PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir kardeşimizi daha kaybettik...

Sayfa : 1 2 [3] 4

smiles
08 Eylül 2015, 15:13
Bu uzucu hadise sadece bu genc arkadasimizla ilgili degil.Bu milletimizin cehaleti, gorgusu, egitimi, yasam bicimi ve neye deger verdiginin sonucu..

Sadece motosiklet kazasinda insanlarimiz olmuyor..Araba ile rekor sayida kaza yapip Allah in takdiri diyip cenaze namazi kilan bir miletiz biz..

Altindaki arana 20 yasinda ,kabak lastikle uzun yola cikan emniyet kemeri takmayan bir millet..

Babasinin parasiyla hizli spor arabalar alip 20 yasinda babadinin cehaleti ile masum yayalari bicen yada yanindaki arkadasini olduren pasif katillerin memlekwti burasi..

Bu cocuk bu toplumun deger verdigi kiymet verdigi gosterisi , kendini araba yada motoruyla var eden gelismemis kimligi ve buna prim veren o cocuga bak bu yasta ne sansli bmw ye suzukiye biniyor diyen sadece paraya ve sahip olunan mala gore deger veren cahil kalmis ruhu erozyona ugramis milletin evladidir bu cocuk..

Trafik kazalarina bu kadar kurban veren arabasinin motorunun teknik detaylarini hicmi hic bilmeyen kendini harika surucu olarak goren bir zihniyetin sonucudur bu..

Hindistanda boyle..Cinde boyle..Yani bizim gibi..

30 yas alti Bu ne ilk nede son..

Ben diyorumki bu cocuga bu motoru kullanmaya izin veren DEVLET,AİLE,ARKADAS VE BU FORUMDA AL KULLAN BİSEY OLMAZ BENDE 600 LUKLE BASLADİM DİYEN BUTUN CAHİL İNSANLAR SUCLUDUR....

Üzüldüm sinirlendim bir şeyler yazmak istedim ama yazılabilecekleri özetlemiş zaten; yukarıda pas geçen bir daha okusun... öyle hamasetle, aynı iyi ama boş dilekleri tekrarlamakla olmuyor bu işler.

Ertugyigit
08 Eylül 2015, 15:23
Biraz ağır konuşmuşsunuz. Ölen arkadaşın hızını tam olarak bilmediğimiz için kesin aşırı hızdan ölmüştür demek doğru değil. Belki 70km ile giderken bir an için sol tarafı kontrol etti o anda kamyon dönüp çarptı. Böyle bir ihtimal de olabilir. Arkadaş racinge biniyor diye illaki aşırı hızdan kaza yapacak diye bir kaide yok.

O kadar emin olmayın bence , 600 cc alıp da 70 ile yetinen birini görmedim bu forum da görmemiştir. 70 ile bile gitse zamanında durabilirdi , motor resmen ikiye bölünmüş nasıl 70 ile kaza bu ? en az 120si 140 ı var diyorum ben.

Alper_tim
08 Eylül 2015, 15:49
Biraz ağır konuşmuşsunuz. Ölen arkadaşın hızını tam olarak bilmediğimiz için kesin aşırı hızdan ölmüştür demek doğru değil. Belki 70km ile giderken bir an için sol tarafı kontrol etti o anda kamyon dönüp çarptı. Böyle bir ihtimal de olabilir. Arkadaş racinge biniyor diye illaki aşırı hızdan kaza yapacak diye bir kaide yok.

sen ışıklardan geçip 150 mt sora kaza yapıyorsan kimse kusura bakmasında altındaki makinaya göre 70 km ile gitmediği gün gibi ortada
ayrıca sosyal paylaşım sitelerinde gördüğüm fotolardan sonra su testisi su yolunda kırılmış
Allah ailesine sabırlar versin
bu arkadaş için bazıları dövselerdi felan gibi laflar etmiş siz inanıyormusunuz bu tarzda yaşayan bir genç ölesiye dayak yese düzelecekti
ben hiç inanmıyorum
fazla hızlı yaşamış mekanı cennet olsun

iptaluyelik01
08 Eylül 2015, 16:25
Allah rahmet eylesin.

schizo
08 Eylül 2015, 16:26
ailesinin hatasını çocuk canıyla ödemiş bana göre. yazık olmuş allah rahmet eylesin.

EldekiDebryj
08 Eylül 2015, 17:57
O kadar emin olmayın bence , 600 cc alıp da 70 ile yetinen birini görmedim bu forum da görmemiştir. 70 ile bile gitse zamanında durabilirdi , motor resmen ikiye bölünmüş nasıl 70 ile kaza bu ? en az 120si 140 ı var diyorum ben.

Valla yorumlarını okurken sinirim oynadı arkadaşım.
Bencede 18 yaşında o motorlar,o hızlar yanlış ...
Ama Ben 70 gecmiyorum hizli olan herkes kaza yapip ölür iyi olmuş gibi bir yaklaşım olabilir mi ya ?
Sen 70 ile gidiyorsun diye ölmeyeceginin garantisini kim verdi sana bu sekilde atip tutuyorsun ?
Ha sen dusuk hizda ölse üzülecek miydin ??
70le i gecmiyorsan ne işin var senin 250lik motorda ???
Alsaydın 125 commuter ,scooter bisey niye almadin ?
Once bir kendinize bakın..

shruikan
08 Eylül 2015, 18:06
Hız limitleri uyalım diye var. Kuralı koyan zaten "bu hızı geçersen, ölürsün" demeye getiriyor. Bu dünyada sigaradan, alkolden, trafikte kural tanımamazlıktan ölene acınmaz.

