Orijinalini görmek için tıklayınız : Acaba hileli benzin mi aldım ??
deamon
02 Haziran 2006, 10:21
Salı akşamı iş dönüşü depoyu fulledim sabah işe giderken motorda bir gariplik farkettim, çekiş düşmüş, yarım gazı geçtikten sonra tekleme yapıyor ve biraz daha gaza abanınca egsozdan 4-5 saniyede bir pıst pıst diye gaz çıkışı oluyor. Aklıma hemen bozuk benzin almış olabileceğim geldi çünkü her zaman aldığım yerden almadım, e5 üzerindeki bir shell'den aldım... sizce benzin hileli/bozuk olabilir mi ne yapmam lazım ?
Bu arada benzine %3,8 daha zam gelmiş bugün geçmiş olsun...
praetorian
02 Haziran 2006, 10:33
walla babam hep soler e5 uzerınden benzın alma ve hep aynı yerden al dıe..tahmınen bozuk yada sulu benzındır ıstersen kontrol ettır zarar verebılır motora sanırım
mutluemlak
02 Haziran 2006, 10:46
evet hep aynı yerden almakta yarar var bitene kadar dua et şimdi yada boşalt bi problem çıkmasın.
praetorian
02 Haziran 2006, 11:00
ustune bıraz ekleme yaparsan hep aldıgın yerden bıraz karısınca benzınler duzelır belkı
deamon
02 Haziran 2006, 11:11
ustune bıraz ekleme yaparsan hep aldıgın yerden bıraz karısınca benzınler duzelır belkı
bu benim de aklıma geldi ama iyi benzinle kötü benzini birbirine karıştırıp aynı performans kaybını bi 100 km daha yaşamayayım diye düşündüm. zaten ne hikmetse her zaman aldığım benzinden daha hızlı bitecek gibi şimdi depodaki benzin...benzin göstergesi daha bi hızlı aşağı düştü 2 günde...
praetorian
02 Haziran 2006, 11:15
bende performansını bı nebze olsun yukseltır dıe dusunmustum ama senınkıde mantıklı:)
Olcay Avşar
02 Haziran 2006, 12:10
Solventlidir büyük bir ihtimalle, bence hemen boşalt benzini motora yazık etme. 60 litrelik araba deposu olsa çözüm yolu ararız ama zaten 11 litrelik depo var motorunda çoğunuda yakmışsındır ve uçmuştur. 15 ytl lik benzin için motora zulmetme, depodaki benzini bi kaba boşalt ilerde temizlik işinde filan kullanırsın zaten o zamana kadar içindeki solvent uçar. Yeni benzin al bence ...
motodevil
02 Haziran 2006, 18:46
moderatorumuze katılıyorum 15 ytl icin milyarlardan olma
okan4037
02 Haziran 2006, 18:59
bencede bosalt benzını... ayrıca ne bu zam zam enflasyonun kurbanı olduk valla bı ulke vardı adını unutuum benızının lıtresı 0.17 lira.. biz dünyada bir numarayız pahalıklıkta:salut:
JaNTi
02 Haziran 2006, 19:03
Türkiyede ki benzinciLerin % 50 ye yakını benzine katkı maddesi koyuyormuş.Eski motorumda bu yüzden bi kere yolda kaldım ve bana baya zahmete patladı :farao:
Tuncer Sezen
02 Haziran 2006, 19:11
Arkadaşların dediğine + olarak eğer vaktin varsa bi şekilde benzinciye git hatta shell'in Türkiye anamerkezini arayıp durumu anlat bence belki bi şekilde teste felan sokarlar ve sana bi çeşit özür olarak bişeyler sunabilirler...:cat:
İHTİYAR
02 Haziran 2006, 19:24
Yakıt sistemindeki tüm lastik,plastik parçalar kauçuk diyaframlar eriyip,sertleşip zarar görürler,ihmal etme!!!!
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO