötürü şimdilik dursun dedim. Haftaya taktıracağım balatalarmarka/ı
marka/Model yamaha r125 TOplam masrafım ne olur acaba ?

Mengu16
04 Ekim 2015, 11:53
http://www.motoay.com/altkategori/yzf-r125.html
Çok bi para değil ön ve arka balata her biri 25 liraymış. Alet takımların varsa kendin takabilirsin. Kaç bin km yaptın ki bu balatalarla, normalde bitmese de 10 bin km'de bir değiştirilir en fazla. Balata özelliğini kaybediyo kullandıkça çünkü. Balataların çabuk bitiyosa da ya motor frenini hiç kullanmıyosun ya da disk yamuk.

mete_han
04 Ekim 2015, 12:03
para olmayabilir balata bitebilir...ama gezmeyi bırakabilirsin...balata bitince diskten yemeye başlar...ve muhtemelen disk fiyatı balataın 15-20 katı fazla bir fiyatdır...disk en az 500 liradır (Yamaha bu parça fiyatını affetmez kitler)...disk yalan olduktan sonra istediğin kadar balata taktır bir anlamı yok...sağlıklı fren olmaz...

vader
04 Ekim 2015, 14:24
para olmayabilir balata bitebilir...ama gezmeyi bırakabilirsin...balata bitince diskten yemeye başlar...ve muhtemelen disk fiyatı balataın 15-20 katı fazla bir fiyatdır...disk en az 500 liradır (Yamaha bu parça fiyatını affetmez kitler)...disk yalan olduktan sonra istediğin kadar balata taktır bir anlamı yok...sağlıklı fren olmaz...

mete_han arkadaşımızın söylediklerine aynen katılıyorum.

Kendi motorum için fren diskine 900 tl gibi bir fiyat vermişti Honda.

Saygılarımla.