Yukarıda güzel noktaya değinmişler. Işıktan 150 metre ileride nasıl bir kaza ki bu motor ikiye bölünmüş? Suzuki dandik motor üretmediğine göre, eleman yeşili hissettiği gibi abanmış gaza, yapışmış kamyona.

Bunun acınacak bi tarafı yok.

Ertugyigit
08 Eylül 2015, 18:22
Ama Ben 70 gecmiyorum hizli olan herkes kaza yapip ölür iyi olmuş gibi bir yaklaşım olabilir mi ya ?
Sen 70 ile gidiyorsun diye ölmeyeceginin garantisini kim verdi sana bu sekilde atip tutuyorsun ?

Hiç siniriniz oynamasın , bir kere bile iyi olmuş oh iyi ki ölmüş demedim , bu hızda bu ccde bu zihniyette gayet doğal ve normal , üzülemiyorum dedim. Laflarımı çarpıtmayın. Ve commuter cub scooter görüntü olarak sevmiyorum , param da vardı bunu aldım , size düşmez ne alıp ne almayacağıma laf söylemek. Ve dış faktörler benim için de herkes için olduğu gibi geçerli yazdım önceki mesajlarımda , dikkatli okursanız görürsünüz.

hhkmgl
08 Eylül 2015, 18:29
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun

EldekiDebryj
08 Eylül 2015, 18:39
Hiç siniriniz oynamasın , bir kere bile iyi olmuş oh iyi ki ölmüş demedim , bu hızda bu ccde bu zihniyette gayet doğal ve normal , üzülemiyorum dedim. Laflarımı çarpıtmayın. Ve commuter cub scooter görüntü olarak sevmiyorum , param da vardı bunu aldım , size düşmez ne alıp ne almayacağıma laf söylemek. Ve dış faktörler benim için de herkes için olduğu gibi geçerli yazdım önceki mesajlarımda , dikkatli okursanız görürsünüz.

Beni ilgilendirmez evet 70 gecmeyen siz 250cc motosiklet aliyorsunuz kawasakiz250sl cunku sekli guzeldi cunku paran varmış.
Onunda parası vardı,seklini ve sesini begenmiş..18 yasinda cocuk bu kendinden önce ailesi suclu ama bu yaklaşımız cok yanlış
Ölen ölmüş Allah rahmet eylesin dersin.
Benim baba 150cc kullaniyor hicte hız yapmaz ama itin biri yuzunden daha 1 ay olmadı kaza yapalı ki bu adam yıllardır kullanır 45 yaşında adam .. Olmaz diye bisey yok Allah korumuş kalkmis devam etmis ama düşük hizda bile ters bisekilde dusersin boynunu kirarsin ,bisey olur ÖLÜRSÜN. Bu kadar büyük konuşmayın.

Ertugyigit
08 Eylül 2015, 18:41
Beni ilgilendirmez evet 70 gecmeyen siz 250cc motosiklet aliyorsunuz kawasakiz250sl cunku sekli guzeldi cunku paran varmış.
Onunda parası vardı,seklini ve sesini begenmiş..18 yasinda cocuk bu kendinden önce ailesi suclu ama bu yaklaşımız cok yanlış
Ölen ölmüş Allah rahmet eylesin dersin.
Benim baba 150cc kullaniyor hicte hız yapmaz ama itin biri yuzunden daha 1 ay olmadı kaza yapalı ki bu adam yıllardır kullanır 45 yaşında adam .. Olmaz diye bisey yok Allah korumuş kalkmis devam etmis ama düşük hizda bile ters bisekilde dusersin boynunu kirarsin ,bisey olur ÖLÜRSÜN. Bu kadar büyük konuşmayın.

Ben ölümsüzüm mü dedim ? Sadece 600lük almıyorum aşırı hız yapmıyorum sakin kullanıyorum , şuana kadar da ölmedim dedim. Evet kaza heryerden çıkabilir hiç itirazım yok , ama irade ve ilkel dürtülerine yenik düşen insanlar ölünce üzülemiyorum pek. Neyse çok uzadı daha cevap yazmayacağım.

burakmetu
08 Eylül 2015, 20:02
600luk 1000lik isterse 10.000cclik motor kullansın bu arkadaş instagramdan gorduğüm kadarı ile mal varlığı ile hava atmayı seven bir ergen. Suç tabiki onun olduğu kadar ailesininde illa bir insanın elinde imkan var diye bu şekilde abazalık yapması gerekmez. Motordan birisi ölecekse ölmesi gereken arkadaş bu arkadaştı zaten bunu profilini inceleyen herkez görücektir zaten. İşin sonunda ölüm olunca tabi bazı arkadaşlar fazla duygusal davranıyor ama bu gibi insanlar oldukça masum insanlar zarar görecek trafikte masum motorcularda eziyet çekecek. Umarım bu ülkede insanlar daha bilinçli hale gelir.

-ZERO-
08 Eylül 2015, 20:25
çok sağlam patlamış...
anlamadığım motorun nasıl ikiye bölündüğü :silent: kaçla gidiyordu acaba

TOTEMONS
08 Eylül 2015, 22:41
Bunu söylemeye çalışıyorum işte , siz hız yapanlara üzüldükçe bu işin sonu gelmez. Ya bu hız yapan arkadaş sizin yaya olan bi akrabanıza çarpsa ? Böyle üzülemezdiniz öldüğüne sevinirdiniz bile. Irade işi kardeşim bu , doğasına yenik düşen hiç binmesin motosiklete başkasının hayatını da tehlikeye atmasın. Böyle insanlar yüzünden sanatçılar eziliyor caddede çiçekçiler araba altında kalıyor. Umrumda değil açıkçası. Kendi hayatına değer vermiyormuş ki ben neden üzüleyim değer vereyim ?

Gereksiz yaşamının kıymetini bil!

emre xt125
09 Eylül 2015, 00:07
motorun cc sine bakıyorum, çocuğun paylasimlarına bakıyorum şaşırmıyorum. Şaşırmayinca üzülemiyorum. Belliymis diyorum sadece.. Perşembenin gelisi çarşambadan belliymis

Sokollu
09 Eylül 2015, 00:28
Allah rahmet eylesin, kalan yakınlarına sabır versin.

---------------------------------------------------------------------

Şimdi bu kısım forumdaki aktif kullanıcılar için ;

Arkadaşlar bu zamana kadar bu alete şeytan aleti, ölüm makinesi diyen zihniyete karşı çıkmadık mı ? İlk motorum var param var diyen adama bana düşmez ama düşük cc ile sür, şehiriçinde zaten gerek yok deyip, üzerine bir de "kendime güveniyorum ben sen sus" cevabı almadık mı ?

Evet hepimiz hız sınırlarının üzerinde seyir ediyoruz, sabırsız olup şımarıp iki araç arasına giriyoruz ama ,

Trafikte 260 ile gitmek nedir ? İsterse süren adam Valentino Rossi olsun, sen benim hayatımı tehlikeye atamazsın kardeşim. Kaldırımda otobüs bekleyen öğrencinin, kavşakta yol hakkını kullanan otomobilli ailenin , ileride sola döneceği için sol şerite geçmiş ama hızını arttırmayan adamın hayatını tehlikeye atamazsın.

Benim sürdüğüm şeritte arka tekerime ön tekerini dayayıp rahatsız eden adam, emniyet şeritinde korna selektör yapıp üzerime çıkan , virajda beni zora düşürmek için önüme kıran adam motorcu da değildir, benim kardeşim de değildir.

"Hızlı git genç öl cesedin yakışıklı olsun , sen daha bi motor sürmeyi öğrenemedin" diye keko cümlelerle beni aşağılayan işyerindeki adamla 7 ay konuşmadım, adam yerine koymadım gelip özür dileyene kadar. Eline para geçince 600cc alacaktı, Pulsar 200 ns aldırmıştım zorla ikna edip eşini çocuğunu öne sürüp, 2.ay taksinin tamponuna patladı. İlk yine beni aradı hastanede yanına gittiğimde kendisi kadar boş konuşmadım. Mahçup olup sen haklıymışsın dedi aramızda 10 yaş olmasına rağmen.

Kişileri veya motorları savunmayın. Kontrolsüz her güç, bir masumun hayatını alabilir.

---------------------------------------------------------------------

zileliorhan
09 Eylül 2015, 00:34
Hızlı sürüp ölenlere pek üzülemiyorum , bunca insan eşek mi altında motor var hızlı gidenler ölüyor sadece , yavaş gidenler düşüyor omuzu çıkıyor kolu kırılıyor maksimum. hız yaparsan ölürsün bu ülkede yollar zaten Kireç taşı kıvamında , o yüzden yapacak bişey yok. Allah rahmet eylesin ama irade işi motosiklet , iradesine engel olamayan böyle ölüyor işte maalesef.

Bu lafları hiç yakıştıramadım, Ertuğ. İstersen empati yapmayı dene. Kendini bir an Mete'nin annesi, babası veya kardeşi olarak düşün, Mete ölse ne hissedersin, onu düşün. İşte o zaman yukarıdaki lafı söylemezsin. Bunu gençliğine veriyorum, lütfen biraz daha itidal.

Ertugyigit
09 Eylül 2015, 00:38
Bu lafları hiç yakıştıramadım, Ertuğ. İstersen empati yapmayı dene. Kendini bir an Mete'nin annesi, babası veya kardeşi olarak düşün, Mete ölse ne hissedersin, onu düşün. İşte o zaman yukarıdaki lafı söylemezsin. Bunu gençliğine veriyorum, lütfen biraz daha itidal.

Empati yaptım yeterince , ben nasıl hızlı gitmiyorum trafikte o da gitmesin , ölmesi benim suçum mu ? Motorun halini görmediniz sanırım ikiye ayrılmış neredeyse. Herkes kendinden sorumludur , kendi hayatına gram değer vermeyen adam için neden üzüleyim ?

Sokollu
09 Eylül 2015, 00:45

Sayın abim ve ablam (ikinizin de yaşı benden büyük)

Her hız yapan kaza yapacak diye bir yaklaşım olsa iki tekere binmezdik ki zaten 50cc'de 1300 cc'de aynı ölümcül oranı taşıyorken bunları tartışmak zaten yersiz.

Diyelim ki kaza raporu elimize geçti ve hakikaten de 70km hız ile tamamen karşı tarafın hatası ile kaza yapıp rahmetine kavuştu arkadaş.

Yine yazıyorum Allah rahmet eylesin.

Ama size sorum ;

Eldekidebriyaj siz de İstanbul'da ikametgah ediyordunuz sanırım. 260 km.hız ile gelen bir Bmw dikiz aynanızda belirse içindeki 18 yaşında bir genç sürücü ile tepkiniz ne olurdu ?

Siz kenara kendinizi attığınızda, hız yapmak hakkını verene yaraşır adamın altında makine var basıyor tabi diye mi düşünür dünüz , gelip buraya konu mu açardınız bu ehliyeti herkese veriyorlar diye ?

Guven
09 Eylül 2015, 00:56
Allah rahmet eylesin...

mozgur
09 Eylül 2015, 01:03

Dostum doğru diyorsun da bir de tersten bak olaya. Otobanda, şehir içinde o hızlara erişen birisi çarpıp Allah gecinden versin, eşini, anneni çocuğunu öldürse ve yine kendisi de ölse, vuran adama Allah rahmet eylesin diyebilecekmiydin?

Yazmayım dedim ama...

Yaş 18. Elde silah. Altta yüksek beygirli motor ve araba, ibrede 260.....

Allah kormuş ki kimseye zarar vermeden sadece kendisi gitmiş. 18 yaşında çocuğun elinde silahın işi ne? Altında o araba ve motorun işi ne?

GP500-1st
09 Eylül 2015, 01:12
yalnız bu 260 hikayesi motorun kontagını açınca gidip gelen devir sayacı sırasında çekilmiş. Devir sayacına bakın bulanık.

inanmıyorsanız hepinizde bulunan cbr125 ve 250 lerle kontagı açınca foto alın hız rakamı net devir çubuğu flu çıkar.

çocuk sanki o hıza çıkmış o hızı yapmış gibi hava atmak istemiş zaten yaşı küçük. yani orda o hızda gitmiyor. merhumun günahına çok girmeyelim...

EldekiDebryj
09 Eylül 2015, 01:20
Sayın abim ve ablam (ikinizin de yaşı benden büyük)

Her hız yapan kaza yapacak diye bir yaklaşım olsa iki tekere binmezdik ki zaten 50cc'de 1300 cc'de aynı ölümcül oranı taşıyorken bunları tartışmak zaten yersiz.

Diyelim ki kaza raporu elimize geçti ve hakikaten de 70km hız ile tamamen karşı tarafın hatası ile kaza yapıp rahmetine kavuştu arkadaş.

Yine yazıyorum Allah rahmet eylesin.

Ama size sorum ;

Eldekidebriyaj siz de İstanbul'da ikametgah ediyordunuz sanırım. 260 km.hız ile gelen bir Bmw dikiz aynanızda belirse içindeki 18 yaşında bir genç sürücü ile tepkiniz ne olurdu ?

Siz kenara kendinizi attığınızda, hız yapmak hakkını verene yaraşır adamın altında makine var basıyor tabi diye mi düşünür dünüz , gelip buraya konu mu açardınız bu ehliyeti herkese veriyorlar diye ?

Yazımı yazarkende belirttim o yaşta özellikle o motorlar,arabalar zaten fazla..hız konusuda öyle
Ancak cocuk ölmüş artık bu kadar "iyi olmuş" tarzında muhabbet canımı sıktı
Diyeceksin ki sana zarar gelse yakınına gelse böyle mi dersin ?
Bu cocuk öldü diye benim riskim bitmedi ki onlar ölünce mi rahata erecegiz? Yarın yine biri beni veya birilerini tehlikeye atacak zaten veya öldürecek.
Ölenin arkasından saydırmak yerine geriden gelenlere birsey anlatabilsek yeter zaten diye düşünüyorum.
Ayrıca 70 i gecmemenin çok iyi surucu olduğu anlamına geldiğini düşünmüyorum Ertuğ arkadaş tutturmuş 70te 70
Korkumdan diyemiyorda..
Tabiki cesaretle aptallığın arasında ince bir cizgi var.Gazında acılacak acılmayacak yeri var.

Ertugyigit
09 Eylül 2015, 01:31
Yazımı yazarkende belirttim o yaşta özellikle o motorlar,arabalar zaten fazla..hız konusuda öyle
Ancak cocuk ölmüş artık bu kadar "iyi olmuş" tarzında muhabbet canımı sıktı
Diyeceksin ki sana zarar gelse yakınına gelse böyle mi dersin ?
Bu cocuk öldü diye benim riskim bitmedi ki onlar ölünce mi rahata erecegiz? Yarın yine biri beni veya birilerini tehlikeye atacak zaten veya öldürecek.
Ölenin arkasından saydırmak yerine geriden gelenlere birsey anlatabilsek yeter zaten diye düşünüyorum.
Ayrıca 70 i gecmemenin çok iyi surucu olduğu anlamına geldiğini düşünmüyorum Ertuğ arkadaş tutturmuş 70te 70
Korkumdan diyemiyorda..
Tabiki cesaretle aptallığın arasında ince bir cizgi var.Gazında acılacak acılmayacak yeri var.

Iyice çocuğa bağladınız , 70 muhabbeti biri geçen sayfalarda 'belki kazayı 70 ile yapmıştır ne biliyorsunuz ' demesinden çıktı. Ve evet korkuyorum , motorun üstünden uçup ölmekten korkuyorum , kamyona girip ölmekten ya da bariyere çarpıp doğranmaktan korkuyorum , bu yüzden araba kullanırken de belli bir hızı hiç geçmedim motoru kullanırken de , çünkü devamlı benimle birlikte yolcu vardı, artık alışkanlık oldu. Neyse daha yazmayacağım demiştim yine sinirlenip bozdum.

EldekiDebryj
09 Eylül 2015, 01:49
Iyice çocuğa bağladınız , 70 muhabbeti biri geçen sayfalarda 'belki kazayı 70 ile yapmıştır ne biliyorsunuz ' demesinden çıktı. Ve evet korkuyorum , motorun üstünden uçup ölmekten korkuyorum , kamyona girip ölmekten ya da bariyere çarpıp doğranmaktan korkuyorum , bu yüzden araba kullanırken de belli bir hızı hiç geçmedim motoru kullanırken de , çünkü devamlı benimle birlikte yolcu vardı, artık alışkanlık oldu. Neyse daha yazmayacağım demiştim yine sinirlenip bozdum.

70i ilk nerede kullandiğınızı 2. Sayfada gordüm merak etmeyin.
Iyi öldüde kurtuldunuz artık rahata erin.
Trafikte tehlikeli kullananlar ,öle öle veya siz "iyi olmus" dedikçe azalmayacak malesef yuzden sizin uzulup uzulmemeniz birsey ifade etmiyor şu aşamada ,bunlar egitim ve bilgiyle azalabilir.Oyüzden ölenin ardından böyle muhabbetleri yersiz buldum.
Iyi geceler

overspeed
09 Eylül 2015, 02:03
1. Allah rahnet eylesin
2. Eğitimsizlik
3. Ben 29 yaşındayım ve 250cc bir motosiklet kullanıyorum, en alakasız insan bile hmm 250 lik mi diye ağız burun kıvırıyor, ulan sen ne kadar biliyosun bu mereti kaç kere kullandın, ne kadar bilgin var..
4. Geçenlerde kızıltopraktaki kawasakiye gittim o sırada aynı vefat eden kardeşimiz yaşlarında bir delikanlı annesiyle beraber zx636 bakmaya geldi, satışcı arkadaşımız ki çok takdir ettim, kardeşimizin yaşını, tecrübesini vs sorgulamaya başladı. Bunun üzerine kendisi ve ANNESİ satışcı arkadaşa baya tepki gösterdi. Ulan o adamın o satıştan kazanımı oluyor, sana gözü kapalı satmak işine gelir o motoru ama o halde bile sana bunları söylüyorsa düşün bir zahmet. Ama egolarımız, komplekslerimiz, görgüsüzlüğümüz tavan yaptığı için geri dönüşü olmayan yollara kestirmeden giriyoruz.
Çok üzücü bir olay, keşke olmasaydı..

Alikenan
09 Eylül 2015, 02:07
Vefat etmiş biri için bu kadar konuşup "iyi olmuş"a gelen tarzda yorumlar yapmak insanlığa yakışmaz!!
Hızlı gitmek vs ne kadar hata ise, aynı şekilde ölünün arkasından bu şekilde yorumlar yapmakta o kadar hatadır.
Ayrıca hiç bir insanı yargılamak veya kendimizce hüküm koymak üstümüze düşmediği gibi bizim boyumuzu aşan bir günahtır.
Merhum motoru dikkatli kullanmamıştır belki, ama A veya B kişisinin düzgün kullanıyor olması onlara ölünün arkasından iyi olmuş tarzında hüküm koyma hakkı vermez. Motorunu aklının yettiğince güvenli kullanıyorsundur, arabanda dikkatlisindir, ama hatalı olduğun başka konular vardır.. Kimse hayatını hatasız yaşamıyor, öyle birşey insanlığın yapısında yok zaten, o yüzden bu tarz konuşmalar sadece kibirden başka bişey değil.
Çok basit birşey; ülkemizde yaya geçidi çok az ve sokaklar şekilsiz olduğu için mutlaka hepimiz rastgele yerlerden geçiyoruz karşıdan karşıya, bu sırada birinize araba çarpsa o zman bizde "oh iyi oldu, yaya geçidi kullansaydı" deriz, orada geçit olup olmaması umrumuzda olmaz.
bu sadece basit bir örnek, bundan çok daha beter hatalar hepimiz yapıyoruz. O yüzden kimsenin kimseyi yargılama ya da ölümün arkasından yorum yapma hakkı olamaz. söyleyecek olumlu bişeyiniz yoksa hiç bişey yazmazsınız olur biter.
Özetle boş boş konuşup sorunun bir parçası olmak yerine enerjinizi çözüm üretmeye harcayın, en azından başka bir gence faydanız olur

Ygz
09 Eylül 2015, 02:12
Arkadaşa Allah rahmet eylesin

http://www.haberaktivite.net/fenertepe-de-feci-kaza-1-olu/330/
Burada kamera gibi bişey gördüm gazete kağıtlarının üzerinde eğer kayıttaysa plaka gözükür en azından

İlker41
09 Eylül 2015, 04:51
iyi olmuş demek yerine ALLAH rahmet eylesin geride kalanlara sabırlık versin demek gerekir.ama herşeyden önce bu kazalardan bir ders almamız lazım hepimizin ortak yanı moror aşkı ve delisiyiz motorun üzerinde mutlu olan insanlarız birbirimize iyi davranmamız gerekir.her insanın düşünceleri aynı olmayabilir önemli olan insanların birbirine olan saygı ve sevgisidir büyük vasıtalar genelde bizi farketmiyor kaza her an ensemizde ister küçük motor ister büyük motor kullan değişen bir şey yok o yüzden biraz hızda yapsak çok dikkatli olmamız gerekir bizim yarın ne olacağımız belli değil tekrar ALLAH rahmet eylesin hepimizin başı sağolsun inşallah böyle haberler duymayız vegörmeyiz herkeze kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum tekeriniz düz bassın.

Seko
09 Eylül 2015, 07:27
Mesela sadece hız, yaş veya cc değil, bu arkadaşlar aynı kazaları cub motorlarla da yapıyorlar. 600 cc olmayıp cub olsaydı da o kaza mutlaka bir gün olacaktı. Ben bu kafaya, cahilliğe, apaçiliğe tepki gösteriyorum. Ailesi de 600 cc motor kullanmasına izin vererek buna destek çıkmış oluyor.

Bir de şimdi haberi okudum, kazaya karışan kamyon sürücüsü olay yerinden aracıyla beraber kaçmış. Nasıl bir millet olduysak artık, bir tane insan evladı çıkıp da o kaçan kamyonu izleyip polise bildirmiyor. Ben bir gün böyle bir şeye şahit olup, kaçan adamı polise yakalatmazsam şerefsizim. Olduğunda haberi okursunuz.

Sam@
09 Eylül 2015, 09:50
Rahmetli olan kardeşimiz ne devlet düşmanı ne vatan haini, sadece parasıyla hava atmayı seven genç bir arkadaş.
İyi olmuş diyecek kadar vicdansız olmamamız lazım.Keşke ailesi bu yaştaki çocuğa o güçteki bir motoru almasaymış, yazık olmuş.

Bu olaydan ders almamız lazım, ilerde çoluk çocuk sahibi olacağız.
Etrafta çok örnek var, başkasının çocuğuna bok atıp kendi çocuğunu şehzade sanan.
Üzüldüm gerçekten.. Allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabır versin.

Pekbipicadam
09 Eylül 2015, 10:18
Allah rahmet eylesin, hepimiz motor kullanıyoruz hepimiz, bıçak sırtında yaşıyoruz , o anda ne olup bittiğini rahmetliden başka kimse bilemez yaptığınız bütün yorumlar varsayımın ilerisine geçemez, bu yüzden iyi olmuş hak ettiğini bulmuş gibi söylemler bence çok yanlış. Hepimizin başına gelebilir bu memlekette. Tekeriniz düz bassın

abeciMotoru
09 Eylül 2015, 10:54
Çocuğun bir ailesi olmamış hiç, neyseki bi başkasının da canını almamış, allah rahmet eylesin.

mozgur
09 Eylül 2015, 11:01
Ortada iyi olmuş diyen yok bir iyi olmuş muhabbeti aldı başını gidiyor ((((: Ya da var da ben mi kaçırdım arada? (:

TIGERSHARK
09 Eylül 2015, 11:03
Millet yine boş boş konuşmuş, Ağzı olan konuşuyor bu memlekette

ALLAH rahmet eylesin.

Ertugyigit
09 Eylül 2015, 11:08
Ortada iyi olmuş diyen yok bir iyi olmuş muhabbeti aldı başını gidiyor ((((: Ya da var da ben mi kaçırdım arada? (:

Sorma kardeş üzülemiyorum dedim diye adamın öldüğüne seviniyomuşum bunlara göre. Nötr olmak diye bişey var , üzülemiyorum demek seviniyorum demek değil , nötrüm yani bu konuda. Ama milletimiz hiçbişeyin ortasını bilmediği için , ya onlar gibi düşünürsün ya da yanlış düşünürsün. Maalesef böyle bu. Iyi ki 'şaşırmadım belliydi' falan yazmadım o zaman da ben öldürmüşüm gibi davranırlardı mazallah :D

mozgur
09 Eylül 2015, 11:13
Iyi ki 'şaşırmadım belliydi' falan yazmadım o zaman da ben öldürmüşüm gibi davranırlardı mazallah :D

Ooo çok sakat. Kamyoncudan beter olurdun valla (:

shruikan
09 Eylül 2015, 13:26
forumun %80'i zaten elemanın akrabası çıktı.

merak ediyorum, apaçilik içeren ilk bir sonraki paylaşımda kimler sövecek kimler sevecek.

something123
09 Eylül 2015, 13:57
Yazık cidden çok yazık.. her şeyin bir olgunluğu var anneler babalar çok dikkat etmeli bu konularda,
---
Ne olursa olsun bir küçük can aramızdan ayrılmış,
Allah rahmet eylesin
Mekanız Cennet Olsun,

vader
09 Eylül 2015, 16:43
Hep aynı hikaye, çok genç yaşta, yeterli tecrübeyi edinmeden alınan büyük cc motorlar.

Bilinçsizce, "cepte hiç kredi olmadan" yapılan sürüş, ilk ciddi hatada kaçınılmaz olarak kaza ve ölüm.

Üzülmekten başka yapacak bir şey kalmıyor maalesef.

Saygılarımla.

EGELİ
09 Eylül 2015, 19:10
Hızlı yaşamış sonucundada gencecik ölmüş ne kadar acı.kendi ölüp kurtulmuş ya geride bıraktıkları anası babası,akrabaları....ne demişler cesaret cehaletten gelir..Allah rahmet eylesin dilerim forumdaki gençler bu işin şakası olmadığını anlarlar..

coogle
10 Eylül 2015, 01:03
Bu ''çocuk'' hatalı değil, bence bütün hata ailesindedir. Yüklediği fotolar sonradan görme bir aile olduğunu düşündürdü bana. Kız çocuklarını evden çıkarmayan ama erkek çocuklarına kesenin ağzını sonuna kadar açan bir aile belli ki...
Allah bol kazanç versin herkese ama Nedir bu paraları desteleyip selfie yapma sevdası, 260 km hızla foto çekme sevdası, porscheler ferrariler...

18 yaşındaki bir "çocuk" ancak 150 cc bilemedin 250 cc bi makinaya binmeli, tabi Toprak Razgatlı olmayacaksa...
Allah rahmet eylesin ama çocuğun sebebi bence ailesinin bu geniş tavrıdır.

hamdikagitci
10 Eylül 2015, 01:11
forumun %80'i zaten elemanın akrabası çıktı.

merak ediyorum, apaçilik içeren ilk bir sonraki paylaşımda kimler sövecek kimler sevecek.

Ailesinin suçu.Ama şunu da unutmayalım sokaktaki insanların %90 ı böyle.Paralı olanları silah ile fotoğraf çeker,lüks motosiklet ve araba kullanır.Olmayanları Şahin,Doğan'a biner,faça çeker.Bu adamlar polis/asker olunca şehit olunca da kıymete biner.Benim için insan,her zaman kıymetlidir.O nedenle şehit olduktan sonra kıymetleri değişmez.Ama lütfen duyar kasmayın o zaman şehitler konusunda.Çünkü orada ölen insanlar gerek sosyo-ekonomik,gerek de alt kültür yozlaşması nedeni ile kendilerine yön çizememiş,kaybolmuş insanlardır.Sevimli değillerdir,sizin o "izole" hayatlarınızı yaşamazlar.Sizden fersah fersah uzaktadırlar,bazen yakınlara gelirler,o zaman da çığırtkanlık yaparsınız zaten.Trafikte bu adamlar ile yan yana gitmeye korkarsınız,ama sonra ölümlerine böyle sevinirsiniz.Ben siz ve sizin gibi insanlardan tikisiniyorum,değerlisiniz hala benim için.Ama tiksiniyorum.Gerek doğduğunuz mahalle,gerek anne babalarınız yüzünden hayat size gülmüş.Daha fazlası değil.Siz özel değilsiniz,kendi başınıza hiçbir şey yapmadınız.O adamlar ile daha doğar doğmaz farklı hayatlara sahip olursunuz.Bu yüzden kendinizi özel sanmayın,sadece onlardan farklı kişilersiniz.

shruikan
10 Eylül 2015, 11:31
Yavaş gel! Bu ne rahatlık ya? Bana laf söyleyen beni tanısa bari. Hayat bize gülmüşmüş. 29 yaşımdayım daha ilk kez pahalı bir alışverişim olacak, o da borca girerek motosiklet almak olacak.

Kışın okula gideriz, yazın tarlaya gideriz. Okul biter, askerlik biter, borç içinde iş hayatına başlarız. Kazandığımız paranın yarısı vergi diye söğüşlenir, kalanında da borç ödersin eli artık iş tutmaz ailene yardım edersin. Tabi paşam biz şanslıyız, hayat bize güldü.

Kişi bana hayrı olmayacak bi uğraşta öldüyse umurumda olmaz. Hele böyle burjuva takılıp, keyfine ölene dönüp bakmam bile.

"Tiksiniyorum" dediğin kesimden biri olmuşsun. Beni tanımadan kategorize etmişsin. Okuduklarını anlamışsın, üstüne bir de önyargılısın. Duvara anlatırım; ama sana laf anlatamam ben.

Sen entelliğini git ekşi sözlükte kas.

Ertugyigit
10 Eylül 2015, 11:48
Ailesinin suçu.Ama şunu da unutmayalım sokaktaki insanların %90 ı böyle.Paralı olanları silah ile fotoğraf çeker,lüks motosiklet ve araba kullanır.Olmayanları Şahin,Doğan'a biner,faça çeker.Bu adamlar polis/asker olunca şehit olunca da kıymete biner.Benim için insan,her zaman kıymetlidir.O nedenle şehit olduktan sonra kıymetleri değişmez.Ama lütfen duyar kasmayın o zaman şehitler konusunda.Çünkü orada ölen insanlar gerek sosyo-ekonomik,gerek de alt kültür yozlaşması nedeni ile kendilerine yön çizememiş,kaybolmuş insanlardır.Sevimli değillerdir,sizin o "izole" hayatlarınızı yaşamazlar.Sizden fersah fersah uzaktadırlar,bazen yakınlara gelirler,o zaman da çığırtkanlık yaparsınız zaten.Trafikte bu adamlar ile yan yana gitmeye korkarsınız,ama sonra ölümlerine böyle sevinirsiniz.Ben siz ve sizin gibi insanlardan tikisiniyorum,değerlisiniz hala benim için.Ama tiksiniyorum.Gerek doğduğunuz mahalle,gerek anne babalarınız yüzünden hayat size gülmüş.Daha fazlası değil.Siz özel değilsiniz,kendi başınıza hiçbir şey yapmadınız.O adamlar ile daha doğar doğmaz farklı hayatlara sahip olursunuz.Bu yüzden kendinizi özel sanmayın,sadece onlardan farklı kişilersiniz.

Ulan tanımadan etmeden 'hayat size gülmüş' ne demek ? Esas bu elemana gülmüş hayat ama aptallığı yüzünden çöpe atmış gitmiş bitmiş ömrü işte.

pikatel34
10 Eylül 2015, 13:19
yazik günah bu cocuklarin altina bu makineleri kim veriyor.yazık degil mi gencecik.Allah rahmet eylesin

hamdikagitci
10 Eylül 2015, 21:59
Ulan tanımadan etmeden 'hayat size gülmüş' ne demek ? Esas bu elemana gülmüş hayat ama aptallığı yüzünden çöpe atmış gitmiş bitmiş ömrü işte.

Siz ikiniz birbirinizi iyi bulmuşsunuz.

Şu anda bu bilgisayardan yazabiliyorsun.Gerçek dertlerin olduğunu falan zannetmiyorum.Birinin ölümüne sevinen insanlığını kaybetmiş bireyler olmuşsunuz.Bir şekilde siz de insan olursunuz elbet daha yaşın da genç gerçi,bir şey öğretmemiştir hayat bu kadar rahat olduğuna göre.Hayat bu çocuğa gülmemiş,aptal bir ailesi varmış ki sonuç bu.Yalnız hiçbir ailenin çocuğuna "birinin ölümüne sevinmeyi" öğreteceğini zannetmiyorum.Görmemiş bir aile olur,çocuğuna imkan tanır bu olur.Bilemeyiz.Entellik falan süslü sözler ile uğraşmayı kesin.Boş insanlar olduğunuz her halinizden belli.Ne derler;iki ergen forumda birbirine arka çıkıyor.Başka bir olayınız yok.Yazık,biraz vicdanınız olsaydı keşke.

scorpions_59
10 Eylül 2015, 23:37
Başlığa bakıyorum ve birde son sayfadaki yorumlara ? Bu nedir abi? Tartışılacak cok yer var bırakın bu işleri. Adami guzelim forumdan sogutuyorsunuz.

Kardeşimize Allahtan rahmet ailesine sabir diliyorum.
Iyi geceler.

mgora
10 Eylül 2015, 23:59
Yalnız haberleri incelerseniz , çocukta hata olsada , o yaşta o cc ölüme davetiye olsada , dönülmemesi gereken yerde dönüş yapan bir kamyon var ve Atv haberin yayınlayamadığı iddia edilen bir haber var.

kaza değil cinayet ATVnin yayınlayamadığı haber (Metehan ÇELİK) Kopyası (Bu görüntüdeki kardeşimiz Metehan'in abisi. Şimdi soruyorum şantiyenin ortağı veya sahibi olan Atv kanalı röportajı neden korktun da yayinliyamadin? Bu görüntüler elimizde olduğu halde oraya gelmediğinizi idda ettiniz. Kazaya karışan elemanınızın ve kendi hatalarınizin üzerini kapatmak için çektiğimiz görüntüleri yayinliyamadiniz. Bu mu sizin tarafsız haber anlayışınız? Sizi ADALETLİ olmaya davet ediyorum. Tabi vicdanınız var ise..)

https://www.youtube.com/watch?v=o9AeCpwflfU

Hep söylüyorum bugün rant için bozulan dengeler yarın sizin çocuklarınızın canını yakacak diye , bu olayda bunun bir örneği.Allah Rahmet eylesin , Ailesine sabır versin ve ülkemiz insanlarına insan hayatına önem verme özelliği ve birey olma becerisi versin.(Kendimde dahil)

Muhammed911
11 Eylül 2015, 01:37
Konuyu açtığıma pişman ettiler , ölmüş bir insanin arkasindan böyle atıflarda bulunulacağını bilsem açmazdım.